Ecuadors vulkaner, Cotopaxi, 5.897 meter

Trekking og bestigning af Ecuadors vulkaner – Pasochoa 4.164 m, Iliniza Norte 5.126 m og Cotopaxi 5.897 meter

 

Samlet set er vores Ecuadors vulkaner en af de mest komplette vulkanture. Vi har udviklet og forfinet ruten over de seneste mange år og trekker og vandrer og bestiger flere vulkantoppe inden bestigningen af Cotopaxi, 5.897 meter.

Selve bestigningerne går fra teknisk lette akklimatiseringstoppe som Pasochoa, til noget mere krævende, såsom Ilinizas Norte og derefter selvfølgelig hovedtoppen - Cotopaxi.

 

 

Akklimatiserings-trekket foregår i et meget smukt og autentisk område som kun ganske få turister har mulighed for at opleve og som kun benyttes af Kipling Travel. Og vi er fuldt og fantastisk højdetilvænnet til selve bestigningen.

Vi haft gennem alle år haft stor succes på Cotopaxi - hele holdet toppede Cotopaxi i 2011. Mellem 2012 og 2014 havde vi 10, 14 og igen alle på toppen i 2014. Fantatsisk flot. Vi var tilbage igen i 2018 med 14 på toppen af Cotopaxi. Kort og godt et brag af en rejse!  • Trekking og bestigning i Ecuadors skønne vulkanland
 • Indiankske landsbyer, agerland og forrygende bjergudsigter
 • Akklimatisering og bestigning på Pasochoa 4.164 meter og Iliniza Norte 5.126 meter
 • Bestigning af Cotopaxi 5.897 meter - en af verdens højeste aktive vulkaner beliggende blot 100 km. syd for ækvator
 • Stor succesrate genne mange år og vores helt egen akklimatiseringsrute, hvor vi meget sjældent mødert andre trekkere - et rigtig Kipling eventyr
1.

Afgang fra København til Quito i Ecuador

Dag 1

Vi flyver fra København til Ecuador, hvor vi ankommer til Quito, hovedstaden i Ecuador i 2.850 meters højde. Vi bliver her mødt af vores guide og bragt det korte stykke til vores velbeliggende og hyggelige hotel centralt i den nye bydel.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

2.

Quito - Ecuadors hovedstad og Ækvator

Dag 2

Vi skal på byrundtur i Quitos gamle historiske kolonibydel, der blev erklæret verdenskulturarv af UNESCO i 1978. Vi slentrer rundt i de gamle snørklede gader med alle de gamle kolonibygninger og besøger et par af de interessante kirker. Turen kommer bl.a. forbi Monestario San Francisco, der tilhørte franciskanerordenen, og er den ældste kirke i Ecuador (fundamentet stod klar i 1534).
Også jesuitterkirken La Compania besøges samt den imponerende katedral på den centrale plads, Plaza de la Independencia. Herefter vandrer vi op på udsigtspunktet El Panecillo, hvor der er en storslået udsigt over Quito.

Om eftermiddagen besøger vi Ækvatormonumentet Mitad del Mundo lidt nord for byen. Her finder vi et besøgscenter og alskens gøgl, og der er mulighed for at stå med et ben på hver side af klodens halvdele.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Pasochoa 4.164 meter, akklimatiseringstrekket starter - Machachi

Dag 3

Tidlig morgen kører vi fra Quito mod bjergene og Pasochoa naturreservatet, hvor vi starter akklimatiseringen for alvor og bestiger Pasochoa vulkanen på 4.164 meter. 
Vandreturen er lang, men hverken særlig anstrengende eller teknisk vanskelig og er en glimrende akklimatisering samt en god træningsdag. Opstigningen tager 4 timer og nedstigningen 2 timer.
Efter vandringen kører vi 2 timer mod syd til vores hotel i Machachi-landsbyen, som ligger i ca. 3.000 meter.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

4.

Trekking: Machachi, Pueblo Angamarca, Los Pinos, Mulatullo

Dag 4

Vi kører fra Machachi mod Zumbagua - en tur på ca. 4 timer. Det er en tur gennem et fantastisk bjerglandskab, hvor vi forlader den berømte ”Avenida de los Volcanes” og stiger op mod den vestlige bjergkæde. Vandringen starter fra en den lille bjerglandsby Angamarca - 2.895 meter. Vi gør os klar til turen. Heste og bærere tager personlig bagage og fællesudstyr. Vi går ca. 3 timer gennem et landskab domineret af indianske småhuse, og deres smukke marker som spreder sig udover bjergene. Efter en relativ langsom opstigning ankommer vi til første lejr Los Pinos ca. 3.300 meter beliggende i Mulatullo området.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Campamento Mulatollo, Yayachanchi, Pigua i La Chorrera

Dag 5

Efter en tidlig morgenmad, sætter vi kurs mod den indianske landsby Yayachanchi. Vi følger en sti, der er brugt af den lokale befolkning som handelsrute og varetransport med lamaer. Vi går ad en zigzag sti op til Yayachanchi landsbyen, der ligger i 3.900 meter. Her få vi nogle fantastiske indtryk af det høje Andes. Vi er i Paramo'en en barsk vegetation over trægrænsen. Efter en god pause vandrer vi videre til det lille vandfald Pigua, hvor vi slår lejr i 4073 meter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Trekking: La Chorrera, Zumbagua, Quilotoa

Dag 6

Vi forlader vores smukke lejr og begynder en opstigning på et par timer mod turens højeste pas på 4.466 meters højde. Fra passet har vi udsigt til turens næste mål bl.a. Cotopaxi, Iliniza, Chimborazo og Corazon. Efter et velfortjent hvil på toppen af passet begynder vi en nedstigning gennem en isoleret dal, hvor vi finder små indianske landsbyer, og fornemmer at her har tiden stået stille. Nedstigningen er lang, men meget varieret både hvad angår naturskønhed og kulturelt.
Vi vandrer stille ned til vejen, hvorfra vi kører den halve time op med lokal transport til Quilotoa søen. Vi spiser frokost og nyder den fantastiske udsigt over søen - vi overnatter i telt ved søens kraterkant i 3.884 meter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Trekking: Quilotoa, Chugchilan, Machachi

Dag 7

Trekkets sidste dag starter med vandretur på venstre side af kraterkanten, hvor vi har udsigten til både søen og alle de snedækket vulkaner. Langsomt begynder vi at vandre ned mod Guayama-dalen og frem til selve Guayama landsbyen, som er en autentiske lille landsbyen med traditionel livsstil. Vi vandrer videre gennem dalen indtil kanten af en dyb dal. Vi følger en vandresti langs nogle imponerende stejle bjergsider ned til floden dybt nede i dalen i 2.995 meter. Efter en god pause i bunden af dalen starter vi igen en langsom opstigning mod vores sidste mål Chugchilan landsbyen i 3.198 meter. Hele vandreturen tager ca. 4-5 timer. Her bliver vi hentet af vores bus og kørt tilbage til Machachi. Køreturen tager ca. 3 timer, og vi følger en anden vej, end den vi kom ad langs foden af Ilinizas og igennem flotte indianske landbrugsområder. Vi overnatter i Machachi landsbyen.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

8.

Bestigning af Iliniza Norte 5.126 meter

Dag 8

Vi kører med bus fra hotellet meget tidlig morgen, og efter en halv time skifter vi til biler med 4-hjulstræk, som kører os op i 3.900 meters højde. Herfra starter bestigningen af Iliniza, hvor vi først går 3 timer op til Refugio Nuevos Horizontes i 4.650 meters højde.

Fra refugiet er der en fantastisk udsigt over begge Iliniza-bjergene og helt ned til Machachi landsbyen. Med lidt held kan vi se Cotopaxi og andre vulkaner på den østlige bjergkæde. Fra hytten er der en relativ stejl opstigning over ral og grus, og måske lidt sne før toppen nås. Udsigten er eminent - på den ene side ligger Andesbjergene, på den anden side Stillehavskysten. Topbestigningen er relativt nem og ikke teknisk. Almindelige vandrestøvler og trekkingtøj er nok. Det tager ca. 3 timer til toppen og 3 timer tilbage til parkeringspladsen.
Efter en vellykket bestigning af Iliniza Norte er vi superakklimatiserede og i gedigen form til et af vores hovedmål nemlig Cotopaxi. Vi regner med at være tilbage på hotellet sent om aftenen.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

9.

Machachi i højlandet, hviledag

Dag 9

Vi har hele dagen i Machachi, hvor vi bor på en klassisk og flot hacienda, der ligger i udkanten af landsbyen.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Cotopaxi Nationalpark 3.800 meter, Gletsjer træning, Tambo-Paxi

Dag 10

Efter morgenmaden og en god nats søvn kører vi op til parkeringspladsen for foden af selve Cotopaxi. Køreturen varer ca. 3 timer og går op gennem et smukt vulkanlandskab til 4.500 meters højde, hvor vandringen starter. Vi vandrer en time op til Refugio Jose Rivas, hvor vi holder frokostpause. Fra hytten vandrer vi videre 30 minutter, hvor vi holder gletchertræning på Cotopaxis laveste gletsjer i ca. 5.100 meter, og gør os klar til en hård dag i højderne. Her træner vi både de basale teknikker til at bestige bjerge og opnår en endnu bedre afklimatisering. Efter kurset vandrer vi ned til parkeringspladsen og kører ned til den smukke tambo-paxi-hytte for foden af Cotopaxi i 3800 m. Her overnatter vi med en fantastisk udsigt til Cotopaxi og kan få et varmt bad og slappe af inden den store dag på Cotopaxi.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

11.

Cotopaxi Nationalpark

Dag 11

Midt på dagen kører vi de 45 minutter fra vores hytte op til parkeringspladsen i 4.500 meter, hvorfra vi atter vandrer op til Cotopaxi refugiet Jose Rivas. Det er den eneste strækning, hvor vi skal bære al vores bagage i maksimalt en time. Alt som ikke skal bruges til topbestigningen, kan dog blive i vores bus.
Vi spiser tidlig aftensmad, hvorefter der er info-møde og opdeling i grupper. Vi går tidligt i seng for at samle kræfter til opstigningen. Refugiet har plads til 70 mennesker, og der er fine køkken- og toiletfaciliteter.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

12.

Bestigning af Cotopaxi 5.897 meter

Dag 12

Vi står op ved midnatstid, spiser morgenmad og gør os klar til opstigningen. Vi forlader hytten kort efter midnat og starter den lange og stejle bestigning af Cotopaxi. Alt forgår på gletsjer, og der er kun nogle få stejle passager, som guiderne hjælper os sikkert igennem. Er du i god form, tager bestigningen 7-8 timer og nedstigningen til hytten ca. 3 timer. Det er en fantastisk top med udsigter i verdensklasse. En hård nød – men absolut opnåelig.

Efter bestigningen holder vi en god pause i hytten – spiser - samler gruppen og hviler ud. Bagefter går vi ned til parkeringspladsen og kører tilbage til Quito.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

13.

Hele dagen i Quito, afrejse sen eftermiddag

Dag 13

Vi har det meste af dagen i Quito til egne fornøjelser efter en stor Ecuador og vulkan rejse. Transport til lufthavnen og hjemover til Danmark efter en masse vulkanbestigninger og fantastiske oplevelser.

Morgenmad i Quito er inkluderet.

14.

Ankomst København

Dag 14

Efter en oplevelsesrig rejse ankommer vi til København. 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Priser
18. november 2019
Ledig
26.998,-


INKLUDERET

 • Dansk ekspertrejseleder
 • Flyrejse København-Quito retur
 • Lufthavnsskatter og afgifter fra Danmark
 • Transfers og transporter
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse på turistklasse, inkl. morgenmad
 • 1 overnatning i lav bjerghytte i sovesal, inkl. morgenmad og frokost
 • 1 overnatning i høj bjerghytte i sovesal, inkl. morgenmad og aftensmad
 • Overnatning i telt på akklimatiseringstrekket
 • Entreer ved programsatte seværdigheder
 • Nationalpark skatter og afgifter
 • Bjergtilladelser
 • Ekspeditionsleder og klatreguider
 • Heste/mulddyr til fælles bagage (telte, mad, udstyr)
 • Heste/mulddyr til personlige bagage
 • Radio/walkie talkie til nødbrug
 • Ekstra bjergguider på Cotopaxi-bestigningen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring   
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Praktisk information

Sværhedsgrad: 1B - 2C

Højde: 2.726 - 5.897 meter

Antal ture: 7 

Succes: 7, senest november 2018

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Type: Trekking og bjergbestigning med dansk rejseleder

Pakkeliste: Bjergbestigning

Kiplings anbefalinger om bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning

 

Udstyrsleje (klatreudstyr)

Vi kan hjælpe med udstyrsleje i Quito, men vi skal gerne vide senest et par måneder inden afrejse, for at kunne sikre det bedste udstyr. 

Alpine klatrestøvler, klatrehjelm, karabin, klatresele, crampon (steigeisen) koster typisk 40 USD pr del og betales på stedet i Quito - og er så klar ved ankomsten.

Pakkeliste fremsendes selvfølgelig ved bestilling af rejsen, men af klatreudstyr skal følgende med:

 • Isøkse
 • Alpinstøvler
 • Steigeisen/crampons
 • Hjelm
 • Klatresele og karabiner

 

Ecuadors vulkaner, Cotopaxi 5.897 meter højdekurver

chimborazo 6310m højdekurver

Forbehold og ændringer

Denne rejse er en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore samarbejdspartnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.
Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne. 
Foredrag

Ekspeditioner og Bjergbestigning

2. april 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

15. maj 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.