Antal dage: 13
Priser fra: 32.498,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Safari, buskmænd og Victoriasøen

Tarangire, Lake Eaysi, Ngorongoro, Serengeti og Victoria søenAfrejse fra København mod Kilimanjaro Airport, hvor vi ankommer efter midnat. Ved ankomsten til Tanzania står vores mand klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen. Transfer til Hotel Springland i Moshi, der ligger i skyggen af Kilimanjaro, som nærmeste nabo til Afrikas mægtigste bjerg.

Overnatning i Moshi.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Om formiddagen skal vi ud på en gåtur med en lokal guide, hvor vi får et indtryk af lokalområdet. Vi går først gennem de store områder med rismarker og farme, som omgiver Moshi og hele lavlandet omkring Kilimanjaro. Området er ellers mest kendt for sin kaffe- og bananproduktion, men med støtte fra japanerne blev en omfattende risproduktion startet op sidst i 70’erne. Vi fortsætter ind til regnskoven, hvor der lever en mængde fugle og aber – dog er det hovedsageligt lydene fra dyrene, da det er svært at få øje på dem gennem den tætte bevoksning. Vi ender turen tilbage på Springlands efter en 2-3 timers oplevelser.

Overnatning i Moshi.

Morgenmad er inkluderet

Dag 2

I dag begynder safarioplevelserne. Vi kører mod masaiernes land og Tarangire Nationalpark, der ligger smukt centreret omkring Tarangire floden. Området består primært af savanne bevokset med tornebuske og med skærmakacier og baobabtræer – indbegrebet af Østafrika, men også med indslag af tættere skov, der er et paradis for alt levende!

Vi kan benævne Tarangire som et ”alternativt Serengeti”, for i tørtidens sidste del (august-oktober) samles enorme flokke af zebraer, gnuer og elefanter for at drikke langs floden, på et tidspunkt hvor vildtrigdommen er mindst i Serengeti. Især elefanter ser vi på særdeles fint hold, ofte i store flokke. Også resten af året er mængden af slettevildt imponerende. Fuglefaunaen er mest ødsel oktober-maj. Strudse spankulerer adstadigt omkring mellem vildtet, og skovene rummer flere arter af næsehornsfugle, den endemiske gulskuldrede dværgpapegøje og solfugle. Langs floden ses den særegne, enorme overdækkede rede fra hammerhovedhejren.

Overnatning i Karatu.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3

Vi kører fra hotellet i Karatu mod Lake Eaysi, der er en smukt beliggende saltvandssø i Rift Valley, der i perioder er tørlagt og dermed giver mulighed for fantastiske vandreture langs bredden. Dyrelivet omkring søen, hvor fuglelivet er fantastisk, skal selvfølgelig også opleves. Foruden chancen for at møde nogle af de få tilbageværende buskmænd i Tanzania, Hadzabe stammen, der stadig lever som nomader og jager med bue og pil.

Overnatning i Tindiga tented Camp

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Ngorongoro Wild Camp

Tidligt næste morgen drager vi af sted med buskmændene på jagt. Der er mulighed for selv at prøve at skyde med bue og pil, hvilket slet ikke er så nemt, som det måske ser ud. Tilbage i Campen nyder vi en velfortjent sen morgenmad. Turen går nu videre til Ngorongoro Wild Camp, hvor resten af dagen er til afslapning og nyde de skønne omgivelser.

Overnatning i Ngorongoro Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Ngorongoro Wild Camp

Turen fortsætter op i verdens måske mest berømte vildtreservat, Ngorongoro-krateret. Kraterbunden er stort set cirkelrund og er 14 km i diameter. Det er et vidtstrakt fladt område med græssavanne, skov og den flotte Makat-sø med tusinder af flamingoer. Her lever omkring 20.000 pattedyr inden for kraterkanten. Med det samme ses bøfler, zebraer og klippespringer, gazeller og forskellige antiloper. Desuden er der stor sandsynlighed for at se elefant, næsehorn, den sjældne plettede hyæne, sjakal, løve, vortesvin og gnuer. Vi kan være heldig at se leopard og af fugleliv kan hurtigt nævnes lærker, pibere, trapper, strudse, krontraner og hjejler. Ved Ngorongoro foretages en lille vandretur – en helt anden og fascinerende måde at opleve området på.

Efter en lang køretur når vi frem til vores telte i Ikoma Wild Camp. At overnatte i stationære telt-lejre er nok den ultimative safarioplevelse. Her føler vi virkelig, at vi ligger "midt i det hele". Vi falder i søvn og vågner igen til savannens lyde – en hel fantastisk naturoplevelse.

Overnatning i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

I dag går turen til Mwanza, den største havneby ved Victoriasøen, beliggende i det sydøstlige hjørne. Mwanza ligger på en lille halvø omgivet af klippefyldte bjerge. Mange steder vil vi også kunne se store granitblokke i de mærkeligste former stikke op af vandet. Byen er præget af stor aktivitet, dette ikke mindst på grund af jernbanen, som transporterer varer som kaffe, te og bomuld fra oplandet den lange vej ud til kysten. Ved havnen er der også livlig aktivitet, eftersom fiskeri selvfølgelig er den vigtigste indtægtskilde i området. I byen besøges det spændende fiskemarked, hvilket giver en indsigt i kulturen og dagligdagen i området.

Overnatning i Mwanza.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Mwanza City ved Victoriasøen

Den mægtige Victoriasø, den største ferskvandssø i Afrika og den næststørste i verden, er omkranset af både Kenya, Tanzania og Uganda. 95 % af søen ligger dog i Tanzania. Det funklende blå vand skinner i mange nuancer afhængig af vejrforholdene, og solnedgangene er utrolig stemningsfulde – her er i det hele taget en helt speciel stemning. Omkring søen er naturligvis et utrolig rigt fugleliv, et mekka for enhver fugleelsker. Måske ses også de små sjove wallabies (små kænguruer) og en variation af flagermusarter. Dagene bruges på en 2 timers byrundtur i Mwanza, hvor vi besøger det lokale marked og de smukke kolonibygninger. Vi skal selvfølgelig også på en sejltur på søen – hvor vi passerer fiskemarkeder, iagttager lokalbefolkningens daglige gøremål og får et indblik i deres hverdag.

Efter nye spændende oplevelser kører tilbage til vores hotel

Overnatning i Mwanza.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Victoriasøen – Afrikas største ferskvandssø

Vi forlader Victoriasøen og kører tilbage mod Serengeti, hvor vi har endnu et par dages storslåede safarioplevelser. Serengeti-reservatet kaldes blandt masaierne "Den Store Åbne Plads" og er måske verdens bedste område for storvildt! Dette enorme reservat består af 14.763 km2 savanne (og går mod nord over i den lige så velkendte Masai Mara i Kenya), der er levested for kæmpeflokke af gnuer, zebraer, antiloper, ko-antiloper og topier.

Årligt begiver over 2 millioner græsædende dyr (hvoraf 75 % er gnuer) sig på vandring i søgen efter græs – en farefuld færd på omkring 800 km. I den korte tørtid i december-februar findes flokkene i Serengetis sydlige del, hvor de har kælvet. Når græsset efterhånden visner og er ”gnavet til bunds” af de store mængder dyr, vandrer skarerne i maj til september mod nord – gamle og unge i én enorm karavane på en rejse fyldt med farer. Denne overflod af føde følges af Serengetis mange løver – samt af geparder, der udnytter vidderne til hurtigt sprint for at fange byttet. De sidste rester af ådslerne er hurtigt borte, når hyæner, sjakaler, gribbe og ørne har været på færde. Også leopard er almindelig her, men langt sværere at se – det sker dog oftere end andre steder i Afrika, at den plettede kat opdages som en lang hale, der hænger ned fra et træ. En ekstra bonus er de 535 fuglearter, som lever her. Et er at se denne ufattelige vandringsdrift på fjernsynet – noget helt andet er at opleve dette bevægende eventyr udfolde sig for øjnene af en. Ingen forlader Serengeti upåvirket.

Overnatning i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Viktoriasøen til Serengeti

I Serengeti venter der altid nye og spændende oplevelser. Arealet er stort set det samme som Danmark, og de endeløse landskaber og savanneområder får enhver til at gibbe. Der er mulighed for at se leopard, som er et udpræget nattedyr og meget sky. Især omkring Seronera er den set mange gange. Derudover lever verdens hurtigste dyr geparden i Serengeti. I maj/juni begynder vandringen, hvor 1½ million gnuer, og 250.000 zebraer er ledsaget af et stort antal gazeller og antiloper.

Overnatning i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 9

Vi tilbringer dagen på Serengetti sletten. Dyrelivet og de store vidder gør, at vi altid oplever noget nyt – ikke to gamedrives er ens.

Overnatning i Karatu. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Opgrader evt den sidste nat til Ngorongoro Sopa Lodge, der ligger med en fantastisk udsigt over Ngorongoro krateret.

Dag 10

Vi har dagen i Karatu-højlandet, hvor vi ser en kaffeplantage og en landsby, inden der efter forkost køres mod Kilimanjaro lufthavn for at begynde hjemrejsen. En begivenhedsrig rejse slutter – det er blevet tid til at tage afsked med Tanzania og vende næsen hjemad.

Det er også muligt at forlænge turen med nogle dage på strandene på Zanzibar – ring og hør nærme

Morgenmad, frokost og mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 11

I løbet af dagen ankommer vi til København.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 12
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
35.498,-

1. apr. - 18. jun. 2020
34.498,-

19. jun. - 16. aug. 2020
37.498,-

17. aug. - 10. dec. 2020
34.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
34.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København- Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Safarirejse i safarijeep med garanteret vinduesplads og max 7 personer
 • Al lokal transport som beskrevet i programmet
 •   2 nætter på Springland i Moshi i dobbeltværelse 
 •   2 nætter på Highview safarihotel i Karatu i delt dobbeltværelse
 •   1 nat i Tindiga tented camp i Lake Eaysi i canvastelte med privat bad og toilet
 •   1 nat i Ngorongoro Wild Camp i store canvastelte med privat bad og toilet
 •   1 nat i Ikoma Wild Camp i store canvastelte med privat bad og toilet
 •   2 nætter i Kipling Turner 5 Wild Camp på Serengeti sletten i store canvastelte med privat bad og toilet
 •   2 nætter på Hotel Tilapia i Mwanza i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad på Hotel Springlands jf program
 • Alle måltider på safarituren, som beskrevet i programmet
 • Chauffør og lokal, engelsktalende safariguide på safarirejse jf program
 • Bådtur på Victoriasøen samt byrundtur i Mwanza
 • Afgifter og tilladelser til reservater
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Tanzania (kan søges online el. fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. 30 USD pr. safaridag for hele bilen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

 

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Ballonsafari - oplev savannen fra varmluftballon
Pris fra 4.598 kr./person
Ngorongoro Sopa Lodge
Ngorongoro Sopa Lodge
Pris fra 1.798 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Juli til primo april (rejsen er mulig hele året, der er regntid medio april til medio juni samt i mindre grad i november)

Type: Safari med lokale safariguider

Vores lodges: Tanzania

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik