Før afrejse til Borneo og Malaysia

Læs om pas, visum, vaccinationer og de praktiske forhold

Det fascinerende og spændende land Malaysia holder på mange skjulte skatte, som Kipling Travel gennem mange år med rejser til Borneo har opsnappet. Her er et land, der byder på storslåede naturoplevelser, et rigt og unikt dyreliv, der kan opleves på bedste vis ude i naturen på første hånd foruden en spektakulær multikulturel befolkning. På verdens tredjestørste ø finder du verdens ældste regnskov, der vækker nysgerrighed og eventyrlyst i os mennesker.

Kipling Travel kan varmt anbefale en rejse til Borneo og Malaysia, da det er én af de mest interessante rejsedestinationer i verden. Her på siden vil du få nogle praktiske informationer, som du bør læse før afrejse til Borneo og Malaysia. Vi vil klæde dig på til et utal af fantastiske oplevelser, der venter dig i troperne, så du kan læne dig tilbage og nyde turen. Her finder du nemlig basale informationer om pas og visum, vaccinationer, valuta og sprog.

Pas & Visum

Rejser til Borneo byder på smuk natur

Alle vores rejser til Malaysia og Borneo ligger mellem 14 og 19 dage. Derfor er det ikke nødvendigt, at du anskaffer dig et visum i forbindelse med vores rejser, efter danske statsborgere har visumfrit ophold i op til tre måneder. Her er et par yderligere regler, du skal have styr på:

1. Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over indrejsedatoen.

2. Ophold i Malaysia på over 90 dage, kræver visum. Dette kan udstedes på um.dk.

3. Returbillet eller billet til videre rejse skal kunne fremvises ved indrejsen, så pas på den.

Borneo rejser er en rejse til et land med mange aber

Vaccinationer ved rejse til Borneo og Malaysia

Borneo er verdens tredjestørste ø - så stor at Borneo er opdelt i tre dele mellem Malaysia, Indonesien og Brunei. Kipling Travel tager dig med til den Malaysiske del af Borneo, hvor frodig regnskov og et betagende dyreliv hersker.

Både i Malaysia og på Borneo er bakteriesammensætningen yderst fremmede for os fra Norden. Vi anbefaler derfor, at du i god tid inden afrejse kontakter egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service. Her vil du blive rådet inden for vigtige vaccinationer og eventuelt nyttigt medicin til rejsen.

Når du rejser til Borneo og Malaysia skal du huske at medbringe Ringgit

Valuta på Borneo og Malaysia

I Malaysia og på den malaysiske del af Borneo hedder møntfoden Ringgit (RM/MYR). En MYR svarer til 1,56 DKK. Medbring gerne hævekort, da du kan hæve penge i lufthavnen og i større byer. Her kan du også bruge kort på restauranter, hoteller og lignende.

Dog skal du huske at veksle rigeligt med små sedler inden du tager ud til de mindre landsbyer inde i landet. Du kan både veksle penge i lufthavnen og i de store byer eller købe dem hjemmefra i Danmark.

I Borneo og Malaysia snakkes der mange forskellige sprog

Sprog i Borneo og Malaysia

I Malaysia og på Borneo tales der et utal af forskellige sprog, og derfor er de fleste indbyggere tosproget. Det er faktisk ikke et særsyn, hvis man taler tre sprog flydende.

Det officielle sprog er malaysisk, der omtales som bahasa malaysia. Dette er også modersmålet hos de fleste malaysiere. Heldigvis er det ikke svært at begå sig, eftersom mange malaysiere også kan engelsk.

Tidsforskel mellem Borneo og Danmark

Tidsforskel mellem Borneo/Malaysia og Danmark

Borneo og Malaysia ligger i tidszonen UTC +8 og er dermed syv timer foran Danmark. Under dansk sommertid skal der dog tages højde for, at hverken Borneo eller Malaysia benytter sommertid, og der vil i den periode være otte timers tidsforskel.

Som tommelfinger regl justerer din krop sig til andre tidszoner med én time i døgnet, såfremt du ikke aktivt prøver at tilpasse dig den nye tidszone. Det kan derfor være en god ide at gå tidligt i seng dagen før afrejsen.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.