Nar og Phu - Annapurna special

Øst for Mustang, nord for Annapurna. Oplev Nar og Phu, Annapurnas tabte horisonter

 

Oplev Annapurnas tabte horisonter og nogle af Himalayas mest originale tibetanske kulturområder. Vi går til Nar og Phus skjulte dale nord for den klassiske trekkingtur rundt om Annapurna. 

Nar og Phu ligger nord for Annapurna, øst for Mustang og ad spektakulære stier når vi helt op til "Cloud-Dwellers of Himalaya" i Nar og Phu. Herfra krydser vi det 5.322 meter høje Kang La pas, inden vi fortsætter på Annapurna-ruten, der er den store og berømte trekking destination i Nepal med de fantastiske byer Ngawal og Manang i den tibetanske højdal Nyeshang.

 

Vil du opleve et Nepal langt fra alfarvej og normale turist-områder, hvor der kun kommer få besøgende skal du tage med til Nar og Phu nu, for det går hurtigt og inden for de næste få år, vil der være mange tehuse i hver by og adskillige andre trekkere. Nar og Phu blev først åbnet i 2002 og dermed er det stadig en art ukendt land. Det sætter endnu en facet på i forvejen forrygende klosterlandsbyer midt i det tibetanske-nepalesiske højland udover bjergudsigter i verdensklasse. 

Tag med på denne specialrejse i november 2018 med John Christensen. • Lige dele af Nepals store klassiske trekkingtur rundt om Annapurna og så helt ukendte dalstrøg ved landsbygderne Nar og Phu
 • Uforfalskede bhotiakultur blandt Nepals tibetansk-buddhistiske befolkningsgrupper
 • Rhododendronskove og højtliggende bjerglandsbyer på en af karavaneruterne til Tibet
 • To bjergpas over 5.000 meter - Kang La 5.322 meter og Thorung La 5.416 meter
 • Overnatning på tehuse og selvfølgelig med vore dygtige sherpaguider og bærere til al bagage
 • En rigtig Himalaya trekkingtur - en vandrende kulturrejse blandt verdens højeste bjerge
1.

Afrejse fra København mod Nepal

Højdekurver Nar og Phu

Fra København flyver vi mod nye eventyr i Himalaya.

Mad på flyveren er inkluderet 

2.

Ankomst Kathmandu

Marshyangdi

Efter ankomsten og et hvil tager vi med rejselederen på gåtur gennem det gamle Kathmandu ved Kathesimbhu, Durbar Square, Kumaris hus og Asan Toles basarområder for til sidst at gå tilbage til Thamel og vores hotel. I Kathmandu er Østens klassiske mystik absolut stadig hverdag. 

Overnatning i Kathmandu på Marshyangdi Hotel

3.

Annapurna, Nar og Phu trekket starter - Jagat 1.290 meter

Jagat Marshyangdi

Fra Kathmandu er det en smuk køretur ud af dalen over Thankot-passet til Trisuli-floden, hvor vi nogle gange ser folk på rafting-tur og en masse små landsbyer. Undervejs stopper vi for frokost, inden vi efter 5-7 timer ankommer til den meget langstrakte landsby Besishahar 820 meters højde, den sidste by på den rigtige vej.

I Besishahar skifter vi over i Marshyangdi-dalens lokale transportsystem af indiske jeeps. Vi kører gennem den nedre Marshyangdi-dal og ankommer til Jagat efter en lang, men utrolig flot transportdag. Jagat er første by i Gyasumdo, der på tibetansk betyder ”Tre hovedvejes mødested”, da stierne fra Manang og Larkya/Gya La (Manaslu og Tibet) samt lavlandet mødes.
Det er en lang transportdag, men fantastisk flot.

Overnatning i tehus i Jagat 1.290 meter.

4.

Marshyangdi-dalens dybe dalgange og Gyasumdo. Dharapani 1.920 meter

Gyasumdo Marshyangdi

Fra Jagat går vi ind i den stejlere dal mod landsbyen Chamje, hvor vi igen krydser den imponerende Marshyangdi-flod. Dalen skifter endnu engang karakter, og klippesiderne er mildt sagt imponerende.
Vi går højt og stejlt over den frådende flod, indtil vi langsomt – og slidsomt kommer op til dalen, hvor landsbyen Tal og et gigantisk vandfald ligger. Tal er en lang hovedgade og en sjov cowboy-by med butikker og lodges. I starten af byen har to storgrinende kvinder åbnet en souvenirbutik med herlig ragelse og smukt kunsthåndværk. Tal betyder sø, hvilket henviser til, at hele dalen engang var en stor sø. Umiddelbart uden for Tal kommer vi forbi turens første manivægge, et sikkert tegn på at vi er på vej ind i tibetansk-buddhistisk land. I byen er der endvidere et lille kontor med kerosin-depot og lægeklinik som ACAP varetager. ACAP er Annapurna Conservation Area Project, et lokal uddannelses- og bæredygtighedstiltag. 

Dalen bliver igen stejl, barsk og imponerende, indtil vi kommer til Kharte og ikke mindst centeret i Gyasumdo, Dharapani (vandtappestedet) 1.900m. Modsat ligger Dudh Khola-dalen og Manaslu-trekket med Larkya La passet – samt den gamle handelsvej til Tibet over Gya La. Tibet ligger bare 50 km herfra.

Overnatning i tehus i Dharapani 1.920 meter.

 

tid streg opstigning Overnatning
5-7 timer   620 m. op   Tehus
5.

Bagarchap og Koto 2.600 meter

Bagarchap og Koto

Indtil nu har vi gået nordpå, men vi drejer nu vestover og kommer efter en times tid til Bagarchap 2.160 m, der betyder slagterbyen. Bagarchap er en herlig by omgivet af ferskenlunde og æbletræer. Fra byen er der vidunderlig smuk udsigt til Annapurna II og Lamjung Himal.

Kort efter Bagarchap komme vi til Danagyu 2.300 m, hvor den gamle sti mellem lavlandet og Manang kommer ned. Før Marshyangdi-stien blev bygget, gik karavanerne over det 5.560 meter høje Nanum-pas, hvilket giver en forståelse for, hvor afsondrede Manang-folket var.

Vi kommer gennem spredt skov og lysninger samt nogle broer og store kraftfulde vandfald. I området dyrkes der meget boghvede. Vi går gennem Latamarang 2.400 m, inden vi kommer til den lille bygd, Koto 2.600 m, der ligger ved Phu Kholas udløb. Kløften ind mod nord ligner indgangen til Aladdins hule.

Derinde ligger landet Nar-Phu, der er et spændende tibetansk land, der først i 2002 er åbnet for organiserede og selvforsynende trekkinggrupper. 

Overnatning i tehus i Koto 2.600 meter

 

tid streg opstigning Overnatning
5-6 timer   860 m. op   Tehus
6.

Mod ukendt land Meta, 3.560 meter

Meta Nar Phu

Vi forlader Annapurna ved Koto og fortsætter stik nord og ind i dalen, der fører til Nar og Phu. Inden vi forlader Koto bliver vi med særtilladelsen indregistreret til Nar og Phu. Herefter går vi ned og krydser broen, hvorfra det starter flat og let. Vi bevæger os ind i den imponerende slugt og kommer forbi en lille varm kilde og en del småforhindringer ved floden. Stien er fantastisk god og der er en del fine nyopførte broer, som skal krydses.
I Sothi Khola er der et simpelt Dal Bhat tehus, hvor man kan spise frokost. Senere dukker et mægtigt vandfald op ved Singhende Dharamsala i 3.230 meters højde. Stisystemet op mod Nar er blandt Nepals tætteste. Stierne er skiftevis i dalbunden og højt over floden, til tider skåret ind i klippen. Vi er nu dybt inde i den sydligste del af slugten til Nar og Phu og kommer til lysningen i Dharamsala 3.220 meter. 

Vi er ved at komme godt op i højden, men skal alligevel et stykke videre i dag. Vore naboer er Pisang Peak, Lamjung Himal og Annapurna II’s mægtige nordvæg. Vi fortsætter i et landskab, der er, som når Himalaya er bedst. Vi kommer til den første af en stribe små vinterbeboelser og tidligere khampa lejre. Khampaerne var tibetanske frihedskæmpere, der blev smidt ud af Nepal i 1970’erne. En lille time efter Dharamsala, rejser stien sig brutalt og vi stiger op i det åbne land og den sidste rest skov og ankommer til hyggelige Meta, beliggende i 3.560 meters højde. Meta er halvforladt, men ligger vidunderlig smukt.

Overnatning i tehus i Meta 3.560 meter

 

tid streg opstigning Overnatning
6-8 timer   950 m. op   Tehus
7.

Hviledag i Meta og Kang Guru base camp

Singhenge/Dharamsala

Vi holder nu en akklimatiseringsdag, for at være klar til de højere bygder og ikke mindst Nar og Phu. Dagen bruges i Meta og for de friske går vi måske et stykke op mod base camp for det mægtige Kang Guru 6.981 meter. Efter en ganske kort stigning, kommer Annapurna II til syne. Måske fortsætter vi hele vejen op til base camp i ca. 4.200 meters højde. 

Resten af dagen fri i Meta, der lokalt hedder Methang.

Overnatning i tehus i Meta 3.660 meter

 

tid streg opstigning Overnatning
        Tehus
8.

Chyakyo eller Kyang 3.800 meter

Junam Goth, Chyako, Kyang

Vi er ikke færdige med akklimatiseringsplanen, hvorfor vi ikke haster til Phu, men derimod stiger stille og roligt mod højere luftlag. I baggrunden stormer Pisang Peak mod himlen. Her kan vi opleve mulddyrs- og/eller yak-karavaner, nærmest som scener der udspiller sig i det øvre Dolpo. Vi er virkelig ved at komme langt fra alfarvej!

På himlen ses ofte både den store Himalaya grib og ikke mindst den imponerende Lammegrib. På bjergsiderne over os kan man ganske ofte se de berømte Naur (Bharal) – bedre kendt som blåfår, der er sneleopardens foretrukne byttedyr. Vi går langsomt ind bygdeområder med mange forladte landsbyer - en del af dem har været beboet af tibetanere gennem de seneste mange årtier.

Dagen går ad de skønneste stier, dog skal vi over et par raviner og dybe morænedale, der tager pusten de første par gange. Spredt skov af birk og sølvbirk, rhododendron dukker op som den sidste småskov og ellers er vi i det store øde højland.

Der er flere småbeboelser i området og vi overnatter efter Junam Goth i enten Chyako eller Kyang, hvor der begge steder er små tehuse. 

Overnatning i tehus

 

tid streg opstigning Overnatning
3-5 timer   300 m. op   Tehus
9.

Gennem slugten til Phu, 3.980 meter

Phu gaon NarPhu

Vi skal ud på en af nepals store imponerende vandredage. Stien er god, men ser nærmest umulig ud, som om den ikke findes - ja nærmest impassabel. Men når man først går i gang er den flot, men det går op...... indtil ankomsten til indstigningen til Phu-dalen, ikke langt fra byen. Her stopper dalen og slugten brat og vi stiger stejlt op 10-20 minutter til Phu indgangsportal, hvorfra manivægge og let "ligeudgang" udgør den næste halv times vandring til selve Phu - en helt fortryllende ankomst. Landskabet er i den grad særegent – og kulturen så nærmest uberørt.

Velkommen til Phu. Få steder uden for det øvre Dolpo og Mustang, komme vi i nærheden af så speciel en atmosfære og arkitektur. Husene er typiske for den tibetanske kulturs udbredelse. De er to etager med en gård i midten. Den underste del bruges til opbevaring og forråd samt kreaturer. En stige hugget ud af en træstamme fører op til 1. salen, hvor beboelsen findes. Øverst, på de smukt lerstampede tage, kan man nyde den stærke og varmegivende sol. Her opbevares ting til tørre samt brænde bl.a. velduftende enebærkviste.

Husene er alle af sten og indenfor, ved ildstedet i køkkenet laver kvinderne tibetansk te, kogte kartofler, ris og tsampa. På hviledagen vil vi prøve at besøge den berømte Tashi Lhakhang Gompa, hvor Lama Karma Sonam Rinpoche var abbed og tulku (genfødt Lama). Han kom til Nepal sammen med Dalai Lama tilbage i 1959. Karma var en berømt ”Amchi”, eller traditionel tibetansk læge. Resten af tiden har vi til at udforske den specielle by og komme os efter en af nepals snævreste dalgange, nemlig slugten til Phu. 

Overnatning i tehus

 

tid streg opstigning Overnatning
5-6 timer   200 m. op   Tehus
10.

Hviledag i Phu, 3.980 meter

Phu hviledag

Phu er helt fantastisk, troldsk som fra en anden verden - og i skrivende stund er der blot 2-3 tehuse - men udviklingen går stærkt, så skynd dig at tage med, inden stemningen forsvinder.

Vi har hele dagen i Phu, som mildt sagt er en yderst isolerede dal beliggende nordøst for Manang nær grænsen til Tibet. Der bor under 200 mennesker, alle buddhistiske bhotias af tibetansk afstamning.

Alle tiders bjergeventyrer, briten Tilman, udforskede dalene i 1950’erne, Snellgrove og Haimendorff var her ditto - og nu er det vores tur. Men for offentligheden har Nar og Phu været fuldstændig lukket land indtil 2002, hvor det lidt overraskende blev åbnet. Vores daværende rejseleder Søren Viit Nielsen var formodentlig første dansker i området samme år. 

Blot to dages gang nord herfor ligger Tibet. Og der er forbavsende stor aktivitet i handlen med den mægtige nabo. Vi skal på klostervandring og se de smukke bjerge mod nord i denne fortryllende by.

Overnatning i tehus i Phu.

11.

Yungar (Nar Phedi), 3.500 meter

Naar Gaon Na gaon

Vi forlader – desværre kunne man sige – Phu, som man kunne få lyst til at give hovedrollen i Tabte Horisonter. Dalen følges sydover ad samme eksponerede sti, som indstigningen til Phu.

Fra Jhunamghot, går vi over sæterområderne og stiger ned over en forræderisk dårlig sti, stejlt ned til Mahendra Pul som vi skal krydse. Her er slugten over 80 meter dyb og ekstremt stejl, men en herlig lille (og gudskelov kort) bro fører os over. Herfra går det let til Nar Phedi, som egentlig hedder Yungar, hvor vi skal bo ved det nye og meget flotte kloster, Nasadak Changu Tashi Chöling og deres dejlige gæstehus. Vi kan se over til Meta, Kyang og Jhunamghot og bestemt også stigningen på morgendagens vandring til Nar. 

Overnatning i lavere og dermed dejlige omgivelser i Yungar på tehus.

 

tid streg opstigning Overnatning
5-6 timer   430 m. ned   Tehus
12.

Kortere dag til Nar 4.180 meter

Akklimatisering i Na

Fra klostergrundet stiger vi brat op til selve Nar gaon, nok trekkets dejligste by. Stigningen tager 2-3 timer og er indimellem strid. Med et åbner landskabet sig igen og vi kommer til områdets mest imponerende manivægge, hvor den næsten 7.000 meter høje Kang Guru stråler i baggrunden. Efter 3-4 timer ankommer vi i selve Nar gaon. Nar (Naur) betyder Blåfår på tibetansk og vi ser da også med stor sandsynlighed masser af dem i dagene mellem Meta og Nar samt nok andre steder på dette prægtige trek.

Landsbyen Nar er lidt større end Phu, og en nogle af husene er modsat Phu, hvidkalkede. Men der er samme tibetanske buddhistiske bhotia-kultur. Den er lidt mere åben og social end Phu, lidt mere imødekommende. Vi skal se Nar's klostre, der som oftest er spillevende. Der er fantatisk udsigt til Kang Guru mod øst.

Det er en underlig fornemmelse, at det klassiske Annapurna-trek ligger nogle få kilometer syd for os – for der kommer ikke en levende sjæl her i forhold til klassisk Annapurna. Nar er som Manang for 35 år siden. 

Overnatning i tehus i Nar.

13.

Over Kang La passet 5.320 meter til Ngawal 3.660 meter

Kang La passet

Vi tager os god tid til Kang La, da det er en klassisk Himalaya "pas-dag", dvs. lang - og afsindig flot dag. Kang La er ikke et egentlig svært pas at krydse, men alligevel skal vi over 5.000 meter. Opstigningens første par timer indtil Kang La Phedis enkle stenhytte er jævn, dog relativt lang, men tilbageblikket mod Kang Guru, Manaslu og sågar Ganesh Himal er fantastisk. Efter Kangla Phedi starter strabadserne og vi stiger op gennem forskellige raviner og småkamme over de næste par timer. Det er til tider barsk vandring grundet højden, men efter et par timer rammer vi en lille bjergsø, og er lige under pashøjden - men hvor passet er, forekommer stadig som et mysterie - man kan simpelthen ikke se det førend lige under overskridningen. 

Pashøjden i Kang La 5.320 meter, må kandidere til at være ef af de smalleste bjergpas i Nepal. Her er ikke meget plads og på begge sider falder landskabet brat og smukt. Og sikke unikke og forrygende udsigter vi får herfra (og som bare bliver bedre og bedre, som nedstigningen starter). På den ene side de ukendte bjerge mod nord og nordøst med bl.a. Kangguru og Himliung Himal og mod den dyslige side af passet, de klassiske udsigter til Annapurna II, III og IV samt Gangapurna og Tilicho Peak. Kang La er helt forrygende smukt!
Mage til Himalayaudsigter skal man lede langt efter - det fås ikke flottere!

Nedstigningen til Ngawal er stejl og lidt sur de første par hundrede meter. Vi tager os god tid og går stille ned, indtil stien flader lidt ud. I alt skal vi beregne alt mellem 8 og 11 timer til pasdagen, så starten er meget tidlig og dermed kold. Husk endelig vandrestave til Kang La.

Vi ankommer trætte til Ngawal er måske Manang-dalens fineste landsby, beliggende gøjt over dalbunden med den vildeste udsigt til hele den gigantiske Annapurna-kæde, og det er mildt sagt imponerende. Måske er det tid til et bad efter en vandredag i absolut Himalaya verdensklasse.

Overnatning i tehus i Ngawal

 

tid streg opstigning nedstigning Overnatning
8-11 timer   1.230 m. op   1.660 m. ned   Tehus
14.

Braga og Manang, 3.540 meter

Manang

Vi kommer langsomt (men stejlt) ned til hovedsporet og den smukke, eventyrlige by, Braga 3.450 m, bygget halvt ind i klipperne. Braga har områdets største og klart mest interessante kloster, som vi forsøger at besøge. Det er ca. 500 år gammelt og af Kagyupa-grenen af den tibetanske buddhisme, som er inspireret af den tibetanske munk Tilopa samt Marpa, der i det 11. århundrede forsøgte at gøre den tibetanske buddhisme mere spirituel. Marpas mest berømte disciple er Milarepa, Tibets store mystiker og digter. Vi fortsætter knap 30 min. til Manang, Nyeshangs største by, 3.540 meter og historisk en af Nepals mest berømte trekkingbyer og destinationer. Manang ligger gudesmukt ud til Marshyangdi floden og de skønneste udsigter til Gangapurna.

Overnatning i tehus i Manang

 

tid streg nedstigning Overnatning
3-5 timer   130 m. ned   Tehus
15.

Manang, hviledag i 3.540 meter

Manang-gaon

Oven på nogle højdage har vi en ekstra dag i herlige Manang, Nyeshangs største by, 3.540 meter.
Manang ligger vidunderligt på en flad sandet dalbund med udsigter i verdensklasse. Gangapurna 7.454 meter stråler over vore hoveder med et stort flot isfald og en gletsjersø i bunden – ud af dalen ses Lamjung, Annapurna II og IV samt en bitop på Annapurna III. Det fås ikke bedre! Manang består af omtrent 200 huse, og der er et posthus, en skole, lægehus og masser af trekker-butikker.

Overnatning i tehus i Manang

16.

Khangsar - dalen ved Tilicho

Khangsar

Første stykke går let til Khangsar, en herlig lille landsby helt uden for turismens normale strøg. Undervejs får vi meget smuk udsyn til Khangsar Khola og hele dalen, hvor vi har vandret de seneste dage. Efter Khangsar kommer vi forbi Thare Gompa, der blev bygget for flere hundreder år siden af lamaen fra Braga.

Vi regner med at overnatte i Khangsar med mindre Manang trækker så meget, at det bliver til en hviledag der. Khangsar ligger på vej ind mod Tilicho issøen, en af nepals overraskelser. Tilicho tager tre dage og det kan nås ved at droppe hviledagen. Dette er kjun for de stærke og friske - noget vi beslutter på stedet.

Overnatning i tehus

 

tid streg opstigning Overnatning
4-6 timer   160 m. op   Tehus
17.

Nyeshangdalen og Pisang

Nyeshangdalen og Pisang

Vi skal gennem de smukkeste tibetanske landskaber og går stille ned gennem den øvre Marshyangdi-dal til Munje og den lille airstrip i Hongde med Annapurna på højre side. Vi fortsætter den dejlige og ret lette vandring nedad til Pisang eller Dhikur og overnatter i godt 3.000 meters højde

Overnatning i tehus i Pisang eler Chame

 

tid streg opstigning Overnatning
5-7 timer   600 m. ned   Tehus
18.

Ned gennem Marshyangdi-dalen til Dharapani

Thorung La passet

Langsomt kommer den gigantiske og 1.500 meter klippe ved Paungdi Danda til syne. Den kaldes også for Swargadwar, porten til himlen, og vi går ned gennem herlig skovklædt land, hvor der er et æbleprojekt i gang.

Videre ned og tilbage i varmen. Vi overnatter i Pisang området og derefter i Latamarang og Tal. Stien skifter mellem let vandring i dalbunden og lettere stigninger over den frådende flod, indtil vi langsomt komme rfrem til vores overnatning i Dharapani eller Tal - eller derimellem.

Overnatning i tehus 

 

tid streg opstigning   Overnatning
6-8 timer   1.100 m. ned       Tehus
19.

Jeep gennem Marshyangdi til Besi Shahar og bus til Kathmandu

Kagbeni

Efter et decideret stortrek, skal vi tilbage Kathmandu, hvor vi ankommer sen eftermiddag til lidt bedre bad og mad. 

Velkommen tilbage

Overnatning på Marshyangdi

20.

Dagen i Kathmandu

Kathmandu

Dagen er fri til egne gøremål i den forrygende by. Vi tager på en tur om formiddagen til Bhudanilkhanta, Kokhna, Pharping, Changu Narayan, Kirtipur eller noget helt fjerde

Det kommer vi tilbage til på et senere tidspunkt.

Overnatning på Marshyangdi Hotel i Kathmandu.

21.

Kathmandu og afrejse

Nepalrejse

Som kulden fortager sig, nattens hundepatruljer stilner af og morgentågen langsomt letter over byens templer, stupaer og tage, vågner Kathmandu i den sædvanlige kaotiske tilstand og kakofoni af cykeltaxaer og motorcykler, dyttende biler og osende busser. Og dog er Kathmandu stadig fuld af små åndehuller, ganske kort fra alfarvej og turismens hovedstrøg. Her er små stupaer, ingen kender navne på, lokale gadehandlere ved siden af de smukke gamle chiataya’er og hellige køer. En intrikat vej gennem byen fører os via skræddernes summende maskiner, måske en pottermager til Kathmandus gamle gader ved Freak Street, hvor cafeernes musik af Doors og Neil Young stadig flyder ud af døren og som stadig har store kager i vinduerne. Flere symaskiner summer og producerer T-shirts med "Yak-Yak-Yak", "Everest Beer" og "Kathmandu" påtrykt.
Ak - gode gamle Kathmandu fornægter sig aldrig.

Morgenmad er inkluderet.

22.

Hjemkomst

Kathmandu-København

Vi siger farvel til Nepal og lander i København efter et stort eventyr i Nepal.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person
4. november 2018
Ledig
21.998,-


INKLUDERET

 • Dansk ekspert-rejseleder
 • Flyrejse København-Kathmandu t/r på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Privat bus til/fra Kathmandu og Besi Shahar
 • Lokale jeeps fra Besi Sahar til/fra trekkingområdet
 •   Overnatninger i tehuse på trekkingarrangementet
 •   Overnatninger i Kathmandu på Hotel Marshyangdi
 • Morgenmad i Kathmandu
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide)
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer 
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Informationsmateriale om Nepal - lille Nepal wiki med pakkelister etc.
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Nar og Phu særtilladelse
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • Drikkevand på trekkingturen, 5 liter i døgnet pr person (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Rundtur i Kathmandu
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Praktisk information

Bedste rejsetid: Ultimo september til ultimo november

Grad: C - middelgrad, god akklimatisering

Højde: 2.660 - 5.320 meter (højeste sovehøjde er 4.180 meter)

Type: Grupperejse med dansk rejseleder, sherpaguider og bærere

Pakkeliste: Se pakkelisten til trekking her

Overnatning: Tehus (lodges)

 

Hvorfor Nar og Phu

Dalene nord for Annapurna byder på en sjælden tibetansk-buddhistiske bhotiakultur, som ikke opleves mange steder. Desuden er der meget få turister og trekkere i Nar og Phu, faktisk så få at man overraskes, da det ilgger få dages gang fra Annapurnas hovedsti.

Der er stadig meget få tehuse og ikke samme logistik, som på Everest, Annapurna og nu også Manaslu hvorfor det giver et unikt indblik i et Nepal fra ”dengang”.

Reelt svarer byerne Nar og Phu udviklingsmæssigt til Annapurna Rundt og Marshyangdi-dalens Manang og Pisang for 35-40 år siden – det er en ganske specielt og spændende kulturoplevelse.

Velkommen til Nar og Phu

 

Fysik og højder

Graderingen på Nar og Phu svarer til ex. Annapurna rundt, Manaslu rundt og Everest base camp. Stierne er generelt rigtig gode, men periodisk er de ganske spektakulært indhugget i bjergskråningerne.
Den længste dag er pasdagen over Kang La. Her stiger vi 1.200 meter op og næsten 1.700 meter ned samme dag. Men pudsigt nok er passet ikke hårdere eller længere, end hverken Larkya La, Thorung La eller Cho La – næsten kortere.

Højdeakklimatiseringen er fantastisk god på vores udgave af Nar og Phu, men vi tager det også meget stille på vejen op mod Phu. Således går vi kun få timer mellem Meta og Chakyo udover vi har en akklimatiseringsdag i 3.660 meters højde. Senest i oktober 2017, var der tre helikopterredninger fra andre grupper grundet højdesyge. Og alle havde fulgt den klassiske stigning med to fulde vandredage til Phu, hvilket vi kun kan fraråde på det kraftigste.

Den overordnet gradering er C – igen, det samme som Annapurna rundt, Manaslu rundt og Everest base camp..

 

Overnatning

Undervejs overnatter vi på de relativt få tehuse, som er i dalen. Det er alle ganske flotte og du behøver ikke tage liggeunderlag med.

 

Nar og Phu - Højdekurver

Foredrag

Nepal

14. marts 2018 · Klokken 17:30 - 20:05

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Nepal

30. maj 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K