Den store Østafrikanske safarirejse

Lake Naivasha, Lake Nakuru, Amboseli, Tarangire, Ngorongoro og SerengetiEventyret begynder

Afrejse mod Nairobi, Kenyas mægtige hovedstad

Mad på flyrejsen er inkluderet.

København-Nairobi

Et par af dagens oplevelser:

 • Ankomst Nairobi og vores hyggelige lodge i Karen, Nairobis grønne, stille område
 • Karen Blixens Farm

Ved ankomsten er der transfer til Karen-området, opkaldt efter den danske forfatter. Her skal vi overnatte på vores dejlige guest house med hyggelige værter. Vi skal besøge Karen Blixens Hus, der er ganske vist blot tale om et nydeligt murstenshus, der i dag huser Karen Blixen Museet. Men har I læst Blixens "Den afrikansk farm" eller på anden vis er interesseret i den verdensberømte forfatter, er det bestemt et interessant besøg.

Velkommen til Kenya

Overnatning i Nairobi

Karen Blixens hus

Et par af dagens oplevelser:

 • Mod Afrikas Great Rift Valley, Limuru Highlands og Lake Nakuru
 • På safari og udkig efter både hvide og sorte næsehorn
 • Flamingoer, klippegrævlinger og pelikaner

Vi kører nordvest på gennem ved Limuru Highlands i Great Rift Valley og kommer til Lake Nakuru, der regnes som Østafrikas bedste fuglesø – men – hovedattraktionen, flamingo-flokkene, har skiftet adresse. De mange flamingoer er rykket mod Lake Baringo, fordi vandstanden i Nakuru er steget. Andre fuglearter er dog på spil i området. Masser af hejrer udnytter søens fiske-fauna, og langs bredderne ser vi andre dyr såsom rørbukke, vandbukke og måske flodhest. En sådan overflod af dyr og fugle tiltrækker mange rovfugle som rov- og steppeørne, sort ørn, grib og augurvåge. Derudover er det nærmere reglen end undtagelsen, at vi ser næsehorn i området. Både hvide og sorte næsehorn har hjemme her – andre steder i Kenya er det nærmest umuligt at spotte.

Efter ankomst e rder Game Drive i Lake Nakuru. Vi kører langsomt gennem skoven, for det er her vi har bedst mulighed på hele rejsen for at se leopard. Synet af den plettede kat, der hviler på langs af en gren er hele turen værd, men det kræver held! Vi besøger også et udsigtspunkt med en flot udsigt over søen. Her lever Klippe-grævlinger, der ser ud som store gnavere, men faktisk er Elefantens nærmeste slægtning!. De findes i smågrupper, og tiltrækker til Sorte Ørne, der er specialister i at tage disse dyr. Nakurusøen er en rejse værd i sig selv. Efter en dag fyldt med stærke indtryk og farvestrålende natursyn smager middagsmaden særligt godt!

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Næsehorn safari

Et par af dagens oplevelser:

 • Mod Great Rift Valley og den fine Naivasha sø
 • Med båd til Cresent Island og vandring blandt fugle og giraffer
 • Statistisk set den største dyreintensitet i hele Kenya

Efter morgenmaden, skal vi endnu engang på udkig efter de forjættede og sjældne næsehorn. Midt på dagen fortætter vi et par timer og kører sydøstover til Lake Naivasha. Denne vidunderlige ferskvandssø ligger i Rift Valley, med vide udsyn mod Rift Valleys klippefyldte skråninger. Dens flade er i øjeblikket på 170 kvadratkilometer, men vandstanden er lav, og forholdene ændres fra år til år. Dette vidner klynger af døde træer om, og de udgør en hvile- og yngleplads for mange vandfugle af et mylder af arter. Hvide hejrer, og langs de lavvande, søbredder med åkander og papyrus ses Jacanaer, Kamblishøns, Sultanhøns og vadefugle – samt rørbukke og undertiden flodheste. ”Afrikas stemme” – Flodørnens gjalden – danner sammen med Hadada-ibissens hånlatter en unik lydkulisse! Mange antiloper og Masaigiraffer findes på savannerne omkring søen. Den ubeboede Crescent Island, der let nås med båd, myldrer med fugle og græsædere. Det frodige agerland omkring søen vidner om, at vandet er ferskt – Kenyas sodasøer er uegnede som kilde til vanding.

Overnatning ved Lake Naivasha

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Lake Naivasha og Cresent Island

Et par af dagens oplevelser:

 • Tværs gennem Kenya til Amboseli
 • Fantastisk udsigt til Kilimanjaro i godt vejr

Efter morgenmaden køres der en lang tur sydover til den flotte nationalpark Amboseli, som ligger ved foden af Kilimanjaro og har vel nok den mest spektakulære beliggenhed af alle Kenyas nationalparker. Amboseli er, trods et lidt blakket ry en kæmpe naturoplevelse – også selvom parkens store stolthed, elefanterne går lidt hårdt til retterne. Savannevildtet dominerer giraffer, zebraer, Impalaer, og forbavsende ofte er man heldig med dyrene her, og der er gode chancer for at se turens første løve. For selvom løven for mange er indbegrebet af Afrika, er den ikke altid helt let at få at se. Fuglelivet er som overalt i Kenya imponerende, og vi ser bl.a. struds, sorthalset hejre, blå glente, sekretærfugl og trapper. Elefanterne er en af Amboselis store oplevelser, vi ser med stor sandsynlighed større flokke af dette mægtige dyr. I det tørre landskab findes underjordiske kilder, der løber ned fra Kilimanjaros flanker og (endnu) evige sne.

Overnatning i Amboseli

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Amboseli

Dagens oplevelser:

 • Safari i Amboselis smukke landskaber

Vi skal på safari med Kilimanjaro i horisonten og p åudkig efter vandhuller og savanne med elefanter, zzebra, giraf og stort set hele paletten af Afrikas storvildt. Vi er næt grænsen til nabolandet Tanzania ligger Nationalparken Amboseli og det er dermed oplagt at slå to fluer med et smæk.

Overnatning i Amboseli

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Amboseli og Kilimanajro

Et par af dagens oplevelser:

 • Amboselis smukke landskaber
 • Namanga, en klassisk afrikansk grænseovergang
 • Karatu og Highview i kaffehøjlandet

I de tidlige morgentimer, hvor dyrene er ved at vågne op til dagens aktiviteter, tager vi på endnu et spændende game drive i Amboseli. På denne tid af dagen, er der også størst chance for en skyfri himmel – og dermed størst chance for den mest vidunderlige udsigt til Kilimanjaro.

Vi vender nu næsen sydover mod grænsen til Tanzania, hvor de næste eventyr venter. Vi kører til Ngorongoros højland, hvor vi indkvarterer os på safarihotellet ”Highview”, nær landsbyen Karatu.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Tanzania til Kenya, Amboseli_Namanga-Karatu

Et par af dagens oplevelser:

 • Tarangirefloden
 • Baobartræer og smukek landskaber
 • Alt fra løver til giraffer

Tarangire Nationalpark er ikke bare en af Tanzanias smukkeste nationalparker, den har også en af den største koncentration af dyreliv uden for Serengeti slettens økosystem. Tarangire er specielt berømede for sine store flokke af elefanter, som primært ses fra juli til oktober. Men Tarangire skuffer sjældent, der er mulighed for langt de fleste af de store ,ålarter iinden ofr Afrikas storvildt.

Overnatning ved Karatu

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Tarangire safari og baobab træer

Tre af dagens store oplevelser:

 • Det vidunderligt smukke Ngorongoro krater med en af verdens højeste dyreintensiter
 • Savannen på Serengeti, et af Afrikas allerstørste naturområder
 • Overnatning midt på Serengeti sletten i vores 4x8 meter store canvastelte med privat bad/toilet

Vi fortsætter i dag vores safarirejse til det verdensberømte Ngorongoro krater. Her viser den afrikanske natur sig fra sin smukkeste side, hvor det frodige terræn omkranser den enorme dal. Ngorongoro var for 2,5 millioner år siden et vulkansk bjerg som eksploderede. Verdens største intakte kraterkant (caldera) var hermed skabt, og har siden da været hjem for et vildt dyreliv.

Den cirkelrunde kraterbund er omtrent 260 km2 stor og er prydet med både græssavanner, skovområder og den smukke Makat-sø. De candyfloss-farvede flamingoer står side om side i vandet, imens området omkring beboes af springende antiloper, klippespringere og gazeller. Blandt de mere frygtindgydende vilddyr, holder løven, næsehornet og elefanten også til her. Afrikas fantastisk høje giraf vil du dog aldrig møde i Ngorongoro, da dens lange ben simpelthen ikke egner sig til de stejle kratervægge.

Videre fra Ngorongoro krateret går turen til måske verdens bedste område for safari, nemlig den enorme Serengeti-savanne. Her overnatter vi på vores 5 Wild Camps. Når du tilbringer natten på savannen i de store canvastelte, vil du lægge øre til en overvældende lydkulisse af brølende løver og hylende hyæner. Oplevelsen vil uden tvivl gøre dig endnu mere fascineret af fantastiske Afrika.

Der er mulighed for at besøge en af masai-folkets landsbyer (betales på stedet). Her bliver vi bragt tættere på folket i de traditionelle perlebesatte røde klæder. Det er ikke alle masaierne som bor fast i landsbyen. Nogle bruger kun byen som et arbejde, hvor de fremviser kultur og skikke til turister, mens de selv tjener lidt til dagen og vejen. Opførelsen af masai-landsbyen skaber dermed både indtægtsmuligheder, hjem og bevarelse af den gamle kultur.

Overnatning midt inde på selve Serengeti i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Safari i Kenya og Tanzania

Tre af dagens oplevelser:

 • Game Drives på Serengeti - safari i verdensklasse
 • Gnuer, zebraer, giraffer, løver, leoparder, geparder - alle lever på Serengeti
 • Næsten 15.000 km2 savanne - lige for fødderne af os

Serengeti reservatet kaldes blandt masaierne ”den store åbne plads” – og er måske verdens bedste område for storvildt! Dette enorme reservat består af 14.763 kvadratkilometer savanne (og går mod nord direkte over i den lige så velkendte Masai Mara i Kenya), der er levested for kæmpeflokke af gnuer, zebraer, antiloper, ko-antiloper og topier.

Årligt, på den store migration, begiver over to millioner græsædende dyr (75% gnuer) sig på vandring i søgen efter græs – en farefuld færd på omkring 800 kilometer årligt. Serengeti er også stedet, der forbindes med løvernes konge – det er den park, der minder mest om landskabet i den kendte disneyfilm.

Overnatning inde i selve Serengeti på Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Et par af dagens oplevelser:

 • Serengetis dyreliv på vej mod Naabi Hills, se efter hyæner, fugle, bøfler og andre spændende dyr
 • Ngorongos højland oven over krateret
 • Efter en lang dag er der mulighed for en tur i swimmingpoolen i Moshi

Dagen byder på en ganske lang, men virkelig flot køredag. Oplevelserne i Serengeti National Park vil ingen ende tage. Ved besøg i parken i perioden december-februar skal man søge mod syd. På denne tid har dyrene netop kælvet, og de store flokke opholder sig dermed her. Besøger man dermed parken mellem maj og september, vil dyrene opholde sig i den nordlige del af Serengeti.

Det er et fantastisk syn at se, når disse dyr vandrer fra den ene til den anden ende af parken i samlet flok. Rovdyrene ser dog også her deres snit, til at springe på den store flok af føde, som passerer forbi. Når løver og geparder har nedlagt byttet og efterfølgende har forladt det igen, vil hyæner, sjakaler og gribbe finde vejen frem til resterne, som hurtigt er borte.

Der køres over Naabi Hills området og oven over Ngorongoro kratereret på selve kraterkanten. Herfra er det ud af nationalparkerne og der køres hele vejen til Moshi, hvor vi efter en lang dag ankommer til Hotel Springlands.

Overnatning i Moshi

Morgenmad og frokostboks er inkluderet

En stor Østafrika safarirejse er på vej til at slutte. Kørsel til Kilimanjaro International Airport og hjemrejse.

Hjemkomst til København i løbet af dagen.

Velkommen hjem

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
32.998,-

1. apr. - 8. jun. 2020
30.998,-

9. jun. - 31. aug. 2020
37.498,-

1. sep. - 31. okt. 2020
32.998,-

1. nov. - 10. dec. 2020
31.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
33.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Nairobi/Kilimanjaro på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Privat safarirejse med din egen safariguide og køretøj i Kenya
 • Safarirejse i safarijeep med skub-op tag med plads til 2-7 personer i hver bil i Tanzania
 • Garanteret vinduesplads på safarien
 • Fuld pension på safarituren, som beskrevet i programmet
 • Besøg på Karen Blixen Museet
 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • 1 nat på Spurwing Guest House med morgenmad i Nairobi
 • 1 nat på Lake Nakuru Lodge ved Lake Nakuru
 • 1 nat på Lake Naivasha Country Club ved Lake Naivasha
 • 2 nætter på Amboseli Sentrim Camp i Amboseli
 • 2 nætter på Highview safari hotel  i Karatu
 • 2 nætter på Wild Camp på Serengeti i store canvastelte med privat bad og toilet
 • 1 nat på Springlands hotel i Moshi med morgenmad
 • Afgifter og tilladelser til nationalparker og reservater
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Ballonsafari - oplev savannen fra varmluftballon
Pris fra 4.398 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Muligt hele året, undtaget i regntiden april til medio juni

Vores lodges: Se dem her

Kenyas nationalparker: Læs mere her

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik