Bestig Kilimanjaro på 5.895 meter
- Afrikas højeste bjerg

Kilimanjaro trek - en oplevelse for livet

Bestig Kilimanjaro via Lemosho-Shira, Kilimanjaros flotteste rute med størst topchance

 

”Så stort som hele verden, prægtigt, højt og ufatteligt hvidt i solskin” skriver Hemingway, og hans begejstring er til at forstå - for en bestigning af Kilimanjaro er bare en unik oplevelse, som man har resten af livet. 

Men bag Kili og for at oplevelsen skal stå mål med en meget høj topsuccesrate, ligger en stor portion højdeerfaring og ruteoptimering. Og det er blandt andet grunden til at vi går via Lemosho-Shira ruten, der er Kilimanjaros mest spektakulære rute. Vi altid har syv dage på bjerget og akklimatiserier yderligere på The Cathedral og Lava Tower. Det gør en væsentlig forskel i muligheden for at nå toppen.

 

 

Så hvorfor tage på Kilimanjaro trek med Kipling Travel?
- fordi vi er eksperter på Kilimanjaro rejser, og vi har branchens bedste topchancer (læse mere her).

På vores rejser prioriterer vi altid den bedste akklimatisering, og vi giver os god tid undervejs - herved skabes en eventyrlig rejse, de bedste oplevelser som går hånd i hånd med optimeret sikkerhed og ikke mindst stor topchance. Du kan læse mere om alle Kilimanjaros ruter her

Seneste nyt: Alle på nær een deltager på toppen af Kilimanjaro i efteråret 2016, og 18 på toppen i januar 2017.


 • 13. år på Lomosho-Shira, altid den bedste akklimatisering. På mange grupper kommer alle op, generelt ligger vi på 9 ud af 10 deltagere på toppen over et helt år. Større topchance er svær at få!
 • Optimal topchance på Kilimanjaro, syv dages trek, super højdetilvænning
 • Gennnem fem klimazoner til toppen af Afrika på Kilimanjaros flotteste rute
 • Blidere tilgang, øget sikkerhed og større oplevelser via en mindre besøgt rute 
 • Shira Cathedral og Lava Tower, ekstra ture - større oplevelser
 • Tag med vore meget erfarne danske bjergguider og rejseledere
 • Det kan siges i et ord: akklimatisering - se blot højdeprofilen
 • Mulighed for safari forlængelse og/eller Zanzibar badeferie på en del afgange

1.

Afrejse mod Kilimanjaro, Tanzania

Rejse til Kilimanjaro

Afrejse mod Kilimanjaro

Afrejse fra København mod Arusha lufthavn, Kilimanjaro International i Tanzania.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst Kilimanjaro lufthavn og kørsel til Moshi, 910 meter

Moshi, Hotel Spronglands

Ankomst Tanzania og kørsel til Moshi for foden af Kilimanjaro

Ved ankomsten til Kilimanjaro, kører vi en times tid østover til Hotel Springland i Moshi, der ligger i skyggen af Kilimanjaro - som "nærmeste" nabo til Afrikas mægtigste bjerg.
Moshi er en klassisk tanzaniansk Chaga by, men der er også folk fra befolkningsgrupperne pare, nyakusa, sukuma, rangi og shambala. Moshi er en handelsby med små markeder og fin stemning.

I løbet af dagen holder vi et lille forberedelsesmøde til selve Kilimanjaro-trekket.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

3.

Londorossi Gate – Big Tree Camp 2.685 meter

Kilimanjaro-rejse

Kilimanjaro Nationalpark - Kilimanjaro trekket starter

Efter morgenmaden kører vi til indgangen af Kilimanjaro Nationalpark i ca. 2.250 meters højde ved Londorossi. Her er der indskrivning og information om reglerne i parken. Vi kører 45 min. ad det gamle jeep-spor til Lemosho Glades. Her begynder trekket, hvor vi starter ud i smuk skov, hvor der lever elefanter, aber, bøfler og leopard, dog ses dyrene kun meget sjældent. Området her er noget rigere og mere varieret end på Rongai, Marangu og Machame – det er kort sagt fantastisk smukt. Efter 3-4 timer, ankommer vi til Mti Mkubwa, også kaldet Big Tree Camp, beliggende i 2.685 meter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

tid streg opstigning distance Overnatning
3-4 timer   400 m. op   8-9 km.   Telt
4.

Shira Plateauet til Shira 1, 3.400 meter

Shira-route-Lomosho-ruten

Shira Plateau

Vi vandrer op gennem tæt, smuk skov, hvor der lever elefanter, aber, bøfler og en sjælden gang leopard. Landskabet åbner op, og omtrent i 3.000 meters højde kommer vi til det mægtige Shira Plateau. 
Med et ændres landskabet og vi opsætter en lejr med smuk udsyn til hele kraterkanten, kaldet caldera’et, og selve Kibo, Kilimanjaros tinde. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

tid streg opstigning distance Overnatning
4-6 timer   715 m. op   8 km.   Telt
5.

Shira Plateau, The Cathedral og Shira Hut 3.840 meter

Shira-Plateau-ShiraCathedral

The Cathedral og Shira Hut

For at nyde det store smukke plateau, går vi ikke ad de normale stier, men fortsætter direkte mod kanten og de to dramatiske småbjerge, Shira Needle og Shira Cathedral. Undervejs er der en sjælden gang mulighed for at se den smukke eland-antilope, klippespringere og måske ræve. De første af dagens timer er gået med at krydse det berømte Moorland, der ligger i højden fra 2.800 meter til ca. 4.000 meter. Det er karakteriseret ved lav buskvækst, specielle planter og mosser, som vi især møder i lejren ved Barranco.

Efter et par timers jævn og let vandring kommer vi til foden af den dramatiske Shira Cathedral 3.900 meter, som vi "bestiger" for at øge akklimatiseringen og fordi der er fantastisk flot deroppefra. Fra toppen er der et yderst flot fald, direkte ned til lavlandet og Machameruten. På den anden side ligger Shira-plateauet for vore fødder. Længere mod nord kan vi se vores lejrplads under Kilimanjaros top. Nedstigningen er let, vi vandrer tværs igennem graten og ankommer efter 6-7 timers herlig vandring til lejren, som ligger i 3.840 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

tid streg opstigning nedstigning distance Overnatning
6-8 timer   550 m. op   110 m. ned   12-13 km.   Telt
6.

Via Lava Tower 4.600 meter til Barranco Hut 3.950 meter

Lavatower-Barranco

Lava Tower til Barranco Hut

Allersidste del af Shira-plateauet rejser sig dovent over lejren, vi går ad en lille fin sti med herlig udsigt til gårsdagens top Shira Cathedral og til Mount Meru i baggrunden. Landskabet bliver en anelse mere råt og bart. 
Vi fortsætter i ca. 3 timer til den store, smukke klippe Lava Tower i 4.600 meters højde, hvorfra udsigten er formidabel. 

Herefter fortsætter vi nedad en god sti, hvor der ofte ses lammegrib og småfugle, inden vi kommer ned gennem en smuk dalsænkning, hvor to af Kilimanjaros mest berømte blomster ses: den store træagtige Giant Groundsel (Scenecio Kilimanjari) samt den kuglerunde sukolent, Giant Lobelia, som er åben om dagen og lukket om aftenen. 
Det sidste stykke er smukt og ankomsten til Barranco Hut lejr i 3.950 meter er storslået med udsigt til toppen af Kilimanjaro, et smukt drop ned til dalbunden samt, ikke mindst, mod øst den 300 meter høje Barranco væg.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

tid streg opstigning nedstigning distance Overnatning
6-8 timer   660 m. op   550 m. ned   9-10 km.   Telt
7.

Over Barranco Wall til Barafu lejren i 4.600 meters højde

Barranco-Wall-Kilimanjarorejse

Barranco Wall til Barafu lejren i 4.600 meters højde

Efter en smuk morgen med udsigter i verdensklasse er der omtrent et par timers vandring over den stejle og smukke Barranco væg. Det ser ved starten skræmmende ud, men stien er faktisk ret god. Et par steder skal der holdes fast, men ellers er ”faren” et optisk bedrag. 
Efter ca. 2 timers vandring står vi på toppen af væggen med verden for vore fødder. Landskabet har igen skiftet karakter. Vi er i den afro-alpine bjergørken, hvor det er store plateauer, vulkansk klippe og Kilimanjaros top, som er i højsædet.

Vi går den sidste anstrengende stigning op til Barafu i 4.600 meters højde. Lejren ligger øde og barskt på et fremspring. Barafu betyder is, men det er adskillige årtier siden, der sidst var permanent sne i Barafu, om overhovedet nogensinde. Går man et lille stykke, kommer det meget smukke bjerg (og Kilimanjaros næsthøjeste top) Mawenzi, som er 5.149 meter højt, til syne med sine takkede og vilde klippespidser. Desuden ses Marangu-ruten og vores vej mod toppen af Kilimanjaro med Stella Point som højeste udsyns-top.

Den sene eftermiddag er fri til afslapning, nogle vil føle sig anspændt inden topforsøget. Aftensmad omkring 16:30 for at sikre et godt hvil.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

tid streg opstigning distance Overnatning
8-9 timer   650 m. op   9-10 km.   Telt
8.

Toppen af Kilimanjaro 5.895 meter, Mweka Camp 3.100 meter

Kilimanjaro-trekking-Mweka

Toppen af Kilimanjaro 5.895 meter

Kort efter 23:00 bliver vi vækket med te og lidt morgenmad samt frisk drikkevand og en lille madpakke. Det er ubetinget turens klimaks og hårdeste tørn. Det er en drøj omgang at nå toppen af Afrikas højeste bjerg, og der skal beregnes en dag på mellem 10 og 14 timer.

Første del af opstigningen går relativt let opad. Efter en lille times vandring bliver det stejlere og flere højdemeter vindes. Det er mørkt og kan være koldt. Vi går i pandelampens skær og tænker mest på, hvor smuk solopgangen fra Stella Point mon er. Efter 6-7 timers stejl vandring kommer vi til kraterkanten og Stella Point i 5.700 meters højde. Først føles vi trætte, men ved ankomsten til kraterkanten kommer der fornyede kræfter og den sidste gode times vandring til Afrikas højeste top er i den forbindelse småting. Det går ad en smuk, bred grat med udsigter i verdensklasse til selve krateret, Afrikas store savannelandskab og ikke mindst de store isklipper, der ligger ved Northern- og Southern Icefield, samt Rebman gletsjeren. Selve toppen er markeret med et stort skilt. 

Alt afhængig af tiden og vejret bliver vi 15-20 minutter på toppen, inden vi begynder nedstigningen til Stella Point og derefter 2-3 timer ned til Barafuhytten. Her er der et velfortjent hvil, inden vi trætte går nedad mod High Camp 3.825 meter. Første del er hård, da vi er trætte i benene, men vandringen er let. Vi kommer hurtigt ned under 4.000 meters højde. Derefter kommer der skov igen og efter 2½ time ses High Camp 3.825 meter, hvor vi overnatter. Alternativt går vi ned gennem en lille cypres-skov en god times gang ned til Mweka camp i 3.100 meters højde. Her ligger teltpladserne spredt i skoven, hvor der er masser af fugle. Vi skriver os ind i nationalparkbogen og får mulighed for at hvile af efter en fantastisk dag.

Alt i alt en af de hårdeste vandredage man kan opleve – men også en af de mest oplevelsesrige. Se Kilimanjaro billede fra toppen - 360 graders billede her.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

tid streg opstigning nedstigning distance Overnatning
12-13 timer   1.295 m. op   2.795 m. ned   22 km (5+5+12)   Telt
9.

Til Nationalpark Gaten og Moshi

Kilimanjaro-nationalpark-Kilimanjaro kort

Nationalpark Gaten og Moshi

Vi kommer ned i en bemærkelsesværdig smuk og tæt bevokset skov med store tropetræer behængt med guirlandemosser. Her kan vi være heldige at se små aber og den store, smukke colobusabe højt i træerne. Det tager normalt 3-4 timer at gå de 1.000 meter ned fra Mweka til nationalparkens hovedkvarter. Ben og knæ er trætte af gårsdagens strabadser, men den bemærkelsesværdige skov gør, at vi nemt glemmer besværlighederne. Vi får et bevis på bestigningen af enten Uhuru Peak eller Stella Point, inden vi kører ca. 1-2 timer ad god vej gennem kaffeplantager tilbage til Moshi. 
Vel tilbage på hotellet nyder vi eftermiddagen og kan med ro sidde og se på Kilimanjaro og Afrikas sne.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

 

 

tid streg nedstigning distance Overnatning
3-6 timer   1.450 m. ned   10 km.   Hotel

 

10.

Moshi eller tilkøb af heldags safaritur til Arusha Nationalpark og Hjemrejse

Kilimanjaro ruter

Moshi eller safaritur til Arusha Nationalpark

Dagen er til fri disposition, hvor der er mulighed for at slappe af ved poolen på hotellet eller gå en tur ind til Moshi, som er en herlig by med masser af butikker og ikke mindst små markeder, hvor kvinderne sidder og sælger deres flotte stabler af agurker, gulerødder og æbler med mere.
Afhængig af hjemmerejse tidspunkt/flyselskab kan du vælge en heldags safaritur til Arusha Nationalpark, der er en af Tanzanias mindste safariområder, men til gengæld er parken en af de smukkeste med betagende udsigt til Mount Meru, Kilimanjaro, bjergskove og mindre sodasøer, hvor mængder af fugle holder til og indimellem også de lyserøde flamingoer. Parken er særligt kendt for sine mange giraffer, men vi finder også zebraer, bøfler, aber, vortesvin, gazeller, elefanter og flodheste. Turen til Arusha Nationalpark kan bestilles og betales direkte på Hotel Springlands.

I løbet af dagen (afhængig af flyselskab og afrejse tidspunkt) bliver det tid til at køre i lufthavnen  og begynde hjemrejsen mod Danmark.

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

11.

Ankomst til København

Dag 11

 

Ankomst til København

*** Safari forlængelse - Se program her

10. dag - Safariforlængelse til Tarangire National Park og højlandet Karatu

I dag tager vi fat på safarioplevelserne. En safari i Tanzania er et helt unikt møde med alle de dyr, som man ellers kun kender fra zoologisk have og National Geographic, og det er unægtelig en anden oplevelse at være ude i de autentiske omgivelser med en Tanzania safari. Sanseapparatet er tændt på en safari, hvor vi får alle de spændende, eksotiske lyde og dufte med. Om aftenen og natten vil vi formentlig kunne høre vildtet på savannen, og så kan I ellers gætte på, hvilke dyr mon giver lyd fra sig. At være helt ude i denne vilde verden, hvor dyrelugtene rammer næseborene, er et sandt eventyr. Sansebombardementet har det desuden med at lagre sig i hukommelsen, således at når vi næste gang bliver mødt af et strejf af elefant i zoo, vil vi fluks være tilbage på vores eventyr på savannen. På den allerførste dag af vores Tanzania safari er ethvert dyr er spændende - senere er der nemlig "risiko" for at blive en anelse blasert og mest være interesseret i de store katte eller et næsehorn. Der vil sikkert hurtigt gå sport i at spotte de dyr, der har det med at gemme sig. Måske er I heldige at se "The Big Five" (næsehorn, elefant, bøffel, løve og leopard) på jeres safari i Tanzania, men der udstedes ingen garantier.

Vi kører mod masaiernes land og Tarangire National Park, der ligger smukt centreret omkring Tarangire floden. Området består primært af savanne bevokset med tornebuske og med skærmakacier og baobabtræer – indbegrebet af Østafrika, men også med indslag af tættere skov, der er et paradis for alt levende!

Man kan benævne Tarangire som et ”alternativt Serengeti”. I tørtidens sidste del (august-oktober) samles enorme flokke af zebraer, gnuer og elefanter for at drikke langs floden på et tidspunkt, hvor vildtrigdommen er mindst i Serengeti. Især elefanter ser man på særdeles fint hold, ofte i store flokke. Man kan lige pludselig føle sig meget lille siddende der i safaribilen, når man møder de kæmpemæssige elefanter. Og skulle en af dem træde et skridt frem mod bilen og diskret løfte ørerne, er det et klart signal om, at man lige skal holde lidt mere afstand. På den måde er elefanterne ganske gode til at kommunikere på en høflig måde. Også resten af året er mængden af slettevildt imponerende. Fuglefaunaen er mest ødsel fra oktober til maj. Strudse spankulerer adstadigt omkring mellem vildtet, og skovene rummer flere arter af næsehornsfugle – den endemiske gulskuldrede dværgpapegøje og solfugle. Langs floden ses den særegne, enorme overdækkede rede fra hammerhovedhejren.

Efter vores Tanzania safari kører vi til safarihotellet Highview, som ligger nær landsbyen Karatu i Ngorongoros omegn.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

 

11. dag - Safari i Ngorongoro krateret, Masai landsby og Serengetis mægtige savanne

I dag kører vi på game drive nede i verdens måske mest berømte vildtreservat Ngorongoro krateret – et usandsynligt smukt sted. Udsigten oppe fra kraterkanten er spektakulær; En grøn og frodig krans omslutter dalen, og den runde, grønne kulisse står smukt til en blå himmel. For 2,5 millioner år siden var Ngorongoro et vulkansk bjerg, men vulkanen eksploderede og kollapsede og skabte derved verdens største intakte caldera (kraterkant). Kraterbunden er stort set cirkelrund og er 260 km2. Det er et vidtstrakt fladt område med græssavanne, skov og den flotte Makat-sø med tusinder af flamingoer. Her lever over 20.000 pattedyr inden for calderaen. Vi ser med det samme bøfler, zebraer og klippespringere, gazeller og forskellige antiloper på denne smukke safari i Tanzania. Desuden er der stor sandsynlighed for at se elefant, næsehorn, den sjældne plettede hyæne, sjakal, løve, vortesvin og gnuer. Man kan være heldig at se leopard. Giraffer ser vi ikke hernede, med deres lange ben er de simpelthen ikke i stand til at forcere de stejle kratervægge.

Vi fortsætter ind i et af verdens bedste områder for Tanzania safari og kører op ad den stejle vestvæg til det frodige, grønne og meget smukke Mbulu-plateau. Efter en lang køretur når vi ud på Serengetis mægtige savanne og Serengeti WildcampTurner Springs Wildcamp eller Ikoma Wildcamp. At overnatte i en klassisk safaricamp (telte på 14 m2 med senge, bad og toilet) er formentlig den ultimative safarioplevelse. Igen er det sanserne, der bliver ramt; Når vi falder i søvn ude på savannen, er det til en lydkulisse, der kan byde på diverse hyl og brøl. Overnatningen i telt bidrager til en følelse af at være placeret midt ude i det afrikanske slettelandskab.

Denne dag er der mulighed for at tilkøbe et besøg i en masai-landsby, hvor vi hører om, hvordan det stolte folk prøver at bevare deres oprindelige kultur og skikke, mens de samtidig må tilpasse sig udviklingen i det omgivende samfund. Masaiernes smukke røde klæder og farvede perler giver modspil til danskernes ofte mindre farvestrålende udtryk, og besøget giver os et spændende indblik i en meget anderledes kultur. Masaierne har samtidig mulighed for at tjene lidt på turismen i deres eget land. Nogle gange bor de ikke fast i landsbyen, men benytter den til at vise deres unikke levevis frem. Dette er også medvirkende til at beskytte masaiernes kultur, idet de bibeholder en privatsfære. Ser vi drenge, hvis ansigter er malet med karakteristiske hvide mønstre, betyder det, at de har nået  voksenalderen – med alt hvad det indebærer for en masai-dreng.

Overnatning i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet. 

  

12. dag - Endnu en dag på Serengetis savanne

Nøglen til en ekstraordinær safarioplevelse er tid - og vi har selvfølgelig prioriteret god tid  på den mægtige savanne og Serengeti slette. 
Dyrelivet og de store vidder gør, at vi altid oplever noget nyt. Ikke to game drives er ens her i Afrikas vel nok bedste safariområde. Måske er I endda heldige at opleve de taktiske løver, der samarbejder ved at indtage forskellige strategiske positioner, så de kan få held med at nedlægge deres bytte. Det er utrolig spændende at se deres formation; de forsøger at skjule sig i græsset og bevæger sig langsomt ind på deres offer – indtil jagten for alvor sætter ind. Hvis vi overværer et drab, kan det være en barsk oplevelse – rollerne kan dog hurtigt byttes om. Løverne bliver sommetider jaget væk af en flok bøfler, når de er kommet lidt for tæt på en lidt for stor flok. Skægt er det at se, at katten efter musen også kan vendes på hovedet.

Vores safari camps i Tanzania ligger fantatsisk godt, se en safari video med safarilodges og camps her

Overnatning i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

 

13. dag - Safari i Serengeti via Ngorongoros højland til Karatu

I den korte tørtid i december-februar findes flokkene i Serengetis sydlige del, hvor de har kælvet. Når græsset efterhånden visner og er ”gnavet til bunds” af de store mængder dyr, vandrer skarerne i maj til september mod nord – gamle og unge i én enorm karavane på en rejse fyldt med farer! Denne overflod af føde følges af Serengetis mange løver samt af geparder, der udnytter vidderne til ekstremt hurtigt sprint for at fange byttet. De sidste rester af ådslerne er hurtigt borte, når hyæner, sjakaler, gribbe og ørne har været på færde. Også leopard er almindelig her, men langt sværere at se – det sker dog oftere end andre steder i Afrika, at den plettede kat opdages som en lang hale, der hænger ned fra et træ. En ekstra bonus er de 535 arter fugle, som lever her, og som er opført på områdets liste. Et er at se denne ufattelige vildtvandring på fjernsynet, noget helt andet at opleve dette bevægende eventyr udfolde sig for øjnene af en. Ingen forlader Serengeti og denne safari upåvirket. 

Vi forlader langsomt Serengeti på smukkeste vis, med et langt flot safari game drive tværs gennem Serengeti og Ndutu-området. Herfra stiger vi op på Ngorongoros kraterkant til Karatu og Highview, hvor vi har eftermiddagen fri (her kan evt. opgraderes til at bo i den lækre Ngorongoro Wild Camp sidste nat – se nederst på siden).

Overnatning i Karatu på safarihotellet Highview.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

 

14. dag - Safari i Lake Manyara og hjemrejse

Vi har en lang dag foran os og står derfor tidligt op, tjekker ud og tager bagagen med. Vi skal på en flot, dog relativ kort, safari i Lake Manyara Nationalpark.

Lake Manyara er et enestående reservat på 330 km2. Med Great Rift Valley væggen som dramatisk kulisse findes ved den lavvandede sø enorme kolonier af skovstorke og pelikaner, mens store flokke af flamingoer farver søbredderne lyserøde. Bedst kendt er Lake Manyara dog for sine træklatrende løver – en meget anderledes oplevelse end de passivt hvilende flokke, man ser andetsteds. Desuden har søen en meget stor bestand af flodheste. Lake Manyara omgives af frodig skovsavanne med et væld af fugle. Området er beskrevet af flere forfattere, blandt andet i Hemingways "Afrikas Grønne Bjerge".

Safarituren i Manyara National Park er ret kort og efter nogle fantastiske safaridage med oplevelser i både Tarangire, Ngorongoro, Serengeti og Lake Manyara, er du garanteret gode og smukke minder om din safari i Tanzania for livet! Det er blevet tid til at køre i lufthavnen ved Kilimanjaro og flyve mod Danmark.

Morgenmad og frokost inkluderet.

 

*** Zanzibar forlængelse - Se program her

10. dag - Fly til Zanzibar og Nungwi stranden

 

Vi bliver kørt til lufthavnen ved Arusha eller Kilimanjaro og flyver den korte, smukke tur til Zanzibar. 

Vi skal bo på dejlige Langi Langi Beach Hotel, flot bygget udover havet i midten af Nungwi på Zanzibars nordvestkyst.

Morgenmad inkluderet.

 

11. dag - Zanzibars hyggeligste hotel

Hotellet ligger direkte ud til og over stranden og har en dejlig have med swimmingpool. Vi har samarbejdet med Langi Langi gennem mange år og står på rigtig god fod med familien, som driver dette hyggelige hotel. Der er en lille strand neden for Langi og flere skønne strande inde i Nungwi. Vandet er usandsynlig smukt og sandet så hvidt, at man må knibe øjnene sammen for ikke at blive blændet – så solbriller er et kærkomment hjælpemiddel på disse kanter. I livlige, hyggelige Nungwi samt på Kendwa stranden ved siden af, er der masser af hyggelige og gode restauranter og cafeer.

Overnatning i Nungwi på Langi Langi

Morgenmad inkluderet.

 

12. dag - Ren afslapning på Zanzibar

Vi nyder livet ved stranden de næste dage. Skal der lidt afveksling til, er der masser af muligheder for at tage på udflugter, snorkle- og dykkerture. 
Prøv for eksempel en halvdagstur, hvor I får set, hvordan alle de forskellige krydderier, som vi normalt kun kender fra supermarkedet, bliver dyrket. Det er en meget spændende tur med en masse ”aha-oplevelser” og skønne duftindtryk. Her dyrkes vanille, nelliker, muskat, kanel, sort peber og en lang række forskellige frugter. Krydderierne er fine souvenirs at tage med hjem, og når vi ved juletid smider en kanelstang i gløggen, kan vi tænke tilbage på oplevelserne på Zanzibar. En sejltur ud til nogle af dykkeratollerne er også en dejlig oplevelse, som ofte inkluderer en picnic på stranden med friskfanget grillet fisk.

Overnatning i Nungwi på Langi Langi

Morgenmad inkluderet.

 

13. dag - Frontalangreb på alle sanser

Zanzibar er et strandparadis af format – men øen byder på meget mere end kridhvidt sand og turkisblåt vand. Det er et frontalangreb på alle sanser, det er spændende og dybt eksotisk – og den tidligere slaveø og nuværende krydderiø byder jer velkommen på bedste vis. Swahili er det officielle sprog i Tanzania, men på Zanzibar tales den normgivende udgave af sproget, så her findes altså den oprindelige version. Det kan anbefales at lære sig et par af de mest almindelige hilsner, I får simpelthen så meget igen, når I forsøger jer på lokalsproget.

Overnatning i Nungwi på Langi Langi

Morgenmad inkluderet.

 

14. dag - Vi oplever en af Zanzibars mest attraktive strande

Nordvestkysten, hvor vi opholder os, er ikke generet af tidevandsproblematikken, som det er tilfældet på østkysten, hvor der dagligt i lange periode ikke kan bades! Så uden tidevandsproblemer på nordvestkysten, og med muligheden for at spise adskillige dejlige steder, er vi nok på Zanzibars mest attraktive strand.   

Overnatning i Nungwi på Langi Langi

Morgenmad inkluderet.

 

15. dag - Fantastiske Stone Town

Måske når vi et sidste dyp, inden der er transfer til Stone Town, det gamle historiske centrum af Zanzibar by. Det er et herligt møde med et mix af indisk, østafrikansk og arabisk kultur, hvis kulisser er talrige bygninger fra kolonitiden i flotteste stil. Også kvindernes tildækkede påklædning, på trods af varmegraderne, vidner om øens muslimske kulturarv. Bedst fornemmes den intime atmosfære, når vi promenerer rundt i bymidtens snævre, hektiske labyrintagtige stræder, der straks leder tankerne 150 år tilbage i tiden.

Øjet fanger også de kunstfærdigt udskårne døre. Det var tidligere skik at opføre huset, efter at døren var monteret, ligesom de kunstfærdige mønstre ifølge Koranen sikrer en god indflydelse på huset. Der er både indisk og arabisk stil. I byen er der herlige navne som ”House of Wonder”, og det var her Freddie Mercury, Queens navnkundige forsanger blev født – og hans musikalske univers er som taget ud af Stone Town. Hver aften bliver der sat madboder op uden for House of Wonders. Her kan vi smage på grillet fisk og skaldyr, pandekager eller juice fra sukkerrør. At gå rundt blandt boderne og måske få sig en snack inden et større aftensmåltid er en hyggelig oplevelse. I øvrigt er fisk og skaldyr ikke det kulinariske indslag på Zanzibar. Den indiske befolkning har også sat præg på køkkenet, fx kan vi nyde grillet tandoorikylling, hvis kød er både krydret og saftigt. Zanzibars pittoreske Stone Town er en vaskeægte 1001 nats oplevelse!

Overnatning i Stone Town på Dhow Palace

Morgenmad inkluderet.

 

16. dag - Stone Town og hjemrejse

I har dagen i Stone Town, indtil der er afgang mod lufthavnen for hjemrejse. Man forventer næsten at møde Dr. Livingstone, som boede her i en periode i 1800-tallet. Hans breve kan man læse på det lokale museum – og hans hjerte ligger begravet under byens katedral. Den blev opført på stedet for det store slavemarked, hvor slaverne før udskibningen blev udsat for en fornedrende og horribel behandling. Fra havnen blev op til 60.000 slaver årligt udskibet, indtil handelen i 1873 blev indstillet (101 år efter slavehandlen i England hørte op). Nu om dage er slavefartøjerne afløst af de særegne arabiske dhows, der for fulde sejl fortsat sejler Det Indiske Ocean tyndt, eller ligger opankrede på byens skibsværft – et must for enhver maritimt interesseret. 

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet

 

17. dag - Ankomst til København

Ankomst til København 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person
8. juli 2017
Garanteret
23.998,-

Pris per person
6. september 2017
Udsolgt
23.998,-

Pris per person
29. september 2017
Ledig
23.998,-

Pris per person
10. oktober 2017
Ledig
23.998,-

Pris per person
16. januar 2018
Ledig
23.998,-

Pris per person
7. februar 2018
Ledig
23.998,-

Pris per person
20. februar 2018
Ledig
24.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Dansk ekspert rejseleder
 • Lokal engelsktalende hoved Kilimanjaro guide
 • Bærere til egen bagage (du skal ikke bære bagagen selv)
 • Bærere til al fælles udstyr
 • Hjælpeguider (stor guidenomering)
 • Transfers og transporter
 •   2-3 nætter på Hotel Springlands i Moshi afhængig af flyselskab
 • Morgenmad i Moshi
 •   7 dages Kilimanjaro trek via Lemosho-Shira ruten
 • Eget køkkenhold (kok og køkkendrenge), der tilbereder alle måltider
 • Overnatning i 2-personers telt på Kilimanjaro
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på bjerget
 • Drikkevarer (vand) til maden samt te og kaffe i lejrene
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Kilimanjaro tilladelse (nationalpark afgift til Lemosho ruten)
 • Kilimanjaro Rescue Fee
 • Ny VAT/turistskat indført per 1. juli 2016
 • Forsikring af det lokale mandskab
 • Ekstensivt informationsmateriale om Kilimanjaro og udstyrsliste
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Visum til Tanzania (fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Drikkepenge, beregn 220-250 USD (de velfortjente drikkepenge afleveres på hotellet efter trekket for at sikre en korrekt fordeling)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 


SAFARI-FORLÆNGELSE

 • Pris fra kr. 11.998,- pr. person v/min 2 rejsende (forbehold for plads på flyet)
  Inkluderet:
  5 dages safarirejse i safarijeep med skub-op tag til max 7 personer
  Al transport med chauffør og lokal, engelsktalende safariguide på safarirejsen
  Alle måltider på safarituren, som beskrevet i program
  2 nætter på  Highview safari-hotel i delt dobbeltværelse
  2 nætter i Wild Camp i cancastelte (SerengetiTurner Springs eller Ikoma Wild Camp) m/privat bad og toilet
  Afgifter og tilladelse til Nationalparkerne

 ZANZIBAR-FORLÆNGELSE

 • Pris fra kr. 5.998,- pr. person v/min 2 rejsende (forbehold for plads på flyet)
  Inkluderet: 
  Flybillet Kilimanjaro-Zanzibar-Dar es Salaam med Precision Air
  5 nætter på Langi Langi Beach Resort ved Nungwi i Garden View dobbeltværelse
  1 nat på  Dhow Palace i Stone Town i dobbeltværelse
  Morgenmad
  Transport jf. program 

Praktisk information

Gradering: Middel = C (topdagen D/E)

Højde: 1.900 - 5.895 meter

Gruppestørrelse: 10-19 deltagere

Type: Trekkingtur med dansk rejseleder

Udstyrsliste: Kilimanjaro pakkeliste

Mountains.dk: Kilimanjaro

Vælg den rigtige rute: Kilimanjaros ruter

 

 

Lemosho-Shira-ruten - Kilimanjaros bedste og flotteste

Lemosho

Kilimanjaro bestigning - vi anbefaler den mindre besøgte Lemosho-Shira rute

Lemosho-Shira-ruten er nøje udvalgt, da den nok er Kilimanjaros mest fascinerende trekkingrute - med den bedste akklimatisering - der gør det muligt at præsentere muligheder, der kun er de få forundt. Her krydser man det store Shira-plateau og går op på den lille top på graten (Shira plateauets caldera), Shira Cathedral, hvilket er en meget flot tur. Desuden er der, for de stærke, mulighed for at gå videre op over Lava Tower og hele vejen op til Arrow Glacier camp i bunden af Western Breach Wall, hvilket øger akklimatiseringen yderligere.

Lemosho begynder ved Londorossi Gate 2.250 meter, hvor vi fortsætter i jeep til startpunktet omkring 2.400 meters højde, hvor noget af Kilimanjaros flotteste landskab opleves. Vi går i en fantastiske skov, hvor der blandt andet lever elefanter, aber og leoparder, dog ser vi dem sjældent. Skoven stopper i knap 3.000 meter, hvor vi kommer op på det store Shira plateau. Her lever bøfler, den smukke antilope eland-antilopen samt ræv og et væld af fugle. Turen følger derefter en del af Shira plateauet og går tværs igennem bjerget via Machame, Umbwe og Mweka-ruterne, indtil det går mod toppen fra Barafu-hytten i 4.600 meters højde.

Dette rutevalg giver altså klart de bedste forudsætninger for at komme på toppen, udover at det nok er den mest varierede og smukkeste af alle ruterne på Kilimanjaro. Nedstigningen foregår på den nyrenoverede Mweka-rute, som går gennem den mest storslåede skov med smukke sort-hvide Colobus aber og mange andre dyrearter.

Så har du mod på en ekstraordinær ferie med god, krævende, smuk vandring, er der meget god mulighed for at komme på toppen af Kilimanjaro og at opleve et ganske og spændende Afrika, hvor naturen er i højsædet. 
Kilimanjaro kan gøres på 5 og 6 dage, ofte med højdeproblemer som følgesvend. Derfor anbefaler vi altid 7 dage på bjerget på den flotteste rute - oplev Lemosho og Shiraruten med færre mennesker og vidunderlig smuk vandring. Ja, det koster lidt ekstra, men giver bedre vandring, større variation og bedre sikkerhed og akklimatisering - og dermed den største chance for at nå toppen af Afrika.
Vi har over årene forædlet Kilimanjaro - men selvfølgelig aldrig gået 6-dages ruterne - og har siden 2004 indlagt Shira Cathedral og Lava Tower for at få større udbytte på Kilimanjaro, men ikke mindst for at have den bedst mulige højde akklimatisering. Og det virker. Til dato har vi aldrig mødt andre grupper på "Katedralen".

Velkommen til Kiplings Kilimanjaro trek.

Trekking på Kilimanjaro - Træning, fysisk form med mere

Det skal du vide om Trekking på Kilimanjaro

Vi har været på Kilimanjaro mange gange før og er måske Danmarks mest bjergvante rejsebureau. Derfor er vores rute på Kilimanjaro også længere end de flestes. Dette giver en større oplevelse og ikke mindst en større topchance og under alle omstændigheder en bedre topdag. Vores ekstrature til Shira Cathedral, Lava Tower og (evt. Arrow Glacier Camp) giver den akklimatisering, der gør Kilimanjaro til en god tur.

Kiplings Kilimanjaro-ture er omhyggeligt planlagt for at give deltagerne den bredeste indsigt i Afrikas højeste bjerg. Vi kommer gennem flere klimabælter og landskaber, da Lemosho-Shira ruten traverserer halvvejs rundt om bjerget. Vi kommer til at gå i varme som kulde, i skov som tundra og moorland og ikke mindst i den afro-alpine ørken.
Kilimanjaro kræver ingen forkundskaber - du behøver altså ikke at være klatrer eller bjergbestiger for at deltage, turene er planlagt så alle med god fysik kan være med. Vi er dog på Afrikas højeste bjerg og det går op, op og op, men terrænet er varieret - og selvfølgelig kan det til tider blive hårdt. I sær topdagen er en lang nyser med op til 12-14 timers vandring.

På rejserne er et større lokalt hold med til at få tingene til at køre. Det består af bjerg-guider, kok, bærere, og den danske rejseleder, der binder det hele sammen. Dette hold vil sørge for alt det praktiske, som at finde en lejrplads, slå teltene op, lave mad, bære al bagage, ex kogegrej, mad, borde, stole, telte, brændstof mm. Du bærer selv et minimum af bagage. Kun det, der skal bruges i løbet af dagen, det være sig et kamera, trøje, penge og pas, 2 liter vand og lignende. Der er bærere til at tage sig af mad, fælles udstyr og din bagage.

Vi er selvforsynende på hele trekket, så Kilimanjaros sårbare egne ikke belastes af skovhugst til brænde, affaldsproblemer mm. Det er derfor vigtigt, at vi holder bjerget rent, hvilket vi selvfølgelig håber I alle hjælper med.

En dag på Kilimanjaro
På en normal vandredag bliver vi vækket ved solopgang med en kop varm te og efter 5 minutter kommer der en balje varmt vaskevand. Vi pakker sammen, morgenmaden bliver serveret, og vandringen starter så omkring kl. 7:30-8.00.
Formiddagsvandringen varer omkring 2-4 timer, hvorefter vi holder frokost et sted undervejs. Vi har madpakker med og kan derfor selv bestemme stedet. Herefter vandres indtil ca. 15:00 - 16:00, hvor lejren - med en kop te - nås. Resten af eftermiddagen går med at studere naturen rundt om de herlige lejre eller slappe af. Du kan koncentrere dig om at opleve, nyde det og suge til dig.

Lidt om fysisk form
Kort sagt kan du ikke være i for god form - ej heller være for godt forberedt. Topdagen på Kilimanjaro er, efter mange deltageres opfattelse ”deres livs hårdeste” – det er en strid dag, og du skal være godt forberedt. Lange gåture inden afgang, løb, cykling, sport, og en aktiv livsstil hjælper. En intensiveret og god portion træning op til afrejse er absolut anbefalelsesværdig. Vi kan kort opsummere, at udover gedigen træning i god tid, er topdagen på ca. 12 timer, hvorfor vi anbefaler, at du inden afgang har været på en god 12 timers tur med rygsæk i Danmark. Den korte version er, at jo bedre fysisk forberedt du kommer, desto bedre og lettere en tur får du.

Bærere på Kilimanjaro
Bærervelfærd er vigtigt for os, da vi gennem snart 30 år i bjergene har set adskillige eksempler på for dårlige kår for bærere/portere i bjergene rundt om i verdens bjergegne.
På Kilimanjaro er vi en af de eneste, hvor bærerne får løn - og faktisk elektronisk overført således, at der ikke kommer "spild" undervejs. Desuden følger vi IPPG's anbefalinger og støtter organisationen The Mount Kilimanjaro Porter Society (MKPS). Drikkepengene efter turen er således ikke reel løn, men et uvurderligt bidrag til ellers ganske økonomisk dårligt stillede familier. Så betal drikkepengene med glæde - det er fantastisk hvad guider, køkkenhold og bærere gør for at vi får gode oplevelser på Kilimanjaro.

Vi kan kun tilråde at du træner lidt, inden trekkingturen på Kilimanjaro. Umiddelbart vil vi tilråde fysiske aktiviteter ca. tre gange om ugen – meget gerne 3-4-5 måneder op til afrejse. 
Kilimanjaro træningen, som minder meget om træning til Everest base camp og Himalaya trekkingure – dvs. til middel-anstrengende vandring, bør baseres på nogle forholdsvis lange vandre- og gåture for at vænne kroppen til at være i gang i mange timer. Her er tempoet ikke afgørende, men en tur rundt om Esrum sø eller tilsvarende, gør underværker. Pak let i en dagturssæk med frokost og lidt vand, så du vænner dig til at gå med en let dagtursrygsæg. 

Dog er det også en god idé med lidt mere konditionskrævende aktivitet, gerne løb, cykling eller sport som fodbold, badminton, svømning, fitnesscentre osv. 3-5-10 km løb er utroligt effektift – specielt i kombination med nogle lange gåture op til afrejse på Kilimanjaro.

Du kan til gengæld ikke træne højde og akklimatisering hjemmefra. Derfor bør du vægte udholdenheden som værende det vigtigste, jf. ovenstående. Højdetilvænning på Kilimanjaro handler derfor alene om antallet af dage på bjerget – dvs. rutens akklimatisering og højdekurven på lejrene. Her er det vores absolutte og meget klare anbefaling, at syv dages Kilimanjaro trekking giver størst sikkerhed – og topchance.

Vores grupperejser på Kilimanjaro
Når du læser du programmet igennem, vil du se at der er indbygget væsentlig bedre tid på vores Kilimanjarorejse, end på den klassiske Machame rute (Whisky ruten) på 6 dage. Der er kort og godt bedre tid undervejs.
Kilimanjaro trekket er udviklet og videreudviklet af Kipling Travel og vores rejseledere, der ganske indgående kender til at færdes i store højder. Altså af feinschmeckere, der elsker naturen og som ikke mindst brænder efter at dele de rige oplevelser med deres rejsekammerater.
Grupperejser er et ord, der hos nogen kan lide under en lidt odiøs klang. Men grupperejserne er i høj grad også for individualister. På mange måder er grupperejserne det bedste tilbud – og der hvor der beviseligt er størst topchance. Vi er over 90 % i topstatistikken på Kilimanjaro. Dels på grund af den planlagte rute med afstikkere og dels på grund af det gode setup med vore dygtige rejseledere, såvel som lokale staff. Kort sagt, har vi pudset og poleret for Kilimanjaro-rejsen og kælet for detaljen, så meget som det nu er muligt i Afrika.

Forbehold og ændringer
Kilimanjaro trekking vil altid gå under at være en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore partnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.
Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted.
Men kommer der ændringer undervejs, beder vi om forståelse da vi ikke kan styre alle situationer.

Temparatur på Kilimanjaro - kKilimanjaro klima og vejr

Temparatur på Kilimanjaro

Vejret på Kilimanjaro

På Kilimanjaro, der er beliggende på ækvator, oplever vi undervejs store udsving i temperaturen. Vi starter ud på det varme og tørre plateau, hvor temperaturen er omkring 25-30°C, og den falder gradvist, inden vi når toppen af Kilimanjaro. Regnen falder primært i marts til maj og i november, men der kan komme regn på andre tider af året (derfor anbefaler vi, at du medbringer regntøj uanset rejsetidspunkt).

Temperaturen er nogenlunde som følger og er absolut vejledende:

2.000 meter: 25°C / 20°C
3.000 meter: 15°C /  8°C
4.000 meter: 10°C /  0°C
5.000 meter:  4°C / -5°C

 

Højde                            

Jan   

Feb   

Mar   

Apr   

Maj   

Jun   

Jul    

Aug   

Sep   

Okt    

Nov   

Dec   

Moshi (ca. 800 m)

25,5 

25,5 

25,5 

24,0 

22,0 

20,5 

20,0 

20,0 

21,5 

23,5 

24,5 

25,0 

Big Tree (ca. 2.500 m)

14,0

14,5

14,0

13,0

11,0

8,0

9,0

9,0

10,0

11,0

12,0

13,0

Shira 2 (ca. 3.800 m)

9,0

10,0

9,0

7,0

6,0

5,5

5,5

5,5

7,0

7,0

7,5

8,0

Barafu (ca. 4.600 m)

-1,0

-0,5

0,0

0,0

-1,0

-1,0

-2,0

-2,0

-1,5

-2,0

-1,5

-1,0

Toppen (ca. 5.900 m)

-7,0

-6,0

-6,0

-5,0

-6,0

-6,0

-9,0

-9,0

-5,0

-6,0

-5,0

-6,0

Udstyrsliste på Kilimanjaro - Kilimanjaro pakkeliste

Udstyrsliste på Kilimanjaro - Kilimanjaro pakkeliste

Vi fremsender et større kompendie om Kilimanjaro til alle deltagere, men du kan se vores egen Kilimanjaro udstyrliste her 

Generelle overvejelser om udstyr og personlig beklædning
Benyt vedlagte pakkeliste til at gå frem efter, når du skal pakke til turen. Pakkelisten er vejledende og kan beskrives som den optimale liste til en kold og halvbarsk tur i højderne.
Din ind-checkede bagage må maksimalt veje 20 kg, og den bagage, du sidenhen overlader til bærerne, må ikke veje over 15 kg.

Udstyr der bliver leveret på trekket og generel note til udstyr
På en Kilimanjaro bestigning medbringer vi følgende udstyr: 2-personerstelte, fælles opholds- og spisetelt (messetelt), alt køkkengrej (bestik tallerkener, krus etc.), små klapstole og borde, proviant til tre daglige måltider, hvilket, når det er muligt, suppleres med friske indkøb undervejs. Latriner – husk selv at medbringe toiletpapir. Vær venligst opmærksom på, at udstyret på Kilimanjaro-turen kan være godt slidt. Fx er teltenes lynlåse og bund bestemt ikke altid, som vi kunne ønske os, men det er desværre en af slangerne i paradis.

Andre gode råd omkring udstyr og beklædning
Mange har en sovepose, der akkurat ikke er varm nok, og du får brug for at holde varmen om natten, så du får en god nattesøvn. Du har brug for en sovepose med en komforttemperatur på minimum -10 grader. En ny sovepose er (især hvis man ønsker det letteste, mindst voluminøse og bedste - nemlig dun) ofte en investering til flere tusinde kroner. En billig løsning er at anskaffe sig en fleece-inderpose, som forbedrer soveposen med 5-6 grader. Med fleeceposen kan du også nøjes med at sove i den ene del, når vi er i lavere områder i stedet for at eksplodere af varme i en polarsovepose. På den måde får du faktisk en sovepose i tre trin. Vær opmærksom på, at mange fabrikanters temperaturopgivelser til soveposer er overlevelsestemperaturer og ikke komforttemperaturer!

Den optimale påklædning er lag på lag, idet vi oplever store temperaturforskelle og har en rigtig kold topnat.  Her har du typisk tre lag på, hvoraf de to skal være varme og den sidste vind- og vandtæt. Vi anbefaler svedtransporterende trøjer/undertrøjer i uld eller syntetisk materiale, da du hermed slipper for at blive kold på kroppen undervejs.

Se vores egen Kilimanjaro udstyrliste her

Friluftsland har sammensamt den optimale udstyrliste, der er lige til at gå til - se mere her

Overnatning og mad

Information om mad og forplejning på turen

I byerne er det generelt gode hoteller i delt dobbeltværelse med bad og morgenmad. På bjerget bor vi i topersoners telte, derud over har vi et køkkentelt med. Toiletforholdene på Kilimanjaro er ret gode, og i hver lejr er der godt byggede trætoiletter.

I byerne spiser vi morgenmad på hotellet. Aftensmaden og frokosten står du selv for, men oftest går gruppen samlet ud og spiser. På trekkingturene er det køkkenholdet, der sørger for al mad, og det hele er inkluderet i rejsens pris. Vores afrikanske trekking-kokke tilbereder god mad, til tider under besværlige forhold. Vi medbringer en blanding af europæisk og lokale fødevarer og kommer ikke til at mangle mad og lækkerier. Det vil dog være en god idé, at medbringe lidt lækkerier samt evt. en chokolade- eller energibar til topdagen.

Som i andre afrikanske lande kan man i Tanzania få problemer med maven. Tag det stille og roligt de første par dage. Spis kun tilberedte ting og drik kun kogt eller filtreret vand eller vand fra flasker. Brug også renset vand ved tandbørstning. Hvis man ellers har et afslappet og sundt forhold til maden, kan man godt undgå den ubehagelige rejsediarré. På trekkingturene har vi eget veluddannet køkkenpersonale, så her bliver ingen problemer.

Højder - det er vigtigt at vælge den rigtige rute

Højdetilvænning er vigtig for optimale topchancer

Kilimanjaro handler om akklimatisering – højdetilvænning, og den tager tid at opnå - derfor har vi i Kipling Travel altid 7 dage på vores Kilimanjaro trekkingture. Desværre koster det lidt ekstra, men det er det hele værd - for rejsens kvalitet optimeres ganske voldsomt og det giver sikkerhed og langt større topchancer. Se blot højdeprofilen på vores Kilimanjaro ture, hvor vi har en god og langsom tilvænning og samtidig en del ekstra højdeture som yderligere hjælper til akklimatiseringen.

Du kan læse mere om Kilimanjaros forskellige ruter her 

Se inspirerende video fra Kilimanjaro her

Bestigning af Kilimanjaro – mange muligheder

Kilimanjaro bestigning

Du kan bestige Kilimanjaro på mange måder

En Kilimanjaro-bestigning kan foregå ad syv forskellige ruter, og der bliver givet omtrent 25.000 tilladelser årligt. Over 75 % går ad de to mest populære ruter, Marangu, Rongai og Machame. Ofte bliver Kilimanjaro forsøgt besteget på fem dage - alternativt seks dage - og det kan absolut ikke anbefales. Syv dage giver en helt anden oplevelse, en ikke uvæsentlig forbedring af akklimatiseringen – og dermed langt større topchancer. Formodentlig mere end dobbelt så store.

For at kunne koncentrere os om den smukke trekkingtur og forberedelse til toppen har vi godt udstyr og superdygtige lokalguider med på turen. Der vil i snit være 2 bærere pr. person, desuden 1 guide og assisterende guide pr. 4 personer. Et seriøst arrangement er et nøgleord for en god tur – og for at komme på toppen af et næsten 6.000 meter højt bjerg. 
Vores valg af Lemosho-ruten vil altså i sig selv være øgende for topchancerne, men du skal være i god fysisk form og villig til at gå i træning inden afgang. Generelt er vandringen grad C, men topdagen er grad D/E. Klik her for at læse mere om gradering og højder. Erfaringen siger, at du skal overholde de vise ord om at gå langsomt og drikke rigeligt. Er kombinationen i orden, er det også mere end sandsynligt, at du kommer op.

Guidebøger

Guidebøger om Kilimanjaro

Vi anbefaler vores bjergguide, Bo Belvedere Christensens fantastiske og komprehensive Kilimanjaro-guidebog, se yderligere beskrivelse her og find billigste pris på Kilimanjaroguiden her

Ekstra information - miljø, visum, valuta og meget andet

Ekstra information - Miljø, visum, valuta og meget andet

Gruppestørrelse - kommer rejsen af sted
Vi opererer med små grupper og de er alle garanteret ved kun 10 personer uden nogen former for tillæg. Generelt skal man regne med 10-18 deltagere i grupperne. På grund af det lave minimumantal kan vi med stor sikkerhed få alle rejser af sted. Derfor tilrådes tidlig tilmelding.

Miljø
Mange plante- og dyrearter er truede og produkter deraf er omfattet af CITES-konventionen, som forbyder køb og salg af truede plante- og dyrearter. Vi opfordrer alle vore rejsende til at overholde CITES. Desuden beder vi vores deltagere respekterer Kilimanjaros sarte miljø og sårbare økologiske balance og samle alt affald op på turen og give det til vores guider – eller smide det i køkkenets affaldsbunke. Vi er selvforsynende på hele trekket, så de sårbare egne ikke belastes af træhugst og affaldsproblemer af vore grupper. Det er vigtigt at bevare dette forholdsvis uspolerede miljø samt de kulturelle værdier for de næste generationer. Derfor opfordrer vi turdeltagerne til at respektere landets sarte miljø og særpræg i samme høje grad, som turene er planlagt i.

Visum
Visum fås i lufthavnen ved ankomst til Tanzania.

Tidsforskel
Der er 2 timers tidsforskel på København og Østafrika, derfor er der ikke de store problemer med jetlag.

Temperatur
Dagstemperaturen i byerne (Nairobi, Arusha og Moshi) er op mod 30° C og meget behagelig.
På Kilimanjaro varierer det fra 15-18° C til minus 10° C under topbestigningen. Der kan komme nedbør, hvorfor der skal medbringes ordentligt regntøj.

Valuta
Alle rejsepengene bør medbringes som rejsechecks og/eller kontanter. Euro eller US-dollars er at foretrække. Desuden kan man bruge kendte og ”større” internationale kreditkort, på hoteller og i enkelte banker, samt vekslekontorer.
Beregn 1.000 - 3.000 kr. lommepenge per person. Det er meget lidt, man bruger undervejs, men souvenirs kan godt løbe en anelse op.

 

Foredrag

Ekspeditioner og Bjergbestigning

5. april 2017 · Klokken 19:30 - 21:30

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K