Rejser til Borneo og Malaysia

Kipling Travel har en særlig passion for Borneo. Vi har besøgt øen et utal af gange på den Malaysiske side og vil uden rysten i stemmen kalde os selv for specialister på rejser til Borneo. Vi skræddersyr naturligvis din rejse, således at den matcher dine ønsker med hensyn til rejsetidspunkter, rejsedage og selvfølgelig indhold. En rejse til Borneo og Malaysia byder på et hav af forskellige oplevelser.

Rejser til Borneo byder på oplevelser i verdensklasse

Med en rejse til Malaysia og Borneo kommer du tæt på regnskovens fantastiske og særprægede dyreliv. Du kan blandt andet forvente, at du møder de særligt karakteristiske næseaber, de unikke orangutanger, eksotiske og smukke fuglearter foruden verdens største blomst, Rafflesia Kerrii. Derudover kan du glæde dig til at møde spændende, fremmede kulturer og interessante befolkningsgrupper. Rejs med os til Borneo og Malaysia og få en oplevelse for livet.

 

Se Kipling Travels rejser til Borneo og Malaysia   Læs mere om Borneo og Malaysia

Praktisk information
Indbygger i Borneo

Borneo er efter Grønland og Ny Guinea verdens tredjestørste ø. Borneo er delt op i tre dele, hvor den sydlige del tilhører Indonesien og den nordlige del tilhører Malaysia og Brunei. I den nordlige del af Borneo finder man de to malaysiske delstater Sabah og Sarawak samt øen Labuan, foruden det lille selvstændige, sultanat Brunei på nordkysten, der dækker 1% af Borneos samlede areal. Øen er omgivet af Det Sydkinesiske Hav mod nord og nordvest, Suluhavet mod nordøst, Celebeshavet og Makassarstrædet mod øst, javahavet mod syd og til sidst Karimatastrædet mod sydvest. Hovedstaden i den malaysiske del af Borneo hedder Kuala Lumpur, hvor den på den Indonesiske side hedder Banjarmasin. På øen tales der gennemgående to sprog, som er henholdsvis indonesisk og malaysisk. Desuden er Borneos samlede indbyggertal på omkring 18,5 millioner. 

Når du rejser til Borneo, vil du opleve, at det, der adskiller øen fra andre alle andre steder i verden, er kombinationen af det utrolige, tropiske klima med en frodig variation af dyreliv og med nogle af verdens største regnskovsområder. Her kan du opleve vores mest populære rejser til Borneo, hvor det er den Malaysiske del af øen, vi rejser til. På Borneo lever de berømte orangutanger, næseaber, gibbonaber, løveaber og pygmæelefanter. Alle som én kan du se disse fantastiske skabninger på vores rejser til det fantastiske Borneo.

Det skal du opleve på Borneo og i Malaysia

En speedbåd der ligger i vandet
en lille hytte på vandet
En række robåde på stranden

Steder du skal opleve på Borneo og i Malaysia

Rejsetyper på Sri Lanka

Trekking på Borneo

Trekking på Borneo og i Malaysia

Med Kipling Travel vil der være mulighed for trekking i det mest særprægede og flotte område på Borneo, hvor du samtidig kan opleve øens fantastiske kultur. Her vil vi komme forbi Kota Kinabalu, som er hovedstad i Sabah-provinsen. Byen er opkaldt efter Mount Kinabalu, et af Sydøstasiens højeste bjerge, der hæver sig over 4.000 meter over havets overflade.

Læs om trekkingrejser til Borneo og Malaysia her

Dyr du skal opleve på Borneo

Malaysia og Borneo er særligt kendt for det ufatteligt rige dyre- og planteliv, og det er blandt de mest biologisk mangfoldige steder på jorden. Det estimeres faktisk, at 20% af det samlede antal dyrearter på planeten findes i Malaysia. Det er bredt fordelt på den nordlige side af Borneo og ligeledes halvøen, der udgør det malaysiske fastland.

Dyrene lever blandt andet i, hvad der er anerkendt som verdens ældste regnskov, men megadiversiteten opstår samtidig fra det utrolig varierende landskab, der også indeholder lange floder, Sydøstasiens højeste bjerg og store åbne vidder.

På Malaysias 330.803 kvadratkilometer store areal bor ca. 210 forskellige pattedyrarter, 620 fuglearter, 250 slags krybdyr, 150 typer frøer og for ikke at nævne alle dem, der lurer under havets overflade. Med så mange dyr at holde styr på, får du her vores bud på de dyr, du i hvert fald skal glæde dig til at opleve på Borneo.

Nedenfor kan du se et meget lille udvalg af de dyr, som du kan komme til at opleve på Borneo og i Malaysia.  

Naeseaber-der-spiser-mad
Gibbonaben
Elefanten
Orangutangen