Vandreferie i Nepal med dansk rejseleder

Velkommen til det ukendte Annapurna og Kiplings egen Begnas Tal camp
Små grupper - max. 12 deltagere

 

Det er med stor glæde vi kan præsentere vores Begnas Camp med udsigt mod de store Annapurnabjerge og den smukke Begnas sø.

Denne vandreferie går ad kulturstier til herlige landsbyer i det klassiske Nepal i højder omkring 1.000 til 1.500 meters højde. Begnas og Annapurna byder på bakkeland uden de helt store stejle stigninger. Der er et væld af landsbyer og da vandredagene ikke er meget lange, vil der være god tid til at opleve kulturen undervejs. Området er primært er beboet af Gurung-folket, en af nepals mange befolkningsgrupper med tibetansk oprindelse. Udover at de fleste Gurungfamilier er agerbrugere, er en stor del af Nepals berømte Gurkha-soldater fra Gurung-folket.

 

 

Kulturen er stærk og vi kommer til at se adskillige landsbyer og folkeslag i et område, hvor der kun kommer få turister. Så denne rejse er i lige så høj grad en aktiv kulturrejse som en vandreferie.

Ved Begnas gror alt fra bananer, mandariner og ris - og bjergudsigterne er fantastiske Fiskehalebjerget og Annapurna II, som de mest prominente toppe. Vi vandrer mellem 4 og 6 timer på denne Annapurna panorama vandreferie.

Velkommen til Kiplings Begnas trek - kun 12 deltagere i hver gruppe og al mad er inkluderet, tilberedt af vores egen kok.


"What is life all about. Bliv glad i hjerte og hjerne. Rejs til Nepal i det fjerne. Namaste Irene"

 • Everest base camp, verdens måske mest berømte trek med dansk rejseleder
 • Gå med på Kipling-ruten, altid den bedste akklimatisering højdetilvænning
 • Sherpakultur i Namche, Khumjung, Thame og de andre Sherpasamfund
 • Panoramatoppene Gokyo Ri og Kala Pattar ved Everest Base Camp
 • Cho La passet fra Gokyo-dalen til Khumbu, Everst dalen
 • Stor gennemførselsprocent grundet viden og omtanke i vandreplanen
 • Nyd godt af Kiplings hjertebarn – vi har vandret i Everest området og Sherpalandet siden 1987
1.

Afrejse mod Nepal

Fra København mod Nepal og helt nye eventyr.

2.

Ankomst Kathmandu og gåtur i den gamle bydel

Kathmandu og gåtur i den gamle bydel

Ved ankomsten til Kathmandu er der en herlig modtagelse i lufthavnen og der køres til hotellet midt i Thamel.

Efter hvile går vi en lille tur på 20 min. sammen med vores lokale guide ned til Kathesimbhu, der ligger midt mellem Thamel og Durbar Square og er et af vore mange små favoritsteder i byen. Selve stupaen er fra det 17. århundrede og en tro kopi af Swayambhunath (abetemplet). Rent faktisk betyder Kathesimbhu "Kathmandu Swayambhunath" og er oprindelig opført til alle dem, der ikke kunne gå den lange vej op til selve Swayambhunath.

Præcis som ved Swayambhunath er der i det nordøstlige hjørne, er to etagers hindu-tempel for Harati, gudinden for Skoldkopper. Stupaen er fuldstændig omkranset af byen, dog med sit eget lille torv, hvor der er adskillige mandirs, en skole og det buddhistiske Drubgon Jangchup Choeling kloster, der tilsammen gør Kathesimbu til et helt klassisk og levende område, næsten som Kathmandu i gamle dage.

Overnatning i Kathmandu.

3.

Kathmandu rundtur - Pashupatinath, Bhoudanath og Durbar Square

Kathmandu Kiplings Nepal trek

Et par af dagens oplevelser:

- Hinduernes Pashupatinath ved den hellige Bagmatiflod
- Buddhisternes Bhoudanath stupa
- Det gamle Kathmandu og en fantastisk gåtur bag Durbar Square

Vi skal opleve Kiplings helt egen Kathmandu rundtur, hvor vi skal opleve hinduernes Pashupatinath og buddhisternes Bhoudanath – og sidst på dagen på et par timers byvandring i det helt gamle Kathmandu.

Efter morgenmaden køres til Pashupatihnath ved den lidt flade Bagmati-flods bred. I nepalesernes mytologi og religion er Pashupati (Shiva i form af beskytteren af kvæget) det vigtigste hindutempel og vi vil opleve utallige templer med smukke gyldne tage og hellige tiggermunke, sadhuer. Er der et sted i Nepal, vi kan få kulturchok, er det her.

Vi fortsætter til det store buddhistiske område ved Bhoudanath, er et af byens mest levende tibetanske områder - og endda uden trafik. Selve stupaen, der er Asiens største og hele området ved Bhoudanath er den tibetansk-buddhistiske kulturs arnested med dusinvis af klostre, munke og kunsthåndværkere.

Vi kører til den gamle del af Kathmandu og Basantapur og de primære området for den fantastiske Newar-arkitektur. Her skal vi skal på en gåtur på knap to km, som tager en times tid eller deromkring. Fra Durbar Square, går vi ned mod hedengangne Kasthamandap og Maru Devi og går mod Tachachal ad Kathmandus fineste gader, eller som det meste af byen var for blot en 15-20 år siden. Vi ser Bhimsen templet fra 1655 og vandkilderne, og fortsætter ad de hyggelige gader, der er mindre støvet, larmende og travle, end stort set resten af centralbyen. Vi går forbi et par gader, hvorpå vi drejer mod Kwahiti, "Nedre vand Spout" som markederede den sydlige grænse for den indre by. Derefter går vi til 600 år gamle Tukan Baha stupa, der ligner Swayambhunath i miniudgave. Vi fortsætter forbi Ramchanda og Narayantemplet og kommer til Teku, inden vi returnerer samme vej et stykke nordpå men går direkte mod Chikan-Mugal og Atko Narayan, et af Kathmandus primære Vishnu templer, hvorpå vi er tilbage på Durbar Square og ikke mindst Kumari, den levende gudindes hus. Vi kan være heldige at få et glimt af Kumarien inde fra gården i templet. Efter en dejlig tur i tidsmaskinen og i det helt klassiske Kantipur, går vil tilbage til hotellet og slapper af om eftermiddagen.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

4.

Mod Begnas Tal Camp og Annapurna bjergene

Annapurna luxury camp

Et par af dagens oplevelser:

- Tværs gennem Nepal til Begnas Tal ved foden af Annapurna
- Nepal på landet – langt fra turistruter og alligevel udsigter til Annapurna
- Begnas Tented Camp og gåtur til Begnas Tal

Efter morgenmaden kører vi fra Kathmandumod Trisuli-floden. Undervejs bliver der stoppet for at spise frokost, inden den 6-8 timer lange køretur til Begnas Tal, en af Nepals smukkeste bjergsøer og udsigt til Annapurna bjergene.

Vi er ved Ban Pokhari mellem Begnas Tal og den lille Maidi Tal, hvor Kiplings Begnas Camp ligger på den lille Sal Danda højderyg. De lokale kalder højderyggen for ”Kali Nag Danda” – ”Den sorte slanges top”.

Fra lejren er der udsigt til Shyaklung og Thulokot samt Begnas Tals vandspejl og i klart vejr, tårner Lamjung Himal 6.983 og Annapurna bjergene med verdens 16. højeste bjerg, Annapurna II, 7.937 meter sig op i horisonten. Lejren er opbygget som en afrikansk safari camp, men er ikke luksuriøs, men alligevel så helt fantastisk og anderledes end tehusene og teltene meget store med senge og al linned, samt bad og toilet samt lille balkon. Det er den eneste af sin art i Nepal og en helt unik måde at opleve Nepal på landet, med masser af muligheder for at gå ture til landsbyer uden for turistruter over dagene i Begnas Camp.

Begnas og Rupa Tal søerne har stor et antal mikroklimaer og er omkranset af småskov og lokale skovprojekter, rismarker (der findes op mod 50 arter ris i området), desuden dyrkes typisk majs, hirse udover alskens grøntsager, banan, papaya, guava, mandarin og appelsin. Den 310 hektar store sø, nepals tredjestørste, bliver fodret af de nordlige floder, der kommer direkte fra Himalayabjergene. Der er 24 fiskearter i søen, 11 pattedyrsarter og utallige fuglearter.

Overnatning i Begnas Camp (se campen her)

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

5.

Landbyer, agerland og bjergudsigter mod Lamjung og Annapurna

Annapurna 2 Begnastal

Et par af dagns oplevelser:

- Landsbyer med Magar og Gurung folket
- Skov og agerland
- Landsbyer

Fra Sal Danda starter vi ud med at tage på vandretur nordover mod Tal Besi, Kadel gaon, Magar gaon og Lamaswarama. Det er en flot dag, hvor vi primært går på den nord-sydgående højderyg, der løber mellem Begnas Tal mod øst og Pokharadalen mod vest. Skiftevis går vi gennem landsbyer og småskov med skiftevis fine udsigter mod Maidi søen, Begnas søen og skimtevis mod de store bjerge i nord.

Vi går tilbage mod Lamaswara og videre ned mod Magardanda og Ban Pokhari, hvorefter vi er meget tæt på Kiplings Begnas Camp på Sal Danda.

Det er en utrolig smuk dag, hvor vi vandrer i 4-6 timer højder omkring 1.200 meters højde.

Vi er tilbage i campen til en sen frokost og kan slappe af om eftermiddagen, eller gå ned til Begnas Tals smukke vandspejl.

Overnatning i Begnas Camp

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

6.

Maidi, Dipang og Khaste Tal - udsigter mod Pokhara og de store bjerge

Begnas Tal Camp

Et par af dagens oplevelser:

- Mellem småsøerne Maidi og Dipangtil Khaste Tal søen
- Udsigter til Pokhara dalen
- Afslapning i Begnas Camp

I hele Pokharaområdet findes ni søer, hvoraf Pokharas Fewa Tal er den største og mest berømte. I dag tager vi på vandretur nordvestover forbi de andre småsøer Maidi og Dipang for at gå mod Khaste Tal. Der er tre højderygge og igen i dag har vi en fantastisk smuk dag, hvor vi vandrer i 4-5 timer højder omkring 1.200 meters højde.

Eftermiddagen fri i campen. I klart vejr er der udsigt til Shyaklung og Thulokot samt Begnas Tals vandspejl og mod nord tårner Lamjung Himal 6.983 meter og Annapurna med verdens 16. højeste bjerg, Annapurna II, 7.937 meter sig op i horisonten.

Overnatning i Begnas Camp

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

7.

Annapurna Panorama – Thulokot og Himalayaudsigter

Vandreferie Nepal

Et par af dagens oplevelser:

- Durakho Mukh og udsigt til de store Himalayabjerge
- Annapurna II, Fiskehale bjerget og Lamjung Himal
- Terrassemarker og de skønneste landskaber

Fra Sal Danda stiger vi langsomt ad de skønneste stier til agerland og landbrug og op til Kauli Danda – også kaldet Durakho Rukh beliggende i 1.200 meters højde med en lille Mandir, hindu helligdom.

I klart vejr bliver vi mødt af flotteste udsigter til Begnas Tal søen, Pokhara, Fishtail og Annapurna samt den anden vej, øst, til Annapurna IV, Lamjung og Manaslu.

Vi går i klassisk Nepal land, små terrassemarker og agerland - og det er utroligt at tænker på Annapurnas store mængder turister i næsten synsafstand herfra - lige på den anden side, det mere urbane Nepal. De skovklædte Hills, vokser orkideer på træerne. Et lille stykke højere, dukker en klassisk Chautara, hvilepunkt, op samt lidt terrasser og et par huse op. Vi er i bygdeområdet ved Kaphalbari og Kalika, hvor der er en forladt skole og lidt småhuse. Engletrompeter blomstrer i foråret og vi er virkelig i "Nepal Classic".

Vi har frokost med i dag og beregner vandring 5-6 timer, inden vi med ryggen mod bjergene som Fishtail (Macchapuchare) og Annapurna, kommer tilbage til lejren henad eftermiddagen.

Overnatning i Begnas Camp

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

8.

Fra Begnas og bjergene til Pokhara ved Phewa Tal

Fra Begnas og bjergene til Pokhara

Et par af dagens oplevelser:

- Begnas Tal for en sidste gang
- Fewa Lake og Lake Side
- Pokhara, Nepals berømte by for foden af Annapurna

Efter nogle dejlige dage væk fra turistruterne med landsbyer og de smukkeste bjergudsigter (i godt vejr), kører vi en lille time ind til selve Pokhara.

Pokhara ligger i en stor aflang dal med hele ni søer, hvor Fewa Tal er den klart mest berømte og besøgte. Pokhara har gennem de især seneste 10-15 år gennemgået en voldsom urbanisering fra at være landbrugsland med rismarker til at være er stort bysamfund med op mod 500.000 indbyggere. Den centrale bydel, Lakeside ved Fewasøen er dog stadig meget hyggelig med en lidt stille stemning og god atmosfære. For 100 år siden da den japanske, buddhistiske munk, Ekai Kawaguchi, på sin fire år lange opdagelsesrejse i Himalaya ankom til Pokhara, skrev han: ”af alle mine opdagelser i Himalaya har intet sceneri været så fortryllende som det, jeg mødte i Pokhara.”

Jo, Pokhara ligger sælsomt ved den store, smukke sø – Pewa Tal i en grøn og frodig dal – bare 30 kilometer fra de store Himalayabjerge. Fra byens centrum og vores hotel er der udsigt til Annapurna-bjergene og ikke mindst, det hellige fiskehalebjerg – Macchapuchhare.

Dagen kan også gå med at slappe af ved den hyggelige Lake Side, spise et godt stykke chokoladekage eller simpelthen bare dvæle ved den smukke sø og bjergene bag.

Overnatning i Pokhara

Morgenmad er inkluderet

9.

Fra Pokhara tilbage til Kathmandu

Annapurna vandre

Et par af dagens oplevelser:

- Tilbage gennem Trisulidalen til Kathmandu
- Eftermiddagen i Nepals hovedstad

Efter en lille uge i Annapurnabjergene, er det tid til at vende østover, tilbage til Kathmandu. Vi kører gennem Trisulidalen ogankomst til Kathmandu om eftermiddagen. Her bor vi igen på vores faste hotel og resten af dagen er fri i Thamelområdet. 

Velkommen tilbage til Kathmandu

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet

10.

Kathmandu og Kathmandu-dalen

Hele dagen fri i Kathmandu. Ingen tvivl om der er mange muligheder for ture og udflugter i dagens løb. Men der er lige så fin mulighed for at snuse rundt i de spændende gade omkring Thamel og ned mod den gamle bydel, for at se på alskens kunsthåndværk og andre spændende ting.

Kathmandu med god tid!

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet

11.

Hjemrejse fra Kathmandu og ankomst København

 fra Kathmandiu og ankomst København

Afhentning på hotellet og kørsel til lufthavnen.

Farvel til Nepal og hjemrejse.

Velkommen hjem.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
KUN 4 PLADSER LEDIG
3. marts 2019
Garanteret
15.998,-

Venteliste
10. marts 2019
Udsolgt
15.998,-

Maks. 12 deltagere
22. marts 2019
Ledig
15.998,-

Påskeafgang - 5 pladser ledig
13. april 2019
Garanteret
16.998,-

Efterårsferie afrejse (max. 12 deltagere)
11. oktober 2019
Ledig
16.998,-

OBS: KUN 4 PLADSER LEDIG
8. november 2019
Garanteret
15.998,-

Pris per person
20. november 2019
Ledig
15.998,-


INKLUDERET

 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Transfer og transport
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) til vandreturene
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring)
 •   4 nætter på vores faste hotel i Kathmandu, Hotel Marshyangdi 
 • Morgenmad i Kathmandu
 • Rundture og sightseeing i Kathmandu
 • Entreer ved seværdigheder i Kathmandu
 •   1 nat på vores faste hotel Lake Side Retreat i Pokhara
 • Morgenmad i Pokhara
 •   4 nætter i Kiplings Begnas Camp i telte på 5x7 m2 med canvasbad og toilet. Senge og stole ala "safaritelte" i delt "dobbeltværelse" 
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Begnas Camp tilberedt af egen kok
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Trekking i Annapurna (dagvandreture fra campen) med guide
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Vand på trekkingturen
 • Informationsmateriale om Nepal - praktiske oplysninger og pakkelister
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Frokost og aftensmad i Kathmandu og Pokhara (beregn 45-70,- pr måltid) og drikkevarer udover det beskrevne
 • Drikkepenge, beregn ca. 40-50 USD 
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

OBS: Enetelt på de fire nætter på vandredelen er ikke muligt på denne rejse. Enkeltværelse i Kathmandu og Pokhara koster 1.298,-

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Mountain Flight - Mount Everest flyvning
Mountain Flight - Mount Everest flyvning
Pris 1.898 kr./person
Praktisk information

Gruppestørrelse: små grupper - kun 9-12 deltagere

Grad: Lettere middelgrad = B

Højde: Under 2.000 meter, sovehøjde 1.150 meter (svarer til Kathmandu/Pokhara)

Type: Kiplings Begnas Camp (privat camp i store 2-personers safaritelte på 34 m2 med canvasbad og toilet)

Årstiderne: Info om årstiderne

Overnatningerne på vandreturen: 
Begnas Camp ligger på en lille højderyg med udsigt til Begnas søen, landsbyer, terrassemarker og Himalayabjergene. Man skal endelig ikke forvente klassisk luksus, men i høj grad oplevelsesmæssig luksus og en så helt fantastisk og anderledes oplevelse end tehusene - det er fantastisk og dejlig langt fra turistområder.
Her bor vi i "dobbeltværelse" i campen. Teltene er godt 34 m2 store med gode senge, al sengelinned, samt privat bad og toilet samt lille forterrasse. Lejren har seks telte på hver sin private terrasse. Vi har eget køkkenhold og guider og der er te/kaffe tilgængelig hele dagen. 
Maden serveres i campens canvasrestaurant med udsigt til bjergene og Begnas søen i godt vejr. Det er den eneste af sin art i Nepals bjerge og en helt speciel måd eat opleve Nepal på. Der er en pæn grad af komfort og væk fra primære turistruter.

 

Vandringen
Dette lavlandstrek går ad kulturstier til herlige landsbyer i det klassiske Nepal beliggende under 2.000 meters højde. Vandreturen er krydret med storslåede bjergudsigter. Med udgangspunkt i Annapurna-området tager vi på trek ved en af Nepals smukkeste søer, Begnas Tal. Området byder på bakkeland uden de store stejle stigninger. Der er et væld af landsbyer og da vandredagene i reglen er meget korte, vil der være masser af tid til at bruge tiden på kulturen undervejs.
Annapurna er nok Nepals mest berømte trekkingområde med over 80.000 turister årligt. Men på denne specielle rute mellem Annapurna og Manaslu, kommer der kun ganske få rejsende. Turen foregår under 2.000 meters højde og må betragtes i den letteste ende af Nepal trekkingture. Men man bliver ikke snydt for, hverken bjergudsigter eller kulturelle oplevelser. Turen er kort sagt vidunderlig.

 Kipling Annapurna Camp

Foredrag

Nepal

23. januar 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Kom og hør om Nepal i Eventyrsport

21. februar 2019 · Klokken 19:00

Eventyrsport, Aarhus C, Østergade 8, 8000 Aarhus C

Nepal

5. marts 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Kom og hør om Nepal i Eventyrsport

25. april 2019 · Klokken 19:00

Eventyrsport Aalborg C, Budolfi Plads 1, 9000 Aalborg C

Nepal

15. maj 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.