Mera Peak 6.461 meter, Nepal

Everest området og ekspedition til Mera Peak - Nepals højeste Trekking Peak


"Lige hjemkommet fra en fantastisk tur til Mera Peak. Tusind tak og kæmpe ros til jer - og ikke mindst til Martin Ploug - for en fantastisk oplevelse og rejse!! Jeg skal jo bare afsted med jer igen:-) "

Fra København går det mod Kathmandu.

Mad inkluderet på flyet. 

Mera Peak højdekurver

Vi ankommer tidlig morgen i Kathmandu. Ved ankomsten får vi en herlig modtagelse, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel.
Leder man efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en af de første pladser – den er ganske simpelthen et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarerne, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by. Og jo, der er forurenet, støvet, alt for megen trafik og den er tæt - men tager du baggader og gyder, får du øjnene op for en forunderlig by.

Eftermiddagen fri til at lande og forberede os på ekspeditionen. Vi går en fællestur i Thamel.

Morgenmad er inkluderet.

Overnatning i Kathmandu.

Merapeakexpedition

Om formiddagen tager vi med rejselederen på gåtur gennem det gamle Kathmandu ved Kathesimbhu, Durbar Square, Kumaris hus og Asan Toles basarområder for til sidst at gå tilbage til Thamel og vores hotel. 

I løbet af eftermiddagen kører vi 4-5 timer udover kanten af Kathmandu-dalen til Sun Kosi floden i Ramechhap og byen Mulkot, hvor vi overnatter på hotel inden afgang til Lukla. Flyvningern til Lukla blev i april 2019 flyttet fra Kathmandu lufthavn til Ramechhap lufthavn grundet trafikpres i Kathmandu. Ulempen er køreturen gennem Nepals bjerglland, men fordelen er at man ikke skal vente 3-4-5 timer i Kathmandu lufthavn mere.

Sen eftermiddagsankomst til Mulkot beliggende ved Sun Kosi (Guld-floden) en time fra Ramechhap Airstrip.

Overnatning i Mulkot.

Morgenmad er inkluderet.

 

Khumjung Hillary Hospital Kunde

tidligt om morgenen kører vi det sidste stykke til langs floden til Manthali Airstrip i Ramechhap. Herfra flyver vi cirka 20 minutter langs Himalaya-bjergene til lufthavnslandsbyen Lukla, som ligger i 2.850 meters højde.

Fra Lukla og et par timer trek nås første større bygd Phakding i 2.640 meters højde, som er første overnatningssted for stort set alle turister. Vandringen går videre, hurtigt gennem Zamphute og Toktok til Benkar, hvor en kæmpeblok er fyldt med buddhistiske inskriptioner (manisten). Mod nordøst tårner Thamserku sig mod himlen og efter et par timers gang nås Monjo, der er en lille hyggelig landsby med omkring 25 huse, som ligger i en smal dal ved foden af Thamserku på 6.608 meter.

Overnatning i tehus i Monjo

Morgenmad er inkluderet i Kathmandu.

 

Tid
5-6 timer
Op
200 m. op
Ned
175 m. ned
Lodge
Tehus
Monjo

Monjo ligger umiddelbart inden Jorsale og indgangen til Sagarmatha National Park. Kort efter mødes Imja Khola og Bhote Kosi og løber sammen i Dudh Kosi. Her er turens flotteste bro, som fører til den berømte Namche-stigning. Efter en kort pause stiger ruten de næste 1½-2 timer op ad en god zigzag sti. 2/3 oppe vil der i godt vejr være en belønning i form af en første udsigt til Mount Everest. Namche Bazar er ikke uden grund Nepals måske mest berømte bjergby, som et Himalayas Chamonix. Den ligger som en drøm i et amfiteater med udsigt til Kongde Ri bjerget mod syd. Husene er smukke, traditionelle stenhuse med små herlige gader og gyder.

Overnatning i tehus

Tid
4-6 timer
Op
600 m. op
Lodge
Tehus
Namchebazaar

Solvarmen er vidunderlig, da byen vender mod syd. Alligevel kan man godt mærke de 3.400 meters højde. Luften kan være rå. En gåtur i byens gader leder op til den 300 år gamle okkerrøde, smukke gompa – klosteret. Det er her den årlige Dumji-festival udspilles om sommeren. Resten af året møder man munke og lamaer og til tider er der små festivaler. De friske kan gå langs højderyggen til Choi Gang, Namches øverste del. Her ligger Sargamatha National Parks hovedkvarter og man kan besøge det lille fine museum – og samtidig blive belønnet med alle tiders udsigt til Ama Dablam og Mount Everest. Så vidt muligt forsøger vi at arrangere et besøg hos vore venner for at få smørte eller et glas chang, den lokale herlige ris- og hirseøl.
For de friske går vi en tur op til Shyangboche og ser Khumbudalen med Everest, Lhotse og Nuptsevæggen, Ama Dablam, Tawache osv.

Overnatning i tehus

Tid
6-8 timer
Op
400 m. op
Ned
400 m. ned
Lodge
Tehus
Shyangboche

Fra Namche går turen op til den øvre del, drejer rundt om bjerget og kommer ind i selve den store flotte Khumbu-dal. Der er smuk og let vandring med et stort fugleliv, bl.a. er der mulighed for at spotte nationalfuglen blodfasanen. Undervejs er der udsigter i verdensklasse til Ama Dablam, Lhotsevæggen og Everest. Herfra går det ganske hurtigt til Sanasa, der er et godt sted at dvæle, med udsigt til verdens højeste bjerg, inden det går videre mod Phunki Tenga og over Imja Khola via en flot hængebro.

På den anden side af broen leder ruten hurtigt ind i Khumbus største grønne område, og vandringen går ad gode dog lidt stejle stier i skov med fyr, birk med rødlig bark, enebær og rododendron med skæglav. I skoven er der god mulighed for at se moskushjort og blodfasan. Vi går op til Tengpoche et kulturelt såvel som religiøst kraftcenter.

Overnatning i tehus

Tid
6-7 timer
Op
670 m. op
Ned
200 m. ned
Lodge
Tehus
Thyangboche Gompa

Fra Tengpoche går det 600 meter stejlt nedad gennem skoven til Phunki Tenga, som ligger i 3.250 meters højde. Her er nogle vandtrukne bedemøller og et simpelt tehus.
Efter at have passeret broen over Imja Khola kommer turen til et område, hvor vi kan se turismens store indflydelse. Der bliver bygget et enormt antal tehuse og lodges i god kvalitet. Efter at have oplevet vores lidt specielle rute, er dette en helt anden verden. Vandringen er smuk og herlig og der er masser af småboder og muligheder for at raste.

Vejen fører gennem tehus byerne Tahinga, Sanasa og Jyangjuma. Med de sidste udsigter til Ama Dablam og Everest vandres rundt om bjerget indtil ankomst til Choi Gang og Namche Bazar . Vi spiser frokost og dykker igen ned i Dudh Kosi dalen. Først går den ned til den flotte bro, hvorefter der tjekkes ud af Sagarmatha National Park ved Jorsale. Så fortsættes gennem Monjo, hvor vi regner med at overnatte.

Overnatning i tehus

Tid
7-8 timer
Op
250 m. op
Ned
1.000 m. ned
Lodge
Tehus
Lukla mod Merapeak

Dagen starter i kendte landskaber, hvor vi ankommer til Lukla efter en fin formiddagdag og er nu ved at være klar til vandringen ind mod Hinku og Mera Peak. Nogle gange overnatter vi i Lukla på vejen ind mod Mera, men ellers skal vi efter frokost yderligere opad, og her begynder indmarchen til Mera Peak. Fra Lukla går det godt og vel opad i ca. fire timer gennem smukke skovområder og småsætre til Tuk Ding i 3.342 meter til Chutanga i 3.450 meter. Det er en relativt lang dag, men vi er ved at være godt akklimatiseret og klar til de næste dages indmarch til Merapeak base camp.

Overnatning i tehus

Tid
8-9 timer
Op
800 m. op
Lodge
Tehus
Mera Peak trek Chutanga

Fra Chutanga skal vi omtrent fire-fem timer op i de "Sorte bjerge" Kalo Himal via Kharka Teng i 4.080 meter og videre op mod det første lille pas i nærmest tågeskovsagtige landskaber. Det fortsætter en halv til hel time først ned og derefter op i selve Zatwra La og bedeflagene i pashøjden i 4.600 meter, hvorfra vi får en sublim udsigt til bjergene.
Herfra zigzagger vi relativt stejlt ned til Zatwra og videre til den lille sæter, Thuli Kharka i 4.320 meter beliggende 2/3 oppe i forhold til Hinku-floden. Det er turens første egentlige pasdag og er rimelig anstrengende.

Dagene kan variere en smule fra sæson til sæson. Mod vest kan vi begynde as se ind mod Numbur og Shorong Yhula bjergene nord for Solu. Ved selve Thuli Kharka begynder vi at se ned mod Ingkhu floden, som vi skal følge de næste dage.

Overnatning i et ret enkelt tehus

  

Tid
6-8 timer
Op
250 m. op
Ned
1.000 m. ned
Lodge
Tehus
Zatrwa La passet til Chuli Kharka

Vi stiger hele vejen til tider stejlt ned, og faktisk op i ny og næ mod Tashi Dingma, Tashi Ongma og Mosom Kharka begge beliggende ved selve Hinkufloden (Ingkhu Khola). Vi oplever bambusskov og smukke mosbegroede træer og følger den vidunderlige Hinkuflod og dalbunden og krydser en bielv for at komme til lettere terræn – og ikke mindst de storslåede udsigter i dette højalpine landskab med Peak 39 lige foran. 

De følgende dage kan variere fra år til år, sæson til sæson efter vejrforhold og akklimatiseringsgrad, men i det store hele følger vi planen mod Merapeak basecamp. Overnatning i området af Khote, der også hedder Mosom Kharka - et hyggeligt samfund beliggende midt i Hinkudalen.

Overnatning i tehus

 

Tid
5-6 timer
Op
200 m. op
Ned
720 m. ned
Lodge
Tehus
Hinkudalen, Khote

Vi kommer gennem nogle små sætere - Yersaer og følger vestbredden af Hinku Drangka, hvor dalen langsomt åbner sig og den sidste skov forsvinder.

Vi passerer det lille kloster i Gondishung og stiger yderligere op i dalen. Mod vest tårner Kunsum Kangurus tvillingetoppe sig højt på himlen og modsat i dalen, er Mera Peaks sattelittoppe og mod nord ser vi Peak 43. 
Henad eftermiddagen ankommer vi Tangnag i 4.360 meters højde. Tagnag er efterhånden også en hel lille Sherpa bygd, hygsomt i den store højde.

Overnatning i tehus

Tid
6-7 timer
Op
680 m. op
Lodge
Tehus
Tangnag

Der er flere muligheder for små akklimatiseringsture i området ved Tagnag, som mildt sagt er flot. Vi kan gå mod Sabai Tsho gletchersøen eller op på kammen bag Tagnag og kigge på fantastiske Kunsum Kanguru - er vi friske kan vi krydse 5.000 meter grænsen i dag.

Og ellers er dagene her beregnet til at komme i højdemæssig form til de hårdere dage på bjerget, hvorfor vi har nogle dýnamiske dage så vi kan optimere undervejs. Overnatning i Tagnag.

Overnatning i tehus

 

Tid
4-5 timer
Op
760 m. op
Ned
760 m. ned
Lodge
Tehus
Tangnag, Sabaitsho

Vi går op mod Dig Kharkas hytte og kan se flotte Hinku Nup Glacier. Her er enormt flot og sceneriet er ganske enkelt imponerende. Vi går det sidste stykke op ad morænen nemlig til Khare i 5.050 meters højde. Men dagene her vil være forskellige på alle Mera Peak ekspeditioner, da vi ikke kan forudse gruppens akklimatisering, så om overnatningen er det ene eller andet sted i dalen er af mindre betydning - det afhænger af vores akklimatisering og indmarch fra Everest-området.

Vi har nogle helt forrygende flotte dage i de vildeste højalpine landskaber og klargør os selve topforsøget på Mera Peak.

Overnatning i tehus

Tid
4-5 timer
Op
600 m. op
Ned
20 m. ned
Lodge
Tehus
Khare - Merapeak base camp

Vi har en ekstra dag i Khare for at være så optimalt akklimatiseret, som muligt og går enten ind mod gletcheren eller op på Khare Ri 5.500 meters højde.

Her er der ofte mulighed for at træne lidt udstyrsbrug til selve bestigningen samt gennemgå vores grej og blive klogere på den videre færden opad bjerget.

Overnatning i camp eller tehus

Khare Ri

Vi begynder opstigningen på Mera Peak med en stigning over gletcheren til Mera La, der er vandskellet mellem Hingu og Honku-dalene. Vi stiger med al udstyr op over den 20-30 graders hældning op mod selve pashøjden, der slutter med en lille travers. I alt tager det omkirng 4-5 timer at nå op til passet og lidt ned på østsiden til vores Camp site. Vi kan kigge ned i selve Hongu og måske endda gå ned mod søerne i den store og fantastiske Hongudal.
Dagene her afhænger af vind og vejr samt vores akklimatisering og dagsform.

Du kan se en anden lille video her

Overnatning i camp på bjerget eller i tehus

 

Tid
4-6 timer
Op
510 m. op
Ned
90 m. ned
Telt
Telt
Mera La 5.415 meter - Camp 1

Vi er efterhånden kommet i form, er super velakklimatiseret og klar til at rykke mod toppen. Vi stiger op på gletsjeren og etablerer lejren i passet eller lige under mod øst. Igen skal vi akklimatisere og tager en hviledag inden det går op i High Camp.

High Camp ligger på bjergets nordlige skrænt i 5.800 meters højde og udgør et perfekt afsæt til topdagen. Vi tager det roligt og starter ikke før sen formiddag. Ruten er teknisk let, men omgivelserne er formidable. Der er lidt spalte-områder, og inden lejren stejler det en anelse til.

Fra High Camp er der en af verdens bedste bjergudsigter – og Mount Everest, Makalu, Nuptse og Lhotse stråler foran os.

Overnatning i camp på bjerget (evt. i tehus).

Tid
5-6 timer
Op
450 m. op
Telt
Telt
Mera Peak High Camp

Topdagen starter tidligt i pandelampens skær. Selve bestigningen afhænger af vejr og dagsform, men på intet tidspunkt bliver det teknisk svært. Forholdsvis hurtigt dukker Mera Central Summit op i horisonten. Vi krydser henover plateauet og lige inden toppen er der 50 stejle og ubarmhjertige meter, som skal overstås inden en frisk vind blæser ind i vore hoveder, og centraltoppen af Mera Peak er nået.

Udsigten er ganske enkelt i verdensklasse – heroppe kan vi se fem 8.000’ere: Kanchenjunga, Makalu, Lhotse, Cho Oyu og selvfølgelig Mount Everest. Derudover er der et hav af bjerge fra 6.000 og op til 8.000 meter, hele Hinkudalen mod Baruntse og Chamlang og mod syd, lvlandet mod Indien - et syn for guder.

Efter at have jublet over toppen fortsætter vi ned til Mera La – godt trætte og glade. 

Vi har afsat yderligere en ekstra dag til toppen i tilfælde af forsinkelser.. Overnatning i camp på bjerget, men vi prøver at nå ned til tehuset i Khare.

 

Tid
12-14 timer
Op
650 m. op
Ned
1.560 m. ned
Lodge
Tehus
Mera Peak bestigning

Vi har afsat yderligere en ekstra dag til toppen i tilfælde af forsinkelser. Hvilken dag vi ender med at lave topforsøg på, afhænger af mange faktorer i bjergene som eksempelvis akklimatiseringen og ikke mindst sneforhold og vejret. Dette tager vi undervejs på ruten og bjerget.
I tilfælde af vi har været heldige med vejr og konditioner, holder vi en ekstra hviledag her eller længere nede i dalen, inden det går retu mod Kathmandu igen.

Overnatning i camp på bjerget eller evt. i tehus neden for Mera Peak i dalen eller i telt oppe på bjerget.

Mera Peak topforsøg

Vi tager skal tilbage mod Lukla, hvilket tager tre ret lange men flotte dage. Vi går fra base camp i Khare mod Dig Kharka og Dig gletcheren og stiger ned til Thangag. Herfra drejer vi direkte sydover og stiger yderligere fra de meget kolde egne ned mod Ingkhuelven til de små sæterbygder som Gondishung, Osilo Kharka til Mosom og Gotay, hvor vi overnatter første nat i 3.600 meters højde.

Overnatning på tehus

Tid
5-6 timer
Op
150 m. op
Ned
800 m. ned
Lodge
Tehus
Hinkudalen og mod Gotay 3.600 meter

Fra Gotay/Mosom Kharka fortsætter vi sydover indtil omtrent Tashi Ongma, hvor vi langsomt drejer fra Ingkhufloden og begynder den kradse opstignig til Tashi Dingma og videre op mod den store boulder ved Thuli Kharka beliggende i 4.300 meters højde.

Overnatning på tehus

Tid
7-9 timer
Op
1.090 m. op
Ned
450 m. ned
Lodge
Tehus
Thuli Kharka 4.300 meter

Vi skal igen krydse det 4.600 meter høje Zatrwa La dobbeltpas. Opstigningen er ret stejl, men dog kun omtrent 300 meter. På den anden side, vestsiden af passet, går det ned mod Dudh Kosi dalen og Chutanga inden vi krydser ned mod Lukla, hvor vi med et er tilbage i klassisk "Everest civilisation" - hyggeligt og dejligt.

Overnatning i tehus

Tid
7-9 timer
Op
310 m. op
Ned
1.750 m. ned
Lodge
Tehus
Over Zatwra La passet til Lukla

Tidlig morgen tager vi over i Luklas lille lufthavnsterminal og checker ind - og venter til flyet ankommer, så vi på behørig vis kan komme tilbage til Ramechhap og køre retur til Kathmandu og få et varmt bad på hotellet.

Overnatning på hotel i Kathmandu.

Lukla

Dagen er til fri disposition i Kathmandu og ungerer samtidig som en "buffer-dag" i tilfælde af dårligt vejr undervejs på rejsen. 

Morgenmad inkluderet.

Overnatning på hotel i Kathmandu.

Kathmandu

Vi kører tidlig morgen i lufthavnen for check-in og afrejse mod København, hvor vi ankommer senere på dagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Mera Peak Nepal
Afrejse
Pris
 
3. okt. 2020
30.998,-

3. okt. 2021
32.798,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Ramechhap/Kathmandu-Lukla retur
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Dansk ekspeditionsleder
 • Lokale trekkingguider
 • Klatre/Højdesherpaer med al udrustning og tilladelse
 • Bærere til al bagage
 • Bjergforsikring og medicinsk forsikring for guider og staff efter NMA (Nepal Mountaineering Assocation) målsætning
 • Helikopter redningsforsikring for guider og staff efter NMA målsætning 
 • Transfers og transporter
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse Mulkot og i Kathmandu
 • Morgenmad i Kathmandu
 • Vandrensningsfiltre til drikkevand på trekkingturen
 • Overnatninger i telt på bjerget
 • Mad er inkluderet oppe på selve bjerget, når der overnattes i telt i Mera La og High Camp
 • Overnatning i tehuse til/fra base camp uden mad (købes efter menukort)
 • Vandre, klatre- og bjergtilladelser og nationalparkafgift
 • Forsikring af det lokale mandskab
 • Informationsmateriale om Nepal - praktiske oplysninger og pakkelister
 • 80 liters paksæk (Kitbag) til al udstyr som udleveres ved ankomsten til Kathmandu
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

 

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeture og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning på trekkingturen (beregn 150-220 kr. pr dag i tehusene) samt frokost/aftensmad i Kathmandu
 • Personligt klatreudstyr
 • Personlige udgifter og drikkepenge (beregn 130-140 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Praktisk information

Sværhedsgrad: 2C (topdagen D)

Højde: 820 - 6.461 meter (højeste sovehøjde er ca. 5.700 meter)

Type: Trekking og bjergbestigningsekspedition med dansk rejseleder

Antal ekspeditoner: 39 (første Mera Peak bestigning i 1994)

Succes: 39 (senest oktober 2019)

Gruppestørrelse: 9-18 deltagere

Årstid: Vi har altid kørt Mera Peak i efteråret, da det ubetinget er den bedste årstid. Foråret (marts-april) er alt for ustabilt ved Mera, med forøget skredfare grundet potentielt store snemængder.

Mountains.dk: Mera Peak (normaltoppen)

Pakkeliste: Mera Peak

Kiplings anbefalinger om bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning

 

Fordi Mera Peak nok er Nepals bedste trekking peak ekspedition, og vi kan kun anbefale den foran andre kendte bjerge som Tent Peak og Island Peak.

Vi har arrangeret Mera Peak bestigninger siden 1994 og vi har haft topsucces hvert eneste år siden 2003.

Sammenlagt er det blevet til mere end 37 Mera Peak ekspeditioner med en succesrate, der langt overstiger gennemsnittet - og altid med kvalificeret ekspeditionsleder. 

Læs evt Gitte Holzes artikel om Mera Peak bestigning her: 

Mera Peak trekket og bestigningen går op i ret store højder, eksempelvis sover man i grove træk i samme højde som toppen af Kilimanjaro.

Derfor kan vi kun på det kraftigste tilråde, at du træner inden Mera Peak ekspeditionen. Vi tilråder fysiske aktiviteter ca. tre gange om ugen – meget gerne adskillige måneder op til afrejse.

Træning til Mera Peak minder meget om træning til Kilimanjaro, Elbrus eller trekket Everest base camp. Trekkingturen til Mera base camp er middel-anstrengende vandring, bør baseres på nogle forholdsvis lange vandre- og gåture for at vænne kroppen til at være i gang i mange timer. Her er tempoet ikke afgørende, men en lang tur på det meste af en dag gør underværker. Pak en let rygsæk med frokost og vand, så du vænner dig til at gå med en let dagtursrygsæk.

Derudover er mere konditionskrævende aktivitet vejen til toppen og bedre oplevelse undervejs - Det kan være løb, cykling eller sport som fodbold, badminton, svømning, fitnesscentre osv.

3-5-10 km løb er utroligt effektivt – specielt i kombination med nogle lange gåture op til afrejse på Mera Peak - og glem for gods skyld ikke trappetræningen, der skal gøre dine ben klar til at bære dig op ad bjerget.

Du kan ikke træne højder og akklimatisering hjemmefra og derfor bør du prioritere udholdenheden som værende den vigtigste faktor. 

Læs mere om Kiplings anbefalinger til, hvordan du træner til en ekspedition: Træning og forberedelse

 

Udfordringer og krav

"From base camp it is possible for a fit party to make the summit and return in one day, given good conditions...............Technically Mera Peak is a straight-forward climb, little more than glacier walking, albeit at relatively high altitude"
Sådan skriver Bill O'Connor i den navnkundige "Trekking Peaks of Nepal (s. 37 & 40). Og det kunne ikke være mere rigtigt og det betyder, at bestigningen ikke kræver specielle tekniske færdigheder, men et godt helbred og en god kondition, fordi bjergbestigning i højder over 6.000 meter er særdeles fysisk hårdt at gennemføre.

Klatreerfaring er ikke en forudsætning, hvorimod det er en fordel, hvis du har erfaring fra tidligere fjeldvandring, eller eventuelle gletcherture. Du kan også på anden måde være fysisk og psykisk kvalificeret. Hvis du er i tvivl om din eventuelle deltagelse i ekspeditionen, på grund af turens karakter er du velkommen til at kontakte os.

Desuden skal det understreges at trekkere sagtens kan deltage, uden at ville bestige Mera, men vil opleve ekspeditions stemningen, og opleve en relativ hård og spændende trekkingtur i højalpine områder. 
Trekkingturen har vi valgt at graderer som grad C+. Bestigningen af Mera er grad 2C og selve topdagen 2D+ og du kan derfor ikke være for godt forberedt til Mera Peak og du kan læse lidt mere om træning her.

Vejen er målet

-siger østens filosofi. Udtrykket kunne ligesåvel stå som motto for en vellykket bestigning af Mera Peak. Ekspeditionen er for dem, som har lyst til at deltage i en krævende og udfordrende rejse, hvor der fordres stor selvstændighed, men også en vilje til at skabe en god fælles oplevelse.

Målrettethed, viljestyrke og fysisk udholdenhed, er det der får dig på toppen, mens humoristisk sans, en hvis mangel på selvhøjtidlighed, og lyst til at stifte et anderledes venskab på holdet gør vores ekspedition til en succes.

Vi kommer tæt på hinanden og os selv i en intens måned med stærke naturoplevelser. Ikke alt vil svare til dine forventninger. En ting er sikkert; du glemmer aldrig ekspeditionen, den vil dukke op igen og igen, på godt og ondt, resten af livet. 

Bjergudstyr-MeraPeak

Vi udleverer en paksæk (ca. 80 liter) til din bagage ved ankomsten i Kathmandu. Den kan du pakke alt dit grej i. Dvs du alene skal have personligt tøj med samt klatreudstyr (kan lejes) og vores forslag til Mera Peak pakkelisten kan du se her

Kathmandu:

I hjertet af Kathmandu bor vi på et godt turistklassehotel som ligger centralt i bydelen Thamel. Vi bor stort set altid på vores gode gamle base camp - Hotel Marshyangdi, som vi har arbejdet med siden det åbnede i 1991. Frokost og aftensmad bestilles på de restauranter vi besøger, morgenmaden er inkluderet.

Trekkingturen:

På trekkingturen til base camp overnatter vi på tehuse. Tehusene (af nogle kaldet lodges) er klassiske, ret simple gæstehuse, som typisk er drevet og ejet af lokale familier. Kvaliteten af tehusene varierer en hel del. Tehusene har ofte et hyggeligt fællesrum, som er opvarmet med en brændeovn. Vi overnatter som regel i dobbeltværelser, men på nogle tehuse kan der være flersengsværelser med 3-4 senge. Værelserne er ikke opvarmede, hvorfor en god sovepose er nødvendig. På nogel tehuse kan man købe sig til optænding for 2-300 rs. Desuden er det muligt at tilkøbe sig et (simpelt) bad  dog synes vi du skal spørge om vandet er opvarmet via solvarme, da vi som rejsende ikke skal være med til mere skovhugst, en allerhøjst nødvendigt. Nogle tehuse tager sig betalt for elopladning og wifi (hvor det er muligt).
Maden er ikke inkluderet på tehusene, man bestiller efter deres menukort.

På bjerget:

På bjerget, dvs. Mera La og High Camp er vi på vaskeægte højdeekspedition, hvor vi sover i telt (to personerstelte). Her har vi alt køkkengrej (bestik tallerkener, krus etc.) med samt proviant til tre daglige måltider samt al fælles klatre- og sikkerhedsudstyr til bestigningen.

 

Soveposer:
Mange har en sovepose, der akkurat ikke er varm nok. En ny sovepose er (især hvis man ønsker det letteste, mindst voluminøse og bedste - nemlig dun) tit en investering til flere tusinde kroner. En billig løsning er at anskaffe sig en fleece-inderpose, som forbedrer soveposen med 5-6 grader. Med fleeceposen kan du også nøjes med at sove i den ene del, når vi er i lavere områder, i stedet for at eksplodere af varme i en polarsovepose. På den måde får du faktisk sovepose i tre trin. Vær opmærksom på at mange fabrikanters temperaturopgivelser til soveposer, er overlevelsestemperaturer og ikke komforttemperaturer! Vi anbefaler en dunjakke specielt til de kolde trekkingture, men den kan dog med fordel erstattes af kombinationen af varmt undertøj og fleece plus noget vindtæt – altså lag på lag metoden.
Mera Peak pakkeliste - se her

Ændringer i dagsprogrammet

Mera Peak er ikke bare en rejse, men en bjergbestigningsrejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Og tros os, der vil komme småændringer i overnatningsstederne inden hele rejsen er gennemført. Vi tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet, men der vil næsten med garanti komme ændringer og vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program.
Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.

Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

Om bjergbestigning og hvis du vælger at tage til Kathmandu før tid

Kipling Travel gør udtrykkeligt opmærksom på, at bjergbestigning og klatring kan være forbundet med stor fare for ulykker eller død for en selv og andre deltagere - ikke at det er sket endnu, men vi skylder at være meget klare omkring det. Alle udøvere af bjergbestigning eller klatring skal udtrykkeligt acceptere disse risici og være ansvarlig for deres egne handlinger og over for deres omgivelser. Kipling Travel fraskriver sig ethvert ansvar i forbindelse med evt. ulykker, som sker under bjergbestigning og ekspeditionerne foregår 100 % på egen ansvar.

Hvis en deltager på Mera Peak ekspeditionen vælger at forlade bjerget under ekspeditionen er overnatninger, transport og forplejning for egen regning. Også hvis man ønsker at komme et par dage før tilbage til Kathmandu såfremt der har været succes på bjerget. 

Nepals indenrigsflyvninger

Alle nepalesiske luftfartsselskaber er kommet på Europa-Kommissionens liste af flyselskaber, der for tiden ikke må flyve til/fra EU. På rejser med indenrigsfly i Nepal, kan det derfor ikke undgås, at der er flyvninger på selskaber, som for indeværende ikke må flyve til Europa. 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Østergade 5, 8000 Aarhus
28. jan. 2020 kl. 18:15

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 19:30

Dansk Himalaya historie
Restaurant MOMO Nepal, Sankt Jørgens Gade 116a, 5000 Odense
11. mar. 2020 kl. 19:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Axeltorv 5A, 4700 Næstved
17. mar. 2020 kl. 18:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik