Vejr og klima i Antarktis

Antarktis er en skinnende perle af is, som flere og flere turister har fået øjnene op. Verdens tredje mindste kontinent er uden tvivl et frossent paradis, men Antarktis har så meget mere at byde på, end blot enorme ismasser og gletschere. Klimaet her er verdens køligste. Derfor besøger vi kun Antarktis i kontinentets sommerperiode ─ her er dog stadig koldt. Vil du opleve naturfænomener ud over det sædvanlige? Så tag med os på en rejse til Antarktis. Læs meget mere om klima og vejrforhold I Antarktis på denne side.

Generelt om klimaet og vejret i Antarktis

Vinteren på Antarktis er meget kold

Vinter på Antarktis

Vinterhalvåret på Antarktis strækker sig fra omkring april til og med september. I denne periode ligger Antarktis stort set øde hen, da det slet ikke er muligt at rejse til Antarktis under vinteren. Det skyldes de enorme isblokke i havet omkring det frosne kontinent. Grundet jordens hældning er Antarktis mørklagt gennem vinteren. Solen står simpelthen ikke op.

Selv sommeren i Antarktis er meget kold

Sommer på Antarktis

Den antarktiske sommer figurerer fra oktober til og med marts. Dog skal du aldrig regne med shorts-vejr på den iskolde verdensdel. Sommer på Antarktis betyder blot temperaturer, som er til at holde ud.

Modsat vinterperioden, hvor Antarktis er mørklagt, så går solen aldrig ned om sommeren. Vi rejser kun til Antarktis i sommermånederne. Du kan derfor få hvert et glimt af det smukke kontinent med, uanset hvilket tidspunkt på døgnet, du spejler ud over det isede paradis.

Kipling Travel rejser til den antarktiske halvø

Den antarktiske halvø

Fra det nordlige Antarktis strækker sig en spids af land op mod Argentina. Denne del af kontinentet kendes som den antarktiske halvø. Når du som turist besøger Antarktis, vil det være dette område, som du får lov at gå på opdagelse i. Det skyldes, at klimaet er noget mildere her. Sammenlignet med hvad vi kender hjemmefra, er her dog stadig temmelig koldt.

Varmeste og koldeste temperatur-målinger på Antarktis