Langtang dalen

Gennem den skjulte Langtang-dal til det høje Himalaya på grænsen til Tibet - en overset perle!Fra København går det mod Nepal og nye eventyr.

Mad er inkluderet på flyrejsen. 

Langtangdalen

Ved ankomsten til Kathmandu bliver vi modtaget i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel.

Kort efter vi har pakket ud og måske fået et bad skal vi ud at se det gamle Kathmandu ved Kathesimbhu og Asan Toles basarområder for til sidst at gå tilbage til Thamel og vores hotel.

Velkommen til Nepal!

Langtangtrekking

Efter morgenmaden kører vi til Nepals vigtigste hindutempel, Pashupatihnath. Hele området ligger ved Bagmati-flodens bred, som er hellig, da den løber ud i Indiens Ganges-flod. Det er her hinduerne kremerer deres døde, da deres synder vaskes væk i den hellige Bagmati-flod. Der er utallige templer med smukke gyldne tage og området ånder en vis ro, hvis man slipper for de mange souvenir-sælgere. Her er pilgrimme som sadhuer, der er hellige tiggermunke, der færdes næsten nøgne med kroppen smurt i aske og det lange skæg og hår smurt i kogødning. Er der et sted i Nepal man kan få et kulturchok, er det her. Her er emnet klassisk hinduisme, mystik og diverse sociale institutioner og praksisser er knyttet hertil, f.eks. ligbrænding, førhen enkebrænding og et alderdomshjem.

Fra Pashupatinath tager vi trapperne til Goraknath-tempelkomplekset, der ligger i en herlig lund med nogle ashrams (pilgrims-herberger). Herfra krydser vi Bagmati-floden og vandrer nu i det ikke så besøgte Kathmandu, 45 min mod Bhoudanath-området. For bare få år siden var Bhoudanath noget af et syn fra Kathmandu, men efterhånden er den ualmindeligt smukke stupa hengemt bag en hel bydel. 

Bhoudanath er Nepals største (35 m) og vigtigste buddhistiske stupa. Den ligger i det mest tibetanske kvarter i Kathmandu og området er fyldt med masser af klostre og templer. Rundt om stupaen er en herlig cirkel med mange små spændende butikker og cafeer. 
Stupaen er bygget op som en mandala (et religiøst billede på verden og hjælpemiddel ved meditation). Basen er tre trappetrin omgivet af en mur. Hele vejen rundt om muren er der 1.476 nicher, hvor der i hver er indsat fire-fem bedemøller. Man ser konstant pilgrimme gå og mumle det tibetanske mantra ”Om Mani Padme Hum”, mens de drejer bedemøllerne. Øverst på stupaen ses Buddhas øjne malet på alle fire verdenshjørner. De symboliserer, at Buddha holder øje med Kathmandu. Næsen ligner nærmest et spørgsmålstegn, hvilket symboliserer det nepalesiske tal 1, hvilket står for enhed. Mellem øjnene ses det tredje øje, der har evnen til at se ud over, men også ind i sig selv. Over øjnene er de hellige 13 videns-trin, der fører til Nirvana, frelse eller oplysthed. Øverst ses paraplyen, der står for renhed.

Eftermiddagen er fri til egne eventyr i Kathmandu.

Overnatning i Kathmandu. 

Morgenmad er inkluderet

Kathmandu rundtur til de store seværdigheder

Fra Kathmandu kører bussen ud af dalen mod Trisuli Bazar. Her skal vi opleve Nepals gamle kongeby Nuwakot, hvor vi spiser frokost og ser paladset og det vigtige hindutempel i byen. Siden snor vejen sig ud og ind i den dybe dal og efter otte timers kørsel ankommer vi til Dhunche. Herfra fortsættes først gennem Naya Syabrubensi en by med forretninger til Bhote Khola (Tibet-floden), som bussen krydser ad en god bro, der fører til Old Syabrubensi, hvor der er første bjergovernatning.

Den klassiske legende om Langtang beretter, at en yak-okse var løbet bort fra en Lama. Lamaen fulgte efter yakoksen ind i Langtang-dalen og helt ind til Langshisha, hvor den faldt død om af udmattelse. Lamaen ønskede at få skindet med sig tilbage og flåede yak-oksen på stedet og lagde skindet til tørre på en klippe. Men skindet sad fast og mærket derfra, kan endnu ses som en rødlig plet på en klippe nær Langshisha-sæteren. Og heraf stammer navnet LangTang - Lang betyder ”yak” og tang betyder "følge efter" på det lokale sprog.

Overnatning i tehus.

Morgenmad er inkluderet.

Op
50 meter
Lodge
Tehus
Nuwakot og Syabru Bensi langs Trisulifloden

Fra Syabru går det jævnt, men relativt let opad hele dagen. Trekket starter ud på en god, ny sti gennem herlig skov med blandet vegetation. Her lever den lille, vævre røde panda og en del langur-aber. Vejen går langs floden og kommer forbi et par broer for at nå Dhomen i 1.620 meters højde, hvor der er et lille smukt vandfald.
Herfra går det videre ad stien fra Thulo Syabru, som fører til Gosainkund. Turen kommer forbi et kæmpe jordskred på vej ind i en enorm dyb dal, der er starten af selve Langtang. Bevoksningen åbner sig en anelse og der bliver generelt mere tørt.

Stien bliver bredere og det bliver nemmere at se de mange aber, der lever i denne del af skoven. Languren er den store, grålige abe og rhesusaben er den lille frække, brune abe. Kort efter går det over en lille, fin, højspændt hængebro over floden Langmoche Khola. Her i 1.980 meters højde ligger  byen Langmoche, bedre kendt som Bamboo, grundet den store bambusbevoksning, der desværre nu er væk. Videre over selve Langtang Khola, der er en rivende og imponerende flod med store fald og kæmpe kampesten. Dalen har ændret sig og er nu en regulær slugt, hvor der er en svalende skygge. På turen passeres småskove af ”sisnu” nepalesisk brændenælde, men pas på, den brænder som et hvepsestik, men der kan laves en herlig sisnu-suppe af den.
Det sidste af dagens tur går gennem landsbyen Rimche, hvorefter skoven åbner sig og stien fører til Changtang, som ligger i 2.480 meters højde. Changtang er bedre kendt som Lama Hotel på grund af det enlige tehus, som lå her engang.

Overnatning i tehus

Tid
5-6 timer
Op
1.070 meter op
Lodge
Tehus
Bamboo Lama Hotel Langtang

Skoven bliver mere åben og byder på flotte kig ind til den store åbne Langtang-dal med høje stejle bjergvægge på begge sider. Landskabet bliver semi-alpint og giver udsigter til de store Himalaya-kæmper og mere end det. Her er udsyn til den grønne skov, den brusende flod og i horisonten til bjerge som Lantgang II og Langtang Lirung. 

Herfra går ruten gennem sæterbeboelserne Gumna Chowk og Chhunama indtil Ghore Tabela i 2.950 meters højde. Ghore Tabela betyder Hestestaldene, og for 50 år siden var dalen beboet af tibetanske khampaer med deres mange heste. Dalen er ufattelig smuk og fører til åbent land, og mod nordøst ”styrter” flere smukke vandfald sig ned ad de store klippesider. Der er tid nok til at gå ud i landskabet og se efter den store smukke Himalaya Thar, hvis man orker det efter en dejlig vandredag.

Overnatning i tehus

Tid
3-5 timer
Op
560 meter op
Ned
100 meter ned
Lodge
Tehus
Ghore Tabela, på kanten af Himalaya

Kort efter Ghore Tabela bliver dalen bredere og bringer os til et smukt stykke med spredte berberisbuske i lærkeskoven. Efterhånden går vejen ind i det tibetanske sæterland med græssende yak-okser og traditionelle stenhuse. Floden løber langt nedenunder og bjergvæggene er stadig imponerende høje. Nær Thangshyap ses de første marker, hvor der dyrkes boghvede, mulla (kæmperadise), kartofler, hvidløg og byg.

Vi kommer nu henover et af de værst ramte steder under jordskælvet i 2015 og Langtang landsbyen ligger meter under den debris vi går henover. Vi fortsætte forbi det ene overlevende hus oppe langs klippen og går til nye Langtang, rettere Mundu landsbyen i 3.600 meters højde i de smukkeste landskaber, man kan tænke sig.

Overnatning i tehus.

Tid
3-5 timer
Op
310 meter
Lodge
Tehus
Langtang trek

Terrænet stiger umiddelbart uden for Langtang, og efter 10 minutters gang er der igen en blændende udsigt til Tsergo Ri samt ikke mindst til Gangchempo - Tilmans Fluted Peak. Det stiger gradvist og går gennem lange stier med mani-vægge på begge sider. Vejen passerer Mundo og Singdum for ved Yemphu at gå ned til en lille bæk. Et sidste stykke stejlt ned over moræneaflejringer går til selve Kyanjin Gompa, som er den højst beliggende beboelse i Langtang-dalen.

Der er overnatning i en regulær lodge-landsby –  med udsigter i verdensklasse – et bjergvista næsten 360 grader rundt. Det er en kort vandretur fra Langtang , så vi spiser frokost ved ankomsten. Rejsen er efterhånden nået op i knap 4.000 meters højde, og dagen regnes for en halv akklimatiseringsdag. 

Byen Kyanjin Gompa har, som navnet antyder et lille kloster, det ligger 10 minutter gang fra selve byen. Klosteret hedder egentlig Gyaltzen, og byen burde derfor rettelig hedde Kyanjin Kharka (sæter). Det ligger smukt med udsigter til Lirung gletsjeren. Aktiviteten i klosteret er ikke stor. Derimod kan det betale sig at besøge den schweiziske ostefabrik bygget i 1965. Her får man god, fuldfed yak-ost samt herlig yoghurt.
Resten af dagen er til afslapning i de højalpine omgivelser.

Overnatning i tehus.

Tid
2-4 timer
Op
430 meter på
Lodge
Tehus
Kyanjin Langtang

Dagen bringer så mange muligheder, at det kan være svært at vælge. Her nogle af mulighederne:

Kyanjin Ri på 4.773 meter. Trekket starter med at gå op mod de store isfald ved Kyimoshung- og Lirung-gletsjerne i et imponerende landskab, inden det går mod den lille Kyimoshung sæter. Før sæteren drejes sydover og vejen går op på Kyimoshung Peak på 4.620 meter. Udsigten til Langtang Lirung og Naya Kanga er fabelagtig – men endnu smukkere er måske Gangchenpos 6.387 meter høje top for enden af Langtang-dalen. Herfra går det ned i en lille sadel, hvor vandringen er luftig og en anelse stejl, for at nå til den lille top, Kyanjin Ri på 4.320 meter, beliggende højt over Kyanjin by. Herfra er der 30 min. ned til en afslappende eftermiddag.

Tsergo Ri på 4.985 meter er den smukke kegleformede top, som har været i horisonten de seneste par dage. Det er en lang og anstrengende dagstur og toppen skal kun angribes af dem, som er godt akklimatiseret. Trekket starter med at gå til Tarche-sæteren med nogle få huse, hvorfra det nådesløst går opad i et par timer langs den veldefinerede ryg. Vejen er ikke specielt nem at finde, men med guidernes hjælp er det intet problem. Den sidste del er ren blokmark og de sidste meter kan være en anstrengende affære. Men udsigten fra toppen er intet mindre end verdensklasse. Her er direkte udsyn til Naya Kanga, en af de berømte ”trekking peaks” og passet Ganja La lige øst for. Desuden igen Tilmans Snerendebjerg, Gangchenpo samt hele vejen til Tibets grænse for enden af dalen. Nedstigningen foregår enten samme vej eller direkte mod syd og Dig Yabsa-sæteren beliggende oven over dalen, hvorfra det går lige ud til Kyanjin.

Langshisha Kharka er den længste, men letteste af mulighederne i dalen. Herfra går det direkte mod ”verdens ende”. Først forbi den lille, forladte landingsbane. Stien følger mere eller mindre Kang Chhu-floden med udsigt til masser af små sæterbeboelser som Pana, Dig Yabsa, Yathang og Numthang. Fremme i dalen troner Langshisha Ri på 6.377 meter og Gangchenpos enorme væg sig op. Der er en lille stigning ved Phrul Ragnthang-gletsjerens endemoræne for at komme til Langshisha Kharka. Udsigten herfra er fabelagtig smuk. Der er direkte udsigt ind i en verden af sne- og isklædte tinder som Urkinmang, på 6.151 meter, beliggende nær Tilmans Col, Pemthang på 6.874 meter, og ikke mindst Dorje Lhakpa, på 6.966 meters højde.

Se Finn Nikolai Østergaards flotte foto fra den øvre Langtang dal og Tsergi Ri

Om eftermiddagen går det godt to timer ned til Langtang landsby og overnatter efter en flot dag i højbjergene.

Overnatning i tehus.

Tid
5-7 timer
Op
800 meter op
Ned
800 meter ned
Lodge
Tehus
Tsergo Ri - Kyanjin Ri

Vi skal ud på en skøn vandredag gennem det centrale Langtang. Det er en særlig oplevelse at se de kendte landskaber fra den anden side og det giver en helt anden virkning end på udturen. Turen går ud af dalen, via Ghore Tabela tilbage til Langmoche i 1.980 meters højde. Herfra går det videre til Changtang som ligger i 2.480 meters højde for natten.

Overnatning i tehus

Tid
6-7 timer
Op
180 meter op
Ned
1.390 meter ned
Lodge
Tehus
Langtang trek

Fra Lama Hotel går vi ad stort set ubesøgte stier, gennem skov og smukt højt over slugten med fantastisk udsigter. VI starter tidligt ud, da det er en lang - men meget, meget flot dag. Efter godt 1½ time kommer vi til bygden Sherpagaon, hvorfra det går op i højere luftlag indtil Khangjim, hvor vi formodentlig spiser frokost. Vi fortsætter med de flotteste udsigter til smukke Ganesh Himal, der ligger mellem Langtang og Manaslubjergene. I Bhriddim er der små Homestays og er en fin kulturoplevelse. 
Der er en lille fin Gompa, det lokale kloster, hvor der ofte afholdes små pujaer, en ceremoni, hvor munkene spiller på oboer og langhorn.

Overnatning i tehus

Tid
6-8 timer
Op
380 meter op
Ned
631 meter ned
Lodge
Tehus
Tamang Heritage Trail

Sidste dag vandrer vi ned mod Syabrubensi med de sidste udsigter til Nepals smukke landskaber. Vi starter meget tidligt ud for at nå hele vejen tl Kathmandu.

Vi samles på vores faste base i Syabru og kører derefter gennem den stejle Trisuli floddal tilbage til Kathmandu, hvor vi ankommer sen eftermiddag efter nogle fantastiske dage i Langtangdalens landsbyer og højbjerge.

Overnatning i Kathmandu.

Tid
2-4 timer
Op
500 meter ned
Lodge
Hotel
Syabrubensi

Dagen til egne eventyr,  hvor man for eksempel kan tage til Bhaktapur, som er den hinduistiske by af de 3 kongebyer og en stor oplevelse. Der er også landsbyen Bungmati, som er fra 1500-tallet.  Egentlig ligger der også Nagarkot-toppen på kanten rundt om Kathmandu-dalen. Endelig kan vi anbefale et besøg til pottemagerbyen Thimi. Her er der forskellige danske undervisnings- og udviklingsprojekter, og byen er en ganske original Newari-oplevelse. Der er masser at gøre i dette område. Og ellers kan man bare slappe af i byen og foretage de sidste indkøb inden hjemrejsen.

Overnatning i Kathmandu.

Morgenmad er inkluderet

Dag 13

Vi forlader Kathmandu og tager i lufthavnen, hvor vi påbegynder hjemrejsen mod København.

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

Velkommen hjem

Dag 14
Afrejse
Pris
 
2. apr. 2020
16.998,-

24. okt. 2020
16.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Transfer og transport
 • Dansk rejseleder
 • Lokale engelsktalende guider og staff
 • Hotelovernatninger i Kathmandu i delt dobbeltværelse, inkl. morgenmad
 • Rundture og sightseeing i Kathmandu
 • Entreer ved seværdigheder
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Overnatninger i tehuse
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • Trekkingtilladelse
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge- og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Vand på trekkingturen, 5 liter i døgnet (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Ekstensivt informationsmateriale om landet og turene samt kortmateriale, hvor det er muligt
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Tilslutningsfly fra provinsen (kontakt os og hør nærmere)
 • Mad udover det nævnte (beregn 170-250 kr. pr dag på trekkingturen. Beregn ca 50,- pr. måltid i Kathmandu)
 • Drikkepenge, beregn ca. 60-75 USD for hele rejsen
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Sværhedsgrad: Middel til lige under middelgrad = C- (4-7 timers vandring pr dag)

Højde: 3.900 meter (mulighed for at gå op i 4.985 meter)

Type: Trekkingtur med overnatning i tehus (lodges). Med dansk rejseleder

Info om årstiderne: Nepal

Vejret: Kathmandu

Pakkeliste: Trekking

Overnatning: Tehus (lodges)

 

Tehusene (også kaldet lodges) er Nepals klassiske overnatningssteder på trekkingturene, der er en slags simple bjerghoteller. Her bor man i enkle topersoners værelser, og så spiser sammen med andre trekkere og møder andre mennesker under hyggelige former i tehusets "restaurant eller spisestue. I Kipling Travel benytter vi så vidt muligt de bedste tehuse for derigennem at kunne "opgradere" hygiejne og service. Men husk - det er ingenlunde Hilton, men bjerghytter med fine dobbeltværelser og udpræget lokalstemning. 

De lodger vi benytter er i reglen hyggelige og vi har arbejdet sammen med dem i årevis. Det betyder også lokalbesøg og en ekstra kolorit til en i forvejen fantastisk rejse.

07:00 – vi bliver vækket på lodgen.
Herefter pakker vi sammen og gør os klar. Paksækken du har fået udleveret i Kathmandu, giver du til bærere og lastdyr.
 
08:00 – vi spiser morgenmad

08:30 – 08:45 – dagens vandring starter
Formiddagen byder på flere muligheder for stop undervejs i  små tehuse.
Vi vandrer til frokosttid.

11:30 og ca. 1½-2 timer frem: Frokost og hvil i landsbyen på det lokale tehus

13:00-13:30: Eftermiddagsvandringen starter. Vi går gennem de skønne landskaber og igen har vi mulighed for flere stop i landsbyer. Vi er typisk fremme mellem kl. 15:00 og kl. 16:00.

15:00-16:00: Ankomst til vores lodge, hvor vi får vores værelser. Lidt hygge med eftermiddagste eller lignende. Vi har tid i landsbyen eller til at nyde udsigterne.

18:00-19:00: Aftensmad og aftenhygge. Vi bliver på lodgen og sætter dagens oplevelser i relief og får samtidig briefing om morgendagens udfoldelser.

Hold Himalaya rent KiplingTravel

Langtang efter jordskælvet

Langtangdalen har altid haft en speciel plads i Kipling Travel, og rent faktisk drog hele kontoret på trek i Langtang for nogle år siden, for netop at opleve en af de mindre Himalaya højdale. Det omfattende jordskælv i foråret 2015, ødelagde en del af husene i dalen og satte en effektiv stoppe rfor trekkingturene i Langtang for en kort stund. Nu er tehusene genopbyggetm, stier og broer ditto genopført, hvorfor vi selvfølgelig er tilbage efter at have haft tre rekognosceringshold af sted i dalen.

Derfor er det en ekstra stor glæde at være tlibage i Langtang her næsten 30 år efter vores første besøg i dalen. 

 

Forbehold og ændringer

Langtang er en adventure-rejser, specielt efter jordskælvet hvorfor vi tager forbehold for ændringer og skrivefejl. Vi tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet, men er naturligvis underlagt lokale forhold, herunder force majeure-situationer som ex naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre fuld gennemførelse af vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan risikere at udgå. Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen. 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Østergade 5, 8000 Aarhus
28. jan. 2020 kl. 18:15

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30

Dansk Himalaya historie
Restaurant MOMO Nepal, Sankt Jørgens Gade 116a, 5000 Odense
11. mar. 2020 kl. 19:00

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
14. mar. 2020 kl. 11:40

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
15. mar. 2020 kl. 11:40

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Axeltorv 5A, 4700 Næstved
17. mar. 2020 kl. 18:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik