Bestig Kilimanjaro på 5.895 meter
- Afrikas højeste bjerg
Antal dage: 11
Priser fra: 23.998,-
Rejseform: Grupperejse

Se priser & book

Kilimanjaro trek - en oplevelse for livet

Bestig Kilimanjaro via Lemosho-Shira, Kilimanjaros flotteste rute med størst topchance

 

”Så stort som hele verden, prægtigt, højt og ufatteligt hvidt i solskin” skriver Hemingway, og hans begejstring er til at forstå - for en bestigning af Kilimanjaro er bare en unik oplevelse, som man har resten af livet. 

Men bag Kili og for at oplevelsen skal stå mål med en meget høj topsuccesrate, ligger en stor portion højdeerfaring og ruteoptimering. Og det er blandt andet grunden til at vi går via Lemosho-Shira ruten, der er Kilimanjaros mest spektakulære rute. Vi altid har syv dage på bjerget og akklimatiserier yderligere på The Cathedral og Lava Tower. Det gør en væsentlig forskel i muligheden for at nå toppen.

 

 

Så hvorfor tage på Kilimanjaro trek med Kipling Travel?
- fordi vi er eksperter på Kilimanjaro rejser, og vi har branchens bedste topchancer (læse mere her).

På vores rejser prioriterer vi altid den bedste akklimatisering, og vi giver os god tid undervejs - herved skabes en eventyrlig rejse, de bedste oplevelser som går hånd i hånd med optimeret sikkerhed og ikke mindst stor topchance. Du kan læse mere om alle Kilimanjaros ruter her

Seneste nyt: Alle på nær een deltager på toppen af Kilimanjaro i efteråret 2016. 18 på toppen i januar og alle på toppen i februar, og alle på andet hold i juli 2017 - alle på toppen i august 2017. • 13. år på Lomosho-Shira, altid den bedste akklimatisering. På mange grupper kommer alle op, generelt ligger vi på 9 ud af 10 deltagere på toppen over et helt år. Større topchance er svær at få!
 • Optimal topchance på Kilimanjaro, syv dages trek, super højdetilvænning
 • Gennnem fem klimazoner til toppen af Afrika på Kilimanjaros flotteste rute
 • Blidere tilgang, øget sikkerhed og større oplevelser via en mindre besøgt rute 
 • Shira Cathedral og Lava Tower, ekstra ture - større oplevelser
 • Tag med vore meget erfarne danske bjergguider og rejseledere
 • Det kan siges i et ord: akklimatisering - se blot højdeprofilen
 • Mulighed for safari forlængelse og/eller Zanzibar badeferie på en del afgange
1.

Afrejse mod Kilimanjaro, Tanzania

Rejse til Kilimanjaro

Afrejse mod Kilimanjaro

Afrejse fra København mod Arusha lufthavn, Kilimanjaro International i Tanzania.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst Kilimanjaro lufthavn og kørsel til Moshi, 910 meter

Moshi, Hotel Spronglands

Ankomst Tanzania og kørsel til Moshi for foden af Kilimanjaro

Ved ankomsten til Kilimanjaro, kører vi en times tid østover til Hotel Springland i Moshi, der ligger i skyggen af Kilimanjaro - som "nærmeste" nabo til Afrikas mægtigste bjerg.
Moshi er en klassisk tanzaniansk Chaga by, men der er også folk fra befolkningsgrupperne pare, nyakusa, sukuma, rangi og shambala. Moshi er en handelsby med små markeder og fin stemning.

I løbet af dagen holder vi et lille forberedelsesmøde til selve Kilimanjaro-trekket.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

3.

Londorossi Gate – Big Tree Camp 2.685 meter

Kilimanjaro-rejse

Kilimanjaro Nationalpark - Kilimanjaro trekket starter

Efter morgenmaden kører vi en pæn lang tur til indgangen af Kilimanjaro Nationalpark og Londorossi Gate i ca. 2.250 meters højde. Her er der indskrivning og information om reglerne i parken. Vi kører 45 min. ad det gamle jeep-spor til Lemosho Glades. Her begynder trekket, hvor vi starter ud i smuk skov, hvor der lever elefanter, aber, bøfler og leopard, dog ses dyrene kun meget sjældent. Området her, Lemosho og Shira er noget rigere og mere varieret end på Rongai, Marangu og Machame – det er kort sagt fantastisk smukt.
Efter 3-4 timer, ankommer vi til Mti Mkubwa, også kaldet Big Tree Camp, beliggende i 2.685 meter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

tid streg opstigning distance Overnatning
3-4 timer   400 m. op   8-9 km.   Telt
4.

Shira Plateauet til Shira 1, 3.400 meter

Shira-route-Lomosho-ruten

Shira Plateau

Vi vandrer op gennem tæt, smuk skov, hvor der lever elefanter, aber, bøfler og en sjælden gang leopard. Skoven tynder ud og landskabet åbner op, og omtrent i 3.000 meters højde kommer vi til det gigantiske caldera (kraterkanten) hvorfra det går ud på det mægtige Shira Plateau. Med et ændres landskabet og vi opsætter en lejr med smuk udsyn til hele kraterkanten og ikke mindst selve Kibo Peak (Uhuru Peak), Kilimanjaros tinde. Svært ikke at være optimistisk med udsigten fra Shira1 lejren, der er en af bjergets flotteste lejrpladser.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

tid streg opstigning distance Overnatning
4-6 timer   715 m. op   8 km.   Telt
5.

Shira Plateau, The Cathedral og Shira Hut 3.840 meter

Shira-Plateau-ShiraCathedral

The Cathedral og Shira Hut

For at nyde det store smukke plateau, går vi ikke ad de normale stier, men fortsætter direkte mod kanten og de to dramatiske småbjerge, Shira Needle og Shira Cathedral. Undervejs er der en sjælden gang mulighed for at se den smukke eland-antilope, klippespringere og måske ræve. De første af dagens timer er gået med at krydse det berømte Moorland, der ligger i højden fra 2.800 meter til ca. 4.000 meter. Det er karakteriseret ved lav buskvækst, specielle planter og mosser, som vi især møder i lejren ved Barranco.

Efter et par timers jævn og let vandring kommer vi til foden af den dramatiske Shira Cathedral 3.900 meter, som vi "bestiger" for at øge akklimatiseringen og fordi der er fantastisk flot deroppefra. Fra toppen er der et yderst flot fald, direkte ned til lavlandet og Machameruten. På den anden side ligger Shira-plateauet for vore fødder. Længere mod nord kan vi se vores lejrplads under Kilimanjaros top. Nedstigningen er let, vi vandrer tværs igennem graten og ankommer efter 6-7 timers herlig vandring til lejren, som ligger i 3.840 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

tid streg opstigning nedstigning distance Overnatning
6-8 timer   550 m. op   110 m. ned   12-13 km.   Telt
6.

Via Lava Tower 4.600 meter til Barranco Hut 3.950 meter

Lavatower-Barranco

Lava Tower til Barranco Hut

Allersidste del af Shira-plateauet rejser sig dovent over lejren, vi går ad en lille fin sti med herlig udsigt til gårsdagens top Shira Cathedral og til Mount Meru i baggrunden. Landskabet bliver en anelse mere råt og bart. 
Vi fortsætter i ca. 3 timer til den store, smukke klippe Lava Tower i 4.600 meters højde, hvorfra udsigten er formidabel. 

Herefter fortsætter vi nedad en god sti, hvor der ofte ses lammegrib og småfugle, inden vi kommer ned gennem en smuk dalsænkning, hvor to af Kilimanjaros mest berømte blomster ses: den store træagtige Giant Groundsel (Scenecio Kilimanjari) samt den kuglerunde sukolent, Giant Lobelia, som er åben om dagen og lukket om aftenen. 
Det sidste stykke er smukt og ankomsten til Barranco Hut lejr i 3.950 meter er storslået med udsigt til toppen af Kilimanjaro, et smukt drop ned til dalbunden samt, ikke mindst, mod øst den 300 meter høje Barranco væg.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

tid streg opstigning nedstigning distance Overnatning
6-8 timer   660 m. op   550 m. ned   9-10 km.   Telt
7.

Over Barranco Wall til Barafu lejren i 4.600 meters højde

Barranco-Wall-Kilimanjarorejse

Barranco Wall til Barafu lejren i 4.600 meters højde

Efter en smuk morgen med udsigter i verdensklasse er der omtrent et par timers vandring over den stejle og smukke Barranco væg. Det ser ved starten skræmmende ud, men stien er faktisk ret god. Et par steder skal der holdes fast, men ellers er ”faren” et optisk bedrag. 
Efter ca. 2 timers vandring står vi på toppen af væggen med verden for vore fødder. Landskabet har igen skiftet karakter. Vi er i den afro-alpine bjergørken, hvor det er store plateauer, vulkansk klippe og Kilimanjaros top, som er i højsædet.

Vi går den sidste anstrengende stigning op til Barafu i 4.600 meters højde. Lejren ligger øde og barskt på et fremspring. Barafu betyder is, men det er adskillige årtier siden, der sidst var permanent sne i Barafu, om overhovedet nogensinde. Går man et lille stykke, kommer det meget smukke bjerg (og Kilimanjaros næsthøjeste top) Mawenzi, som er 5.149 meter højt, til syne med sine takkede og vilde klippespidser. Desuden ses Marangu-ruten og vores vej mod toppen af Kilimanjaro med Stella Point som højeste udsyns-top.

Den sene eftermiddag er fri til afslapning, nogle vil føle sig anspændt inden topforsøget. Aftensmad omkring 16:30 for at sikre et godt hvil.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

tid streg opstigning distance Overnatning
8-9 timer   650 m. op   9-10 km.   Telt
8.

Toppen af Kilimanjaro 5.895 meter, Mweka Camp 3.100 meter

Kilimanjaro-trekking-Mweka

Toppen af Kilimanjaro 5.895 meter

Kort efter 23:00 bliver vi vækket med te og lidt morgenmad samt frisk drikkevand og en lille madpakke. Det er ubetinget turens klimaks og hårdeste tørn. Det er en drøj omgang at nå toppen af Afrikas højeste bjerg, og der skal beregnes en dag på mellem 10 og 14 timer.

Første del af opstigningen går relativt let opad. Efter en lille times vandring bliver det stejlere og flere højdemeter vindes. Det er mørkt og kan være koldt. Vi går i pandelampens skær og tænker mest på, hvor smuk solopgangen fra Stella Point mon er. Efter 6-7 timers stejl vandring kommer vi til kraterkanten og Stella Point i 5.700 meters højde. Først føles vi trætte, men ved ankomsten til kraterkanten kommer der fornyede kræfter og den sidste gode times vandring til Afrikas højeste top er i den forbindelse småting. Det går ad en smuk, bred grat med udsigter i verdensklasse til selve krateret, Afrikas store savannelandskab og ikke mindst de store isklipper, der ligger ved Northern- og Southern Icefield, samt Rebman gletsjeren. Selve toppen er markeret med et stort skilt. 

Alt afhængig af tiden og vejret bliver vi 15-20 minutter på toppen, inden vi begynder nedstigningen til Stella Point og derefter 2-4 timer ned til Barafu. Her er der et velfortjent hvil, inden vi trætte går nedad mod High Camp 3.825 meter. Første del er hård, da vi er trætte i benene, men vandringen er let. Vi kommer hurtigt ned under 4.000 meters højde. Derefter kommer der skov igen og efter 2-4 time ses High Camp 3.825 meter, hvor vi overnatter. Alternativt går vi ned gennem en lille cypres-skov en god times gang ned til Mweka camp i 3.100 meters højde. Her ligger teltpladserne spredt i skoven, hvor der er masser af fugle. Vi skriver os ind i nationalparkbogen og får mulighed for at hvile af efter en fantastisk dag.

Alt i alt en af de hårdeste og længste vandredage man kan opleve – men også en af de mest oplevelsesrige. Se Kilimanjaro billede fra toppen - 360 graders billede her.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

tid streg opstigning nedstigning distance Overnatning
12-14 timer   1.295 m. op   2.795 m. ned   22 km (5+5+12)   Telt
9.

Til Nationalpark Gaten og Moshi

Kilimanjaro-nationalpark-Kilimanjaro kort

Nationalpark Gaten og Moshi

Vi kommer ned i en bemærkelsesværdig smuk og tæt bevokset skov med store tropetræer behængt med guirlandemosser. Her kan vi være heldige at se små aber og den store, smukke colobusabe højt i træerne. Det tager normalt 3-4 timer at gå de 1.000 meter ned fra Mweka til nationalparkens hovedkvarter. Ben og knæ er trætte af gårsdagens strabadser, men den bemærkelsesværdige skov gør, at vi nemt glemmer besværlighederne. Vi får et bevis på bestigningen af enten Uhuru Peak eller Stella Point, inden vi kører ca. 1-2 timer ad god vej gennem kaffeplantager tilbage til Moshi. 
Vel tilbage på hotellet nyder vi eftermiddagen og kan med ro sidde og se på Kilimanjaro og Afrikas sne.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

 

 

tid streg nedstigning distance Overnatning
3-6 timer   1.450 m. ned   10 km.   Hotel

 

10.

Moshi eller tilkøb af heldags safaritur til Arusha Nationalpark og Hjemrejse

Kilimanjaro ruter

Moshi eller safaritur til Arusha Nationalpark

Dagen er til fri disposition, hvor der er mulighed for at slappe af ved poolen på hotellet eller gå en tur ind til Moshi, som er en herlig by med masser af butikker og ikke mindst små markeder, hvor kvinderne sidder og sælger deres flotte stabler af agurker, gulerødder og æbler med mere.
Afhængig af hjemmerejse tidspunkt/flyselskab kan du vælge en heldags safaritur til Arusha Nationalpark, der er en af Tanzanias mindste safariområder, men til gengæld er parken en af de smukkeste med betagende udsigt til Mount Meru, Kilimanjaro, bjergskove og mindre sodasøer, hvor mængder af fugle holder til og indimellem også de lyserøde flamingoer. Parken er særligt kendt for sine mange giraffer, men vi finder også zebraer, bøfler, aber, vortesvin, gazeller, elefanter og flodheste. Turen til Arusha Nationalpark kan bestilles og betales direkte på Hotel Springlands.

I løbet af dagen (afhængig af flyselskab og afrejse tidspunkt) bliver det tid til at køre i lufthavnen  og begynde hjemrejsen mod Danmark.

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

11.

Ankomst til København

Dag 11

 

Ankomst til København

*** Safari forlængelse - Se program her

10. dag - Safariforlængelse til Tarangire National Park

Fra Moshi begynder safarioplevelserne. Først skal Arusha passeres, inden der drejes sydover til Tarangire-floden og Tarangire National Park. 

Tarangire National Park er omgivet af den smukke Tarangire flod hvor oldgamle baobabtræer og knudrede tornebuske pryder området. Parkens mangfoldige dyreliv lader dig både møde den pyjamas-stribede zebra, den tykhalsede gnu og mange andre fantastiske dyr.

Også de høflige elefanter er bredt repræsenteret i Tarangire. Oftest kan du komme temmelig tæt på det store dyr, men skulle elefanten diskret løfte sine enorme ører, er det dog et klart signal på, at du gøre klogt i at træde lidt tilbage. Fuglefaunaen er lige så dybt imponerende her. Både den langbenede struds, næsehornsfuglen og hammerhovedhejren er til at spotte blandt parkens træer og buske. Landskabet og klimaet har ydermere givet denne National Park ry for, at være et godt alternativ til det eftertragtede Serengeti.

Efter en flot dag i nogle af Tanzanias fine safari-omgivelser, drager vi mod safarihotellet Highview. Området nær landsbyen Karatu ved Ngorongoro er en indbydende blanding af lodge- og hotelfaciliteter. 

Overnatning i Karatu på safarihotellet Highview.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet. 

 

11. dag - Safari i Ngorongoro krateret og Serengetis mægtige savanne

Vi fortsætter i dag vores safarirejse til det verdensberømte Ngorongoro krater. Her viser den afrikanske natur sig fra sin smukkeste side, hvor det frodige terræn omkranser den enorme dal. Ngorongoro var for 2,5 millioner år siden et vulkansk bjerg som eksploderede. Verdens største intakte kraterkant (caldera) var hermed skabt, og har siden da været hjem for et vildt dyreliv.

Den cirkelrunde kraterbund er omtrent 260 km2 stor og er prydet med både græssavanner, skovområder og den smukke Makat-sø. De candyfloss-farvede flamingoer står side om side i vandet, imens området omkring beboes af springende antiloper, klippespringere og gazeller. Blandt de mere frygtindgydende vilddyr, holder løven, næsehornet og elefanten også til her. Afrikas fantastisk høje giraf vil du dog aldrig møde i Ngorongoro, da dens lange ben simpelthen ikke egner sig til de stejle kratervægge.

Videre fra Ngorongoro krateret går turen til måske verdens bedste område for safari, nemlig den enorme Serengeti-savanne. Her overnatter vi ved enten Serengeti Wild Camp, Turner Springs Wild Camp eller alternativt Ikoma Wild Camp. Når du tilbringer natten på savannen i de store canvastelte, vil du lægge øre til en overvældende lydkulisse af brølende løver og hylende hyæner. Oplevelsen vil uden tvivl gøre dig endnu mere fascineret af fantastiske Afrika.

Der er mulighed for at besøge en af masai-folkets landsbyer (betales på stedet). Her bliver vi bragt tættere på folket i de traditionelle perlebesatte røde klæder. Det er ikke alle masaierne som bor fast i landsbyen. Nogle bruger kun byen som et arbejde, hvor de fremviser kultur og skikke til turister, mens de selv tjener lidt til dagen og vejen. Opførelsen af masai-landsbyen skaber dermed både indtægtsmuligheder, hjem og bevarelse af den gamle kultur.

Overnatning midt inde på selve Serengeti i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

  

12. dag - Serengeti - måske verdens bedste safariområde

Serengeti reservatet kaldes blandt masaierne ”den store åbne plads” – og er måske verdens bedste område for storvildt! Dette enorme reservat består af 14.763 kvadratkilometer savanne (og går mod nord direkte over i den lige så velkendte Masai Mara i Kenya), der er levested for kæmpeflokke af gnuer, zebraer, antiloper, ko-antiloper og topier.

Årligt, på den store migration, begiver over to millioner græsædende dyr (75% gnuer) sig på vandring i søgen efter græs – en farefuld færd på omkring 800 kilometer årligt. Serengeti er også stedet, der forbindes med løvernes konge – det er den park, der minder mest om landskabet i den kendte disneyfilm.

Overnatning inde i selve Serengeti på Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

 

13. dag - Serengeti og kørsel til Moshi. Lang scenisk dag

Dagen byder på en ganske lang, men virkelig flot dag. Oplevelserne i Serengeti National Park vil ingen ende tage. Ved besøg i parken i perioden december-februar skal man søge mod syd. På denne tid har dyrene netop kælvet, og de store flokke opholder sig dermed her. Besøger man dermed parken mellem maj og september, vil dyrene opholde sig i den nordlige del af Serengeti.

Det er et fantastisk syn at se, når disse dyr vandrer fra den ene til den anden ende af parken i samlet flok. Rovdyrene ser dog også her deres snit, til at springe på den store flok af føde, som passerer forbi. Når løver og geparder har nedlagt byttet og efterfølgende har forladt det igen, vil hyæner, sjakaler og gribbe finde vejen frem til resterne, som hurtigt er borte.

Der køres over Naabi Hills området og oven over Ngorongoro kratereret på selve kraterkanten. Herfra er det ud af nationalparkerne og der køres hele vejen til Moshi, hvor vi efter en lang dag ankommer til Hotel Springlands.

Overnatning på Springlands Hotel

Morgenmad og frokost er inkluderet

 

14. dag - Moshi og hjemrejse

Fra Moshi er der transport til lufthavnen for fly til Danmark 

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet

 

15. dag - Ankomst til Danmark

*** Zanzibar forlængelse - Se program her

10. dag - Fly til Zanzibar og Nungwi stranden

 

Vi bliver kørt til lufthavnen ved Arusha eller Kilimanjaro og flyver den korte, smukke tur til Zanzibar. 

Vi skal bo på dejlige Langi Langi Beach Hotel, flot bygget udover havet i midten af Nungwi på Zanzibars nordvestkyst.

Morgenmad inkluderet.

 

11. dag - Zanzibars hyggeligste hotel

Hotellet ligger direkte ud til og over stranden og har en dejlig have med swimmingpool. Vi har samarbejdet med Langi Langi gennem mange år og står på rigtig god fod med familien, som driver dette hyggelige hotel. Der er en lille strand neden for Langi og flere skønne strande inde i Nungwi. Vandet er usandsynlig smukt og sandet så hvidt, at man må knibe øjnene sammen for ikke at blive blændet – så solbriller er et kærkomment hjælpemiddel på disse kanter. I livlige, hyggelige Nungwi samt på Kendwa stranden ved siden af, er der masser af hyggelige og gode restauranter og cafeer.

Overnatning i Nungwi på Langi Langi

Morgenmad inkluderet.

 

12. dag - Ren afslapning på Zanzibar

Vi nyder livet ved stranden de næste dage. Skal der lidt afveksling til, er der masser af muligheder for at tage på udflugter, snorkle- og dykkerture. 
Prøv for eksempel en halvdagstur, hvor I får set, hvordan alle de forskellige krydderier, som vi normalt kun kender fra supermarkedet, bliver dyrket. Det er en meget spændende tur med en masse ”aha-oplevelser” og skønne duftindtryk. Her dyrkes vanille, nelliker, muskat, kanel, sort peber og en lang række forskellige frugter. Krydderierne er fine souvenirs at tage med hjem, og når vi ved juletid smider en kanelstang i gløggen, kan vi tænke tilbage på oplevelserne på Zanzibar. En sejltur ud til nogle af dykkeratollerne er også en dejlig oplevelse, som ofte inkluderer en picnic på stranden med friskfanget grillet fisk.

Overnatning i Nungwi på Langi Langi

Morgenmad inkluderet.

 

13. dag - Frontalangreb på alle sanser

Zanzibar er et strandparadis af format – men øen byder på meget mere end kridhvidt sand og turkisblåt vand. Det er et frontalangreb på alle sanser, det er spændende og dybt eksotisk – og den tidligere slaveø og nuværende krydderiø byder jer velkommen på bedste vis. Swahili er det officielle sprog i Tanzania, men på Zanzibar tales den normgivende udgave af sproget, så her findes altså den oprindelige version. Det kan anbefales at lære sig et par af de mest almindelige hilsner, I får simpelthen så meget igen, når I forsøger jer på lokalsproget.

Overnatning i Nungwi på Langi Langi

Morgenmad inkluderet.

 

14. dag - Vi oplever en af Zanzibars mest attraktive strande

Nordvestkysten, hvor vi opholder os, er ikke generet af tidevandsproblematikken, som det er tilfældet på østkysten, hvor der dagligt i lange periode ikke kan bades! Så uden tidevandsproblemer på nordvestkysten, og med muligheden for at spise adskillige dejlige steder, er vi nok på Zanzibars mest attraktive strand.   

Overnatning i Nungwi på Langi Langi

Morgenmad inkluderet. 

 

15. dag - Zanzibar - hjemrejse

I bliver afhentet på hotellet og kørt til lufthavnen. Check-in og efterfølgende hjemrejse

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet

 

16. dag - Ankomst til Danmark

Ankomst til København 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person KUN 3 PLADSER LEDIG
20. februar 2018
Garanteret
24.998,-

Pris per person
16. januar 2018
Udsolgt
24.998,-

Pris per person KUN 2 PLADSER LEDIG
7. februar 2018
Garanteret
23.998,-

Pris per person
6. juli 2018
Ledig
25.998,-

Pris per person
16. juli 2018
Ledig
25.998,-

Pris per person
7. september 2018
Ledig
23.998,-

Pris per person
24. september 2018
Ledig
23.998,-

Pris per person
10. oktober 2018
Ledig
23.998,-

Pris per person
10. januar 2019
Ledig
24.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Dansk ekspert rejseleder
 • Pulsoxymeter (vi har iltmætningsmåler med)
 • Lokal engelsktalende hoved Kilimanjaro guide
 • Bærere til egen bagage (du skal ikke bære bagagen selv)
 • Bærere til al fælles udstyr
 • Hjælpeguider (stor guidenomering)
 • Transfers og transporter
 •   2-3 nætter på Hotel Springlands i Moshi afhængig af flyselskab
 • Morgenmad i Moshi
 •   7 dages Kilimanjaro trek via Lemosho-Shira ruten
 • Eget køkkenhold (kok og køkkendrenge), der tilbereder alle måltider
 • Overnatning i 2-personers telt på Kilimanjaro
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på bjerget
 • Drikkevarer (vand) til maden samt te og kaffe i lejrene
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Kilimanjaro tilladelse (nationalpark afgift til Lemosho ruten)
 • Kilimanjaro Rescue Fee
 • Ny VAT/turistskat indført per 1. juli 2016
 • Forsikring af det lokale mandskab
 • Ekstensivt informationsmateriale om Kilimanjaro og udstyrsliste
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Visum til Tanzania (fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Drikkepenge, beregn 220-250 USD (de velfortjente drikkepenge afleveres på hotellet efter trekket for at sikre en korrekt fordeling)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

 ZANZIBAR-FORLÆNGELSE

 • Pris fra kr. 5.498,- pr. person v/min 2 rejsende (forbehold for plads på flyet)
  Inkluderet: 
  Flybillet Kilimanjaro-Zanzibar-Dar es Salaam med Precision Air
  5 nætter på Langi Langi Beach Resort ved Nungwi i Garden View dobbeltværelse
  Morgenmad
  Transport jf. program 

SAFARI-FORLÆNGELSE

 • Pris fra kr. 10.498,- pr. person v/min 2 rejsende (forbehold for plads på flyet)
  Inkluderet:
  4 dages safarirejse i safarijeep med skub-op tag til max 7 personer
  Al transport med chauffør og lokal, engelsktalende safariguide på safarirejsen
  Alle måltider på safarituren, som beskrevet i program
  1 nætter på  Highview safari-hotel i delt dobbeltværelse
  2 nætter i Wild Camp i cancastelte (SerengetiTurner Springs eller Ikoma Wild Camp) m/privat bad og toilet
  1 nat på Springland Hotel i Moshi
  Afgifter og tilladelse til Nationalparkerne
Praktisk information

Gradering: Middel = C (topdagen D/E)

Højde: 1.900 - 5.895 meter

Gruppestørrelse: 10-19 deltagere

Type: Trekkingtur med dansk rejseleder

Udstyrsliste: Kilimanjaro pakkeliste

Mountains.dk: Kilimanjaro

Vælg den rigtige rute: Kilimanjaros ruter

 

 

Lemosho-Shira-ruten - Kilimanjaros bedste og flotteste

Lemosho

Kilimanjaro bestigning - vi anbefaler den mindre besøgte Lemosho-Shira rute

Lemosho-Shira-ruten er nøje udvalgt, da den nok er Kilimanjaros mest fascinerende trekkingrute - med den bedste akklimatisering - der gør det muligt at præsentere muligheder, der kun er de få forundt. Her krydser man det store Shira-plateau og går op på den lille top på graten (Shira plateauets caldera), Shira Cathedral, hvilket er en meget flot tur. Desuden er der, for de stærke, mulighed for at gå videre op over Lava Tower og hele vejen op til Arrow Glacier camp i bunden af Western Breach Wall, hvilket øger akklimatiseringen yderligere.

Lemosho begynder ved Londorossi Gate 2.250 meter, hvor vi fortsætter i jeep til startpunktet omkring 2.400 meters højde, hvor noget af Kilimanjaros flotteste landskab opleves. Vi går i en fantastiske skov, hvor der blandt andet lever elefanter, aber og leoparder, dog ser vi dem sjældent. Skoven stopper i knap 3.000 meter, hvor vi kommer op på det store Shira plateau. Her lever bøfler, den smukke antilope eland-antilopen samt ræv og et væld af fugle. Turen følger derefter en del af Shira plateauet og går tværs igennem bjerget via Machame, Umbwe og Mweka-ruterne, indtil det går mod toppen fra Barafu-hytten i 4.600 meters højde.

Dette rutevalg giver altså klart de bedste forudsætninger for at komme på toppen, udover at det nok er den mest varierede og smukkeste af alle ruterne på Kilimanjaro. Nedstigningen foregår på den nyrenoverede Mweka-rute, som går gennem den mest storslåede skov med smukke sort-hvide Colobus aber og mange andre dyrearter.

Så har du mod på en ekstraordinær ferie med god, krævende, smuk vandring, er der meget god mulighed for at komme på toppen af Kilimanjaro og at opleve et ganske og spændende Afrika, hvor naturen er i højsædet. 
Kilimanjaro kan gøres på 5 og 6 dage, ofte med højdeproblemer som følgesvend. Derfor anbefaler vi altid 7 dage på bjerget på den flotteste rute - oplev Lemosho og Shiraruten med færre mennesker og vidunderlig smuk vandring. Ja, det koster lidt ekstra, men giver bedre vandring, større variation og bedre sikkerhed og akklimatisering - og dermed den største chance for at nå toppen af Afrika.
Vi har over årene forædlet Kilimanjaro - men selvfølgelig aldrig gået 6-dages ruterne - og har siden 2004 indlagt Shira Cathedral og Lava Tower for at få større udbytte på Kilimanjaro, men ikke mindst for at have den bedst mulige højde akklimatisering. Og det virker. Til dato har vi aldrig mødt andre grupper på "Katedralen".

Velkommen til Kiplings Kilimanjaro trek.

Trekking på Kilimanjaro - Træning, fysisk form med mere

Det skal du vide om Trekking på Kilimanjaro

Vi har været på Kilimanjaro mange gange før og er måske Danmarks mest bjergvante rejsebureau. Derfor er vores rute på Kilimanjaro også længere end de flestes. Dette giver en større oplevelse og ikke mindst en større topchance og under alle omstændigheder en bedre topdag. Vores ekstrature til Shira Cathedral, Lava Tower og (evt. Arrow Glacier Camp) giver den akklimatisering, der gør Kilimanjaro til en god tur.

Kiplings Kilimanjaro-ture er omhyggeligt planlagt for at give deltagerne den bredeste indsigt i Afrikas højeste bjerg. Vi kommer gennem flere klimabælter og landskaber, da Lemosho-Shira ruten traverserer halvvejs rundt om bjerget. Vi kommer til at gå i varme som kulde, i skov som tundra og moorland og ikke mindst i den afro-alpine ørken.
Kilimanjaro kræver ingen forkundskaber - du behøver altså ikke at være klatrer eller bjergbestiger for at deltage, turene er planlagt så alle med god fysik kan være med. Vi er dog på Afrikas højeste bjerg og det går op, op og op, men terrænet er varieret - og selvfølgelig kan det til tider blive hårdt. I sær topdagen er en lang nyser med op til 12-14 timers vandring.

På rejserne er et større lokalt hold med til at få tingene til at køre. Det består af bjerg-guider, kok, bærere, og den danske rejseleder, der binder det hele sammen. Dette hold vil sørge for alt det praktiske, som at finde en lejrplads, slå teltene op, lave mad, bære al bagage, ex kogegrej, mad, borde, stole, telte, brændstof mm. Du bærer selv et minimum af bagage. Kun det, der skal bruges i løbet af dagen, det være sig et kamera, trøje, penge og pas, 2 liter vand og lignende. Der er bærere til at tage sig af mad, fælles udstyr og din bagage.

Vi er selvforsynende på hele trekket, så Kilimanjaros sårbare egne ikke belastes af skovhugst til brænde, affaldsproblemer mm. Det er derfor vigtigt, at vi holder bjerget rent, hvilket vi selvfølgelig håber I alle hjælper med.

En dag på Kilimanjaro
På en normal vandredag bliver vi vækket ved solopgang med en kop varm te og efter 5 minutter kommer der en balje varmt vaskevand. Vi pakker sammen, morgenmaden bliver serveret, og vandringen starter så omkring kl. 7:30-8.00.
Formiddagsvandringen varer omkring 2-4 timer, hvorefter vi holder frokost et sted undervejs. Vi har madpakker med og kan derfor selv bestemme stedet. Herefter vandres indtil ca. 15:00 - 16:00, hvor lejren - med en kop te - nås. Resten af eftermiddagen går med at studere naturen rundt om de herlige lejre eller slappe af. Du kan koncentrere dig om at opleve, nyde det og suge til dig.

Lidt om fysisk form
Kort sagt kan du ikke være i for god form - ej heller være for godt forberedt. Topdagen på Kilimanjaro er, efter mange deltageres opfattelse ”deres livs hårdeste” – det er en strid dag, og du skal være godt forberedt. Lange gåture inden afgang, løb, cykling, sport, og en aktiv livsstil hjælper. En intensiveret og god portion træning op til afrejse er absolut anbefalelsesværdig. Vi kan kort opsummere, at udover gedigen træning i god tid, er topdagen på ca. 12 timer, hvorfor vi anbefaler, at du inden afgang har været på en god 12 timers tur med rygsæk i Danmark. Den korte version er, at jo bedre fysisk forberedt du kommer, desto bedre og lettere en tur får du.

Bærere på Kilimanjaro
Bærervelfærd er vigtigt for os, da vi gennem snart 30 år i bjergene har set adskillige eksempler på for dårlige kår for bærere/portere i bjergene rundt om i verdens bjergegne.
På Kilimanjaro er vi en af de eneste, hvor bærerne får løn - og faktisk elektronisk overført således, at der ikke kommer "spild" undervejs. Desuden følger vi IPPG's anbefalinger og støtter organisationen The Mount Kilimanjaro Porter Society (MKPS). Drikkepengene efter turen er således ikke reel løn, men et uvurderligt bidrag til ellers ganske økonomisk dårligt stillede familier. Så betal drikkepengene med glæde - det er fantastisk hvad guider, køkkenhold og bærere gør for at vi får gode oplevelser på Kilimanjaro.

Vi kan kun tilråde at du træner lidt, inden trekkingturen på Kilimanjaro. Umiddelbart vil vi tilråde fysiske aktiviteter ca. tre gange om ugen – meget gerne 3-4-5 måneder op til afrejse. 
Kilimanjaro træningen, som minder meget om træning til Everest base camp og Himalaya trekkingure – dvs. til middel-anstrengende vandring, bør baseres på nogle forholdsvis lange vandre- og gåture for at vænne kroppen til at være i gang i mange timer. Her er tempoet ikke afgørende, men en tur rundt om Esrum sø eller tilsvarende, gør underværker. Pak let i en dagturssæk med frokost og lidt vand, så du vænner dig til at gå med en let dagtursrygsæg. 

Dog er det også en god idé med lidt mere konditionskrævende aktivitet, gerne løb, cykling eller sport som fodbold, badminton, svømning, fitnesscentre osv. 3-5-10 km løb er utroligt effektift – specielt i kombination med nogle lange gåture op til afrejse på Kilimanjaro.

Du kan til gengæld ikke træne højde og akklimatisering hjemmefra. Derfor bør du vægte udholdenheden som værende det vigtigste, jf. ovenstående. Højdetilvænning på Kilimanjaro handler derfor alene om antallet af dage på bjerget – dvs. rutens akklimatisering og højdekurven på lejrene. Her er det vores absolutte og meget klare anbefaling, at syv dages Kilimanjaro trekking giver størst sikkerhed – og topchance.

Vores grupperejser på Kilimanjaro
Når du læser du programmet igennem, vil du se at der er indbygget væsentlig bedre tid på vores Kilimanjarorejse, end på den klassiske Machame rute (Whisky ruten) på 6 dage. Der er kort og godt bedre tid undervejs.
Kilimanjaro trekket er udviklet og videreudviklet af Kipling Travel og vores rejseledere, der ganske indgående kender til at færdes i store højder. Altså af feinschmeckere, der elsker naturen og som ikke mindst brænder efter at dele de rige oplevelser med deres rejsekammerater.
Grupperejser er et ord, der hos nogen kan lide under en lidt odiøs klang. Men grupperejserne er i høj grad også for individualister. På mange måder er grupperejserne det bedste tilbud – og der hvor der beviseligt er størst topchance. Vi er over 90 % i topstatistikken på Kilimanjaro. Dels på grund af den planlagte rute med afstikkere og dels på grund af det gode setup med vore dygtige rejseledere, såvel som lokale staff. Kort sagt, har vi pudset og poleret for Kilimanjaro-rejsen og kælet for detaljen, så meget som det nu er muligt i Afrika.

Forbehold og ændringer
Kilimanjaro trekking vil altid gå under at være en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore partnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.
Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted.
Men kommer der ændringer undervejs, beder vi om forståelse da vi ikke kan styre alle situationer.

Temparatur på Kilimanjaro - Kilimanjaro klima og vejr

Temparatur på Kilimanjaro

Vejret på Kilimanjaro

På Kilimanjaro, der er beliggende på ækvator, oplever vi undervejs store udsving i temperaturen. Vi starter ud på det varme og tørre plateau, hvor temperaturen er omkring 25-30°C, og den falder gradvist, inden vi når toppen af Kilimanjaro. Regnen falder primært i marts til maj og i november, men der kan komme regn på andre tider af året (derfor anbefaler vi, at du medbringer regntøj uanset rejsetidspunkt).

Temperaturen er nogenlunde som følger og er absolut vejledende:

2.000 meter: 25°C / 20°C
3.000 meter: 15°C /  8°C
4.000 meter: 10°C /  0°C
5.000 meter:  4°C / -5°C

 

Højde                            

Jan   

Feb   

Mar   

Apr   

Maj   

Jun   

Jul    

Aug   

Sep   

Okt    

Nov   

Dec   

Moshi (ca. 800 m)

25,5 

25,5 

25,5 

24,0 

22,0 

20,5 

20,0 

20,0 

21,5 

23,5 

24,5 

25,0 

Big Tree (ca. 2.500 m)

14,0

14,5

14,0

13,0

11,0

8,0

9,0

9,0

10,0

11,0

12,0

13,0

Shira 2 (ca. 3.800 m)

9,0

10,0

9,0

7,0

6,0

5,5

5,5

5,5

7,0

7,0

7,5

8,0

Barafu (ca. 4.600 m)

-1,0

-0,5

0,0

0,0

-1,0

-1,0

-2,0

-2,0

-1,5

-2,0

-1,5

-1,0

Toppen (ca. 5.900 m)

-7,0

-6,0

-6,0

-5,0

-6,0

-6,0

-9,0

-9,0

-5,0

-6,0

-5,0

-6,0

Udstyrsliste på Kilimanjaro - Kilimanjaro pakkeliste

Udstyrsliste på Kilimanjaro - Kilimanjaro pakkeliste

Vi fremsender et større kompendie om Kilimanjaro til alle deltagere, men du kan se vores egen Kilimanjaro udstyrliste her 

Generelle overvejelser om udstyr og personlig beklædning
Benyt vedlagte pakkeliste til at gå frem efter, når du skal pakke til turen. Pakkelisten er vejledende og kan beskrives som den optimale liste til en kold og halvbarsk tur i højderne.
Din ind-checkede bagage må maksimalt veje 20 kg, og den bagage, du sidenhen overlader til bærerne, må ikke veje over 15 kg.

Udstyr der bliver leveret på trekket og generel note til udstyr
På en Kilimanjaro bestigning medbringer vi følgende udstyr: 2-personerstelte, fælles opholds- og spisetelt (messetelt), alt køkkengrej (bestik tallerkener, krus etc.), små klapstole og borde, proviant til tre daglige måltider, hvilket, når det er muligt, suppleres med friske indkøb undervejs. Latriner – husk selv at medbringe toiletpapir. Vær venligst opmærksom på, at udstyret på Kilimanjaro-turen kan være godt slidt. Fx er teltenes lynlåse og bund bestemt ikke altid, som vi kunne ønske os, men det er desværre en af slangerne i paradis.

Andre gode råd omkring udstyr og beklædning
Mange har en sovepose, der akkurat ikke er varm nok, og du får brug for at holde varmen om natten, så du får en god nattesøvn. Du har brug for en sovepose med en komforttemperatur på minimum -10 grader. En ny sovepose er (især hvis man ønsker det letteste, mindst voluminøse og bedste - nemlig dun) ofte en investering til flere tusinde kroner. En billig løsning er at anskaffe sig en fleece-inderpose, som forbedrer soveposen med 5-6 grader. Med fleeceposen kan du også nøjes med at sove i den ene del, når vi er i lavere områder i stedet for at eksplodere af varme i en polarsovepose. På den måde får du faktisk en sovepose i tre trin. Vær opmærksom på, at mange fabrikanters temperaturopgivelser til soveposer er overlevelsestemperaturer og ikke komforttemperaturer!

Den optimale påklædning er lag på lag, idet vi oplever store temperaturforskelle og har en rigtig kold topnat.  Her har du typisk tre lag på, hvoraf de to skal være varme og den sidste vind- og vandtæt. Vi anbefaler svedtransporterende trøjer/undertrøjer i uld eller syntetisk materiale, da du hermed slipper for at blive kold på kroppen undervejs.

Se vores egen Kilimanjaro udstyrliste her

Friluftsland har sammensamt den optimale udstyrliste, der er lige til at gå til - se mere her

Kilimanjaro - et par råd inden afrejse

Kilimanjaro vejledning

Et par gode råd inden Kilimanjaro

Træning og forberedelse
Det siger sig selv at jo bedre form du er i, jo bedre er oplevelsen af turen. Hvis i ikke er kommet i gang med at træne, så:
SE AT KOMME I GANG – det er ikke for sent.

En anbefaling til jeres sidste pakning
Vægten af Jeres dagturs rygsæk bør max være 6-7 kg, da vi kommer til at gå alt mellem 7 og 12 timer om dagen (topdøgnet er langt). En for tung rygsæk giver unødvendige spændinger i nakke- og hals regionen.

Gode vandrestøvler
(og strømper), der er gået grundigt til inden afrejse.

Tøj
Til lag-på-lag metoden. Forvent en ca. temperatur på topdagen på -5 til -15 graders kulde, men også op til +30 grader på de første og sidste dages trek. 

Vandrestave
er folk generelt glade for, også for dem der aldrig tidligere har gået med stave. Specielt nedad sparer det knæene for stor belastning. Stave kan evt. lejes på Springlands hotel.

Drikkedunke
til minimum 2 liter, da vi kun får vand i lejrene. Camelbag eller Nalgene flasker er gode. Min Camelbag ligger i en fleece pose for at holde temperaturen stabil. Man skal være opmærksom på at vandet i slangen kan fryse til på topnatten. Det ønsker I IKKE da væskeindtag er en vigtig forebyggelse mod højdesyge. Undgå stål eller aluflasker, da disse leder kulden.

Pak tøj
osv. vandtæt, både din egen dagsturssæk og den pakkesæk bærerne tager. Tag evt. ekstra, let genkendelig, pose til at opbevare ekstratøj mm på hotellet, mens vi er på bjerget.

Vi anbefaler
at du rejser i dine vandrestøvler (og medbringer andre vigtige ting i kabinen), selv om de er tunge og klodsede – de er svære at undvære, hvis bagagen skulle blive forsinket. Noget vi dog sjældent oplever. 

Overnatning og mad

Information om mad og forplejning på turen

I byerne er det generelt gode hoteller i delt dobbeltværelse med bad og morgenmad. På bjerget bor vi i topersoners telte, derud over har vi et køkkentelt med. Toiletforholdene på Kilimanjaro er ret gode, og i hver lejr er der godt byggede trætoiletter.

I byerne spiser vi morgenmad på hotellet. Aftensmaden og frokosten står du selv for, men oftest går gruppen samlet ud og spiser. På trekkingturene er det køkkenholdet, der sørger for al mad, og det hele er inkluderet i rejsens pris. Vores afrikanske trekking-kokke tilbereder god mad, til tider under besværlige forhold. Vi medbringer en blanding af europæisk og lokale fødevarer og kommer ikke til at mangle mad og lækkerier. Det vil dog være en god idé, at medbringe lidt lækkerier samt evt. en chokolade- eller energibar til topdagen.

Som i andre afrikanske lande kan man i Tanzania få problemer med maven. Tag det stille og roligt de første par dage. Spis kun tilberedte ting og drik kun kogt eller filtreret vand eller vand fra flasker. Brug også renset vand ved tandbørstning. Hvis man ellers har et afslappet og sundt forhold til maden, kan man godt undgå den ubehagelige rejsediarré. På trekkingturene har vi eget veluddannet køkkenpersonale, så her bliver ingen problemer.

Højder - det er vigtigt at vælge den rigtige rute

Højdetilvænning er vigtig for optimale topchancer

Kilimanjaro handler om akklimatisering – højdetilvænning, og den tager tid at opnå - derfor har vi i Kipling Travel altid 7 dage på vores Kilimanjaro trekkingture. Desværre koster det lidt ekstra, men det er det hele værd - for rejsens kvalitet optimeres ganske voldsomt og det giver sikkerhed og langt større topchancer. Se blot højdeprofilen på vores Kilimanjaro ture, hvor vi har en god og langsom tilvænning og samtidig en del ekstra højdeture som yderligere hjælper til akklimatiseringen.

Du kan læse mere om Kilimanjaros forskellige ruter her 

Se inspirerende video fra Kilimanjaro her

Bestigning af Kilimanjaro – mange muligheder

Kilimanjaro bestigning

Du kan bestige Kilimanjaro på mange måder

En Kilimanjaro-bestigning kan foregå ad syv forskellige ruter, og der bliver givet omtrent 25.000 tilladelser årligt. Over 75 % går ad de to mest populære ruter, Marangu, Rongai og Machame. Ofte bliver Kilimanjaro forsøgt besteget på fem dage - alternativt seks dage - og det kan absolut ikke anbefales. Syv dage giver en helt anden oplevelse, en ikke uvæsentlig forbedring af akklimatiseringen – og dermed langt større topchancer. Formodentlig mere end dobbelt så store.

For at kunne koncentrere os om den smukke trekkingtur og forberedelse til toppen har vi godt udstyr og superdygtige lokalguider med på turen. Der vil i snit være 2 bærere pr. person, desuden 1 guide og assisterende guide pr. 4 personer. Et seriøst arrangement er et nøgleord for en god tur – og for at komme på toppen af et næsten 6.000 meter højt bjerg. 
Vores valg af Lemosho-ruten vil altså i sig selv være øgende for topchancerne, men du skal være i god fysisk form og villig til at gå i træning inden afgang. Generelt er vandringen grad C, men topdagen er grad D/E. Klik her for at læse mere om gradering og højder. Erfaringen siger, at du skal overholde de vise ord om at gå langsomt og drikke rigeligt. Er kombinationen i orden, er det også mere end sandsynligt, at du kommer op.

Guidebøger

Guidebøger om Kilimanjaro

Vi anbefaler vores bjergguide, Bo Belvedere Christensens fantastiske og komprehensive Kilimanjaro-guidebog, se yderligere beskrivelse her og find billigste pris på Kilimanjaroguiden her

Foredrag

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

10. januar 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

24. januar 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

7. marts 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

21. marts 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

18. april 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

30. maj 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K