Før afrejse til Borneo og Malaysia

Det fascinerende og spændende land Malaysia holder på mange skjulte skatte, som Kipling Travel gennem mange år med rejser til Borneo har opsnappet. Her er et land, der byder på storslåede naturoplevelser, et rigt og unikt dyreliv, der kan opleves på bedste vis ude i naturen på første hånd foruden en spektakulær multikulturel befolkning. På verdens tredjestørste ø finder du verdens ældste regnskov, der vækker nysgerrighed og eventyrlyst i os mennesker.

Kipling Travel kan varmt anbefale en rejse til Borneo og Malaysia, da det er én af de mest interessante rejsedestinationer i verden. Her på siden vil du få nogle praktiske informationer, som du bør læse før afrejse til Borneo og Malaysia. Vi vil klæde dig på til et utal af fantastiske oplevelser, der venter dig i troperne, så du kan læne dig tilbage og nyde turen. Her finder du nemlig basale informationer om pas og visum, vaccinationer, valuta og sprog.

Pas & Visum

fisker i Vietnam
udsigt over rismarker i Vietnam

Alle vores rejser til Malaysia og Borneo ligger mellem 14 og 19 dage. Derfor er det ikke nødvendigt, at du anskaffer dig et visum i forbindelse med vores rejser, efter danske statsborgere har visumfrit ophold i op til tre måneder. Her er et par yderligere regler, du skal have styr på:

  1. Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over indrejsedatoen
  2. Hvis du planlægger at opholde dig mere end 90 dage i Malaysia, skal du ansøge om at få udstedt et visum. Dette kan gøres igennem um.dk
  3. Returbillet eller billet til videre rejse skal kunne fremvises ved indrejsen, så pas på den

Vaccinationer ved rejse til Borneo og Malaysia

Borneo er verdens tredjestørste ø efter Grønland og Ny Guinea. Øen hører til smukke tropiske Malaysia. Begge destinationer kan uden tvivl defineres som østasiatiske perler, hvor frodige regnskove og et betagende dyreliv beriger landskabet. Både Borneo og Malaysia ligger placeret i det tropiske klimabælte, hvorfor du også vil opleve en helt anden bakteriesammensætning her. Derfor er det vigtigt, at du som besøgende tager dig dine forholdsregler.

Hos Kipling Travel anbefaler vi, at du i god tid inden afrejse kontakter din læge. Her vil du kunne blive oplyst om faren for diverse sygdomme, samt hvilke vaccinationer du anbefales ved rejse til Borneo og Malaysia. Disse informationer kan du også finde hos Danske Lægers Vaccinations Service. Her kan du også finde en oversigt over, landets vaccinationsklinikker. Hvilke vacciner du anbefales, varierer efter hvor længe du befinder dig i landet.

Læs mere om, hvilke vaccinationer du skal have, når du rejser til:

Handel med valuta på Mekongfloden

Valuta på Borneo og Malaysia

I Malaysia og på den malaysiske del af Borneo hedder møntfoden ringgit (RM/MYR), og der går 100 sen på en malaysisk ringgit. En malaysisk ringgit svarer i omegnen af 1,59 danske kroner.

Vi anbefaler, at du husker at medbringe Visa eller et Mastercard, som du kan bruge til at hæve med i lufthavnen og i større byer, hvor det også vil fungere som betalingskort på restauranter, hoteller, større butikker osv.

Dog skal du huske at veksle rigeligt med små sedler inden du tager ud til de mindre landsbyer inde i landet. Du kan både veksle penge i lufthavnen og i de store byer eller købe dem hjemmefra i Danmark.

Sprog i Borneo og Malaysia

I Malaysia og på Borneo tales der et utal af forskellige sprog, og derfor er de fleste indbyggere tosproget. Det er faktisk ikke et særsyn, hvis man taler tre sprog flydende.

Det officielle sprog er malaysisk, der omtales som bahasa malaysia. Dette er også modersmålet hos de fleste malaysiere. Heldigvis er det ikke svært at begå sig, eftersom mange malaysiere også kan engelsk.

Vietnam kvinde taler ikke sprog med nogen