Napoli bugten, Ischia og Procida

Napolibugtens idylliske øer, Ischia og Procida, efterfulgt af pulserende Napoli

 

Velkommen til det sydlige Italiens bedste hemmeligheder – nemlig Napolibugtens skønne øer Ischia og Procida. Der hersker fred og ro i naturskønne omgivelser blandt olivenlunde og pittoreske pastelfarver. Kontrasten findes i Napoli, som er en utrolig intens affære. Denne rejse byder på lokale, syditalienske øjeblikke af vidt forskellig karakter. 

 

 

Der er typisk flere ugentlige afgange - rejsen kan forlænges, dvs. tilpasses efter ønske. Eventuelt forlængelse med en ekstra tid i Napoli og få mulighed for at besøge Vesuv og/eller Pompeji.

Velkommen til Napoli bugten, Ischia og Procida.  • Procida – øen hvor de smukke, sarte farver dominerer bybilledet
  • Ischia – den største og mest frugtbare af øerne med kilder og mineralbade
  • Bo i historiske bydele omgivet af hav og strand, skov og bjerg
  • Oplev intense Napoli – indbegrebet af Syditalien, på godt og ondt
  • En herligt anderledes rejse til Napolibugtens øer
1.

Fra Danmark til Napoli og videre til Ischia

Ischia, Napoli, Napolirejse

Fra København med fly til Napoli og derfra med bus til færgehavnen, hvorfra flyvebådene sejler ud til de nærliggende øer.
Indsejlingen til Ischia passerer forbi øens ældste bydel Ischia Ponte, som er forbundet med hovedøen via en stenmole. Det er bag denne bydel, at vores hotel ”Hotel Europa” vil være jeres hjem for de næste par dage, i gåafstand til Ischia Ponte (den gamle bydel) og fæstningen Castello Aragonese. Der er kun 200 meter til den nærmeste lille sandstrand, så tag et dyp i havet og slå jer ned i byen og nyd folkelivet og de smukke omgivelser. I Ischia Porto, ca. 20 minutters gang fra hotellet, er der et væld af restauranter og butikker – det er også muligt at tage lokalbussen, der holder lige ud for hotellet. Er du til frisk fisk og skaldyr, så fås det i alle afskygninger rundt omkring på øen, hvor dagens fangst stilles frem i isafkølede montrer uden for restauranterne – så er det bare at vælge. 

2.

Ischia, Ischia Ponte og måske kurbad

Ischia

Ischias lokale busnet er velfungerende, hvorfor vi anbefaler at benytte busserne til udflugter rundt omkring på øen. Der er mange daglige afgange til en billig penge. Billetter købes nemmest på forhånd ved et Tabacchi - en lille kiosk. Der er tillige flere forskellige udbydere af guidede rundture og sightseeingture, ligesom værterne på Hotel Europa kan være behjælpelige med at arrangere diverse udflugter. Vi kommer her med et par forslag til udflugter til de næste par dage.

Ischia Ponte
Ischia Ponte og den gamle fæstning ligger kun en kort spadseretur fra hotellet via en stenbelagt mole, der forbinder de to øer. Fæstningen ”Castello Aragonese” stammer helt tilbage fra år 400 f.kr. og er en af Ischias mest besøgte attraktioner. Adgangen til fæstningen går via en lang skrånende tunnel med store åbninger, der tillader dagslyset at komme ind. Undervejs passerer man et lille kapel. En nemmere men noget mindre charmerende adgang er nu også tilgængelig via elevator.

Kurbade og varme kilder
Ischias helt store trækplaster er de mange kurbade og varme kilder, der findes på øen med udspring i den vulkanske undergrund. Der findes offentlige såvel som private badeanstalter, hvor det ofte også er muligt at købe skønhedsbehandlinger, massage etc. Spørg på hotellet, hvor de også kan komme med anbefalinger og arrangere evt. transport. Vi kan specielt fremhæve Giardini Poseidon Terme på øens vestside, hvor der i et smukt haveanlæg ligger mere end 20 forskellige bade med vandtemperaturer vekslende imellem 15 og 40 grader.

3.

Ischia - strand, havnepromenade og natur

Ischia

Ischias lokale busnet er velfungerende, hvorfor vi anbefaler at benytte busserne til udflugter rundt omkring på øen. Der er mange daglige afgange til en billig penge. Billetter købes nemmest på forhånd ved et Tabacchi - en lille kiosk. Der er tillige flere forskellige udbydere af guidede rundture og sightseeingture, ligesom værterne på Hotel Europa kan være behjælpelige med at arrangere diverse udflugter. Vi kommer her med et par forslag til udflugter til de næste par dage.

Spiaggia dei Maronti
Ischias mest kendte strand er Maronti på sydkysten. Den tre kilometer lange strand byder på krystalklart vand og en naturlig varm kilde i grotten ”Cava Scura” (adgang mod betaling), hvor man kan bade i den romerske grotte, med naturligt forekommende vandfald af 90˚ varmt vand, der udspringer fra bjergene. Grotten er bevaret præcis, som den så ud i romertiden.

Monte Epomeo
Ischia højeste punkt, Monte Epomeo i 788 meters højde kan nås fra bjergbyen Fontana ad en velafmærket, dog noget strabadserende rute. Undervejs mod toppen, belønnes man med en vidunderlig udsigt over Napolibugten og det smukke omkringliggende landskab. Husk at medbringe rigeligt vand til vandreturen.

Haveanlægget - La Mortella
Den engelske komponist Sir William Walton flyttede efter 2. verdenskrig til Ischia sammen med sin argentinske kone Susana Walton, hvor de i fællesskab anlagde det fantastiske haveanlæg La Mortella. Efter Sir Williams død i 1983 har Susana Walton videreført sin mands ønske om at promovere unge musikalske talenter, hvorfor der henover sommeren jævnligt afholdes koncerter i haven.

4.

Fra Ischia til Procida

Procida

I dag tages der afsked med Ischia, og eventyret fortsætter mod Procidas charmerende pastelfarvede byer. Efter morgenmaden tjekkes ud fra Hotel Europa, hvorefter turen går til havnen og færgen. Efter ca. 20 minutters sejlads og en smuk indsejling ankommer I til Procidas havneby Marina Grande, hvor huse i alverdens tænkelige pastelfarver smyger sig langs havnepromenaden.

Vores hotel ”La Casa sul Mare” med bare 10 værelser ligger tilbagetrukket højt oppe i de små, stejle gader bag om havnen og byen. Fra værelsets terrasse er der en skøn udsigt over havet og den maleriske lille havn Marina Corricella, hvor fiskerne stadig bøder deres net og kommer ind med dagens fangst.

Procida har i nyere tid været anvendt som kulisse for flere internationale film, så som ”Il Postino” (Postbudet) og ”The Talented mr. Ripley”.

5.

Procida - Terra Murata og Marina Corricella

Procida-rejse

Afstandene på Procida er små, så man kommer let rundt at se det meste af øen. Også på Procida er der en velfungerende offentlig busservice, der kan tage jer rundt over det meste af øen. Vi kommer her med et par forslag til udflugter:

Terra Murata
En kort gåtur fra La Casa Sul Mare, ad stejle små stræder, ligger Procidas højeste punkt og ældste bydel Terra Murata, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Napoli bugten. To gamle byporte markerer indgangen til området, der kan fremvise øens ældste bebyggelser; en nu faldefærdig fæstning, og det stadig fungerende kloster St. Michael, der lever en hensygnende tilværelse i fortidens skønhed. Det er absolut et besøg værd at tage en guidet rundtur på klosteret.

Marina Corricella
Lige nedenfor vores hotel ligger Procidas nok mest charmerende by Marina Corricella. Huse i pink, gule, blå, grønne og røde pastelfarver ligger som små terninger kastet oven på hinanden omkring den romantiske fiskerhavn. Corricella kan kun nåes til fods ad trapper eller fra havet, og der er derfor ingen biltrafik i byen, der genlyder af fiskernes stemmer, mens de reparerer deres net på havnen. Der er indtil flere gode restauranter på havnefronten, hvorfra Corricellas helt særegne stemning kan nydes.

6.

Procida - Chiaia og Solchiaro samt Marina Chiaiolella

Procida

Afstandene på Procida er små, så man kommer let rundt at se det meste af øen. Også på Procida er der en velfungerende offentlig busservice, der kan tage jer rundt over det meste af øen. Vi kommer her med et par forslag til udflugter:

Chiaia og Solchiaro
En strækning på et par kilometer skiller de to steder Chiaia og Solchiaro, som især skal besøges for deres natur, strande og panorama ud over Ischia, Napoli- og Sorrento-bugten. Landskabet her er præget af typisk middelhavsflora med myrte, pinje, figentræer og agaver. Havet ud for Solchiaro er et populært bade- og dykkersted, da der er et rigt dyreliv med koraller, svampe, fisk og søpindsvin.

Marina Chiaiolella
Et af Procidas bedste og også mest besøgte strandområder ligger ved Marina Chiaiolella. Den lille havn, der er opstået af et underjordisk vulkankrater, har en livlig bådtrafik og stranden, der strækker sig over flere hundrede meter, og den er velbesøgt af unge mennesker og familier med børn.

7.

Procida til Napoli

Napoli

Efter nogle dage i roligt ø-tempo går turen nu tilbage til det pulserende liv i Napoli. Efter morgenmaden checkes ud fra La Casa sul Mare, I kan derefter vælge at slentre eller tage taxa den korte vej til færgelejet. Efter en lille halv times sejlads befinder I jer igen på Molo Beverello, herfra tages taxa eller bus til vores hotel ”Mercure Napoli Centro Angioino” beliggende tæt på den historiske bydel af Napoli og med en tagterrasse med udsigt over byen. Herefter er det tid at udforske nogle af Napolis mange muligheder. Vi foreslår en slentretur til Spaccanapoli kvarterets labyrint af små stræder med interessante specialbutikker, smykkeværksteder og alverdens andre ting og sager – her får I det ægte Italien og i særdeleshed den specielle napolitanske kultur ind under huden. 

Duomo di San Gennaro og Ospedale delle Bambole
En 20 min. gåtur fra hotellet ligger Napolis domkirke, der er opført hen over mange århundreder med deraf skiftende stilarter. Byens skytsengel San Gennaro giver varsler til byen og dens indbyggere, når der tages blod fra den – flyder blodet er det et godt tegn, flyder det ikke, er det et ildevarslende signal om, at der er dårlige tider i vente! Et stykke længere nede ad Via Duomo ligger det spøjse dukkehospital, hvor gamle dukker repareres og sættes i stand. I gaderne heromkring producerer håndværkere traditionelle såvel som satiriske dukker til byens kendte julekrybber.

Museo Archeologico Nazionale
Det nationale arkæologiske museum kan prale af den rigeste og mest værdifulde samling af græsk-romerske kunstværker og genstande af arkæologisk art i 
Italien. Udstillingen er opbygget i flere tematiske sektioner og byder på mere end 3.000 forskellige genstande dateret fra oldtiden til antikken. For ikke at blive helt fortabt i de mange forskellige sale og temaer anbefaler vi enten guiden ”Guida di Orientamento”, der giver en forklaring til de forskellige afdelinger, eller den engelske audioguide, der tager den besøgende rundt til museets højdepunkter med passende forklaringer undervejs.

Palazzo Reale og videre til Vomero kvarteret
Det gamle kongepalads ligger i det historiske centrum ved Piazza del Plebiscito og virker umiddelbart ikke imponerende set udefra. Inde byder paladset dog på elegante sale og private kongelige gemakker, der alle vidner om det napolitanske hofs rigdom i fordums tid. På slottet forefindes også en samling fra nationalbiblioteket af papyrusruller fra Herculanum – en enestående samling. Herfra kan turen passende fortsætte med kabelbanen op til Vomero kvarteret, der er det gamle boligkvarter for de bedre stillede familier. Her ligger slottet ”Castello St. Elmo” og klosteret ”Certosa di San Martino”. På klosteret har Nationalmuseet bl.a. en samling af gamle julekrybber. Fra Vomero kvarteret er der vid udsigt over Napolibugten, Vesuv og det nye hippe område ved Porto Santa Lucia, den tidligere fiskerihavn i Napoli, hvor de gamle fiskerhytter nu er erstattet af lækre fortovscaféer, butikker og restauranter.

8.

Napoli og hjemrejse

Italien-Napoli

Der er rigtig mange kulturelle seværdigheder i Napoli, så det vil være en umulig opgave at nå dem alle. Her kommer et lille udpluk af muligheder, så er det bare at vælge ud fra tid, formåen og ønsker.

Mod lufthavnen for hjemrejse – eller eventuelt forlængelse med en ekstra nat i Napoli, hvis alle seværdighederne skal nås.

Velkommen hjem.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
3. april - 30. april 2018
5.998,-

1. maj - 30. juni 2018
6.998,-

1. juli - 31. juli 2018
8.298,-

1. august - 31. august 2018
Kontakt os

1. september - 30. september 2018
6.998,-

1. oktober - 3. november 2018
6.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser.

Praktisk information

Afrejse: Flere ugentlige afgange - rejsen kan forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske. Eventuelt forlængelse med en ekstra nat i Napoli.

Type: Individuel rejse med fly, bil og vores spændende overnatningssteder   

Hoteller: Italien

Vejret: Napoli

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag

Sicilien

18. april 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg