Everest Base Camp trek i Nepal

Velkommen til den Kipling optimeret udgave af Everest base camp. En af verdens flotteste trekkingture til foden af verdens højeste bjerg


"Tak til Kipling for TOP-SERVICE. En helt igennem fantastisk og personlig tur til Nepal, 24 dage i alt hvor de 17 dage var på non-stop-trek fra Lukla til Everest Base camp. Vi var ikke på en grupperejse, men blot en familie på 3 alene på trek. Der var konstant folk til af aflevere og modtage os. Kipling i Danmark og ikke mindst i Nepal, med tilhørende guide og portere gav en optimal service og en tur vi aldrig glemmer. Næste gang vi skal ud i verden med trekking vil vi bruge Kipling igen."

Afrejse fra København mod Kathmandu. 

Everest base camp højdekurver

Ved ankomsten får vi en herlig modtagelse, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel. I Kathmandu er Østens klassiske mystik absolut stadig hverdag.

I løbet af dagen kører vi 4-5 timer udover kanten af Kathmandu-dalen til Sun Kosi floden i Ramechhap og byen Mulkot, hvor vi overnatter på hotel inden afgang til Lukla. Flyvningern til Lukla blev i april 2019 flyttet fra Kathmandu lufthavn til Ramechhap lufthavn grundet trafikpres i Kathmandu. Ulempen er køreturen, fordelen er at man ikke skal vente 3-4-5 timer i Kathmandu lufthavn mere.

Velkommen på landet i Nepal.

Morgenmad er inkluderet.

Flyrejse Kathmandu

Tidlig morgen kører vi til lufthavnen for at flyve til Lukla i 2.850 meters højde. Vi mødes med Sherpaguiden og bærer og går gennem Luklas hyggelige og langstrakte hovedgade. Det går ned ad til Chaunrikharka med udsikg til de første bjerge og Kunsum Kangguru. Vi krydser Ghat (bro) inden vi kommer ned den frådende Dudh Kosi flod. Vandringen er i blandet skov, landsbygder, marker med buddhistiske mani-sten og spredte udsigter til bjergene. Efter et par timer ankommer vi til Phakding 2.640 meter. Her overnatter langt det fleste, men vi fortsætter ffor at gøre Namchestigningen lettere og for at opleve Monjos hyggelieg atmosfære. 

Vandretien snor sig ud og ind gennem skiftevis fyrreskov og åbent landskab. Vi kommer hurtigt gennem Zamphute og Toktok til Benkar, hvor en kæmpeblok er fyldt med buddhistiske inskriptioner (manisten). Mod nordøst tårner Thamserku sig mod himlen og efter et par timers gang kommer vi til Monjo, der er en lille hyggelig landsby med omkring 25 huse, beliggende i en smal dal ved foden af Thamserku 6.608 meter. Her løber Kyashar Drangka ned i Dudh Kosi.

For de friske, med stort overskud er der mulighed for at gå en spektakulær tur op på Takcho Ri 3.500 meter, hvorfra vi belønnes med et super-panorama til Kongde Ri, Thamserku og ikke mindst Karyolung og Solu's højeste bjerg, Numbur.

Overnatning på tehus i Monjo.

Fly Lukla

Monjo ligger umiddelbart inden Jorsale og indgangen til Sagarmatha National Park. Vi skriver os i bøgerne og krydser endnu engang Dudh Kosi af en smuk, høj hængebro. Kort efter mødes Imja Khola og Bhote Kosi og løber sammen i Dudh Kosi. Her skal vi ud på turens flotteste bro inden vi kommer til den berømte Namche-stigning. Efter en kort pause stiger vi de næste 1½-2 timer op ad en god zigzag sti. 2/3 oppe belønnes vi, i godt vejr, med første udsigt til Everest store og mørke tinde, stikkende op bag den gigantiske Nuptse-Lhotse-væg. Herfra flader terrænet ud og de første huse kommer langsomt til syne.

Namche Bazar er ikke uden grund måske Nepals mest berømte bjergby, som et Himalayas Chamonix. Den ligger som en drøm i et amfiteater med udsigt til Kongde Ri bjerget mod syd. Husene er smukke, traditionelle smukke stenhuse med små herlige gader og gyder. Der er efterhånden et væld af forretninger, cafeer og sågar bank, posthus og internet cafeer. Men stemningen er forblevet sjældent god. Alle steder hilses man med det traditionelle ”Namaste” – jeg hilser det guddommelige i dig. Vi overnatter så vidt muligt midt i byen.

Overnatning i tehus

Dag 4

Solvarmen er vidunderlig, da byen vender mod syd. Og alligevel kan man godt mærke de 3.400 meters højde, luften kan være rå. Vi går en tur i byens gader og skal selvfølgelig en tur op i den 300 år gamle okkerrøde, smukke gompa, klosteret. Det er her den årlige Dumji-festival udspilles i juni/juli. Resten af året møder man munke og lamaer og til tider er der diverse små festivaler. De friske kan gå langs højderyggen til Choi Gang, Namches øverste del. Her ligger Sargamatha nationalparkens hovedkvarter og man kan besøge det lille fine museum – og samtidig blive belønnet med alle tiders udsigt til Ama Dablam og Mt. Everest. Så vidt muligt forsøger vi at komme på besøg hos vore venner og få smørte eller et glas chang, den lokale herlige ris- og hirseøl.

Overnatning i tehus

Dag 5

Vi vandrer mod nordvest og kommer ud i den smukke Nangpo-dal. Først gennem skov til Phurte. Højt over ses Laudo Gompa, der hører under Kopan-klosteret i Kathmandu. Siden kommer vi til Thamo og vi skal krydse den lille biflod. Højt over broen ses to store klipper med buddhistiske bemalinger, bl.a. Tara (Grønne Tara) og Padma Sambhava, der førte buddhismen til Tibet. Siden kommer vi gennem Samde inden ankomsten til de sandede kartoffelmarker og Thame’s smukke stenhuse beliggende i 3.800 meters højde. Undervejs ser vi det umådeligt smukke Teng Kangpoche og måske møder vi en del tibetanske handelskaravaner, der igen er begyndt at krydse til 5.700 meter høje Nangpa La.

Om eftermiddagen går vi op gompaen, klosteret der ligger som klinet ind i bjergsiden omkring 200 meter over byen. Inden vi kommer op til klosteret kommer vi gennem en Kani, indgangsportal med smukke freskoer. Thame Gompa er et af Khumbus vigtigste og der fejres flere store festivaller årligt, bl.a. den store Mani Rimdu fest. Vi oplever et af de mest interessante klostre på turen og går langsomt tilbage til byen under os.

Er man rigtig godt akklimatiseret er der mulighed for at gå en god time ind til yersaen (sommerbosæteren) Thengpo, der ligger på vejen til Tashi Laptsa passet. Og for de stærke er der mulighed for at fortsætte op mod Langmoche passet 5.115 meter.

Fra Thame kan man også gå op på morænevolden og den lille ”Top 4.292” meter eller hele vejen op på Sumdar Ri 5.377 meter. Fra toppen, eller ved ”Top 4.292” er der fabelagtig udsigt til et af områdets smukkeste bjerge, Tengi Ragi Tau 6.940 meter, verdens 6. højeste bjerg Cho Oyu og det legendariske Nangpa La pas på den gamle karavanerute til Tibet.

De fleste vil nok nøjes med afslapning i den spændende landsby, men mulighederne er absolut mange.

Overnatning i tehus

Dag 6

Vi vandrer ud af Nangpo-dalen via Phurte til vi kommer til Namches øverste del. Her drejer vi nord over og går op over den lille aistrip, Shyangboche, hvor vi igen bliver belønnet med udsigter til Ama Dablam og Everest. Her ser man ofte Nepals nationalfugl, Danhpe, blodfasan. Vi går forbi et lille landbrugsprojekt over et undseeligt pas med chortner og manisten i det herligste landskab indtil stien dykker ned til landsbyen Kunde 3.840 meter, beliggende øverst i dalen. I Kunde besøger vi Hillary-hospitalet fra 1966. Kundes beboere hører under Pangboche klosteret, hvorimod beboerne i tvillingebyen, Kumjung hører til Thame-klosteret.

Fra Kunde går det gennem utallige stengærder, lange, til Khumbus største by, Kumjung. Modsat Namche bazar er Kumjung traditionel og ikke særlig turistet og påvirkningerne udefra er til at overse. Her er få butikker og antallet af trekkere er begrænset. Vi besøger det smukke kloster beliggende i en lund af smukke gamle fyrretræer, hvor man opbevarer en hånd og skalp fra Yetien, den afskyelige snemand. Vi er velkommen til at se begge, men de er desværre blevet låst inde og det er ikke altid vi får lov til at tage billeder. 

Overnatning i tehus

Kongde Lho bjerg Namche

Fra Kumjung skal vi ud i barskere landskaber. Først lidt nedad, siden over den gamle rute, der zigzagger stejlt op i et lille pas. Det er en yderst spektakulær rute – og vi møder ingen andre turister her. Vi fortsætter ad en smuk skrånende sti, i et område hvor man ofte ser den mægtige bjergged Himalaya-thar. Trætte efter en lang dag ankommer vi til det lille bjergpas, Mong La 3.973 meter. I pashøjden er en smuk chorten. Sagnet fortæller at Khumbus første Lama, Sangwa Dorje blev født her. Udsigten til Gokyodalen og ikke mindst Ama Dablam er i særklasse.

Fra Mong La er der stejl nedstigning gennem en herlig slugt til Gokyo-dalen og den herlige dalbund ved Phortse Tenga, hvor vi krydser floden på en fin lille træbro. På den anden siden af broen går det lige så meget op. Det går stejlt op gennem tæt mosbehængt skov, hvor vi har bl.a. god mulighed for at se moskushjort og blodfasan. Om eftermiddagen ankommer vi til Phortse 3.800 meter, der er en af Khumbus mest konservative landsbyer. Phortse ligger vanvittig smukt på et stort udhæng fra Tawaches top. Byen er kendt for sine fine kartofler og boghvede. Der er et stort ”fladt” områder med marker og øverst i byen ligger et smukt nybygget kloster. Vi kender Panuru, der har været 4 gange på toppen af Everest og bor ved hans families tehus. Om aftenen er der ofte meget smuk udsigt mod syd og vejen til Namche.

Overnatning i tehus

Dag 8

Dagen starter med rask gang op til Phortses højeste punkt, hvor man igen kommer ind i Khumbu-dalen. Herfra går det ad en af Everest-trekkets smukkeste og mest spektakulære stier, hvor vi ofte ser Himalaya-Thar. Efter en del udhængende vandring ser vi pludselig ned på Tengpoche-klosteret som vi skal besøge på tilbagevejen. Samtidig åbenbares hele Khumbudalen og vi bliver belønnet med bjergudsigter i verdensklasse – Thamserku (Gyldne dør), Kang Tega (Hestesadlen), Ama Dablam (Moderen med brochen), Lhotse (Sydbjerget) og Nuptse (Vestbjerget) og ikke mindst verdens højeste bjerg, Everest. Efter knap fire timers gang ankommer vi til Pangboche 4.000 meter. Pangboche er traditionelt den højeste permanente beboelse i Khumbu og byen er delt i to. Den nedre, Pangboche Wa Lim, hvor de fleste tehuse ligger og så den øvre, og gamle bydel Pangboche Te Lim. Det er i øvre Pangboche at klosteret ligger og det er her den traditionelle Sherpa-stemning er. Pangboche gompa er fra 1667 og områdets ældste.

Afhængig af dagen og hvor sent vi ankommer til Pangboche vil der være mulighed for at fortsætte op i landskabet til den lille ukendte Yersa (sæter) Taboche beliggende i 4.280 meters højde. Dette afgøres på stedet.

Overnatning i tehus

Dag 9

Stien går let gennem småbygderne Shomare og Orsho. Landskabet bliver goldere og koldere, ofte står der en strid vind her. Ved Tsuro Og, et lille pas står en stor varde med bedeflag, der er mindesten for Michael Knakkergaard som omkom efter at have besteget Makalu i 1999.

Vi skal over en lille bro for at komme ind i Pheriche-dalen, der er fladbundet og enormt stor. I baggrunden ses toppen af Cho Oyu 8.201 meter, verdens 6. højeste bjerg.

Nær Himalayan Rescue Association’s kontor og det lille hospital slår vi vores lejr op. Om eftermiddagen går vi ind og hører højdeforedraget.

For de friske (der ikke har været på Sanu Tawache) er der mulighed for at gå op mod Mt. Ole eller mere officielt kaldet Nangkartsang Gompa, hvorfra der er storslået udsigt over hele Chhukungdalen og Imja Tse (Island Peak) samt Ama Dablams smukke nordside. Selv morænevolden over byen er en givende og smuk aftentur.

Overnatning i tehus

Dag 10

Vi går op på morænevolden og fortsætter langs dalen – men højt hævet over flertallet af trekkere på vej mod Everest. Efter 2 timers let vandring ankommer vi til Thugla, en lille halvkedelig beboelse i 4.660 meters højde. Vi lægger vores ting og fortsætter ind i dalen, hvor den smukke Tshola Tso sø ligger – det er en smaragdgrøn bjergsø, hvorfra det smukkest tænkelige bjergvista fås. Eftermiddagen i Thugla, der giver os en væsentlig bedre akklimatisering end ved at fortsætte til Lobuche samme dag.

Overnatning i tehus

Tshola Tso og Thugla 4.660 meter

Dagen starter i let blokmark i ca. 15 minutter, hvorefter der kommer en strid, men heldigvis kort stigning på ca 180 meter. På toppen af bakken kommer vi til et område med utallige mani- og mindesten for omkomne klatrere på Everest. Her ses primært mindesten for Sherpaer, men også for andre notabiliteter som Scott Fisher.

I alt er der vel 30-40 mindesten. Et af Khumbus smukkeste bjerge, det symmetriske Pumori 7.145 meter rejser sig majestætisk i horisonten og omgivelserne er i særklasse, landskabet er højalpint og sart. Det går let langs den lille flod til Lobuche i 4.930 meter, der er rast for grupper mod Everest. Efterhånden er den oprindelige stenhytte omdannet til en metropol af trekkertelte og tehuse. Har vi kræfter, drejer vi ind i en lille sidedal og ser  8000-Inn, der er et højdeforskningsprojekt, inden overnatningen i Lobuche - porten til Everest basecamp.

Overnatning i tehus

Dag 12

Dagen til en af Nepals og hee Himalayas mest imponerende udsigtespunkter - Kala Pattar!

Kort før solopgang bliver I vækket - det er dagen I skal op på Kala Pattar. Vi ligger ud med en kort stigning, hvorefter vi går ad den høje og smukke, men lette, rute mod Everest. Vi vandrer konstant i en højder over 5.000 meter og trætheden begynder at melde sig. Men den imponerende vandring overgår det hele og efterhånden som Khumbu- og Changri gletcheren dukker op og man får snirklet sig ud og ind i de små dalskrænter bliver vandringen let nok endda. Efter et 2-3 timer ankommer vi til Gorak Shep 5.170 meter.

Efter et hvil går det stik mod Pumoris smukke sukkertop og op mod toppen af verdens smukkeste udsigtstop, Kala Pattar (Sort klippe). Stien op er god, men anstrengende og vi skal regne med et par timer til toppen af Kala Pattar. Først går det steljt opad, siden let indtil den sidste blokmark, der trækker tænder ud. De sidste meter er en prustende kamp, men at stå på toppen af Kala Pattar og se ned til Everest base camp og ikke mindst lige over på verdens højeste bjerg, Mt. Everest er helt speciel.

Vi har i alt to dage i højderne, dels i tilfælde af dårligt vejr, dels til både at besøge Everest base camp og bestige Kala Pattar. 

Overnatning i tehus

Kala Pattar 5.635 meter – Gorak Shep 5.170 meter

Rækkefølgen af oplevelserne bestemmer rejselederen og Sherpaerne. Men den klassiske udgave er Kala Pattar og derefter Everest base camp. Men der er en tredje mulighed, Pumori Sydgrat.

Fra lejren fortsætter vi langs Khumbu gletcheren, hvor vi efter 20 minutter kommer forbi flere mindesten, bl.a. en af Rob Hall, der omkom i 1996. Der er flere småstier, men vi forsøger at tage yak-stien, da den ofte er den bedste. Turen er lang, men nær bae camp kommer vi forbi nogle flotte istårne beliggende i et af verdens mest dramatiske landskaber i en verden af morænegrus og blåis. Selve base campen er ofte tom om efteråret, da trekkingsæsonen kommer senere end klatresæsonen. Om foråret vil man dog ofte se en hel landsby af telte. Vi kan gå over mod det berømte og berygtede Khumbu isfald, der er starten på Everest.

Måske flottere, men knap så kendt som Everest base camp er turen over Pumori’s fremskudte basislejr og punkt 5.600 meter. Det er en hård og lidt krævende tur og den skal kun forsøges, hvis man vil se mere af selve Everest – og lidt mere af Sydpasset (South Col) såvel som nær Western Cwm og mod Nordpasset i Tibet.

Overnatning i Lobuche i tehus

Everest base camp - Lobuche

Fra de golde og i særdeleshed kolde alpine landskaber går vi nedad til Thugla og videre til Pheriche, hvor vi efter stor sandsynlighed spiser frokost. Allerede her føles luften ”tykkere” og vandringen forekommer lettere og lettere. Vi går ud af højdalen og drejer ned mod Pangboche, som vi går igennem for at komme ned til Imja Khola og en kort, men yderst imponerende hængebro, spektakulært beliggende i en lille slugt. På den anden side af broen kommer vi hurtigt ind i Khumbus største grønne omrde og vi vandrer ad gode, flade stier i skov med fyr, birk med rødlig bark, enebær og rhododendron med skæglav. Der er smuk og let vandring med et stort fugleliv. . Undervejs belønnes vi med verdensklasseudsigter til Ama Dablam, Lhotsevæggen og Everest – men ikke mindst til Khumbu Yhu Lha – Sherpaernes hellige bjerg. I skoven er der god mulighed for at se moskushjort og danphe. Hurtigt ankommer vi til Ani Gompaen (nonnekloster) ved Devoche, 3.770 meter. Vi tager et hvil ved klosteret eller Ama Dablam Garden Lodge.

Vi fortsætter og de sidste meter inden Tengpoche går det stejlt op ad glat og leret sti indtil vi når klostergrunden på hvad mange har døbt som ”Verdens smukkeste lejrplads”.

Tengpoche Gompa er uden tvivl Sherpa-folkets vigtigste kloster. Og det er et kulturelt såvel som religiøst kraftcenter for hele Solu Khumbu. I 1916 blev Lama Gulu påbudt af Rongbuk klosterets Rinpoche (øverste Lama) at bygge et hovedsæde i Khumbu, og virkningen var enorm. Hurtigt blev Tengpoche hovedcenteret for buddhismen i området. I 1934 blev Tengpoche jævnet med jorden i et katastrofalt jordskælv og i 1989 brændte det genopførte kloster ned til grunden. Men i dag står Tengpoche igen stort og stolt som kronen på Sherpa-folkets kultur. Vi besøger klosteret og håber at kunne overvære en ceremoni eller måske endda komme i audiens. Om aftenen vil vi høre cymbler og trompeter som munke og lamaerne bruger til deres puja (religiøse ceremonier).

Overnatning i tehus

Dag 15

Fra Tengpoche går det 600 meter stejlt nedad gennem skoven til Phunki Tenga 3.250 meter, hvor der er nogle vandtrukne bedemøller og et simpelt tehus. Efter at have passeret broen over Imja Khola kommer vi til et område, hvor man kan se turismens store indflydelse. Der bliver bygget et enormt antal tehuse og lodges i god kvalitet. Efter vores lidt specielle rute, er dette en helt anden verden. Vandringen er smuk og herlig og der er masser af småboder og muligheder for at raste. Vi kommer gennem tehusbyerne Tahinga, Sanasa og Jyangjuma inden vi vandrer med de sidste udsigter til Ama Dablam og Everest rundt om bjerget indtil vi ankommer til Choi Gang og Namche Bazar, hvilket er et herligt gensyn. Lejr i Namche og hele eftermiddagen fri.

Overnatning i tehus

Dag 16

Dagen fra Namche til Lukla er lang, men ikke hård. Først går vi ned til den flotte bro inden vi checker ud af Sagarmatha National Park ved Jorsale. Vi fortsætter gennem Monjo og Phakding inden den lange og efter en lang dag, lidt hårde stigning til Lukla begynder. Sen eftermiddag ankommer vi til turens sidste overnatning. 

Overnatning i tehus

Dag 17

Fra Lukla flyver vi igen langs Himalayabjergene - denne gang dog tilbage til Kathmandu.

Tidlig morgen tager vi over i Luklas lille lufthavnsterminal og checker ind - og venter til flyet ankommer, så vi på behørig vis kan komme tilbage til Ramechhap og køre retur til Kathmandu og få et varmt bad på hotellet.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Dag 18

Efter højlandet i Solu-Khumbu, Sagarmartha National Park - eller kort og godt Everestbasecamp, er der brug for et par bufferdage i Kathmandu. Kathmandu er en stor dal med tre kongebyer og et hav af landsbyer. Der er rig mulighed for at få dagene til at gå.

Alternativt kan man bruge dagene på en tur i Chitwan National Park og gå på jagt efter elefanter og næsehorn, tage på Rafting på Trisulifloden eller selvfølgelig blive i den dejlige dal.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Kathmandu Everest rejse

I dag slutter en begivenhedsrig rejse, det er blevet tid til at tage afsked med Nepal og vende næsen hjemad.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Everest flyvning
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
6. jan. - 31. mar. 2020
17.498,-

1. apr. - 15. apr. 2020
20.498,-

16. apr. - 26. apr. 2020
19.498,-

27. apr. - 31. maj. 2020
17.498,-

1. sep. - 19. sep. 2020
17.498,-

20. sep. - 31. okt. 2020
19.298,-

1. nov. - 10. dec. 2020
18.498,-

11. dec. 2020 - 5. jan. 2021
Kontakt os

6. jan. - 25. mar. 2021
18.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Kathmandu-Lukla t/r
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transport i privat bil med chauffør
 • Infomøde med vore folk inden trekkingafgang
 •   3 nætter på Hotel Marshyangdi med morgenmad i Kathmandu 
 •   1 nat på Taj Roverside Resort med morgenmad i Mulkot 
 •   15 dages trekkingarrangement med overnatning på tehuse 
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Drikkevand på trekkingturen, 5 liter i døgnet pr person (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Informationsmateriale om Nepal - lille Nepal wiki med pakkeliste etc.
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekking over 4.000 meter. Gouda rejseforsikring dækker i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Mad på trekket, beregn 130-200 kr. pr. dag
 • Drikkepenge (beregn ca. 75-80 USD pr person)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser. 

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Forlængelse til Chitwan National Park
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Classic
Pris fra 3.498 kr./person
Forlængelse til Chitwan National Park
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Deluxe
Pris fra 5.498 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Oktober-december og marts-maj. Mulig hele året

Sværhedsgrad: D 

Højde: 2.835 - 5.635 meter

Type: Individuel trekkingtur med privat sherpaguide og bærere

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Pakkeliste: Everest Base Camp

Info om årstider: Læs mere om årstiderne i Nepal her

Overnatning: Tehus (lodges)

Overnatning: Hoteller

 

Ved tilmelding til en rejse fremsender vi et omfattende informationsmateriale om Nepal med gode råd og vejledning, udstyrsråd og pakkelister med videre. Men her mange af de primære spørgsmål om Nepal:

 

Visum til Nepal

Alle skal have visum til Nepal. Det kan fås på ambassaden i København, hvilket tager 15 minutter ved personlig henvendelsen på hverdage mellem 10 og 12.
Eller man kan få det ved ankomst til Nepal og Kathmandu lufthavn. Man skal huske et pasfoto.

Prisen for Nepal visa er:
15 dage – 150 kr.
30 dage – 240 kr.
90 dage – 600 kr.

 

Overnatninger i Nepal

Kathmandu
I Kathmandu overnatter vi på vore faste hoteller som ex. Hotel Marshyangdi i Kathmandu – en god gammel partner helt tilbage fra de åbnede hotellet i 1991.
Vi har et fantastisk netværk arbejder med en stribe hoteller i Kathmandu (og andre byer i Nepal) – og du kan selvfølgelig vælge at bo bedre, dvs. opgradere til ex. Dwarikas Hotel, Hyatt, Shankar, Summit eller andre stemningsfulde luksushoteller.

Tehuse på trekkingturene
På trekkingturene over vi i Nepals tehuse (lodge-bjerghytter) - en slags simple bjerghoteller. Man bor i enkle værelser og spiser sammen med andre trekkere og møder andre mennesker under hyggelige former. I Kipling Travel benytter vi udelukkende de bedre tehuse for derigennem at kunne opgradere hygiejne og service.
Tehuse er i princippet små bjerghoteller. Deres standard svinger stadig meget, men generelt kan man altid finde et fornuftigt og rent sted i hver af de byer, vi kommer til at bo i. På tehusene findes der både fælles soverum og enkelt, dobbeltværelser. I tehusene findes der også en restaurant, som man ”binder” sig lidt til at spise på, når man bor der. Maden er god og sund, menukortet er overdådigt, og maven bliver fuld for 30 kr. Frokosten spises også på tehus, mens man er undervejs på dagens etape. Kipling Travel betaler for dit værelse, mens du selv står for betalingen af din mad (beregn 100-200 kr. pr. dag afhængig af, hvad du spiser).
Det betyder også lokalbesøg og en ekstra kolorit til en i forvejen fantastisk rejse.

 

Din Sherpaguide og bærer

Du skal ikke bære din egen bagage, og der er en kompetent trekking guide med på turen.

Før du ankommer til Nepal, har vores faste team i Kathmandu haft travlt med at gøre alt klar din ankomst, så du kan koncentrere dig 100% om oplevelsen og det at være på rejse – det giver den bedste og sikreste helhedsoplevelse.

På et tehustrek vil der typisk være en stedkendt sherpaguide, altså guiden der kan fortælle om området, bjergene og kulturen mm. Vi kender vores sherpaguider og de går fast med vore deltagere i Nepals bjergområder. Men en sherpaguide er ikke en guide i traditionel forstand og hans engelsk kan til tider virke rigtig dårligt! Men tag det med et smil, og spørg igen, hvad ”Paif Estar is Avalabel” egentlig betyder. (”Five Star is available” - Five Star er en nepalesisk chokoladebar).

Derud over vil der være bærere til al bagage, dvs. du ikke selv skal bære din bagage. Oftest en bærer til to personers oppakning. Dette kan umiddelbart lyde som meget vægt, men nepalesere er vant til at færdes i bjergene, og højderne og 20-30 kg oppakning betyder ingenting (specielt ikke set i lyset af de ofte bærer op til 70 kg for den lokale købmand). En bærer tjener ligeså meget på en trekkingtur (på fjorten dage) som en landsbylærer gør på 1-2 måneder, hvilket fortæller lidt om, hvorfor det er så attraktivt. Guiden og bærerne har stor indsigt i det lokale område og kender ruterne, hvilket giver dig stor sikkerhed i bjergene. De kender også mange lokale i området, og du kan ofte komme på besøg i private hjem, hvilket ellers aldrig vil være muligt.

 

En typisk vandredag i Nepal

 • 07:00: vi bliver vækket på tehuset
 • Herefter pakker vi sammen og gør os klar. Paksækken du har fået udleveret i Kathmandu, gives til bærere og lastdyr.
 • 08:00: vi spiser morgenmad
 • 08:30-08:45: dagens vandring starter
 • Formiddagsvandringen byder på flere muligheder for stop i tehuse osv. Vi vandrer til frokosttid mellem 11:30 og 12:30
 • 11:30 og ca. 1½-2 timer frem: Frokost og hvil i landsbyen og på det lokale tehus.
 • 13:00-13:30: Eftermiddagsvandringen starter. Vi går gennem de skønne landskaber og igen har vi mulighed for flere stop i landsbyer, på tehuse osv. Vi er typisk fremme mellem kl. 15:00 og kl. 16:00
 • 15:00-16:00: Ankomst til vores lodge, hvor vi får vores værelser. Lidt hygge med eftermiddagste eller lignende. Vi har tid i landsbyen eller til at nyde udsigterne
 • 18:00-19:00: Aftensmad og aftenhygge. Vi bliver på lodgen og sætter sagens oplevelser i relief og får samtidig briefing om morgendagens udfoldelser

 

Sikkerhed og hvad hvis jeg bliver syg

Sikkerheden i Nepal er utrolig god, således er det meget sjældent vi har hørt om tyverier osv. Hvis en af jer bliver dårlig eller syg på trekkingturen, vil vores folk som ex. Sherpagudein gør alt for at afhjælpe situationen og ændre rute eller søge mod nærmeste læge. Skulle det være mere alvorligt, jamen så er der også hjælp at hente for vores faste partner gennem alle årene, Suman Pandey, er også partner i et af Nepals allerbedste helikopterselskaber, hvilek gør at vi kan garantere en helikopter uden bureaukratiske forviklinger eller forsinkelser. Det skal understreges, at det er ultra sjældent at der er behov for det, men det skal til gengæld virke med det samme, hvis uheldet skulle være ude. Og her har vi igen en afgørende faktor.

Everest base camp, højdekurver

Everest base camp, kort

Der er formodentlig ingen tvivl om, at vi har den største kompetence og viden om Nepal. Gennem knap 30 år, har vi været meget aktive på mange fronter i Nepal, ikke kun de rejsemæssige.

 

Erfaring

Vores erfaring gør, at vi kender faldgruberne i Nepal og vi sørger selvfølgelig for jer, hvis et fly er forsinket eller en rute skal laves om. Vi arbejder med e bedste folk og ikke mindst, så indregner og påtænker vi altid den bedst mulige akklimatisering, da denne er en meget stor faktor ved en rejse i Nepal. Kort sagt bruger vi vores egne erfaringer.

 

Omtanke

Gennem små 30 år på stierne i Nepal, er vi blevet en del klogere -og har set meget. Det gør, at vi har en ret fast politik i forhold til vore trekkinghold (guider, bærere osv.) som selvfølgelig er ordentrligt lønnet og forsikret.
Vi var med til opstarten af Danmarks Rejsebureau Forenings store CSR projekt for rejsebranchen og vi følger det store EU CSR projekt, Travellifes anbefalinger. Desuden er vi aktive med en fast Code of Conduct og vi har gennem mange år blandt andet støttet følgende projekter:

 

Dansk Nepalesisk Selskab

Er en upolitisk og ikke-kommerciel kulturel forening, hvis formål er at fremme kulturelle og turistmæssige forbindelser mellem Danmark og Nepal. Der er en række møder med gode foredrag i København og Århus. Desuden udgives medlemsbladet Nepal Vision to gange årligt med en stribe interessante artikler.
Lars Gundersen fra Kipling Travel er formand for Dansk-Nepalesisk Selskab.
Medlemskab koster 170 kr. årligt. Se www.nepal.dk

 

Nepal Tourist Board

Lars Gundersen fra Kipling Travel er Nepals turistambassadør i Danmark. Med mere end 45 rejser siden 1987 i stort set hele Nepal, har vi opbygget et fantastisk netværk og en unik viden om det lille land. Lars har desuden arbejdet på Nepals konsulat 1993-96 og siddet i bestyrelsen for Dansk-Nepalesisk Selskab.

 

KEEP (Kathmandu Environmental Education Project)

KEEP er en af de mest succesrige miljøorganisationer i Nepal, når det drejer sig om resultater inden for minimering af den negative indvirkning og maksimering af positive og udviklende aspekter ved turismen i Nepal. Turismen er, som de fleste ved, yderst vigtig for Nepals økonomi. KEEP er støttet af WWF - Verdensnaturfonden, BBC, National Geographic TV, Lonely Planet og diverse nepalesiske organisationer.

 

IPPG (International Porter Protection Group)

Kipling Travel er medlem af IPPG, som sørger for at bærernes forhold forbedres og sørger for at beskytte dem mod de mest uprofessionelle trekking agenter. Ligeledes foregår der et stort oplysningsarbejde med at udbrede viden om bærernes forhold og få dem til at blive en mere integreret del af trekkinggrupperne. Kipling Travel forsikrer alle bærere på lige fod med resten af vores lokale mandskab.

 

CARE

CAREs projekter nedbryder den fattigdom, som præger hverdagen for millioner af mennesker i den tredje verden. Her bor langt de fleste mennesker på landet, og fattigdommen tvinger dem ofte til at overdyrke den jord, som de er så afhængige af. Resultatet er en udpint, gold jord og yderligere fattigdom.

 

PA Nepal

PA Nepal, Prisoners Assistance Nepal, et projekt der hjælper børn af fængslede forældre, med at få tag over hovedet, skolegang og uddannelse osv.

Alle nepalesiske luftfartsselskaber er netop kommet på Europa-Kommissionens liste af flyselskaber, der for tiden ikke må flyve til/fra EU. På rejser med indenrigsfly i Nepal, kan det derfor ikke undgås, at der er flyvninger på selskaber, som for indeværende ikke må flyve til Europa. 

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen. 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Østergade 5, 8000 Aarhus
28. jan. 2020 kl. 18:15

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30

Dansk Himalaya historie
Restaurant MOMO Nepal, Sankt Jørgens Gade 116a, 5000 Odense
11. mar. 2020 kl. 19:00

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
14. mar. 2020 kl. 11:40

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
15. mar. 2020 kl. 11:40

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Axeltorv 5A, 4700 Næstved
17. mar. 2020 kl. 18:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik