Den store Sicilienrejse

Noget nær den komplette Sicilienrejse, hele vejen rundtAfrejse til Catania, afhentning af bil og kørsel sydpå mod Siracusa. Efter smuk kørsel gennem appelsinlandet ankommer man til Siracusa. Indkvartering på herlige Alla Giudecca, der ligger på Ortigia halvøen, Siracusas historiske bydel, og er som vore andre hoteller en sand perle. Alla Giudecca ligger i et historisk palads fyldt med atmosfære og charme. Værelserne er store og smukt indrettet i ånd med husets gamle middelalderstil. Her er stenhvælvinger, søjler og fritliggende bjælker. Alla Giudecca har 24 værelser, alle med et lille tekøkken. Under hotellet er der for nyligt udgravet en miqwè, en jødisk badeanstalt fra den byzantinske periode.

Siracusa

Siracusa er uden tvivl en af Siciliens mest interessante byer. Der bor ca. 125.000, og gennem århundreder var Siracusa den mægtigste by uden for oldtidens Grækenland. Her boede naturvidenskabsmanden Archimedes, og Platon skrev Sokrates’ forsvarstale og Symposium.

Siracusa er en livlig by med alt, hvad man kan forlange. Specielt er der den gamle bydel, Ortigia, med sine hyggelige gader samt de historiske steder som Plaza Archimede, Plaza Duomo og Apollos tempel samt hele havnefronten og museet Bellomo. Der er meget at komme efter – beregn gerne en hel dag til Siracusa. Man skal selvfølgelig se oldtidens fabelagtige monumenter som det romerske teater, det græske teater, Paradis-stenbruddet, Dionysios-øen og rebslagergrotten m.fl.

Morgenmad er inkluderet.

Dagen kan evt bruges på et besøg til den UNESCO-beskyttede by, Noto, der er et af barokkens fineste fingeraftryk, en smuk og harmonisk by, bygget i rosarøde sten og med bevidst samhørighed bygningerne imellem. Dette opleves måske allerbedst på Corso V. Emanuelle. Tårnet i Chiesa S. Carlo al Corso har nogle af de fineste barokbalkoner, med kunstfærdigt udformede fantasidyr. Men også fiskersamfundene mellem Marzamemi og Portopalo er et besøg værd. Desuden nationalparken Oasi di Vendicari, eller den flotte canyon ved Cassibile.

Morgenmad er inkluderet.

Siracusa

Efter morgenmaden går turen videre sydvest på til Agrigento. Den græske lyriker Pindaros kaldte Agrigento for ”dødeliges prægtigste bosted”. Det forstår man, når byen vågner op en doven, solbeskinnet eftermiddag, og solens lave stråler skaber særegne skygger på de stejle kystklipper. Agrigento er grundlagt 582 f. kr. og den blev hurtigt et center for kunst og kultur. 

Morgen- og aftensmad inkluderet

Barokbyer

Agrigento var først og fremmest grækernes by, hvilket nu om dage ses i form af talrige ruiner lidt væk fra byen. Her på en højderyg omgivet af mandel- og olivenlunde ligger Templernes Dal – en samling templer, hvoraf de fleste dog henligger i ruiner. Bedst bevaret er Concordia-templet – et mini-akropolis – der da også er blandt de fineste af alle græske templer (det blev ”beskyttet” af de kristne, der anvendte bygningen som kirke). Finest er Concordia-templet i kunstig aftenbelysning – ledsaget af lun luft, glitrende stjerner og monoton cikadesang. 

Jupiter-templet fra 4 årh. f. kr. må have været imponerende i sine velmagtsdage, hvor det var ét af verdens tre største græske templer. Formodentlig har søjlerne været over 30 meter høje – et par stenkæmper ser ud til at have haft en støttende funktion, og de er hver 8 meter høje. Dioskurernes tempel, viet Castor og Pollux ser velbevaret ud, men er falske. De er opført for at behage forrige århundredes turistrejsende. Efter tempelturen kan et uddybende besøg på det fine arkæologiske museum anbefales, før man fuld af indtryk kan opsøge en af Agrigentos restauranter og indtage middelhavsfisk delikat tilberedt med oliven, kapers og hvidløg og skyllet ned med lokal vin. Så lovpriser man selv byen som mange digtere før én!

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Templernes-dal Agrigento

Fra Agrigento og templernes dal, går rejsen til Siciliens vestligste del og Marsala, der primært er kendt for den dejlige hedvin, som Sicilien er kendt for.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

 La Portazza Sicilien

Hele dagen i Marsala og skønne La Portaza, en typisk siciliansk landejendom fra det 18. århundrede, der ligesom mange af vores andre steder på Sicilien, er blevet udsat for en kærlig hånd. Ejendommen har igennem mange år været i Luisas slægt, og hun og hendes mand Antonio har selv stået for restaureringen af de antikke møbler, der er brugt til indretning af værelserne. Ejendommen ligger smukt i grønne omgivelser, og kun ca. 1 km fra Stagnone Nationalpark, som er et yndet stop for mange fuglearter på træk fra Afrika til Europa. Her er også mulighed for at se, hvordan salt indvindes i havbassiner, og der er tillige en smuk udsigt over øhavet vest for Sicilien. 

Det er også muligt at besøge Erice, en ældgammel bjergby, opført af elymerne nogle hundrede år før vor tid - men en oase i tiden, når tågen ruller ind over byen, der ligger 750 meter over havet med sine mørke stenhuse og snævre gyder.  Rundt om Erice ses stedvis resterne af den gamle bymur fra 7-800 før vor tidsregning. Går man langt med bykanten når man til klippetoppen og det imponerende Castello di Venere, opført af normannerne på ruinerne af et Venus-tempel i 11-1200-tallet. Tidligere tiders gamle templer har lagt sten til domkirken Chiese Matrice fra 1300-tallet.  

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Marsala-Sicilien

En smuk køretur langs Siciliens fantastiske nordkyst til Cefalu og den lille by, Pettineo. Pettineo er en lille hyggelig bjerglandsby med bare 2.000 indbyggere – og herlige stejle gader og et lille marked. Den ligger nær Nebrodi-bjergene og historiske Tusa samt kun 7 kilometer fra Middelhavet. Der er små hyggelige cafeer, købmænd og et ugentligt marked i Pettineo.

Beliggenheden godt 300 meter over havets overflade gør udsigten i særklasse – fra byen ses havet og de omkringliggende bjerge og bjergbyer. Øverst ligger ruinen af det 600 år gamle Castello dei Ventimiglia. Den største oplevelse er dog vores midlertidige hjem, Casa Migliaca. Leder du efter en dejlig atmosfære og klassisk siciliansk landmad, er Casa Migliaca stedet. Det 400 år gamle olivenoliepresseri ligger i udkanten af landsbyen Pettineo i Nebrodi.

Oprindeligt restaurede Sebastiano og Maria Theresa det gamle olivenpresseri unikt med deres smukke restaurering og i dag er det sønnen, Luca som driver Casa Migliaca og bidrager til stedets dejlige atmosfære.
Der må absolut ikke forventes luksus, men har man først boet og ikke mindst spist her, glemmer man det ikke (obs - alle gæster sidder og spiser ved samme store runde bord). Morgenmaden er simpel og klares med "self service". Casa Migliaca udstråler en helt speciel ro – det er et fantastisk sted, der kort sagt skal prøves.

Morgenmad og aftensmad med vin til maden er inkluderet.

Der er et utal af spændende udflugtsmuligheder i området – den historiske by Cefalu bør bestemt udgøre et udflugtsmål. Byen har ca. 15.000 indbyggere og ligger for foden af den knap 300 meter høje klippe, Rocca di Cefalu. Domkirken og de mange gader og cafeer er endnu en grund til at besøge Cefalu. Det var for øvrigt her, filmen ”Mine aftener i Paradis” blev optaget. 100 meter vest for byen er der en god badestrand til en dukkert, inden det går tilbage til Pettineo. Et besøg i keramikerbyen, Santo Stefano Di Camastra, er en sjov oplevelse. Der er et utal af hyggelige cafeer i den gamle bydel – udover de mange butikker, der udbyder keramikkunst i alle afskygninger.

Morgenmad og aftensmad med vin til maden er inkluderet.

Casamigliaca Pettineo

Vi kører halvvejs over den smukke ø og stopper først midt i Siciliens græsklædte, bølgende midte. Her ligger Piazza Amerina, som er en typisk livlig italiensk provinsby, der er langt mere spændende, end de fleste guidebøger angiver. Og så har den attraktionen, der rager op over det meste andet Sicilien kan fremvise: den 3.500 m2 romerske kejservilla fra 3. årh.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Sicilien-Kejservilla-Fliser

Kejservillaen, der har været brugt som ”pensionspalads” som påskønnelse for Maximinians 20-årige kejser-tjeneste. Ruinerne af dette enorme kompleks er fortsat under udgravning, og mest imponerende er de talrige mosaikgulve, der er utroligt godt bevaret: 40 værelser er brolagt med kunst i mangefarvede, naturtro mosaikker! I ét lokale – formentlig badet – findes bikiniklædte skønheder, i et andet troner barske guder i mange farver, og i et tredje vises dyrejagter med naturtro gengivelser af rovdyr, indisk pansernæsehorn og alskens skønne fugle. Faunaen er så godt gengivet, at de fleste dyr og fugle kan bestemmes, og overvægten af vildt fra Asien er påfaldende (selvom det har været påstået, at motiverne havde sin oprindelse i Afrika). Jagt og kvinder udgør i det hele taget fremtrædende ingredienser blandt de mange mosaikker! Og hvis man tror, at romertidens toiletforhold var primitive, bliver man i Piazza Armerina overbevist om noget andet: Vandet blev opvarmet, og verdens første wc ses her i form af et lokum, pittoresk anbragt over et strømmende vandløb. Først omkring 1950 begyndte man udgravningerne af denne arkæologiske perle.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Ad motorvejen køres den korte tur mod Catania og lufthavnen. 

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
11. jan. - 31. mar. 2020
12.798,-

1. apr. - 15. apr. 2020
15.498,-

16. apr. - 19. jun. 2020
13.298,-

20. jun. - 31. jul. 2020
14.298,-

1. aug. - 31. aug. 2020
14.798,-

1. sep. - 10. dec. 2020
12.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Catania retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Billeje alle dage (Lancia Ypsilon, 2-dørs med aircondition el. tilsvarende kategori) med køreforsikringer og fri km
 • 3 nætter på Alla Giudecca med morgenmad
 • 2 nætter på Fattoria Mose med morgenmad og aftensmad
 • 2 nætter på La Portazza med morgenmad og aftensmad
 • 2 nætter på Casa Migliaca med morgen- og aftensmad samt vin til maden
 • 2 nætter på Vecchia Masseria med morgenmad og aftensmad
 • Informationshæfte med praktiske oplysninger, gode råd og kørselsvejledninger
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Selvrisikoannulleringsforsikring til bilen (fra DKK 300,- per uge afhængig af biltype) OBS! Mange kan allerede have denne dækning via egen forsikring. Vi anbefaler desuden Gouda årsrejseforsikring, der indeholder dækning for selvrisiko op til DKK 10.000 i forbindelse med billeje.
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Turistskat (afregnes lokalt på hotellerne)
 • Envejsleje og ekstra chauffør ifbm billejen
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
 • Norwegian nonstop 28/4-27/10 mod tillæg
Praktisk information

Afrejse: Flere ugentlige afgange - rejsen kan forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Type: Individuel rejse med fly, bil og vores spændende overnatningssteder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Hoteller: Sicilien, Salina og Strombolis hoteller

Vejret: Palermo

Årstiderne: Italiens øer

 

Foredrag
Periode
Sicilien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik