Rejser til Mount Everest Base Camp

Få en bid af Mount Everest, og besøg den berømte Base Camp beliggende i gudesmukke omgivelser - den bedste akklimatisering, egne ruter til basecamp


Rejser til Mount Everest Base Camp

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information
Mount Everest Base Camp er derfor en formidabel måldestination for dem, der ikke agter at bestige verdens højeste bjerg, men som stadig vil opleve stedets stemningssus. Trekket hertil skal dog ikke undervurderes. Det kræver en god kondi og, efter vores mening, god tid til akklimatisering. Her på siden kan du læse meget mere om, hvad trekket kræver, og hvad du kan forvente af turen.

Spring direkte til:

Ruter til Mount Everest Base Camp

Højdetilvænning er essentielt på vores rejser til Mount Everest Base Camp, da vores udgangspunkt er, at så mange som muligt skal kunne gennemføre trekket. Derfor har vi tilpasset ruterne, så der holdes de fornødne hvil, for at den bedst mulige akklimatisering opnås.

Vi har både ture af de klassiske ruter gennem Gokyo og Khumpudalen samt den helt fantastiske rute gennem de tre pas, Khongma La, Cho La og Renjo La. Sværhedsgraden egner sig til erfarne bjergbestigere, og er naturligvis også afhængigt af dit helbred og fysiske form. Læs mere her:

Kort over vejret ved Mount Everest Base Camp

Kilde: mitrejsevejr.dk

Vejr og klima ved rejser til Mount Everest

Som man bevæger sig op ad de snoede bjergstier, bevæger man sig væk fra Nepals subtropiske lavland, og ind i det arktiske klima, som hersker mod toppen af Mount Everest.

Grafen viser gennemsnitstemperaturen måned for måned i byen Namche Bazaar tæt på Mount Everest Base Camp. Du vil med stor sandsynlighed både opleve minus- og plusgrader, mens du opholder dig i campen. Derfor er det vigtigt med varmt tøj og solidt rejseudstyr. Spørg os gerne til råds inden din afrejse.

Læs mere om klimaet i Nepal

Det kan du opleve nær Mount Everest Base Camp

Oplev den imponerende gletsjer ved Khumbu Icefall

Khumbu-gletsjeren

Mellem Mount Everest og højderyggen på bjergene Lhotse og Nuptse, finder du den imponerende Khumbu Glacier. Gletsjeren starter i en højde af 4.900 meter og fortsætter helt op til 7.600 meters højde, hvilket gør den til verdens højeste gletsjer.

Fra Mount Everest Base Camp kan man gå langs gletsjeren og se mindesten for dem, der har ladet livet i forsøget på at bestige Everest.

Ikke langt fra Mount Everest Base Camp kan man få et glimt af det beundringsværdige men også dødbringende Khumbu Icefall, som er en af de første og mere farlige hindringer på vej mod toppen af Everest – herfra er det kun for de garvede bjergbestigere

Rejse til Khumbu-gletsjeren

Spørgsmål fra de rejsende

Mount Everest Base Camp befinder sig 5.364 meter over havet. Vi sørger selvfølgelig for, at du undervejs får den rette højdetilvænning med de nødvendige antal stop. God akklimatisering giver de bedste forudsætninger for, at du gennemfører trekket.

Ruterne som går hele vejen til Mount Everest Base Camp, er i en sværhedsgrad som egner til den øvede bjergbestiger. På hver rejse er der angivet en gradering, som givet pejlemærke af, hvad sværhedsgraden for turen er. Du kan læse mere om gradering her.

Vi har dog masser af treks i Nepals fantastiske bjerglandskab, som du som nybegynder/mindre øvet snildt kan deltage i. Se alle vores rejser til Nepal her.

Der findes ikke en decideret facitliste, men helt grundlæggende handler det om at holde sig varm og have godt fodtøj på. Baseret på erfaringer fra tidligere rejsende, har vi udarbejdet en vejledning til udstyr på din Everest Base Camp-tur

De to foretrukne sæsoner i Nepal er forår og efterår. De bedste tidspunkter at rejse til Mount Everest Base Camp er fra primo marts til ultimo april samt medio september til medio december. Fra medio december og frem til ultimo februar er også godt at tage af sted, men du skal regne med, at det er en del koldere.

Fra medio juni til primo september er der risiko for monsun, så det er tidspunktet, der er dårligst at rejse til Mount Everest Base Camp på.

Vi har mange års erfaring med at planlægge ruter, der giver den bedste akklimatisering. Hvis en af vores deltagere mod forventning skulle blive ramt af højdesyge, vil vores dygtige guider gøre alt for at afhjælpe situationen. Det kan eksempelvis være at ændre rute eller søge mod nærmeste læge.

Det er yderst sjældent, at det er mere alvorligt end det. Skulle der alligevel være behov for det, så kan vores faste samarbejdspartner garantere en helikopter på stedet uden forsinkelser.