Bestig Kilimanjaro på 5.895 meter
- Afrikas højeste bjerg
Antal dage: 11
Priser fra: 24.998,-
Rejseform: Grupperejse

Se priser & book

Kilimanjaro trek - en oplevelse for livet

8 dage på den fulde Lemosho rute, Kilimanjaros flotteste rute med størst topchance

 

”Så stort som hele verden, prægtigt, højt og ufatteligt hvidt i solskin”. Sådan skriver Hemingway, og hans begejstring er til at forstå - for en bestigning af Kilimanjaro er bare en unik oplevelse, som man har resten af livet. 

Men bag Kili og for at oplevelsen skal stå mål med en meget høj topsuccesrate, ligger en stor portion højdeerfaring og ruteoptimering. Og det er blandt andet grunden til at vi går den fulde Lemosho-Shira ruten, der er Kilimanjaros mest spektakulære rute. Det betyder også at vi prioriterer at have otte dage på bjerget. Det gør en væsentlig forskel i muligheden for at nå toppen.

 

 

Så hvorfor tage på Kilimanjaro trek med Kipling Travel?
- fordi vi er eksperter på Kilimanjaro rejser, og vi har branchens bedste topchancer (læse mere her).

På vores rejser prioriterer vi altid den bedste akklimatisering, og vi giver os god tid undervejs - herved skabes en eventyrlig rejse, de bedste oplevelser som går hånd i hånd med optimeret sikkerhed og ikke mindst stor topchance. Se mere om alle Kilimanjaros ruter her i Kilimanjaro guiden

Seneste nyt: Alle på toppen på den fulde Lemosho-rute på juli, august og 12/9 nåede blot tre ikke toppen. Søren Gudmann ledte en gruppe til toppen i januar og Bart Jordans havde 18 på toppen i februar 2019.


"Såvel de lokale guider som den danske rejseleder var meget kompetente og med til at gøre rejsen til en oplevelse for livet. Vi fik al den støtte, der var nødvendig, og jeg følte, at der hele tiden var et øje på hver enkelt af os."

 • 13. år på Lomosho-Shira, altid den bedste akklimatisering. På mange grupper kommer alle op, generelt ligger vi på 9 ud af 10 deltagere på toppen over et helt år. Større topchance er svær at få!
 • Optimal topchance på Kilimanjaro, syv dages trek, super højdetilvænning
 • Gennnem fem klimazoner til toppen af Afrika på Kilimanjaros flotteste rute
 • Blidere tilgang, øget sikkerhed og større oplevelser via en mindre besøgt rute 
 • Shira Cathedral og Lava Tower, ekstra ture - større oplevelser
 • Tag med vore meget erfarne danske bjergguider og rejseledere
 • Det kan siges i et ord: akklimatisering - se blot højdeprofilen
 • Mulighed for safari forlængelse og/eller Zanzibar badeferie på en del afgange
1.

Afrejse mod Kilimanjaro, Tanzania og kørsel til Moshi

Rejse til Kilimanjaro

Afrejse mod Kilimanjaro - ankomst Tanzania og kørsel til Moshi

Afrejse fra København mod Kilimanjaro International Airport i Tanzania. Ved ankomsten til Kilimanjaro, kører vi en times tid østover til Hotel Springland i Moshi, der ligger i skyggen af Kilimanjaro - som "nærmeste" nabo til Afrikas mægtigste bjerg. 

Moshi er en klassisk tanzaniansk Chaga by, men der er også folk fra befolkningsgrupperne pare, nyakusa, sukuma, rangi og shambala. 
Moshi er en mindre og livlig handelsby med små markeder og fin stemning.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Trekket starter - Londorossi Gate – Big Tree Camp 2.685 meter

Kilimanjaro-rejse Lomosho vandring

Kilimanjaro Nationalpark - Kilimanjaro trekket starter

Efter morgenmaden kører vi en pæn lang tur til indgangen af Kilimanjaro Nationalpark og Londorossi Gate i ca. 2.250 meters højde. Her er der indskrivning og information om reglerne i parken. Vi kører yderligere 45 min. ad det gamle jeep-spor til Lemosho Glades.

Her begynder trekket, hvor vi starter ud i smuk skov, hvor der lever elefanter, aber, bøfler og leopard, dog ses dyrene kun meget sjældent - til gengæld ser vi ofte de flotte sort-hvide colobus-aber højt oppe i træerne. Området her, Lemosho og Shira er noget rigere og mere varieret end på Rongai, Marangu og Machame – det er kort sagt fantastisk smukt.
Efter godt et par timers trek, ankommer vi til Mti Mkubwa, også kaldet Big Tree Camp, beliggende i 2.685 meter efte ren lang dag.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Tid
2½-4 timer
Op
400 m. op
Distance
8-9 km
Telt
Telt
3.

Shira Plateauet til Shira 1, 3.400 meter

Shira-route-Lomosho-ruten

Kilimanjaros caldera og Shira plateauet

Vi vandrer op gennem tæt, smuk skov, hvor der lever elefanter, aber, bøfler og en sjælden gang leopard, det er dog ikke særligt sandsynligt vi ser dem. Skoven tynder ud og landskabet åbner op, og omtrent i 3.000 meters højde kommer vi til det gigantiske caldera (kraterkanten) hvorfra det går ud på det mægtige Shira Plateau. Shira er en af Kilimanjaros tre "toppe", nemlig Kibo (Kilimanjaros top), Mwenzi og så Shira, den ældste top som sank i jorden under et gigantisk udbrud og siden blev fyldt op med lava fra Kibo.
Med et ændres landskabet og vi opsætter en lejr med smuk udsyn til hele kraterkanten og ikke mindst selve Kibo Peak (Uhuru Peak), Kilimanjaros tinde. Svært ikke at være optimistisk med udsigten fra Shira1 lejren, der er en af bjergets flotteste lejrpladser.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Tid
4-6 timer
Op
715 m. op
Distance
8 km.
Telt
Telt
4.

Shira Plateau, The Cathedral og Shira Hut 3.840 meter

Shira-Plateau-ShiraCathedral

Shira plateauet, The Cathedral og Shira Hut

For at nyde det store smukke plateau, går vi ikke ad de normale stier, men fortsætter direkte mod kanten og de to dramatiske småbjerge, Shira Needle og Shira Cathedral. Undervejs er der en sjælden gang mulighed for at se den smukke eland-antilope, klippespringere og måske ræve. De første af dagens timer er gået med at krydse det berømte Moorland, der ligger i højden fra 2.800 meter til ca. 4.000 meter. Det er karakteriseret ved lav buskvækst, specielle planter og mosser, som vi især møder i lejren ved Barranco.

Efter et par timers jævn og let vandring kommer vi til foden af den dramatiske Shira Cathedral lige knap 4.000 meter, som vi "bestiger" for at øge akklimatiseringen og fordi der er fantastisk flot deroppefra. Fra toppen er der et yderst flot fald, direkte ned til lavlandet og Machameruten. På den anden side ligger Shira-plateauet for vore fødder. Længere mod nord kan vi se vores lejrplads under Kilimanjaros top.
Nedstigningen er let, vi vandrer tværs igennem graten og ankommer efter 6-7 timers herlig vandring til lejren, som ligger i 3.840 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Tid
6-8 timer
Op
550 m. op
Ned
110 m. ned
Distance
12-13 km.
Telt
Telt
5.

Via Lava Tower 4.600 meter til Barranco Hut 3.950 meter

Lavatower-Barranco

Lava Tower til Barranco lejren

Allersidste del af Shira-plateauet rejser sig dovent over lejren, vi går ad en lille fin sti med herlig udsigt til gårsdagens top Shira Cathedral og til Mount Meru i baggrunden. Landskabet bliver en anelse mere råt og bart. 
Vi fortsætter i ca. 3 timer til den store, smukke klippe Lava Tower i 4.600 meters højde, hvorfra udsigten er formidabel. 

Herefter fortsætter vi nedad en god sti, hvor der ofte ses lammegrib og småfugle, inden vi kommer ned gennem en smuk dalsænkning, hvor to af Kilimanjaros mest berømte blomster ses: den store træagtige Giant Groundsel (Scenecio Kilimanjari) samt den kuglerunde sukolent, Giant Lobelia, som er åben om dagen og lukket om aftenen. 
Det sidste stykke er smukt og ankomsten til Barranco Hut lejr i 3.950 meter er storslået med udsigt til toppen af Kilimanjaro, et smukt drop ned til dalbunden samt, ikke mindst, mod øst den 300 meter høje Barranco væg.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Tid
6-8 timer
Op
660 m. op
Ned
550 m. ned
Distance
9-10 km.
Telt
Telt
6.

Over Barranco væggen til Karanga 4.000 meter

Barranco Wall Karanga-Kilimanjarorejse

Over Barranco Wall til Karanga 4.000 meter

Efter en smuk morgen med udsigter i verdensklasse er der omtrent et par timers vandring over den stejle og smukke Barranco væg. Det ser ved starten skræmmende ud, men stien er faktisk ret god. Et par steder i den øvre del, skal der holdes fast, men ellers er ”faren” mest et optisk bedrag. Efter ca. to timers stejlere vandring og stigning, står vi på toppen af væggen i ca. 4.200 meters højde "med verden for vore fødder". Landskabet har igen skiftet karakter. Vi er i den afro-alpine bjergørken, hvor det er store plateauer, vulkansk klippe og Kilimanjaros top, som er i højsædet.
Det går fint og ganske let ned mod Karangadalen og selve Karangalejren i 4.000 meters højde, hvor vi er fremme ved frokosttid. 

Har man mod og kræfter, er der nogle gange en mulighed for en fin og flot eftermiddagestur opad Karangadalen mod Kilimanjaros Heim- og Kersten gletchere, noget af Afrikas sidste sne. Herfra kan vi desuden se op mod Barafu hytten, som er morgendagens mål. I Karangadalen, bor små stribede mus og de flotte hvidnakkede ravne.
Eftermiddagen fri i den flotte dal.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Tid
4-5 timer
Op
385 m. op
Distance
5 km.
Telt
Telt
7.

Barafu lejren i 4.600 meters højde

Kilimanjaro-trekking-Barafu

Vulkansk vildnis til Barafu lejren i 4.600 meters højde

Vi går den sidste anstrengende stigning op til toplejren ved Barafu i 4.600 meters højde. Barafu ligger øde og barskt på et fremspring. Barafu betyder is, men det er adskillige årtier siden, der sidst var permanent sne i Barafu, om overhovedet nogensinde. Går man et lille stykke, kommer det meget smukke bjerg (og Kilimanjaros næsthøjeste top) Mawenzi, som er 5.149 meter højt, til syne med sine takkede og vilde klippespidser. Desuden ses Marangu-ruten og vores vej mod toppen af Kilimanjaro med Stella Point som højeste udsyns-top.

Eftermiddagen er fri til afslapning, nogle vil føle sig anspændt inden topforsøget. Vi får en meget tidlig aftensmad for at sikre et godt hvil inden nattens opstigning mod Kilimanjaros top.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Tid
4-6 timer
Op
625 m. op
Ned
30 m. ned
Distance
4-5 km.
Telt
Telt
8.

Mod toppen af Kilimanjaro 5.895 meter - Mweka 3.100 meter

Mod toppen af Kilimanjaro 5.895 meter

Mod toppen af Kilimanjaro 5.895 meter

Den store dag - omkring midnat bliver vi vækket med te og lidt morgenmad og frisk drikkevand til topdagen. Det er ubetinget turens klimaks og hårdeste tørn. Det er en drøj omgang at nå toppen af Afrikas højeste bjerg, og der skal beregnes en dag på mellem 10 og 14 timer.

Første del af opstigningen går relativt let opad. Efter en lille times vandring bliver det stejlere og flere højdemeter vindes. Det er mørkt og kan være ekstremt koldt. Vi går i pandelampens skær og tænker mest på, hvor smuk solopgangen fra Stella Point mon er. Efter 6-7 timers stejl og anstrengende vandring kommer vi til kraterkanten og Stella Point i 5.700 meters højde.
Først føles vi trætte, men ved ankomsten til kraterkanten kommer der fornyede kræfter og den sidste gode times vandring til Afrikas højeste top er i den forbindelse småting. Det går ad en smuk, bred grat med udsigter i verdensklasse til selve krateret, Afrikas store savannelandskab og ikke mindst de store isklipper, der ligger ved Northern- og Southern Icefield, samt Rebman gletsjeren. Selve toppen er markeret med et stort skilt. 

Alt afhængig af tiden og vejret bliver vi 15-20 minutter på toppen, inden vi begynder nedstigningen til Stella Point og derefter 2-4 timer ned til Barafu. Her er der et velfortjent hvil, inden vi trætte går nedad mod High Camp 3.825 meter. Første del er hård, da vi er trætte i benene, men vandringen er let. Vi kommer hurtigt ned under 4.000 meters højde. Derefter kommer der skov igen og efter 2-4 time ses High Camp 3.825 meter, hvor vi overnatter. Alternativt går vi ned gennem en lille cypres-skov en god times gang ned til Mweka camp i 3.100 meters højde. Her ligger teltpladserne spredt i skoven, hvor der er masser af fugle. 

Du skal være i god form for at bestige Kili - husk det nu. Alt i alt en af de hårdeste og længste vandredage man kan opleve – men også en af de mest oplevelsesrige. Se Kilimanjaro billede fra toppen - 360 graders billede her.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Tid
12-14 timer
Op
1.295 m. op
Ned
2.795 m. ned
Distance
20 km (5+5+10)
Telt
Telt
9.

Fra Mweka lejren til Mweka Gate, trekket slutter. Kørsel til Moshi

Kilimanjaro-nationalpark-Kilimanjaro kort

Trek ud af Kilimanjaro nationalpark - et tiltrængt bad i Moshi

Vi kommer ned i en bemærkelsesværdig smuk og tæt bevokset skov med store tropetræer behængt med guirlandemosser. Her kan vi være heldige at se små aber og den store, smukke colobusabe højt i træerne. Det tager normalt 3-4 timer at gå de 1.000 meter ned fra Mweka til nationalparkens hovedkvarter. Ben og knæ er trætte af gårsdagens strabadser, men den bemærkelsesværdige skov gør, at vi nemt glemmer gårsdagens strabadser og dagens måske trætte ben.
Vi får et bevis på bestigningen af enten Uhuru Peak eller Stella Point, inden vi kører ca. 1-2 timer ad god vej gennem kaffeplantager tilbage til Moshi. 
Vel tilbage på hotellet nyder vi eftermiddagen og kan med ro sidde og se på Kilimanjaro og Afrikas sne.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

 

Tid
3-6 timer
Ned
1.450 m ned
Distance
10 km.
Lodge
Hotel
10.

Fridag i Moshi inden hjemrejsen - Kilimanjaros fod

Kilimanjaro ruter

Dagen fri i Moshi

Dagen er til fri disposition, hvor der er mulighed for at slappe af ved poolen på hotellet eller gå en tur ind til Moshi, som er en herlig by med masser af butikker og ikke mindst små markeder, hvor kvinderne sidder og sælger deres flotte stabler af agurker, gulerødder og æbler med mere.
Afhængig af hjemmerejse tidspunkt/flyselskab kan du vælge en heldags safaritur til Arusha Nationalpark, der er en af Tanzanias mindste safariområder, men til gengæld er parken en af de smukkeste med betagende udsigt til Mount Meru, Kilimanjaro, bjergskove og mindre sodasøer, hvor mængder af fugle holder til og indimellem også de lyserøde flamingoer. Parken er særligt kendt for sine mange giraffer, men vi finder også zebraer, bøfler, aber, vortesvin, gazeller, elefanter og flodheste. Turen til Arusha Nationalpark kan bestilles og betales direkte på Hotel Springlands.

I løbet af dagen (afhængig af flyselskab og afrejse tidspunkt) bliver det tid til at køre i lufthavnen  og begynde hjemrejsen mod Danmark.

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

11.

Hjemrejse samt ankomst til København

Kilimanjarorejse

Ankomst til København

 

En stor ekspedition til Afrikas højeste bjerg lakker mod enden. Du har oplevet en hård trekkingtur i store højder - en intens oplevelse på en af verdens bedste trekkingture.

Velkommen hjem.

*** Safari forlængelse - Se program her

10. dag - Safariforlængelse til Tarangire National Park
Fra Moshi begynder safarioplevelserne. Først skal Arusha passeres, inden der drejes sydover til Tarangire-floden og Tarangire National Park. 
Tarangire National Park er omgivet af den smukke Tarangire flod hvor oldgamle baobabtræer og knudrede tornebuske pryder området. Parkens mangfoldige dyreliv lader dig både møde den pyjamas-stribede zebra, den tykhalsede gnu og mange andre fantastiske dyr.
Også de høflige elefanter er bredt repræsenteret i Tarangire. Oftest kan du komme temmelig tæt på det store dyr, men skulle elefanten diskret løfte sine enorme ører, er det dog et klart signal på, at du gøre klogt i at træde lidt tilbage. Fuglefaunaen er lige så dybt imponerende her. Både den langbenede struds, næsehornsfuglen og hammerhovedhejren er til at spotte blandt parkens træer og buske. Landskabet og klimaet har ydermere givet denne National Park ry for, at være et godt alternativ til det eftertragtede Serengeti.
Overnatning i Karatu på safarihotellet Highview.
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet. 

11. dag - Safari i Ngorongoro krateret og Serengetis mægtige savanne
Vi fortsætter i dag vores safarirejse til det verdensberømte Ngorongoro krater. Her viser den afrikanske natur sig fra sin smukkeste side, hvor det frodige terræn omkranser den enorme dal. Ngorongoro var for 2,5 millioner år siden et vulkansk bjerg som eksploderede. Verdens største intakte kraterkant (caldera) var hermed skabt, og har siden da været hjem for et vildt dyreliv.
Den cirkelrunde kraterbund er omtrent 260 km2 stor og er prydet med både græssavanner, skovområder og den smukke Makat-sø. De candyfloss-farvede flamingoer står side om side i vandet, imens området omkring beboes af springende antiloper, klippespringere og gazeller. Blandt de mere frygtindgydende vilddyr, holder løven, næsehornet og elefanten også til her. Afrikas fantastisk høje giraf vil du dog aldrig møde i Ngorongoro, da dens lange ben simpelthen ikke egner sig til de stejle kratervægge.
Der er mulighed for at besøge en af masai-folkets landsbyer (betales på stedet). Her bliver vi bragt tættere på folket i de traditionelle perlebesatte røde klæder. Det er ikke alle masaierne som bor fast i landsbyen. Nogle bruger kun byen som et arbejde, hvor de fremviser kultur og skikke til turister, mens de selv tjener lidt til dagen og vejen. Opførelsen af masai-landsbyen skaber dermed både indtægtsmuligheder, hjem og bevarelse af den gamle kultur.
Overnatning midt inde på selve Serengeti i Wild Camp.
Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

12. dag - Serengeti - måske verdens bedste safariområde
Serengeti reservatet kaldes blandt masaierne ”den store åbne plads” – og er måske verdens bedste område for storvildt! Dette enorme reservat består af 14.763 kvadratkilometer savanne (og går mod nord direkte over i den lige så velkendte Masai Mara i Kenya), der er levested for kæmpeflokke af gnuer, zebraer, antiloper, ko-antiloper og topier.
Årligt, på den store migration, begiver over to millioner græsædende dyr (75% gnuer) sig på vandring i søgen efter græs – en farefuld færd på omkring 800 kilometer årligt. Serengeti er også stedet, der forbindes med løvernes konge – det er den park, der minder mest om landskabet i den kendte disneyfilm
Overnatning inde i selve Serengeti på Wild Camp.
Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

13. dag - Serengeti og kørsel til Karatu
Dagen byder på endnu mere safari. Oplevelserne i Serengeti National Park vil ingen ende tage. Ved besøg i parken i perioden december-februar skal man søge mod syd. På denne tid har dyrene netop kælvet, og de store flokke opholder sig dermed her. Besøger man dermed parken mellem maj og september, vil dyrene opholde sig i den nordlige del af Serengeti.
Det er et fantastisk syn at se, når disse dyr vandrer fra den ene til den anden ende af parken i samlet flok. Rovdyrene ser dog også her deres snit, til at springe på den store flok af føde, som passerer forbi. Når løver og geparder har nedlagt byttet og efterfølgende har forladt det igen, vil hyæner, sjakaler og gribbe finde vejen frem til resterne, som hurtigt er borte.
Der køres over Naabi Hills området og oven over Ngorongoro kratereret på selve kraterkanten og videre til Karatu-distriktet og Highview Safari hotel
Overnatning på Highview Hotel
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

14. dag - Karatu og hjemrejse
Afhentning  på Highview i løbet af dagen og transport til Kilimanjaro lufthavn for fly til Danmark 
Morgenmad og mad på flyet er inkluderet

15. dag - Ankomst til Danmark

*** Zanzibar forlængelse - Se program her

10.-15. dag; Fly til Zanzibar og de dejlige strande
Vi bliver kørt til lufthavnen ved Arusha eller Kilimanjaro og flyver den korte, smukke tur til Zanzibar. 
Vi skal bo på dejlige Langi Langi Beach Hotel, flot bygget udover havet i midten af Nungwi på Zanzibars nordvestkyst.
Morgenmad inkluderet.

15. dag - Zanzibar - hjemrejse
I bliver afhentet på hotellet og kørt til lufthavnen. Check-in og efterfølgende hjemrejse
Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

16. dag - Ankomst til Danmark
Ankomst til København 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Udsolgt
10. juli 2019
Udsolgt
25.998,-

Udsolgt
20. juli 2019
Udsolgt
25.998,-

OBS: kun 5 pladser ledig
11. september 2019
Garanteret
24.998,-

Den fulde Lemosho rute
25. september 2019
Ledig
24.998,-

Den fulde Lemosho rute - 6 pladser ledig
10. oktober 2019
Garanteret
24.998,-

Den fulde Lemosho rute
16. januar 2020
Ledig
24.998,-

Få pladser ledig
6. februar 2020
Garanteret
24.998,-

Den fulde Lemosho rute
19. februar 2020
Ledig
24.998,-

Den fulde Lemosho rute
24. juli 2020
Ledig
24.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Dansk rejseleder
 • Pulsoxymeter (vi har iltmætningsmåler med)
 • 8 dage på bjerget - 8 dage/7 nætters Kilimanjaro trek via den fulde Lemosho-Shira rute
 • Lokal engelsktalende Kilimanjaro guide
 • Bærere til egen bagage (du skal kun bære en daggtursrygsæk)
 • Bærere til al fælles udstyr
 • Forsikring af bærerene på Kilimanjaro samt medlemsskab af KIATO (Kilimanjaro Association of Tour Operators) og Mount Kilimanjaro Porters Society
 • Transfers og transporter
 • Hotel Springlands i Moshi
 • Morgenmad i Moshi
 • Eget køkkenhold (kok og køkkendrenge), der tilbereder alle måltider
 • Overnatning i 2-personers telt på Kilimanjaro
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på bjerget
 • Drikkevarer (vand) til maden samt te og kaffe i lejrene
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Kilimanjaro tilladelse (nationalpark afgift til Lemosho ruten)
 • Kilimanjaro Rescue Fee
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • Forsikring af det lokale mandskab
 • Ekstensivt informationsmateriale om Kilimanjaro og udstyrsliste
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Visum til Tanzania (fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Drikkepenge, beregn 260 USD (de velfortjente drikkepenge afleveres på hotellet efter trekket for at sikre en korrekt fordeling)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tanzania og Zanzibar strand
Zanzibar-forlængelse
Pris fra 4.998 kr./person
Tanzania safari elefant
Safari-forlængelse
Pris fra 10.498 kr./person
Praktisk information

Sværhedsgrad: De første dage er middel = C. Topdagen er hård, grad D/E

Højde: 1.900 - 5.895 meter

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Type: Trekkingtur med dansk rejseleder

Udstyrsliste: Kilimanjaro pakkeliste

Mountains.dk: Kilimanjaro

Vælg den rigtige rute: Kilimanjaros ruter

Kiplings anbefalinger om trekking og bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning 

 

Lemosho-Shira-ruten - Kilimanjaros bedste og flotteste

 

Kilimanjaro bestigning - vi anbefaler den mindre besøgte Lemosho-Shira rute

Kilimanjaro bestigning - vi anbefaler den mindre besøgte Lemosho-Shira rute. Lemosho-Shira-ruten er nøje udvalgt, da den nok er Kilimanjaros mest fascinerende trekkingrute - med den bedste akklimatisering i starten. Her krydser man det store Shira-plateau og går op på den lille top på graten (Shira plateauets caldera), Shira Cathedral, hvilket er en fantastisk flot tur og ”minibestigning”. Desuden går vi via Lava Tower i 4.600 meters højde, hvilket øger akklimatiseringen yderligere – og for de meget stærke har vi nogle gange gået helt op mod Arrow Glacier camp i bunden af Western Breach Wall.

Lemosho begynder ved Londorossi Gate 2.250 meter, hvor vi fortsætter i jeep til startpunktet omkring 2.400 meters højde, hvor noget af Kilimanjaros flotteste landskab opleves. Vi går i en fantastiske skov, hvor der blandt andet lever elefanter, aber og leoparder – dog skal vi ikke regne med at se de sky dyr. Skoven stopper i knap 3.000 meter, hvor vi kommer op på det store Shira plateau, som ikke er nær så besøgt sokm ruten efter Machame. Ruten følger derefter en del af Shira plateauet og går tværs igennem bjerget via Machame, Umbwe og Mweka-ruterne, indtil det går mod toppen fra Barafu-hytten i 4.600 meters højde.

Dette rutevalg giver meget gode forudsætninger for at komme på toppen, udover at det nok er den mest varierede og smukkeste af alle ruterne på Kilimanjaro. Nedstigningen foregår på Mweka-ruten, som går gennem den mest storslåede skov med smukke sort-hvide Colobus aber og mange andre dyrearter.

Så har du mod på en ekstraordinær ferie med god, krævende, smuk vandring, er der meget god mulighed for at komme på toppen af Kilimanjaro og at opleve et ganske og spændende Afrika, hvor naturen er i højsædet.

Kilimanjaro kan gøres på 5 og 6 dage, ofte med højdeproblemer som følgesvend. Derfor anbefaler vi altid 7 og allerbedst 8 dage på bjerget – og gerne på den flotteste rute - Lemosho og Shirarute med færre mennesker og vidunderlig smuk vandring. Ja, det koster lidt ekstra, men giver bedre vandring, større variation og bedre sikkerhed og akklimatisering - og dermed den største chance for at nå toppen af Afrika.

Vi har over årene forædlet Kilimanjaro og har siden 2004 indlagt Shira Cathedral og Lava Tower for at få større udbytte på Kilimanjaro, men ikke mindst for at have den bedst mulige højde akklimatisering. Og det virker. Til dato har vi aldrig mødt andre grupper på "Katedralen". 

Velkommen til Kiplings Kilimanjaro trek.

Trekking på Kilimanjaro - Træning, fysisk form med mere

Kilimanjaro Lemosho ruten

Det skal du vide om Trekking på Kilimanjaro

Vi har været på Kilimanjaro mange gange før og er måske Danmarks mest bjergvante rejsebureau. Derfor er vores rute på Kilimanjaro også lidt længere end de flestes. Dette giver en større oplevelse og ikke mindst en større topchance og under alle omstændigheder en bedre topdag. Vores ekstrature til Shira Cathedral, Lava Tower giver den akklimatisering, der gør Kilimanjaro til en god tur.
Kiplings Kilimanjaro-ture er omhyggeligt planlagt for at give deltagerne den bredeste indsigt i Afrikas højeste bjerg. Vi kommer gennem flere klimabælter og landskaber, da Lemosho-Shira ruten traverserer halvvejs rundt om bjerget. Vi kommer til at gå i varme som kulde, i skov som tundra og moorland og ikke mindst i den afroalpine ørken.

Kilimanjaro kræver ingen forkundskaber - du behøver altså ikke at være klatrer eller bjergbestiger for at deltage, turene er planlagt så alle med god fysik kan være med – men det kræver god fysik at nå toppen. Vi er på Afrikas højeste bjerg og det går op, op og op, men terrænet er varieret - og selvfølgelig kan det til tider blive hårdt. Især topdagen er en lang nyser med op til 12-14 timers vandring.

På rejserne er et større lokalt hold med til at få tingene til at køre. Det består af bjerg-guider, kok, bærere, og den danske rejseleder, der binder det hele sammen. Dette hold vil sørge for alt det praktiske, som at finde en lejrplads, slå teltene op, lave mad, bære al bagage, ex kogegrej, mad, borde, stole, telte, brændstof mm. Du bærer selv et minimum af bagage. Kun det, der skal bruges i løbet af dagen, det være sig et kamera, trøje, penge og pas, 2 liter vand og lignende. Der er bærere til at tage sig af mad, fælles udstyr og din bagage.

Vi er selvforsynende på hele trekket, så Kilimanjaros sårbare egne ikke belastes af skovhugst til brænde, affaldsproblemer mm. Det er derfor vigtigt, at vi holder bjerget rent, hvilket vi selvfølgelig håber I alle hjælper med.

 

En dag på Kilimanjaro

På en normal vandredag bliver vi vækket ved solopgang. Vi pakker sammen, morgenmaden bliver serveret, og vandringen starter så omkring kl. 7:30-8.30.
Formiddagsvandringen varer omkring 2-4 timer, hvorefter vi holder frokost et sted undervejs. Vi har madpakker med og kan derfor selv bestemme stedet. Herefter vandres indtil ca. 14:00 - 16:00, hvor lejren nås. Resten af eftermiddagen går med at studere naturen rundt om de herlige lejre eller slappe af. Du kan dermed koncentrere dig om at opleve, nyde det og suge til dig.

 

Lidt om fysisk form - træning til Kilimanjaro

Kort sagt kan du ikke være i for god form - og ej heller være for godt forberedt.

Topdagen på Kilimanjaro er, efter mange deltageres opfattelse ”deres livs hårdeste” – det er en strid dag, og du skal være godt forberedt.
Lange gåture inden afgang, løb, cykling, sport, og en aktiv livsstil hjælper. En intensiveret og god portion træning op til afrejse er absolut anbefalelsesværdig. Vi kan kort opsummere, at udover gedigen træning i god tid, er topdagen på mellem 11 og 14 timer, hvorfor vi anbefaler, at du inden afgang har været på en god 12 timers vandretur med en lille dagtursrygsæk - og gerne flere gange.

Umiddelbart vil vi tilråde fysiske aktiviteter ca. tre gange om ugen – meget gerne som minimum 4-5 måneder op til afrejse.

Kilimanjaro minder meget om træning til Everest base camp og Himalaya trekkingurene – dvs. til middel-anstrengende vandring.
Men topdagen er dobbelt op af alle andre dage, og det er den du bør være fysisk forberedt til. Dermed det træningen bør baseres på, hvilket for de fleste kræver nogle forholdsvis lange vandre- og gåture for at vænne kroppen til at være i gang i mange timer. Her er tempoet ikke afgørende, men lange vandreture, gør underværker. Pak let i en dagturssæk med frokost og lidt vand, så du vænner dig til at gå med en let dagtursrygsæk.
Dog er det også en god idé med lidt mere konditionskrævende aktivitet, gerne løb, cykling eller sport som fodbold, badminton, svømning, fitnesscentre osv. 3-5-10 km løb er utroligt effektivt – specielt i kombination med nogle lange gåture op til afrejse på Kilimanjaro. 

Du kan til gengæld ikke træne højde og akklimatisering hjemmefra. Derfor bør du vægte udholdenheden som værende det vigtigste, jf. ovenstående. Højdetilvænning på Kilimanjaro handler derfor alene om antallet af dage på bjerget – dvs. rutens akklimatisering og højdekurven på lejrene. Her er det vores absolutte og meget klare anbefaling, at syv eller otte dages Kilimanjaro trekking giver størst sikkerhed – og topchance.

Den korte version er, at jo bedre fysisk forberedt du kommer, desto bedre og ”lettere” tur får du.

 

Bærere på Kilimanjaro

Bærervelfærd er vigtigt for os, da vi gennem snart 30 år i bjergene har set adskillige eksempler på for dårlige kår for bærere/portere i bjergene rundt om i verdens bjergegne. På Kilimanjaro er vi en af de eneste, hvor bærerne får løn - og faktisk elektronisk overført således, at der ikke kommer "spild" undervejs. Desuden følger vi IPPG's anbefalinger og støtter organisationen The Mount Kilimanjaro Porter Society (MKPS). Drikkepengene efter turen er således ikke reel løn, men et uvurderligt bidrag til ellers ganske økonomisk dårligt stillede familier. Så betal drikkepengene med glæde - det er fantastisk hvad guider, køkkenhold og bærere gør for at vi får gode oplevelser på Kilimanjaro.

 

Vores grupperejser på Kilimanjaro

Når du læser du programmet igennem, vil du se at der er indbygget væsentlig bedre tid på vores Kilimanjarorejse, end på den klassiske Machame rute (Whisky ruten) på 6 dage. Der er kort og godt bedre tid undervejs.
Kilimanjaro trekket er udviklet og videreudviklet af Kipling Travel og vores rejseledere, der ganske indgående kender til at færdes i store højder. Altså af feinschmeckere, der elsker naturen og som ikke mindst brænder efter at dele de rige oplevelser med deres rejsekammerater.
Grupperejser er et ord, der hos nogen kan lide under en lidt odiøs klang. Men grupperejserne er i høj grad også for individualister. På mange måder er grupperejserne det bedste tilbud – og der hvor der beviseligt er størst topchance. Vi er over 90 % i topstatistikken på Kilimanjaro. Dels på grund af den planlagte rute med afstikkere og dels på grund af det gode setup med vore dygtige rejseledere, såvel som lokale staff. Kort sagt, har vi pudset og poleret for Kilimanjaro-rejsen og kælet for detaljen, så meget som det nu er muligt i Afrika.

 

Forbehold og ændringer

Kilimanjaro trekking vil altid gå under at være en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore partnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.
Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted. Men kommer der ændringer undervejs, beder vi om forståelse da vi ikke kan styre alle situationer.

Temparatur på Kilimanjaro - Kilimanjaro klima og vejr

Temparatur på Kilimanjaro

Vejret på Kilimanjaro

På Kilimanjaro, der er beliggende på ækvator, oplever vi undervejs store udsving i temperaturen. Vi starter ud på det varme og tørre plateau, hvor temperaturen er omkring 25-30°C, og den falder gradvist, inden vi når toppen af Kilimanjaro. Regnen falder primært i marts til maj og i november, men der kan komme regn på andre tider af året (derfor anbefaler vi, at du medbringer regntøj uanset rejsetidspunkt).

Temperaturen er nogenlunde som følger og er absolut vejledende:

2.000 meter: 25°C / 20°C
3.000 meter: 15°C /  8°C
4.000 meter: 10°C /  0°C
5.000 meter:  4°C / -5°C

 

Højde                            

Jan   

Feb   

Mar   

Apr   

Maj   

Jun   

Jul    

Aug   

Sep   

Okt    

Nov   

Dec   

Moshi (ca. 800 m)

25,5 

25,5 

25,5 

24,0 

22,0 

20,5 

20,0 

20,0 

21,5 

23,5 

24,5 

25,0 

Big Tree (ca. 2.500 m)

14,0

14,5

14,0

13,0

11,0

8,0

9,0

9,0

10,0

11,0

12,0

13,0

Shira 2 (ca. 3.800 m)

9,0

10,0

9,0

7,0

6,0

5,5

5,5

5,5

7,0

7,0

7,5

8,0

Barafu (ca. 4.600 m)

-1,0

-0,5

0,0

0,0

-1,0

-1,0

-2,0

-2,0

-1,5

-2,0

-1,5

-1,0

Toppen (ca. 5.900 m)

-7,0

-6,0

-6,0

-5,0

-6,0

-6,0

-9,0

-9,0

-5,0

-6,0

-5,0

-6,0

Udstyrsliste på Kilimanjaro - Kilimanjaro pakkeliste

Udstyrsliste på Kilimanjaro - Kilimanjaro pakkeliste

Vi fremsender et større kompendie om Kilimanjaro til alle deltagere, men du kan se vores egen Kilimanjaro udstyrliste her 

Generelle overvejelser om udstyr og personlig beklædning
Benyt vedlagte pakkeliste til at gå frem efter, når du skal pakke til turen. Pakkelisten er vejledende og kan beskrives som den optimale liste til en kold og halvbarsk tur i højderne.
Din ind-checkede bagage må maksimalt veje 20 kg, og den bagage, du sidenhen overlader til bærerne, må ikke veje over 15 kg.

Udstyr der bliver leveret på trekket og generel note til udstyr
På en Kilimanjaro bestigning medbringer vi følgende udstyr: 2-personerstelte, fælles opholds- og spisetelt (messetelt), alt køkkengrej (bestik tallerkener, krus etc.), små klapstole og borde, proviant til tre daglige måltider, hvilket, når det er muligt, suppleres med friske indkøb undervejs. Latriner – husk selv at medbringe toiletpapir. Vær venligst opmærksom på, at udstyret på Kilimanjaro-turen kan være godt slidt. Fx er teltenes lynlåse og bund bestemt ikke altid, som vi kunne ønske os, men det er desværre en af slangerne i paradis.

Andre gode råd omkring udstyr og beklædning
Mange har en sovepose, der akkurat ikke er varm nok, og du får brug for at holde varmen om natten, så du får en god nattesøvn. Du har brug for en sovepose med en komforttemperatur på minimum -10 grader. En ny sovepose er (især hvis man ønsker det letteste, mindst voluminøse og bedste - nemlig dun) ofte en investering til flere tusinde kroner. En billig løsning er at anskaffe sig en fleece-inderpose, som forbedrer soveposen med 5-6 grader. Med fleeceposen kan du også nøjes med at sove i den ene del, når vi er i lavere områder i stedet for at eksplodere af varme i en polarsovepose. På den måde får du faktisk en sovepose i tre trin. Vær opmærksom på, at mange fabrikanters temperaturopgivelser til soveposer er overlevelsestemperaturer og ikke komforttemperaturer!

Den optimale påklædning er lag på lag, idet vi oplever store temperaturforskelle og har en rigtig kold topnat.  Her har du typisk tre lag på, hvoraf de to skal være varme og den sidste vind- og vandtæt. Vi anbefaler svedtransporterende trøjer/undertrøjer i uld eller syntetisk materiale, da du hermed slipper for at blive kold på kroppen undervejs.

Se vores egen Kilimanjaro udstyrliste her

Friluftsland har sammensamt den optimale udstyrliste, der er lige til at gå til - se mere her

 

Rabataftaler på trekkingudstyr:

Som Kipling Travel gæst får du 10 % rabat på dit udstyr i følgende butikker: 

 • Friluftsland giver 10 % rabat på rejseudstyr mod fremvisning af rejseplan og rabatkupon.
 • Fjeld og Fritid giver også 10% rabat på udstyr.
 • Bjergkæden giver Kiplingrejsende 10% rabat (gælder ikke elektronik, kajak, kajakudstyr og nedsatte produkter)
 • Eventyrsport giver også 10% på udstyr.

Kilimanjaro - et par råd inden afrejse

Kilimanjaro vejledning

Et par gode råd inden Kilimanjaro

Træning og forberedelse
Det siger sig selv at jo bedre form du er i, jo bedre er oplevelsen af turen. Hvis i ikke er kommet i gang med at træne, så:
SE AT KOMME I GANG – det er ikke for sent.

En anbefaling til jeres sidste pakning
Vægten af Jeres dagturs rygsæk bør max være 6-7 kg, da vi kommer til at gå alt mellem 7 og 12 timer om dagen (topdøgnet er langt). En for tung rygsæk giver unødvendige spændinger i nakke- og hals regionen.

Gode vandrestøvler
(og strømper), der er gået grundigt til inden afrejse.

Tøj
Til lag-på-lag metoden. Forvent en ca. temperatur på topdagen på -5 til -15 graders kulde, men også op til +30 grader på de første og sidste dages trek. 

Vandrestave
er folk generelt glade for, også for dem der aldrig tidligere har gået med stave. Specielt nedad sparer det knæene for stor belastning. Stave kan evt. lejes på Springlands hotel.

Drikkedunke
til minimum 2 liter, da vi kun får vand i lejrene. Camelbag eller Nalgene flasker er gode. Min Camelbag ligger i en fleece pose for at holde temperaturen stabil. Man skal være opmærksom på at vandet i slangen kan fryse til på topnatten. Det ønsker I IKKE da væskeindtag er en vigtig forebyggelse mod højdesyge. Undgå stål eller aluflasker, da disse leder kulden.

Pak tøj
osv. vandtæt, både din egen dagsturssæk og den pakkesæk bærerne tager. Tag evt. ekstra, let genkendelig, pose til at opbevare ekstratøj mm på hotellet, mens vi er på bjerget.

Vi anbefaler
at du rejser i dine vandrestøvler (og medbringer andre vigtige ting i kabinen), selv om de er tunge og klodsede – de er svære at undvære, hvis bagagen skulle blive forsinket. Noget vi dog sjældent oplever. 

Overnatning og mad

Information om mad og forplejning på turen

I byerne er det generelt gode hoteller i delt dobbeltværelse med bad og morgenmad. På bjerget bor vi i topersoners telte, derud over har vi et køkkentelt med. Toiletforholdene på Kilimanjaro er ret gode, og i hver lejr er der godt byggede trætoiletter.

I byerne spiser vi morgenmad på hotellet. Aftensmaden og frokosten står du selv for, men oftest går gruppen samlet ud og spiser. På trekkingturene er det køkkenholdet, der sørger for al mad, og det hele er inkluderet i rejsens pris. Vores afrikanske trekking-kokke tilbereder god mad, til tider under besværlige forhold. Vi medbringer en blanding af europæisk og lokale fødevarer og kommer ikke til at mangle mad og lækkerier. Det vil dog være en god idé, at medbringe lidt lækkerier samt evt. en chokolade- eller energibar til topdagen.

Som i andre afrikanske lande kan man i Tanzania få problemer med maven. Tag det stille og roligt de første par dage. Spis kun tilberedte ting og drik kun kogt eller filtreret vand eller vand fra flasker. Brug også renset vand ved tandbørstning. Hvis man ellers har et afslappet og sundt forhold til maden, kan man godt undgå den ubehagelige rejsediarré. På trekkingturene har vi eget veluddannet køkkenpersonale, så her bliver ingen problemer.

Højder - det er vigtigt at vælge den rigtige rute

Højdetilvænning er vigtig for optimale topchancer

Kilimanjaro handler om akklimatisering – højdetilvænning, og den tager tid at opnå - derfor har vi i Kipling Travel altid 7 dage på vores Kilimanjaro trekkingture. Desværre koster det lidt ekstra, men det er det hele værd - for rejsens kvalitet optimeres ganske voldsomt og det giver sikkerhed og langt større topchancer. Se blot højdeprofilen på vores Kilimanjaro ture, hvor vi har en god og langsom tilvænning og samtidig en del ekstra højdeture som yderligere hjælper til akklimatiseringen.

Du kan læse mere om Kilimanjaros forskellige ruter her 

Se inspirerende video fra Kilimanjaro her

Bestigning af Kilimanjaro – mange muligheder

Kilimanjaro bestigning

Du kan bestige Kilimanjaro på mange måder

En Kilimanjaro-bestigning kan foregå ad syv forskellige ruter, og der bliver givet omtrent 25.000 tilladelser årligt. Over 75 % går ad de to mest populære ruter, Marangu, Rongai og Machame. Ofte bliver Kilimanjaro forsøgt besteget på fem dage - alternativt seks dage - og det kan absolut ikke anbefales. Syv dage giver en helt anden oplevelse, en ikke uvæsentlig forbedring af akklimatiseringen – og dermed langt større topchancer. Formodentlig mere end dobbelt så store.

For at kunne koncentrere os om den smukke trekkingtur og forberedelse til toppen har vi godt udstyr og superdygtige lokalguider med på turen. Der vil i snit være 2 bærere pr. person, desuden 1 guide og assisterende guide pr. 4 personer. Et seriøst arrangement er et nøgleord for en god tur – og for at komme på toppen af et næsten 6.000 meter højt bjerg. 
Vores valg af Lemosho-ruten vil altså i sig selv være øgende for topchancerne, men du skal være i god fysisk form og villig til at gå i træning inden afgang. Generelt er vandringen grad C, men topdagen er grad D/E. Klik her for at læse mere om gradering og højder. Erfaringen siger, at du skal overholde de vise ord om at gå langsomt og drikke rigeligt. Er kombinationen i orden, er det også mere end sandsynligt, at du kommer op.

Guidebøger

Guidebøger om Kilimanjaro

Vi anbefaler vores bjergguide, Bo Belvedere Christensens fantastiske og komprehensive Kilimanjaro-guidebog, se yderligere beskrivelse her og find billigste pris på Kilimanjaroguiden her

Foredrag

Ekspeditioner og Bjergbestigning

15. maj 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.