Storsafari i Tanzania - den nordlige safari

Ngorongoro, Lake Manyara, Tarangire og ikke mindst hele 3 nætter og stort fokus på Serengeti - måske verdens bedste safariområde

 

Tanzania er det bedste land, hvis du drømmer om at komme på en enestående safari. Forestil dig at vågne op til skønne temperaturer, og derefter køre afsted mod savannen. Her vil du møde synet af løver, bøfler, elefanter og mange andre vilde dyr.

På rejsen til Tanzania vil du få de største safarioplevelser i dit liv. Du vil se de mange nationalparker, som byder på hver deres fascinerende natur- og dyreoplevelser. 

 

 

Desuden kan du selv skræddersy din rejse, så du får den safarirejse som du drømmer om.

Vi, hos Kipling Travel, elsker Tanzania. Vi har rejst til landet adskillige gange og der er ikke dét, vi ikke ved. Vi giver dig derfor en oplevelse for livet, når du rejser med vores Tanzania-specialister. • 6 safaridage i hele 4 forskellige nationalparker
 • Gennem Masaiernes land mod den storslåede Serengetti slette
 • Det imponerende vildreservat i Ngorongoro Krateret
 • Safari med blixen stemning og unik overnatning i canvastelte
 • Ofte privat safari i bil med safariguider/chauffør, max 7 rejsende i bilen
1.

Afrejse mod Afrika og Kilimanjaro i Tanzania

Dag 1

Safarirejsen begynder

Vi flyver mod Kilimanjaro, hvor vi ankommer næste morgen. Safari og Zanzibar rejsen i Tanzania begynder.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst Kilimanjaro, transfer til Moshi

Dag 2

Ankomst til Tanzania

Ved ankomsten til lufthavnen i Tanzania bliver vi mødt af vores samarbejdspartner, der står klar med et Kipling Travel skilt. Vi kører til Hotel Springland i Moshi, der ligger i skyggen af Kilimanjaro, som nærmeste nabo til Afrikas mægtigste bjerg. Der er mulighed for at nyde dagen ved poolen på hotellet eller tage en tur til Moshi, der er en herlig by med masser af lokale butikker og små markeder.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

3.

Safari - Tarangire national Park og Karatu

Dag 3

De første safarioplevelser

I dag begynder safarioplevelserne. Vi kører mod Masaiernes land og Tarangire National Park, der ligger smukt centreret omkring Tarangire floden. Området består primært af savanne bevokset med tornebuske og med skærmakacier og baobabtræer – indbegrebet af Østafrika, men også med indslag af tættere skov, der er et paradis for alt levende!

Man kan benævne Tarangire som et ”alternativt Serengeti”, for i tørtidens sidste del (august-oktober) samles enorme flokke af zebraer, gnuer og elefanter for at drikke langs floden. Det er på et tidspunkt, hvor vildt rigdommen er mindst i Serengeti. Det er især elefanter, vi ser på særdeles fint hold ofte i store flokke. Også resten af året er mængden af slettevildt imponerende. Fuglefaunaen er mest ødsel i oktober-maj. Strudse spankulerer adstadigt omkring mellem vildtet, og skovene rummer flere arter af næsehornsfugle, den endemiske gulskuldrede dværgpapegøje og solfugle. Langs floden ses den særegne, enorme overdækkede rede fra hammerhovedhejren.

Efter safarien kører vi til safarihotellet Highview, som ligger nær landsbyen Karatu, hvor vi overnatter.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

4.

Ngorongoro safari - besøg i Masai landsby - Serengeti

Dag 4

Oplev berømte Ngorongoro Krateret

I dag kører vi på game drive nede i verdens måske mest berømte vildtreservat Ngorongoro Krateret. Kraterbunden er stort set cirkelrund og er 260 kvadratkilometer. Det er et vidtstrakt fladt område med græssavanne, skov og den flotte Makat-sø med tusinder af flamingoer. Her lever omkring 20.000 pattedyr inden for kraterkanten (calderaet for at være helt præcis). Vi ser med det samme bøfler, zebraer og klippespringer, gazeller og forskellige antiloper. Der er desuden stor sandsynlighed for at se elefant, næsehorn, den sjældne plettede hyæne, sjakal, løve, vortesvin og gnuer. Man kan være heldig at se en leopard. Giraffer ser vi ikke hernede, med deres lange ben er de simpelthen ikke i stand til at forcere de stejle kratervægge.

Vi fortsætter ind i et af verdens bedste safariområder. Vi kører op ad den stejle vestvæg til det frodige, grønne og meget smukke Mbulu-plateau. Vi besøger undervejs en masai landsby, hvor vi hører om, hvordan dette stolte folk prøver at bevare deres oprindelige kultur og skikke, mens de alligevel må tilpasse sig udviklingen i det omgivende samfund. Et spændende indblik i en meget anderledes kultur.

Efter en lang køretur når vi ud på Serengetis mægtige savanne og Serengeti Wild CampTurner 5 Wild Camp eller Ikoma Wild Camp.
At overnatte i en klassisk safari camp (telte på 14 m2 med senge, bad og toilet) er nok den ultimative safari oplevelse. Her føler man virkelig at man ligger ”midt i det hele”.

Vi falder i søvn og vågner igen til savannens skønne lyde.

Overnatning i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

5.

Serengeti safari

Dag 5

Storslået safari i Serengeti reservatet

Serengeti reservatet kaldes blandt masaierne ”den store åbne plads” – og er måske verdens bedste område for storvildt! Dette enorme reservat består af 14.763 kvadratkilometer savanne (og går mod nord over i den lige så velkendte Masai Mara i Kenya), der er levested for kæmpeflokke af gnuer, zebraer, antiloper, ko-antiloper og topier. Årligt begiver over to millioner græsædende dyr (75% gnuer) sig på vandring i søgen efter græs – en farefuld færd på omkring 800 kilometer årligt.

I den korte tørtid i december-februar findes flokkene i Serengetis sydlige del, hvor de har kælvet. Når græsset efterhånden visner (og er ”gnavet til bunds” af de store mængder dyr) vandrer skarerne fra maj til september mod nord – gamle og unge i én enorm karavane på en rejse fyldt med farer!. Denne overflod af føde følges af Serengetis mange løver - samt af geparder, der udnytter vidderne til hurtigt sprint for at fange byttet. De sidste rester af ådslerne er hurtigt borte, når hyæner, sjakaler, gribbe og ørne har været på færde. Leopard er også almindelig her, men langt sværere at se – det sker dog oftere end andre steder i Afrika, at den plettede kat opdages som en lang hale, der hænger ned fra et træ. Et ekstra bonus er de 535 arter fugle, der er opført på områdets liste. Et er at se denne ufattelige vildtvandring på fjernsynet – noget helt andet er, at opleve dette bevægende eventyr udfolde sig for øjnene af én.
Ingen forlader Serengeti upåvirket.

Overnatning i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

6.

Serengeti safari

Dag 6

Serengeti reservatet

Vi har gudskelov hele dagen på den mægtige savanne og Serengeti slette. Dyrelivet og de store vidder gør, at man altid oplever noget nyt. Ikke to game drives er ens her i Afrikas vel nok bedste safariområde.

Overnatning i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

7.

Serengeti og Karatu

Dag 7

Mod Karatu og Highview

Vi forlader langsomt Serengeti på smukkeste vis, med et langt flot safari Game Drive tværs gennem Serengeti og Ndutu-området. Herfra stiger vi op på Ngorongoros kraterkant til Karatu og Highview, hvor vi har fri om eftermiddagen.

Overnatning i Karatu på safarihotellet Highview. Opgrader evt den sidste nat til Ngorongoro Sopa Lodge, der ligger med en fantastisk udsigt over Ngorongoro krateret.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

8.

Lake Manyara safari og Moshi

Dag 8

Smuk safari i Lake Manyara

Vi har en lang dag foran os og står derfor tidligt op, vi tjekker ud og tager bagagen med. Vi skal på en flot, dog relativ kort, safari i Lake Manyara National Park.
Lake Manyara er et enestående reservat på 330 km2. Med Great Rift Valley væggen som dramatisk kulisse, finder vi ved den lavvandede sø enorme kolonier af skovstorke og pelikaner, mens store flokke af flamingoer farver søbredderne lyserøde. Bedst kendt er Lake Manyara dog for sine træklatrende løver – en meget anderledes oplevelse end de passivt hvilende flokke, der ser andetsteds. Desuden har søen en meget stor bestand af flodheste. Lake Manyara omgives af frodig skovsavanne med et væld af fugle. Området er beskrevet af flere forfattere bla. i Hemingway’s "Afrikas Grønne Bjerge". Vi kører videre til Moshi, hvor vi tilbringer resten af dagen og spiser middag inden vi sen aften kører i lufthavnen.

Værelse til rådighed på Hotel Springlands indtil afrejse.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Hjemrejse samt ankomst i København

Dag 9

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. april - 20. juni 2018
18.498,-
16.998,-

21. juni - 26. august 2018
24.498,-
22.998,-

27. august - 10. december 2018
19.498,-
17.998,-

11. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 23. april 2019
19.498,-
17.998,-

24. april - 23. maj 2019
18.498,-
16.998,-

24. maj - 20. juni 2019
19.498,-
17.998,-

21. juni - 20. august 2019
20.798,-
19.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • 6 dages safarirejse i landrover/safari-bus med 2-7 personer - 6 safaridage i 4 nationalparker
 • Garanteret vinduesplads på safarien
 • Al transport med chauffør og lokal, engelsktalende safariguide på safarirejse jf program
 • Overnatning på safarihotel i delt dobbeltværelse
 •   3 nætter på Hotel Springlands i Moshi (inkl. tidlig check-in ved ankomsten)
 •   3 nætteri i Wild Camp i store canvastelte med privat bad og toilet
 •   2 nætter på safarihotellet Highview i Karatu
 • Alle måltider på safarituren, som beskrevet i programmet
 • Afgifter og tilladelser til Nationalparkerne
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Tanzania (fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Betaling ved besøg i Masai landsby (50 USD for hele bilen, uanset antal deltagere)
 • Drikkepenge (beregn ca. 30 USD pr. safaridag for hele bilen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

OPGRADERING

 • Ngorongoro Sopa Lodge - sidste nat på safarien: 1.598,- pr. person ved 2 rejsende og 1.298,- pr. person ved 4 rejsende

TILKØB

Praktisk information

Bedste rejsetid: Juli til primo april (rejsen er mulig hele året, der er lille regntid medio april til medio juni samt i mindre grad i november).

Type: Safari med kompetente lokale safariguider

Vores lodges: Tanzania

Vores hoteller: Zanzibar

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Ballonsafari

Fantastisk ballonsafari, hvor vi flyver henover Serengetisletten. Det er en usædvanlig smuk og fantastisk oplevelse. Efter flyveturen er der Champagnebrunch på Serengeti. Der skal bestilles i meget god tid, da ballonsafarierne ofte er udsolgt lang tid i forvejen. 
Prisen er høj, men oplevelsen endnu højere. Læs mere her.

Fakta

Der er et stærkt begrænset antal pladser, hvorfor der tilrådes hurtig bestilling. Safarien er en åben safari med op til 6 deltagere. 
Det er mulighed for at forlænge safari og/eller Zanzibar ophold - ring og forhør om pris.
Forbehold for pris– og trykfejl

Migrationskort

Migrationskort

Kort over den store Østafrikanske vildtvandring

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg