Kiplings Sardinien
Antal dage: 8
Priser fra: 5.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Kiplings Sardinien

Kultur, natur og strand – Cala Gonone og Orosei samt Arzachena bugten

Middelhavets næststørste ø, Sardinien ligger mellem Sicilien og Korsika og er på mange måder en skønsom blanding af de to – stærk kultur og forrygende natur ikke at forglemme fantastiske strande.

Her er masser af dejlige oplevelser og sardernes kultur, urfolket Nurraghiernes tusinde år gamle nurraghier, gode bademuligheder ved de dejlige strande og vandreture langs

 

 

Middelhavets makilandskaber, eller højere i bjergene omkring Supramonte - og ikke mindst den sardiske kultur i byer som ex. Orgosolo, Oliena og Olbia.

Som altid er rejserne baseret på flyrejser, billeje og vore små hyggelige overnatningssteder - her koncentreret på Sardiniens smukke østkyst.

Velkommen til Sardinien. • Kiplings Sardinien går til den bjergrige nordøstkyst af Sardinien
 • Smuk natur, strand og kultur krydret med dejlige overnatningssteder
 • Mangfoldige udflugtsmuligheder i området
 • Oplev Sardiniens store egnsforskelle, selv inden for korte afstande
 • Vores unikke overnatningssteder, fundet igennem en årrække af egne rejser på Sardinien
1.

Afrejse og ankomst til Sardinien og Cala Gonone med bjerge og azurblåt hav

Orosei-bugten

Afrejse mod Sardiniens smukke og bjergrige østkyst. Bilen afhentes og derefter køres et par timer sydover mod Hotel L’Oasi og Cala Gonone. Efter at have passeret igennem tunnellen, der bringer os ud mod kysten åbenbares den flotte udsigt over Cala Gonone, der ligger smukt i en azurblå bugt omgivet af stejle bjerge.

Cala Gonone ligger i Orosei golfen på østkysten og er en lille og fredelig havneby om vinteren og en ferieby med dusinvis af restauranter i sommermånederne. Nær byen ligger de mest vidunderlige strande i små beskyttede bugter og man kunne sagtens bruge 14 dage i dette pragtfulde område. Der køres til toppen af byen til det hyggelige Hotel L’Oasi.

2.

Afslapning og oplevelser i Cala Gonone. Sejlture i Cala Luna, vandretur langs de smukke kyster og strande

strand

De næste dage er sat af til afslapning og badeferie. Men udover selve Cala Gonone, er der et hav af muligheder for de aktive – og de kan stort set alle anbefales i lige høje toner, hvor vi her kommer med et par anbefalinger.

Stranden Cala Luna:

Man kan sejle til Cala Luna, der går både hele dagen og det koster ca. 10 euro. Men man kan også vandre ud og sejle hjem. Det er en flot vandretur i smukke maki-landskaber langs den azurblå og varme kyst til stranden Cala Fuili og derfra videre ad en lille sti mod Cala Luna beliggende i en lille bugt. Cala Luna er helt sikkert en af Sardiniens bedste strande. Der er en masse grotter ved Cala Luna, havkajakker til leje og ellers bare dejlig afslapning. For de aktive er klippeklatringen ved Cala Fuilli og Cala Luna superb – alt er boltet på bedste middelhavs kalk-princip.

Strandene Cala Goloritse og Cala Sisine:

Er som Cala Luna, små bugte med dejlig strand, hvor der også er snorklemuligheder og fantastisk klippeklatring. De er noget mere øde, end Cala Luna. Alternativt kan man tage en af de mange daglige minikrydstogter, bådture i Oroseibugten. Det er en flot og spændende oplevelse.

Orgosolo og Dorgali:

Orgosolo ligger en god times kørsel fra Dorgali. Orgosolo, der er bedre kendt som banditternes rede, da der i gammel tid var alskens røvere og skidtfolk samlet i Orgosolo. Her var klanfolkene stærke, og vendettaer ikke unormale. Den lidt søvnige by er fyldt med små herlige gyder og gader, men mest kendt er efterhånden de store og flotte vægmalerier, som fylder hele husmure. Mange af dem har et politisk motiv - alt fra uafhængighed til kvinders ret og Vietnam-krigen. En lokal skolelærer i Orgosolo begyndte i glæde over 2. verdenskrigs afslutning at dekorere byens gavle og mure, og siden er andre professionelle kunstnere fortsat, hvor han slap.

Oliena: 

Den lille by Oliena ligger i ca. 1300 meters højde, omgivet af det forrevne bjerglandskab Barbagia Ollolai, der fra byen nås ad flere vandrestier. Man bør specielt prøve turen op til den gule grotte – Grotta sa Ocre, hvor de lange, gule fremspring i drypstenshulen skaber en troldsk stemning – og bese ruinerne fra de første bosættelser – fra første årtusinde.

Overnatning i Cala Gononoe

Morgenmad er inkluderet

3.

Tur til den fantastiske drypstenshule Grotta de Ispignigoli med efterfølgende afslapning i Gala Gonone

Orgosolo-kunst

Ispingola: 

Områdets store attraktion er Grotta di Ispignigoli – en dyb drypstenshule, der fuldendes af en 38 meter høj stalakit. I hulen har man fundet amforaer, juveler og knogler fra den fønikiske tid, hvilket antyder at disse mærkværdige omgivelser har været benyttet til religiøse ritualer. 

Man kan leje cykler i Cala Gonone og tage den gamle kystvej til grotten. Det er en meget dejlig heldagstur.

Endnu en dag er sat af til afslapning og badeferie. 

Overnatning i Cala Gononoe

Morgenmad er inkluderet

4.

Tur til "Banditternes Rede" og smukke vægmalerier i Orgosolo. Besøg landsbyen Oliena i det forrevne bjerglandskab.

Orgosolo: 

Tag på en tur til Orgosolo, bedre kendt som "Banditternes Rede", da der i gammel tid var alskens røvere og skidtfolk samlet i Orgosolo. Her var klanfolkene stærke, og vendettaer ikke unormale. Den lidt søvnige by er fyldt med små herlige gyder og gader, men mest kendt er efterhånden de store og flotte vægmalerier, som fylder hele husmure. Mange af dem har et politisk motiv - alt fra uafhængighed til kvinders ret og Vietnam-krigen. En lokal skolelærer i Orgosolo begyndte i glæde over 2. verdenskrigs afslutning at dekorere byens gavle og mure, og siden er andre professionelle kunstnere fortsat, hvor han slap. 

Oliena: 

Den lille by Oliena ligger i ca. 1300 meters højde, omgivet af det forrevne bjerglandskab Barbagia Ollolai, der fra byen nås ad flere vandrestier. Man bør specielt prøve turen op til den gule grotte – Grotta sa Ocre, hvor de lange, gule fremspring i drypstenshulen skaber en troldsk stemning – og bese ruinerne fra de første bosættelser – fra første årtusinde.

Og der er også mulighed for afslapning og badeferie i Cala Gononoe.

Overnatning i Cala Gononoe

Morgenmad er inkluderet

5.

Til Arzachena på den smukke nordkyst af Sardinien og overnatning på det hyggelige agroturismo sted Lu Pastruccialeddu

Italien-Lu-Pastruccialeddu-Pool

Efter morgenmaden vinkes farvel til Cala Gonone og der køres tilbage ad samme vej som I ankom for nogle dage siden. Fra Dorgali køres nordover, forbi Olbia og mod Palau og ”Costa Smeralda” - Smaragdkysten, som er Sardiniens først opståede turistområde. Vi drejer væk fra Smaragdkysten og fortsætter mod Arzachena golfen, der er mindst lige så smuk og meget mindre præget af turisme. Ankomst til vores dejlige agriturismo Lu Pastruccialeddu, der ligger blot et par kilometer fra Arzachena by, i den smukkeste natur omgivet af egnens særegne granitklipper, eroderet af vind og vejr til de mest løjerlige formationer.

Overnatning i Arzachena

Morgenmad er inkluderet

6.

Ø-gruppen La Maddalena, Nurraghi kulturen eller afslapning med badning.

Forbered jer på et overdådigt morgenbord, hvor der er rig lejlighed til at fylde maven op til dagens udflugter. Der bliver serveret diverse hjemmelavede tærter, kager, marmelader, ost og pølse, ligesom kaffen bliver fremstillet efter ønske.

Der er mange muligheder i området;

Fortsæt ad den lille landevej ned til La Conia og den smukke kyststrækning op langs vestkysten af Arzachena golfen, hvor man undervejs passerer den ene bjergtagende kyststrækning efter den anden. Husk badetøjet, for I vil møde mange dejlige strande undervejs. Arzachena golfen fortsætter til Capo d’Orso, hvorfra der er en vidunderlig udsigt over ø-gruppen La Maddalena.
For historisk interesserede er der flere Nurraghi ruiner i området - en nurraghi er et 5-20 meter højt tårn bygget af kampesten, der blev anvendt som bolig og/eller borg. Nurraghi kulturen stammer fra Sardiniens forhistoriske befolkning, der florerede på Sardinien fra omkring år 3000 f. kr.

Overnatning i Arzachena

Morgenmad er inkluderet

7.

Arzachena, vandring i forunderlige klippelandskaber.

Nyd det skønne område med en lille travetur i det forunderlige klippelandskab, der omgiver hotellet, eller tag på udflugt og oplevelser i området, eventuelt efterfulgt af en afslappende eftermiddag ved swimmingpoolen.

Overnatning i Arzachena

Morgenmad er inkluderet

8.

Kørsel til Olbia og efterfølgende hjemrejse til Danmark.

Det er blevet tid til at tage afsked med Lu Pastruccialeddu og Sardinien, og sætte kursen mod lufthavnen i Olbia for fly og afrejse mod Danmark. Velkommen hjem. 

Morgenmad er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
20. marts - 8. april 2018
8.998,-

9. april - 31. maj 2018
5.998,-

1. juni - 19. juni 2018
6.498,-

20. juni - 31. juli 2018
9.598,-

1. august - 31. august 2018
7.998,-

1. september - 31. oktober 2018
6.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse fra København-Alghero el Olbia retur på økonomiklasse
 • Billeje alle dage (Lancia Ypsilon, 2-dørs med aircondition el. tilsvarende kategori) med køreforsikringer og fri km
 •   4 nætter på Hotel L'Oasi, inkl. morgenmad
 •   3 nætter på Lu Pastruccialeddu, inkl. morgenmad
 • Informationshæfte med praktiske oplysninger, gode råd og kørselsvejledninger
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Selvrisikoannulleringsforsikring til bilen (fra DKK 300,- per uge afhængig af biltype) OBS! Mange kan allerede have denne dækning via egen forsikring. Vi anbefaler desuden Gouda årsrejseforsikring, der indeholder dækning for selvrisiko op til DKK 10.000 i forbindelse med billeje.
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Turistskat (afregnes lokalt på hotellerne)
 • Envejsleje og ekstra chauffør ifbm billejen
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

TILKØB

 • Norwegian nonstop i sommerperioden mod tillæg
Praktisk information

Afrejse: Flere ugentlige afgange - rejsen kan forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske. Direkte fly hver søndag i perioden 24/06-05/08

Type: Individuel rejse med fly, bil og vores spændende overnatningssteder

Hoteller: Sardinien

Vejret: Cagliari

Årstiderne: Italiens øer

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag

Sicilien

18. april 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg