Usambara og savanne
Antal dage: 13
Priser fra: 24.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Usambara og savanne

Usambara bjergenes kultur og den nordlige safari

 

Oplev de fantastiske Usambara bjerge i det ukendte Tanzania. På denne store Tanzania safarirejse skal vi udover de klassiske safariparker også opleve de smukke Usambara bjerge med Lushoto og Irentes View, beliggende sydøst for Kilimanjaro. Her tilbringer vi nogle dage, hvor vi nyder den fantastiske natur med vandfald, skovklædte bjergskråninger og imponerende udsigter.  

 

 • Usambara bjergene i skøn kombination med de klassiske safariparker
 • Let dagsvandring med guide i Usambara bjergene – tæt på lokallivet
 • Vidunderlige naturoplevelser – vandfald, skovklædte bjergskråninger og imponerende udsigter
 • Mullers Lodge – klassisk kolonistil og hyggelig have med en fantastisk udsigt


 • Usambara bjergene i skøn kombination med de klassiske safariparker
 • Let dagsvandring med guide i Usambara bjergene – tæt på lokallivet
 • Vidunderlige naturoplevelser – vandfald, skovklædte bjergskråninger og imponerende udsigter
 • Mullers Lodge – klassisk kolonistil og hyggelig have med en fantastisk udsigt
 • Uforglemmelige safarioplevelser ved Lake Manyara, Ngorongoro og Serengeti
 • Ofte privat safari i bil med safari guider/chauffør, max 7 rejsende i bilen
1.

Afrejse mod Afrika, Kilimanjaro Airport, Tanzania

Dag 1

Afrejse fra København mod Kilimanjaro Airport, hvor vi ankommer efter midnat.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst Kilimanjaro Lufthavn og Moshi

Dag 2

Ved ankomsten til Tanzania bliver vi mødt af vores samarbejdspartner, der står klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen. Fra lufthavnen er der en god times kørsel til Moshi, hvor der er indkvartering på Hotel Springlands i Moshi, der ligger i skyggen af Kilimanjaro, som nærmeste nabo til Afrikas mægtigste bjerg. Der er mulighed for at nyde dagen ved poolen på hotellet eller tage en tur til Moshi.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

3.

Til Lushoto og Usambara bjergskovene

Usambara

Fra Moshi og Kilimanjaros fod, køres i dag sydøstover på en længere, men smuk køretur til de smukke Usambarabjerge beliggende mellem Kilimanjaro og det indiske ocean. Vej går gennem småbyer som Mwanga og Usangi, Lembeni og Same inden der efter Makuyuni køres op i højlandet i "West Usambaras Lushoto Mountain".

I nærheden af Lushoto ligger Mullers Lodge højt oppe ad de skovklædte bjergsider. Her er der check-in og lige tid til en gåtur til et smukt vandfald i nærheden.

Overnatning på Mullers Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Usambara bjergskovene

Dag 4

Efter morgenmaden venter en gåtur ud i skovene på bjergskråningerne. Her kan man være heldig at se de flotte sorte og hvide colobusaber mellem trækronerne, men her er også krybdyr, fugle og mange smukke farverige sommerfugle. Den medbragte frokostpakke nydes undervejs. Der er desuden besøg til en af de nærliggende landsbyer, hvor dagligdagens gøremål foregår.

Overnatning på det hyggelige Mullers Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Irentes View og Lake Jipe samt retur til Moshi

Dag 5

Efter morgenmaden vandres op til Irentes View, et berømt udkigspunkt, hvor der er den mest fantastiske udsigt over sletterne med græssende kvægflokke og søen Lake Jipe. Enten er der medbragt frokostpakke, eller der bliver organiseret noget lokal mad. Over frokost går turen tilbage til Moshi.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands

Morgenmad og frokost er inkluderet.

6.

Moshi, besøg på en skole og markedet i Moshi

Dag 6

Vi starter dagen med et besøg på en skole i nærområdet, hvor vores guide kan fortælle om baggrunden for skolen (der også ved siden af har et børnehjemsprojektet). VI fortsætter til Moshi, der er en herlig by med masser af lokale butikker og små markeder.

Overnatning i Moshi på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

7.

Safari – Tarangire Nationalpark og Karatu

bjerge-savanne-loeve

I dag begynder safarioplevelserne. Vi kører mod masaiernes land og Tarangire Nationalpark, der ligger smukt centreret omkring Tarangire floden. Området består primært af savanne bevokset med tornebuske og med skærmakacier og baobabtræer – indbegrebet af Østafrika, men også med indslag af tættere skov, der er et paradis for alt levende!

Man kan benævne Tarangire som et ”alternativt Serengeti”, for i tørtidens sidste del (august-oktober) samles enorme flokke af zebraer, gnuer og elefanter for at drikke langs floden, på et tidspunkt hvor vildt rigdommen er mindst i Serengeti. Især elefanter ser man på særdeles fint hold, ofte i store flokke, også resten af året er mængden af slettevildt imponerende. Fuglefaunaen er mest ødsel oktober-maj. Strudse spankulerer adstadigt omkring mellem vildtet, og skovene rummer flere arter af næsehornsfugle, den endemiske gulskuldrede dværgpapegøje og solfugle. Langs floden ses den særegne, enorme overdækkede rede fra hammerhovedhejren.

Efter safarien kører vi til safarihotellet Highview, som ligger nær landsbyen Karatu i Ngorongoros omegn.

Overnatning i Karatu på safarihotellet Highview.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

8.

Ngorongoro safari, besøg i masailandsby – transport til Serengeti

bjerge-savanne-flodhest-unge

I dag kører vi på game drive nede i verdens måske mest berømte vildtreservat Ngorongoro Krateret. Kraterbunden er stort set cirkelrund og er 260 kvadratkilometer. Det er et vidtstrakt fladt område med græssavanne, skov og den flotte Makat-sø med tusinder af flamingoer. Her lever omkring 20.000 pattedyr inden for kraterkanten (calderaet for at være helt præcis). Vi ser med det samme bøfler, zebraer og klippespringer, gazeller og forskellige antiloper. Desuden er der stor sandsynlighed for at se elefant, næsehorn, den sjældne plettede hyæne, sjakal, løve, vortesvin og gnuer. Man kan være heldig at se leopard. Giraffer ser vi ikke hernede, med deres lange ben er de simpelthen ikke i stand til at forcere de stejle kratervægge.

Vi fortsætter ind i et af verdens bedste safariområder. Kører op ad den stejle vest væg til det frodige, grønne og meget smukke Mbulu-plateau. Undervejs besøger vi en masailandsby, hvor vi hører om, hvordan dette stolte folk prøver at bevare deres oprindelige kultur og skikke, mens de alligevel må tilpasse sig udviklingen i det omgivende samfund. Det er et spændende indblik i en meget anderledes kultur.

Efter en lang køretur når vi ud på Serengetis mægtige savanne og  Serengeti Wild CampTurner 5 Wild Camp eller Ikoma Wild Camp.

At overnatte i en klassisk safari camp (telte på 14 m2 med senge, bad og toilet) er nok den ultimative safari oplevelse. Her føler vi virkelig, at vi ligger ”midt i det hele”. Vi falder i søvn og vågner igen til savannens skønne lyde.

Overnatning i Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

9.

Serengeti safari

bjerge-savanne-loeve

Serengeti reservatet kaldes blandt masaierne ”den store åbne plads” – og er måske verdens bedste område for storvildt! Dette enorme reservat består af 14.763 kvadratkilometer savanne (og går mod nord over i den lige så velkendte Masai Mara i Kenya), der er levested for kæmpeflokke af gnuer, zebraer, antiloper, ko-antiloper og topier. Årligt begiver over to millioner græsædende dyr (75% gnuer) sig på vandring i søgen efter græs – en farefuld færd på omkring 800 kilometer årligt.

I den korte tørtid i december-februar findes flokkene i Serengetis sydlige del, hvor de har kælvet. Når græsset efterhånden visner (og er ”gnavet til bunds” af de store mængder dyr) vandrer skarerne i maj til september mod nord – gamle og unge i én enorm karavane på en rejse fyldt med farer!. Denne overflod af føde følges af Serengetis mange løver - samt af geparder, der udnytter vidderne til hurtigt sprint for at fange byttet. De sidste rester af ådslerne er hurtigt borte, når hyæner, sjakaler, gribbe og ørne har været på færde. Også leopard er almindelig her, men langt sværere at se – det sker dog oftere end andre steder i Afrika, at den plettede kat opdages som en lang hale, der hænger ned fra et træ. Et ekstra bonus er de 535 arter fugle som lever her, der er opført på områdets liste. Et er at se denne ufattelige vildtvandring på fjernsynet – noget helt andet at opleve dette bevægende eventyr udfolde sig for øjnene af én. Ingen forlader Serengeti upåvirket.

Overnatning på Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

10.

Serengeti safari

bjerge-savanne-afrikansk-fiskeoern

Vi har gudskelov hele dagen på den mægtige savanne og Serengeti slette. Dyrelivet og de store vidder gør, at man altid oplever noget nyt. Ikke to game drives er ens her i Afrikas vel nok bedste safariområde.

Overnatning på Wild Camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

11.

Serengeti og Karatu

bjerge-savanne-leopard

Vi forlader langsomt Serengeti på smukkeste vis, med et langt flot game drive tværs gennem Serengeti og Ndutu-området. Herfra stiger vi op på Ngorongoros kraterkant til Karatu og Highview, hvor vi har fri om eftermiddagen.

Overnatning i Karatu på safarihotellet Highview. Opgrader evt den sidste nat til Ngorongoro Sopa Lodge, der ligger med en fantastisk udsigt over Ngorongoro krateret.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

12.

Lake Manyara safari og Moshi

bjerge-savanne-elefant

Vi har en lang dag foran os og står derfor tidligt op, tjekker ud og tager bagagen med. Vi skal på en flot, dog relativ kort, safari i Lake Manyara Nationalpark.
Lake Manyara er et enestående reservat på 330 km2. Med Great Rift Valley væggen som dramatisk kulisse findes ved den lavvandede sø enorme kolonier af skovstorke og pelikaner, mens store flokke af flamingoer farver søbredderne lyserøde. Bedst kendt er Lake Manyara dog for sine træklatrende løver – en meget anderledes oplevelse end de passivt hvilende flokke, man ser andetsteds. Desuden har søen en meget stor bestand af flodheste. Lake Manyara omgives af frodig skovsavanne med et væld af fugle. Området er beskrevet af flere forfattere, blandt andet i Hemingways "Afrikas Grønne Bjerge".

Vi kører videre til Moshi og Springlands hotel, hvor vi tilbringer resten af dagen/aftenen og spiser middag, inden vi sen aften kører i lufthavnen.

Værelse på Hotel Springlands er til rådighed indtil afrejse.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

13.

Hjemrejse samt ankomst til København

En begivenhedsrig rejse slutter – det er blevet tid til at tage afsked med Tanzania og vende næsen hjemad. Vi påbegynder hjemrejsen mod København – eller du kan vælge at forlænge rejsen med nogle dage på stranden på Zanzibar.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
11. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 31. marts 2019
27.498,-
24.998,-

1. april - 20. juni 2019
27.998,-
25.498,-

21. juni - 18. august 2019
29.498,-
26.998,-

19. august - 10. december 2019
27.498,-
24.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al lokal transport som beskrevet i programmet
 • Safarirejse i safarijeep med garanteret vinduesplads og max 7 personer
 •   5 nætter på Springlands i Moshi (inkl. tidlig check-in ved ankomsten/sen check-ud på hjemrejsedagen)
 •   2 nætter på Muellers lodge i delt dobbeltværelse
 •   2 nætter på Highview safarihotel i Karatu i delt dobbeltværelse
 •   3 nætter  i Wild Camp på Serengeti i store canvastelte med privat bad og toilet 
 • Alle måltider på safarituren, som beskrevet i programmet
 • Chauffør og lokal, engelsktalende safariguide på safarirejse jf program
 • Afgifter og tilladelser til nationalparkerne
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • VAT/turistskat i Tanzania
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Tanzania (fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. 30 USD pr. safaridag for hele bilen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”  

TILKØB

Praktisk information

Bedste rejsetid: Juli til primo april (rejsen er mulig hele året, der er regntid medio april til medio juni samt i mindre grad i november)

Type: Safari med lokale safariguider

Vores lodges: Tanzania

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Tilkøb af ballonflyvning over Serengeti

Ballonsafari - se video her 

Fantastisk ballonsafari, hvor vi flyver henover Serengetisletten. Det er en usædvanlig smuk og fantastisk oplevelse. Efter flyveturen er der Champagnebrunch på Serengeti. Der skal bestilles i meget god tid, da ballonsafarierne ofte er udsolgt lang tid i forvejen. Prisen er høj, men oplevelsen endnu højere. Læs mere her.

Migrationskort

Migrationskort

Kort over den store Østafrikanske vildtvandring

Foredrag

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

9. januar 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Kilimanjaro, safari og Zanzibar

28. februar 2019 · Klokken 19:00

Eventyrsport Vejle, Torvegade 9, 7100 Vejle

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

5. marts 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

20. marts 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Sydafrika (Makutsi)

30. april 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Safari i Tanzania og Zanzibar

19. oktober 2019 · Klokken 11:00 - 11:30

Messen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen. Sal A. Halmtorvet 11, 1700 København V

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.