Antal dage: 13
Priser fra: 24.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Usambara og savanne

Usambara bjergenes kultur og den nordlige safariEventyret begynder

Vi flyver mod Tanzania og ankommer i løbet af aftenen til lufthavnen i Kilimanjaro. Her bliver vi mødt af vores gode folk, der står klar med et Kipling Travel-skilt. Fra lufthavnen er der en times kørsel til Hotel Springland i Moshi, der ligger med en fantastisk udsigt til Kilimanjaro, Afrikas mægtigste bjerg. Safari- og Zanzibar-rejsen i Tanzania begynder.

Overnatning i Moshi.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Moshi ved Kilimanjaros fod

Tre af dagens oplevelser:

 • Folklore på Moshis farverige markeder
 • Afslapning ved hotellets pool og blive klar til safarien
 • Og ikke mindst - på klare dage, nyde den smukke udsigt til Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg

Der er mulighed for at nyde dagen ved poolen på hotellet eller tage en tur til Moshi. 

I Moshi får man et rigtig godt indtryk af, hvordan livet leves i byen her i det nordlige Tanzania. Moshi er en rigtig handelsby og et herligt sted at gå på opdagelse i de mange lokale butikker og små markeder. Byen er centrum for en af Tanzanias store kafferegioner og hjemsted for en række af landets uddannelsesinstitutioner.

Overnatning i Moshi.

Morgenmad inkluderet

Dag 2

Fra Moshi og Kilimanjaros fod, køres i dag sydøstover på en længere, men smuk køretur til de smukke Usambarabjerge beliggende mellem Kilimanjaro og det indiske ocean. Vej går gennem småbyer som Mwanga og Usangi, Lembeni og Same inden der efter Makuyuni køres op i højlandet i "West Usambaras Lushoto Mountain".

I nærheden af Lushoto ligger Mullers Lodge højt oppe ad de skovklædte bjergsider. Her er der check-in og lige tid til en gåtur til et smukt vandfald i nærheden.

Overnatning på Mullers Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Usambara

Efter morgenmaden venter en gåtur ud i skovene på bjergskråningerne. Her kan man være heldig at se de flotte sorte og hvide colobusaber mellem trækronerne, men her er også krybdyr, fugle og mange smukke farverige sommerfugle. Den medbragte frokostpakke nydes undervejs. Der er desuden besøg til en af de nærliggende landsbyer, hvor dagligdagens gøremål foregår.

Overnatning på det hyggelige Mullers Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Efter morgenmaden vandres op til Irentes View, et berømt udkigspunkt, hvor der er den mest fantastiske udsigt over sletterne med græssende kvægflokke og søen Lake Jipe. Enten er der medbragt frokostpakke, eller der bliver organiseret noget lokal mad. Over frokost går turen tilbage til Moshi.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 5

Vi starter dagen med et besøg på en skole i nærområdet, hvor vores guide kan fortælle om baggrunden for skolen (der også ved siden af har et børnehjemsprojektet). VI fortsætter til Moshi, der er en herlig by med masser af lokale butikker og små markeder.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 6

Tarangire - på safari i Tanzania

Tre af dagens store oplevelser:

 • Gennem Tanzania til den smukke nationalpark, Tarangire
 • Game drive i Tarangire med baobabtræer og den fine Tarangire-flod
 • Første safarioplevelser blandt Afrikas storvildt

I dag gælder det om at holde øjne og ører åbne. Den store safarioplevelse starter nemlig nu. Dit eventyr rundt i nationalparken Tarangire er et sandt sansebombardement. Ethvert løvebrøl eller duft fra en enorm elefant vil lagre sig i hjernen. Et besøg i Zoologisk Have vil aldrig blive det samme efter dit eventyr på savannen, for enhver eksotisk dyrelyd vil tage dig fluks tilbage til din rejse i Afrika.

Der vil med sikkerhed gå sport i at spejde efter The Big Five. Der er ingen garanti, men væbn dig med en god portion tålmodig, så bliver jagten på de store dyr meget sjovere. Omgivelserne er fantastiske. Den smukke Tarangire-flod snor sig gennem nationalparkens landskaber, som er prydet af oldgamle baobabtræer og knudrede tornebuske. Parken har et mangfoldigt dyreliv, og du kan både møde den pyjamasstribede zebra, den tykhalsede gnu og mange andre fantastiske dyr.

Også de høflige elefanter er bredt repræsenteret i Tarangire. Oftest kan du komme temmelig tæt på det store dyr, men skulle elefanten diskret løfte sine enorme ører, er det dog et klart signal om, at du gør klogt i at træde lidt tilbage. Fuglefaunaen er lige så dybt imponerende her. Både den langbenede struds, næsehornsfuglen og hammerhovedhejren er til at spotte blandt parkens træer og buske. Nationalparkens smukke landskaber og dejlige klima har desuden givet den ry for at være et godt alternativ til det eftertragtede Serengeti.

Efter en flot dag, drager vi mod safarihotellet Highview. Området nær landsbyen Karatu ved Ngorongoro har en indbydende blanding af lodge- og hotelfaciliteter. 

Overnatning i Karatu.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet. 

bjerge-savanne-loeve

Fra Ngorongoro til Serengetis mægtige savanne

Tre af dagens store oplevelser:

 • Det verdensberømte krater, Ngorongoro, naturens svar på Noas ark - rent Big Five-land!
 • Serengeti, Afrikas gigantiske savanne med de store dyreflokke
 • Overnatning midt i Serengeti i vores 4x8 meter store Wild Camp-canvastelte med privat bad/toilet

Vi fortsætter i dag vores safarirejse til det verdensberømte Ngorongoro-krater. Her viser den afrikanske natur sig fra sin smukkeste side, hvor det frodige terræn omkranser den enorme dal. Ngorongoro var for 2,5 millioner år siden et vulkansk bjerg, som eksploderede. Verdens største intakte kraterkant (caldera) var hermed skabt og har siden været hjem for et vildt dyreliv.

Den cirkelrunde kraterbund er omtrent 260 km2 og er prydet af både græssavanner, skovområder og den smukke Makat-sø. Candyfloss-farvede flamingoer står side om side i vandet, og området omkring beboes af springende antiloper, klippespringere og gazeller. Blandt de mere frygtindgydende vilde dyr holder løven, næsehornet og elefanten også til her. Afrikas høje giraf vil du dog aldrig møde i Ngorongoro, da dens lange ben simpelthen ikke egner sig til de stejle kratervægge.

Fra Ngorongoro-krateret går turen til måske verdens bedste safariområde, nemlig den enorme Serengeti-savanne. Her overnatter vi ved enten Serengeti Wild CampTurner 5 Wild Camp eller Ikoma Wild Camp. Når du tilbringer natten på savannen i de store canvastelte, vil du lægge øre til en overvældende lydkulisse af brølende løver og hylende hyæner. Oplevelsen vil uden tvivl gøre dig endnu mere fascineret af fantastiske Afrika.

Der er mulighed for at besøge en af masai-folkets landsbyer (betales på stedet). Her bliver vi bragt tættere på folket i de traditionelle perlebesatte, røde klæder. Det er ikke alle masaierne, som bor fast i landsbyen. Nogle bruger kun landsbyen som et arbejde, hvor de kan tjene lidt til vejen og dagen ved at fremvise deres kultur og skikke til turister. Opførelsen af masai-landsbyen giver dermed både Masaierne indtægtsmuligheder og bolig samt bidrager til at bevare deres traditionelle kultur.

Overnatning i midt inde på selve Serengeti sletten.

bjerge-savanne-flodhest-unge

Safari i verdensklasse i Serengeti-reservatet

Tre af dagens oplevelser:

 • Game Drives på Serengeti - safari i verdensklasse med gnuer, zebraer, giraffer, løver, leoparder, geparder
 • Overnatning i Wild Camp inde i selve parken
 • Næsten 15.000 km2 savanne lige for fødderne af os

Serengeti er verdens måske bedste område for storvildt. Det enorme reservat består af 14.763 kvadratkilometer savanne (og går mod nord direkte over i den lige så velkendte Masai Mara i Kenya) og er levested for kæmpe flokke af gnuer, zebraer, antiloper, ko-antiloper og topier.

På den store årlige migration begiver over to millioner græsædende dyr (75% gnuer) sig på vandring i søgen efter græs. En farefuld færd på omkring 800 kilometer. Serengeti forbindes også med Løvernes Konge – det er nemlig den park, der minder mest om landskabet i den populære Disneyfilm.

Overnatning i midt inde på selve Serengeti sletten.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

bjerge-savanne-loeve

Serengetis utrolige savanne byder på safari i verdensklasse

Tre af dagens oplevelser:

 • Fantastiske landskaber og dyreliv på Serengetis savanne og chance for at se The Big Five
 • Ekstradagen på Serengeti giver de bedste forudsætninger for at se så meget af Afrikas storvildt som muligt
 • Sidste aften midt ude på savennen i Wild camp

Vi vægter Afrikas dyreliv højt på denne rejse. Derfor har vi hele tre nætter inde på selve Seregngeti. Det tager nemlig tid at udforske den enorme savanne, og det er der selvfølgelig taget højde for. 
Serengeti er verdens måske bedste safariområde. Blandt masaierne går den under kaldenavnet Serengit, “De endeløse sletter”. Det forstår man sagtens, da savannen og det samlede beskyttede land nærmer sig Danmarks størrelse.

Vi har et større udvalg af safari-camps og -lodges i Tanzania, som alle er fantastisk godt placeret. Her kan du se en lille safari video over hvilke overnatningsmuligheder, vi tilbyder.

Serengeti National Park er et eftertragtet safariområde, da dette område er blandt Afrikas bedste. Sammen med Ngorongoro er der mulighed for at opleve det fantastiske fænomen The Big Five. At overvære den frygtindgydende løve kaste sig over sit udvalgte bytte kan være en dramatisk oplevelse. Nogle gange byttes der dog om på rollerne, og i stedet vil man opleve en større flok bøfler sætte efter en drilsk løve, som er kommet lige lovligt tæt på.

Overnatning inde på selve Serengeti sletten.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

bjerge-savanne-afrikansk-fiskeoern

Gennem Naabi-sletten til Ngorongoros højland

Tre af dagens oplevelser:

 • Serengetis dyreliv på vej mod Naabi Hills - hyæner, fugle, bøfler og andre spændende dyr
 • Ngorongos højland og kørsel over krateret
 • Ankomst Karatu i kaffehøjlandet på ydersiden af Ngorongoro

Oplevelserne i Serengeti National Park vil ingen ende tage. Besøger man parken mellem december og februar, skal man søge mod syd. I den periode har hunnerne lige kælvet, og de store dyreflokke opholder sig i den sydlige del af Serengeti. Mellem maj og september vil dyrene opholde sig i den nordlige del.

Det er et fantastisk syn, når dyreflokkene vandrer fra den ene ende af parken til den anden. Rovdyrene ser dog også her deres snit til at springe på de store flokke af føde, som passerer forbi. Når løver og geparder har nedlagt deres bytte og efterfølgende forladt det igen, er hyæner, sjakaler og gribbe klar i kulissen til at overtage og kaste sig over resterne.

Efter rejsen gennem Serengeti går turen tilbage langs det fantastiske Ngorongoro-krater og videre til Karatu-distriktet. Her holdes eftermiddagen fri, og i de lækre omgivelser ved Highview Hotel har vi god tid til at sunde os og bearbejde de mange indtryk fra vores Tanzania-safaritur.  

Overnatning i Karatu. 

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

 

Opgrader eventuelt den sidste nat til Ngorongoro Sopa Lodge, der ligger med fantastisk udsigt over Ngorongoro-krateret.

bjerge-savanne-leopard

Træklatrende løver og safari i Lake Manyara

Tre af dagens oplevelser:

 • Great Rift Valley – Afrikas store forskydning
 • Safari i den mindre og smukt beliggende grønne Lake Manyara Nationalpark
 • Fly tværs over Tanzania til Zanzibar

Vi må gnide øjnene tidligt i dag, for vi har meget på programmet. Vi tager alt vores bagage med og drager på en kort safari i Lake Manyara National Park. Manyara er en lille, fin park med et areal på 330 km2 beliggende i Afrikas store forskydningsdal, den berømte Great Rift Valley. Her er et godt udvalg af dyr, og særligt ved søen er der masser af liv. Nogle dage er det de smukke pelikaner og skovstorke, som pryder landskabet, mens det i andre perioder er de lyserøde flamingoer, som flokkes ved søen. Lake Manyara er dog mest af alt kendt for sine træklatrende løver og mange flodheste.

Herfra kører vi videre til lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen mod Danmark

Morgenmad, frokost-boks og mad på flyrejsen er inkluderet.

bjerge-savanne-elefant

Velkommen hjem.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
28.498,-

1. apr. - 18. jun. 2020
27.498,-

19. jun. - 16. aug. 2020
30.498,-

17. aug. - 10. dec. 2020
27.998,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
27.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al lokal transport som beskrevet i programmet
 • Safarirejse i safarijeep med garanteret vinduesplads og max 7 personer
 •   4 nætter på Springlands i Moshi 
 •   2 nætter på Muellers lodge i delt dobbeltværelse
 •   2 nætter på Highview safarihotel i Karatu i delt dobbeltværelse
 •   3 nætter  i Wild Camp på Serengeti i store canvastelte med privat bad og toilet 
 • Alle måltider på safarituren, som beskrevet i programmet
 • Chauffør og lokal, engelsktalende safariguide på safarirejse jf program
 • Afgifter og tilladelser til nationalparkerne
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Tanzania (kan søges online el. fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. 30 USD pr. safaridag for hele bilen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”  

 

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Ballonsafari - oplev savannen fra varmluftballon
Pris fra 4.398 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Juli til primo april (rejsen er mulig hele året, der er regntid medio april til medio juni samt i mindre grad i november)

Type: Safari med lokale safariguider

Vores lodges: Tanzania

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Ballonsafari - se video her 

Fantastisk ballonsafari, hvor vi flyver henover Serengetisletten. Det er en usædvanlig smuk og fantastisk oplevelse. Efter flyveturen er der Champagnebrunch på Serengeti. Der skal bestilles i meget god tid, da ballonsafarierne ofte er udsolgt lang tid i forvejen. Prisen er høj, men oplevelsen endnu højere. Læs mere her.

Migrationskort

Kort over den store Østafrikanske vildtvandring

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik