Island Peak 6.189 meter

Island Peak 6.189 meter bestigning med Ama Dablam base camp og Chhukung Ri


Fra København mod Kathmandu

Dag 1

Ved ankomsten får vi en herlig modtagelse, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel. I Kathmandu er Østens klassiske mystik absolut stadig hverdag.

Efter ankomsten og et hvil tager vi med rejselederen på gåtur gennem det gamle Kathmandu ved Kathesimbhu, Durbar Square, Kumaris hus og Asan Toles basarområder for til sidst at gå tilbage til Thamel og vores hotel. 

I løbet af eftermiddagen kører vi 4-5 timer udover kanten af Kathmandu-dalen til Sun Kosi floden i Ramechhap og byen Mulkot, hvor vi overnatter på hotel inden afgang til Lukla. Flyvningern til Lukla blev i april 2019 flyttet fra Kathmandu lufthavn til Ramechhap lufthavn grundet trafikpres i Kathmandu. Ulempen er køreturen, fordelen er at man ikke skal vente 3-4-5 timer i Kathmandu lufthavn mere.

Velkommen på landet i Nepal.

Dag 2

tidligt om morgenen kører vi det sidste stykke til langs floden til Manthali Airstrip i Ramechhap. Herfra flyver vi cirka 20 minutter langs Himalaya-bjergene til lufthavnslandsbyen Lukla, som ligger i 2.850 meters højde.

I Lukla møder vi Sherpaguider og hjælpere, inden vi starter trekkingturen. VI går gennem hyggelige Lukla, som efterhånden er Pharak områdets ubetingede hovedby. Ude af Lukla går vi ned mod Chaunri Kharka, med udsigt til det meget stejle Kunsum Kangguru bjerg, Vi fortsætter via Ghat (bro) ned til mælke-floden, Dudh Kosi.

Vandringen skifter mellem agerland, tehuse, småbyer og skov indtil vi når Phakding i 2.640 meters højde, Zamphute og Toktok samt Benkar, hvor en gigant boulder er udhugget med fine buddhistiske inskriptioner. Vi kan nu se Thamserku og fortsætter op til Monjo, der er en lille hyggelig landsby, hvor vi overnatter i 2.815 meters højde.

Overnatning i tehus

 

Lukla lufthavn

Vi går mod Jorsale og dermed indgangen til Everest - Sagarmatha National Park. Vi krydser Dudh Kosi et par gange og kommer til en fin stigning, hvorpå Imja Khola og Bhote Kosi og løber sammen. Her er turens nok flotteste hængebro, beliggende højt over flodsengen. Og her starter den berømte Namche-stigning, som tager det meste af 2-3 timer at gå. Efter en rund times tid er belønningen (i godt vejr) den første udsigt til Mt. Everest’s store og mørke tinde, der stikker op bag Nuptse og Lhotse. Herfra flader terrænet stille og roligt og Namche dukker langsomt op. Der synes stadig langt op, men vi er ved at være der.

Namche Bazar er Sherpaernes hovedstad og ikke uden grund Nepals måske mest berømte bjergby. Den ligger som en drøm i et amfiteater med udsigt til Kongde Ri bjerget mod syd. Stenhusene er stadig bygget i klassisk sherpa-stil og der er et væld af cafeer, restauranter, butikker og tehuse. Overnatning på Kiplings Everest-Inn lodge.

Overnatning i tehus

 

Everest-Inn

Solvarmen er vidunderlig, da byen vender mod syd. Alligevel kan man godt mærke de 3.400 meters højde. Luften kan være rå. En gåtur i byens gader leder op til den 300 år gamle okkerrøde, smukke gompa – klosteret. Det er her den årlige Dumji-festival udspilles om sommeren.

Resten af året møder man munke og lamaer og til tider er der små festivaler. De friske kan gå langs højderyggen til Choi Gang, Namches øverste del. Her ligger Sargamatha National Parks hovedkvarter og man kan besøge det lille fine museum – og samtidig blive belønnet med alle tiders udsigt til Ama Dablam og Mount Everest. Overnatning på Kiplings Everest-Inn lodge.

Overnatning i tehus

 

Mod Island Peak akklimatisering

Vi vandrer direkte mod toppen af Namche hvorfra vi går nord over og går op over den lille airstrip, Shyangboche, hvor vi igen bliver belønnet med udsigter til Ama Dablam og Everest. Her ser man ofte Nepals nationalfugl, Danhpe, blodfasan. Vi går forbi et lille landbrugsprojekt over et undseeligt pas med chortner og manisten i det herligste landskab indtil stien dykker ned til landsbyen Kunde 3.840 meter, beliggende øverst i dalen. I Kunde besøger vi Hillary-hospitalet fra 1966. Kundes beboere hører under Pangboche klosteret, hvorimod beboerne i tvillingebyen, Kumjung hører til Thame-klosteret.

Fra Kunde går det gennem utallige stengærder, lange, til Khumbus største by, Kumjung. Modsat Namche bazar er Kumjung traditionel og ikke særlig turistet og påvirkningerne udefra er til at overse. Her er få butikker og antallet af trekkere er begrænset. Vi besøger det smukke kloster beliggende i en lund af smukke gamle fyrretræer, hvor man opbevarer en hånd og skalp fra Yetien, den afskyelige snemand. Vi er velkommen til at se begge, men de er desværre blevet låst inde og det er ikke altid vi får lov til at tage billeder. 

Overnatning i tehus

 

Dag 6

Fra Kumjung skal vi ud i barskere landskaber. Først lidt nedad, siden over den gamle rute, der zigzagger stejlt op i et lille pas. Det er en yderst spektakulær rute – og vi møder ingen andre turister her. Vi fortsætter ad en smuk skrånende sti, i et område hvor man ofte ser den mægtige bjergged Himalaya-thar. Trætte efter en lang dag ankommer vi til det lille bjergpas, Mong La 3.973 meter. I pashøjden er en smuk chorten. Sagnet fortæller at Khumbus første Lama, Sangwa Dorje blev født her. Udsigten til Gokyodalen og ikke mindst Ama Dablam er i særklasse.

Fra Mong La er der stejl nedstigning gennem en herlig slugt til Gokyo-dalen og den herlige dalbund ved Phortse Tenga, hvor vi krydser floden på en fin lille træbro. På den anden siden af broen går det lige så meget op. Det går stejlt op gennem tæt mosbehængt skov, hvor vi har bl.a. god mulighed for at se moskushjort og blodfasan. Om eftermiddagen ankommer vi til Phortse 3.800 meter, der er en af Khumbus mest konservative landsbyer. Phortse ligger vanvittig smukt på et stort udhæng fra Tawaches top. Byen er kendt for sine fine kartofler og boghvede. Der er et stort ”fladt” områder med marker og øverst i byen ligger et smukt nybygget kloster. Vi kender Panuru, der har været 4 gange på toppen af Everest og bor ved hans families tehus. Om aftenen er der ofte meget smuk udsigt mod syd og vejen til Namche.

Overnatning i tehus

Dag 7

Dagen starter med rask gang op til Phortses højeste punkt, hvor man igen kommer ind i Khumbu-dalen. Herfra går det ad en af Everest-trekkets smukkeste og mest spektakulære stier, hvor vi ofte ser Himalaya-Thar. Efter en del udhængende vandring ser vi pludselig ned på Tengpoche-klosteret som vi skal besøge på tilbagevejen. Samtidig åbenbares hele Khumbudalen og vi bliver belønnet med bjergudsigter i verdensklasse – Thamserku (Gyldne dør), Kang Tega (Hestesadlen), Ama Dablam (Moderen med brochen), Lhotse (Sydbjerget) og Nuptse (Vestbjerget) og ikke mindst verdens højeste bjerg, Everest. Efter knap fire timers gang ankommer vi til Pangboche 4.000 meter. Pangboche er traditionelt den højeste permanente beboelse i Khumbu og byen er delt i to. Den nedre, Pangboche Wa Lim, hvor de fleste tehuse ligger og så den øvre, og gamle bydel Pangboche Te Lim. Det er i øvre Pangboche at klosteret ligger og det er her den traditionelle Sherpa-stemning er. Pangboche gompa er fra 1667 og områdets ældste.

Afhængig af dagen og hvor sent vi ankommer til Pangboche vil der være mulighed for at fortsætte op i landskabet til den lille ukendte Yersa (sæter) Taboche beliggende i 4.280 meters højde. Dette afgøres på stedet.

Overnatning i tehus

 

Dag 8

Fra Pangboche, traditionelt den højste vinterbeboelse i Khumbu, starter vi ud på en af trekkingturens flottestedage, vandringen op til Ama Dablam base camp. Vi går mod den lille bro og krydser Imja Khola og går ind mod den lille sæter Chhulungche (Rala) og Mingbo Khola. Vi følger dalen højt over floden og går det sidste stykke til Mingbo og selve Ama Dablam base camp, ca. 4.600 meter.

Ama Dablam tårner sig op over os og mod vest ses Tawache og hele Khumbus hajmund af bjerge. Det er en fantastisk akklimatiseringsdag, skøn og flot vandring.

Vi returnerer mod Pangboche og går dybere ind mod Everest til bygden Dingboche beliggende i 4.410 meters højde. Her ser vi første gang Island Peak langt inde i dalen. En forrygende flot dag i bjergene.

Overnatning i tehus

 

Amadablam-basecamp

Morgenen starter med at gå op mod "Mt. Ole" eller mere officielt kaldet Nangkartsang Peak, hvorfra der er storslået udsigt over hele Chhukungdalen og Imja Tse (Island Peak) samt Ama Dablams smukke nordside.

Herfra fortsætter vi mod Pherichedalen og vejen ind mod Everest base camp, for at forlænge vores højdetilvænning. Efter Nangkartsang toppen, går vi til den lille sæterbygd Thugla beliggende i 4.660 meters højde for overnatning

Overnatning i tehus

 

Dingboche 4.410 meter til Thugla

Vier sandelig i højbjergene og går over stenmark as en lille strdi stigning indtil vi kommer op på toppen, hvor der er en stribe mindesten for bjergbestigere, der er omkommet på Mt. Everest. Det voldsomt flotte og helt symmetriske bjerg Pumori 7.145 meter mejsler sig i baggrunden lige på grænsen til Tibet.

Det går let langs den lille flod til Lobuche i 4.930 meter, der er rast for grupper mod Everest. Efterhånden er den oprindelige stenhytte omdannet til en metropol af trekkertelte og tehuse. Har vi kræfter, drejer vi ind i en lille sidedal og ser  8000-Inn, der er et højdeforskningsprojekt, inden overnatningen i Lobuche - porten til Everest basecamp.

Islandpeak-akklimatiseringsdag

Vi skal i dag op på det højeste punkt, inden Island Peak, nemlig panoramatoppen Kala Pattar med udsigt direkte ind til Everest. Dagen foreår stort set konstant over 5.000 meters højde og vandringen trækker lidt tænder - men den imponerende vandring overgår enhver lunge på overarbejde, for Khumbugletcheren dukker op og man får snirklet sig ud og ind i de små dalskrænter bliver vandringen let nok endda. Efter et 2-3 timer ankommer vi til Gorak Shep 5.170 meter.

Efter et hvil går det stik mod Pumoris smukke sukkertop og op mod toppen af verdens smukkeste udsigtstop, Kala Pattar (Sort klippe). Stien op er god, men anstrengende og vi skal regne med et par timer til toppen af Kala Pattar. Først går det steljt opad, siden let indtil den sidste blokmark, der trækker tænder ud. De sidste meter er en prustende kamp, men at stå på toppen af Kala Pattar og se ned til Everest base camp og ikke mindst lige over på verdens højeste bjerg, Mt. Everest er helt speciel.

Efter bestigningen af Kala Parrat, returnerer vi til tehuset i Lobuche og forbereder os til morgendagens overskridning af Khongmapasset.

Overnatning i tehus

Kalapattar-Imja Tse

Som på alle højde pasdage, afhænger den af vejret. Vi satser på godt vejlig, men ellers går vi den flotte, dog lidt længere rute sydover via Pheriche. I dag skal vi købe mad med til hele dagen, da der ikke er faciliteter undervejs på den lange dag til Chhukung.

Vi går over Khumbugletcheren og begynder den stride opstining til Khongma La, som er en del af "De tre pas" ruten. Efter nogle timer dukker et pas småbjergsøer op og man er nu mellem Pokalde og Khongma Tse bjergene og selve pashøjden, Khongma La 5.528 meter.

Fra passet går det ned mod Nyiang og Bibre med Pokalde på den ene side og Chhukung Ri på den anden side. Det er til tider hård vandring og der kan være sne undervejs. Det går direkte nordover mod Nuptse gletcheren, hvorfra Amphu Laptsa pasområdet langsomt kommer til syne. VI ankommer trætte efter en flot dag til Chhukung 4.730 meter

Overnatning i tehus

 

 Khongma La 5.400 meter til Chhukung 4.730 meter

Vi har en tiltrængt hviledag i Chhukung til at klargøre os tl de rigtige høje og anstrengende dage.

For de stærke, friske og velakklimatiserede er der mulighed for en potentiel bestigning af den superflotte Chhukung Ri på 5.557 meter. Trekket følger den lille dal nordover indtil en lille top i 5.417 meters højde, hvorfra der er fabelagtig udsigt. Vælger man at fortsætte, bliver terrænet lidt mere besværligt, men de sidste 150 meter giver også noget. Fra toppen af Chhukung Ri er udsigten til Lhotse sydvæg enorm, ligeså Ama Dablam og alle naboerne mod syd og sydvest. Midt på dagen returneres til Chhukung.

Men en hviledag er heller ikke dum - Chhukung ligger fantastisk, der er en storslået udsigt til Lhotse-væggen og igen Ama Dablam. Chhukung er traditionelt Pangboches beboeres Phu – sommergræsningssæter. Fra bygden er der udsigt til Solu-bjergene Numbur og Karyolung samt Kongde Ri, Cholatse og Tawache.

Overnatning i tehus

 

Chhukung 4.750 meter

Vi går endnu dybere ind i Imja-dalen - ud mod Baruntse og Island Peak. Efter 2-3 timer er der ankomst til basislejren, hvor det gælder om at finde den bedste lejrplads. Efter etablering af base camp i godt 5.000 meters højde tager vi bestik af vind og vejr før vi beslutter den videre gang på bjerget.

Vi overnatter i Camp, telte under opholdet ved Island Peak og bruger hele eftermiddagen i dag til ekstra akklimatisering i mildt sagt storslåede omgivelser.

Frokost og aftensmad er inkluderet.

 Island Peak base camp

Vi har to dage til topforsøget på Island Peak og vælger den rigtige i forhold til akklimatisering og vejret. Enten går vi mod toppen tidlig morgen og ellers holder vi en ekstra dag med akklimatisering – evt. vandres et lille stykke op mod Amphu Laptsas vilde bjergpas, som leder ind i Hinkudalen.

Ellers går vi fra base camp nogle hundrede meter op og drejer til venstre for at gå op mod High Camp i 5.700 meters højde, inden vi vender tilbage til base camp. Dagene på Island Peak afhænger af bjergenes villen, vores akklimatisering og ikke mindst form - og det finder vi først ud af ved foden af bjerget.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Bestigning af Island Peak 6.189 meter

Bestigningen af Island Peak er mere teknisk krævende, end de fleste tror, men det er ikke svær bjergbestigning - og alene den store højde og kulden tager sin told på lunger og krop.

Det starter ofte med et grus og klippestykke som kan karakteriseres som helt let "scrambling". Det går op gennem en lille slugt hen til et par små klippebånd for at komme ud på højre side af slugten. Her rammer vi efter 4-6 timer overgangen til den øvre del af bjerget og "Crampoint point". Det næste stykke e rfladere, men det er et gletcher og spalte-område og vi går bundet sammen i rebhold, inden det går op ad den godt 75 meter høje sne- og isrampe, der stejler lidt til. Undervejs skal vi krydse gletcheren på stiger, præcis som det ses på Mt. Everest. Det er udfordrende, men sikkerhedsmæssigt i top.

Gletcheren leder hen til den 200 meter høje væg, hvor vi går op med hjælp fra fixreb, jumar og prusik. Til sidst kommer vi op på den fabelagtigt smukke og eksponerede – topgrat, som fører det sidste stykke til den vindblæste top på 6.189 meter. Og udsigten er der intet i vejen med –de store kæmper står hele vejen rundt.

Vi stiger stille og roligt nedad mod lejren, hvor vi ankommer brugte og trætte sidst på dagen efter en stor flot dag i bjergene - top eller ej.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Bestigning af Island Peak 6.189 meter

Efter de høje dage ved Island Peak, går vi endelig igen nedad og stopper endnu engang i Dingboche og hviler ud efter nogle forrygende højdage i Himalayas sublime landskaber. Afhængig af hvordan dagene inden har forløbet, sover vi i nat i Dingboche.

Overnatning i tehus igen.

IslandPeak-TrekkingPeak

Videre til Imja Khola og en kort, men yderst imponerende hængebro, spektakulært beliggende i en lille slugt. På den anden side af broen fører stien hurtigt ind i Khumbus største grønne område og her kan man vandre ad gode, flade stier i skov med fyr, birk med rødlig bark, enebær og rododendron med skæglav. Det er smuk og let vandring med et stort fugleliv. Undervejs er der verdensklasseudsigter til Ama Dablam, Lhotsevæggen og Everest – men ikke mindst til Khumbu Yhu Lha – Sherpaernes hellige bjerg. I skoven er der god mulighed for at se moskushjort og blodfasaner.

Vi fortsætter og de sidste meter inden Tengpoche går det stejlt op ad glat og leret sti indtil vi når klostergrunden på hvad mange har døbt som ”Verdens smukkeste lejrplads”.

Tengpoche Gompa er uden tvivl Sherpa-folkets vigtigste kloster. Og det er et kulturelt såvel som religiøst kraftcenter for hele Solu Khumbu. I 1916 blev Lama Gulu påbudt af Rongbuk klosterets Rinpoche (øverste Lama) at bygge et hovedsæde i Khumbu, og virkningen var enorm. Hurtigt blev Tengpoche hovedcenteret for buddhismen i området. I 1934 blev Tengpoche jævnet med jorden i et katastrofalt jordskælv og i 1989 brændte det genopførte kloster ned til grunden. Men i dag står Tengpoche igen stort og stolt som kronen på Sherpa-folkets kultur. Vi besøger klosteret og håber at kunne overvære en ceremoni eller måske endda komme i audiens. Om aftenen vil vi høre cymbler og trompeter som munke og lamaerne bruger til deres puja (religiøse ceremonier). 

Overnatning i tehus

 

islandpeakclimb

Her er nogle vandtrukne bedemøller og et simpelt tehus. Efter at have passeret broen over Imja Khola kommer turen til et område, hvor man kan se turismens store indflydelse. Der bliver bygget et enormt antal tehuse og lodges i god kvalitet. Efter at have oplevet vores lidt specielle rute, er dette en helt anden verden. Vandringen er smuk og herlig og der er masser af småboder og muligheder for at raste.

Vejen fører gennem tehusbyerne Tahinga, Sanasa og Jyangjuma. Med de sidste udsigter til Ama Dablam og Everest vandres rundt om bjerget indtil ankomst til Choi Gang og Namche Bazar, hvilket er et herligt gensyn.

 Overnatning på Kiplings Everest-Inn lodge.

Islandpeak-expedition

Turen fra Namche til Lukla er lang, men ikke hård. Først går den ned til den flotte bro, hvorefter der checkes ud af Sagarmatha National Park ved Jorsale. Så fortsættes gennem Monjo og Phakding inden den lange og lidt hårde stigning til Lukla begynder. Sen eftermiddag er der ankomst til Lukla til turens sidste overnatning.

Overnatning på Kiplings Everest-Inn lodge.

Lukla

I dag tager vi afsked med bjergene, Everest, Ama Dablam og ikke mindst Island Peak.

Tidlig morgen tager vi over i Luklas lille lufthavnsterminal og checker ind - og venter til flyet ankommer, så vi på behørig vis kan komme tilbage til Ramechhap og køre retur til Kathmandu og få et varmt bad på hotellet.

Overnatning på Marshyangdi, vores faste base i Kathmandu siden 1991.

Hviledag i Kathmandu

Vel tilbage efter ugerne i højbjergene er Kathmandu klar til at blive oplevet. Dagene til egne eventyr i Kathmandu, hvor der mildt sagt er masser at tage sig til.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

ClimbIslandPeak

For at sikre at vi når fornuftigt ud af bjergene, har vi endnu en bufferdag i Kathmandu-dalen - og der er meget at tage sig til, glæd jer.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Islandpeak-toptur

Afrejse tidlig formiddag med forventet ankomst til København i løbet af aftenen.

 Velkommen hjem

Trekkingpeak
Afrejse
Pris
 
27. mar. 2021
27.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Kathmandu-Lukla retur
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Transfer og transport i bil og bus
 • Dansk rejseleder
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Assisterende sherpaguider
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • 4 overnatninger på hotel i Kathmandu med morgenmad
 • 1 overnatning på Taj Riverside Resort i Mulkot med morgenmad
 • Vandretur, ture udflugter, entreer i Kathmandu
 • Overnatning i tehuse på trekket
 • 2-4 overnatninger i base camp i telt
 • Al mad i base camp og på bjerget
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Imja Tse (Island Peak) bjergtilladelse
 • Vand på trekkingturen, 5 liter i døgnet (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Informationsmateriale om Nepal - lille Nepal wiki med pakkelister og gode råd
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt. nationalparkafgifter
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meters højde. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Evt. tilslutningsfly fra provinsen (kontakt os og hør nærmere)
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Mad på trekkingturen i tehusene (beregn 45-60,- pr måltid) og drikkevarer udover det beskrevne
 • Personlige udgifter og drikkepenge (beregn 140-150 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Højde: 2.815 – 6.189 meter (højeste sovehøjde, 5.400 meter)

Sværhedsgrad: 3C 

Type: Trekking og bjergbestigning med dansk rejseleder

Seneste: Line Antoft ledte 2018 med top, og fire på toppen april 2019 plus Martin Ploug

Pakkeliste: Se pakkeliste her

Overnatning: Tehus (lodges) på trekkingturen og 3-4 nætter i telt på bjerget

Gruppestørrelse: 9-18 deltagere

Kiplings anbefalinger om bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning

 

Vejen er målet

-siger østens filosofi. Udtrykket kunne ligesåvel stå som motto for en vellykket bestigning af Island Peak 6.189 meter. Ekspeditionen er for dem, som har lyst til at deltage i en krævende og udfordrende rejse, hvor der fordres stor selvstændighed, men også en vilje til at skabe en god fælles oplevelse.

Målrettethed, viljestyrke og fysisk udholdenhed, er det der får dig på toppen, mens humoristisk sans, en vis mangel på selvhøjtidelighed, og lyst til at stifte et anderledes venskab på holdet gør vores ekspedition til en succes.

Vi kommer tæt på hinanden og os selv i en intens måned med stærke naturoplevelser. Ikke alt vil svare til dine forventninger - ekspeditioner i bjergene er en besværlig størrelse og for nogen kan være at acceptere, hvis man ikke når toppen. Den risiko er der altid - derfor husk at vejen er målet.

En ting er sikkert; du glemmer aldrig ekspeditionen, den vil dukke op igen og igen resten af livet.

 

Fysisk form

Jo bedre kondition du er i før afgang på ekspeditionen, jo mere får du ud af selve rejsen og jo større chancer er der for, at du kommer på toppen. Akklimatiseringen har dog også meget at skulle have sagt. Vi har god tid i højderne inden bestigningen, hvilket vil hjælpe meget.

Men jo bedre kondition og ikke mindst udholdenhed, jo mere tid er der til at opleve, fotografere og generelt have en god og interessant tur, hvor modsat kan det blive et helvede.

Den anden vigtige faktor ved en god kondition er sikkerhed. Enhver erfaren bjergbestiger vil mene at god form er en sikkerhedsfaktor. Vejret kan skifte meget hurtigt i højderne og det vil derfor være nødvendigt, at man kan bevæge sig med en vis hastighed. Da vi har god tid til akklimatisering, har vi stor mulighed for at komme på toppen af Island Peak. Vi vandrer i mange dage inden selve bestigningen.

Du behøver ikke at være i overnaturlig god form, men en god portion aktivitet inden afgang kan være det, der får dig på toppen. På ekspeditionen, er psyken mindst lige så vigtig som en superkondi.

 

Motivation

Iltindholdet over 5.500 meter (som i base Camp) er halveret i forhold til havoverfladen. Tiden over denne højde er krævende, blandt andet pga. temperaturen og det lave iltindhold. Vi arrangerer ekspeditionen på den bedste og sikreste årstid, men der kan stadig være rigtig koldt om natten over 5.000 meter og vi risikerer, som altid i bjergene, sne og perioder ustabilt vejr. Derfor er det vigtigt, at man gør sig klart, at dette er en ekspedition med alt hvad det indebærer af trængsler og "Hardships". De store oplevelser og et sikkert ekspeditionsmiljø sørger vi for.

 

Højder

På denne tur flyver vi til Lukla, hvorfor vi kommer meget hurtigt i højderne. Fra Lukla, stiger vi langsomt, hvilket vil sige vi opholder os længe mellem 3-4.000 meter og holder hviledage som turen kræver. En mild hovedpine og hurtig respiration er helt normalt for de første dage i højderne, og har ikke noget med højdesyge at gøre. Rejselederen har god erfaring med højbjergene og er derfor til hjælp, hvis man føler sig usikker. En af de bedste måder (udover akklimatisering) at undgå højdeproblemer på, er at drikke tilstrækkeligtog gerne gå langsomt på trekket ind til base camp.

Fordi Island Peak nok er Nepals bedste trekking peak ekspedition i forårssæsonen, hvor bjerge som Tent Peak og Mera Peak typisk er mere vejrudsatte. Desuden kommer vi til det høje Khumbu (Everest området) i sæsonen for Everest, Ama Dablam og andre toppe - men hvor den primære trafik til basecamp er for nedadgående.

Søren Smidt var leder på den første danske Island Peak gruppe bestigninger tilbage i 1996  og vi har haft topsucces hvert eneste gang siden 2003 - ikek altid mange på toppen, men altid nogle på toppen.

Sammenlagt er det blevet til mange Island Peak ekspeditioner gennem årene med en fin succesrate - og altid med kvalificeret ekspeditionsleder. Topstatistikken svinger fra omkring 30% (og færrest i 2018 med en på toppen) og helt op til 85% og en enkelt gange 100% - men der er en fornuftig topsucces på Island Peak.

Fysisk træning til Island Peak - hvad skal der til?

Island Peak trekket svarer til Everest base camp trekket, men hvor vi i stedet går til Ama Dablam base camp og op på Chhukung. Dvs man går op i ret store højder, og faktis sover man i store træk i samme højde som toppen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro.

Derfor kan vi kun på det kraftigste tilråde at du træner udholdenhed inden ekspeditionen til Island Peak. Den fysiske træning kan bestå af lange gåture samt gerne løb og evt cykling, svømning eller anden sport. Start gerne senest et halvt år inden afrejse.

Træning til Island Peak, ligner træningen til Mera Peak, Cotopaxi, eller Kilimanjaro, Elbrus eller sågar Everest basecamp. Trekket til base camp er klassisk Himalaya vandring i stor højde, hvor vi er i gang i mange timer. Her er tempoet ikke afgørende, men derimod udholdenheden.

Derudover er mere konditionskrævende aktivitet vejen til toppen og bedre oplevelse undervejs - Det kan være løb, cykling eller sport som fodbold, badminton, svømning, fitnesscentre osv. 3-5-10 km løb er utroligt effektivt – specielt i kombination med nogle lange gåture op til afrejse på Island Peak.

Du kan ikke træne højder og akklimatisering hjemmefra og derfor bør du prioritere udholdenheden som værende den vigtigste faktor. 

Læs mere om træning her

Er Island Peak svær at bestige?

Udfordringer og krav

På Island er tidligere klatreerfaring er ikke en forudsætning, hvorimod det er en fordel, hvis du har erfaring fra tidligere fjeldvandring, eller eventuelle gletcherture. Du kan også på anden måde være fysisk og psykisk kvalificeret. Hvis du er i tvivl om din eventuelle deltagelse i ekspeditionen, på grund af turens karakter er du velkommen til at kontakte os.

Desuden skal det understreges at trekkere sagtens kan deltage, uden at ville bestige Island peak, men vil opleve ekspeditions stemningen, og opleve en relativ hård og spændende trekkingtur i højalpine områder. Trekkingturen har vi valgt at graderer som grad C+.
Bestigningen af Island Peak er grad 3 og den fysiske gradering er C/D. Husk at bjergbestigning i højder over 6.000 meter er særdeles fysisk hårdt at gennemføre.

Denne rejse er en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore samarbejdspartnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.

Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

Nepals indenrigsflyvninger

Alle nepalesiske luftfartsselskaber er kommet på Europa-Kommissionens liste af flyselskaber, der for tiden ikke må flyve til/fra EU. På rejser med indenrigsfly i Nepal, kan det derfor ikke undgås, at der er flyvninger på selskaber, som for indeværende ikke må flyve til Europa. 

Bjergudstyr-IslandPeak

Vi udleverer en paksæk (ca. 80 liter) til din bagage ved ankomsten i Kathmandu. Den kan du pakke alt dit grej til ekspeditionen over i.

På trekkingturen indtil base camp, overnatter vi på tehuse og spiser samme sted, frokosten indtages undervejs hvor muligt på tehuse.

I base camp og på bjerget er vi på højdeekspedition, hvor vi sover i telt (to personerstelte), alt køkkengrej (bestik tallerkener, krus etc.), proviant til tre daglige måltider samt al fælles klatre- og sikkerhedsudstyr til bestigningen.

Dvs du alene skal have personligt tøj med samt klatreudstyr (kan lejes) og vores forslag til Island og Mera Peak pakkelisten kan du se her

Denne rejse er ikke bare en adventure-rejse men en decideret ekspedition, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Vi tilstræber selvfølgelig altid at afvikle ekspeditionen i henhold til programmet, men er naturligvis underlagt lokale forhold, herunder force majeure-situationer, politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold som flyvninger eller sne osv. der kan hindre fuld gennemførelse af vores program.

Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan risikere at udgå. Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og partnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Østergade 5, 8000 Aarhus
28. jan. 2020 kl. 18:15

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 19:30

Dansk Himalaya historie
Restaurant MOMO Nepal, Sankt Jørgens Gade 116a, 5000 Odense
11. mar. 2020 kl. 19:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Axeltorv 5A, 4700 Næstved
17. mar. 2020 kl. 18:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik