Lemosho-Shira ruten

Du vil gerne på toppen - og derfor skal du vælge 8 dages ruten på Kilimanjaro


"Vi har haft den mest fantastiske ekspedition til toppen på Afrika’s højeste bjerg."
Hvor mange skal i rejse
Rejseperiode
Afrejsedato
Pris fra
pr. person
 
1. jun. -
19. jun. 2024
28.498,-

20. jun. -
18. aug. 2024
32.898,-

19. aug. -
3. sep. 2024
29.998,-

4. sep. -
25. sep. 2024
26.498,-

26. sep. -
20. okt. 2024
29.998,-

21. okt. -
3. nov. 2024
27.798,-

4. nov. -
10. dec. 2024
25.898,-

11. dec. 2024 -
2. jan. 2025
34.798,-

3. jan. -
31. jan. 2025
26.498,-

1. feb. -
18. feb. 2025
27.998,-

19. feb. -
31. mar. 2025
26.498,-

1. jun. -
18. jun. 2025
26.498,-

19. jun. -
17. aug. 2025
29.698,-

18. aug. -
31. okt. 2025
26.498,-

1. nov. -
10. dec. 2025
25.998,-


Inkluderet

Fly og transport

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og –afgifter

Overnatninger

 • 4 nætter på Hotel Springlands i Moshi i delt dobbeltværelse (inkl. sen check-ud på hjemrejsedagen)
 • 7 nætter i 2-personers telt på Kilimanjaro

Mad

 • Al mad - morgenmad, frokost og aftensmad på Kilimanjaro trekket
 • Drikkevarer til maden samt te/kaffe på bjerget
 • Morgenmad i Moshi

Oplevelser

 • PRIVAT 8 dages Kilimanjaro trek med 7 nætter på bjerget efter program
 • Lokal engelsktalende Kilimanjaro guide
 • Bærere til egen bagage (du skal ikke bære bagagen selv)
 • Bærere til al fælles udstyr
 • Eget køkkenhold (kok og køkkendrenge), der tilbereder alle måltider
 • Transfers og transporter til og fra lufthavne og hotellet

Praktisk

 • Kilimanjaro bestigningstilladelse (afgifter til Nationalparkerne på Lemosho ruten)
 • Kilimanjaro Rescue Fee
 • Forsikring af det lokale mandskab
 • Forsikring af bærerene på Kilimanjaro samt medlemsskab af KIATO (Kilimanjaro Association of Tour Operators) og Mount Kilimanjaro Porters Society
 • Ekstensivt informationsmateriale med pakkelister og gode råd etc
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • 10% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken og Danske lægers Vaccinationscenter
 • 10% rabat på kort og guidebøger i Nordisk Korthandel
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

Ikke inkluderet

 • Enkeltrejseforsikring/Årsrejseforsikring hvor afbestillingsforsikring op til 30.000 kan tilkøbes
 • Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afbestillingsforsikring 
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Tanzania (kan søges online el. fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Drikkepenge Kili-trek, beregn 260 USD (de velfortjente drikkepenge afleveres på hotellet efter trekket for at sikre en korrekt fordeling)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Tilkøb

Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Safari-forlængelse
Pris fra 12.998 kr.
pr. person
Zanzibar-forlængelse
Pris fra 6.998 kr.
pr. person
Praktisk information

Sæson for rejser til Tanzania og Zanzibar

Jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Vejret i Tanzania og Zanzibar

Type: Individuel

Dette er en individuelt, skræddersyet rejse med daglig afrejse. I Kipling Travel arbejder vi med personlig rådgivning og service ud fra vores ønske om at skabe så komplette og gode rejser, som overhovedet muligt. Det handler om forventningsafstemning og tryghed på rejsen.

Ring på 47 16 12 20 for at høre mere.

Profil for Kilimanjaro - Afrikas Tag

Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg og en af "The Seven Sumits" - og et oplagt mål, hvis man vælger de bedste og sikre ruter.

5.895

meter

90+%

på toppen

8

dg/7nt på bjerget

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad

 • Fysik, kondition og højder:

  D (Middel+)

Fysik, kondition og højder: D
Kræver god fysisk form

Topdagen er grad E


Kilimanjaro-summit

 Lemoshi - Shira kombinationsruten, Kilimanjaro i roligt tempo og kangsom opstigning

Lemosho-Shira-ruten på 8 dages ruten er nøje udvalgt, da den udover bevisligt at være den mest succesrige rute, bestemt også er Kilimanjaros mest fascinerende trekkingrute – og så helt klart med den allerbedste akklimatisering - der gør det muligt at præsentere muligheder, der kun er de få forundt da mange vælger de kortere ruter. 

Lemosho begynder ved Londorossi Gate 2.250 meter, hvor vi fortsætter i jeep til startpunktet omkring 2.400 meters højde, hvor noget af Kilimanjaros flotteste landskab opleves. Vi går i en fantastiske skov, hvor der blandt andet lever elefanter, aber og leoparder, dog ser vi dem sjældent. Skoven stopper i knap 3.000 meter, hvor vi kommer op på det store Shira plateau. Her lever bøfler, den smukke antilope eland-antilopen samt ræv og et væld af fugle. Turen følger derefter en del af Shira plateauet og går tværs igennem bjerget via Machame, Umbwe og Mweka-ruterne, indtil det går mod toppen fra Barafu-hytten i 4.600 meters højde.

Dette rutevalg giver altså klart de bedste forudsætninger for at komme på toppen, udover at det nok er den mest varierede og smukkeste af alle ruterne på Kilimanjaro. Nedstigningen foregår på den nyrenoverede Mweka-rute, som går gennem den mest storslåede skov med smukke sort-hvide Colobus aber og mange andre dyrearter.

Så har du mod på en ekstraordinær ferie med god, krævende, smuk vandring, er der meget god mulighed for at komme på toppen af Kilimanjaro og at opleve et ganske og spændende Afrika, hvor naturen er i højsædet. 
Kilimanjaro kan gøres på 5 og 6 dage, ofte med højdeproblemer som følgesvend. Derfor anbefaler vi altid 7 dage på bjerget på den flotteste rute - oplev Lemosho og Shiraruten med færre mennesker og vidunderlig smuk vandring. Ja, det koster lidt ekstra, men giver bedre vandring, større variation og bedre sikkerhed og akklimatisering - og dermed den største chance for at nå toppen af Afrika.
Vi har over årene forædlet Kilimanjaro - men selvfølgelig aldrig gået 6-dages ruterne - og har siden 2003 indlagt Shira Cathedral og Lava Tower for at få større udbytte på Kilimanjaro, men ikke mindst for at have den bedst mulige højde akklimatisering. Og det virker. Til dato har vi aldrig mødt andre grupper på "Katedralen".

Velkommen til Kiplings Kilimanjaro trek.

 

Kilimanjaro-summit

Godt nok siger nationalparkens regler, at man kan bestige Kilimanjaro fra 12 år - nogle bureauer siger samtykkende OK, når det nu står på papiret.

Men det vil vi dog på det kraftigste fraråde - og man kan ikke umiddelbart tage børn under 15 år med på Kilimanjaro med Kipling Travel.

Det er af den ret simple årsag, at børn akklimatiserer væsentlig dårligere og langsommere, end voksne. Det er måske ikke videnskabeligt bevist, men erfaringsmæssigt er der ikke noget at komme efter.
Derfor bør man seriøst overveje om man vil udsætte børn for den store højde i en for tidlig alder - højderne er kort sagt ikke til at spøge med, det slår potentiel ihjel.

Det sætter rutevalget i absolut fokus, da unge er væsentlig mere eksponeret for højderne, end I forældre. Det betyder ingenlunde, at det ikke kan lade sig gøre, vi har masser af familier på toppen af Kilimanjaro hvert eneste år - blot skal det gøres rigtigt.

Helt generelt er der stor forskel på antallet af dage på bjerget, og her har vi altid brugt vores egen bjergerfaring, som udgangspunkt for Kilimanjaro. Og det handler kort om at have en god oplevelse på sikker grund med optimal  sikkerhed og ikke mindst de bedste muligheder for at nå toppen. Det er for os afgørende - ikke den kortsigtede pris eller hvor hurtigt man kan komme op.

Lang historie kort – skal I på Kilimanjaro med børn (over 15 år), skal I på 8 dages ruterne Lemosho eller Machame. Det giver lidt kortere dage, langt bedre akklimatisering – og formodentlig noget nær så stor sikkerhed for at komme på toppen af Kilimanjaro, som man kan give.

 Kontakt os endelig for yderligere oplysninger eller et tilbud, vi har erfaringen og viden om højder, som får jeres familie sikkert på Kilimanajro 

 

 

Rutekort Kilimanjaro - Lemosho-Shira

 

Bærere, køkkenhold og guider på Kilimanjaro

Bærere, køkkenhold og guider på Kilimanjaro

Kilimanjaro er en stor og fantastisk oplevelse, men også stor nød at knække, og var det ikke for de dygtige guider, køkkenholdet og bærerne, ville toppen være aldeles umulig for langt de fleste af os. Og blandet derfor er det vigtigt at skabe rimelige og gode rammer for bl.a. bærernes forhold på bjerget.

Der findes gudskelov efterhånden en håndfuld organisationer, der sikrer bedre forhold for højdearbejderne på Kilimanjaro, blandt andet ”International Porter Protection Group” (IPPG) som vi har støttet i Kipling Travel, men også ”Kilimanjaro Porter Assistance Project”, Tanzania Porters Organization” og ”Mount Kilimanjaro Porter Society” via ZARA Charity. I Kipling Travel støtter vi ”Kilimanjaro Association of Tour Operators” (KIATO) og Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS), som bl.a. sørger for bærernes vilkår på Kilimanjaro.
Arbejdsforhold og løn i Tanzania bliver aldrig (eller i alle fald ikke foreløbigt) som her i Danmark, men det betyder ikke at vi ikke skal presse på for de bedst mulige forhold og hele tiden være med til at rykke grænserne en smule og udfordre vore samarbejdspartnere rundt om på kloden, hvilken vio gør gennem vores CSR arbejde og omfattende Code of Conduct med alle som vi arbejder med.

Nogle af indsatserne gennem Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS), er blandt mange:

1: Sundhedsforsikring

2. Førstehjælp

3. Engelskundervisning

4. HIV og AIDS uddannelse

5. Økonomisk rådgivning, som at få bankkonto osv.

6: Desuden får bærerne mad og rimeligt udstyr til Kilimanjaro (bl.a. varme jakker, vanter og støvler, telt, liggeunderlag og sovepose) samt en normering for antal kg. – dvs. hvor meget de maksimalt må bære på bjerget.

 

Du kan læse mere om Kipling Travels tanker om bæredygtighed her

Kilimanjaro-højdekurve

 

Kilimanjaro guidebog

Vi anbefaler vores faste Kilimanjaro rejseleder, Bo Belvedere Christensens fantastiske og meget omfattende Kilimanjaro-guidebog, se yderligere beskrivelse her og find billigste pris her.

 

Udstyr til Kilimanjaro

Friluftsland har sammenfattet en special udstyrsliste til Kilimanjaro for Kipling Travel her.

 

Vil du høre mere om rejsen?