Det klassiske Sicilien

Sicilien rundt - oplev Siciliens mangfoldige kultur og historieAfrejse mod Catania. Afhentning af bil og kørsel i 1-1½ time sydpå til Siracusa. Efter en smuk køretur gennem kystlandet ankommer man til Siracusa. Indkvartering på herlige Alla Giudecca, der ligger på Ortigia-halvøen, Siracusas historiske bydel og er som vore andre hoteller en sand perle. Alla Giudecca ligger i et historisk palads fyldt med atmosfære og charme. Værelserne er store og smukt indrettet i ånd med husets gamle middelalderstil. Her er stenhvælvinger, søjler og fritliggende bjælker. Under hotellet er der for nyligt udgravet en miqwè, en jødisk badeanstalt fra den byzantinske periode.

Morgenmad er inkluderet.

Sicilien-By

Siracusa er uden tvivl en af Siciliens mest interessante byer. Der bor ca. 125.000 og gennem århundreder var Siracusa den mægtigste by uden for oldtidens Grækenland. Her boede naturvidenskabsmanden Archimedes, og Platon skrev Sokrates’ forsvarstale og Symposium. Siracusa er en rigtig livlig by med alt, hvad man kan forlange. Specielt er der den gamle bydel, Ortigia, med sine hyggelige gader samt de historiske steder som Plaza Archimede, Plaza Duomo og Apollos tempel samt hele havnefronten og museet Bellomo. Der er meget at komme efter – beregn gerne en hel dag til Siracusa. Derudover skal man selvfølgelig se oldtidens store og fabelagtige monumenter som det romerske teater, det græske teater, Paradis-stenbruddet, Dionysios-øen og rebslagergrotten – med flere.

Besøg evt. den UNESCO-beskyttede barokby, Noto, der er en af barokkens fineste fingeraftryk bygget i rosarøde sten og med bevidst samhørighed bygningerne imellem. Dette opleves måske allerbedst på gågaden Corso V. Emanuelle. Tårnet i Chiesa S. Carlo al Corso har nogle af de fineste barokbalkoner med kunstfærdigt udformede fantasidyr.

Der er en dejlig strand ved Pineta del Gelsomineto. Det er badning i særklasse og kan på det varmeste anbefales i stedet for Fontiane Bianche’s berømte, men noget charteragtige version.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 2

Hele dagen i skønne Siracusa. Lidt forenklet er det at sige, at grækerne havde magten over hele den østlige del af øen. De havde deres bryderier i øst, hvor Sparta, Athens ærkerival i antikken, forsøgte at få en del af kagen. Spartanerne havde magten i Syrakus, på italiensk: Siracusa, der fra 6.-4. årh. f.Kr. var verdens største by med over 1 million indbyggere! Rundt om Siracusa er der en stor slette, som spartanerne ligeledes havde herredømmet over. Her dyrkede de hvede, som blev solgt og derved gav dem stor rigdom. Grækerne var jo på det tidspunkt opdelt i dem fra Athen og dem fra Sparta og ”grækerne” skal her forstås som ”athenerne”, da det var dem, der herskede i Magna Grecia. 

Morgenmad er inkluderet.

Siracusa

Et par timers kørsel bringer os til Siciliens græsklædte, bølgende midte. Her ligger Piazza Armerina – en typisk italiensk provinsby med butikker og markeder. Vi skal bo på Vecchia Masserias vidunderlige gård syd for Piazza Amerina. Nær herved ligger Siciliens førsteklasses attraktion, den 3.500 m2 store romerske kejservilla fra det 3. århundrede.

Kejservillaen blev brugt som ”pensionspalads” som påskønnelse for Maximinians 20-årige kejser-tjeneste. Ruinerne af dette enorme kompleks er fortsat under udgravning, og det, der imponerer mest, er de talrige mosaikgulve, der er utroligt godt bevaret: 40 værelser brolagt med kunst i mangefarvede mosaikker. I ét lokale – formentlig badeværelset – findes bikiniklædte skønheder, i et andet troner barske guder i mange farver, og i et tredje vises dyrejagter med naturtro gengivelser af rovdyr, indisk næsehorn og alskens skønne fugle. Faunaen er så godt gengivet, at de fleste dyr og fugle kan bestemmes, og overvægten af vildt fra Asien er påfaldende. Jagt og kvinder udgør i det hele taget fremtrædende ingredienser blandt de mange mosaikker! Og hvis man tror, at romertidens toiletforhold var primitive, bliver man i Piazza Armerina overbevist om noget andet: Vandet blev opvarmet, og verdens første wc ses her pittoresk anbragt over et strømmende vandløb.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Sicilien-Scopello-Kejservilla-Fliser

Den græske lyriker Pindaros kaldte Agrigento for ”dødeliges prægtigste bosted”. Og dét forstår man, når byen vågner op en doven solbeskinnet eftermiddag, og solens lave stråler skaber særegne skygger på de stejle kystklipper. Agrigento er grundlagt 582 f.Kr. af slaver, og den blev hurtigt et center for kunst og kultur. Agrigento var først og fremmest grækernes by, hvilket nu om dage ses i form af talrige ruiner lidt borte fra byen. Her – på en højderyg omgivet af mandel- og olivenlunde – ligger ”Templernes dal” – en samling templer, hvoraf de fleste dog henligger i ruiner. Bedst bevaret er Concordia-templet – et mini-akropolis – der da også er blandt de fineste af alle græske templer (det blev ”beskyttet” af de kristne, der anvendte bygningen som kirke). Finest er Concordia-templet i kunstig aftenbelysning – ledsaget af lun luft, glitrende stjerner og monoton cikadesang.

Jupiter-templet fra 4 årh. f.Kr. må have været imponerende i sine velmagtsdage, hvor det var ét af verdens tre største græske templer. Formodentlig har søjlerne været over 30 meter høje – et par stenkæmper ser ud til at have haft en holdende funktion, og de er hver 8 meter høje! Dioskurernes tempel, viet Castor og Pollux, ser velbevaret ud, men er en ”fake”, opført for at behage forrige århundredes turistrejsende. Ovenpå tempelturen kan et uddybende besøg på det fine arkæologiske museum anbefales, før man fuld af indtryk kan opsøge en af Agrigentos restauranter og indtage middelhavsfisk delikat tilberedt med oliven, kapers og hvidløg og skyllet ned med lokal vin. Så lovpriser man selv byen, som mange digtere har gjort det før én!

Morgenmad er inkluderet.

Agrigento-templernes-dal

Hele dagen i Agrigento, hvor der både er strande og masser af gøremål. Det kan være i selve den hyggelige bymidte eller igen ved Templernes dal.

Morgenmad er inkluderet.

Agrigento-Sicilien

Fra Agrigento til vores hyggelige overnatningssted Le Terrazze i Palermo. Palermo har nok et slidt rygte, men Siciliens livlige hovedstad er en overset perle, en kulturmetropol med masser af museer og kirker samt et herligt storbyliv. Her er klassisk arkitektur, når det er flottest, barok, nyklassicisme med videre. Såvel befolkningsmæssigt som kulturelt er Palermo et etnisk sammenrend. Vi skal bo på Palermos flotteste overnatningssted, på bedste vis lige overfor katedralen på La Terrazze, der er vores foretrukne hotel - og en lille sjælden perle beliggende i Palermos absolutte centrum.

Tempoet og stemningen er ægte siciliansk, og arkitekturen bærer smukt præg af at være skabt gennem århundreder i en kulturel smeltedigel. Allerfinest ses det i kapellet Cappella Palatina fra midt i 1100-tallet, hvor normanniske og byzantiske indtryk fusioner på smukkeste vis med sicilianske og arabiske.

Morgenmad er inkluderet.

Palermo-La Terrazze bed&breakfast

Palermo, der på siciliansk hedder Palermu, er hovedstad på Sicilien og Italiens femte største by, efter Rom, Milano, Napoli og Torino, og Europas 30. største. Byens tusindårige historie genfindes i puniske mure, arabisk-normanniske bygningsværker, barokke kirker og nyklassicistiske teatre. Her er kort og godt vidunderligt!

Palermo ligger på en stor slette, der kaldes Conca d’Oro (Gulddalen). Sletten var oprindeligt gennemskåret af mange floder og bække og havde store sumpede områder. Floderne, Kemonia og Papireto, som byen blev grundlagt ved, er i dag forsvundet fra jordoverfladen; men de eksisterer under jorden og løber under nogle gader i det historiske centrum. I voldsomt uvejr bliver disse gader oversvømmet med vand, der strømmer op nedefra. Uden for bymurene løber floden Oreto. Ud over disse tre floder er der mange bække, der er årstidsbestemte og periodevis skaber sumpede områder.

Den frodige slette er omgivet af bjerge og de vintre, hvor deres toppe er dækket med sne, får området et betagende udseende. Monte Pellegrino og Monte Gallo, der i dag begge er naturreservater, ligger ud mod kysten, mens de andre bjerge adskiller Palermo fra øens indre. 

Vi skal bo på Le Terrazze er en aldeles unik og sjælden perle med kun to værelser beliggende i Palermos historiske centrum. Giovanni og Magda sørger for en hyggelig, hjemlig stemning i deres fantastiske hjem. Magda er pudsigt nok efterkommer af den danske billedhugger, Bertel Thorvaldsen.

Morgenmad er inkluderet.

Laterrazze-Palermo

Byen er opdelt i otte områder og 25 kvarterer. Le Terrazze ligger i Palermos Centro Storico, der ligger indenfor bymuren fra 1500-tallet. Området er opdelt af to veje, Via Maqueda og Corso Vittorio Emanuele. Herved skabes fire kvarterer:

- Kalsa (Mandamento Tribunale)
- La Loggia (Mandamento Castellammare)
- Il Capo (Mandamento Palazzo  Reale
- Albergheria (Mandamento Monte di Pietà)

Gå rundt i Palermos gader, det er let - større e rden ikke og snus til de utallige cafeer, rastauranter og de mange kulturtilbud som byen byder

Morgenmad er inkluderet.

Palermo-rejse

Fra Palermo's virvar til hyggelige lille Pettineo, en bjerglandsby med bare 2.000 indbyggere – og herlige stejle gader og et lille marked. Den ligger nær Nebrodi-bjergene og historiske Tusa samt kun 7 kilometer fra Middelhavet. Der er små hyggelige cafeer, købmænd og et ugentligt marked i Pettineo. Beliggenheden godt 300 meter over havets overflade gør udsigten i særklasse – havet og de omkringliggende bjerge og bjergbyer.

Morgenmad og aftensmad med vin til maden er inkluderet.

Casa-Migliaca

Der er et utal af spændende udflugtsmuligheder i området – den historiske by Cefalu anbefales på det kraftigste. Byen har ca. 15.000 indbyggere og ligger for foden af den knap 300 meter høje klippe, Rocca di Cefalu. Domkirken og de mange gader og cafeer er endnu en grund til at besøge Cefalu. 100 meter vest for byen er der en god badestrand til en dukkert, inden det går tilbage til Pettineo. Et besøg i keramikerbyen, Santo Stefano Di Camastra, er en herlig tur. Der er et utal af hyggelige cafeer i den gamle bydel udover de mange butikker, der udbyder keramikkunst i alle afskygninger.

Morgenmad og aftensmad med vin til maden er inkluderet.

Casa Migliaca

Fra Pettineo køres østover mod Etna og Siciliens berømte Taormina - og der er selvfølgelig en grund til, at folk strømmer til byen: Den ligger ualmindeligt kønt ud til Messina-strædet og med vue til Etna. Så den er værd at se, og man må så prøve at abstrahere fra, at man ikke har byen for sig selv.

Taormina er en lidt større bjergby med 11.000 indbyggere, 204 m o.h. Et charmerende historisk centrum, en fantastisk beliggenhed på en smuk bjergskråning og et indbydende klima med milde vintre og behagelige somre har gjort byen til en sand turistmagnet. Allerede i romertiden var den et mondænt vinteropholdssted, hvor velhavende romere byggede paladser, og også i dag lægger berømtheder og milliardærer jævnligt vejen forbi byen, hvor turismen er den vigtigste indtægtskilde.  

Morgenmad er inkluderet.

Pettineo-taormina

Taormina er selve Siciliens sjæl – et af klodens mest romantiske steder! Den lille by ligger ophøjet på en kæmpestor klippeknold, og de stejle skråninger med duftende citruslunde og frodige terassemarker går næsten lodret ned i Middelhavet, der fra den gamle by ses som en spejlblank flade langt under én!

 Taormina blev grundlagt i det 4 århundrede som en fæstning af græske fanger. Det enestående smukt beliggende amfiteater Monte Tauro, der blev opført samtidigt, blev hurtigt blandt Siciliens betydeligste. Det ligger i over 200 meters højde med frit udsyn over havet - komplet med over 5000 siddepladser og usædvanligt velbevarede søjlegange. I løbet af sommeren opføres græske tragedier og koncerter med såvel klassisk som rytmisk musik her, og man kan umuligt forestille sig bedre forhold for sceniske udfoldelser end dette vidunderlige sted en lun sommeraften med sval vind og udsigt over bugten samt Etnas imponerende kegle foran den nedadgående sol, mens appelsinernes duft minder én om, at man er ved det sydlige Middelhav – til tonerne af Peter Gabriels verdensrock eller Scala-operaens kor! Jo, Taormina er livsnydernes paradis. 

Morgenmad er inkluderet.

Hotel Svizzera Taormina

Allerede i romertiden var Taormina skattet af rigmænd, der opførte vinterpaladser. I 1800-tallet søgte digtere og malere til byen – såvel Goethe som Krøjer har samlet inspiration her og foreviget den enestående sjæl gennem billede og ord. I 1943 blev byen sønderbombet af allierede fly, og således er store dele af Taormina genopført. Nu er den center for turisme af den mere mondæne slags. De fleste strande er ret små og private, og den egentlige masseturisme skal søges andetsteds.

 Savoca nord for Taormina er en flække for enden af en smal serpentinervej, der forinden har snoet sig gennem lunde duftende af citrus og krydderier. I den lille by med de mørke stenhuse findes et af Italiens mest groteske, næsten makabre museer: I en kælder under det lokale cappucinerkloster står 32 balsamerede standspersoner, alle døde for mere end 200 år siden, opstillet side om side i forvredne stillinger som et varsel om kroppens forgængelighed og sjælens evighed. Flere af personerne er malet i skrigende farver! Dén kræver en ekspresso, der passende kan serveres på en af de småcafeer, der dannede kulisser for filmen ”The Godfather” med Marlon Brando.
Via Teatro Greco fører, som navnet antyder, op til det græske teater, opført år 300-200 f.Kr. Romerne byggede siden til og det er svært at sige, hvad der er græsk og hvad der er romersk. Men sandt er det, som Goethe skrev, at man fra de øverste af de 5.400 tilskuerpladser har det smukkeste syn, et teaterpublikum nogensinde har fået præsenteret: antikke søjler og buer, fæstninger og paladser på bjergskråningen, til den ene side det blå hav med Calabriens kyster i det fjerne og til den anden side Etnas sneklædte tinde. 

Overnatning i Taormina

Morgenmad er inkluderet.

Det er blevet tid til at vende næsen hjemad. Turen går til Catania lufthavn, hvor bilen afleveres, og vi flyver mod Danmark efter et par dejlige uger på Sicilien.

Morgenmad er inkluderet.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
12.798,-

1. apr. - 15. apr. 2020
15.998,-

16. apr. - 19. jun. 2020
13.498,-

20. jun. - 31. jul. 2020
14.598,-

1. aug. - 31. aug. 2020
15.498,-

1. sep. 2019 - 31. okt. 2020
12.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Catania retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Billeje alle dage (Lancia Ypsilon, 2-dørs med aircondition el. tilsvarende kategori) med køreforsikringer og fri km
 • 3 nætter på Alla Giudecca, inkl. morgenmad
 • 1 nætter på Vecchia Masseria, inkl. morgen- og aftensmad
 • 2 nætter på Terrazze di Montelusa, inkl. morgenmad
 • 3 nætter på Le Terrazze, inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Casa Migliaca, inkl. morgen- og aftensmad samt vin til maden
 • 3 nætter på Pension La Svizzera, inkl. morgenmad
 • Informationshæfte med praktiske oplysninger, gode råd og kørselsvejledninger
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Selvrisikoannulleringsforsikring til bilen (fra DKK 300,- per uge afhængig af biltype) OBS! Mange kan allerede have denne dækning via egen forsikring. Vi anbefaler desuden Gouda årsrejseforsikring, der indeholder dækning for selvrisiko op til DKK 10.000 i forbindelse med billeje.
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Turistskat (afregnes lokalt på hotellerne)
 • Envejsleje og ekstra chauffør ifbm billejen
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
 • Norwegian nonstop 28/4-27/10 mod tillæg
Praktisk information

Afrejse: Flere ugentlige afgange - rejsen kan forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Type: Individuel rejse med fly, bil og vores spændende overnatningssteder  

Hoteller: Sicilien, Salina og Strombolis

Vejret: Palermo

Årstiderne: Italiens øer

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag
Periode
Sicilien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
22. jan. 2020 kl. 17:30

Sicilien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik