Kiplings Kilimanjaro bestigning

Du vil gerne på toppen - og derfor skal du vælge 8 dages ruten på Kilimanjaro

 

Ønsker du så at komme så tæt på topgaranti, som man nu kan, er der ingen tvivl om at vores 8 dages Kilimanjaro trek, er markedets bedste i forhold til topchancer og akklimatisering - udover at det giver større ro på trekkingturen.

Har du før oplevet problemer i højden, er Kilimanjaro 8 dages ruterne de allerbedste, her vil vi foreslå den sikreste vej til Afrikas top som følger - det fås ikke bedre. Den er desuden - som den eneste rute på Kilimanjaro - velegnet til unge på Kilimanjaro trekking (fra 15 år).   

Ring eller skriv endelig til os - en af vores absolutte spidskompetetancer er netop bjergene og akklimatisering og optimering af topsuccessen på et Kilimanjaro trek.

 

Vi har altid kun haft 7 dages og 8 dages ture på Kilimanjaro, aldrig 6-dages turene - og slet ikke 5-dages turene.

Vi kan og vil aldrig garantere at man kan toppe Kilimanjaro, men ikke desto mindre så er alle til dato i skrevne stund (juni 2016) kommet på toppen af Kilimanjaro på vores specielle 8-dages rute. Den koster lidt ekstra, bla. en feriedag mere - men din totaloplevelse er større og bedre, risikoen for højdesyge mindre - og sandsynligheden for at nå toppen mange gange højere.

Velkommen til Kiplings Kilimanjaro - verdens bedste Kilimanjaro trek! • Giv dig selv den bedste mulighed for at bestige Kilimanjaro
 • Stor topchance på Kilimanjaro med 7 dages trekking på bjerget 
 • Machame (Whisky ruten) – store oplevelser, stor topchance, stor sikkerhed
 • Professionelle engelsktalende lokale bjergguider
 • Vi anbefaler aldrig 6 dage på bjerget. Gør det ordentligt og kom på toppen!
 • Rutevalget er afgørende, du kan læse mere om Kilimanjaros ruter her
1.

Afrejse mod Afrika, Kilimanjaro Airport, Tanzania

Højdekurve Kilimanjaro

Afrejse fra København mod Kilimanjaro Airport, hvor vi ankommer efter midnat.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst og forberedelse til Kilimanjaro, Moshi

Dag 2

Ved ankomsten til Tanzania står vores mand klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen. Transfer til Hotel Springland i Moshi, der ligger i skyggen af Kilimanjaro, som nærmeste nabo til Afrikas mægtigste bjerg.

Der er et lille forberedelsesmøde til selve Kilimanjaro-trekket og ellers mulighed for at kigge på byen eller slappe af ved hotellets pool. Moshi er en herlig by med masser af butikker og ikke mindst små markeder, hvor kvinderne sidder og sælger deres flotte stabler af agurker, gulerødder og æbler med mere. Der er desuden basarområder.

Overnatning på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Mod Kilimanjaro National Park og første lejr, Mti Mkubwa 2.685 meter

Dag 3

Fra Springlands, kører vi med vore folk nordover til Kilimanjaros vestre flanker. Vi fortsætter til Kilimanjaro Nationalpark i 2.250 meters højde. Her er vi ved Londorossi Gate og bliver indskrevet på bjerget. Vi får en kort information om de gode regler, som Kilimanjaro er underlagt. Fra Londorossi fortsætter vi mod Lemosho lysningen, hvor vandreturen begynder.

Opstaren er rimelig, vi går i skiftevis tæt og mere åben skov, hvor der til tider kommer dyr igennem. Dog er det som oftest den smukke sorthvide Colobusabe og fugle vi ser. Det er et af Kilimanjaros smukkeste skovområder. Efter 3-4 timers vandring på Kilimanjaros nederste flanker, kommer vi til lejren Mti Mkubwa, også kaldet Big Tree Camp i 2.685 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Over calderaet til Shira plateauet. Shira I, 3.400 meter

Shira Plateau

Vi vandrer videre op gennem Lemosho-skovene og stiger op hvor udsigterne langsomt åbner sig op. Når vi krydser 3.000 meters højde, ankommer vi til den oprindelige tinde på Kilimanjaro, nemlig den nu nedsunkne Shira vulkan - og dermed det forrygende Shira Plateau. 
Landskabet er med et ændret til en stor flad næsten savanneagtig højdal i 3.400 meters højde og lejren Shira 1 ligger med fantastisk udsigt til calderaet (kraterkanten) og selvfølgelig Uhuru Peak - eller Kibo, dvs. Kilimanjaros tinde som troner omtrent 2.500 meter over hovedet på os. En flot dag, hvor vi bliver "etableret på bjerget" og en fantastisk dag til højdetilvænningen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Det store Plateau til "Katedralen" og Shira II camp, 3.840 meter

Shira Cathedral, Shira2

Vi er slet ikke færdige med Shira endnu, og tager turen tværs over højlandet, hvor der er markant færre trekkere, end på resten af bjerget. Der kan være små gnavere, en sjælden antilope og selvfølgelig den markante Kilimanjaro kæmpe-lobelia. 

Vi øger vores akklimatisering og ser om vi er friske til at gå nordover til kraterkanten, hvor vi har vores eget lille Kipling-bjerg, kaldet "Katedralen", eller Shira Cathedral. 

Efter et par timers jævn og let vandring kommer vi til foden af "Katedralen", som vi "bestiger" for at øge akklimatiseringen og fordi der mildt sagt er en vrdensklasseudsigt fra toppen. Vi kan se ned mod Shira og ned mod den uhyre populære Machame rute, også kaldet Whiskyrute, der er ganske populær.
i kan selvfølgelig også se selve Kilimanjaros top, Uhuru Peak. Vi går nedad for at stige de sidste meter op til Shira II lejren og ankommer efter 6-7 timers skøn vandring til lejren. Overnatning i Shura II (Shira Hut), i 3.840 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Via Lava Tower til Barranco Hut 3.950 meter

Barranco Hut Camp

Velkommen til en af Kilimanjaros trekkets flotteste dage. Allersidste del af Shira-plateauet rejser sig dovent over lejren. En fin lille sti med herlig udsigt til Shira Cathedral og Mount Meru fører til et mere råt og bart landskab.

Vandringen fortsætter 3 timer til den store, smukke monolit klippe Lava Tower i 4.500 meters højde. Toppen af klippen i 4.600 meters højde er opnåelig for let øvede klatrere – og udsigten er formidabel. Men også det lille pas, hvor stien ligger, er fantastisk smukt.

Efter en lille pause fortsættes ned ad en god sti, hvor der ofte ses lammegrib og småfugle på vejen ned gennem en smuk dalsænkning. Her er også to af Kilimanjaros mest berømte blomster, den store træagtige Giant Groundsel samt den kuglerunde sukolent, Giant Lobelia, som er åben om dagen og lukket om aftenen. Det sidste stykke er smukt, og ankomsten til Barranco Hut lejr i 3.950 meter er storslået med udsigt til toppen af Kilimanjaro, et smukt drop ned til dalbunden samt, ikke mindst – mod øst den 300 meter høje Barranco væg. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Over Barranco Wall til Karanga 4.000 meter

Barranco Wall

Efter en smuk morgen med udsigter i verdensklasse er der ca. 1 times vandring over den stejle og smukke Barranco væg. Det ser ved starten skræmmende ud, men stien er faktisk ret god. Et par steder skal der holdes fast, men ellers er ”faren” et optisk bedrag. Efter ca. 2 timers vandring nås toppen af væggen. Landskabet har igen skiftet karakter. Den afro-alpine bjergørken har store plateauer, vulkansk klippe og Kilimanjaros top i højsædet.

Der er to lejrpladser ved Karanga, én i bunden af dalen og én efter 30 minutters stejl stigning. Vi satser på den øverste lejr, hvor der er en halv hviledag til yderligere akklimatisering i ca. 4.000 meters højde, der vil gøre godt inden topforsøget. Har vi mod og kræfter, er der en smuk aftentur opad bjerget mod Kilimanjaro. Vi kan se vejen ind mod toppen og Barafu hytten, som er morgendagens mål. I lejren er der små stribede mus og utallige hvidnakkede, frække ravne.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Barafu lejren i 4.600 meters højde

Dag 8

Det er en vandremæssig let dag, præcis som gårsdagen, som går over små højderygge, over småklipper, gennem smådale, kløfter og store plateauer inden den sidste hårde stigning op til Barafu i 4.600 meters højde. I alt tager turen 3-5 timer. Lejren ligger øde og barskt på et fremspring. Barafu betyder sne, men det er adskillige årtier siden, der sidst var permanent sne i Barafu, om overhovedet nogensinde. Går vi et lille stykke, kommer det smukke bjerg Mawenzi, som er 5.149 meter højt, til syne med sine vilde klippespidser. Desuden ses Marangu-ruten og vejen mod toppen af Kilimanjaro med Stella Point som højeste udsynstop. Eftermiddagen er fri. Der er aftensmad omkring 16:30 for at sikre et godt hvil.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Stella Point 5.700 meter - Uhuru Peak 5.895 meter

Toppen af Kilimanjaro

Vi blivervækket ved midnatstid og skal på den store dag. Der er lidt te og morgenmad samt frisk drikkevand og en lille madpakke. Det er ubetinget turens klimaks og hårdeste tørn. Det er en drøj omgang at nå toppen af Afrikas højeste bjerg, og der skal beregnes en dag på 10-15 timer.

Første del af opstigningen går relativt let opad. Efter en lille times vandring bliver det stejler,e og flere højdemeter vindes. Det er mørkt og kan være koldt. Vandringen foregår i pandelampens skær med tankerne på, hvor smuk solopgangen fra Stella Point mon er. Efter 6-7 timers vandring nås kraterkanten og Stella Point i 5.700 meters højde. Først føles du træt, men ved ankomsten til kraterkanten kommer der fornyede kræfter og den sidste times vandring til Afrikas højeste top er i den forbindelse småting. Det går ad en smuk bred grat med udsigter i verdensklasse til selve krateret, Afrikas store savannelandskab og ikke mindst de store isklipper, der ligger ved Northern- og Southern Icefield, samt Rebman-gletsjeren. Selve toppen er markeret med et stort skilt. Alt afhængigt af tiden, og vejret tilbringes 15-20 minutter på toppen inden nedstigningen til Stella Point, hvor der er 2-3 timer ned til Barafuhytten. Her er der et velfortjent hvil, inden det går ned af den nyrenoverede Mweka-sti. For de trætte ben er første del hård, men vandringen er let.

Vi kommer hurtigt ned under 4.000 meters højde. Efter et lille hvil går det gennem skov igen og efter 1½ time nås Upper Mweka Camp, som ligger i en busket cypres-skov. Herefter er der endnu en god times gang ned til den herlige lejrplads ved Mweka i 3.100 meters højde. Her ligger teltpladserne spredt i skoven, hvor der er masser af fugle. Efter indskrivning i nationalparkbogen er der mulighed for at købe øl og vand. Alt i alt har det været en af de hårdeste vandredage, vi kan opleve – men også en af de mest oplevelsesrige.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Til Nationalpark-gaten og Moshi

Dag 10

Turen går ned i en bemærkelsesværdig smuk og tæt bevokset skov med store tropetræer behængt med guirlandemosser. Her kan vi være heldig at se små aber og den store, smukke colobusabe højt i træerne. Det tager normalt 2½-3 timer at gå de 1.000 meter ned til nationalparkens hovedkvarter. Ben og knæ er trætte af gårsdagens strabadser, men den bemærkelsesværdige skov gør, at vi nemt glemmer besværlighederne. Der uddeles bevis på bestigningen, inden køreturen ad god vej gennem kaffeplantager tilbage til Moshi. Vel tilbage på hotellet kan eftermiddagen nydes og kan med ro sidde og se på Kilimanjaro og Afrikas sne.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Moshi til egne eventyr

Dag 11

Dagen er til fri disposition, hvor der er mulighed for at slappe af ved poolen på hotellet eller gå en tur ind til Moshi, som er en herlig by med masser af butikker og ikke mindst små markeder, hvor kvinderne sidder og sælger deres flotte stabler af grøntsager. En begivenhedsrig rejse slutter – det er blevet tid til at tage afsked med Tanzania og vende næsen hjemad. Sidst på dagen/sen aften kører vi i lufthavnen.

Værelse til rådighed frem til afrejse på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Hjemrejse samt ankomst til København

Dag 12

Vi påbegynder hjemrejsen mod København, hvor vi ankommer i løbet af dagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
11. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 31. januar 2019
22.998,-
22.498,-

1. februar - 28. februar 2019
24.998,-
23.998,-

1. marts - 31. marts 2019
22.998,-
21.998,-

1. april - 14. juni 2019
Kontakt os
Kontakt os

15. juni - 25. juni 2019
23.498,-
22.498,-

26. juni - 31. juli 2019
25.498,-
23.998,-

1. august - 31. august 2019
24.998,-
22.198,-

1. september - 31. oktober 2019
23.998,-
22.498,-

1. november - 10. december 2019
23.498,-
21.798,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Lokal engelsktalende Kilimanjaro guide
 • Bærere til egen bagage (du skal ikke bære bagagen selv)
 • Bærere til al fælles udstyr
 • Transfers og transporter
 •   4 nætter på Hotel Springlands i Moshi (inkl. sen check-ud på hjemrejsedagen)
 • Morgenmad i Moshi
 •   8 dages Kilimanjaro trek med 7 nætter på bjerget efter program
 • Eget køkkenhold (kok og køkkendrenge), der tilbereder alle måltider
 • Overnatning i 2-personers telt på Kilimanjaro
 • Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Drikkevarer til maden samt te/kaffe på bjerget
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Kilimanjaro bestigningstilladelse (afgifter til Nationalparkerne på Lemosho ruten)
 • Kilimanjaro Rescue Fee
 • Forsikring af det lokale mandskab
 • Ekstensivt informationsmateriale med pakkelister og gode råd etc
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder.
 • Visum til Tanzania (fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Personligt udstyr
 • Drikkepenge, beregn ca. 250-280 USD (de velfortjente drikkepenge afleveres på hotellet efter trekket for at sikre en korrekt fordeling)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Forlæng rejsen med safari og/eller badeferie på Zanzibar

Som altid på vores individuelle Kilimanjaro rejser, er der daglig afrejse og du kan selvfølgelig kombinere med safari i Tanzania eller Zanzibar eller begge dele. Hør os for programmer og priser.

Praktisk information

Bedste rejsetid: medio December til ultimo marts samt ultimo juni til ultimo oktober

Gradering: C, topdagen D

Højde: 3.500 - 5.895 meter

Type: Individuel, skræddersyet rejse med lokal engelsktalende guide

Højder: Højder med Kipling Travel

Pakkeliste: Se pakkeliste til Kilimanjaro her

Vælg den rigtige rute: Kilimanjaro

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges med safari og/eller Zanzibar, dvs. tilpasses efter ønske

 

Du vil gerne på toppen - derfor 8 dages ruten på Kilimanjaro

Kilimanjaro-summit

 Lemoshi - Shira kombinationsruten, Kilimanjaro i roligt tempo og kangsom opstigning

Lemosho-Shira-ruten på 8 dages ruten er nøje udvalgt, da den udover bevisligt at være den mest succesrige rute, bestemt også er Kilimanjaros mest fascinerende trekkingrute – og så helt klart med den allerbedste akklimatisering - der gør det muligt at præsentere muligheder, der kun er de få forundt da mange vælger de kortere ruter. 

Lemosho begynder ved Londorossi Gate 2.250 meter, hvor vi fortsætter i jeep til startpunktet omkring 2.400 meters højde, hvor noget af Kilimanjaros flotteste landskab opleves. Vi går i en fantastiske skov, hvor der blandt andet lever elefanter, aber og leoparder, dog ser vi dem sjældent. Skoven stopper i knap 3.000 meter, hvor vi kommer op på det store Shira plateau. Her lever bøfler, den smukke antilope eland-antilopen samt ræv og et væld af fugle. Turen følger derefter en del af Shira plateauet og går tværs igennem bjerget via Machame, Umbwe og Mweka-ruterne, indtil det går mod toppen fra Barafu-hytten i 4.600 meters højde.

Dette rutevalg giver altså klart de bedste forudsætninger for at komme på toppen, udover at det nok er den mest varierede og smukkeste af alle ruterne på Kilimanjaro. Nedstigningen foregår på den nyrenoverede Mweka-rute, som går gennem den mest storslåede skov med smukke sort-hvide Colobus aber og mange andre dyrearter.

Så har du mod på en ekstraordinær ferie med god, krævende, smuk vandring, er der meget god mulighed for at komme på toppen af Kilimanjaro og at opleve et ganske og spændende Afrika, hvor naturen er i højsædet. 
Kilimanjaro kan gøres på 5 og 6 dage, ofte med højdeproblemer som følgesvend. Derfor anbefaler vi altid 7 dage på bjerget på den flotteste rute - oplev Lemosho og Shiraruten med færre mennesker og vidunderlig smuk vandring. Ja, det koster lidt ekstra, men giver bedre vandring, større variation og bedre sikkerhed og akklimatisering - og dermed den største chance for at nå toppen af Afrika.
Vi har over årene forædlet Kilimanjaro - men selvfølgelig aldrig gået 6-dages ruterne - og har siden 2003 indlagt Shira Cathedral og Lava Tower for at få større udbytte på Kilimanjaro, men ikke mindst for at have den bedst mulige højde akklimatisering. Og det virker. Til dato har vi aldrig mødt andre grupper på "Katedralen".

Velkommen til Kiplings Kilimanjaro trek.

 

Kilimanjaro med børn

Kilimanjaro-summit

Godt nok siger nationalparkens regler, at man kan bestige Kilimanjaro fra 12 år - nogle bureauer siger samtykkende OK, når det nu står på papiret.

Men det vil vi dog på det kraftigste fraråde - og man kan ikke umiddelbart tage børn under 15 år med på Kilimanjaro med Kipling Travel.

Det er af den ret simple årsag, at børn akklimatiserer væsentlig dårligere og langsommere, end voksne. Det er måske ikke videnskabeligt bevist, men erfaringsmæssigt er der ikke noget at komme efter.
Derfor bør man seriøst overveje om man vil udsætte børn for den store højde i en for tidlig alder - højderne er kort sagt ikke til at spøge med, det slår potentiel ihjel.

Det sætter rutevalget i absolut fokus, da unge er væsentlig mere eksponeret for højderne, end I forældre. Det betyder ingenlunde, at det ikke kan lade sig gøre, vi har masser af familier på toppen af Kilimanjaro hvert eneste år - blot skal det gøres rigtigt.

Helt generelt er der stor forskel på antallet af dage på bjerget, og her har vi altid brugt vores egen bjergerfaring, som udgangspunkt for Kilimanjaro. Og det handler kort om at have en god oplevelse på sikker grund med optimal  sikkerhed og ikke mindst de bedste muligheder for at nå toppen. Det er for os afgørende - ikke den kortsigtede pris eller hvor hurtigt man kan komme op.

Lang historie kort – skal I på Kilimanjaro med børn (over 15 år), skal I på 8 dages ruterne Lemosho eller Machame. Det giver lidt kortere dage, langt bedre akklimatisering – og formodentlig noget nær så stor sikkerhed for at komme på toppen af Kilimanjaro, som man kan give.

 Kontakt os endelig for yderligere oplysninger eller et tilbud, vi har erfaringen og viden om højder, som får jeres familie sikkert på Kilimanajro 

 

Rutekort Kilimanjaro - Lemosho-Shira

 

Rutekort Kilimanjaro - Lemosho-Shira

 

Kilimanjaro guidebog samt højdekurve graf

Kilimanjaro-højdekurve

 

Kilimanjaro guidebog

Vi anbefaler vores faste Kilimanjaro rejseleder, Bo Belvedere Christensens fantastiske og meget omfattende Kilimanjaro-guidebog, se yderligere beskrivelse her og find billigste pris her.

 

Udstyr til Kilimanjaro

Friluftsland har sammenfattet en special udstyrsliste til Kilimanjaro for Kipling Travel her.

 

Foredrag

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

9. januar 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

23. januar 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Kilimanjaro, safari og Zanzibar

28. februar 2019 · Klokken 19:00

Eventyrsport Vejle, Torvegade 9, 7100 Vejle

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

5. marts 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

20. marts 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

2. april 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

15. maj 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.