Rejser til Borneo og Malaysia

Rejs til Borneo og Malaysia med eksperterne


Rejser til Borneo og Malaysia

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Verdens tredjestørste ø, Borneo, er opdelt i tre dele. Den sydlige del af øen tilhører Indonesien, imens den nordlige del af Borneo er splittet mellem Malaysia og Brunei. Seks verdenshave, herunder Det Sydkinesiske hav, omkredser den maritimt berigede ø. 

Borneo har ca. 18,5 millioner indbyggere. Alt efter hvilken side af øen du besøger, tales her indonesisk eller malaysisk. På en rejse til Borneo bliver du mødt af et tropisk klima og et dertilhørende frodigt landskab og et varieret dyreliv. Kipling Travel rejser til den malaysiske del af øen, hvor du kan opleve orangutanger, næseaber, gibbonaber, løveaber og pygmæelefanter.

Spring direkte til:

Det skal du opleve på Borneo og i Malaysia

Steder du skal opleve på Borneo og i Malaysia

Rejsetyper på Borneo og i Malaysia

Trekking på Borneo

Trekking på Borneo og i Malaysia

Med Kipling Travel vil du kunne trekke i det mest særprægede og flotte område på Borneo. Vi kommer forbi Kota Kinabalu - hovedstaden i Sabah-provinsen. Byen er opkaldt efter Mount Kinabalu, et af Sydøstasiens højeste bjerge.

Se trekkingrejser her

Dyr du skal opleve på Borneo

Malaysia og Borneo er særligt kendt for det rige dyre- og planteliv, og det er blandt de mest biologisk mangfoldige steder på jorden. Det estimeres faktisk, at 20% af det samlede antal dyrearter på planeten findes i Malaysia. Det er bredt fordelt på den nordlige side af Borneo og ligeledes halvøen, der udgør det malaysiske fastland.

Det varierende landskab i Borneo består af regnskov, floder, Sydøstasiens højeste bjerg, åbne vidder, mangroveskove og meget mere. Deraf kommer et rigt dyreliv. På Malaysias 330.803 kvadratkilometer store areal bor ca. 210 pattedyrarter, 620 fuglearter, 250 slags krybdyr samt 150 typer frøer.

Med så mange dyr at holde styr på, får du her vores bud på de dyr, du i hvert fald skal glæde dig til at opleve på Borneo. Nedenfor kan du se et meget lille udvalg af de dyr, som du kan komme til at opleve på Borneo og i Malaysia. Glem dog ikke næseaben, saltvandskrokodillen, sølv languren, fiskefuglen og mange flere.

Se gibbonaben på din Borneo rejseGibbonaben
Se elefanten på din Borneo rejseElefanten
Se orangutangen på din Borneo rejseOrangutangen

Spørgsmål fra de rejsende

Du må opholde dig i Malaysia i op til 90 dage uden visum. Alle vores rejser er under 90 dage, så du skal derfor ikke bruge et visum når du rejser med os. Dit pas stemples ved indrejse for at du kan dokumentere denne.

Vær dog opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter indrejse datoen. Hold også godt styr på din returbillet eller billet til videre rejse, da du skal kunne vise dem ved indrejse.

Både Borneo og Malaysia er rig på muligheder hele året rundt. Derfor kan du uden problemer rejse i landet uden for højsæson.

Fra februar til september er temperaturerne mellem 25 og 30 grader. I denne periode er der færre nedbørsdage. Det gør dine vandreture i regnskoven mere behagelige. Perioden anses derfor for at være højsæson, og du vil dele oplevelsen med flere turister.

Har du mod på et mere fugtigt klima og større nedbørsmængder, kan du tage afsted mellem oktober og januar. Fordelene er, at der er færre turister og at regnskoven viser sig fra sin bedste side.

Du bør altid tjekke med egen læge eller hos Danske Lægers Vaccinations Service, om du skal vaccineres, og i givet fald hvilke vacciner du skal have, før du rejser til et land udenfor Europa. Nogle vacciner skal gives i god tid forinden rejse, så tjek det gerne som noget af det første i din planlægning.

Møntfoden i Malaysia og den malaysiske del af Borneo hedder Ringgit (RM/MYR). 1 MYR svarer til 1,56 DKK.

Du kan bruge dit hævekort i lufthavnen og de større byer, på restauranter, hoteller og lignende. I det mindre landsbyer skal du huske at have rigeligt med små sedler med. Derfor bør du huske at veksle penge i lufthavnen eller i de store byer, inden du tager videre. Du kan også købe MYR hjemmefra i Danmark før afrejse.

Borneo

Borneo er verdens tredjestørste ø og dækker et areal på godt 736.000 km2. Øen er delt mellem Malaysia, Brunei og Indonesien.

Borneos indbyggertal er på omkring 18,5 millioner. Den sydlige del af Borneo tilhører Indonesien, mens nordsiden af øen deles mellem Malaysia og Brunei. Den malaysiske del består af delstaterne Sabah og Sarawak, samt øen Labuan. Det malaysiske indbyggertal på Borneo, er i omegnen af 5,5 millioner.

Borneo ligger i det indonesiske ørige, i Asien, omringet af seks verdenshave. Ækvator går igennem øen. Derfor vil du opleve tropisk hede og kraftig monsunregn — de perfekte forhold for Borneos eventyrlige natur og enestående dyreliv.

Der er varmt året rundt på Borneo. Dagstemperaturer er fast omkring 30 grader og falder til omkring 20-25 grader om aftenen. Store dele af Borneo er dækket af regnskov, hvorfor du vil opleve tropisk regn året rundt.

I det Nordvestlige Borneo, omkring Sarawak, er den gennemsnitlige nedbørsmængde størst i januar og lavest i juli. Generelt regner det mest i start og slutningen af året her.

Det Nordøstlige Borneo, i Sabah, er kendt for den smukke Kinarut strand. Her regner det en del fra juli til december, men der er fortsat høje temperaturer.

Borneo er en eventyrlig ø med spektakulær natur. Det er særligt det rige dyreliv og den ældgamle regnskov, som gør denne ø så magisk. Derfor går de lokale også meget op i at beskytte på dyr og naturen her. Et helt særligt sted er Sepilok Orangutang Center, hvor skadet orangutanger hjælpes til at kunne klare sig i naturen igen.

Spørgsmål om Malaysia

Ja, Malaysia er et land i Sydøstasien.

Malaysia er delt i to. Den vestlige del af landet udgøres af den malaysiske halvø, som ligger i forlængelse af Thailand. Den østlige del af Malaysia befinder sig på øen Borneo. Den malaysiske del af Borneo er i nord, delt med Brunei, hvor den sydlige del af øen tilhører Indonesien. På fastlandet grænser Malaysia op til Thailand i nord og Singapore i syd.

I Malaysia finder du lune temperaturer året rundt, hvor der sjældent er under 30 grader. Vær klar på omskifteligt vejr, hvor det på samme dag kan gå fra bagende solskin til silende regn. Du skal derfor sørge for at pakke sommertøj og regnslag.

Malaysia byder på mange enestående oplevelser, så det er umuligt at opremse dem alle her! Tager du på en rejse med os til dette naturrige land, garanterer vi, at du får en helt unik tur fuld at betagende oplevelser.

En tur til Malaysia og Borneo bringer dig helt tæt på verdens ældste regnskov, hvor der også er mulighed for afslapning på den fortryllende Kinarut Beach. Derudover er en rejse til Malaysia et kulturelt eventyr, med imødekommende folk der lukker dig ind i deres samfund.