Vejr og klima i Malaysia og Borneo

Hvornår skal man rejse til Malaysia og Borneo?

Drømmer du om at komme afsted til et varmt land, kan det være, at din næste tur skal gå til Malaysia og nærmere bestemt, øen Borneo. Foruden smuk natur, rigt dyreliv og lækre strande, byder landet på et dejligt klima. Med en beliggenhed nær ækvator, har Malaysia et tropisk klima. Derudover er luftfugtigheden meget høj og ligger omkring 80% hele året. Derfor skal man huske at gardere sig med rigeligt af vand, når man rejser til Malaysia, da man hurtigt kan tabe meget væske.

Når du rejser til Borneo og Malaysia med Kipling Travel vil du opleve, at vejret kan variere en hel del fra dag til dag. Vejret er faktisk så omskifteligt, at man sjældent vil opleve hele dage med henholdsvis regn og sol. Derfor kan det være en god idé at pakke tøj til en ferie med varieret vejr. Vi kan garantere, at det bliver dejlig varmt, men anbefaler og en god regnjakke eller et regnslag til regnvejrsdagene.

Generelt om klima og vejret på Borneo og i Malaysia

Borneo rejser er fyldt med nye madoplevelser

Nordøstlige Borneo

Her finder du Kota Kinabalu tæt på den anerkendte strand Kanarut. Kinabalu er hovedstaden i Sabah og dermed en velbesøgt by. Fra juli til december regner det en del, til trods for en fortsat høj temperatur.

På flere af Kipling Travels rejser til Malaysia og Borneo vil du opleve byen Kota Kinabalu og stranden ved Kinarut. Derfor har vi taget udgangspunkt i temperaturerne i Kota Kinabalu, som du kan se nedenfor.

Rejser til Borneo er en rejse til et tropisk klima

Nordvestlige Borneo

I Sarawak besøger vi byen Kuching. Her er temperaturene en anelse højere end i Kota Kinabalu og ligeledes en lavere nedbørsmængde i lavsæsonen. Forskellen mellem tørre og våde perioder er tydelig her.

I Sarawak regner det mest i starten og slutningen af året, hvor den gennemsnitlige nedbørsmængde er klart størst i januar. Omvendt er nedbørsmængden klart lavest i juli måned, hvor temperaturen også er på sit højeste.

Rejs til Borneo og oplev højsæsonen

Højsæson på Borneo og Malaysia

Højsæsonen på Borneo og i Malaysia spænder fra februar til september, mens lavsæsonen er fra oktober til januar. Landet er rig på muligheder, hvorfor du sagtens kan rejse i Borneo uden for højsæson.

Det kan rent faktisk blive en helt anden rejse, når du rejser uden for sæsonen, hvor der er færre turister. Regnskoven viser sig også fra sin bedste side, grundet det fugtige klima der hersker grundet den hyppigere nedbør.

I højsæsonen vil temperaturen typisk ligge mellem 25 og 30 grader, men kan i perioder komme ned på 22 grader. Nedbørsdagene er færre, hvorfor det er mere behageligt at vandre rundt i regnskoven.