Rejser til Centralasien

Oplevelser for livet - uden for lands lov og ret!

 

Siden tidernes morgen har Centralasien været omgærdet af mystik, og lige så længe har regionen været beboet af mange forskellige folkefærd. Dette er blandt andet takket være de to floder Syr Darya mod nord og Amu Darya mod syd, som indrammer Uzbekistan, men også på grund af den essentielle placering regionen havde mellem Vest og Øst, som gjorde regionen ideel som handelsrute for handel af kostbare vare mellem Kina, Indien og Europa. Der er således gemt utallige kulturelle skatte i denne del af verden.

Rejser til Centralasien

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Centralasien er et område i det indre Asien; ifølge dansk geografisk tradition benyttes betegnelsen om bjergene og højsletterne, som ligger mellem Himalaya i syd, De Sajanske Bjerge i nord, Pamir i vest og de kinesiske flodsletter i øst. Der er lidt forskellige holdninger til hvilke lande Centralasien indbefatter, men de fem officielle centralasiatiske lande er Kasakhstan, Kirgisistan, Uzbekistan, Turkmenistan og Tadsjikistan. I alt bor der omkring 65 mio. mennesker i de fem lande, hvilket blot er omkring 2% af Asiens samlede befolkning.

 

Centralasien har et kontinentalt klima. Da regionen ikke er omgivet af hav, som kan mildne temperaturerne, er det centralasiatiske fastlandsklima præget af kraftige temperatursvingninger i vinter- kontra sommerhalvåret. Centralasiens klima er generelt præget af meget tørke og kulde, hvilket ikke har været kompatibelt med agerbrug. Dette klima er især tydeligt på de højtliggende plateauer og højsletter, således eksisterer der kun reelt agerbrug i enkelte floddale og oaser.

Centralasien er en utrolig stor region med en yderst varieret geografi, hvilket inkluderer højsletter og bjerge (Tian Shan og Pamirbjergene), ørkener (Kara Kum, Kyzyl Kum, Taklamakan), og er præget af træløse stepper.

 

Centralasiens historie går mange tusinde år tilbage. Der er fundet historiske kilder, der vidner om beboelse helt tilbage til før år 1000 f.Kr., dog nævnes Centralasien som område første gang i forbindelse med Perserrigets fremtrængen i år 550 f.Kr. og Alexander den Stores erobring af området i år 330 f.Kr. Centralasien er proppet med historie, og kulturarven præger stadig området i dag, hvilket gør det til et utroligt spændende område at opleve. Rejser til Centralasien bliver derfor mere og mere populære.

Især regionens bjergkæder, der løber øst-vest, har været fundamentet for de historiske og fantastiske karavaneruter mellem Østen og Vesten. Disse ruter er betegnet som Silkevejen, og her har utallige karavaner og nomader gennem tiden vandret mellem Kina og Europa for at sælge deres kostbarheder. Centralasien har desuden historisk set været udgangspunkt for både folkevandringer og statsdannelser, der har haft påvirkning på store dele af Asien og Europa.

Den fåtallige nomadebefolkning i regionen er først blevet tilført et industrielt anstrøg af planøkonomi i 1900-tallet. Dette betyder at deres kulturarv ikke er blevet overskygget af industrialiseringen som i så mange andre lande. Kulturen og historien er bevaret, hvorfor denne destination er ideel for at snuse lidt til fordums tider.

 

Vi lægger, modsat trenden i den danske rejsebranche, vægt på små grupper, da vi mener det ubetinget gavner oplevelsen og det interkulturelle samspil. Det vil sige, at vi generelt holder grupperne under 16 deltagere - og en hel del er nede under 10 deltagere. Det gør konkret, at der går mindre tid med at komme ind og ud af busser og anden logistisk irritationstid. Vi synes, det er et kvalitetsstempel, men det koster også lidt mere at være en gruppe på 12-14 rejsende end en gruppe på 36 rejsende.
 
En grupperejse er oftest den rejse, der er kælet mest for. Her får du unikke oplevelser, ofte på unikke ruter uden for normale turist-strøg. Det gælder både vore kulturrejser og trekkingture samt ekspeditionerne. Og rejselederne kan ofte skabe prikken over i'et, da de kender områderne og landene, hvilket skaber det sidste krydderi.
 
Vi garanterer ofte afrejse helt ned til 8 deltagere.

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik