Før afrejse til Nepal

Læs om pas, visum, vaccinationer og de praktiske forhold

Næsten uden at overdrive kan man slå fast, at landet Nepal ligger i kipling Travels DNA. Vi har siden 1987 taget på eventyr i bedste trekkingstil i Nepal. Vi har udforsket bjergkamme og bjergpas, krogede stier og uberørte omåder. Trekking i Nepal ligger vores hjerte nært, og vi tør godt at hævde os som Nepal eksperter.

Nepal er også landet med verdens højeste bjerg, Mount Everest, som gør det til en endnu mere unik mulighed for at opleve og trekke i Nepal. hovedstaden Kathmandu er ligeledes noget helt specielt. Med Kipling Travel kommer du til Kathmandus store seværdigheder, såvel som de små perler i byen.

Pas & Visum til Nepal

Hvis ikke du overholder visumreglerne på din rejse, kan du ikke komme ind i Nepal

Før du tager på en rejse til Nepal, er det vigtigt at du får sat dig ind i alle praktiske informationer omkring rejsen. Skal du have nogle vaccinationer og hvis ja, hvilke? Desuden er det vigtigt at du kender til visumreglerne i Nepal, før din afrejse. Når du skal rejse til Nepal, skal du nemlig have et visum. Nedenfor finder du visumreglerne der gælder ved indrejse i landet.

Skal du til Nepal som dansk statsborger, skal du søge om visum. Det kan gøres på den nepalesiske ambassade i København eller ved indrejse. Dit pas skal minimum gælde i seks måneder, udover de måneder du opholder dig i Nepal. Hvis du skulle være i tvivl om noget, kan du altid besøge det danske udenrigsministeriums hjemmeside: um.dk

Husk vaccination inden du tager til Nepal

Vaccinationer til Nepal

Det er intet under, hvis du overvejer at rejse til Asien for at opleve Nepal. Her vil både kultur og natur være overvældende. Alle sanser bliver sat på spil, når du sætter tænderne i landets mange specialiteter, eller blot indånder den friske nepalesiske luft. Nepals største trækplaster for turister, må uden tvivl være synet af verdens højeste bjerg Mount Everest. Måske er du endda på vej til Nepal, for at prøve kræfter af på bjergsiderne af det 8.848 m. høje vidunder.

Inden rejsen til Nepal kan begynde, må du huske at tjekke op på, hvilke vaccinationer en rejse til Nepal kræver. Du kan enten kontakte egen læge eller læse mere hos Danske Lægers Vaccinations Service. Husk desuden at antallet og typerne af vaccinationer du behøver, afhænger af hvor længe, du ønsker at opholde dig i fantastiske Nepal.

Se mere om hvilken vaccinationer du behøver inden afrejse til Nepal.

I Nepal bruges nepalesiske rupees som valuta

Valuta i Nepal

Nepals valuta hedder Nepalesiske Rupee, og 1 NPR svarer til 0,6 kr. Du kan hæve penge i både Kathmandu og Pokhara, og dollars, pund og euros modtages som regel i turistområder. Du kan desuden benytte dig af Indiske Rupee i små sedler

Ved trekking anbefaler vi, at du har lokal valuta med til hele turen. Medbring dem gerne i små sedler. Skal du veksle overskydende rupee om til US dollars, inden du forlader landet, er det vigtigt, at du gemmer kvitteringerne fra banken.

I Nepal er det officielle sprog Nepali

Sprog i Nepal

Nepali (med skriftsproget Devanagari) er nationalsproget i Nepal. Det er et indo-europæisk sprog, beslægtet med sanskrit. Nepali er Khas-folkets sprog, som efter Nepals forening i 1769 blev landets nationalsprog.

65 % af befolkningen har nepali som modersmål, og ligeledes tales sproget af op til otte millioner mennesker i Indien. Der tales desuden omtrent 12 andre sprog med en større udbredelse i Nepal. Dertil kommer 40 yderligere sprog og dialekter.

Hovedparten af befolkningen taler indoeuropæiske sprog, men en lang række etniske minoritetsgrupper i bakke- og bjergregionen taler sprog, der tilhører tibetanske sproggrupper.

Tidsforskellen mellem Nepal og Danmark

Tidsforskel mellem Nepal og Danmark

Nepal benytter Nepal Time (NPT) hele året, og tidsforskellen mellem Danmark og Nepal er derfor afhængig af, hvilken tid på året du rejser. Rejser du til Nepal under dansk vintertid er der en forskel på 4 timer og 45 minutter. Under dansk sommertid vil tildsforskellen være én time yderligere.

På nuværende tidspunkt er du nok opmærksom på at Nepal ligger øst for Danmark, og der er derfor vigtigt at huske på, at uret stilles frem, når du rejser til Nepal. Du kan med fordel tage en kort nattesøvn dagen op til din rejse til Nepal, for at forberede din krop på tidsforskellen.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.