Island Peak 6.189 meter

Island Peak 6.189 meter bestigning med Ama Dablam base camp og Chhukung Ri

 

Imja Tse, eller Island Peak, var det allerførste bjerg i Himalaya, der blev besteget af en dansker, hvilket skete helt tilbage i 1964 da Jesper Trier og to Sherpaer kom på toppen. Island Peak ligger, som den navnkundige engelske bjergbestiger Eric Shipton beskrev det i 1952 “Som en ø i et mægtigt hav af is”, deraf navnet Island Peak.

Overskygget af bjerge som Baruntse, Ama Dablam og Makalu samt Lhotse’s gigantiske sydvæg, stiger Island Peak op fra Imja-dalens grønne græsgange.

 

Island Peak giver god mulighed for at bryde den magiske 6.000 meters grænse uden alt for store tekniske vanskeligheder. Der er en anelse scrambling og en 40 grader stejl sneflanke inden den smukke, eksponerede topgrat.

Vi har gennem alle årene lavet Island Peak bestigninger, seneste topsucces var maj-18 under svære forhold - næste mulighed er i påsken 2019. Dvs. vi er på bjerget midt i den gode sæson hvor Everest-bestigningerne også starter. Vi er ikke på Island Peak i oktober og november grundet rigtig mange mennesker på bjerget. 
Velkommen på Island Peak!


1.

Fra København til Kathmandu

Dag 1

Fra København mod Kathmandu

2.

Ankomst Kathmandu

Dag 2

Vi ankommer til Kathmandu og har mulighed for at tage ud og tjekke udstyr og forberede os på den kommende ekspedition. Vi går en tur i de smalle gade og blandt Thamels virvar af hyggelige butikker, cafeer og restauranter og ikke mindst fornøjelige oplevelser.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad inkluderet

3.

Bjergfly til Lukla, vandring til Monjo 2.815 meter

Lukla lufthavn

Tidlig om morgenen køres til Kathmandus nye indenrigsterminal, hvorfra vi skal flyve en god halv time østover mod Everest.

Lukla ligger i 2.850 meters højde og her møder vi Sherpaguider og hjælpere, inden vi starter trekkingturen. VI går gennem hyggelige Lukla, som efterhånden er Pharak områdets ubetingede hovedby. Ude af Lukla går vi ned mod Chaunri Kharka, med udsigt til det meget stejle Kunsum Kangguru bjerg, Vi fortsætter via Ghat (bro) ned til mælke-floden, Dudh Kosi.

Vandringen skifter mellem agerland, tehuse, småbyer og skov indtil vi når Phakding i 2.640 meters højde, Zamphute og Toktok samt Benkar, hvor en gigant boulder er udhugget med fine buddhistiske inskriptioner. Vi kan nu se Thamserku og fortsætter op til Monjo, der er en lille hyggelig landsby, hvor vi overnatter i 2.815 meters højde.

Overnatning i tehus

 

4.

Namche Bazar 3.400 meter – porten til Everest

Everest-Inn

Vi går mod Jorsale og dermed indgangen til Everest - Sagarmatha National Park. Vi krydser Dudh Kosi et par gange og kommer til en fin stigning, hvorpå Imja Khola og Bhote Kosi og løber sammen. Her er turens nok flotteste hængebro, beliggende højt over flodsengen. Og her starter den berømte Namche-stigning, som tager det meste af 2-3 timer at gå. Efter en rund times tid er belønningen (i godt vejr) den første udsigt til Mt. Everest’s store og mørke tinde, der stikker op bag Nuptse og Lhotse. Herfra flader terrænet stille og roligt og Namche dukker langsomt op. Der synes stadig langt op, men vi er ved at være der.

Namche Bazar er Sherpaernes hovedstad og ikke uden grund Nepals måske mest berømte bjergby. Den ligger som en drøm i et amfiteater med udsigt til Kongde Ri bjerget mod syd. Stenhusene er stadig bygget i klassisk sherpa-stil og der er et væld af cafeer, restauranter, butikker og tehuse. Overnatning på Kiplings Everest-Inn lodge.

Overnatning i tehus

 

5.

Hviledag i Namche

Mod Island Peak akklimatisering

Solvarmen er vidunderlig, da byen vender mod syd. Alligevel kan man godt mærke de 3.400 meters højde. Luften kan være rå. En gåtur i byens gader leder op til den 300 år gamle okkerrøde, smukke gompa – klosteret. Det er her den årlige Dumji-festival udspilles om sommeren.

Resten af året møder man munke og lamaer og til tider er der små festivaler. De friske kan gå langs højderyggen til Choi Gang, Namches øverste del. Her ligger Sargamatha National Parks hovedkvarter og man kan besøge det lille fine museum – og samtidig blive belønnet med alle tiders udsigt til Ama Dablam og Mount Everest. Overnatning på Kiplings Everest-Inn lodge.

Overnatning i tehus

 

6.

Via Hillary hospitalet i Kunde til Kumjung 3.791 meter

Dag 6

Vi vandrer direkte mod toppen af Namche hvorfra vi går nord over og går op over den lille airstrip, Shyangboche, hvor vi igen bliver belønnet med udsigter til Ama Dablam og Everest. Her ser man ofte Nepals nationalfugl, Danhpe, blodfasan. Vi går forbi et lille landbrugsprojekt over et undseeligt pas med chortner og manisten i det herligste landskab indtil stien dykker ned til landsbyen Kunde 3.840 meter, beliggende øverst i dalen. I Kunde besøger vi Hillary-hospitalet fra 1966. Kundes beboere hører under Pangboche klosteret, hvorimod beboerne i tvillingebyen, Kumjung hører til Thame-klosteret.

Fra Kunde går det gennem utallige stengærder, lange, til Khumbus største by, Kumjung. Modsat Namche bazar er Kumjung traditionel og ikke særlig turistet og påvirkningerne udefra er til at overse. Her er få butikker og antallet af trekkere er begrænset. Vi besøger det smukke kloster beliggende i en lund af smukke gamle fyrretræer, hvor man opbevarer en hånd og skalp fra Yetien, den afskyelige snemand. Vi er velkommen til at se begge, men de er desværre blevet låst inde og det er ikke altid vi får lov til at tage billeder. 

Overnatning i tehus

 

7.

Via Mong La til Phortse 3.800 meter

Dag 7

Fra Kumjung skal vi ud i barskere landskaber. Først lidt nedad, siden over den gamle rute, der zigzagger stejlt op i et lille pas. Det er en yderst spektakulær rute – og vi møder ingen andre turister her. Vi fortsætter ad en smuk skrånende sti, i et område hvor man ofte ser den mægtige bjergged Himalaya-thar. Trætte efter en lang dag ankommer vi til det lille bjergpas, Mong La 3.973 meter. I pashøjden er en smuk chorten. Sagnet fortæller at Khumbus første Lama, Sangwa Dorje blev født her. Udsigten til Gokyodalen og ikke mindst Ama Dablam er i særklasse.

Fra Mong La er der stejl nedstigning gennem en herlig slugt til Gokyo-dalen og den herlige dalbund ved Phortse Tenga, hvor vi krydser floden på en fin lille træbro. På den anden siden af broen går det lige så meget op. Det går stejlt op gennem tæt mosbehængt skov, hvor vi har bl.a. god mulighed for at se moskushjort og blodfasan. Om eftermiddagen ankommer vi til Phortse 3.800 meter, der er en af Khumbus mest konservative landsbyer. Phortse ligger vanvittig smukt på et stort udhæng fra Tawaches top. Byen er kendt for sine fine kartofler og boghvede. Der er et stort ”fladt” områder med marker og øverst i byen ligger et smukt nybygget kloster. Vi kender Panuru, der har været 4 gange på toppen af Everest og bor ved hans families tehus. Om aftenen er der ofte meget smuk udsigt mod syd og vejen til Namche.

Overnatning i tehus

8.

Pangboche 4.000 meter – Khumbus flotteste sti

Dag 8

Dagen starter med rask gang op til Phortses højeste punkt, hvor man igen kommer ind i Khumbu-dalen. Herfra går det ad en af Everest-trekkets smukkeste og mest spektakulære stier, hvor vi ofte ser Himalaya-Thar. Efter en del udhængende vandring ser vi pludselig ned på Tengpoche-klosteret som vi skal besøge på tilbagevejen. Samtidig åbenbares hele Khumbudalen og vi bliver belønnet med bjergudsigter i verdensklasse – Thamserku (Gyldne dør), Kang Tega (Hestesadlen), Ama Dablam (Moderen med brochen), Lhotse (Sydbjerget) og Nuptse (Vestbjerget) og ikke mindst verdens højeste bjerg, Everest. Efter knap fire timers gang ankommer vi til Pangboche 4.000 meter. Pangboche er traditionelt den højeste permanente beboelse i Khumbu og byen er delt i to. Den nedre, Pangboche Wa Lim, hvor de fleste tehuse ligger og så den øvre, og gamle bydel Pangboche Te Lim. Det er i øvre Pangboche at klosteret ligger og det er her den traditionelle Sherpa-stemning er. Pangboche gompa er fra 1667 og områdets ældste.

Afhængig af dagen og hvor sent vi ankommer til Pangboche vil der være mulighed for at fortsætte op i landskabet til den lille ukendte Yersa (sæter) Taboche beliggende i 4.280 meters højde. Dette afgøres på stedet.

Overnatning i tehus

 

9.

Ama Dablam base camp 4.600 meter, Pheriche 4.342 meter

Amadablam-basecamp

Fra Pangboche, traditionelt den højste vinterbeboelse i Khumbu, starter vi ud på en af trekkingturens flottestedage, vandringen op til Ama Dablam base camp. Vi går mod den lille bro og krydser Imja Khola og går ind mod den lille sæter Chhulungche (Rala) og Mingbo Khola. Vi følger dalen højt over floden og går det sidste stykke til Mingbo og selve Ama Dablam base camp, ca. 4.600 meter.

Ama Dablam tårner sig op over os og mod vest ses Tawache og hele Khumbus hajmund af bjerge. Det er en fantastisk akklimatiseringsdag, skøn og flot vandring.

Vi returnerer mod Pangboche og går dybere ind mod Everest til bygden Pheriche beliggende i 4.243 meters højde, hvor bl.a. Himalayan Rescue Association har en lille klinik. Her bor vi igen på Kiplings Everest-Inn lodge.

Overnatning i tehus

 

10.

Nangkartsang peak - Dingboche og Pheriche

Dingboche 4.410 meter

Morgenen starter med at gå op mod "Mt. Ole" eller mere officielt kaldet Nangkartsang Peak, hvorfra der er storslået udsigt over hele Chhukungdalen og Imja Tse (Island Peak) samt Ama Dablams smukke nordside.

Herfra fortsætter vi ned mod den store flade, stenede og fine landsby, Dingboche 4.410 meter, hvor vi overnatter efter en forrygende dag i store højder med fabelagtige oplevelser - og akklimatisering. Om eftermiddagen returnerer vi tilbage til Kiplings Everest-Inn i Pheriche.

Overnatning i tehus

 

11.

Chhukung Ri 5.510 meter - akklimatiseringstop

Chhukung 4.750 meter

For at akklimatisere så godt som muligt har vi afsat formiddagen til en potentiel bestigning af den superflotte Chhukung Ri på 5.557 meter. Trekket følger den lille dal nordover indtil en lille top i 5.417 meters højde, hvorfra der er fabelagtig udsigt.
Vælger man at fortsætte, bliver terrænet lidt mere besværligt, men de sidste 150 meter giver også noget. Fra toppen af Chhukung Ri er udsigten til Lhotse sydvæg enorm, ligeså Ama Dablam og alle naboerne mod syd og sydvest. Midt på dagen returneres til Chhukung.

Det er en lang og relativt anstrengende dag, hvor vi tager bestik af situationen undervejs. Der er også mulighed for en stille højlandsdag, hvr vi på samme vis går ind i Imjadalen som er dalen ind til Island Peak og går til den lille sæter, Bibre for at fortsætte til dagens mål Chhukung, beliggende i 4.750 meters højde.

Chhukung ligger fantastisk, godt halvvejs til Island Peak. Der er en storslået udsigt til Lhotse-væggen og igen Ama Dablam. Chhukung er traditionelt Pangboches beboeres Phu – sommergræsningssæter. Fra bygden er der udsigt til Solu-bjergene Numbur og Karyolung samt Kongde Ri, Cholatse og Tawache.

Overnatning i tehus

 

12.

Island Peak base camp 5.000 meter

 Island Peak base camp

Vi går endnu dybere ind i Imja-dalen - ud mod Baruntse og Island Peak. Efter 2-3 timer er der ankomst til basislejren, hvor det gælder om at finde den bedste lejrplads. Efter etablering af base camp i godt 5.000 meters højde tager vi bestik af vind og vejr før vi beslutter den videre gang på bjerget.

Vi overnatter i Camp, telte under opholdet ved Island Peak og bruger hele eftermiddagen i dag til ekstra akklimatisering i mildt sagt storslåede omgivelser.

Frokost og aftensmad er inkluderet.

13.

Bestigning af Island Peak 6.189 meter

Bestigning af Island Peak 6.189 meter

Vi har to dage til bestigningen af Island Peak og vælger den rigtige i forhold til akklimatisering og vejret. Enten går vi mod toppen tidlig morgen og ellers holder vi en ekstra dag med akklimatisering – evt. vandres et lille stykke op mod Amphu Laptsas vilde bjergpas, som leder ind i Hinkudalen. Ellers går vi fra base camp nogle hundrede meter op og drejer til venstre for at gå op mod High Camp i 5.700 meters højde. Der er både sand og græs inden det lille plateau, hvor lejren opsættes nær en hængende gletsjer. Dagene til Island Peak bestigningen afhænger af bjergenes villen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

14.

Ekstra dag (Island Peak 6.189 meter)

Bestigning af Island Peak 6.189 meter

Bestigningen af Island Peak er ikke teknisk svær, men dog alligevel godt krævende, alene den store højde tager sin told på lungerne.
Det starter ofte med let scrambling op gennem en lille slugt hen til et par små klippebånd for at komme ud på højre side af slugten. Vi følger en grat og der er en luftig travers hen til topgletsjeren. Der kan være spalter og gruppen er formodentlig allerede blevet bundet i rebet, inden det går op ad den godt 75 meter høje sne- og isrampe, der stejler lidt til.

Denne leder til den fabelagtigt smukke – og temmelig eksponerede – topgrat, som fører hele vejen til den vindblæste top på 6.189 meter. Og udsigten er der intet i vejen med –de store kæmper står hele vejen rundt.

Vi stiger stille og roligt nedad mod lejren, hvor vi ankommer både glade, brugte og trætte henover den sene middagstid.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

15.

Dingboche og tilbage mod Khumbu

IslandPeak-TrekkingPeak

Efter de høje dage ved Island Peak, går vi endelig igen nedad og stopper endnu engang i Dingboche og hviler ud efter nogle forrygende højdage i Himalayas sublime landskaber.

Overnatning i tehus igen.

16.

Tengpoche klosteret

islandpeakclimb

Videre til Imja Khola og en kort, men yderst imponerende hængebro, spektakulært beliggende i en lille slugt. På den anden side af broen fører stien hurtigt ind i Khumbus største grønne område og her kan man vandre ad gode, flade stier i skov med fyr, birk med rødlig bark, enebær og rododendron med skæglav. Det er smuk og let vandring med et stort fugleliv. Undervejs er der verdensklasseudsigter til Ama Dablam, Lhotsevæggen og Everest – men ikke mindst til Khumbu Yhu Lha – Sherpaernes hellige bjerg. I skoven er der god mulighed for at se moskushjort og blodfasaner.

Vi fortsætter og de sidste meter inden Tengpoche går det stejlt op ad glat og leret sti indtil vi når klostergrunden på hvad mange har døbt som ”Verdens smukkeste lejrplads”.

Tengpoche Gompa er uden tvivl Sherpa-folkets vigtigste kloster. Og det er et kulturelt såvel som religiøst kraftcenter for hele Solu Khumbu. I 1916 blev Lama Gulu påbudt af Rongbuk klosterets Rinpoche (øverste Lama) at bygge et hovedsæde i Khumbu, og virkningen var enorm. Hurtigt blev Tengpoche hovedcenteret for buddhismen i området. I 1934 blev Tengpoche jævnet med jorden i et katastrofalt jordskælv og i 1989 brændte det genopførte kloster ned til grunden. Men i dag står Tengpoche igen stort og stolt som kronen på Sherpa-folkets kultur. Vi besøger klosteret og håber at kunne overvære en ceremoni eller måske endda komme i audiens. Om aftenen vil vi høre cymbler og trompeter som munke og lamaerne bruger til deres puja (religiøse ceremonier). 

Overnatning i tehus

 

17.

Ud gennem Khumbudalen til Namche

Islandpeak-expedition

Her er nogle vandtrukne bedemøller og et simpelt tehus. Efter at have passeret broen over Imja Khola kommer turen til et område, hvor man kan se turismens store indflydelse. Der bliver bygget et enormt antal tehuse og lodges i god kvalitet. Efter at have oplevet vores lidt specielle rute, er dette en helt anden verden. Vandringen er smuk og herlig og der er masser af småboder og muligheder for at raste.

Vejen fører gennem tehusbyerne Tahinga, Sanasa og Jyangjuma. Med de sidste udsigter til Ama Dablam og Everest vandres rundt om bjerget indtil ankomst til Choi Gang og Namche Bazar, hvilket er et herligt gensyn.

 Overnatning på Kiplings Everest-Inn lodge.

18.

Lukla 2.835 meter

Lukla

Turen fra Namche til Lukla er lang, men ikke hård. Først går den ned til den flotte bro, hvorefter der checkes ud af Sagarmatha National Park ved Jorsale. Så fortsættes gennem Monjo og Phakding inden den lange og lidt hårde stigning til Lukla begynder. Sen eftermiddag er der ankomst til Lukla til turens sidste overnatning.

Overnatning på Kiplings Everest-Inn lodge.

19.

Farvel Island Peak - fly til Kathmandu

Hviledag i Kathmandu

I dag tager vi afsked med bjergene, Everest, Ama Dablam og ikke mindst Island Peak.

Det er en tidlig morgen for at tage over i Luklas nye og yderst imponerende lufthavnsterminal. Her er der check-in for derefter at vente på flyets ankomst, så det kan bringe alle til slutdestinationen Kathmandu.

Overnatning på Marshyangdi, vores faste base i Kathmandu siden 1991.

20.

Kathmandu

ClimbIslandPeak

Vel tilbage efter ugerne i højbjergene er Kathmandu klar til at blive oplevet. Dagene til egne eventyr i Kathmandu, hvor der mildt sagt er masser at tage sig til.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

21.

Kathmandu

Islandpeak-toptur

For at sikre at vi når fornuftigt ud af bjergene, har vi endnu en bufferdag i Kathmandu-dalen - og der er meget at tage sig til, glæd jer.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

22.

Afrejse fra Kathmandu Ankomst til København.

Trekkingpeak

Afrejse tidlig formiddag med forventet ankomst til København i løbet af aftenen.

 Velkommen hjem

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
OBS! Kun 1 plads ledig
10. april 2019
Garanteret
28.498,-

Pris per person
28. marts 2020
Ledig
26.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Kathmandu-Lukla retur
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Transfer og transport i bil og bus
 • Dansk rejseleder
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Assisterende sherpaguider
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • 5 overnatninger på hotel i Kathmandu med morgenmad
 • Vandretur, ture udflugter, entreer i Kathmandu
 • 1 overnatning i Lukla med morgenmad
 • Overnatning i tehuse og 3-4 nætter i telt på bjerget
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Imja Tse (Island Peak) bjergtilladelse
 • Vand på trekkingturen, 5 liter i døgnet (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Informationsmateriale om Nepal - lille Nepal wiki med pakkelister og gode råd
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt. nationalparkafgifter
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meters højde. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Evt. tilslutningsfly fra provinsen (kontakt os og hør nærmere)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Mad (beregn 35-60,- pr måltid) og drikkevarer udover det beskrevne
 • Personlige udgifter og drikkepenge (beregn 130-140 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Højde: 2.815 – 6.189 meter (højeste sovehøjde, 5.400 meter)

Sværhedsgrad: 3C 

Type: Trekking og bjergbestigning med dansk rejseleder

Pakkeliste: Se pakkeliste her

Overnatning: Tehus (lodges) på trekkingturen og 3-4 nætter i telt på bjerget

Gruppestørrelse: 9-18 deltagere

Kiplings anbefalinger om bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning

 

Vejen er målet

Vejen er målet

-siger østens filosofi. Udtrykket kunne ligesåvel stå som motto for en vellykket bestigning af Island Peak 6.189 meter. Ekspeditionen er for dem, som har lyst til at deltage i en krævende og udfordrende rejse, hvor der fordres stor selvstændighed, men også en vilje til at skabe en god fælles oplevelse.

Målrettethed, viljestyrke og fysisk udholdenhed, er det der får dig på toppen, mens humoristisk sans, en vis mangel på selvhøjtidelighed, og lyst til at stifte et anderledes venskab på holdet gør vores ekspedition til en succes.

Vi kommer tæt på hinanden og os selv i en intens måned med stærke naturoplevelser. Ikke alt vil svare til dine forventninger. En ting er sikkert; du glemmer aldrig ekspeditionen, den vil dukke op igen og igen resten af livet.

 

Fysisk form

Jo bedre kondition du er i før afgang på ekspeditionen, jo mere får du ud af selve rejsen og jo større chancer er der for, at du kommer på toppen. Akklimatiseringen har dog også meget at skulle have sagt. Vi har meget tid i højderne inden bestigningen, hvilket vil hjælpe meget.

Men jo bedre kondition, jo mere tid er der til at opleve, fotografere og generelt have en god og interessant tur, hvor modsat kan det blive et helvede.

 

Den anden vigtige faktor ved en god kondition er sikkerhed. Enhver erfaren bjergbestiger vil mene at god form er en sikkerhedsfaktor. Vejret kan skifte meget hurtigt i højderne og det vil derfor være nødvendigt, at man kan bevæge sig med en vis hastighed. Da vi har god tid til akklimatisering, har vi stor mulighed for at komme på toppen af Island Peak. Vi vandrer 14 dage inden selve bestigningen.

Du behøver ikke at være i overnaturlig god form, men en god portion aktivitet inden afgang kan være det, der får dig på toppen. På ekspeditionen, er psyken mindst lige så vigtig som en superkondi.

 

Motivation

Iltindholdet over 5.500 meter (som i High Camp) er halveret i forhold til havoverfladen. Tiden over denne højde er krævende, blandt andet pga. temperaturen og det lave iltindhold. Vi arrangerer ekspeditionen på den bedste og sikreste årstid, men der kan stadig være rigtig koldt om natten over 5.000 meter og vi risikerer, som altid i bjergene, sne og perioder ustabilt vejr. Derfor er det vigtigt, at man gør sig klart, at dette er en ekspedition med alt hvad det indebærer - men med mulighed for alle, for at bestige Island Peak. De store oplevelser og et sikkert ekspeditionsmiljø sørger vi for!

 

Højder

På denne tur flyver vi til Lukla, hvorfor vi kommer meget hurtigt i højderne. Fra Lukla, stiger vi langsomt, hvilket vil sige vi opholder os længe mellem 3-4.000 meter og holder hviledage som turen kræver. Desuden er der mulighed for at bestige mindre toppe mellem 5.000-5.800 meter undervejs. En mild hovedpine og hurtig respiration er helt normalt for de første dage i højderne, og har ikke noget med højdesyge at gøre. Turlederne har god erfaring med højbjergene og er derfor til hjælp, hvis man føler sig usikker. En af de bedste måder (udover akklimatisering) at undgå højdeproblemer på, er at drikke tilstrækkeligt, hvilket vores køkkenhold står som garant for.

Island Peak 6.189 meter - Se kort over Kiplings rute

Hvorfor Island Peak ekspedition med Kipling Travel

Fordi Island Peak nok er Nepals bedste trekking peak ekspedition i forårssæsonen, hvor bjerge som Tent Peak og Mera Peak typisk er mere vejrudsatte. Desuden kommer vi til det høje Khumbu (Everest området) i sæsonen for Everest, Ama Dablam og andre toppe - men hvor den primære trafik til basecamp er for nedadgående.

Søren Smidt var leder på den første danske Island Peak gruppe bestigninger tilbage i 1996  og vi har haft topsucces hvert eneste gang siden 2003.

Sammenlagt er det blevet til rigtig mange Island Peak ekspeditioner med en flot succesrate - og altid med kvalificeret ekspeditionsleder. 

Fysisk træning til Island Peak - hvad skal der til?

Island Peak trekket svarer til Everest base camp trekket, men hvor vi i stedet går til Ama Dablam base camp og op på Chhukung. Dvs man går op i ret store højder, og faktis sover man i store træk i samme højde som toppen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro.

Derfor kan vi kun på det kraftigste tilråde at du træner udholdenhed inden ekspeditionen til Island Peak. Den fysiske træning kan bestå af lange gåture samt gerne løb og evt cykling, svømning eller anden sport. Start gerne senest et halvt år inden afrejse.

Træning til Island Peak, ligner træningen til Mera Peak, Cotopaxi, eller Kilimanjaro, Elbrus eller sågar Everest basecamp. Trekket til base camp er klassisk Himalaya vandring i stor højde, hvor vi er i gang i mange timer. Her er tempoet ikke afgørende, men derimod udholdenheden.

Derudover er mere konditionskrævende aktivitet vejen til toppen og bedre oplevelse undervejs - Det kan være løb, cykling eller sport som fodbold, badminton, svømning, fitnesscentre osv. 3-5-10 km løb er utroligt effektivt – specielt i kombination med nogle lange gåture op til afrejse på Island Peak.

Du kan ikke træne højder og akklimatisering hjemmefra og derfor bør du prioritere udholdenheden som værende den vigtigste faktor. 

Er Island Peak svær at bestige?

Udfordringer og krav

På Island er tidligere klatreerfaring er ikke en forudsætning, hvorimod det er en fordel, hvis du har erfaring fra tidligere fjeldvandring, eller eventuelle gletcherture. Du kan også på anden måde være fysisk og psykisk kvalificeret. Hvis du er i tvivl om din eventuelle deltagelse i ekspeditionen, på grund af turens karakter er du velkommen til at kontakte os.

Desuden skal det understreges at trekkere sagtens kan deltage, uden at ville bestige Island peak, men vil opleve ekspeditions stemningen, og opleve en relativ hård og spændende trekkingtur i højalpine områder. Trekkingturen har vi valgt at graderer som grad C+. Bestigningen af Island Peak er grad 2+ til 3 og den fysiske gradering er C. Men husk at bjergbestigning i højder over 6.000 meter er særdeles fysisk hårdt at gennemføre.

Forbehold og ændringer samt Nepals indenrigsflyvninger

Denne rejse er en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore samarbejdspartnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.

Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

Nepals indenrigsflyvninger

Alle nepalesiske luftfartsselskaber er kommet på Europa-Kommissionens liste af flyselskaber, der for tiden ikke må flyve til/fra EU. På rejser med indenrigsfly i Nepal, kan det derfor ikke undgås, at der er flyvninger på selskaber, som for indeværende ikke må flyve til Europa. 

Udstyr, der bliver leveret på trekket

Bjergudstyr-IslandPeak

Vi udleverer en paksæk (ca. 80 liter) til din bagage ved ankomsten i Kathmandu. Den kan du pakke alt dit grej til ekspeditionen over i.

På trekkingturen indtil base camp, overnatter vi på tehuse og spiser samme sted, frokosten indtages undervejs hvor muligt på tehuse.

I base camp og på bjerget er vi på højdeekspedition, hvor vi sover i telt (to personerstelte), alt køkkengrej (bestik tallerkener, krus etc.), proviant til tre daglige måltider samt al fælles klatre- og sikkerhedsudstyr til bestigningen.

Dvs du alene skal have personligt tøj med samt klatreudstyr (kan lejes) og vores forslag til Island og Mera Peak pakkelisten kan du se her

Forbehold og ændringer

Denne rejse er en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer. Kipling Travel og vore samarbejdspartnere tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er naturligvis underlagt lokale forhold, herunder force majeure-situationer, politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre fuld gennemførelse af vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan risikere at udgå. Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

Foredrag

Ekspeditioner og Bjergbestigning

2. april 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Kom og hør om Nepal i Eventyrsport

25. april 2019 · Klokken 19:00

Eventyrsport Aalborg C, Budolfi Plads 1, 9000 Aalborg C

Ekspeditioner og Bjergbestigning

15. maj 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.