Oplev storslået Tanzania
lodge safari og Zanzibar
Antal dage: 12
Priser fra: 32.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Tanzania lodge safari og Zanzibar

Førsteklasses lodge safari i Tanzania - med fly direkte til Zanzibar

 

Tanzania er og bliver verdens bedste safariland, med den højeste bestanddel af vilde dyr. Få den bedste safarioplevelse på dejlige lodges i Ngorongoro krateret og i Tarangire Nationalpark.

Drømmer du om at opleve savannens mest prægtige og storartede dyr, så kom med Kipling Travels storslåede safarirejse, hvor du besøger nogle af de største nationalparker i Tanzania.

 

 

Efter en intensiv safari kommer du til den eksotiske ø, Zanzibar. Vi er eksperter inden for safarirejser, hvilket gør at du sagtens kan føle dig tryg med os.

Kom helt tæt på de mest eftertragtede dyr i verden, hvor du blandt andet kan møde “The Big Five”. “The Big Five” er et udtryk for spektakulære dyr, som løven, leoparden, bøflen, næsehornet og elefanten.

Du har desuden mulighed for at skræddersy din rejse, fuldstændig som du vil have den. • Tre af Afrikas berømte nationalparker - Tarangire, Ngorongoro og Serengeti
 • Overnatninger på dejlige førsteklasses lodges med alle faciliteter
 • Meget kompetent engelsktalende safariguide/chauffør
 • Flyvning over Afrikas savanne til Zanzibar
 • Zanzibar med 4-stjernet strandophold direkte ud til vandet
1.

Afrejse mod Afrika og ankomst til Tanzania

Dag 1

Eventyret begynder

Vi flyver mod Kilimanjaro med KLM, hvor vi ankommer sidst på dagen. Ved ankomsten til lufthavnen i Tanzania bliver vi mødt af vores samarbejdspartner, der står klar med et Kipling Travel skilt. Vi kører til Moivaro Lodge i Arusha. Safari og Zanzibar rejsen i Tanzania har taget sin begyndelse.

Overnatning i Arusha på Moivaro Lodge.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Tarangire Nationalpark, safari og Ngorongoro Sopa Lodge

Zebraer-i-Tanzania

Tarangire Nationalpark

Fra Arusha kører vi over det afrikanske sletteland med kurs mod safariområderne. Vi kører mod masaiernes land og Tarangire Nationalpark, der ligger smukt centreret omkring Tarangire floden. Området består primært af savanne bevokset med tornebuske og med skærmakacier og baobabtræer – som må være indbegrebet af østafrikansk natur, men der findes også indslag af tættere skovvækst, som udgør et rent paradis for alt levende!

Man kan kalde Tarangire et ”alternativt Serengeti”. I den tørre tids sidste del (fra august til oktober) samles enorme flokke af zebraer, gnuer og elefanter for at drikke ved floden på et tidspunkt, hvor vildtrigdommen er mindst i Serengeti. Især elefanter ser man på særdeles fint hold, og ofte i store flokke. Er der en babyelefant med, går den mellem to hunner, som på den måde skærmer og beskytter ungen. De kæmpemæssige elefanter går typisk stille og roligt rundt ugenert af safaribilerne, men de tunge dyr kan også sige fra, hvis en bil alligevel kommer for tæt på flokken. Oftest sker det på ganske høflig vis ved, at ørerne bare lige bliver løftet i et "hertil og ikke længere". Mængden af slettevildt er også resten af året ganske imponerende. Fuglefaunaen er mest ødsel fra oktober til maj. Strudse spankulerer adstadigt omkring mellem vildtet, og skovene rummer flere arter af næsehornsfugle. Langs floden ses den specielt udseende, enorme overdækkede rede fra hammerhovedhejren.

Efter denne Tanzania safari køres vi til Ngorongoro Sopa Lodge, der har en af de bedste beliggenheder, nemlig på østsiden direkte på kanten af det enorme og smukke Ngorongoro caldera i ca. 2.300 meters højde. 

Overnatning på Ngorongoro Sopa Lodge

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

3.

Ngorongoro safari, besøg i Masai landsby (tilkøb) og Serengeti

Gnuer-paa-migration-paa-Serengeti

Ngorongoro safari

Vi skal på game drive nede i verdens måske mest berømte vildtreservat, Ngorongoro krateret – som er et imponerende smukt sted. Udsigten oppe fra kraterkanten er spektakulær; En grøn og frodig krans omslutter dalen, og den runde, grønne kulisse står fænomenalt smukt til en blå himmel. For 2,5 millioner år siden var Ngorongoro et vulkansk bjerg, men vulkanen eksploderede og kollapsede og skabte dermed verdens største intakte caldera (kraterkant). Kraterbunden er stort set cirkelrund og er 260 km2. Det er et vidtstrakt fladt område med græssavanne, skov og den flotte Makat-sø med tusinder af flamingoer. Her lever omkring 20.000 pattedyr inden for calderaen. Vi ser bøfler, zebraer og klippespringere, gazeller og forskellige antiloper på denne smukke safari i Tanzania. Desuden er der stor sandsynlighed for at se elefant, næsehorn, den sjældne plettede hyæne, sjakal, løve, vortesvin og gnuer. Man kan være heldig at se leopard. Giraffer er et dyr, vi med sikkerhed ikke ser hernede, idet deres lange ben simpelthen ikke er i stand til at forcere de stejle kratervægge.

Vi fortsætter ind i et af verdens bedste områder for Tanzania safari og kører op ad den stejle vestvæg til det frodige, grønne og meget smukke Mbulu-plateau. Efter en lang køretur når vi Serengetis mægtige savanne, hvor vi indkvarterer os på Serengeti Sopa Lodge, der ligger med en fantastisk udsigt over savannen og en optimal beliggenhed i vores vinter- og forårsmåneder, hvor gnuerne ofte passerer meget tæt forbi lodgen.

I dag er der mulighed for at tilkøbe et besøg i en masai-landsby, hvor vi vil blive introduceret til det stolte folk, der forsøger at bevare deres oprindelige kultur og skikke, mens de samtidig må tilpasse sig udviklingen i det samfund, der omgiver dem. Masaiernes smukke klæder i røde nuancer og de farvede perler giver modspil til vores eget ofte noget mindre farvestrålende udtryk. Besøget giver os et fascinerende indblik i en meget anderledes kultur, og masaierne har samtidig mulighed for at tjene lidt på deres eget lands turisme-aktiviteter. Nogle gange bor masaierne ikke fast i landsbyen, men benytter den til at vise deres unikke levevis frem. I stedet for at se det som noget, der skaber et kunstigt miljø, bør man anerkende, at det medvirker til at beskytte masaiernes kultur, idet de bibeholder en privatsfære. 

Overnatning på Serengeti Sopa Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Safari i Serengeti, Serengeti Sopa Lodge

Loeve-paa-safari

Safari i Serengeti

Serengeti reservatet kaldes af masaierne ”den store åbne plads” – og er måske er dette verdens bedste område for storvildt! Visse steder i verden har kendte navne, som simpelthen bare kalder på eventyr og udforskning. Serengeti er bestemt et af dem. Det gigantiske reservat består af 14.763 kvadratkilometer savanne (og fortsætter mod nord over i den lige så kendte nationalpark Masai Mara i Kenya), der er levested for kæmpeflokke af gnuer, zebraer, antiloper, ko-antiloper og topier. Årligt begiver over to millioner græsædende dyr (75% gnuer) sig på vandring i søgen efter græs – en farefuld færd på omkring 800 kilometer årligt.

I den korte tørtid i december-februar findes flokkene i Serengetis sydlige del, hvor de har kælvet. Når græsset efterhånden visner og er gnavet helt ned af de store mængder dyr, vandrer skarerne i maj til september mod nord – gamle og unge i én enorm karavane på en rejse, som er fyldt med farer! Denne gastronomiske overflod følges nemlig af Serengetis mange løver samt af geparder, der udnytter vidderne til at foretage verdens hurtigste sprint for at fange byttet. De sidste rester af ådsler er hurtigt fortæret, når hyæner, sjakaler, gribbe og ørne har været på færde. Også leoparden er almindelig her, men langt sværere at se – det sker dog oftere end andre steder i Afrika, at den plettede kat opdages som en lang hale, der hænger ned fra et træ. Ekstra bonus er de 535 arter fugle, som lever her. Et er at se denne ufattelige vildtvandring på fjernsynsskærmen, noget helt andet er at opleve eventyret udfolde sig for øjnene af én. Ingen forlader Serengeti og denne safari upåvirket. 

Overnatning på Serengeti Sopa Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Safari i Serengeti

Afrikansk-fiskeoern

Safari i Serengeti

Vi har gudskelov hele dagen på Serengeti sletten. Dyrelivet og de store vidder gør, at vi altid oplever noget nyt. Ikke to game drives er ens her i Afrikas – vi siger det lige igen – vel nok bedste safariområde. Måske er I endda heldige at opleve de kløgtige løver, der samarbejder ved at indtage forskellige strategiske positioner, så de kan få held med at nedlægge et bytte. Det er utrolig spændende at se formationen; de forsøger at skjule sig i græsset og bevæger sig langsomt ind på deres offer – indtil jagten for alvor sætter ind. Ofte lunter løverne dog bare omkring, eller hviler sig i skyggen af et baobabtræ. En egentlig jagt skal man være temmelig heldig for at se.

Overnatning på Serengeti Sopa Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Safari i Serengeti og fly Seronera til Zanzibar. Z-Hotel på Nungwi stranden

LangiLangi-Zanzibar-badeferie

Morgensafari i Serengeti derefter fly mod Zanzibar

Vi starter dagen med en tidlig morgensafari, hvorefter vi nyder en dejlig morgenmad på vores lodge, inden vi forlader hotellet og kører til den lille landingsbane i Seronera. Efter 5 oplevelsesrige safaridage forlader vi Serengeti på allersmukkeste vis, hvor vi flyver over savannen og krydser Serengeti-sletten samt højlandet ved Ngorongoro mod Zanzibar.

Zanzibar er et strandparadis ud over alle grænser – men den kan mere end det! Øen byder på andet end kridhvidt sand og turkisblåt vand. Det er et frontalangreb på alle sanser, det er spændende, det er dybt eksotisk – og den tidligere slaveø og nuværende krydderiø byder jer velkommen på bedste vis. Swahili er det officielle sprog i Tanzania, men på Zanzibar tales den normgivende udgave af sproget, så her findes altså den oprindelige version. At lære sig 5 af de mest almindelige hilsner er så afgjort noget, vi anbefaler – giver man lidt, får man igen. Fra lufthavnen kører vi godt et par timer til nordvestkysten, hvor vi ikke er generet af tidevandsproblematikken, som gør sig gældende på østkysten, hvor der dagligt i lange periode faktisk ikke kan bades! Uden tidevandsproblemer på nordvestkysten, og med muligheden for at spise adskillige dejlige steder, er vi på det, vi betragter som Zanzibars mest attraktive strand.

Vi har udvalgt et lækkert og luksuriøst boutique hotel, Z-Hotel, der ligger direkte ud til stranden ved Nungwi. Hotellet har stilfuldt indrettede værelser og alle seaview-værelserne har privat balkon ud mod hotellets private strand.

Overnatning ved Nungwi stranden på Boutique Z-Hotel.

Morgenmad er inkluderet.

7.

Zanzibar badeferie på Z-Hotel på Nungwi stranden

Zanzibar-og-Prison-Island

Den eksotiske ø, Zanzibar

Dagene på Nungwi stranden går hurtigt med at nyde omgivelserne og slappe af ved stranden. Der er flere muligheder for dags udflugter, for eksempel er snorkle- og dykkerture populære. Oplagt er det også at tage på en halvdagstur, hvor I får set, hvordan alle de forskellige krydderier, som vi normalt kun kender fra supermarkedet, bliver dyrket. Det er en meget spændende tur med en masse ”aha-oplevelser”, hvor vi kan dufte et væld af eksotiske krydderier. Her dyrkes vanilje, nellike, muskat, kanel, sort peber og en lang række forskellige frugter. Krydderierne er fine souvenirs at tage med hjem, og når småkagerne ved juletid krydres med hjemmebragte vaniljestænger, kan vi tænke tilbage på oplevelserne på Zanzibar. En sejltur ud til nogle af dykkeratollerne er også en dejlig oplevelse, som ofte inkluderer en picnic på stranden med friskfanget grillet fisk.

Overnatning ved Nungwi stranden på Boutique Z-Hotel.

Morgenmad er inkluderet.

8.

Zanzibar badeferie på Z-Hotel på Nungwi stranden

Dag 8

Badefeire på Zanzibar

Overnatning ved Nungwi stranden på Boutique Z-Hotel.

Morgenmad er inkluderet.

9.

Zanzibar badeferie på Z-Hotel på Nungwi stranden

Dag 9

Badeferie til Zanzibar

Overnatning ved Nungwi stranden på Boutique Z-Hotel.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Zanzibar badeferie på Z-Hotel på Nungwi stranden

Dag 10

Badeferie på Zanzibar

Overnatning ved Nungwi stranden på Boutique Z-Hotel.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Zanzibar, hjemrejse med KLM mod København

Dag 11

Nyder formiddagen, derefter hjemrejse

Vi nyder formiddagen på stranden eller ved poolen, inden der er afgang mod lufthavnen for hjemrejse.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet

12.

Ankomst til København

Rejsen ender i København

Efter 12 dejlige safari- og stranddage ankommer I til København.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 2. april 2018
36.998,-
32.998,-

1. juni - 20. august 2018
37.998,-
33.998,-

21. august - 10. december 2018
36.998,-
32.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse Kbh-Kilimanjaro-Zanzibar-Kbh med KLM på økonomiklasse
 • Flyrejse i mindre fly direkte fra Serengeti sletten til Zanzibar
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • 5 dages safarirejse i landrover/safarijeep 2-7 personer, i Tarangire, Ngorongoro og Serengeti
 • Garanteret vinduesplads på safarien
 • Al transport med chauffør og lokal, engelsktalende safariguide på safarirejse jf program
 • Afgifter og tilladelser til Nationalparkerne
 • Alle måltider på safarituren, som beskrevet i programmet
 • Overnatning på safarihotel i delt dobbeltværelse
 •   1 nat på Moivaro Lodge i Arusha inkl. morgenmad
 •   1 nat på Ngorongoro Sopa Lodge i delt dobbeltværelse
 •   3 nætter på Serengeti Sopa Lodge i delt dobbeltværelse
 •   5 nætter på Z-Hotel ved Nungwi i deluxe dobbeltværelse med havudsigt
 • Morgenmad alle dage på Zanzibar
 • Afhentning i lufthavnen og transfer til og fra hotellerne
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • VAT/turistskat indført per 1. juli 2016
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Tanzania (fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte i programmet og personlige udgifter
 • Betaling i Masai landsby (50 USD for hele bilen)
 • Drikkepenge (beregn ca. 30 USD pr. safaridag for hele bilen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

OPGRADERING

Praktisk information

Bedste rejsetid: Juli til primo april (rejsen er mulig hele året, der er regntid medio april til medio juni samt i mindre grad i november)

Type: Safarirejse med kompetente lokale safariguider og badeferie

Vores lodges: Tanzania

Vores hoteller: Zanzibar

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Der er et stærkt begrænset antal pladser, hvorfor der tilrådes hurtig bestilling. Safarien er en åben safari med op til 7 deltagere.

Der er mulighed for at forlænge safari og/eller Zanzibar ophold – ring og forhør om pris.

Vi tager forbehold for pris- og trykfejl.

 

Tilkøb af ballonflyvning over Serengeti

Ballonsafari - se video her

Fantastisk ballonsafari, hvor man flyver henover Serengetisletten. Det er en usædvanlig smuk og fantastisk oplevelse. Efter flyveturen er der champagnebrunch på Serengeti. Der skal bestilles i meget god tid, da ballonsafarierne ofte er udsolgt lang tid i forvejen. Vi må medgive, at prisen er høj, men oplevelsen er altså endnu højere. Læs mere her.

Migrationskort

Migrationskort

Kort over den store Østafrikanske vildtvandring

Foredrag

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

10. januar 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

7. marts 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

21. marts 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg