Antal dage: 11
Priser fra: 24.998,-
Rejseform: Grupperejse
Næste rejse: 06/02/2020

Se priser & book

Kilimanjaro trek - en oplevelse for livet

8 dage på den fulde Lemosho rute, Kilimanjaros flotteste rute med størst topchance


"Såvel de lokale guider som den danske rejseleder var meget kompetente og med til at gøre rejsen til en oplevelse for livet. Vi fik al den støtte, der var nødvendig, og jeg følte, at der hele tiden var et øje på hver enkelt af os."

Afrejse mod Kilimanjaro - ankomst Tanzania og kørsel til Moshi

Afrejse fra København mod Kilimanjaro International Airport i Tanzania. Ved ankomsten til Kilimanjaro kører vi en times tid østover til Hotel Springland i Moshi, der ligger i skyggen af Kilimanjaro - som "nærmeste" nabo til Afrikas mægtigste bjerg. 

Moshi er en klassisk tanzaniansk Chaga by, men der er også folk fra befolkningsgrupperne Pare, Nyakusa, Sukuma, Rangi og Shambala. 
Moshi er en mindre og livlig handelsby med små markeder og fin stemning.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Rejse til Kilimanjaro

Kilimanjaro Nationalpark - Kilimanjaro trekket starter

Efter morgenmaden kører vi en pæn lang tur til indgangen af Kilimanjaro Nationalpark og Londorossi Gate i ca. 2.250 meters højde. Her er der indskrivning og information om reglerne i parken. Vi kører yderligere 45 min. ad det gamle jeep-spor til Lemosho Glades.

Her begynder trekket, hvor vi starter ud i smuk skov, hvor der lever elefanter, aber, bøfler og leopard, dog ses dyrene kun meget sjældent - til gengæld ser vi ofte de flotte sort-hvide colobus-aber højt oppe i træerne. Området her, Lemosho og Shira er noget rigere og mere varieret end på Rongai, Marangu og Machame – det er kort sagt fantastisk smukt.
Efter godt et par timers trek, ankommer vi til Mti Mkubwa, også kaldet Big Tree Camp, beliggende i 2.685 meter efter en lang dag.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Tid
2½-4 timer
Op
400 m. op
Distance
8-9 km
Telt
Telt
Kilimanjaro-rejse Lomosho vandring

Kilimanjaros caldera og Shira plateauet

Vi vandrer op gennem tæt, smuk skov, hvor der lever elefanter, aber, bøfler og en sjælden gang leopard, det er dog ikke særligt sandsynligt vi ser dem. Skoven tynder ud og landskabet åbner op, og omtrent i 3.000 meters højde kommer vi til det gigantiske caldera (kraterkanten) hvorfra det går ud på det mægtige Shira Plateau. Shira er en af Kilimanjaros tre "toppe", nemlig Kibo (Kilimanjaros top), Mwenzi og så Shira, den ældste top som sank i jorden under et gigantisk udbrud og siden blev fyldt op med lava fra Kibo.
Med et ændres landskabet og vi opsætter en lejr med smuk udsyn til hele kraterkanten og ikke mindst selve Kibo Peak (Uhuru Peak), Kilimanjaros tinde. Svært ikke at være optimistisk med udsigten fra Shira1 lejren, der er en af bjergets flotteste lejrpladser.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
4-6 timer
Op
715 m. op
Distance
8 km.
Telt
Telt
Shira-route-Lomosho-ruten

Shira plateauet, The Cathedral og Shira Hut

For at nyde det store smukke plateau, går vi ikke ad de normale stier, men fortsætter direkte mod kanten og de to dramatiske småbjerge, Shira Needle og Shira Cathedral. Undervejs er der en sjælden gang mulighed for at se den smukke eland-antilope, klippespringere og måske ræve. De første af dagens timer er gået med at krydse det berømte Moorland, der ligger i højden fra 2.800 meter til ca. 4.000 meter. Det er karakteriseret ved lav buskvækst, specielle planter og mosser, som vi især møder i lejren ved Barranco.

Efter et par timers jævn og let vandring kommer vi til foden af den dramatiske Shira Cathedral lige knap 4.000 meter, som vi "bestiger" for at øge akklimatiseringen og fordi der er fantastisk flot deroppefra. Fra toppen er der et yderst flot fald, direkte ned til lavlandet og Machameruten. På den anden side ligger Shira-plateauet for vore fødder. Længere mod nord kan vi se vores lejrplads under Kilimanjaros top.
Nedstigningen er let, vi vandrer tværs igennem graten og ankommer efter 6-7 timers herlig vandring til lejren, som ligger i 3.840 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
6-8 timer
Op
550 m. op
Ned
110 m. ned
Distance
12-13 km.
Telt
Telt
Shira-Plateau-ShiraCathedral

Lava Tower til Barranco lejren

Allersidste del af Shira-plateauet rejser sig dovent over lejren, vi går ad en lille fin sti med herlig udsigt til gårsdagens top Shira Cathedral og til Mount Meru i baggrunden. Landskabet bliver en anelse mere råt og bart. 
Vi fortsætter i ca. 3 timer til den store, smukke klippe Lava Tower i 4.600 meters højde, hvorfra udsigten er formidabel. 

Herefter fortsætter vi nedad en god sti, hvor der ofte ses lammegrib og småfugle, inden vi kommer ned gennem en smuk dalsænkning, hvor to af Kilimanjaros mest berømte blomster ses: den store træagtige Giant Groundsel (Scenecio Kilimanjari) samt den kuglerunde sukolent, Giant Lobelia, som er åben om dagen og lukket om aftenen. 
Det sidste stykke er smukt og ankomsten til Barranco Hut lejr i 3.950 meter er storslået med udsigt til toppen af Kilimanjaro, et smukt drop ned til dalbunden samt, ikke mindst, mod øst den 300 meter høje Barranco væg.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
6-8 timer
Op
660 m. op
Ned
550 m. ned
Distance
9-10 km.
Telt
Telt
Lavatower-Barranco

Over Barranco Wall til Karanga 4.000 meter

Efter en smuk morgen med udsigter i verdensklasse er der omtrent et par timers vandring over den stejle og smukke Barranco væg. Det ser ved starten skræmmende ud, men stien er faktisk ret rimelig med nogle ordentlige skridt undervejs. Et par steder i den øvre del, skal der holdes fast, men ellers er ”faren” mest et optisk bedrag. Efter ca. to timers stejlere vandring og stigning, står vi på toppen af væggen i ca. 4.200 meters højde "med verden for vore fødder". Landskabet har igen skiftet karakter. Vi er i den afro-alpine bjergørken, hvor det er store plateauer, vulkansk klippe og Kilimanjaros top, som er i højsædet.
Det går fint og ganske let ned mod Karangadalen og selve Karangalejren i 4.000 meters højde, hvor vi er fremme ved frokosttid. 

Har man mod og kræfter, er der nogle gange en mulighed for en fin og flot eftermiddagestur opad Karangadalen mod Kilimanjaros Heim- og Kersten gletchere, noget af Afrikas sidste sne. Herfra kan vi desuden se op mod Barafu hytten, som er morgendagens mål. I Karangadalen, bor små stribede mus og de flotte hvidnakkede ravne.
Eftermiddagen fri i den flotte dal.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Tid
4-5 timer
Op
385 m. op
Ned
250 m. ned
Distance
5 km.
Telt
Telt
Barranco Wall Karanga-Kilimanjarorejse

Vulkansk vildnis til Barafu lejren i 4.600 meters højde

Vi går den sidste anstrengende stigning op til toplejren ved Barafu i 4.600 meters højde. Barafu ligger øde og barskt på et fremspring. Barafu betyder is, men det er adskillige årtier siden, der sidst var permanent sne i Barafu, om overhovedet nogensinde. Går man et lille stykke, kommer det meget smukke bjerg (og Kilimanjaros næsthøjeste top) Mawenzi, som er 5.149 meter højt, til syne med sine takkede og vilde klippespidser. Desuden ses Marangu-ruten og vores vej mod toppen af Kilimanjaro med Stella Point som højeste udsyns-top.

Eftermiddagen er fri til afslapning, nogle vil føle sig anspændt inden topforsøget. Vi får en meget tidlig aftensmad for at sikre et godt hvil inden nattens opstigning mod Kilimanjaros top.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Tid
4-6 timer
Op
625 m. op
Ned
30 m. ned
Distance
4-5 km.
Telt
Telt
Kilimanjaro-trekking-Barafu

Mod toppen af Kilimanjaro 5.895 meter

Den store dag - omkring midnat bliver vi vækket med te og lidt morgenmad og frisk drikkevand til topdagen. Det er ubetinget turens klimaks og hårdeste tørn. Det er en drøj omgang at nå toppen af Afrikas højeste bjerg, og der skal beregnes en dag på mellem 10 og 14 timer.

Første del af opstigningen går relativt let opad. Efter en lille times vandring bliver det stejlere og flere højdemeter vindes. Det er mørkt og kan være ekstremt koldt. Vi går i pandelampens skær og tænker mest på, hvor smuk solopgangen fra Stella Point mon er. Efter 6-7 timers anstrengende vandring kommer vi til kraterkanten og Stella Point i 5.700 meters højde.

Først føles vi trætte, men ved ankomsten til kraterkanten kommer der fornyede kræfter og den sidste gode times vandring til Afrikas højeste top er i den forbindelse småting. Det går ad en smuk, bred grat med udsigter i verdensklasse til selve krateret, Afrikas store savannelandskab og ikke mindst de store isklipper, der ligger ved Northern- og Southern Icefield, samt Rebman gletsjeren. Selve toppen er markeret med et stort skilt. 

Alt afhængig af tiden og vejret bliver vi 15-20 minutter på toppen, inden vi begynder nedstigningen til Stella Point og derefter 2-4 timer ned til Barafu. Her er der et velfortjent hvil, inden vi trætte går nedad mod High Camp 3.825 meter. Første del er hård, da vi er trætte i benene, men vandringen er let. Vi kommer hurtigt ned under 4.000 meters højde. Derefter kommer der skov igen og efter 2-4 time ses High Camp 3.825 meter. Vi går videre ned gennem en lille cypres-skov en god times gang ned til Mweka camp i 3.100 meters højde. Her ligger teltpladserne spredt i skoven, hvor der er masser af fugle. 

Du skal være i god form for at bestige Kili - husk det nu. Alt i alt en af de hårdeste og længste vandredage man kan opleve – men også en af de mest oplevelsesrige. Se Kilimanjaro billede fra toppen - 360 graders billede her.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Tid
12-14 timer
Op
1.295 m. op
Ned
2.795 m. ned
Distance
20 km (5+5+10)
Telt
Telt
Mod toppen af Kilimanjaro 5.895 meter

Trek ud af Kilimanjaro nationalpark - et tiltrængt bad i Moshi

Vi kommer ned i en bemærkelsesværdig smuk og tæt bevokset skov med store tropetræer behængt med guirlandemosser. Her kan vi være heldige at se små aber og den store, smukke colobusabe højt i træerne. Det tager normalt 3-4 timer at gå de 1.000 meter ned fra Mweka til nationalparkens hovedkvarter. Ben og knæ er trætte af gårsdagens strabadser, men den bemærkelsesværdige skov gør, at vi nemt glemmer gårsdagens strabadser og dagens måske trætte ben.
Vi får et bevis på bestigningen af enten Uhuru Peak eller Stella Point, inden vi kører ca. 1-2 timer ad god vej gennem kaffeplantager tilbage til Moshi. 
Vel tilbage på hotellet nyder vi eftermiddagen og kan med ro sidde og se på Kilimanjaro og Afrikas sne.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

 

Tid
3-6 timer
Ned
1.450 m ned
Distance
10 km.
Lodge
Hotel
Kilimanjaro-nationalpark-Kilimanjaro kort

Dagen fri i Moshi

Dagen er til fri disposition, hvor der er mulighed for at slappe af ved poolen på hotellet eller gå en tur ind til Moshi, som er en herlig by med masser af butikker og ikke mindst små markeder, hvor kvinderne sidder og sælger deres flotte stabler af agurker, gulerødder og æbler med mere.
Afhængig af hjemmerejse tidspunkt/flyselskab kan du vælge en heldags safaritur til Arusha Nationalpark, der er en af Tanzanias mindste safariområder, men til gengæld er parken en af de smukkeste med betagende udsigt til Mount Meru, Kilimanjaro, bjergskove og mindre sodasøer, hvor mængder af fugle holder til og indimellem også de lyserøde flamingoer. Parken er særligt kendt for sine mange giraffer, men vi finder også zebraer, bøfler, aber, vortesvin, gazeller, elefanter og flodheste. Turen til Arusha Nationalpark kan bestilles og betales direkte på Hotel Springlands.

I løbet af dagen (afhængig af flyselskab og afrejse tidspunkt) bliver det tid til at køre i lufthavnen  og begynde hjemrejsen mod Danmark.

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

Kilimanjaro ruter

Ankomst til København

 

En stor ekspedition til Afrikas højeste bjerg lakker mod enden. Du har oplevet en hård trekkingtur i store højder - en intens oplevelse på en af verdens bedste trekkingture.

Velkommen hjem.

Kilimanjarorejse
Afrejse
Pris
 
6. feb. 2020
25.998,-

19. feb. 2020
24.998,-

10. jul. 2020
25.998,-

3. sep. 2020
24.998,-

23. jul. 2020
25.998,-

25. sep. 2020
24.998,-

7. okt. 2020
24.998,-

16. jan. 2021
25.998,-

8. feb. 2021
25.998,-

25. feb. 2021
25.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Dansk rejseleder
 • Pulsoxymeter (vi har iltmætningsmåler med)
 • 8 dage på bjerget - med størst topchance på den fulde Lemosho-Shira rute
 • 7 nætter i telt på Kilimanjaro trek 
 • Lokal engelsktalende Kilimanjaro guide
 • Bærere til egen bagage (du skal kun bære en daggtursrygsæk)
 • Bærere til al fælles udstyr
 • Forsikring af bærerene på Kilimanjaro samt medlemsskab af KIATO (Kilimanjaro Association of Tour Operators) og Mount Kilimanjaro Porters Society
 • Transfers og transporter
 • Hotel Springlands i Moshi
 • Morgenmad i Moshi
 • Eget køkkenhold (kok og køkkendrenge), der tilbereder alle måltider
 • Overnatning i 2-personers telt på Kilimanjaro
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på bjerget
 • Drikkevarer (vand) til maden samt te og kaffe i lejrene
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Kilimanjaro tilladelse (nationalpark afgift til Lemosho ruten)
 • Kilimanjaro Rescue Fee
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • Forsikring af det lokale mandskab
 • Ekstensivt informationsmateriale om Kilimanjaro og udstyrsliste
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Visum til Tanzania (kan søges online el. fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Drikkepenge, beregn 260 USD (de velfortjente drikkepenge afleveres på hotellet efter trekket for at sikre en korrekt fordeling)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tanzania og Zanzibar strand
Zanzibar-forlængelse
Pris fra 4.998 kr./person
Tanzania safari elefant
Safari-forlængelse
Pris fra 10.900 kr./person
Praktisk information

Sværhedsgrad: D (Topdagen E)

Højde: 1.900 - 5.895 meter

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Type: Trekkingtur med dansk rejseleder

Udstyrsliste: Kilimanjaro pakkeliste

Mountains.dk: Kilimanjaro

Vælg den rigtige rute: Kilimanjaros ruter

Kiplings anbefalinger om trekking og bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning 

 

 

Kilimanjaro bestigning - vi anbefaler den mindre besøgte Lemosho-Shira rute

Kilimanjaro bestigning - vi anbefaler den mindre besøgte Lemosho-Shira rute. Lemosho-Shira-ruten er nøje udvalgt, da den nok er Kilimanjaros mest fascinerende trekkingrute - med den bedste akklimatisering i starten. Her krydser man det store Shira-plateau og går op på den lille top på graten (Shira plateauets caldera), Shira Cathedral, hvilket er en fantastisk flot tur og ”minibestigning”. Desuden går vi via Lava Tower i 4.600 meters højde, hvilket øger akklimatiseringen yderligere – og for de meget stærke har vi nogle gange gået helt op mod Arrow Glacier camp i bunden af Western Breach Wall.

Lemosho begynder ved Londorossi Gate 2.250 meter, hvor vi fortsætter i jeep til startpunktet omkring 2.400 meters højde, hvor noget af Kilimanjaros flotteste landskab opleves. Vi går i en fantastiske skov, hvor der blandt andet lever elefanter, aber og leoparder – dog skal vi ikke regne med at se de sky dyr. Skoven stopper i knap 3.000 meter, hvor vi kommer op på det store Shira plateau, som ikke er nær så besøgt sokm ruten efter Machame. Ruten følger derefter en del af Shira plateauet og går tværs igennem bjerget via Machame, Umbwe og Mweka-ruterne, indtil det går mod toppen fra Barafu-hytten i 4.600 meters højde.

Dette rutevalg giver meget gode forudsætninger for at komme på toppen, udover at det nok er den mest varierede og smukkeste af alle ruterne på Kilimanjaro. Nedstigningen foregår på Mweka-ruten, som går gennem den mest storslåede skov med smukke sort-hvide Colobus aber og mange andre dyrearter.

Så har du mod på en ekstraordinær ferie med god, krævende, smuk vandring, er der meget god mulighed for at komme på toppen af Kilimanjaro og at opleve et ganske og spændende Afrika, hvor naturen er i højsædet.

Kilimanjaro kan gøres på 5 og 6 dage, ofte med højdeproblemer som følgesvend. Derfor anbefaler vi altid 7 og allerbedst 8 dage på bjerget – og gerne på den flotteste rute - Lemosho og Shirarute med færre mennesker og vidunderlig smuk vandring. Ja, det koster lidt ekstra, men giver bedre vandring, større variation og bedre sikkerhed og akklimatisering - og dermed den største chance for at nå toppen af Afrika.

Vi har over årene forædlet Kilimanjaro og har siden 2004 indlagt Shira Cathedral og Lava Tower for at få større udbytte på Kilimanjaro, men ikke mindst for at have den bedst mulige højde akklimatisering. Og det virker. Til dato har vi aldrig mødt andre grupper på "Katedralen". 

Velkommen til Kiplings Kilimanjaro trek.

Kilimanjaro Lemosho ruten

Det skal du vide om Trekking på Kilimanjaro

Vi har været på Kilimanjaro mange gange før og er måske Danmarks mest bjergvante rejsebureau. Derfor er vores rute på Kilimanjaro også lidt længere end de flestes. Dette giver en større oplevelse og ikke mindst en større topchance og under alle omstændigheder en bedre topdag. Vores ekstrature til Shira Cathedral, Lava Tower giver den akklimatisering, der gør Kilimanjaro til en god tur.
Kiplings Kilimanjaro-ture er omhyggeligt planlagt for at give deltagerne den bredeste indsigt i Afrikas højeste bjerg. Vi kommer gennem flere klimabælter og landskaber, da Lemosho-Shira ruten traverserer halvvejs rundt om bjerget. Vi kommer til at gå i varme som kulde, i skov som tundra og moorland og ikke mindst i den afroalpine ørken.

Kilimanjaro kræver ingen forkundskaber - du behøver altså ikke at være klatrer eller bjergbestiger for at deltage, turene er planlagt så alle med god fysik kan være med – men det kræver god fysik at nå toppen. Vi er på Afrikas højeste bjerg og det går op, op og op, men terrænet er varieret - og selvfølgelig kan det til tider blive hårdt. Især topdagen er en lang nyser med op til 12-14 timers vandring.

På rejserne er et større lokalt hold med til at få tingene til at køre. Det består af bjerg-guider, kok, bærere, og den danske rejseleder, der binder det hele sammen. Dette hold vil sørge for alt det praktiske, som at finde en lejrplads, slå teltene op, lave mad, bære al bagage, ex kogegrej, mad, borde, stole, telte, brændstof mm. Du bærer selv et minimum af bagage. Kun det, der skal bruges i løbet af dagen, det være sig et kamera, trøje, penge og pas, 2 liter vand og lignende. Der er bærere til at tage sig af mad, fælles udstyr og din bagage.

Vi er selvforsynende på hele trekket, så Kilimanjaros sårbare egne ikke belastes af skovhugst til brænde, affaldsproblemer mm. Det er derfor vigtigt, at vi holder bjerget rent, hvilket vi selvfølgelig håber I alle hjælper med.

 

En dag på Kilimanjaro

På en normal vandredag bliver vi vækket ved solopgang. Vi pakker sammen, morgenmaden bliver serveret, og vandringen starter så omkring kl. 7:30-8.30.
Formiddagsvandringen varer omkring 2-4 timer, hvorefter vi holder frokost et sted undervejs. Vi har madpakker med og kan derfor selv bestemme stedet. Herefter vandres indtil ca. 14:00 - 16:00, hvor lejren nås. Resten af eftermiddagen går med at studere naturen rundt om de herlige lejre eller slappe af. Du kan dermed koncentrere dig om at opleve, nyde det og suge til dig.

 

Lidt om fysisk form - træning til Kilimanjaro

Kort sagt kan du ikke være i for god form - og ej heller være for godt forberedt.

Topdagen på Kilimanjaro er, efter mange deltageres opfattelse ”deres livs hårdeste” – det er en strid dag, og du skal være godt forberedt.
Lange gåture inden afgang, løb, cykling, sport, og en aktiv livsstil hjælper. En intensiveret og god portion træning op til afrejse er absolut anbefalelsesværdig. Vi kan kort opsummere, at udover gedigen træning i god tid, er topdagen på mellem 11 og 14 timer, hvorfor vi anbefaler, at du inden afgang har været på en god 12 timers vandretur med en lille dagtursrygsæk - og gerne flere gange.

Umiddelbart vil vi tilråde fysiske aktiviteter ca. tre gange om ugen – meget gerne som minimum 4-5 måneder op til afrejse.

Kilimanjaro minder meget om træning til Everest base camp og Himalaya trekkingurene – dvs. til middel-anstrengende vandring.
Men topdagen er dobbelt op af alle andre dage, og det er den du bør være fysisk forberedt til. Dermed det træningen bør baseres på, hvilket for de fleste kræver nogle forholdsvis lange vandre- og gåture for at vænne kroppen til at være i gang i mange timer. Her er tempoet ikke afgørende, men lange vandreture, gør underværker. Pak let i en dagturssæk med frokost og lidt vand, så du vænner dig til at gå med en let dagtursrygsæk.
Dog er det også en god idé med lidt mere konditionskrævende aktivitet, gerne løb, cykling eller sport som fodbold, badminton, svømning, fitnesscentre osv. 3-5-10 km løb er utroligt effektivt – specielt i kombination med nogle lange gåture op til afrejse på Kilimanjaro. 

Du kan til gengæld ikke træne højde og akklimatisering hjemmefra. Derfor bør du vægte udholdenheden som værende det vigtigste, jf. ovenstående. Højdetilvænning på Kilimanjaro handler derfor alene om antallet af dage på bjerget – dvs. rutens akklimatisering og højdekurven på lejrene. Her er det vores absolutte og meget klare anbefaling, at syv eller otte dages Kilimanjaro trekking giver størst sikkerhed – og topchance.

Den korte version er, at jo bedre fysisk forberedt du kommer, desto bedre og ”lettere” tur får du.

 

Vores grupperejser på Kilimanjaro

Når du læser du programmet igennem, vil du se at der er indbygget væsentlig bedre tid på vores Kilimanjarorejse, end på den klassiske Machame rute (Whisky ruten) på 6 dage. Der er kort og godt bedre tid undervejs.
Kilimanjaro trekket er udviklet og videreudviklet af Kipling Travel og vores rejseledere, der ganske indgående kender til at færdes i store højder. Altså af feinschmeckere, der elsker naturen og som ikke mindst brænder efter at dele de rige oplevelser med deres rejsekammerater.
Grupperejser er et ord, der hos nogen kan lide under en lidt odiøs klang. Men grupperejserne er i høj grad også for individualister. På mange måder er grupperejserne det bedste tilbud – og der hvor der beviseligt er størst topchance. Vi er over 90 % i topstatistikken på Kilimanjaro. Dels på grund af den planlagte rute med afstikkere og dels på grund af det gode setup med vore dygtige rejseledere, såvel som lokale staff. Kort sagt, har vi pudset og poleret for Kilimanjaro-rejsen og kælet for detaljen, så meget som det nu er muligt i Afrika.

 

Forbehold og ændringer

Kilimanjaro trekking vil altid gå under at være en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore partnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.
Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted. Men kommer der ændringer undervejs, beder vi om forståelse da vi ikke kan styre alle situationer.

Temparatur på Kilimanjaro

Vejret på Kilimanjaro

På Kilimanjaro, der er beliggende på ækvator, oplever vi undervejs store udsving i temperaturen. Vi starter ud på det varme og tørre plateau, hvor temperaturen er omkring 25-30°C, og den falder gradvist, inden vi når toppen af Kilimanjaro. Regnen falder primært i marts til maj og i november, men der kan komme regn på andre tider af året (derfor anbefaler vi, at du medbringer regntøj uanset rejsetidspunkt).

Temperaturen er nogenlunde som følger og er absolut vejledende:

2.000 meter: 25°C / 20°C
3.000 meter: 15°C /  8°C
4.000 meter: 10°C /  0°C
5.000 meter:  4°C / -5°C

 

Højde                            

Jan   

Feb   

Mar   

Apr   

Maj   

Jun   

Jul    

Aug   

Sep   

Okt    

Nov   

Dec   

Moshi (ca. 800 m)

25,5 

25,5 

25,5 

24,0 

22,0 

20,5 

20,0 

20,0 

21,5 

23,5 

24,5 

25,0 

Big Tree (ca. 2.500 m)

14,0

14,5

14,0

13,0

11,0

8,0

9,0

9,0

10,0

11,0

12,0

13,0

Shira 2 (ca. 3.800 m)

9,0

10,0

9,0

7,0

6,0

5,5

5,5

5,5

7,0

7,0

7,5

8,0

Barafu (ca. 4.600 m)

-1,0

-0,5

0,0

0,0

-1,0

-1,0

-2,0

-2,0

-1,5

-2,0

-1,5

-1,0

Toppen (ca. 5.900 m)

-7,0

-6,0

-6,0

-5,0

-6,0

-6,0

-9,0

-9,0

-5,0

-6,0

-5,0

-6,0

Udstyrsliste på Kilimanjaro - Kilimanjaro pakkeliste

Vi fremsender et større kompendie om Kilimanjaro til alle deltagere, men du kan se vores egen Kilimanjaro udstyrliste her 

Generelle overvejelser om udstyr og personlig beklædning
Benyt vedlagte pakkeliste til at gå frem efter, når du skal pakke til turen. Pakkelisten er vejledende og kan beskrives som den optimale liste til en kold og halvbarsk tur i højderne.
Din ind-checkede bagage må maksimalt veje 20 kg, og den bagage, du sidenhen overlader til bærerne, må ikke veje over 15 kg.

Udstyr der bliver leveret på trekket og generel note til udstyr
På en Kilimanjaro bestigning medbringer vi følgende udstyr: 2-personerstelte, fælles opholds- og spisetelt (messetelt), alt køkkengrej (bestik tallerkener, krus etc.), små klapstole og borde, proviant til tre daglige måltider, hvilket, når det er muligt, suppleres med friske indkøb undervejs. Latriner – husk selv at medbringe toiletpapir. Vær venligst opmærksom på, at udstyret på Kilimanjaro-turen kan være godt slidt. Fx er teltenes lynlåse og bund bestemt ikke altid, som vi kunne ønske os, men det er desværre en af slangerne i paradis.

Andre gode råd omkring udstyr og beklædning
Mange har en sovepose, der akkurat ikke er varm nok, og du får brug for at holde varmen om natten, så du får en god nattesøvn. Du har brug for en sovepose med en komforttemperatur på minimum -10 grader. En ny sovepose er (især hvis man ønsker det letteste, mindst voluminøse og bedste - nemlig dun) ofte en investering til flere tusinde kroner. En billig løsning er at anskaffe sig en fleece-inderpose, som forbedrer soveposen med 5-6 grader. Med fleeceposen kan du også nøjes med at sove i den ene del, når vi er i lavere områder i stedet for at eksplodere af varme i en polarsovepose. På den måde får du faktisk en sovepose i tre trin. Vær opmærksom på, at mange fabrikanters temperaturopgivelser til soveposer er overlevelsestemperaturer og ikke komforttemperaturer!

Den optimale påklædning er lag på lag, idet vi oplever store temperaturforskelle og har en rigtig kold topnat.  Her har du typisk tre lag på, hvoraf de to skal være varme og den sidste vind- og vandtæt. Vi anbefaler svedtransporterende trøjer/undertrøjer i uld eller syntetisk materiale, da du hermed slipper for at blive kold på kroppen undervejs.

Se vores egen Kilimanjaro udstyrliste her

Friluftsland har sammensamt den optimale udstyrliste, der er lige til at gå til - se mere her

 

Rabataftaler på trekkingudstyr:

Som Kipling Travel gæst får du 10 % rabat på dit udstyr i følgende butikker: 

 • Friluftsland giver 10 % rabat på rejseudstyr mod fremvisning af rejseplan og rabatkupon.
 • Fjeld og Fritid giver også 10% rabat på udstyr.
 • Bjergkæden giver Kiplingrejsende 10% rabat (gælder ikke elektronik, kajak, kajakudstyr og nedsatte produkter)
 • Eventyrsport giver også 10% på udstyr.
Kilimanjaro vejledning

Et par gode råd inden Kilimanjaro

Træning og forberedelse
Det siger sig selv at jo bedre form du er i, jo bedre er oplevelsen af turen. Hvis i ikke er kommet i gang med at træne, så:
SE AT KOMME I GANG – det er ikke for sent.

En anbefaling til jeres sidste pakning
Vægten af Jeres dagturs rygsæk bør max være 6-7 kg, da vi kommer til at gå alt mellem 7 og 12 timer om dagen (topdøgnet er langt). En for tung rygsæk giver unødvendige spændinger i nakke- og hals regionen.

Gode vandrestøvler
(og strømper), der er gået grundigt til inden afrejse.

Tøj
Til lag-på-lag metoden. Forvent en ca. temperatur på topdagen på -5 til -15 graders kulde, men også op til +30 grader på de første og sidste dages trek. 

Vandrestave
er folk generelt glade for, også for dem der aldrig tidligere har gået med stave. Specielt nedad sparer det knæene for stor belastning. Stave kan evt. lejes på Springlands hotel.

Drikkedunke
til minimum 2 liter, da vi kun får vand i lejrene. Camelbag eller Nalgene flasker er gode. Min Camelbag ligger i en fleece pose for at holde temperaturen stabil. Man skal være opmærksom på at vandet i slangen kan fryse til på topnatten. Det ønsker I IKKE da væskeindtag er en vigtig forebyggelse mod højdesyge. Undgå stål eller aluflasker, da disse leder kulden.

Pak tøj
osv. vandtæt, både din egen dagsturssæk og den pakkesæk bærerne tager. Tag evt. ekstra, let genkendelig, pose til at opbevare ekstratøj mm på hotellet, mens vi er på bjerget.

Vi anbefaler
at du rejser i dine vandrestøvler (og medbringer andre vigtige ting i kabinen), selv om de er tunge og klodsede – de er svære at undvære, hvis bagagen skulle blive forsinket. Noget vi dog sjældent oplever. 

Information om mad og forplejning på turen

I byerne er det generelt gode hoteller i delt dobbeltværelse med bad og morgenmad. På bjerget bor vi i topersoners telte, derud over har vi et køkkentelt med. Toiletforholdene på Kilimanjaro er ret gode, og i hver lejr er der godt byggede trætoiletter.

I byerne spiser vi morgenmad på hotellet. Aftensmaden og frokosten står du selv for, men oftest går gruppen samlet ud og spiser. På trekkingturene er det køkkenholdet, der sørger for al mad, og det hele er inkluderet i rejsens pris. Vores afrikanske trekking-kokke tilbereder god mad, til tider under besværlige forhold. Vi medbringer en blanding af europæisk og lokale fødevarer og kommer ikke til at mangle mad og lækkerier. Det vil dog være en god idé, at medbringe lidt lækkerier samt evt. en chokolade- eller energibar til topdagen.

Som i andre afrikanske lande kan man i Tanzania få problemer med maven. Tag det stille og roligt de første par dage. Spis kun tilberedte ting og drik kun kogt eller filtreret vand eller vand fra flasker. Brug også renset vand ved tandbørstning. Hvis man ellers har et afslappet og sundt forhold til maden, kan man godt undgå den ubehagelige rejsediarré. På trekkingturene har vi eget veluddannet køkkenpersonale, så her bliver ingen problemer.

Højdetilvænning er vigtig for optimale topchancer

Kilimanjaro handler om akklimatisering – højdetilvænning, og den tager tid at opnå - derfor har vi i Kipling Travel altid 7 dage på vores Kilimanjaro trekkingture. Desværre koster det lidt ekstra, men det er det hele værd - for rejsens kvalitet optimeres ganske voldsomt og det giver sikkerhed og langt større topchancer. Se blot højdeprofilen på vores Kilimanjaro ture, hvor vi har en god og langsom tilvænning og samtidig en del ekstra højdeture som yderligere hjælper til akklimatiseringen.

Du kan læse mere om Kilimanjaros forskellige ruter her 

Se inspirerende video fra Kilimanjaro her

Kilimanjaro bestigning

Bærere, køkkenhold og guider på Kilimanjaro

Kilimanjaro er en stor og fantastisk oplevelse, men også stor nød at knække, og var det ikke for de dygtige guider, køkkenholdet og bærerne, ville toppen være aldeles umulig for langt de fleste af os. Og blandet derfor er det vigtigt at skabe rimelige og gode rammer for bl.a. bærernes forhold på bjerget. Bærervelfærd er vigtigt for os, da vi gennem mere end 30 år i bjergene har set adskillige eksempler på for dårlige kår for bærere/portere i bjergene rundt om i verdens bjergegne. 

Der findes gudskelov efterhånden en håndfuld organisationer, der sikrer bedre forhold for højdearbejderne på Kilimanjaro, blandt andet ”International Porter Protection Group” (IPPG) som vi har støttet i Kipling Travel, men også ”Kilimanjaro Porter Assistance Project”, Tanzania Porters Organization” og ”Mount Kilimanjaro Porter Society” via ZARA Charity. I Kipling Travel støtter vi ”Kilimanjaro Association of Tour Operators” (KIATO) og Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS), som bl.a. sørger for bærernes vilkår på Kilimanjaro.
Arbejdsforhold og løn i Tanzania bliver aldrig (eller i alle fald ikke foreløbigt) som her i Danmark, men det betyder ikke at vi ikke skal presse på for de bedst mulige forhold og hele tiden være med til at rykke grænserne en smule og udfordre vore samarbejdspartnere rundt om på kloden, hvilken vio gør gennem vores CSR arbejde og omfattende Code of Conduct med alle som vi arbejder med.

Nogle af indsatserne gennem Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS), er blandt mange:

1: Sundhedsforsikring

2. Førstehjælp

3. Engelskundervisning

4. HIV og AIDS uddannelse

5. Økonomisk rådgivning, som at få bankkonto osv.

6: Desuden får bærerne mad og rimeligt udstyr til Kilimanjaro (bl.a. varme jakker, vanter og støvler, telt, liggeunderlag og sovepose) samt en normering for antal kg. – dvs. hvor meget de maksimalt må bære på bjerget.

 

Du kan læse mere om Kipling Travels tanker om bæredygtighed her

Guidebøger om Kilimanjaro

Vi anbefaler vores bjergguide, Bo Belvedere Christensens fantastiske og komprehensive Kilimanjaro-guidebog, se yderligere beskrivelse her og find billigste pris på Kilimanjaroguiden her

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Østergade 5, 8000 Aarhus
28. jan. 2020 kl. 18:15

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30

Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 19:30

MESSE - AKTIV FERIE - Kilimanjaro
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
14. mar. 2020 kl. 13:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Axeltorv 5A, 4700 Næstved
17. mar. 2020 kl. 18:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik