Storsafari i Tanzania - den nordlige safari

Ngorongoro, Lake Manyara, Tarangire og ikke mindst hele 3 nætter og stort fokus på Serengeti - måske verdens bedste safariområdeEventyret begynder

Vi flyver mod Tanzania og ankommer i løbet af aftenen til lufthavnen i Kilimanjaro. Her bliver vi mødt af vores gode folk, der står klar med et Kipling Travel-skilt. Fra lufthavnen er der en times kørsel til Hotel Springland i Moshi, der ligger med en fantastisk udsigt til Kilimanjaro, Afrikas mægtigste bjerg. Safari- og Zanzibar-rejsen i Tanzania begynder.

Overnatning i Moshi.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Moshi ved Kilimanjaros fod

Tre af dagens oplevelser:

 • Folklore på Moshis farverige markeder
 • Afslapning ved hotellets pool og blive klar til safarien
 • Og ikke mindst - på klare dage, nyde den smukke udsigt til Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg

Der er mulighed for at nyde dagen ved poolen på hotellet eller tage en tur til Moshi. 

I Moshi får man et rigtig godt indtryk af, hvordan livet leves i byen her i det nordlige Tanzania. Moshi er en rigtig handelsby og et herligt sted at gå på opdagelse i de mange lokale butikker og små markeder. Byen er centrum for en af Tanzanias store kafferegioner og hjemsted for en række af landets uddannelsesinstitutioner.

Overnatning i Moshi.

Morgenmad inkluderet

Dag 2

De første safarioplevelser

I dag begynder safarioplevelserne. Vi kører mod Masaiernes land og Tarangire National Park, der ligger smukt centreret omkring Tarangire floden. Området består primært af savanne bevokset med tornebuske og med skærmakacier og baobabtræer – indbegrebet af Østafrika, men også med indslag af tættere skov, der er et paradis for alt levende!

Man kan benævne Tarangire som et ”alternativt Serengeti”, for i tørtidens sidste del (august-oktober) samles enorme flokke af zebraer, gnuer og elefanter for at drikke langs floden. Det er på et tidspunkt, hvor vildt rigdommen er mindst i Serengeti. Det er især elefanter, vi ser på særdeles fint hold ofte i store flokke. Også resten af året er mængden af slettevildt imponerende. Fuglefaunaen er mest ødsel i oktober-maj. Strudse spankulerer adstadigt omkring mellem vildtet, og skovene rummer flere arter af næsehornsfugle, den endemiske gulskuldrede dværgpapegøje og solfugle. Langs floden ses den særegne, enorme overdækkede rede fra hammerhovedhejren.

Efter safarien kører vi til safarihotellet Highview, som ligger nær landsbyen Karatu, hvor vi overnatter.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 3

Oplev berømte Ngorongoro Krateret

I dag kører vi på game drive nede i verdens måske mest berømte vildtreservat Ngorongoro Krateret. Kraterbunden er stort set cirkelrund og er 260 kvadratkilometer. Det er et vidtstrakt fladt område med græssavanne, skov og den flotte Makat-sø med tusinder af flamingoer. Her lever omkring 20.000 pattedyr inden for kraterkanten (calderaet for at være helt præcis). Vi ser med det samme bøfler, zebraer og klippespringer, gazeller og forskellige antiloper. Der er desuden stor sandsynlighed for at se elefant, næsehorn, den sjældne plettede hyæne, sjakal, løve, vortesvin og gnuer. Man kan være heldig at se en leopard. Giraffer ser vi ikke hernede, med deres lange ben er de simpelthen ikke i stand til at forcere de stejle kratervægge.

Vi fortsætter ind i et af verdens bedste safariområder. Vi kører op ad den stejle vestvæg til det frodige, grønne og meget smukke Mbulu-plateau. Vi besøger undervejs en masai landsby, hvor vi hører om, hvordan dette stolte folk prøver at bevare deres oprindelige kultur og skikke, mens de alligevel må tilpasse sig udviklingen i det omgivende samfund. Et spændende indblik i en meget anderledes kultur.

Efter en lang køretur når vi ud på Serengetis mægtige savanne og Serengeti Wild CampTurner 5 Wild Camp eller Ikoma Wild Camp.
At overnatte i en klassisk safari camp (telte på 14 m2 med senge, bad og toilet) er nok den ultimative safari oplevelse. Her føler man virkelig at man ligger ”midt i det hele”.

Vi falder i søvn og vågner igen til savannens skønne lyde.

Overnatning midt inde på selve Serengeti-sletten.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 4

Storslået safari i Serengeti reservatet

Serengeti reservatet kaldes blandt masaierne ”den store åbne plads” – og er måske verdens bedste område for storvildt! Dette enorme reservat består af 14.763 kvadratkilometer savanne (og går mod nord over i den lige så velkendte Masai Mara i Kenya), der er levested for kæmpeflokke af gnuer, zebraer, antiloper, ko-antiloper og topier. Årligt begiver over to millioner græsædende dyr (75% gnuer) sig på vandring i søgen efter græs – en farefuld færd på omkring 800 kilometer årligt.

I den korte tørtid i december-februar findes flokkene i Serengetis sydlige del, hvor de har kælvet. Når græsset efterhånden visner (og er ”gnavet til bunds” af de store mængder dyr) vandrer skarerne fra maj til september mod nord – gamle og unge i én enorm karavane på en rejse fyldt med farer!. Denne overflod af føde følges af Serengetis mange løver - samt af geparder, der udnytter vidderne til hurtigt sprint for at fange byttet. De sidste rester af ådslerne er hurtigt borte, når hyæner, sjakaler, gribbe og ørne har været på færde. Leopard er også almindelig her, men langt sværere at se – det sker dog oftere end andre steder i Afrika, at den plettede kat opdages som en lang hale, der hænger ned fra et træ. Et ekstra bonus er de 535 arter fugle, der er opført på områdets liste. Et er at se denne ufattelige vildtvandring på fjernsynet – noget helt andet er, at opleve dette bevægende eventyr udfolde sig for øjnene af én.
Ingen forlader Serengeti upåvirket.

Overnatning midt inde på selve Serengeti-sletten.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 5

Serengeti reservatet

Vi har gudskelov hele dagen på den mægtige savanne og Serengeti slette. Dyrelivet og de store vidder gør, at man altid oplever noget nyt. Ikke to game drives er ens her i Afrikas vel nok bedste safariområde.

Overnatning midt inde på selve Serengeti-sletten.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 6

Mod Karatu og Highview

Vi forlader langsomt Serengeti på smukkeste vis, med et langt flot safari Game Drive tværs gennem Serengeti og Ndutu-området. Herfra stiger vi op på Ngorongoros kraterkant til Karatu og Highview, hvor vi har fri om eftermiddagen.

Overnatning i Karatu. 

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

 

Opgrader evt den sidste nat til Ngorongoro Sopa Lodge, der ligger med en fantastisk udsigt over Ngorongoro krateret.

Dag 7

Smuk safari i Lake Manyara

Vi har en lang dag foran os og står derfor tidligt op, vi tjekker ud og tager bagagen med. Vi skal på en flot, dog relativ kort, safari i Lake Manyara National Park.
Lake Manyara er et enestående reservat på 330 km2. Med Great Rift Valley væggen som dramatisk kulisse, finder vi ved den lavvandede sø enorme kolonier af skovstorke og pelikaner, mens store flokke af flamingoer farver søbredderne lyserøde. Bedst kendt er Lake Manyara dog for sine træklatrende løver – en meget anderledes oplevelse end de passivt hvilende flokke, der ser andetsteds. Desuden har søen en meget stor bestand af flodheste. Lake Manyara omgives af frodig skovsavanne med et væld af fugle. Området er beskrevet af flere forfattere bla. i Hemingway’s "Afrikas Grønne Bjerge". Herfra kører vi videre til lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen mod Danmark

Morgenmad, frokost og mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 8

 

Velkommen hjem

Dag 9
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
1. feb. - 24. feb. 2020
22.498,-

25. feb. - 16. apr. 2020
19.998,-

17. apr. - 31. maj. 2020
18.998,-

1. jun. - 18. jun. 2020
20.998,-

19. jun. - 16. aug. 2020
24.198,-

17. aug. - 10. dec. 2020
21.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
21.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • 6-dages safarirejse i jeep med garanteret vinduesplads og max 7 personer
 • Garanteret vinduesplads på safarien
 • 6 safaridage i 4 nationalparker
 • Al transport med chauffør og lokal, engelsktalende guide.
 • Overnatning på safarihotel i delt dobbeltværelse
 •   2 nætter på Hotel Springlands i Moshi
 •   3 nætteri i Wild Camp i store canvastelte med privat bad og toilet
 •   2 nætter på safarihotellet Highview i Karatu
 • Alle måltider på safarituren, som beskrevet i programmet
 • Afgifter og tilladelser til Nationalparkerne
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Tanzania (kan søges online el. fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Betaling ved besøg i Masai landsby (50 USD for hele bilen, uanset antal deltagere)
 • Drikkepenge (beregn ca. 30 USD pr. safaridag for hele bilen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

 

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Serengeti Tented Lodge
Serengeti Safari Lodge - 3 nætter
Pris fra 3.298 kr./person
Ballonsafari - oplev savannen fra varmluftballon
Pris fra 4.398 kr./person
Ngorongoro Sopa Lodge
Ngorongoro Sopa Lodge
Pris fra 1.798 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Juli til primo april (rejsen er mulig hele året, der er lille regntid medio april til medio juni samt i mindre grad i november).

Type: Safari med kompetente lokale safariguider

Vores lodges: Tanzania

Vores hoteller: Zanzibar

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Fantastisk ballonsafari, hvor vi flyver henover Serengetisletten. Det er en usædvanlig smuk og fantastisk oplevelse. Efter flyveturen er der Champagnebrunch på Serengeti. Der skal bestilles i meget god tid, da ballonsafarierne ofte er udsolgt lang tid i forvejen. 
Prisen er høj, men oplevelsen endnu højere. Læs mere her.

Der er et stærkt begrænset antal pladser, hvorfor der tilrådes hurtig bestilling. Safarien er en åben safari med op til 6 deltagere. 
Det er mulighed for at forlænge safari og/eller Zanzibar ophold - ring og forhør om pris.
Forbehold for pris– og trykfejl

Migrationskort

Kort over den store Østafrikanske vildtvandring

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik