Trekking i Nepals Himalaya

Efter egen overbevisning er Nepal verdens bedste trekking-land. Vi tør næsten garantere, at trekking i Nepal ryger til tops på din liste over “bedste oplevelser”, når først du har prøvet det. Alle kan være med, for Himalaya-ruternes sværhedsgrad varierer, ligesom omgivelserne på to forskellige trek aldrig er ens. Her er så meget for hjernen at konsumere, at du endda kan tage det samme trek igen, og opdage ting du første gang overså.

Et trek i Nepal tager dig på eventyr i Himalaya. De himmelsøgende højderygge sladrer om den tibetanske historie, det buddhistiske livssyn og det fantastiske sherpa-folk. Alt du skal gøre, er at lade dine sanser stå åbne og tage imod – så skaber dit Nepal trek livsminder.

Det er ikke ualmindeligt, at du i tankerne forestiller dig dit næste Himalaya trek, inden du overhovedet har forladt bjergkæden. Det forstår vi, for vores egen fascination af landet er enorm. Selv har vi vandret Nepal tyndt og lagt utallige kilometer bag os på de velkendte bjergstier. Trekking i Nepal er en del af Kipling Travels DNA, og vi vil elske at introducere dig for denne fantastiske rejseform.


Rejser til Nepal med trekking

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Trekking i Nepals storslåede natur kan virke helt magisk. På et splitsekund vil du føle dig draget af Himalayas bjergtagende udsigter, hvor sneklædte toppe forsvinder blandt skyerne. Smukke templer vil dukke op hist og her — selv i de mest alsidige egne på Nepal trek. Her er hvislende rismarker, frodige søområder og hængebroer der får hjertet til at galopere hos selv den største vovehals.

Hos Kipling Travel er vi garvede gængere på vandreture i Nepal. Landet har betaget os i årevis – vi kalder Nepal trekking for en del af vores DNA. Drømmer du om at trekke ved Mount Everest Base Camp, Manaslu eller måske Annapurna? og ønsker du selskab af en turleder, der har gjort det et utal af gange før? Så tag på trekking i Nepal med os.

Læs mere om

Kombinér Nepal og Bhutan: Trekking i Himalayas ypperste riger

Spørgsmål fra de rejsende

Når du skal udvælge den helt rigtige rute for dit trek i Nepal, er der flere parametre som spiller ind – eksempelvis;

  • Hvornår på året vil du gerne afsted?
  • Hvordan er din fysiske form?
  • Hvor mange dage må trekket varer?
  • Kan du få fingrene i eventuelle nødvendige trekkingtilladelser?

Det er dermed meget individuelt, hvilken rute, der giver netop dig den bedste trekkingoplevelse i Nepal. Vi har lavet denne guide til valg af det rigtige trek i Nepal, som muligvis kan hjælpe dig på vej. Du kan desuden altid tage fat i os hos Kipling. Vi guider dig gerne til den rette rute ud fra dine præferencer.

Nepals lavland har et subtropisk klima. Her når graderne gerne op mellem 25-30 grader. Når vi trekker i bjergene, kan du til gengæld både opleve sne og gletsjere hele året rundt. Klimaet i Nepal er temmelig omskifteligt, alt efter hvor du befinder dig. Derfor er det vigtigt at pakke til al slags vejr.

Når du skal trekke i Nepal, er det i stor grad din rute, som afgør hvad der er klogt at pakke til turen. Nogle ruter tager dig op i højder, hvor Nepals ellers subtropiske klima ændres markant til et arktisk klima. Her er det vigtigt, at du har tøj og udstyr med til de iskolde nætter i minusgrader.

Selvom temperaturerne daler, står solen ekstra stærkt, når vi går langs de højtliggende bjergstier. Derfor er ting som solcreme, solhat og solbriller med UV-beskyttelse vigtigt at pakke.

Vi har lavet en række pakkeliste til vores trekkingruter, som du kan tjekke ud. Er du efterfølgende i tvivl om, hvad du skal pakke til din vandretur i Nepal, så tag endelig fat i os.

De bedste måneder at rejse i Nepal på er marts, april, oktober og november. I disse perioder holder vejret for det meste tørt. Himlen er skyfri, hvilket giver dig de vildeste panoramaudsigter ud over det spektakulære Himalaya bjerglandskab.

Generelt kræver det en god kondi at tage på trekkingferie, da du skal være forberedt på at vandre 7-8 timer dagligt. Så længe du føler dig i stand til det, kan du sagtens trekke i Nepal. Vi har ruter som egner sig til alle niveauer, så med stor sandsynlighed er trekking i Nepal også noget for dig.

Vi har ved hver rejse angivet en sværhedsgrad (A-E). På vores side om sværhedsgrader for trekking, kan du læse om, hvad de forskellige graderinger indikerer.