Nationalparker i Tanzania

Tanzania er spækket med nationalparker, der byder på fantastiske dyre- og naturoplevelser. Nationalparkerne i Tanzania dækker ca. 5 % af landets samlede areal, og det er uden tvivl en af skønhederne ved Tanzania. De mange nationalparker byder på varierede billeder af landets rige, smukke og fantastiske natur og dyreliv.

Se vores rejser til Tanzania

Alle nationalparkerne i Tanzania


Serengeti

Serengeti er uden tvivl den mest kendte nationalpark i Tanzania, og var også den første nationalpark i Tanzania. Parken har eksisteret siden 1951, og byder på fantastisk smuk natur og et imponerende dyreliv. Serengeti kunne være et af de mest oplagte valg, hvis man skulle vælge en enkelt nationalpark i Tanzania.

Besøger man Serengeti Nationalpark, vil man bl.a. kunne opleve “The Big Five”, hvilket indebærer løven, elefanten, bøflen, leoparden og næsehornet. Man vil også kunne opleve den store migration, hvor man ser gnuernes vandring.

Oplev Serengeti på vores Safari i Tanzania


Saanane

Saanane er faktisk den mindste nationalpark i Tanzania, men man skal ikke lade sig nare af størrelsen, for Saanane byder stadig på et rigt og spændende dyreliv. Her kan både opleves masser af dyr på land, i vand og i luften.

Saanane er placeret i Victoriasøen i den nordlige del af Tanzania, og er på trods af sit areal på kun lidt over to kvadratkilometer en sand lille paradis-ø.


Rubondo

Denne nationalpark er, som Saanane, placeret i Victoriasøen. Rubondo er især populær hos fugleentusiaster, da øen er kendt for at tiltrække en række trækfugle fra forskellige dele af verden. Udover fuglene byder Rubondo selvfølgelig også på en stor række af de populære afrikanske land- og vanddyr.

Rubondo er altså et fremragende valg, hvis du ønsker at se et bredt udsnit af Afrikas dyreliv. En perfekt destination for den safari-interesserede.


Kilimanjaro

Navnet er nok mest kendt for bjerget Kilimanjaro, men det er faktisk også navnet på en region og på en nationalpark. Nationalparken Kilimanjaro dækker over 1.600 kvadratkilometer, og blev i 1987 erklæret et verdensarvområde af UNESCO. Området ligger selvfølgelig i Kilimanjaro-regionen og parken indeholder hele Kilimanjaro-bjerget.


Arusha

Arusha ligger placeret tæt ved grænsen til Kenya, og er blandt en af Tanzanias mindre nationalparker med et areal på 137 kvadratkilometer. Parken er blandt andet kendt for et rigt abe- og fugleliv, hvilket tiltrækker mange turister.

Midt i parken findes det fantastiske krater Ngurdoto, hvor de høje stenede klipper skaber rammerne for et stort område med vand, hvor der samles masser af afrikanske bøfler og vortesvin. Et fantastiske syn.


Lake Manyara

Denne nationalpark indeholder alle de kendte afrikanske dyr som elefanter, zebraer, flodheste, løver og bøfler. Lake Manyara er især kendt for sine træklatrende løver, hvilket årligt tiltrækker masser af turister.

Lake Manyara byder dog ikke på et lige så koncentreret dyreliv som de andre større parker, men derfor er der stadig rigeligt at se, hvis man vælger at tage et besøg forbi Lake Manyara Nationalpark, når man er i Tanzania.


Tarangire

Denne nationalpark er et oplagt valg for den safariglade rejsende, der sætter pris på et rigt dyreliv i nogle smukke omgivelser. Med over 550 fuglearter er det især et fantastisk sted for de fugleinteresserede.

Tarangire byder, som Lake Manyara, også på det vidunderlige syn af en træklatrende løve. Du bliver bestemt ikke skuffet, hvis du lader turen gå et smut forbi Tarangire Nationalpark.


Gombe

Denne nationalpark kan kalde sig Tanzanias mindste med et areal på blot 52 km2. Inden for dette lille areal kan der dog opleves sø, skov og græsarealer, hvilket byder på en lang række oplevelser, som man sent vil glemme.

Gombe nationalpark er kendt for at være det sted, hvor Jane Goodall gjorde din banebrydende adfærdsforskning. Parken er ikke kendt for de samme rige dyreliv som de store parker i Tanzania, men er utrolig kendt for parkens aber.


Mkomazi

Denne park er kendt for sin bestandel af truede og specielle dyrearter. Mkomazi huser af truede dyrearter blandt andet det sorte næsehorn og de afrikanske vilde hunde. Af specielle dyr kan opleves den mindre hornede kadu, den mærkelige gerunuk og en særpræget gazelle. Alle disse dyr er sjældne og fantastiske syn.

Dog er de specielle dyr ikke det eneste, som Mkomazi kan byde på. Her kan du nemlig også få et blik på de mere traditionelle safaridyr som giraffer, antiloper, zebraer, bøfler og elefanter.


Mahale

Mahale er en af de få nationalparker i Afrika, der skal opdages til fods, og dette er en ganske særlig måde, hvor man kommer helt tæt på naturen.

Parken hedder egentlig Mahale Mountains National Park, og har netop taget navn efter Mahale bjergene, der løber gennem parken.


Saadani

Denne nationalpark har, som den eneste i Tanzania, direkte grænse op mod havet. Dette gør parken unik, og Saadani kan altså give jer nogle oplevelser, som ikke kan findes i andre nationalparker i Tanzania.

Den unikke placering ved vandet giver muligheder for badning, afslapning på strandene, snorkling og dykning.


Katavi

Parken er den tredjestørste i hele Tanzania, og det byder altså også, at der følger masser af smukke oplevelser med, hvis man besøger Katavi Nationalpark – en fantastisk safari-destination til den ægte safarirejsende.


Mikumi

Mikumi har en del år på bagen, da den blev stiftet tilbage i 1964. Mikumi er desuden den fjerdestørste nationalpark i hele Tanzania, og kan altså byde på et kæmpe areal spækket med smuk natur og fantastisk dyreliv.

Hvis du har interesse i de tanzanianske dyreliv, er Mikumi en fantastisk oplevelse, da de byder på alle de klassiske afrikanske favoritdyr som f.eks. bøflen, gnuen, zebraen, giraffen og elefanten.


Ruaha

Parken har tidligere gået under navnene Saba Game Reserve og Rungwa Game Reserve, men blev i 1964 døbt Ruaha, og dette har været navnet siden da. Ruaha er især kendt for at være et af de områder i Tanzania med den største koncentration af elefanter. Dog er stedet også kendt for bestanden af kudo, som er kendt for deres smukke spiralformede horn.


Udzungwa

Denne park, Udzungwa Mountains National Park, er en nationalpark i det sydlige Tanzania. Udzungwa er ikke, som mange af de andre nationalparker, kendt for sin bestand af de “klassiske safaridyr”, men er især populær hos ornitologer, da der registreret mere end 400 forskellige fuglearter, og endda enkelte fuglearter, som kun kan ses i Udzungwa.


Kitulo

Kitulo er den sydligst placerede nationalpark i Tanzania, og er primært kendt som værende et botanisk vidunder. Det er altså ikke den store safarioplevelse, man skal forvente, når man besøger Kitulo – derimod en fantastisk naturoplevelse. Det er en oplagt park at besøge, hvis man er natur- og planteinteresseret.


Udviklingen i nationalparker i Tanzania

Som det kan ses ovenfor, er det på nuværende tidspunkt 16 nationalparker i Tanzania, men dette har der ikke være altid – nærmest langt fra. Bare i løbet af de seneste 10 år, er der kommet fire nye til. Det er utrolig populært at besøge nationalparker i Tanzania, hvilket også er grunden til, at vi har set denne udvikling.


Besøg Tanzanias nationalparker med Kipling Travel

Vi har mange års erfaring i rejser til Tanzania, og vi kender alle nationalparkerne rigtig godt. Med vores rejseekspertise, kan vi sammen skræddersy en rejse, der inkluderer de nationalparker, som har mest interesse for jer.

Er I mest interesseret i det vilde dyreliv, kan vi sammensætte en rejse, hvor der fokuseres på nationalparker med et aktivt dyreliv. Er det mere naturoplevelser der skal være i centrum, udvælger vi selvfølgelig en række parker, der matcher dette ønske.

Se vores rejser til Tanzania

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik