Vandreferie i Nepal med dansk rejseleder

Velkommen til det ukendte Annapurna og Kiplings Begnas Tal camp


"What is life all about. Bliv glad i hjerte og hjerne. Rejs til Nepal i det fjerne. Namaste Irene"

Fra København mod Nepal og helt nye eventyr.

Ved ankomsten til Kathmandu er der en herlig modtagelse i lufthavnen og der køres til hotellet midt i Thamel.

Efter hvile går vi en lille tur på 20 min. sammen med vores lokale guide ned til Kathesimbhu, der ligger midt mellem Thamel og Durbar Square og er et af vore mange små favoritsteder i byen. Selve stupaen er fra det 17. århundrede og en tro kopi af Swayambhunath (abetemplet). Rent faktisk betyder Kathesimbhu "Kathmandu Swayambhunath" og er oprindelig opført til alle dem, der ikke kunne gå den lange vej op til selve Swayambhunath.

Præcis som ved Swayambhunath er der i det nordøstlige hjørne, er to etagers hindu-tempel for Harati, gudinden for Skoldkopper. Stupaen er fuldstændig omkranset af byen, dog med sit eget lille torv, hvor der er adskillige mandirs, en skole og det buddhistiske Drubgon Jangchup Choeling kloster, der tilsammen gør Kathesimbu til et helt klassisk og levende område, næsten som Kathmandu i gamle dage.

Overnatning i Kathmandu.

Kathmandu og gåtur i den gamle bydel

Et par af dagens oplevelser:

- Hinduernes Pashupatinath ved den hellige Bagmatiflod
- Buddhisternes Bhoudanath stupa
- Det gamle Kathmandu og en fantastisk gåtur bag Durbar Square

Vi skal opleve Kiplings helt egen Kathmandu rundtur, hvor vi skal opleve hinduernes Pashupatinath og buddhisternes Bhoudanath – og sidst på dagen på et par timers byvandring i det helt gamle Kathmandu.

Efter morgenmaden køres til Pashupatihnath ved den lidt flade Bagmati-flods bred. I nepalesernes mytologi og religion er Pashupati (Shiva i form af beskytteren af kvæget) det vigtigste hindutempel og vi vil opleve utallige templer med smukke gyldne tage og hellige tiggermunke, sadhuer. Er der et sted i Nepal, vi kan få kulturchok, er det her.

Vi fortsætter til det store buddhistiske område ved Bhoudanath, er et af byens mest levende tibetanske områder - og endda uden trafik. Selve stupaen, der er Asiens største og hele området ved Bhoudanath er den tibetansk-buddhistiske kulturs arnested med dusinvis af klostre, munke og kunsthåndværkere.

Vi kører til den gamle del af Kathmandu og Basantapur og de primære området for den fantastiske Newar-arkitektur. Her skal vi skal på en gåtur på knap to km, som tager en times tid eller deromkring. Fra Durbar Square, går vi ned mod hedengangne Kasthamandap og Maru Devi og går mod Tachachal ad Kathmandus fineste gader, eller som det meste af byen var for blot en 15-20 år siden. Vi ser Bhimsen templet fra 1655 og vandkilderne, og fortsætter ad de hyggelige gader, der er mindre støvet, larmende og travle, end stort set resten af centralbyen. Vi går forbi et par gader, hvorpå vi drejer mod Kwahiti, "Nedre vand Spout" som markederede den sydlige grænse for den indre by. Derefter går vi til 600 år gamle Tukan Baha stupa, der ligner Swayambhunath i miniudgave. Vi fortsætter forbi Ramchanda og Narayantemplet og kommer til Teku, inden vi returnerer samme vej et stykke nordpå men går direkte mod Chikan-Mugal og Atko Narayan, et af Kathmandus primære Vishnu templer, hvorpå vi er tilbage på Durbar Square og ikke mindst Kumari, den levende gudindes hus. Vi kan være heldige at få et glimt af Kumarien inde fra gården i templet. Efter en dejlig tur i tidsmaskinen og i det helt klassiske Kantipur, går vil tilbage til hotellet og slapper af om eftermiddagen.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Kathmandu Kiplings Nepal trek

Et par af dagens oplevelser:

- Tværs gennem Nepal til Begnas Tal ved foden af Annapurna
- Nepal på landet – langt fra turistruter og alligevel udsigter til Annapurna
- Begnas Tented Camp og gåtur til Begnas Tal

Efter morgenmaden kører vi fra Kathmandumod Trisuli-floden. Undervejs bliver der stoppet for at spise frokost, inden den flotte, men lange køretur til Begnas Tal, en af Nepals smukkeste bjergsøer og udsigt til Annapurna bjergene.

Begnas Camp ligger på den lille Sal Danda højderyg mellem Begnas Tal og den lille Maidi Tal. De lokale kalder højderyggen for ”Kali Nag Danda” – ”Den sorte slanges top”. Fra lejren der ligger i et åbent skovområde, er der udsigt til Shyaklung og Thulokot samt Begnas Tal bjergsøen og i klart vejr, tårner Lamjung Himal 6.983 og Annapurna bjergene med verdens 16. højeste bjerg, Annapurna II, 7.937 meter sig op i horisonten.

Begnas Camp er opbygget som en afrikansk safari camp, men er slet ikke luksuriøs, dog alligevel helt fantastisk og anderledes end tehusene. Teltene der fungerer som to-personers værelser er ca. 34m2 store med senge og al linned, bad og toilet samt lille balkon. Det er den eneste af sin art i Nepal og en helt unik måde at opleve Nepal på landet, med masser af muligheder for at gå ture til landsbyer - utroigt nok langt fra normale turistruter.

Begnas og Rupa Tal søerne har stor et antal mikroklimaer og er omkranset af småskov og lokale skovprojekter, rismarker (der findes op mod 50 arter ris i området), desuden dyrkes typisk majs, hirse udover alskens grøntsager, banan, papaya, guava, mandarin og appelsin. Den 310 hektar store sø, nepals tredjestørste, bliver fodret af de nordlige floder, der kommer direkte fra Himalayabjergene. Der er 24 fiskearter i søen, 11 pattedyrsarter og utallige fuglearter

Overnatning i Begnas Camp (se campen her)

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

Annapurna luxury camp

Et par af dagns oplevelser:

- Landsbyer med Magar og Gurung folket
- Skov og agerland
- Landsbyer

Fra Sal Danda starter vi ud med at tage på vandretur nordover mod Tal Besi, Kadel gaon, Magar gaon og Lamaswarama. Det er en flot dag, hvor vi primært går på den nord-sydgående højderyg, der løber mellem Begnas Tal mod øst og Pokharadalen mod vest. Skiftevis går vi gennem landsbyer og småskov med skiftevis fine udsigter mod Maidi søen, Begnas søen og skimtevis mod de store bjerge i nord.

Vi går tilbage mod Lamaswara og videre ned mod Magardanda og Ban Pokhari, hvorefter vi er meget tæt på Kiplings Begnas Camp på Sal Danda.

Det er en utrolig smuk dag, hvor vi vandrer i 4-6 timer højder omkring 1.200 meters højde.

Vi er tilbage i campen til en sen frokost og kan slappe af om eftermiddagen, eller gå ned til Begnas Tals smukke vandspejl.

Overnatning i Begnas Camp

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Annapurna 2 Begnastal

Et par af dagens oplevelser:

- Mellem småsøerne Maidi og Dipangtil Khaste Tal søen
- Udsigter til Pokhara dalen
- Afslapning i Begnas Camp

I hele Pokharaområdet findes ni søer, hvoraf Pokharas Fewa Tal er den største og mest berømte. I dag tager vi på vandretur nordvestover forbi de andre småsøer Maidi og Dipang for at gå mod Khaste Tal. Der er tre højderygge og igen i dag har vi en fantastisk smuk dag, hvor vi vandrer i 4-5 timer højder omkring 1.200 meters højde.

Eftermiddagen fri i campen. I klart vejr er der udsigt til Shyaklung og Thulokot samt Begnas Tals vandspejl og mod nord tårner Lamjung Himal 6.983 meter og Annapurna med verdens 16. højeste bjerg, Annapurna II, 7.937 meter sig op i horisonten.

Overnatning i Begnas Camp

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Begnas Tal Camp

Et par af dagens oplevelser:

- Durakho Mukh og udsigt til de store Himalayabjerge
- Annapurna II, Fiskehale bjerget og Lamjung Himal
- Terrassemarker og de skønneste landskaber

Fra Sal Danda stiger vi langsomt ad de skønneste stier til agerland og landbrug og op til Kauli Danda – også kaldet Durakho Rukh beliggende i 1.200 meters højde med en lille Mandir, hindu helligdom.

I klart vejr bliver vi mødt af flotteste udsigter til Begnas Tal søen, Pokhara, Fishtail og Annapurna samt den anden vej, øst, til Annapurna IV, Lamjung og Manaslu.

Vi går i klassisk Nepal land, små terrassemarker og agerland - og det er utroligt at tænker på Annapurnas store mængder turister i næsten synsafstand herfra - lige på den anden side, det mere urbane Nepal. De skovklædte Hills, vokser orkideer på træerne. Et lille stykke højere, dukker en klassisk Chautara, hvilepunkt, op samt lidt terrasser og et par huse op. Vi er i bygdeområdet ved Kaphalbari og Kalika, hvor der er en forladt skole og lidt småhuse. Engletrompeter blomstrer i foråret og vi er virkelig i "Nepal Classic".

Vi har frokost med i dag og beregner vandring 5-6 timer, inden vi med ryggen mod bjergene som Fishtail (Macchapuchare) og Annapurna, kommer tilbage til lejren henad eftermiddagen.

Overnatning i Begnas Camp

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Vandreferie Nepal

Et par af dagens oplevelser:

- Begnas Tal for en sidste gang
- Fewa Lake og Lake Side
- Pokhara, Nepals berømte by for foden af Annapurna

Efter nogle dejlige dage væk fra turistruterne med landsbyer og de smukkeste bjergudsigter (i godt vejr), kører vi en lille time ind til selve Pokhara.

Pokhara ligger i en stor aflang dal med hele ni søer, hvor Fewa Tal er den klart mest berømte og besøgte. Pokhara har gennem de især seneste 10-15 år gennemgået en voldsom urbanisering fra at være landbrugsland med rismarker til at være er stort bysamfund med op mod 500.000 indbyggere. Den centrale bydel, Lakeside ved Fewasøen er dog stadig meget hyggelig med en lidt stille stemning og god atmosfære. For 100 år siden da den japanske, buddhistiske munk, Ekai Kawaguchi, på sin fire år lange opdagelsesrejse i Himalaya ankom til Pokhara, skrev han: ”af alle mine opdagelser i Himalaya har intet sceneri været så fortryllende som det, jeg mødte i Pokhara.”

Jo, Pokhara ligger sælsomt ved den store, smukke sø – Pewa Tal i en grøn og frodig dal – bare 30 kilometer fra de store Himalayabjerge. Fra byens centrum og vores hotel er der udsigt til Annapurna-bjergene og ikke mindst, det hellige fiskehalebjerg – Macchapuchhare.

Dagen kan også gå med at slappe af ved den hyggelige Lake Side, spise et godt stykke chokoladekage eller simpelthen bare dvæle ved den smukke sø og bjergene bag.

Overnatning i Pokhara

Morgenmad er inkluderet

Fra Begnas og bjergene til Pokhara

Et par af dagens oplevelser:

- Bjergfly fra Pokhara til Kathmandu
- Tilbage gennem Trisulidalen til Kathmandu
- Eftermiddagen i Nepals hovedstad

Efter en lille uge i Annapurnabjergene, er det tid til at vende østover, tilbage til Kathmandu. Vi kører mod Pokhara lufthavn og har i klart vejr en utrolig flot udsigt til de høje Himalayabjerge mod nord og Indiens lavland mod syd. Efter knap 30 min. flyvning lander vi i Kathmandu og kører til Thamel og bor vi igen på vores faste hotel.

Resten af dagen er fri i Thamelområdet. 

Velkommen tilbage til Kathmandu

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet

Annapurna vandreferie

Hele dagen fri i Kathmandu. Ingen tvivl om der er mange muligheder for ture og udflugter i dagens løb. Men der er lige så fin mulighed for at snuse rundt i de spændende gade omkring Thamel og ned mod den gamle bydel, for at se på alskens kunsthåndværk og andre spændende ting.

Kathmandu med god tid!

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet

Afhentning på hotellet og kørsel til lufthavnen.

Farvel til Nepal og hjemrejse.

Velkommen hjem.

 fra Kathmandiu og ankomst København
Afrejse
Pris
 
3. apr. 2020
15.998,-

6. okt. 2020
15.998,-

9. nov. 2020
14.998,-

22. jan. 2021
14.998,-

20. nov. 2020
14.998,-


INKLUDERET

 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Pokhara-Kathmandu enkelt
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – håndbagage og bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Transfer og transport
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) til vandreturene
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring)
 •   4 nætter på vores faste hotel i Kathmandu, Hotel Marshyangdi 
 • Morgenmad i Kathmandu
 • Rundture og sightseeing i Kathmandu
 • Entreer ved seværdigheder i Kathmandu
 •   1 nat på vores faste hotel Lake Side Retreat i Pokhara
 • Morgenmad i Pokhara
 •   4 nætter i Kiplings Begnas Camp i telte på 5x7 m2 med canvasbad og toilet. Senge og stole ala "safaritelte" i delt "dobbeltværelse" 
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Begnas Camp tilberedt af egen kok
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Trekking i Annapurna (dagvandreture fra campen) med guide
 • Vand på vandreturene
 • Informationsmateriale om Nepal - praktiske oplysninger og pakkelister
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Frokost og aftensmad i Kathmandu og Pokhara (beregn 45-70,- pr måltid) og drikkevarer udover det beskrevne
 • Drikkepenge, beregn ca. 40-50 USD 
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Enkeltværelse (på forespørgsel): Enkeltværelse i Kathmandu og Pokhara samt enetelt i Begnas: 2.300,-

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Mountain Flight - Mount Everest flyvning
Mountain Flight - Mount Everest flyvning
Pris fra 1.998 kr./person
Praktisk information

Gruppestørrelse: små grupper - kun 9-16 deltagere

Sværhedgrad: Lettere middelgrad = B

Højde: Vandring under 2.000 meter, sovehøjde som Pokhara, ca. 1.000 meter

Type: Begnas Camp (privat camp i store 2-personers safaritelte på 34 m2 med canvasbad og toilet)

Pakkeliste: Trekking

Årstiderne: Info om årstiderne

Overnatningerne på vandreturen: 
Begnas Camp har otte telte og ligger på en lille højderyg med udsigt til skov og Begnas søen, landsbyer, terrassemarker og Himalayabjergene. Man skal endelig ikke forvente klassisk luksus, men i høj grad oplevelsesmæssig luksus og en så helt fantastisk og anderledes oplevelse end tehusene - det er fantastisk og dejlig langt fra turistområder.
Her bor vi i "dobbeltværelse" i campen. Teltene er ca. 34 m2 store med gode senge, al sengelinned og håndklæder, samt privat bad og toilet samt lille ”balkon”. Vi har eget køkkenhold og guider og der er te/kaffe tilgængelig hele dagen.
Maden serveres i campens canvasrestaurant med udsigt til bjergene og Begnas søen i godt vejr. Det er den eneste af sin art i Nepals bjerge og en helt speciel måde at opleve Nepal på. Der er en god grad af komfort - og det mest fantastiske ved Begnas er at man er langt fra normale turistruter.

 

Vandringen
Dette lavlandstrek går ad kulturstier til herlige landsbyer i det klassiske Nepal beliggende under 2.000 meters højde. Vandreturen er krydret med storslåede bjergudsigter. Med udgangspunkt i Annapurna-området tager vi på trek ved en af Nepals smukkeste søer, Begnas Tal. Området byder på bakkeland uden de store stejle stigninger. Der er et væld af landsbyer og da vandredagene i reglen er meget korte, vil der være masser af tid til at bruge tiden på kulturen undervejs.
Annapurna er nok Nepals mest berømte trekkingområde med over 80.000 turister årligt. Men på denne specielle rute mellem Annapurna og Manaslu, kommer der kun ganske få rejsende. Turen foregår under 2.000 meters højde og må betragtes i den letteste ende af Nepal trekkingture. Men man bliver ikke snydt for hverken bjergudsigter eller kulturelle oplevelser. Turen er kort sagt vidunderlig.

 Kipling Annapurna Camp

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30

Dansk Himalaya historie
Restaurant MOMO Nepal, Sankt Jørgens Gade 116a, 5000 Odense
11. mar. 2020 kl. 19:00

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
14. mar. 2020 kl. 11:40

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
15. mar. 2020 kl. 11:40

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Axeltorv 5A, 4700 Næstved
17. mar. 2020 kl. 18:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik