Sicilien, Salina og Strombolis hoteller

Med et begrænset antal overnatningsmuligheder på Sicilien, Salina og Stromboli er vores hoteller nøje udvalgt med henblik på at undgå masseturismen og charterhotellerne

- for i stedet at byde på ekstraordinære oplevelser hvad angår originalitet, charme, lokal landkost og traditionel siciliansk kultur. På mange af hotellerne kan vi sætte navne på værtsparrene, og det er netop fordelen ved, at vi er vendt tilbage igen og igen; vi kender ganske enkelt stederne, og vi har håndplukket de mest stemningsfulde. På disse steder er det nemlig den sicilianske atmosfære og idylliske rammer, der er i fokus - og vi er langt væk fra termer som "all inclusive" og "kids club". Alle vores steder har gode, gedigne faciliteter samt bad og toilet. Priserne angivet er beregnet per person i dobbeltværelse med den beskrevne pension inkluderet.

 

Pettineo - Casa Migliaca

Leder du efter en særlig stemning og klassisk siciliansk landmad, så er Casa Migliaca stedet. Det 400 år gamle olivenoliepresseri ligger i udkanten af landsbyen Pettineo i Nebrodi. Oprindeligt restaurede Sebastiano og Maria Theresa det gamle olivenpresseri unikt med deres smukke restaurering og i dag er det sønnen, Luca som driver Casa Migliaca.

Der må ikke forventes klassisk luksus, men oplevelsesmæssig luksus og har man først boet og ikke spist på Casa Migliaca, e rder stor chance for man ønsker at vende tilbage. Her er afslappet og familiært, især ved spisetid, hvor alle gæster sidder og spiser ved samme store runde bord. Her kommer man hinanden lidt ved. Morgenmaden er simpel og klares med "self service". Casa Migliaca udstråler en helt speciel ro og idyl  – det er et fantastisk sted, der kort sagt skal opleves - en Kipling klassiker fra 2003.
Inklusive morgen- og aftensmad (inkl. vin til aftensmaden).

Contrada Migliaca, Pettineo (Messina)

Etna - Tagliaborsa

I det smukke bakkeland mellem Etnas skråninger og Middelhavet finder vi vores favorit i området, Tagliaborsa, som er en lille, herlig agriturismo ejet af Marinella og Angel.

Tagliaborsa har bare fem værelser, der alle er pænt indrettet med bl.a. aircondition. Der er en dejlig siciliansk have med utallige citrustræer, som ganske enkelt er vidunderlig. Der er skøn udsigt til Etna såvel som ud over Middelhavet. Stor originalitet og Sicilien på den allerbedste måde. 
Inklusive morgenmad, som i øvrigt er fantastisk, man kan desuden bestille aftensmad, når man er der.

Agriturismo Taglia Borsa, Macchia, Giarre, Italien

Palermo - Le Terrazze

Le Terrazze er en aldeles unik og sjælden perle med kun tre værelser beliggende i Palermos historiske centrum, hvor alt er i gåafstand.

Giovanni og Magda sørger for en hyggelig, hjemlig stemning i deres fantastiske hjem, som er nænsomt restaureret og fremstår aldeles unikt. Der er hele fem terrasser med udsigter til alt fra Palermos katedraler til byens tage, hvilket giver en unik følelse. Magda er pudsigt nok efterkommer af den danske billedhugger, Bertel Thorvaldsen. 

Ophold er inklusive morgenmad, der i sommerhalvåret serveres på tagterrassen med underskøn udsigt ud over Palermos tage.

Velkommen til et unikt Kipling sted på Sicilien

Le Terrazze, Palermo, Italien

Scopello - Pensione Tranchina

Tranchina ligger i et lille herligt byhus i midten af den hyggelige by Scopello. Salvatore og Marisin Tranchina sørger for gæsterne, som var det deres private overnattende. Her er den sicilianske atmosfære allestedsnærværende, og der er skruet godt op for hygge. Maden, der primært er alt godt fra havet, er så absolut i top. Tranchina rangerer klart blandt Scopellos allerhyggeligste hoteller. 
Inklusive morgen- og aftensmad. 

Pensione Tranchina, Scopello, Italien

Agrigento - Fattoria Mose

Fattoria Mose er en typisk agriturismo med økologisk produktion af appelsiner, citroner, mandler og pistacie-nødder. Høsten fra oliventræerne forvandles til lækker olivenolie. Vi er blot 4 km fra Templernes Dal og 3 km fra stranden. Chiara Agnello sørger for sine gæster, taler et godt engelsk og fortæller gerne om områdets mange muligheder. 
Inklusive morgenmad. Som noget nyt kan vi nu også tilbyde aftensmad inkl. vin.

Fattoria Mosè, Agrigento, Italien

Scopello - La Tavernetta

I Scopellos lille centrum Ved siden af Tranchina ligger Maria Ritas dejlige og hyggelige La Tavernetta med 10 værelser, hvoraf halvdelen har havudsigt.

La Tavernetta ligger 8-10 minutters gang fra den flotte tunfabrik, hvor bademulighederne er gode, og 10 minutter fra en lille privat strand udover de meget flotte strande ude i nationalparken Lo Zingaro. La Tavernetta har åbent fra marts til november. 

Der er haveområde og så er der swimingpool og en helt utrolig udsigt fra Tavernetta. En dejlig lille opgradering i Scopello.

Inklusive morgen- og aftensmad. 

Hotel La Tavernetta, Scopello, Italien

Agrigento - Terrazze di Montelusa

I Agrigentos historiske centrum kan vi på det varmeste anbefale Francescos herlige Terrazze di Montelusa. Huset har været i familiens eje siden 1822 og er det seneste år blevet nænsomt og smukt renoveret. Der er tre dobbeltværelser samt to store værelser, der har alle faciliteter. Terrazze di Montelusas beliggenhed, familiens gæstfrihed og den smukke renovering gør, at vi kun på det varmeste kan anbefale Terrazze di Montelusa. Der er kort afstand til Templernes dal og Agrigento – og Siciliens sydkysts smukke badestrande. 
Inklusiv morgenmad.

Terrazze di Montelusa, Agrigento, Italien

Piazza Amerina - Vecchia Masseria

Vecchia Masseria er et af øens flottest restaurerede agriturismi og har 22 værelser, en flot gård, have og swimmingpool. Restauranten serverer noget nær Enna-kantens bedste mad, og de ca. 17 forretter er legendariske i omegnen. Golino-familien har virkelig formået at gøre Vecchia Masseria til et meget specielt sted. Det er et perfekt udgangspunkt for at besøge Enna, Piazza Amerina og Kejservillaen samt Agrigento. 
Inklusive morgen- og aftensmad.

Vecchia Masseria, Piazza Amerina, Italien

Piazza Amerina - Torre di Renda

Torre di Renda er oprindeligt fra 1600-tallet og var en lang årgang bispebolig. Torre di Renda en art agriturism med blot 19 værelser, hyggelige udearealer og have og swimmingpool. Torre di Renda er  et fantatisk udgangspunkt for at besøge selve Piazza Amerina og selvfølgelig Kejservillaen, men også Enna og Agrigento. 

En meget klar anbefaling fra os

Inklusive morgen- og aftensmad.

Torre di Renda, Piazza Amerina, Italien

Scopello - Antica Cascina del Golfo

Antica Cascina ligger et par kilometer fra den hyggelige by Scopello med den skønneste udsigt over havet, byen og kyststrækningen. I sommersæsonen serveres aftensmåltidet på terrassen, hvor udsigten kan nydes i fulde drag, mens middagen indtages. Antica Cascina er et lille, intimt sted med god atmosfære og vidunderlig udsigt. Aftensmåltidet vil primært bestå af alt godt fra havet, som denne del af Sicilien er kendt for. 
Inklusive morgen- og aftensmad. 

L'antica Cascina Del Golfo, Scopello, Italien

Stromboli - Pensione Brasile

Pensione Brasile ligger ved Piscita lige over for kirken St. Bartolo, ud for selve Strombolis smukke vulkan-top, og nær en lille lavastrand.

Pinella, der ejer Brasile, sørger for en god stemning og den herligste mad. Brasile er åbent med spredte appelsintræer og består af lavt byggeri med 16 enkle, meg spot on gode værelser. Det er et afslappende og meget dejligt sted at bo. Brasile har åbent i perioden 1. april til 31. oktober. 
Inklusive morgenmad.

Brasile, Messina, Italien

Siracusa - Alla Giudecca

Alla Giudecca er en sand perle beliggende på Ortigia-halvøen, Siracusas berømte historiske bydel. Alla Giudecca ligger i en af Ortigias historiske paladser fra 1500-tallet fyldt med atmosfære og charme. Alle værelser er store og smukt indrettet, så de følger husets gamle middelalderstil. Her er stenhvælvinger, søjler og fritliggende bjælker. Der er 24 værelser i lejlighedsstil med et lille tekøkken udover nogle fantastiske sale og gange. Under hotellet er der for nyligt udgravet en miqwè, en jødisk badeanstalt fra den byzantinske periode. Ønsker du at besøge det klassiske Sicilien og den unikke UNESCO-beskyttede by Siracusa, er Alla Giudecca et must. Hotellet ligger i gåafstand til havnen og centrum af Ortigia med den smukke domkirkeplads som et særligt sted. Her er utallige restauranter og cafeer i området og mange udflugtsmuligheder. Vi har med Alla Giudecca fundet et rigtig godt byhotel, hvor du kan opleve den ægte italienske stemning. 
Inklusive morgenmad. 

Alla Giudecca, Siracusa, Italien

Marsala - La Portazza

En typisk siciliansk landejendom fra det 18. århundrede, der ligesom mange af vores andre steder på Sicilien, er blevet udsat for en kærlig hånd. Ejendommen har igennem mange år været i Luisas slægt, og hun og hendes mand Antonio har selv stået for restaureringen af de antikke møbler, der er brugt til indretning af værelserne. Ejendommen ligger smukt i grønne omgivelser, og kun ca. 1 km fra Stagnone Nationalpark, som er et yndet stop for mange fuglearter på træk fra Afrika til Europa. Her er også mulighed for at se, hvordan salt indvindes i havbassiner, og der er tillige en smuk udsigt over øhavet vest for Sicilien. Har I lyst til lidt charmerende byliv, så er der kun 5 minutter til Marsala centrum. Stedet bestilles med halvpension og maden er himmelsk og så vidt muligt tilberedt med egne og lokale produkter. 

La Portazza Resort, Marsala, Italien

Milazzo - Hotel Cassisi

Cassisi er vores hotel i Milazzo for dem, som ønsker en nat nær havnen, og er det ønsket finder man ikke en bedre beliggenhed end Cassisi. Hotellet ligger ganske enkelt lige ved havnen, hvor bådene til Salina og Stromboli lægger til. Værelserne har alt det, man kan forlange af et godt gedigent turistklassehotel.
Inklusive morgenmad.

Cassisi, Milazzo, Italien

Catania - La Collegiata

La Collegiata ligger midt på hovedgaden Via Etena i Catania. Det er et klassisk turistklassehotel og falder lidt udenfor i standard i forhold til vores andre overnatningssteder. Alligevel har vi taget La Collegiata til os på grund af den ekstremt gode beliggenhed og herlige service. 
Inklusive morgenmad.

La Collegiata, Catania, Italien

Erice - Hotel Moderno

Erices arv fra middelalderen fornemmes tydeligt, når tågen ruller ind over byen med de mørke stenhuse og snævre gyder. Hotel Moderno ligger i en klassisk Erice-bygning fra det 18. århundrede og har 40 værelser. Fra terrassen er der en superb udsigt til det omgivende land og byen Trapani, der ligger nedenfor Erice. Hotellet har en god restaurant, som serverer klassiske egnsretter. Parkering sker ved bymuren, som findes 2-3 minutter fra hotellet. 
Inklusive morgenmad. 

Hotel Moderno, Erice, Italien

Etna - Etna Lodge

Etna Lodge, eller Palmento di Gilferraro er en tidligere vingård beliggende mellem Etna og Middelhavet. Værtsparret kræser bestemt om vore gæster og giver gerne gode råd om turmuligheder i området. Etna Lodge oser af charme, og der er udsigt til Etna, Middelhavet, Calabrien og Taormina.
Etna Lodge har åbent  fra 1. april til 16. november og er en anbefaling værdig. 
Inklusive morgenmad.

Etnalodge, Piedimonte Etneo, Italien

Etna - Valle Galfina

Vingården Valle Galfina har været i familien Scilios eje igennem de sidste fem generationer, og vinkælderen daterer helt tilbage til 1815. Etna og vinmarkerne er den pragtfulde kulisse, der omgiver vingården, som er restaureret på fineste vis med henblik på at bevare den oprindelige byggestil. I restauranten serveres typiske egnsretter, samt økologisk vin og olivenolie fra gårdens egen produktion. Valle Galfina er det perfekte udgangspunkt for ture til vulkanen og for eksempel til den berømte by, Taormina. 
Inklusive morgenmad og aftensmad.

Agriturismo Valle Galfina, LINGUAGLOSSA, Italien

Etna - Parco Statella

Parco Statella ligger umiddelbart nord for Etna ved Randazzo. Udsigten og vandremulighederne er i topklasse, da både Etna og Nebrodi-bjergene er i nærheden. Parco Statella er en hyggelig, gammel gård med et stort haveanlæg. Der er bare 7 hyggelige værelser og et par familielejligheder. Parco Statella er oplagt til en familieferie eller til alle, der vil have mere eller mindre direkte adgang til Etna. 
Inklusive morgenmad.

Parco Statella, Randazzo, Italien

Avola - Chiusa di Carlo

Omgivet af en 40 hektar økologisk citrusplantage, finder vi Chiusa di Carlo – en siciliansk herregård fra det 18. århundrede, nyligt istandsat med respekt for bygningens historie og oprindelse. Alle værelser vender ud mod den charmerende indre gårdsplads. Man bor i lejligheder af varierende størrelse, med plads til op til syv personer – og med alle moderne faciliteter samt køleskab. Chiusa di Carlo ligger kun få hundrede meter fra kysten og ca. tre kilometer fra charmerende Avola, hvor vi finder flere butikker, restauranter og caféer. Sydkystens kendte barokbyer Siracusa, Ragusa og Noto er alle inden for kort kørselsafstand. En perfekt beliggenhed i en uspoleret del af Sicilien. Inklusive morgenmad.

Chiusa Di Carlo Hotel, Avola, Italien

Menfi - Baglio San Vincenzo

Baglio San Vinzenco er egentlig en vingård under Lanzana Wines. Stedet er smukt beliggende på en bakketop nord for Menfi med udsigt til havet. Baglioen (gården) er nyistandsat, og der er 9 flotte værelser med alle faciliteter samt en dejlig swimmingpool placeret i den omgivende olivenlund. En vinsmagning, et besøg i vinkælderen for at se produktionen og ikke mindst den berømte akropolis ved Selinunte gør Baglio San Vinzenco til et helt fantastisk sted. 
Inklusive morgenmad.

Baglio San Vincenzo, Menfi, Italien

Palermo - Hotel Villa D'Amato

Villa D’Amato ligger lige ud til vandet i udkanten af Palermo og er et klassisk hotel, der falder lidt uden for vores normale kategori af overnatningssteder. Den store fordel er, at hotellet tilbyder gratis parkering for sine gæster, så man slipper for at skulle begive sig ind i Palermos ofte hektiske, italienske, bytrafik i bil. Der går bus direkte ind til centrum af Palermo tæt ved hotellet. Villa D’Amato har en frodig have med blomster og palmetræer, og en god restaurant med lokale sicilianske og typiske italienske retter. Værelserne er generelt store, og vi benytter så vidt muligt værelser med havudsigt og balkon til vores gæster.
Inklusive morgenmad.

Hotel Villa D'Amato, Palermo, Italien

Ragusa - Hotel Il Barocco

Hotel Il Barocco ligger i centrum af den gamle middelalderlige bydel Ibla med charmerende smalle gader og stræder. Il Barocco er et mere traditionelt hotel, men meget pænt og familiært med kun 16 værelser, alle med eget bad og toilet. Kun få skridt herfra ligger den smukke plads Cattedrale di San Giovanni Batista med kirken af samme navn. Der er flere restauranter og cafeer inden for gåafstand. 
Inklusive morgenmad.

Hotel IL Barocco, Ragusa, Italien

Scopello - Torre Bennistra

Torre Bennistra ligger højt over Scopellos smukke kystlinie og har en fabelagtig udsigt helt ud over nationalparken Lo Zingaro. Hotellet er et klassisk godt 3-stjernet hotel med gode faciliteter. Hotellet falder lidt udenfor i standard i forhold til vores andre overnatningssteder, idet det ikke har samme personlige charme som andre steder, men er så absolut et superb hotel med en vidunderlig beliggenhed. 
Inklusive morgenmad.

Torre Bennistra, Scopello, Italien

Taormina - Villa Schuler

Det familieejede Villa Schuler har en fantastisk charme og stil. Det ligger højt med fabelagtig udsigt til Etna og Naxos-bugten og bare 2 minutter fra gågaden Corso Umberto. Der er en have med bougainvillea, jasmin og andre smukke blomster. Der er 27 værelser i alt med aircondition. For os at se må det uden tvivl være Taorminas mest charmerende hotel. Det kan være svært at få plads på standardværelserne, så det anbefales at bestille i god tid. 
Inklusive morgenmad. 

Villa Schuler,Taormina, Italien

Taormina - La Svizzera

Svizzera er et klassisk byhotel beliggende på Via Pirandelli nær svævebanen til stranden. Svizzera har relativt små værelser, hvoraf halvdelen har udsigt til havet. Der er en dejlig have med palmer og en fin, lille morgenmadsrestaurant. Alt i alt er Svizzera et rigtig godt bud på et Taormina-hotel. Men som med praktisk talt alle hoteller i populære Taormina er Svizzera rigtig svær at få plads på, så det anbefales at bestille i god tid. Svizzera har åbent i perioden 16. februar til 11. november. 
Inklusive morgenmad.

la Svizzera, Taormina, Italien

Salina - Punta Scario

Ved Malfa og Punta Scario-bugten bor vi hos Anna Cobau på et hotel, der indeholder bare 17 værelser. Hotellet er charmerende og vel nok Salinas bedste køb. Anna serverer traditionel mad fra De Lipariske Øer, og om aftenen kan man være heldig at se Strombolis rødglødende vulkan-show fra hotellet. I august skal opholdet være på minimum 7 nætter.
Inklusive morgenmad.

Punta Scario, Malfa, Italien

Siracusa - Hotel Gutkowski

Hotel Gutkowski er et charmerende boutique-hotel beliggende på Lungomare di Levante, en promenade ved havnefronten Ortygia, som er en lille ø, der udgør det historiske centrum af Siracusa. Med en så central beliggenhed er Hotel Gutkowski det ideelle udgangspunkt for at udforske byen, da man nemt kan gå til seværdighederne i Ortygia. Muligheden for at ankomme til hotellet i bil og finde nærliggende parkeringspladser er en stor fordel.

Hotellet består af to smukke og nyrenoverede historiske bygninger dateret fra det 19. århundrede, som begge har bevaret deres middelhavs flair samt charmerende atmosfære. Begge bygninger ligger kun få skridt fra havet. Hotel Gutkowski består af 26 unikke værelser, alle med deres egen charme og karakter, og hotellet har en unik stil, helt anderledes end de andre hoteller i Siracusa. De moderne møbler er blevet harmonisk udvalgt til at supplere hotellets historiske og kærligt restaurerede interiør. Flere møbler er designet specielt til Hotel Gutkowski med respekt for de lokale traditioner, design og kultur.

Fra hotellets idylliske terrasse er der skøn udsigt over det smukke hav med et panorama, der går fra Det Ioniske Hav til Etna.

Siracusa - Hotel Gutkowski

Salina - Hotel Principe di Salina

Hotel Principe ligger i den lille by Malfa med en vidunderlig udsigt over Salina-bugten og i første parket til de  smukke solnedgange og Strombolis vulkanshow, som man kan være heldig at nyde om aftenen. Hotellet har kun 12 værelser opført i typisk liparisk byggestil med hvidskurede mure, søjler og røde døre. Der er en dejlig swimmingpool på stedet og kun få minutters gang til byen og stranden. 
Inklusive morgenmad.

Hotel Principe di Salina, Malfa, Salina, Italien

Stromboli - Villa Petrusa

Villa Petrusa ligger i en dejlig lund af appelsintræer, 10 minutters gang fra pladsen ved kirken. Petrusa har to afdelinger med værelser i god kvalitet. Morgenmaden er inkluderet og serveres på den svale, overdækkede terrasse. Ejeren Giancarlo har på alle måder fået sat et godt, lille hotel op her.
Inklusive morgenmad.

Villa Petrusa, Stromboli, Italien

Ai Lumi

Ai Lumi er et rigtig hyggeligt Bed & Breakfast, beliggende i hjertet af Trapani, lige ud til gågaden og tæt på fiskemarkedet og havnen, hvor man har mulighed for at se alt fra blæksprutter til kæmpe sværdfisk, en sjov oplevelse for både børn og voksne. Et godt udgangspunkt for at se Marsala, Erice og ikke mindst Trapani.

Ai Lumi, Trapani, Italien

Piazza Amerina - Gigliotto

Gigliotto ligger smukt i et nedlagt benediktinerkloster fra 1296. Familien Savoca sørger for, at vi får det ypperste, et agriturismo kan byde på. De har produktion af vin og kulinariske lækkerier. Beliggenheden gør det til et oplagt sted at besøge Kejservillaen i Piazza Amerina samt Agrigento og dermed Templernes Dal. 
Inklusive morgen- og aftensmad. 

Gigliotto, Piazza Amerina, Italien

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.