Vejr og klima i Nepal

Hvornår skal man rejse til Nepal?

Nepal er et helt utrolig land, som strækker sig hen over bjergtoppene af Himalaya bjergene. Det er især i det nordvestlige Nepal, hvor enkelte dele er i det højtliggende plateau, som også er kendetegnet for landet Tibet, og disse høje toppe bliver typisk betegnet som Den Tibetanske Højslette.

Generelt om klima og vejret i Nepal

Kathmandu er Nepals hovedstad og byen ligger i en kæmpe dal

Kathmandu

Kathmandu er hovedstaden i Nepal, og her er byen beliggende i en kæmpe dal. Landet befinder sig, som nævnt, oppe i den kæmpe bjergkæde, Himalaya, hvor klimaet er anderledes, end hvad vi kender fra Danmark. Her er regnen mere hyppig og kraftfuld, hvor der dog stadig er behagelige temperaturer, som er en del varmere end Danmark.

Temperaturene i Kathmandu kan variere med lige fra 1 grad om natten til 29 grader om dagen, afhængig af hvilken måned man vælger at rejse i.

Klimaet i bjergene i Nepal er koldere jo længere op man kommer

Bjergene i Nepal

Vi har taget udgangspunkt i det højeste bjerg i verden, som er Mount Everest. Her kigger vi på hvilke temperaturer og klima, man kan forvente på enten en trekkingtur eller en bjergbestignings tur. Temperaturen ved Mount Everest vil typisk befinde sig mellem intervallet fra 5 grader om natten til omkring 16 grader om dagen.

Dog vil temperaturen naturligt falde, jo mere man kommer op ad bjerget. Mere præcist falder den omkring 1 grad for hver 200 meter op, man kommer. Der forekommer mindre regn oppe i bjergene, end i dalene.

højsæsonen for rejser til Nepal varer fra midt september til slut december

Sæsonerne i Nepal

Når kulden begynder at finde vej til Danmark, kan du roligt sætte kurs mod Nepal. her varer højsæsonen fra midt september til slut december. Dagtemperaturen er behagelig og ligger mellem 6-14 grader.

Lavsæsonen i Nepal varer fra juni til sidst i august. Du kan sagtens have en fantastisk Nepal rejse i lavsæsonen, vejret er blot mere uforudsigelig. Monsunen falder erne i samme periode, men ligeledes gør de skarpe solskinsdage.