Rejser til Mongoliet


Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Mongoliet:

Et gigantisk og vidtstrakt land beliggende mellem Russisk Sibirien i nord og Kinas Indre Mongoliet og Xinjiang i syd.

I de store tals verden er Mongoliet opdelt med en tredjedel steppe, mod syd Gobi ørknen og mod nord er se store skovområder, taiga'en. Desuden bjerglandskaberne med Altaibjergene i det vestligste Mongoliet.

Der bor næsten blot tre mio. mennesker i Mongoliet, der med sine 1,566 mio km2 er verdens19. tørste land, hvilket giver en befolkningstæthed på blot 2 pr km2, en af verdens laveste. Og man er aldrig i tvivl om den lille befolkningstæthed eller landets utrolige vidder (ca 3 gange større end Frankrig), når man ser ud over Mongoliets gigantiske, barske og sælsomme steppeland.

Halvdelen af befolkningen lever uden for UB (kælenavnet for Ulan Bator) og en stor del, har en Ger og derved lever delvist nomadisk eller som minimum med Ger'en i baghaven.

Siden den reelle uafhængighed fra Sovjet i 1991, er der sket meget. Først skulle de som store dele af østblokken, gennem en hård tid med fattigdom og voldsomme problemer. Men siden ca. 2010, er det fået stærkt med vækstrater mellem 6 og 12%, blandt andet grundet mineralforekomster i mildt sagt verdensklasse, blandt en kobbermine med et potentiale på op med 30% af verdens forbrug. Desuden guld, olie og store forekomster af gas.

Der er et fornuftigt uddannelses- og sundhedssystem og på mange måder virker det i skrivende stund, til at demokratiet, har godt tag i landet.

 

Bogd Khan reservatet (Bogdkhan Uul Strictly Protected Area):

Bogd Khan er et af verdens ældste naturbeskyttede områder, oprettet så tidligt som i 1778, og beskyttet af Lamaer fra Ulanbataar.

Det et et forrygende bart bjerg- og steppelandskab i godt 2.000 meters højde, hvor rovfugle som rød glente og vandrefalk er på udsigt efter jordegern, gnavere og mus.

Her er gode muligheder for vandreture til den højeste top, Tsetseengun Uul er 2.256 meter, men ikke mindst også til rideture fra en af de mange Ger-lejre med heste.

Man skal altid være klædt godt på med et lille varmende lag og ikke mindst et vind- og vandtæt lag til en Bogdkhan tur, da det som oftest blæser kraftigt hvorfor man nemt bliver underafkølet på selv den dejligste sommerdag.

 

Rideture

Ridning er den mongolske nationalsport, og alle steder uden for Ulanbataars centrum finder man både heste og ryttere. Flere steder undervejs, er det muligt at komme på ridetur. Både som nybegynder eller som erfaren rytter. Der er rideguide med undervejs og så skridtes der ellers udover dale eller stepperne - og det er bestemt en af de store oplevelser på en hvilken som helst Mongoliet rejse.

 

Ger lejre:

En af de store oplevelser i Mongoliet, er uden tvivl et ophold i en af de klassiske Ger (Yurter). Lejrene er oftest med 10-20 Ger-telte, der hver er en slags simple dobbeltværelser. Inden for er der senge og sengetøj, lys og nogle gange bord og stole. Der er spise-Ger (restaurant), hvor man også kan få te og kaffe i dagens løb. Desuden er der fælles, men helt gode toilet og badefaciliteter.

Man kan ingenlunde kalde det for bare den mindste luksus, kun oplevelsesmæssig luksus, for det er omgivelserne, der er oplevelsen - og den er så ganske unik.

Man kan tilkøbe opgraderet Ger-lejre med lidt mere luksuriøse faciliteter. De koster dog væsentligt mere, end de klassiske Ger-camps.

 

Indrejse og visum til Mongoliet

Du skal have visum til Mongoliet. Visum kan erhverves fra Mongoliets Konsulat på Nørrebro i København.
Ansøgningsformularen finder du på www.mongolietskonsulat.dk - hvor også alle andre informationer om priser, behandlingstid etc. vil kunne læses. 
Konsulatet har åbent hver tirsdag mellem kl. 11-13, og vi træffes på mail visum@mongolietskonsulat.dk

Velkommen til Mongoliet rejser med Kipling Travel

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.