Antal dage: 16
Priser fra: 61.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Antarktis Base Camp

Antarktis for den ægte eventyrer


Afrejse fra København mod Buenes Aires i Argentina. 

Mad på flyrejsen er inkluderet

Vi ankommer til Ushuaia i den allersydligste del af Argentina. 

Ushuaia går ofte under tilnavnet "Fin del Mundo" eller "Verdens Ende", da det for de fleste rejsende hertil føles som om, man næppe kan komme længere væk. For rejsende til Antarktis er Ushuaia dog kun det sidste stop, inden den virkelige rejse til verdens ende begynder.

Ushuaia ligger i den argentinske provins Tierre del Fuego, og byen har samtidig æren af at være den sydligst beliggende større by på kloden. Bylivet er dog på ingen måde byens største trækplaster for turister, der typisk tager hele vejen hertil for at opleve den fantastiske natur, byen har at byde på; på trods af sin status som by ligger Ushuaia nemlig omkranset af de høje, hvide Andesbjerge, grønne dale og søer samt Ushuaia Bugt, der er porten til rejsen mod Antarktis. 

Overnatning i Ushuaia

I dag starter eventyret for alvor, når vi går ombord på skibet mod Antarktis. Vi sejler med en af isbryderne MV Plancius eller MV Ortelius. Skibet byder bl.a. på pæne kahytter, en fuldt udstyret bar og en restaurant, hvor der serveres kød-, fiske- og vegetariske retter, efter eget valg.

Dagens sejlads går gennem den smalle Beagle Channel for foden af Andesbjergene, der er en af bare tre passager, der fører væk fra Argentina og mod Antarktis. Omkring os pryder snedækkede bjerge landskabet, mens klippeskranter dominerer udsigten mod kanalen.

Sejlturen gennem Beagle Channel byder på fantastiske naturoplevelser med dybe vandfald, der løber ned ad bakkerne, og grønne enge langs vandkanten. Landskabet kan dog på ingen måde måle sig med det smukke, overvældende ishav, vi er på vej til i løbet af de næste par dage.

Ved udgangen af Beagle Channel bevæger vi os ud på det åbne hav mellem det sydamerikanske kontinent og Antarktis. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Gennem Beagle Channel mod Antarktis

I dag fortsætter rejsen over Drakestrædet. Vi forventer høje bølger og et levende hav, da vandene mellem Argentina og Antarktis er blandt de mere aktive. Det skyldes i høj grad, at strædet er relativt smalt i forhold til mængden af vand, der passerer igennem her fra Stillehavet til Atlanterhavet. Til dem med følsom mave anbefaler vi at medbringe søsygepiller til rejsen.

Undervejs er der flere foredrag på skibet, hvor geologer og biologer fortæller levende om alt fra fotografering til Antarktis geologi, dyreliv og historie, fra de første opdagelsesrejsende til den moderne udforskning af kontinentet.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Drakestræde

Rejsen over Drakestrædet fortsætter.

Havet byder på friske, salte briser, og undervejs ser vi, hvordan livet omkring os forandrer sig. I bølgerne under os kan vi være heldige at spotte hvaler, og i luften over os flyver enlige albatrosser med deres enorme vingespand og mange andre antarktiske fuglearter omkring.

Vi er på vej ad ruten, de første opdagelsesrejsende til Antarktis tog, da det frosne kontinent endnu var uopdaget. Her, ude midt i ingenting, kan vi for alvor mærke, at vi er på vej mod verdens ende.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Albatros over Drakestrædet

Efter nogle dages sejlads over det åbne hav er vi endelig ankommet til Antarktis. Omkring os spejler hvide, glimtende bjerge sig i det glasklare vand og stilheden runger i ørerne.

Dagene ved det antarktiske kontinent byder på udflugter fra skibet ca. to gange dagligt eller oftere. Loven foreskriver, at maks. 100 mennesker må gå i land på et givent sted på Antarktis ad gangen. Her giver MV Plancius/MV Ortelius beskedne størrelse os for alvor en fordel over de billigere, større skibe, da det lave antal passagerer sikrer, at der vil være ingen eller kun meget beskeden ventetid på at gå i land. Samtidig kan den enkelte gæst tilbringe mere tid med foden på det antarktiske kontinent - en gode, vi hilser hjerteligt velkommen, når nu vi er rejst hele vejen til verdens ende!

Programmet for de følgende dage kan variere afhængigt af vejrforhold, men udgangspunktet for denne første dag ved det antarktiske kontinent er den smukke Neumayer Channel. Her lægger skibet til i de afskærmede vande omkring Wiencke Island, som er et fantastisk udgangspunkt for flere af rejsens valgfrie aktive udfoldelser. 

Har vi lyst til at gå i land, er her gode muligheder for nogle vandreture med cramponer på mindre bjerge og gletcherlignende grund. Til vands er bugtens rolige vande ideelle til kajaksejlads og ture i zodiac-både, hvorfra vi kan udforske kystlinjen helt tæt på.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dagens destination er Port Lockroy, hvor vi bl.a. finder en tidligere britisk forskningsstation, der siden er blevet omdannet til et museum og postkontor. Vi har mulighed for at besøge museet, og det rolige vand omkring Goudier Island tilbyder fine forhold for kajaksejlads. Har vi lyst, tilbyder området også gode forhold for at campere på øen, en helt unik oplevelse.

Områdets ultimative attraktion er dog kolonierne af de søde små Gentoo-pingviner med de rød-orange næb, der vækker enhver besøgens forestillinger om Antarktis: Her, med de store isbjerge som baggrundstæppe og sne så langt øjet rækker, er pingvinerne i deres es, og alle vores forhåbninger om at opleve Antarktis forunderlige dyreliv indfris. Det er ren National Geographic!

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Rejsen til Antarktis Base Camp er ideel for eventyren, der gerne vil opleve det frosne kontinent på tæt hold og mærke naturen på egen krop. 

Rejsens flotteste dag går til Pleneau og Petermann Islands, hvor der også er turens bedste mulighed for vandring i i bjerge og gletcherlignende landskab med cramponer på støvlerne og isøkse i hånden. Vandringen er ikke særlig stejl og kræver almindelig god form, men udsigten over Antarktis glimtende hvide landskab og klare blå hav er fænomenal fra toppen af bakkerne. 

Dagen byder også - såfremt isen tillader det - på en sejltur gennem Lemaire Channel, hvor vi kan møde både søleoparder, pukkel- og minkehvaler. De blide kæmper glider gennem vandet langs skibet og her, helt tæt på, fornemmer man virkelig dyrenes enorme størrelse. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Gletchervandring Antarktis Base Camp

Neko Harbour byder på nogle af Antarktis bedste landskaber, og dagen i dag er derfor dedikeret til at samle de bedste indtryk af den store natur. Det er her, kameraet for alvor kommer frem!

Går vi i land, har vi her turens bedste mulighed for at se de store, omkringliggende bjerge på tætteste hold. Synet af Neko Harbours kæmpegletcher, der er badet i gletcherspalternes kornblå skær er helt enestående. Fra vandet kan vi nyde udsigten til bjergene fra zodiac-både, der hurtigt kommer omkring isflagerne, eller vi kan tage en rolig tur i havkajaken og mærke Antarktis øredøvende stilhed langt fra lyden af brummende motorer. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Sæler og Zodiac på Antarktis

Paradise Bay er præcis, som den lyder; et fredfyldt polarparadis og i klart vejr, står de sneklædte bjerges spejlbilleder så klart i vandet som bjergene over havoverfladen. 

Paradise Bay er noget helt særligt på rejsen til Antarktis Base Camp: Det er her, vi får muligheden for at slå lejr og tilbringe natten på Antarktis fastland, som de opdagelsesrejsende til Antarktis gjorde det i sin tid (dog i et bedre telt!). Overnatning på Antarktis er selvfølgelig frivilligt, men vælger man at tilbringe natten på isen, kan man efterfølgende prale af at være blandt de få, der nogensinde får privilegiet af denne oplevelse, som går mange besøgende til Antarktis forbi. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Rejsens sidste destination på Antarktis er Errera Channel, hvorfra vi kan besøge flere smukke øer. Danco Island og Cuverville Island samt de mindre kendte (men lige så smukke) Orne Island og Georges Point på Rongé Island er alle fantastiske udflugtessteder. 

Dagens højdepunkt er uden tvivl de gode muligheder for at spotte Pukkelhvaler i Dallmann Bay. Er vi yderst heldige, kan vi se dem springe op fra vandet og lande med al deres vægt på havoverfladen, der bryder med et smæld. Et fantastisk syn uden lige!

Sent på dagen sætter skibet retning mod det åbne hav. Det eksakte tidspunkt bestemmes af vejrforholdene. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Efter flere dages eventyr på og langs det antarktiske kontinent med naturoplevelser af den helt store slags, er det tid til igen at sætte retning mod Argentina.

Rejsen går igen via åbent hav gennem Drakestrædet. Vi slapper af og nyder skibets fantastiske faciliteter, mens vi bearbejder de mange indtryk, de sidste par dage har budt på.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Rejsen over Drakestræde tilbage mod Ushuaia fortsætter, og vi får undervejs selskab af albatrossen, der cirkulerer over os sammen med andre havfugle.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Den fantastiske rejse til det frosne Antarktis er nu slut, og vi ankommer rige på oplevelser tilbage til Bugten i Ushuaia. Her føles vejret mildt efter dagene på havet med den stærke, salte brise, og ved ankomsten til byen kan vi rigtig mærke, at vi nu er tilbage i civilisationen. 

Om eftermiddagen er der afgang mod Buenos Aires.

Landets hovedstad har lidt over 17 millioner indbyggere, forstæder inkluderet. Byen byder på alt fra caféer og restauranter til specialbutikker, som ligger gemt inde bag kolonitidens smukke gamle husfacader. I gamle dage tiltrak Buenos Aires armenske, polske, spanske og italienske immigranter, som frem til i dag har sat et interessant og unikt præg på byen.

Overnatning i Buenos Aires.

Morgenmad er inkluderet.

Vi har formiddagen til få de sidste indtryk af Buenos Aires.

Den centrale del af byen bliver kaldet Sydamerikas Paris på grund de mange brede boulevarder og fantastiske arkitektur. Byen er som landet en blanding af alle mulige folkeslag, men det er italienerne, som i særlig grad har sat deres præg på byen fra det gamle havnekvarter La Boca, San Telmo hvor tangoen opstod og til de mange modebutikker på den lange gågade Florida.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Ankomst til Danmark efter et fantastisk eventyr til klodens mest isolerede kontinent.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
25. feb. - 11. mar. 2020
61.998,-

7. mar. - 22. mar. 2020
61.998,-

6. nov. - 21. nov. 2020
63.998,-

19. nov. - 4. dec. 2020
63.998,-

27. nov. - 12. dec. 2020
63.998,-

23. feb. - 10. mar. 2021
63.998,-

6. mar. - 21. mar. 2021
63.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Buenos Aires-Ushuaia/Ushuaia-Buenos Aires-København på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transport lufthavn-hotel 
 • Overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 1 nat på hotel Altos i Ushuaia
 • 1 nat på hotel Clasico i Buenos Aires
 • 11 nætter i delt fire-sengs kahyt på MV Plancius/MV Ortelius
 • Aktiviteter som gletchervandring, fotokursus, teltovernatning på Antarktis m.m.
 • Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet på MV Plancius/MV Ortelius
 • Foredrag om Antarktis på MV Plancius/MV Ortelius
 • Zodiac-ture i vandet ved Antarktis 
 • Kajakture i vandet ved Antarktis (deltagelse valgfrit)
 • Informationsmateriale om Antarktis
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Topersoners kahyt med koøje
Opgrader til topersoners kahyt m. koøje
Pris fra 11.700 kr./person
Topersoners kahyt med vindue
Opgrader til topersoners kahyt m. stort vindue
Pris fra 14.000 kr./person
Superior kahyt med dobbeltseng
Opgrader til Superior kahyt m. dobbeltseng
Pris fra 23.500 kr./person
Praktisk information

Rejsetid: November til marts

Type: Individuel naturrejse

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med fastsatte afrejsedatoer til Antarktis, men med mulighed for forlængelser til bl.a. Argentina og Chile

Overnatning: fire-sengs kahyt på skibet, delt dobbeltværelse på hotel

Aktiviteter: Udstyr til aktiviteter udleveres on site

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik