Før afrejse til Borneo og Malaysia

Det fascinerende og spændende land Malaysia holder på mange skjulte skatte, som Kipling Travel gennem mange år med rejser til Borneo har opsnappet. Her er et land, der byder på storslåede naturoplevelser, et rigt og unikt dyreliv, der kan opleves på bedste vis ude i naturen på første hånd foruden en spektakulær multikulturel befolkning. På verdens tredjestørste ø finder du verdens ældste regnskov, der vækker nysgerrighed og eventyrlyst i os mennesker.

Kipling Travel kan varmt anbefale en rejse til Borneo og Malaysia, da det er én af de mest interessante rejsedestinationer i verden. Her på siden vil du få nogle praktiske informationer, som du bør læse før afrejse til Borneo og Malaysia. Vi vil klæde dig på til et utal af fantastiske oplevelser, der venter dig i troperne, så du kan læne dig tilbage og nyde turen. Her finder du nemlig basale informationer om pas og visum, vaccinationer, valuta og sprog.

Pas & Visum

fisker i Vietnam
udsigt over rismarker i Vietnam

Alle vores rejser til Malaysia og Borneo ligger mellem 14 og 19 dage. Derfor er det ikke nødvendigt, at du anskaffer dig et visum i forbindelse med vores rejser, efter danske statsborgere har visumfrit ophold i op til tre måneder. Her er et par yderligere regler, du skal have styr på:

  1. Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over indrejsedatoen
  2. Hvis du planlægger at opholde dig mere end 90 dage i Malaysia, skal du ansøge om at få udstedt et visum. Dette kan gøres igennem um.dk
  3. Returbillet eller billet til videre rejse skal kunne fremvises ved indrejsen, så pas på den

Vaccinationer

Kipling Travel anbefaler, at du før afrejse til Borneo og Malaysia får foretager diverse vacciner, og at du ligeledes medbringer nogle mælkesyrebakterietabletter, der kan holde maven i balance. Dette gør sig gældende på de fleste rejser til tropiske egne.

Stivkrampe/difteri

Mange danskere er allerede vaccinerede mod stivkrampe og difteri, efter at disse blev integreret i det danske børnevaccinationsprogram. Siden begge vacciner har en varighed på 10 år er det dog vigtigt, at du tjekker op på, om din vaccination skal fornyes. Vaccinationen skal tages mindst en uge inden indrejse.

Gul feber

Tidligere har en vaccination mod gul feber skullet fornyes en gang hvert tiende år. Imidlertid gælder denne vaccine nu hele livet. Hvis du ikke har den i forvejen, er det vigtigt, at du er opmærksom på at få den minimum 10 dage før afrejse.

Hepatitis A

Vaccinationen Hepatitis A beskytter dig mod leverbetændelse. Derfor har mange danskere allerede modtaget denne vaccination, eftersom det er en primær vaccination. Vaccinationen skal du have taget minimum 2 uger før afrejse, og den vil så virke 1 år frem. Hvis du får foretaget en efterfølgende Hepatitis A vaccination efter 6 måneder, vil du være beskyttet i op til 40 år.

Malaria

På en rejse til Borneo og Malaysia er der risiko for malaria. Derfor anbefaler vi, at du taler med din læge omkring forebyggende malariapiller uanset, hvor du skal hen i Malaysia, der skal tages før, under og efter rejsen. 

Da det er myg, der spreder malariavirussen anbefaler vi endvidere, at du udstyrer dig med myggespray, myggebalsam og så videre. Det er særligt efter mørkets frembrud, at det er vigtigt at smøre eller spraye sig ind på bare hudområder. 

Handel med valuta på Mekongfloden

Valuta på Borneo og Malaysia

I Malaysia og på den malaysiske del af Borneo hedder møntfoden ringgit (RM/MYR), og der går 100 sen på en malaysisk ringgit. En malaysisk ringgit svarer i omegnen af 1,59 danske kroner.

Vi anbefaler, at du husker at medbringe Visa eller et Mastercard, som du kan bruge til at hæve med i lufthavnen og i større byer, hvor det også vil fungere som betalingskort på restauranter, hoteller, større butikker osv.

Dog skal du huske at veksle rigeligt med små sedler inden du tager ud til de mindre landsbyer inde i landet. Du kan både veksle penge i lufthavnen og i de store byer eller købe dem hjemmefra i Danmark.

Sprog i Borneo og Malaysia

I Malaysia og på Borneo tales der et utal af forskellige sprog, og derfor er de fleste indbyggere tosproget. Det er faktisk ikke et særsyn, hvis man taler tre sprog flydende.

Det officielle sprog er malaysisk, der omtales som bahasa malaysia. Dette er også modersmålet hos de fleste malaysiere. Heldigvis er det ikke svært at begå sig, eftersom mange malaysiere også kan engelsk.

Vietnam kvinde taler ikke sprog med nogen