Kilimanjaro Machameruten
Antal dage: 11
Priser fra: 18.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Kilimanjaro Machame ruten

Tag med eksperterne på Kilimanjaro – 7 dage med optimale topchancer

 

Ønsker du at bestige Afrikas mægtigste bjerg, sammen med specialister indenfor området? Så er det os du skal rejse med. Her kan du nemlig skræddersy din tur, præcis som du ønsker. Samtidig vil du opleve noget af Afrikas flotteste natur, som man sjældent har set mage til. 

Tag med på den optimerede Machame rute på Kilimanjaro, hvor vi har syv dage til at nå toppen af Afrika, som giver væsentlig bedre akklimatisering og bedre topchance.
Kort sagt – Kilimanjaro med den bedste højdetilvænning og sikkerhed – og dermed den største chance for at nå Afrikas top.

 

 

Dette er et skræddersyet Kilimanjaro trek, det vil sige, at der er daglig afrejse, du bestemmer altså selv hvornår du vil bestige Kilimanjaro i Tanzania.

Ring eller skriv endelig til os - en af vores spidskompetetancer er netop bjergene og akklimatisering og optimering af topsuccessen på et Kilimanjaro trek.

Se også vores Kilimanjaro rejser med dansk rejseleder her • Giv dig selv den bedste mulighed for at bestige Kilimanjaro
 • Stor topchance på Kilimanjaro med 7 dages trekking på bjerget 
 • Machame (Whisky ruten) – store oplevelser, stor topchance, stor sikkerhed
 • Professionelle engelsktalende lokale bjergguider
 • Vi anbefaler aldrig 6 dage på bjerget. Gør det ordentligt og kom på toppen!
 • Rutevalget er afgørende, du kan læse mere om Kilimanjaros ruter her
1.

Afrejse mod Afrika, Kilimanjaro Airport, Tanzania

Dag 1

Afrejse fra København mod Kilimanjaro Airport, hvor vi ankommer efter midnat.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst og forberedelse til Kilimanjaro, Moshi

Dag 2

Ved ankomsten til Tanzania står vores mand klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen. Transfer til Hotel Springland i Moshi, der ligger i skyggen af Kilimanjaro, som nærmeste nabo til Afrikas mægtigste bjerg.

Der er et lille forberedelsesmøde til selve Kilimanjaro-trekket og ellers mulighed for at kigge på byen eller slappe af ved hotellets pool. Moshi er en herlig by med masser af butikker og ikke mindst små markeder, hvor kvinderne sidder og sælger deres flotte stabler af agurker, gulerødder og æbler med mere. Der er desuden basarområder.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Machame Gate – Machame Camp 2.980 meter

Dag 3

Efter morgenmaden køres til indgangen af Kilimanjaro Nationalpark i knap 1.500 meters højde. Her er der indskrivning og information om reglerne i parken. Herefter starter vandreturen. En smuk skov leder hen til mere åbne landskaber og omtrent i 3.000 meters højde nås den flot beliggende Machame Camp, hvor der er et smukt udsyn til Kilimanjaros tinde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Shira Camp Hut 3.840 meter

Dag 4

De første af dagens timer går med at krydse det berømte Moorland, der ligger i højden fra 2.800-4.000 meter. Det er karakteriseret ved lav buskvækst, specielle planter og mosser. Længere mod nord ses lejrpladsen under Kilimanjaros top. Der er 6-7 timers herlig vandring til lejren – 3.840 meters højde. Nogle vil mærke højden for første gang, hvilket der ikke er noget unormalt ved.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Via Lava Tower til Barranco Hut 3.950 meter

Dag 5

Allersidste del af Shira-plateauet rejser sig dovent over lejren. En fin lille sti med herlig udsigt til Shira Cathedral og Mount Meru fører til et mere råt og bart landskab.

Vandringen fortsætter 3 timer til den store, smukke klippe Lava Tower i 4.500 meters højde. Toppen af klippen i 4.600 meters højde er opnåelig for let øvede klatrere – og udsigten er formidabel. Men også det lille pas, hvor stien ligger, er fantastisk smukt. Efter en lille pause er der to muligheder: Hovedgruppen fortsætter ned ad en god sti, hvor der ofte ses lammegrib og småfugle på vejen ned gennem en smuk dalsænkning. Her er også to af Kilimanjaros mest berømte blomster, den store træagtige Giant Groundsel samt den kuglerunde sukolent, Giant Lobelia, som er åben om dagen og lukket om aftenen. Det sidste stykke er smukt, og ankomsten til Barranco Hut lejr i 3.950 meter er storslået med udsigt til toppen af Kilimanjaro, et smukt drop ned til dalbunden samt, ikke mindst – mod øst den 300 meter høje Barranco væg.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Over Barranco Wall til Karanga 4.000 meter

Dag 6

Efter en smuk morgen med udsigter i verdensklasse er der ca. 1 times vandring over den stejle og smukke Barranco væg. Det ser ved starten skræmmende ud, men stien er faktisk ret god. Et par steder skal der holdes fast, men ellers er ”faren” et optisk bedrag. Efter ca. 2 timers vandring nås toppen af væggen. Landskabet har igen skiftet karakter. Den afro-alpine bjergørken har store plateauer, vulkansk klippe og Kilimanjaros top i højsædet.

Der er to lejrpladser ved Karanga, én i bunden af dalen og én efter 30 minutters stejl stigning. Vi satser på den øverste lejr, hvor der er en halv hviledag til yderligere akklimatisering i ca. 4.000 meters højde, der vil gøre godt inden topforsøget. Har vi mod og kræfter, er der en smuk aftentur opad bjerget mod Kilimanjaro. Vi kan se vejen ind mod toppen og Barafu hytten, som er morgendagens mål. I lejren er der små stribede mus og utallige hvidnakkede, frække ravne.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Barafu lejren i 4.600 meters højde

Dag 7

Det er en vandremæssig let dag, præcis som gårsdagen, som går over små højderygge, over småklipper, gennem smådale, kløfter og store plateauer inden den sidste hårde stigning op til Barafu i 4.600 meters højde. I alt tager turen 3-5 timer. Lejren ligger øde og barskt på et fremspring. Barafu betyder sne, men det er adskillige årtier siden, der sidst var permanent sne i Barafu, om overhovedet nogensinde. Går vi et lille stykke, kommer det smukke bjerg Mawenzi, som er 5.149 meter højt, til syne med sine vilde klippespidser. Desuden ses Marangu-ruten og vejen mod toppen af Kilimanjaro med Stella Point som højeste udsynstop. Eftermiddagen er fri. Der er aftensmad omkring 16:30 for at sikre et godt hvil.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Stella Point 5.700 meter - Uhuru Peak 5.895 meter

Dag 8

Ved 23-tiden er der te og lidt morgenmad samt frisk drikkevand og en lille madpakke. Det er ubetinget turens klimaks og hårdeste tørn. Det er en drøj omgang at nå toppen af Afrikas højeste bjerg, og der skal beregnes en dag på 10-15 timer.

Første del af opstigningen går relativt let opad. Efter en lille times vandring bliver det stejler,e og flere højdemeter vindes. Det er mørkt og kan være koldt. Vandringen foregår i pandelampens skær med tankerne på, hvor smuk solopgangen fra Stella Point mon er. Efter 6-7 timers vandring nås kraterkanten og Stella Point i 5.700 meters højde. Først føles du træt, men ved ankomsten til kraterkanten kommer der fornyede kræfter og den sidste times vandring til Afrikas højeste top er i den forbindelse småting. Det går ad en smuk bred grat med udsigter i verdensklasse til selve krateret, Afrikas store savannelandskab og ikke mindst de store isklipper, der ligger ved Northern- og Southern Icefield, samt Rebman-gletsjeren. Selve toppen er markeret med et stort skilt. Alt afhængigt af tiden, og vejret tilbringes 15-20 minutter på toppen inden nedstigningen til Stella Point, hvor der er 2-3 timer ned til Barafuhytten. Her er der et velfortjent hvil, inden det går ned af den nyrenoverede Mweka-sti. For de trætte ben er første del hård, men vandringen er let.

Vi kommer hurtigt ned under 4.000 meters højde. Efter et lille hvil går det gennem skov igen og efter 1½ time nås Upper Mweka Camp, som ligger i en busket cypres-skov. Herefter er der endnu en god times gang ned til den herlige lejrplads ved Mweka i 3.100 meters højde. Her ligger teltpladserne spredt i skoven, hvor der er masser af fugle. Efter indskrivning i nationalparkbogen er der mulighed for at købe øl og vand. Alt i alt har det været en af de hårdeste vandredage, vi kan opleve – men også en af de mest oplevelsesrige.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Til Nationalpark-gaten og Moshi

Dag 9

Turen går ned i en bemærkelsesværdig smuk og tæt bevokset skov med store tropetræer behængt med guirlandemosser. Her kan vi være heldig at se små aber og den store, smukke colobusabe højt i træerne. Det tager normalt 2½-3 timer at gå de 1.000 meter ned til nationalparkens hovedkvarter. Ben og knæ er trætte af gårsdagens strabadser, men den bemærkelsesværdige skov gør, at vi nemt glemmer besværlighederne. Der uddeles bevis på bestigningen, inden køreturen ad god vej gennem kaffeplantager tilbage til Moshi. Vel tilbage på hotellet kan eftermiddagen nydes og kan med ro sidde og se på Kilimanjaro og Afrikas sne.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Moshi til egne eventyr

Dag 10

Dagen er til fri disposition, hvor der er mulighed for at slappe af ved poolen på hotellet eller gå en tur ind til Moshi, som er en herlig by med masser af butikker og ikke mindst små markeder, hvor kvinderne sidder og sælger deres flotte stabler af grøntsager. En begivenhedsrig rejse slutter – det er blevet tid til at tage afsked med Tanzania og vende næsen hjemad. Sen aften kører vi i lufthavnen.

Værelse til rådighed frem til afrejse på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Hjemrejse samt ankomst til København

Vi påbegynder hjemrejsen mod København, hvor vi ankommer i løbet af dagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
26. januar - 24. februar 2018
21.798,-

25. februar - 31. marts 2018
20.998,-

1. april - 31. maj 2018
Kontakt os

1. juni - 20. juni 2018
18.998,-

21. juni - 10. august 2018
23.498,-

11. august - 31. august 2018
22.598,-

1. september - 10. december 2018
18.998,-

11. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse Købebhavn-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Lokal engelsktalende guide og hjælpeguider
 • Bærere til egen bagage (du skal ikke bære bagagen selv)
 • Bærere til al fælles udstyr
 • Transfers og transporter
 •   4 nætter på Hotel Springlands i Moshi (inkl. sen check-ud på hjemrejsedagen)
 • Morgenmad i Moshi
 •   7 dages Kilimanjaro trek via Machameruten
 • Eget køkkenhold (kok og køkkendrenge), der tilbereder alle måltider
 • Overnatning i 2-personers telt på Kilimanjaro
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer til maden samt te/kaffe på bjerget
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Kilimanjaro tilladeler - afgifter til Nationalparkerne på Machame ruten
 • Kilimanjaro Rescue Fee
 • Forsikring af det lokale mandskab
 • Ekstensivt informationsmateriale om landet og turene
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder.
 • Visum til Tanzania (fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Personligt udstyr
 • Drikkepenge, beregn 220-250 USD (de velfortjente drikkepenge afleveres på hotellet efter trekket for at sikre en korrekt fordeling)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Forlæng rejsen med safari og/eller badeferie på Zanzibar

Som altid på vores individuelle Kilimanjaro rejser, er der daglig afrejse og du kan selvfølgelig kombinere med safari i Tanzania eller Zanzibar eller begge dele. Hør os for programmer og priser.

Praktisk information

Bedste rejsetid: medio December til ultimo marts samt ultimo juni til ultimo oktober

Gradering: C, topdagen D

Højde: 3.500 - 5.895 meter

Type: Individuel, skræddersyet rejse med lokal engelsktalende guide

Højder: Højder med Kipling Travel

Pakkeliste: Se pakkeliste til Kilimanjaro her

Vælg den rigtige rute: Kilimanjaro

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Guidebøger

Kilimanjaro guide

Vi anbefaler vores faste Kilimanjaro rejseleder, Bo Belvedere Christensens fantastiske og meget omfattende Kilimanjaro-guidebog, se yderligere beskrivelse her og find billigste pris her.

Kilimanjaro med børn

Kilimanjaro bestigning med børn

Godt nok siger nationalparkens regler, at man kan bestige Kilimanjaro fra 12 år - nogle bureauer siger samtykkende OK, når det nu står på papiret.
Det vil vi dog på det kraftigste fraråde - og man kan ikke umiddelbart tage børn under 15 år med på Kilimanjaro med Kipling Travel.
Det er af den ret simple årsag, at børn akklimatiserer væsentlig dårligere og langsommere, end voksne. Det er måske ikke videnskabeligt bevist, men erfaringsmæssigt er der ikke noget at komme efter.
Derfor bør man seriøst overveje om man vil udsætte børn for den store højde i en for tidlig alder - højderne er kort sagt ikke til at spøge med, det slår potentiel ihjel.

Det sætter rutevalget i absolut fokus, da unge er væsentlig mere eksponeret for højderne, end I forældre. Det betyder ingenlunde, at det ikke kan lade sig gøre, vi har masser af familier på toppen af Kilimanjaro hvert eneste år - blot skal det gøres rigtigt.

Helt generelt er der stor forskel på antallet af dage på bjerget, og her har vi altid brugt vores egen bjergerfaring, som udgangspunkt for Kilimanjaro. Og det handler kort om at have en god oplevelse på sikker grund med optimal  sikkerhed og ikke mindst de bedste muligheder for at nå toppen. Det er for os afgørende - ikke den kortsigtede pris eller hvor hurtigt man kan komme op.

Lang historie kort – skal I på Kilimanjaro med børn (over 15 år), skal I på 8 dages ruterne Lemosho eller Machame. Det giver lidt kortere dage, langt bedre akklimatisering – og formodentlig noget nær så stor sikkerhed for at komme på toppen af Kilimanjaro, som man kan give.
Se programmet her

 

Kontakt os endelig for yderligere oplysninger eller et tilbud, vi har erfaringen og viden om højder, som får jeres familie sikkert på Kilimanajro 

Fuldmåne på Kilimanjaro

Fuldmåne-trek-Kilimanjaro

Fuldmånedatoer på Kilimanjaro

Vejret omkring fuldmåne, er måske det mest stabile på bjerget og så er det en sjov oplevelse at gå i det flotte måneskinpå topdagen. Det kan selvfølgelig ikke garanteres at pandelampen kan blive i rygsækken, men statistisk set er fuldmånetiden, den mest stabile på bjerget. Her datoer for Kilimanjaro fuldmåne med et lille forbehold:

 

År

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

2016

23

22

23

21

21

20

19

18

16

15

14

13

2017

12

10

12

11

10

9

8

7

6

5

3

3

2018

1/31

-

1/31

29

29

27

27

26

24

24

23

23

2019

21

19

21

19

19

17

17

15

14

14

12

12

2020

11

9

9

8

7

6

5

3

2

2/31

30

30

 

Pakkeliste til Kilimanjaro

Pakkeliste-Kilimanjaro

Udstyr til Kilimanjaro

Ved tilmelding til Kilimanjaro rejsen, fremsender vi et større kompendie med gode råd og erfaringer gennem tiden og så selvfølgelig en pakkeliste til Kilimanjaro. Desuden har Friluftsland sammenfattet en special udstyrsliste til Kilimanjaro for Kipling Travel her.

Foredrag

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

14. marts 2018 · Klokken 19:30 - 22:06

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

21. marts 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

18. april 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

30. maj 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg