Fakta om Borneo og Malaysia

Fakta, statistik og information omkring Borneo og Malaysia

Malaysia er et spændende land, der byder på multikulturelle oplevelser og en vidunderlig natur, der blandt andet har verdens ældste regnskov. Malaysia er delt op i to dele, hvor den ene del ligger på Malaccahalvøen, og den anden del ligger på Borneo i øst. Halvøen ligger i forlængelse til Thailand og grænser derudover op mod Singapore.

Malaysia er helt unik, når det kommer til diversiteten af dyrevildt. Det skønnes at 20% af verdens kendte dyrearter lever i dette skønne paradis. Uanset hvornår på året du besøger Malaysia, vil du få en fantastisk naturoplevelse. Højsæsonen for rejser til Malaysia strækker sig fra februar-september.

Væsentligste fakta om Malaysia

Hovedstad: Kuala Lumpur
Areal: 329.760 km2
Befolkningstal: 28.33 millioner (2017)
Sprog: Malajisk, engelsk, kinesisk, tamil
Religion: Islam (61,3%), Buddisme (19,8%), Kristendom (9,2%), Hinduisme (6,3%), Traditionelle kinesiske religioner (3,4%)
Valuta: Malayisk ringgit (MYR) 1 DKK = 0,62 MYR

Flag

Malaysias flag blev officielt taget i brug i 1963. Flaget har 14 striber ligesom solen har 14 takker. Disse symboliserer forbundsregeringen samt de 13 stater der er i unionen. Flagets farver er: rød, gul, hvid og blå.

Den røde og hvide farve symboliserer de gamle malaysiske farver. Den gule farver symboliserer de ni sultaner og den blå symboliserer de malaysiske folks enhed. Desuden er halvmånen og stjernen et symbol for islam.

Rejs til Borneo med Kipling Travel

Geografi

Hovedstad: Kuala Lumpur
Areal: 329.760 km2
Kontinent: Asien
Tidszone: Malaysia-tid GMT+8
Grænser mod: Singapore og Thailand
Største byer: Kuala Lumpur, George Town, Ipoh, Shah Alam, Petaling Jaya

Demografi

Befolkningstal: 31,62 millioner (2017)
Befolkningstæthed: 96 mennesker / km2
Vækst i befolkning: 11.4% / år
Sprog: Malayisk
Religion: Islam (61,3%), Buddisme (19,8%), Kristendom (9,2%), Hinduisme (6,3%), Traditionelle kinesiske religioner (3,4%)

Indrejse

Valuta: Malayisk ringgit (MYR) 1 DKK = 0,62 MYR
Vaccinationer:  Difteri og Stivkrampe, Hepatitis A
Pas & visum: Visumfri i maksimalt 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter indrejsedato. Returbillet eller billet til vidererejse skal kunne vises ved indrejse.
Forsikring: Husk rejseforsikring. Hverken gul eller blot sundhedskort kan bruges i Malaysia og Borneo.
Rejsetidspunkt: februar-september

Mini-parlør

Hej Hello
Farvel Selamat tinggal
Ja Yes
Nej Tidak
Tak Terima kasih
Velbekommen Nikmati minuman
Taler du Engelsk? Adakah anda bercakap bahasa Inggeris?
Undskyld mig Maafkan Saya

Forbehold for fejl

Vi forsøger konstant at holde vores fakta om Malaysia og Borneo opdateret, men vi tager forbehold for, at der kan være fejlmargener, fejlindtastninger eller at dataen kan have ændret sig. Er dataen vigtig for din/jeres rejse til Malaysia og Borneo eller for en opgave/rapport (du udarbejder), så anbefaler vi, at du dobbelttjekker informationen.

Har du spottet en fejl i vores fakta om Malaysia og Borneo, så må du meget gerne oplyse os om det på info@kiplingtravel.dk, så vi kan rette det hurtigst muligt.