Antal dage: 32
Priser fra: 69.998,-
Rejseform: Grupperejse
Næste rejse: 23-09/20

Se priser & book

Himlung Himal 7.126 meter

Velkommen til en stor Himalaya ekspedition over de magiske 7.000 meter


Fra København mod Kathmandu

Dag 1

Vi ankommer til Kathmandu og har mulighed for at tage ud og tjekke udstyr og forberede os på den kommende ekspedition. Vi går en tur i de smalle gade og blandt Thamels virvar af hyggelige butikker, cafeer og restauranter og ikke mindst fornøjelige oplevelser.

Vi bruger hele dagen på ekspeditionsforberedelse i Kathmandu. Klart vi også har tid til at gå en tur i byen, men ellers bruges dagen til at tjekke udstyr, tilladelser og sørge for at alt er på plads til afhang mod Himlung base camp i morgen.

Overnatning på Marshyangdi

Morgenmad inkluderet.

Klatreurstyr Kathmandu

Vi har en lang køredag foran os. Vi kører gennem Trisulidalen med frokost stop i Besishahar, inden vi skifte rtil lokale jeeps, der kører os yderligere op i Marshyangdi-dalen til Jagat efter en lang, men utrolig flot transportdag.

Overnatning i tehus i Jagat 1.290 meter.

Overnatning i tehus

 

Jeep til Jagat 1.290 meter

Vi starter ud gennem de stejle bjergsider og går mod Chamje og landsbyen Tal mede det flotte vandfald, inden vi skal op mod Dharapani beliggende i 1.900 meters højde

Overnatning i tehus i Dharapani 1.920 meter.

Overnatning i tehus

 

Himlung expedtition

Vi drejer nordvestover og går mod Bagarchap 2.160 meter, hvor der både er ferskenlunde og æbletræer – og ikke mindst udsigt til Annapurna II, verdens 16. højeste bjerg. Kort efter Bagarchap komme vi til Danagyu og skoven tætnes. Det er herlig vandring til Latamarang inden vi ankommer til Koto i 2.600 meters højde. Nord for os ligger vejen til Phu og dermed Himlung, et område som først åbnede i 2002. 

Overnatning i tehus i Koto 2.600 meter

Overnatning i tehus

 

7000 meter ekspedition

Vi forlader Annapurna ved Koto og fortsætter stik nord og ind i dalen, der fører til Nar og Phu. Inden vi forlader Koto bliver vi med særtilladelsen indregistreret til Nar og Phu. Vi krydser broen og går ind i den  flotte og stejle canyon, hvor stien periodisk ligger højt over flodsengen.

Vi stiger op til Dharamsala i 3.230 meters højde og er ved at komme godt op i højden, men skal alligevel et stykke videre i dag. Vore naboer er Pisang Peak, Lamjung Himal og Annapurna II’s mægtige nordvæg. En lille time efter Dharamsala, rejser stien sig brutalt og vi stiger op i det åbne land og den sidste rest skov og ankommer til hyggelige Meta, beliggende i 3.560 meters højde.

Overnatning i tehus i Meta 3.560 meter

Overnatning i tehus

8000 meter ekspedition - start med 7000 meter

Vi holder nu en akklimatiseringsdag, for at være klar til de højere bygder og ikke mindst Nar og Phu. Dagen bruges i Meta og for de friske går vi måske et stykke op mod base camp for det mægtige Kang Guru 6.981 meter. Efter en ganske kort stigning, kommer Annapurna II til syne. Måske fortsætter vi hele vejen op til base camp i ca. 4.200 meters højde. 

Overnatning i tehus i Meta 3.560 meter

Overnatning i tehus

 

Kangguru base camp

Vi har vigtigere ting, end at haste og derfor haster vi ikke til base camp, men sørger for en ordentlig højdetilvænning. I dag kan vi opleve yak-karavaner, nærmest som scener der udspiller sig i Dolpo og er dermed ved at komme langt fra alfarvej. På himlen ses ofte både den store Himalayagrib og ikke mindst den imponerende Lammegrib. På bjergsiderne over os kan man ganske ofte se de berømte blåfår, der er sneleopardens foretrukne byttedyr. Dagen går ad de skønneste stier, dog skal vi over et par raviner og dybe morænedale, der tager pusten de første par gange. Spredt skov af birk og sølvbirk, rhododendron dukker op som den sidste småskov og ellers er vi i det store øde højland.

Vi overnatter i Kyang, 3.820 meters højde. 

Overnatning i tehus

 

HimlungPeak

Vi skal ud på en af Nepals imponerende vandredage. Stien hænger højt over floden og efter et par timer ser det ud til at dalen stopper – og så går det op, brutalt men kort til indstigningen til Phu-dalen. Herfra går det let til den skjulte Phu. Landskabet er i den grad særegent – og kulturen så nærmest uberørt.

Få steder uden for det øvre Dolpo og Mustang, komme vi i nærheden af så speciel en atmosfære og arkitektur. Husene er typiske for den tibetanske kulturs udbredelse.

Husene er alle af sten og indenfor, ved ildstedet i køkkenet laver kvinderne tibetansk te, kogte kartofler, ris og tsampa.

 Overnatning i tehus

Himlung summit

Phu er helt fantastisk, troldsk som fra en anden verden - og i skrivende stund er der blot 2-3 tehuse - men udviklingen går stærkt, så skynd dig at tage med, inden stemningen forsvinder.

Vi har hele dagen i Phu, som mildt sagt er en yderst isolerede dal beliggende nordøst for Manang nær grænsen til Tibet. Der bor under 200 mennesker, alle buddhistiske bhotias af tibetansk afstamning.

Alle tiders bjergeventyrer, briten Tilman, udforskede dalene i 1950’erne, Snellgrove og Haimendorff var her ditto - og nu er det vores tur. Men for offentligheden har Nar og Phu været fuldstændig lukket land indtil 2002, hvor det lidt overraskende blev åbnet. Vores daværende rejseleder Søren Viit Nielsen var formodentlig første dansker i området samme år. 

Blot to dages gang nord herfor ligger Tibet. Og der er forbavsende stor aktivitet i handlen med den mægtige nabo. Vi skal på klostervandring og se de smukke bjerge mod nord i denne fortryllende by.

Himlæungexpedition-akklimatiseringsdag

Fra Phu går vi nordøst over – nærmest nord for Manaslu til Himlung base camp og finder et velegnet sted til de næste mange dages base camp i knap 5.000 meters højde. Vi har et par dage til akklimatisering og begynder langsomt bestigningen, fixing af reb og opsætning af lejre højere på bjerget herfra. 

Overnatning på ekspeditionsbasis i telt.

Frokost og aftensmad er inkluderet

Himlung base camp 4.850 meter

13.-22. Dag: Himlung bestigning

Dagene på bjerget er svære at planlægge hjemmefra, men vi planlægger tre lejre undervejs – og går i gang efter lidt akklimatisering og højdedage.

 

15. dag: Lejr 1 – 5.620 meter

Vi går ud af base camp og beregner omkring seks timer til Camp 1, som starter med Pangri morænen og går op gennem en klippefyldt kløft til en kam, der fører mod lejr 1 ved en lille en bjergsø beliggende i 5.620 meters højde.

 Himlung expedition

18. dag: Lejr 2, 6.230 meter

Vi går nordøst over et klippe- og gletsjerfyldt område, hvor vi formodentlig sætter fixreb på nogle sektioner over spalteområderne, og skal fire os kort ned mod et plateau, som nogle bruger som lejr 1.  Der er seracer (istårne), spalter og stejle passager i dagene her

 

20. dag: Topdagene – Himlung Himal 7.126 meter

Ruten mod toppen går på den vestlige side af gletcheren, og går op mod den østgående stejle kam mod topflanken. Vi skal over et spalteområde i godt 6.350 meters højde, inden selve topvæggen nås. Vi beregner 8-9 timer til toppen er 4-5 timer ned

 

Himalaya bjergbestigning

Ekstra dage til vejrlig og akklimatisering og topdage, så vi vælge den rigtige topdag ift. gruppens sammensætning, højdetilvænning, vejrlig og form. VI har eet topforsøg på ekspeditionen og skal derfro gerne have nogle dage at løbe på 

.

Overnatning i tehus

 

Chhukung 4.750 meter

Base Camp til Methang 3.650 meter - det er en lang dag nedad, først et par timer til Phu og derfra tre timers tid til Kyang og yderligere et par timer til Meta, den første lille bygd i Narphu-dalen.

Overnatnig i tehus

 Island Peak base camp

Tilbage til Koto og alskens lækkerier på "Annapurna Rundt" ruten.

Overnatning i tehus

Himalayaekspeditions

Tilbage sydover til Dharapani og Tal, hvor det hele startede.

Overnatning i tehus

Bestigning og toptur

Vi skal i lokaljeep ud af Marshyangdidalen og videre i bus tilbage til Kathmandu og vores hotel.

Velkommen tilbage 

Nepal ekspedition

Vel tilbage efter ugerne i højbjergene er Kathmandu klar til at blive oplevet. Dagene til egne eventyr i Kathmandu, hvor der mildt sagt er masser at tage sig til.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Climb7000metre

Afrejse tidlig formiddag med forventet ankomst til København i løbet af aftenen.

 Velkommen hjem

Trekkingpeak
Afrejse
Pris
 
23. sep. 2020
69.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse (inkl. 30 kg bagage)
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Transfer og transport i bus og jeep
 • Dansk rejseleder
 • Trekking guider
 • Højdesherpaer med guideratio 2:1
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • 5 overnatninger på hotel i Kathmandu med morgenmad
 • Vandretur, ture udflugter, entreer i Kathmandu
 • Overnatning i tehuse på trekket
 • 13 overnatninger i base camp og derover i telt
 • Al mad i base camp og på bjerget
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Himlung Himal bjergtilladelse
 • Satellittelefon på bjerget
 • Al fælles sikkerhedsudstyr til bjerget (ikke personligt klatregrej)
 • Vand på trekkingturen, 5 liter i døgnet (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Informationsmateriale om Nepal - lille Nepal wiki med pakkelister og gode råd
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt. nationalparkafgifter
 • 10-29% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meters højde. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Evt. tilslutningsfly fra provinsen (kontakt os og hør nærmere)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Mad/drikkevarer på trekkingturen i tehusene indtil base camp og ned igen (beregn 45-60,- pr måltid)
 • Personlige udgifter og drikkepenge (beregn ca. 275-300 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Højde: Op til 7.126 meter (højeste sovehøjde, 5.400 meter)

Sværhedsgrad: 4 D  Himlung er ikke meget teknisk svær, men kræver erfaring og stamina

Type: Højde ekspedition, du skal have forudgående erfaring fra min. to 6.000'ere

Gruppestørrelse: Min. 8 deltagere

Kiplings anbefalinger om bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning

Og en stor tak til Lex Blankenstijn for Himlung ekspeditionsbilleder.

IHimlung Himal 7.126 meter foto Lex Blankenstijn

En ekspedition over 7.000 meter

Vi er med Himlung ekspeditionen oppe i den alvorlige ende af skalaen og det kræver da også stor forudgående erfaring.

Der er ingen tvivl om, at dette er Danmarks pt. største udfordring – en bestigning af en 7.000’er fordrer stor fysisk formåen, motivation og et relativt stort erfaringsgrundlag. Således skal du have været i stor højde før. Din erfaring kan være fra en bestigning af en af Himalayas Trekking Peaks som Mera Peak, Island Peak samt Aconcagua. Derudover også gerne Mt. Elbrus eller lignende - i en kombination der er nødvendig for at kunne deltage på Himlung Himal. Det gælder sikkerhed og generelt erfaringsgrundlag, for dels at sikre en rimelig succesmulighed for dig, for uden vil du være meget dårlæigt stedt, men også overfor de andre ekspeditionsdeltagere. 

 

Vejen er målet

Vejen er målet siger østens filosofi. Udtrykket kunne ligesåvel stå som motto for en vellykket ekspedition til (og måske endda bestigning) Himlung Himal 7.126 meter. Ekspeditionen er for dem, som har lyst til at deltage i en krævende og udfordrende rejse, hvor der fordres stor selvstændighed, men også en vilje til at skabe en god fælles oplevelse.

Målrettethed, viljestyrke og stor fysisk udholdenhed, er det der får dig på toppen, mens humoristisk sans, en vis mangel på selvhøjtidelighed, og lyst til at stifte et anderledes venskab på holdet gør vores ekspedition til en succes.

Vi kommer tæt på hinanden og os selv i en intens måned med stærke naturoplevelser. Ikke alt vil svare til dine forventninger - ekspeditioner i bjergene er en besværlig størrelse og for nogen kan være at acceptere, hvis man ikke når toppen. Den risiko er der altid - derfor husk at vejen er målet.

En ting er sikkert; du glemmer aldrig ekspeditionen, den vil dukke op igen og igen resten af livet.

 

Fysisk form

Jo bedre kondition du er i før afgang på ekspeditionen, jo mere får du ud af selve rejsen og jo større chancer er der for, at du kommer på toppen. Akklimatiseringen har dog også meget at skulle have sagt. Vi har god tid i højderne inden bestigningen, hvilket vil hjælpe meget.

Men jo bedre kondition og ikke mindst udholdenhed, jo mere tid er der til at opleve, fotografere og generelt have en god og interessant tur, hvor modsat kan det blive et helvede.

Den anden vigtige faktor ved en god kondition er sikkerhed. Enhver erfaren bjergbestiger vil mene at god form er en sikkerhedsfaktor. Vejret kan skifte meget hurtigt i højderne og det vil derfor være nødvendigt, at man kan bevæge sig med en vis hastighed. Da vi har god tid til akklimatisering, har vi god mulighed for at komme på toppen af Himlung. Vi vandrer i mange dage inden selve bestigningen.

Udholdenhed, stamina og MEGET god træning er afgørende nøgleord.

 

Motivation

Iltindholdet over 5.500 meter (som i base Camp) er halveret i forhold til havoverfladen. Tiden over denne højde er krævende, blandt andet pga. temperaturen og det lave iltindhold. Vi arrangerer ekspeditionen på den bedste og sikreste årstid, men der kan stadig være rigtig koldt om natten over 5.000 meter og vi risikerer, som altid i bjergene, sne og perioder ustabilt vejr.

Derfor er det vigtigt, at man gør sig klart, at dette er en ekspedition med alt hvad det indebærer af trængsler og "Hardships". De store oplevelser og et sikkert ekspeditionsmiljø sørger vi for.

 

Udstyr udover ekspeditionstøj etc

[ ] Klatrestøvler: Tekniske højdeklatrestøvler ala La Sportiva Spantik, Scarpa Phantom 8000, Scarpa Vega

[ ] Isøkse: 2 stk. klatreøkse 56-70 cm, med lige skaft

[ ] Crampon: 1 sæt 12-point Step-in som passer til klatrestøvlen) også hvis der er yeti’er uden på

[ ] Klatresele: Ikke polstret alpinsele med justerbare benløkker

[ ] Karabiner: Tre store låsekarabiner (twist lock eller tilsvarende), 6 klassiske karabiner (ikke skruekarabiner)

[ ] Slynger: 2 lange tapeslynger

[ ] Prusik: Prusikslynge (12 meter á 6 mm)

[ ] Ascender: Et sæt alá Jumar

[ ] Absail: Ottetal alá ATC eller Trango Pyramid

[ ] Hjelm: Klatrehjelm (skal kunne være uden på balaclava/hue)

[ ] Vandrestave: To stk. vandrestave

Foredrag
Periode
Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
20. nov. 2019 kl. 17:30

Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
8. jan. 2020 kl. 19:30

Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 19:30

Dansk Himalaya historie
Restaurant MOMO Nepal, Sankt Jørgens Gade 116a, 5000 Odense
11. mar. 2020 kl. 19:00
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik