Kiplings Kilimanjaro bestigning

Du vil gerne på toppen - og derfor skal du vælge 8 dages ruten på KilimanjaroEventyret begynder

Vi flyver mod Tanzania og ankommer i løbet af aftenen til lufthavnen i Kilimanjaro. Her bliver vi mødt af vores gode folk, der står klar med et Kipling Travel-skilt. Fra lufthavnen er der en times kørsel til Hotel Springland i Moshi, der ligger med en fantastisk udsigt til Kilimanjaro, Afrikas mægtigste bjerg. Safari- og Zanzibar-rejsen i Tanzania begynder.

Overnatning i Moshi.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Højdekurve Kilimanjaro

Der er et lille forberedelsesmøde til selve Kilimanjaro-trekket og ellers mulighed for at kigge på byen eller slappe af ved hotellets pool. Moshi er en herlig by med masser af butikker og ikke mindst små markeder, hvor kvinderne sidder og sælger deres flotte stabler af agurker, gulerødder og æbler med mere. Der er desuden basarområder.

Overnatning i Moshi.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 2

Fra Springlands, kører vi med vore folk nordover til Kilimanjaros vestre flanker. Vi fortsætter til Kilimanjaro Nationalpark i 2.250 meters højde. Her er vi ved Londorossi Gate og bliver indskrevet på bjerget. Vi får en kort information om de gode regler, som Kilimanjaro er underlagt. Fra Londorossi fortsætter vi mod Lemosho lysningen, hvor vandreturen begynder.

Opstaren er rimelig, vi går i skiftevis tæt og mere åben skov, hvor der til tider kommer dyr igennem. Dog er det som oftest den smukke sorthvide Colobusabe og fugle vi ser. Det er et af Kilimanjaros smukkeste skovområder. Efter 3-4 timers vandring på Kilimanjaros nederste flanker, kommer vi til lejren Mti Mkubwa, også kaldet Big Tree Camp i 2.685 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3

Vi vandrer videre op gennem Lemosho-skovene og stiger op hvor udsigterne langsomt åbner sig op. Når vi krydser 3.000 meters højde, ankommer vi til den oprindelige tinde på Kilimanjaro, nemlig den nu nedsunkne Shira vulkan - og dermed det forrygende Shira Plateau. 
Landskabet er med et ændret til en stor flad næsten savanneagtig højdal i 3.400 meters højde og lejren Shira 1 ligger med fantastisk udsigt til calderaet (kraterkanten) og selvfølgelig Uhuru Peak - eller Kibo, dvs. Kilimanjaros tinde som troner omtrent 2.500 meter over hovedet på os. En flot dag, hvor vi bliver "etableret på bjerget" og en fantastisk dag til højdetilvænningen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Shira Plateau

Vi er slet ikke færdige med Shira endnu, og tager turen tværs over højlandet, hvor der er markant færre trekkere, end på resten af bjerget. Der kan være små gnavere, en sjælden antilope og selvfølgelig den markante Kilimanjaro kæmpe-lobelia. 

Vi øger vores akklimatisering og ser om vi er friske til at gå nordover til kraterkanten, hvor vi har vores eget lille Kipling-bjerg, kaldet "Katedralen", eller Shira Cathedral. 

Efter et par timers jævn og let vandring kommer vi til foden af "Katedralen", som vi "bestiger" for at øge akklimatiseringen og fordi der mildt sagt er en vrdensklasseudsigt fra toppen. Vi kan se ned mod Shira og ned mod den uhyre populære Machame rute, også kaldet Whiskyrute, der er ganske populær.
i kan selvfølgelig også se selve Kilimanjaros top, Uhuru Peak. Vi går nedad for at stige de sidste meter op til Shira II lejren og ankommer efter 6-7 timers skøn vandring til lejren. Overnatning i Shura II (Shira Hut), i 3.840 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Shira Cathedral, Shira2

Velkommen til en af Kilimanjaros trekkets flotteste dage. Allersidste del af Shira-plateauet rejser sig dovent over lejren. En fin lille sti med herlig udsigt til Shira Cathedral og Mount Meru fører til et mere råt og bart landskab.

Vandringen fortsætter 3 timer til den store, smukke monolit klippe Lava Tower i 4.500 meters højde. Toppen af klippen i 4.600 meters højde er opnåelig for let øvede klatrere – og udsigten er formidabel. Men også det lille pas, hvor stien ligger, er fantastisk smukt.

Efter en lille pause fortsættes ned ad en god sti, hvor der ofte ses lammegrib og småfugle på vejen ned gennem en smuk dalsænkning. Her er også to af Kilimanjaros mest berømte blomster, den store træagtige Giant Groundsel samt den kuglerunde sukolent, Giant Lobelia, som er åben om dagen og lukket om aftenen. Det sidste stykke er smukt, og ankomsten til Barranco Hut lejr i 3.950 meter er storslået med udsigt til toppen af Kilimanjaro, et smukt drop ned til dalbunden samt, ikke mindst – mod øst den 300 meter høje Barranco væg. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Barranco Hut Camp

Efter en smuk morgen med udsigter i verdensklasse er der ca. 1 times vandring over den stejle og smukke Barranco væg. Det ser ved starten skræmmende ud, men stien er faktisk ret god. Et par steder skal der holdes fast, men ellers er ”faren” et optisk bedrag. Efter ca. 2 timers vandring nås toppen af væggen. Landskabet har igen skiftet karakter. Den afro-alpine bjergørken har store plateauer, vulkansk klippe og Kilimanjaros top i højsædet.

Der er to lejrpladser ved Karanga, én i bunden af dalen og én efter 30 minutters stejl stigning. Vi satser på den øverste lejr, hvor der er en halv hviledag til yderligere akklimatisering i ca. 4.000 meters højde, der vil gøre godt inden topforsøget. Har vi mod og kræfter, er der en smuk aftentur opad bjerget mod Kilimanjaro. Vi kan se vejen ind mod toppen og Barafu hytten, som er morgendagens mål. I lejren er der små stribede mus og utallige hvidnakkede, frække ravne.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Barranco Wall

Det er en vandremæssig let dag, præcis som gårsdagen, som går over små højderygge, over småklipper, gennem smådale, kløfter og store plateauer inden den sidste hårde stigning op til Barafu i 4.600 meters højde. I alt tager turen 3-5 timer. Lejren ligger øde og barskt på et fremspring. Barafu betyder sne, men det er adskillige årtier siden, der sidst var permanent sne i Barafu, om overhovedet nogensinde. Går vi et lille stykke, kommer det smukke bjerg Mawenzi, som er 5.149 meter højt, til syne med sine vilde klippespidser. Desuden ses Marangu-ruten og vejen mod toppen af Kilimanjaro med Stella Point som højeste udsynstop. Eftermiddagen er fri. Der er aftensmad omkring 16:30 for at sikre et godt hvil.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 8

Vi blivervækket ved midnatstid og skal på den store dag. Der er lidt te og morgenmad samt frisk drikkevand og en lille madpakke. Det er ubetinget turens klimaks og hårdeste tørn. Det er en drøj omgang at nå toppen af Afrikas højeste bjerg, og der skal beregnes en dag på 10-15 timer.

Første del af opstigningen går relativt let opad. Efter en lille times vandring bliver det stejler,e og flere højdemeter vindes. Det er mørkt og kan være koldt. Vandringen foregår i pandelampens skær med tankerne på, hvor smuk solopgangen fra Stella Point mon er. Efter 6-7 timers vandring nås kraterkanten og Stella Point i 5.700 meters højde. Først føles du træt, men ved ankomsten til kraterkanten kommer der fornyede kræfter og den sidste times vandring til Afrikas højeste top er i den forbindelse småting. Det går ad en smuk bred grat med udsigter i verdensklasse til selve krateret, Afrikas store savannelandskab og ikke mindst de store isklipper, der ligger ved Northern- og Southern Icefield, samt Rebman-gletsjeren. Selve toppen er markeret med et stort skilt. Alt afhængigt af tiden, og vejret tilbringes 15-20 minutter på toppen inden nedstigningen til Stella Point, hvor der er 2-3 timer ned til Barafuhytten. Her er der et velfortjent hvil, inden det går ned af den nyrenoverede Mweka-sti. For de trætte ben er første del hård, men vandringen er let.

Vi kommer hurtigt ned under 4.000 meters højde. Efter et lille hvil går det gennem skov igen og efter 1½ time nås Upper Mweka Camp, som ligger i en busket cypres-skov. Herefter er der endnu en god times gang ned til den herlige lejrplads ved Mweka i 3.100 meters højde. Her ligger teltpladserne spredt i skoven, hvor der er masser af fugle. Efter indskrivning i nationalparkbogen er der mulighed for at købe øl og vand. Alt i alt har det været en af de hårdeste vandredage, vi kan opleve – men også en af de mest oplevelsesrige.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Toppen af Kilimanjaro

Turen går ned i en bemærkelsesværdig smuk og tæt bevokset skov med store tropetræer behængt med guirlandemosser. Her kan vi være heldig at se små aber og den store, smukke colobusabe højt i træerne. Det tager normalt 2½-3 timer at gå de 1.000 meter ned til nationalparkens hovedkvarter. Ben og knæ er trætte af gårsdagens strabadser, men den bemærkelsesværdige skov gør, at vi nemt glemmer besværlighederne. Der uddeles bevis på bestigningen, inden køreturen ad god vej gennem kaffeplantager tilbage til Moshi. Vel tilbage på hotellet kan eftermiddagen nydes og kan med ro sidde og se på Kilimanjaro og Afrikas sne.

Overnatning i Moshi.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 10

Dagen er til fri disposition, hvor der er mulighed for at slappe af ved poolen på hotellet eller gå en tur ind til Moshi, som er en herlig by med masser af butikker og ikke mindst små markeder, hvor kvinderne sidder og sælger deres flotte stabler af grøntsager. En begivenhedsrig rejse slutter – det er blevet tid til at tage afsked med Tanzania og vende næsen hjemad. Sidst på dagen/sen aften kører vi i lufthavnen.

Sidst på dagen køres til Kilimanjaro lufthavn for at påbegynde hjemrejsen.

Morgenmad  og mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 11

Vi ankommer i løbet af dagen - velkommen hjem.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 12
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. jan. 2020
23.998,-

1. feb. - 19. feb. 2020
25.498,-

25. feb. - 31. mar. 2020
22.498,-

1. apr. - 31. maj. 2020
Kontakt os

1. jun. - 19. jun. 2020
23.998,-

20. jun. - 16. aug. 2020
26.998,-

17. aug. - 10. dec. 2020
24.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
24.798,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Lokal engelsktalende Kilimanjaro guide
 • Bærere til egen bagage (du skal ikke bære bagagen selv)
 • Bærere til al fælles udstyr
 • Forsikring af bærerene på Kilimanjaro samt medlemsskab af KIATO (Kilimanjaro Association of Tour Operators) og Mount Kilimanjaro Porters Society
 • Transfers og transporter
 •   4 nætter på Hotel Springlands i Moshi (inkl. sen check-ud på hjemrejsedagen)
 • Morgenmad i Moshi
 •   8 dages Kilimanjaro trek med 7 nætter på bjerget efter program
 • Eget køkkenhold (kok og køkkendrenge), der tilbereder alle måltider
 • Overnatning i 2-personers telt på Kilimanjaro
 • Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Drikkevarer til maden samt te/kaffe på bjerget
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Kilimanjaro bestigningstilladelse (afgifter til Nationalparkerne på Lemosho ruten)
 • Kilimanjaro Rescue Fee
 • Forsikring af det lokale mandskab
 • Ekstensivt informationsmateriale med pakkelister og gode råd etc
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder.
 • Visum til Tanzania (kan søges online el. fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Personligt udstyr
 • Drikkepenge, beregn 260 USD (de velfortjente drikkepenge afleveres på hotellet efter trekket for at sikre en korrekt fordeling)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tanzania og Zanzibar strand
Zanzibar-forlængelse
 
Tanzania safari elefant
Safari-forlængelse
Pris fra 10.900 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: medio December til ultimo marts samt ultimo juni til ultimo oktober

Gradering: D, topdagen E

Højde: 3.500 - 5.895 meter

Type: Individuel, skræddersyet rejse med lokal engelsktalende guide

Højder: Højder med Kipling Travel

Pakkeliste: Se pakkeliste til Kilimanjaro her

Vælg den rigtige rute: Kilimanjaro

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges med safari og/eller Zanzibar, dvs. tilpasses efter ønske

 

Kilimanjaro-summit

 Lemoshi - Shira kombinationsruten, Kilimanjaro i roligt tempo og kangsom opstigning

Lemosho-Shira-ruten på 8 dages ruten er nøje udvalgt, da den udover bevisligt at være den mest succesrige rute, bestemt også er Kilimanjaros mest fascinerende trekkingrute – og så helt klart med den allerbedste akklimatisering - der gør det muligt at præsentere muligheder, der kun er de få forundt da mange vælger de kortere ruter. 

Lemosho begynder ved Londorossi Gate 2.250 meter, hvor vi fortsætter i jeep til startpunktet omkring 2.400 meters højde, hvor noget af Kilimanjaros flotteste landskab opleves. Vi går i en fantastiske skov, hvor der blandt andet lever elefanter, aber og leoparder, dog ser vi dem sjældent. Skoven stopper i knap 3.000 meter, hvor vi kommer op på det store Shira plateau. Her lever bøfler, den smukke antilope eland-antilopen samt ræv og et væld af fugle. Turen følger derefter en del af Shira plateauet og går tværs igennem bjerget via Machame, Umbwe og Mweka-ruterne, indtil det går mod toppen fra Barafu-hytten i 4.600 meters højde.

Dette rutevalg giver altså klart de bedste forudsætninger for at komme på toppen, udover at det nok er den mest varierede og smukkeste af alle ruterne på Kilimanjaro. Nedstigningen foregår på den nyrenoverede Mweka-rute, som går gennem den mest storslåede skov med smukke sort-hvide Colobus aber og mange andre dyrearter.

Så har du mod på en ekstraordinær ferie med god, krævende, smuk vandring, er der meget god mulighed for at komme på toppen af Kilimanjaro og at opleve et ganske og spændende Afrika, hvor naturen er i højsædet. 
Kilimanjaro kan gøres på 5 og 6 dage, ofte med højdeproblemer som følgesvend. Derfor anbefaler vi altid 7 dage på bjerget på den flotteste rute - oplev Lemosho og Shiraruten med færre mennesker og vidunderlig smuk vandring. Ja, det koster lidt ekstra, men giver bedre vandring, større variation og bedre sikkerhed og akklimatisering - og dermed den største chance for at nå toppen af Afrika.
Vi har over årene forædlet Kilimanjaro - men selvfølgelig aldrig gået 6-dages ruterne - og har siden 2003 indlagt Shira Cathedral og Lava Tower for at få større udbytte på Kilimanjaro, men ikke mindst for at have den bedst mulige højde akklimatisering. Og det virker. Til dato har vi aldrig mødt andre grupper på "Katedralen".

Velkommen til Kiplings Kilimanjaro trek.

 

Kilimanjaro-summit

Godt nok siger nationalparkens regler, at man kan bestige Kilimanjaro fra 12 år - nogle bureauer siger samtykkende OK, når det nu står på papiret.

Men det vil vi dog på det kraftigste fraråde - og man kan ikke umiddelbart tage børn under 15 år med på Kilimanjaro med Kipling Travel.

Det er af den ret simple årsag, at børn akklimatiserer væsentlig dårligere og langsommere, end voksne. Det er måske ikke videnskabeligt bevist, men erfaringsmæssigt er der ikke noget at komme efter.
Derfor bør man seriøst overveje om man vil udsætte børn for den store højde i en for tidlig alder - højderne er kort sagt ikke til at spøge med, det slår potentiel ihjel.

Det sætter rutevalget i absolut fokus, da unge er væsentlig mere eksponeret for højderne, end I forældre. Det betyder ingenlunde, at det ikke kan lade sig gøre, vi har masser af familier på toppen af Kilimanjaro hvert eneste år - blot skal det gøres rigtigt.

Helt generelt er der stor forskel på antallet af dage på bjerget, og her har vi altid brugt vores egen bjergerfaring, som udgangspunkt for Kilimanjaro. Og det handler kort om at have en god oplevelse på sikker grund med optimal  sikkerhed og ikke mindst de bedste muligheder for at nå toppen. Det er for os afgørende - ikke den kortsigtede pris eller hvor hurtigt man kan komme op.

Lang historie kort – skal I på Kilimanjaro med børn (over 15 år), skal I på 8 dages ruterne Lemosho eller Machame. Det giver lidt kortere dage, langt bedre akklimatisering – og formodentlig noget nær så stor sikkerhed for at komme på toppen af Kilimanjaro, som man kan give.

 Kontakt os endelig for yderligere oplysninger eller et tilbud, vi har erfaringen og viden om højder, som får jeres familie sikkert på Kilimanajro 

 

 

Rutekort Kilimanjaro - Lemosho-Shira

 

Bærere, køkkenhold og guider på Kilimanjaro

Bærere, køkkenhold og guider på Kilimanjaro

Kilimanjaro er en stor og fantastisk oplevelse, men også stor nød at knække, og var det ikke for de dygtige guider, køkkenholdet og bærerne, ville toppen være aldeles umulig for langt de fleste af os. Og blandet derfor er det vigtigt at skabe rimelige og gode rammer for bl.a. bærernes forhold på bjerget.

Der findes gudskelov efterhånden en håndfuld organisationer, der sikrer bedre forhold for højdearbejderne på Kilimanjaro, blandt andet ”International Porter Protection Group” (IPPG) som vi har støttet i Kipling Travel, men også ”Kilimanjaro Porter Assistance Project”, Tanzania Porters Organization” og ”Mount Kilimanjaro Porter Society” via ZARA Charity. I Kipling Travel støtter vi ”Kilimanjaro Association of Tour Operators” (KIATO) og Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS), som bl.a. sørger for bærernes vilkår på Kilimanjaro.
Arbejdsforhold og løn i Tanzania bliver aldrig (eller i alle fald ikke foreløbigt) som her i Danmark, men det betyder ikke at vi ikke skal presse på for de bedst mulige forhold og hele tiden være med til at rykke grænserne en smule og udfordre vore samarbejdspartnere rundt om på kloden, hvilken vio gør gennem vores CSR arbejde og omfattende Code of Conduct med alle som vi arbejder med.

Nogle af indsatserne gennem Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS), er blandt mange:

1: Sundhedsforsikring

2. Førstehjælp

3. Engelskundervisning

4. HIV og AIDS uddannelse

5. Økonomisk rådgivning, som at få bankkonto osv.

6: Desuden får bærerne mad og rimeligt udstyr til Kilimanjaro (bl.a. varme jakker, vanter og støvler, telt, liggeunderlag og sovepose) samt en normering for antal kg. – dvs. hvor meget de maksimalt må bære på bjerget.

 

Du kan læse mere om Kipling Travels tanker om bæredygtighed her

Kilimanjaro-højdekurve

 

Kilimanjaro guidebog

Vi anbefaler vores faste Kilimanjaro rejseleder, Bo Belvedere Christensens fantastiske og meget omfattende Kilimanjaro-guidebog, se yderligere beskrivelse her og find billigste pris her.

 

Udstyr til Kilimanjaro

Friluftsland har sammenfattet en special udstyrsliste til Kilimanjaro for Kipling Travel her.

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Østergade 5, 8000 Aarhus
28. jan. 2020 kl. 18:15

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30

Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 19:30

MESSE - AKTIV FERIE - Kilimanjaro
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
14. mar. 2020 kl. 13:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Axeltorv 5A, 4700 Næstved
17. mar. 2020 kl. 18:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik