Antal dage: 13
Priser fra: 24.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Usambara og savanne

Usambara bjergenes kultur og den nordlige safariAfrejse fra København mod Kilimanjaro Airport, hvor vi ankommer efter midnat.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Ved ankomsten til Tanzania bliver vi mødt af vores samarbejdspartner, der står klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen. Fra lufthavnen er der en god times kørsel til Moshi, hvor der er indkvartering på Hotel Springlands i Moshi, der ligger i skyggen af Kilimanjaro, som nærmeste nabo til Afrikas mægtigste bjerg. Der er mulighed for at nyde dagen ved poolen på hotellet eller tage en tur til Moshi.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Dag 2

Fra Moshi og Kilimanjaros fod, køres i dag sydøstover på en længere, men smuk køretur til de smukke Usambarabjerge beliggende mellem Kilimanjaro og det indiske ocean. Vej går gennem småbyer som Mwanga og Usangi, Lembeni og Same inden der efter Makuyuni køres op i højlandet i "West Usambaras Lushoto Mountain".

I nærheden af Lushoto ligger Mullers Lodge højt oppe ad de skovklædte bjergsider. Her er der check-in og lige tid til en gåtur til et smukt vandfald i nærheden.

Overnatning på Mullers Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Usambara

Efter morgenmaden venter en gåtur ud i skovene på bjergskråningerne. Her kan man være heldig at se de flotte sorte og hvide colobusaber mellem trækronerne, men her er også krybdyr, fugle og mange smukke farverige sommerfugle. Den medbragte frokostpakke nydes undervejs. Der er desuden besøg til en af de nærliggende landsbyer, hvor dagligdagens gøremål foregår.

Overnatning på det hyggelige Mullers Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Efter morgenmaden vandres op til Irentes View, et berømt udkigspunkt, hvor der er den mest fantastiske udsigt over sletterne med græssende kvægflokke og søen Lake Jipe. Enten er der medbragt frokostpakke, eller der bliver organiseret noget lokal mad. Over frokost går turen tilbage til Moshi.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 5

Vi starter dagen med et besøg på en skole i nærområdet, hvor vores guide kan fortælle om baggrunden for skolen (der også ved siden af har et børnehjemsprojektet). VI fortsætter til Moshi, der er en herlig by med masser af lokale butikker og små markeder.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 6

I dag begynder safarioplevelserne. Vi kører mod masaiernes land og Tarangire Nationalpark, der ligger smukt centreret omkring Tarangire floden. Området består primært af savanne bevokset med tornebuske og med skærmakacier og baobabtræer – indbegrebet af Østafrika, men også med indslag af tættere skov, der er et paradis for alt levende!

Man kan benævne Tarangire som et ”alternativt Serengeti”, for i tørtidens sidste del (august-oktober) samles enorme flokke af zebraer, gnuer og elefanter for at drikke langs floden, på et tidspunkt hvor vildt rigdommen er mindst i Serengeti. Især elefanter ser man på særdeles fint hold, ofte i store flokke, også resten af året er mængden af slettevildt imponerende. Fuglefaunaen er mest ødsel oktober-maj. Strudse spankulerer adstadigt omkring mellem vildtet, og skovene rummer flere arter af næsehornsfugle, den endemiske gulskuldrede dværgpapegøje og solfugle. Langs floden ses den særegne, enorme overdækkede rede fra hammerhovedhejren.

Efter safarien kører vi til safarihotellet Highview, som ligger nær landsbyen Karatu i Ngorongoros omegn.

Overnatning i Karatu på safarihotellet Highview.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

bjerge-savanne-loeve

I dag kører vi på game drive nede i verdens måske mest berømte vildtreservat Ngorongoro Krateret. Kraterbunden er stort set cirkelrund og er 260 kvadratkilometer. Det er et vidtstrakt fladt område med græssavanne, skov og den flotte Makat-sø med tusinder af flamingoer. Her lever omkring 20.000 pattedyr inden for kraterkanten (calderaet for at være helt præcis). Vi ser med det samme bøfler, zebraer og klippespringer, gazeller og forskellige antiloper. Desuden er der stor sandsynlighed for at se elefant, næsehorn, den sjældne plettede hyæne, sjakal, løve, vortesvin og gnuer. Man kan være heldig at se leopard. Giraffer ser vi ikke hernede, med deres lange ben er de simpelthen ikke i stand til at forcere de stejle kratervægge.

Vi fortsætter ind i et af verdens bedste safariområder. Kører op ad den stejle vest væg til det frodige, grønne og meget smukke Mbulu-plateau. Undervejs besøger vi en masailandsby, hvor vi hører om, hvordan dette stolte folk prøver at bevare deres oprindelige kultur og skikke, mens de alligevel må tilpasse sig udviklingen i det omgivende samfund. Det er et spændende indblik i en meget anderledes kultur.

Efter en lang køretur når vi ud på Serengetis mægtige savanne og  Serengeti Wild CampTurner 5 Wild Camp eller Ikoma Wild Camp.

At overnatte i en klassisk safari camp (telte på 14 m2 med senge, bad og toilet) er nok den ultimative safari oplevelse. Her føler vi virkelig, at vi ligger ”midt i det hele”. Vi falder i søvn og vågner igen til savannens skønne lyde.

Overnatning i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

bjerge-savanne-flodhest-unge

Serengeti reservatet kaldes blandt masaierne ”den store åbne plads” – og er måske verdens bedste område for storvildt! Dette enorme reservat består af 14.763 kvadratkilometer savanne (og går mod nord over i den lige så velkendte Masai Mara i Kenya), der er levested for kæmpeflokke af gnuer, zebraer, antiloper, ko-antiloper og topier. Årligt begiver over to millioner græsædende dyr (75% gnuer) sig på vandring i søgen efter græs – en farefuld færd på omkring 800 kilometer årligt.

I den korte tørtid i december-februar findes flokkene i Serengetis sydlige del, hvor de har kælvet. Når græsset efterhånden visner (og er ”gnavet til bunds” af de store mængder dyr) vandrer skarerne i maj til september mod nord – gamle og unge i én enorm karavane på en rejse fyldt med farer!. Denne overflod af føde følges af Serengetis mange løver - samt af geparder, der udnytter vidderne til hurtigt sprint for at fange byttet. De sidste rester af ådslerne er hurtigt borte, når hyæner, sjakaler, gribbe og ørne har været på færde. Også leopard er almindelig her, men langt sværere at se – det sker dog oftere end andre steder i Afrika, at den plettede kat opdages som en lang hale, der hænger ned fra et træ. Et ekstra bonus er de 535 arter fugle som lever her, der er opført på områdets liste. Et er at se denne ufattelige vildtvandring på fjernsynet – noget helt andet at opleve dette bevægende eventyr udfolde sig for øjnene af én. Ingen forlader Serengeti upåvirket.

Overnatning på Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

bjerge-savanne-loeve

Vi har gudskelov hele dagen på den mægtige savanne og Serengeti slette. Dyrelivet og de store vidder gør, at man altid oplever noget nyt. Ikke to game drives er ens her i Afrikas vel nok bedste safariområde.

Overnatning på Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

bjerge-savanne-afrikansk-fiskeoern

Vi forlader langsomt Serengeti på smukkeste vis, med et langt flot game drive tværs gennem Serengeti og Ndutu-området. Herfra stiger vi op på Ngorongoros kraterkant til Karatu og Highview, hvor vi har fri om eftermiddagen.

Overnatning i Karatu på safarihotellet Highview. Opgrader evt den sidste nat til Ngorongoro Sopa Lodge, der ligger med en fantastisk udsigt over Ngorongoro krateret.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

bjerge-savanne-leopard

Vi har en lang dag foran os og står derfor tidligt op, tjekker ud og tager bagagen med. Vi skal på en flot, dog relativ kort, safari i Lake Manyara Nationalpark.
Lake Manyara er et enestående reservat på 330 km2. Med Great Rift Valley væggen som dramatisk kulisse findes ved den lavvandede sø enorme kolonier af skovstorke og pelikaner, mens store flokke af flamingoer farver søbredderne lyserøde. Bedst kendt er Lake Manyara dog for sine træklatrende løver – en meget anderledes oplevelse end de passivt hvilende flokke, man ser andetsteds. Desuden har søen en meget stor bestand af flodheste. Lake Manyara omgives af frodig skovsavanne med et væld af fugle. Området er beskrevet af flere forfattere, blandt andet i Hemingways "Afrikas Grønne Bjerge".

Vi kører videre til Moshi og Springlands hotel, hvor vi tilbringer resten af dagen/aftenen og spiser middag, inden vi sen aften kører i lufthavnen.

Værelse på Hotel Springlands er til rådighed indtil afrejse.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

bjerge-savanne-elefant

En begivenhedsrig rejse slutter – det er blevet tid til at tage afsked med Tanzania og vende næsen hjemad. Vi påbegynder hjemrejsen mod København – eller du kan vælge at forlænge rejsen med nogle dage på stranden på Zanzibar.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
19. aug. - 10. dec. 2019
27.598,-

11. dec. 2019 - 9. jan. 2020
Kontakt os

1. apr. - 18. jun. 2020
27.498,-

19. jun. - 16. aug. 2020
29.998,-

17. aug. - 10. dec. 2020
27.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al lokal transport som beskrevet i programmet
 • Safarirejse i safarijeep med garanteret vinduesplads og max 7 personer
 •   5 nætter på Springlands i Moshi (inkl. tidlig check-in ved ankomsten/sen check-ud på hjemrejsedagen)
 •   2 nætter på Muellers lodge i delt dobbeltværelse
 •   2 nætter på Highview safarihotel i Karatu i delt dobbeltværelse
 •   3 nætter  i Wild Camp på Serengeti i store canvastelte med privat bad og toilet 
 • Alle måltider på safarituren, som beskrevet i programmet
 • Chauffør og lokal, engelsktalende safariguide på safarirejse jf program
 • Afgifter og tilladelser til nationalparkerne
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Tanzania (fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. 30 USD pr. safaridag for hele bilen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”  

 

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Ballonsafari - oplev savannen fra varmluftballon
Pris fra 4.398 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Juli til primo april (rejsen er mulig hele året, der er regntid medio april til medio juni samt i mindre grad i november)

Type: Safari med lokale safariguider

Vores lodges: Tanzania

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Ballonsafari - se video her 

Fantastisk ballonsafari, hvor vi flyver henover Serengetisletten. Det er en usædvanlig smuk og fantastisk oplevelse. Efter flyveturen er der Champagnebrunch på Serengeti. Der skal bestilles i meget god tid, da ballonsafarierne ofte er udsolgt lang tid i forvejen. Prisen er høj, men oplevelsen endnu højere. Læs mere her.

Migrationskort

Kort over den store Østafrikanske vildtvandring

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
1. okt. 2019 kl. 19:30

Afrika: Safari i Tanzania og Zanzibar
Messen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen. Sal A. Halmtorvet 11, 1700 København V
19. okt. 2019 kl. 11:00

Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. dec. 2019 kl. 19:30

Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik