Manaslu trek

Tehus-trekking rundt om Manaslu - en ganske overset perle i Nepal!

 

Manaslu på 8.153 meter er verdens 8. højeste bjerg og et af Himalayas flotteste. Manaslu kan nærmest sammenlignes med Annapurna Rundt for 30 år siden.

Her får du hele Nepal i en og samme tur - smukke udsigter, god trekking, stærke kulturoplevelser og interessante landsbyer.

 

Manaslu er og bliver en af Nepals mest fascinerende trekkingture.

Du kan også se vores Manaslu Rundt med dansk rejseleder her. • Oplev Nepals mest varierede trekkingtur - en rigtig Kipling klassiker!
 • Gennem floddale, yakoksernes land og Larkya passet - unikke variationer! 
 • Skønne landsbyer og buddhistiske klostre - kultur langt fra turistområder. 
 • De smukkeste bjergudsigter - og Larkya La passet 5.110 meter.
 • Kun få turister - ingen sammenligning med Annapurna, Everest og Langtang
 • Vi har en nær tilknytning til området og har siden 2012 været med til at støtte og udvikle lokal "Small Lodge and Homestay Management" ved Manaslu
1.

København til Kathmandu

Fra København flyver vi mod Kathmandu.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst Kathmandu, gåtur til Durbar Square

Dag 2

Ved ankomsten får vi en herlig modtagelse, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel. 

Leder man efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Nepals hovedstad komme ind på en af de første pladser – den er ganske simpelthen et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarerne, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by. Og jo, der er forurenet, støvet, alt for megen trafik og den er tæt - men det er også ganske forunderlig by. 

Efter et bad på hotellet, tager vi til fods ud på en aftentur og oplever det gamle Kathmandu.

Morgenmad er inkluderet.

Overnatning i Kathmandu.

3.

Mod Manaslu. Kørsel til Arughat, Bhuri Gandaki og Soti Khola 710 meter

Fra Kathmandu kører vi vestover, udover Thankot passet til Trisulidalen og videre op til Arughat Bazaar, hvilket tager det meste af dagen. Det er en flot køretur til handelsbyen Arughat beliggende ved Bhuri Gandaki-floden. Arughat er den største landsby i området. Turen følger nu den smukke Bhuri Gandaki-dal. Vi kommer gennem ris- og hirsemarkerne til Maltar og gennem en lund med langur-aber til Shante. Her får vi de første udsigter til Shringi Himal på 7.187 meter, og langsomt som dalen stejler til, kommer vi til Arkhet, hvorfra det går op til Magar- og Gurungbyen Kyoropani. Det kan være en godt varm dag, specielt hvis solen skinner "ubarmhjertigt". Vi følger den lille grusvej videre, ganske kort til Soti Khola 710 meter.

Overnatning på tehus.

4.

Flotte stier til Khorlabensi 1.000 meter

Landskabet ændrer sig efter Soti Khola, og dalen der har gigantiske og smukke vægge, stejler endnu mere til og trekkingeventyret begynder for alvor. Vi går gennem smuk sal-skov og herlige småbeboelser kommer vi til Labu Bensi, hor en del overnatter. Stierne er ved at blive genopført i dalen, hvorfor der er en del op og ned. Der kan være varmt i dalen, så en god solhat og masser af væske kan være en god idé.

Herfra følger vi dalbunden, der er stor og bred. Vi går det sidste stykke op til Maccha Khola (Fiske-floden), hvor vi bor ved Maccha Kholas butikker og Bhattis - tehuse. 

Overnatning på tehus.

5.

Bhuri Gandakis dybe slugter, Jagat 1.440 meter

På vejen til Kholabensi krydses Bhuri Gandakis dybe slugter, og vi kommer igennem et agerområde med boghvede, tobak og hvede. Kort efter ligger Tatopani (varmt vand) med en varm kilde.

Bhuri-dalen er nu så stejl, at vi krydser floden for at komme videre. Stien snor sig ud og ind af bjerget, og langsomt kommer vi til Dhoban Khola, som vi krydser ad en smuk hængebro. Som det også gjorde sig gældende de seneste dage, består befolkningen af Gurung og Magar, men vi møder flere og flere Bhotias – tibetanere på vores vej.

Efter Dhoban bliver Bhuri Gandaki forvandlet til en række vilde vandfald med hver deres enorme kraft. Gigantiske klipper gør ikke sceneriet mindre interessant. Oppe på en flot kam er der udsigter langs flodløbet, dalen breder sig ud, og pludselig løber floden stille og roligt.

De smukke Himalayan Blue Pine begynder at dukke op. De har en smuk grålig bark og et ganske busket udseende. Vi krydser først Yaru Khola ad en 92 meter lang hængebro og derefter Bhuri Gandaki. Det er i området her, at Nepals store nye Manaslu Walkway blev opført efter jordskælvet i foråret 2015, for at komme sikkert til Jagat i 1.440 meters højde efte ren lang dags vandring.

Jagat er en fin by med brolagt gade og handelssteder. Der er en politistation og et MACAP kontor - Manaslu-Annapurna Conservation Area Project. 

Overnatning på tehus.

6.

Nupri-Kutang, det tibetanske Nepal, Deng 1.800 m.

Fra Jagat kommer igen en af de længere dage, men hvilken af slagsen - skøn og flot vandring. Vi går stadig langs Bhuri, hvor stien ligger eksponeret og flot over flodsengen. Via en hængebro kommer vi op til østsiden og Gurung-byen Phillim i 1.600 meters højde. Her er et MACAP informationscenter (Manaslu Conservation Area Project). 

Vi kommer ud på en af turens flotte stier, og landskabet åbner lidt op. Der er forrygende hængebroer, nogle lange og flotte og det er en smuk, dog lang dag. Shringi Himal tårner sig op over os, og vi kommer ind i Kutang-delen af Nupri-regionen - De Vestlige Bjerge. Den er beboet af buddhistiske Gurung-folk og mod øst er indgangen til en anden af de meget fine trekkingture vi har i Kipling, nemlig Tsum Valley, Tshumdalen.

Efter en længere dag overnatter vi i Deng, i 1.800 meters højde, en lille landsby med relativt få huse på vestbredden af Bhuriflodens smukke dalstrøg.

Overnatning på tehus.

7.

Mod de højere bjerge, Ghap og Namrung 2.660 meter

Dagen i dag er relativt kort og let. Vi går til de skønneste skovområder, som dukker op mellem Rana på 1.960 meter og Bih på 1.950 meter. Stien er stejl, der er ufatteligt skønne udsigter og herlige vandfald. Ved Bih ses de første manivægge. For øvrigt byder de næste 2-3 dage på nogle af Nepals allerflotteste manivægge med utallige mantraer og boddisathvaer mejslet ud i sten. Bih er en lille fin landsby, med flotte huse bygget i traditionel tibetansk stil. Der er brolagte gårdhaver og en herlig stemning. 

Dalen går nu vestover, og vi kommer nærmest helt ind under vandfaldet fra Shringi Khola. Det flader ud, og langsomt kommer vi til Ghaps indgangsportal den buddhistiske Kani, til syne. Byens flotte manisten er alle udhugget af samme familie fra Bih, som vi så tidligere på dagen.

Frokost på tehus nær Ghaps få tibetansk-prægede huse.

På mange måder er det forvandlingens dag, vandringen stiger en del og kommer ind i det lidt højere Himalaya. Det går gennem agerland, hvor hovedafgrøderne er boghvede, byg og kartofler. Det går op i mere alpint land, og mani-væggene er efterhånden blevet et hverdagssyn, men de er stadig i absolut særklasse.

I skoven med bambuskrat og senere store fyrretræer, kan man være heldig at se Nepals nationalfugl, den ultrasmukke glansfasan. Vi skal krydse floden hele tre gange inden Namru i 2.550 meters højde. Dette er den øvre del af Nupri, og klæderne bliver udskiftet med den traditionelle tibetanske klædedragt - chubaen.

Overnatning på tehus.

8.

Lho 3.180 meter – ved Manaslus fod

Fra Namrung til Lho ændres landskabet igen. Den hidtil dybe slugt åbner sig med et trylleslag, og vi er nu i en mægtig dal med alpin bevoksning såsom lærkeskov, fyr og gran. Bjergene kommer også tættere på, og inden længe dukker Manaslu Nord op og ikke mindst turens flotteste bjerg - Manaslu med den smukke dobbelte tinde. Med sine rene og smukke linjer er det ganske simpelt et af Himalayas smukkeste bjerge. Under ligger den storslåede, golde tibetanske dal i brune og grå nuancer.

Vi bor i Lho i 3.180 meters højde, hvor vi for første gang begynder at kunne mærke højden - men i klart vejr overstråler Manaslu hele dalen, som vi skal bevæge os ind i de næste dage.

Overnatning på tehus.

tid streg opstigning Overnatning
4-5 timer   560 m. op   Tehus

 

9.

Via Honansho Gompa til Sama Gaon 3.400 meter

Man gnider nok øjnene en ekstra gang i morgenens første solstråler. Manaslu farver hele horisonten rød og efterhånden gylden i så smukke toner, at det ikke kan beskrives. Vi kommer ind i den fantastiske Nupri dal - og Himalaya viser sig på forblændende vis.

Efter morgenmaden går vi ned i en lille slugt ved Thusan Khola for at komme op i det rimeligt flade sæterland på plateauet ved Shyaula. Her er der bjergudsigter til Himal Chuli på 7.893 meter, Ngadi Chuli på 7.879 meter – men ikke mindst til Manaslu, som også kaldes Ghanpurge lokalt.

For de friske er det muligt at stige op til Ramen Kharka og evt. Pungyen-gletsjeren for at få nogle af de flotteste udsigter til Ngadi Chuli og Manaslu. Pungyen er den gud, der bebor Manaslu. Derfra fortsætter vi over Shyaula, hvor der de senere år har været en slem afskovning.

Det går let i disse fabelagtige landskaber, og ved frokosttid ankommer vi til dalens største og mest interessante landsby. Sama Gaon lokalt kaldet Rö - 3.400 meter.

Herlig overnatning med Manaslu som nærmeste nabo.

Overnatning på tehus.

10.

Hviledag i Sama – klostre og verdens højeste bjerge

Vi skal selvfølgelig besøge Sama, der har en utrolig gæstfri befolkning.

Vi går gennem de smattede veje og ser formodentlig messende mænd, kone, der sidder og væver, og legende børn. Det er en helt igennem ufattelig tilværelse, Samas beboere har her langt fra alverdens (normale) bekymringer. Senere på dagen er der besøg til det lille kloster, Kargyu Chhöling Gompa. Det er af Nyingma-grenen af den tibetanske buddhisme, og alle munke og lamaer er gift og har familie i Sama.

Vi har på fem Manaslu rundt ture, oplevet forskellige ceremonier i dette kloster – senest i foråret 2017. Det kan være alt fra store danseseancer for hele landsbyen til mindre højtideligheder. Selve klosteret har 8 lhakangs - bederum, og den største af dem Pemba Chhöling har en stor statue af Guru Rinpoche, der førte Buddhismen til Tibet.

Sama har et par butikker, internetadgang og hyggelige bhattis (tehuse). Dagen kan også bruges til hvile, imens vi i Manaslus skygge akklimatiserer og raster, inden det for alvor går mod højderne.

Overnatning på tehus.

11.

Manaslu Base Camp og Samdo 3.860 meter

Efter en herlig hviledag følger vi dalen nordpå igen og kommer efter kort tid til Manaslu-gletsjerens tunge og en fabelagtig flot gletsjersø, der ofte er prydet af små isbjerge.

Her opsatte japanerne den oprindelige, dvs. klassiske Base Camp for bestigningerne af Manaslu. I dag er de lidt højere beliggende, men stedet er fantastisk flot.

Man kan se en stor del af japanernes rute fra 1955 – bla. Naike Col, The Pinnacle og Manaslus toppyramide.Vi fortsætter gennem dalen. Det er let vandring igennem spredt fyr, berberis og birk – samt utallige manivægge. Forude ses Samdos kani indgangsportal, og ved frokost tid ankommer vi til denne tibetanske by, der ligger som en røverrede i dette ingenmandsland. De fleste indbyggere i Samdo er oprindeligt tibetanske flygtninge, som måtte flygte efter den kinesiske besættelse.

Hvis det lille fine kloster, hvor en del af inventaret er fra Tibet, er åbent forsøger vi at besøge det. En del af de ting, man kan købe i byen, er kinesiske – f.eks. øl og cola. Handlen med tibetanske varer er så småt ved at komme igen.

Grænsen til Tibet er kun få timers gang herfra. Vi kan evt. følge den gamle karavanerute op gennem Sanam-dalen mod Layjung La passet, som er selve grænsen. Eller der er mulighed for at gå op på den godt 5.220 meter høje Samdo Ri for at få fabelagtigt flotte udsigter udover hele det øvre dalløb. 

Overnatning på tehus.

12.

Larkya Phedi 4.400 meter (Dharamsala)

Larkya Phedi 4.400 meter (Dharamsala)

Pasfeberen begynder så småt at komme over os, eftersom vi nærmer os turens landskabelige klimaks. Fra Samdo krydses Bhuri Gandaki for sidste gang, inden vi hurtigt kommer til Larkya Bazaar en ruin-by fra et tidligere handelscenter for karavanerne til Tibet via Gya La passet. Her kom Sherpaerne heæt fra Namche Bazaar ved Everest med deres yakokser til Larkya Bazaar for at handle.

Vi er over 4.000 meter, og ligegyldigt hvor man ser hen, er det de store bjerge, som udgør horisonten. Dagen er en af turens bjergmæssigt flotteste. Vi stiger fortsat opad og kommer efter ca. 4 timer til en bred dal med et par stenhuse. Dette er Base Camp – eller Larkya Phedi – i 4.400 meters højde.

Undervejs er det ikke usædvanligt at se Bharal, blåfår som er sneleopardens foretrukne byttedyr. For de friske er der mulighed for at gå op langs den flotte kam nordvest til ekstremt simple lodge og teltby i "Dharamsala", som Manaslu base camp også kaldes. Man kommer hurtigt over 5.000 meter og får en flot udsigt til Larkya-passet. 

Overnatning i meget enkelt og simpelt tehus i Dharamsala - Larkya Phedi.

13.

Over Larkya La passet 5.110 meter til Bhimtang

Vi skal tidligt op for at krydse Trans-Himalaya passet, Larkya La. Kort efter tehuset går det “stejlt” opad til morænedalen for Larkya-gletsjeren.

Udsigterne til Cho Danda, Larkya Peak, Pang Chuli, Shringi Himal og Ganesh er fantastiske efter solen er stået op. Vi går over blokmark og ind og ud mellem småbakker i en endeløs række. På turen over passet så vi år tilbage friske fodspor af sneleopard – og en halv spist yak-okse. Vandringen er relativt anstrengende og de sidste 100 meter stejler det til igen, inden vi bliver mødt med et frisk vindpust på toppen af pashøjden - Larkya i 5.110 meters højde.

Passet er smykket med bedeflag og varder. Det er en kæmpeoplevelse, og udsigterne bliver ved med at blive flottere og flottere.

Efter et godt hvil i pashøjden begynder nedstigningen. Det første lange stykke går det lige ud. Annapurna II og Lamjung Himal begynder at komme til syne, sidenhen de tre store gletsjere og endnu flottere den karakteristiske Nemjung samt Himlung Himal, Cheo Himal, Rantna Chuli og Kangguru. Vi begynder at gå stejlt ned gennem ral og løse sten (eller sne) til Larkya Kharkha beliggende i en bred dal.

Vi er efterhånden ved at være godt trætte, men skal først forbi Tanbuche på 3.900 meter, inden vi efter 10-12 timer ankommer til Bhimtang, i 3.800 meters højde – turens flotteste overnatninger.Udsigten fra Bhimtang er så ufatteligt smuk. Bhimtang var i 1960’erne tilholdssted for tibetanske Khampa-krigere, der lavede ”raids” mod kineserne inde i Tibet, for så at trække tilbage til Nepal. De blev smidt på porten i starten af 1970’erne i en større studehandel mellem Nepal, USA og Kina.

Overnatning på tehus

14.

Gennem Dudh Khola til Tilje 2.300 meter

Turen går ud af de alpine områder og ned i den mest fortryllende dal Dudh Khola - mælkedalen. Vi krydser gletsjer-elven ad en flot træbro, inden det dykker ned i smuk silkefyr- og rododendronskov, som om foråret stråler med sine røde og hvide blomster. Stien snor sig ind og ud gennem den helt igennem fortryllende dal. Vi kommer til adskillige sætere, såsom Hambuk, Puktu og Phute, inden det går ned til landsbyen Gho i 2.560 meters højde.

Det er en skøn, smuk og dog lang dag, og vi fortsætter ned gennem agerland og skov – og den brusende Dudh Khola flod. Det går stejlt over det lille Karche-pas, inden vi går ned til den store Newae- og Gurung-landsby Tilje, som ligger i 1.160 meters højde. Tilje er sidste by på den lukkede del af Manaslu - i morgen går turen videre ned på Annapurna-trekkets nordgående hovedsti.

Vi bor i Tilje og kan være heldige smage noget af den meget gode æblebrændevin, som produceres i Tilje. Samidig er det skønt at være i "Lavlandet" igen, blandt skov og fugle og lavereliggende landsbyer.

Overnatning på tehus.

15.

Marshyangdi-dalen og Tal 1.700 meter

Vandringen det sidste stykke ud af Dudh Khola er næsten bedrøvelig. Vi går over Marshyangdi-floden på en lang og flot hængebro og kommer ind i Gyasumdo, som på tibetansk betyder ”Tre Hovedvejes Mødested”, da stierne fra Manang og Larkya/Gya La og lavlandet mødes her.

Dharapani Vandtappestedet er første by, hvorefter vandringen går sydover mod strømmen til Tal, som ligger ved foden af et gigantisk vandfald, hvor Marshyangdi-dalen er bred og mægtig.

Tal er en sjov cowboy-landsby med en hovedgade med tehuse, lodges, butikker og handel og vandel. Alt sammen nærmest et kulturchok fra Manaslus afsondrede bjerglandsbyer.

Overnatning på tehus.

16.

Ud af højlandet og til Kathmandu

Ud af højlandet og til Kathmandu

Vore sidste morgen i bjergene. Efter morgenmaden kører vi ud gennem Marshyangdi dalen på den gamle Annapurna-Rundt rute. Vi kører gennem småbyer ad grusveje indtil Besh Shahar, hvorfra det går ad landevejen til Kathmandu.

Sidst på dagen ankommer vi igen til Kathmandu og Hotel Marshyangdi eller tilsvarende.

Velkommen tilbage til Kathmandu.

17.

Fri i Kathmandu

Dagene bruges til egne eventyr i Kathmandu. Du kan f.eks. tage til Bhaktapur, som er den hinduistiske by af de 3 kongebyer og er en stor oplevelse. Den blev grundlagt i Malla-kongernes tid fra det 13.-18. århundrede. Byen kaldes også Bhadgaon og er som én stor landsby med 90.000 indbyggere. Den er nænsomt restaureret og fremtræder stadig 90% som en middelalderby. Intrikat udskåret træværk, røde teglsten og rustbrunt tegltag, smalle gyder og små og store hindutempler på hvert gadehjørne. 

Der er også landsbyen Bungmati, som er fra 1500-tallet. Her lever befolkningen primært af landbrug, og en markvej skærer gennem de dyrkede marker og forbinder Bungmati til landsbyen Khokana, som er kendt for sin produktion af sennepsolie.

Endelig kan vi også anbefale et besøg til pottemagerbyen Thimi. Her er der forskellige danske undervisnings- og udviklingsprojekter, og byen er en ganske original Newari-oplevelse.Der er masser at gøre i dette område. Ellers kan man også bare slappe af i byen og gøre nogle sidste indkøb inden hjemrejsen. 

Morgenmad er inkluderet.

Overnatning i Kathmandu.

18.

Kathmandu samt ankomst København

Dag 18

I dag slutter en begivenhedsrig rejse, det er blevet tid til at tage afsked med Nepal og vende næsen hjemad.

Vi kører tidlig morgen i lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen mod København, hvor vi lander i løbet af dagen.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
6. november - 10. december 2018
16.598,-
14.998,-

1. april - 22. april 2019
17.798,-
16.298,-

23. april - 31. maj 2019
16.998,-
15.498,-

1. september - 10. december 2019
17.498,-
15.798,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu t/r på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i privat bil med chauffør
 • 3 nætter i Kathmandu på Hotel Marshyangdi inkl. morgenmad
 • 13 nætter i tehuse på trekkingarrangement
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • Restricted Area Permit
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Manaslu Conservation Area Project (MCAP)
 • Annapurna Conservation Area Project (ACAP)
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Drikkevand på trekkingturen, 5 liter i døgnet pr person (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Informationsmateriale om Nepal - lille Nepal wiki med pakkelisten etc.
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser i alle højder. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Mad udover det nævnte (beregn 135-190 kr. pr dag på trekkingturen og ca. 50 kr. pr. måltid i Kathmandu)
 • Drikkepenge (beregn ca. 75-90 USD pr person)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejsetid: Ultimo september til ultimo november samt marts og april.

Grad: C - middelgrad, god akklimatisering

Højde: 530 - 5.110 meter (højeste sovehøjde er 4.400 meter)

Type: Individuel trekkingtur med privat sherpaguide og bærere

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Info om årstiderne: Læs mere om årstiderne i Nepal her

Pakkeliste: Se pakkelisten til trekking her

Overnatning: Tehus (lodges)

Overnatning: Hoteller

 

Manaslu Rundt - Rundt om Manaslu - lidt introduktion

Kiplings Manaslu

Manaslu dækker hele Nepals kalejdoskopiske befolkningskludetæppe. På turens første tredjedel går vi i basarbyer og større bygder med blandet befolkning. Her er Magar, Gurung, Newar og kastefolk samt præstekasten brahmin og krigerkasten chhetri.

Siden kommer vi i mellemlandet og derefter start i Namrun, ved Sho træder vi ind i det buddhistiske land, et ægte og frit Tibet beliggende i Transhimalaya nord for den principielle hovedkæde. Her finder vi områderne Nupri og Kutang og landsbyerne Lho, Sama og Samdo, hvor nogle af turens største kulturelle oplevelser vil finde sted. Vi har god tid i alle 3 byer. Her er vi i yakoksens land et goldt sæterland, men en varm og gæstfri befolkning med de store bjerge som naboer.
Vi har været rundt om Manaslu mange gange siden 1992 og har siden 2003 haft 12 grupper af sted.
Som sædvanlig er vores vartegn tilstede: stærke kulturoplevelser med landsbyophold, god og gedigen akklimatisering med hviledage – dvs. vi ikke haster af sted – og små overraskelser undervejs så snart de tilbyder sig.

 

Tehuse på Manaslu

Som noget helt nyt er der fra 2013 introduceret tehuse på Manaslu, således vi kan overnatte under ganske gode lokale forhold. Kipling Travel har sammen med Himalayan Academy of Travel & Tourism, Explore Himalaya og det Hollandske svar på DANIDA, SNV støttet oplæring og uddannelse i Sustainable Tourism Products og ikke mindst en fornuftig og bæredygtig tehus-dannelse på Manaslu-ruten. Vi har fået erfaringer fra vore lodges i Nuwakot og Samari og bla. brugt dette til Manaslu.
Tehusene i Bhuri Gandaki er faktisk rigti gode, men det er lidt som Everest for bare få år siden, hvor kvaliteten faldt, des højere beliggenheden var. Så man kan stadig ikke sammenligne Manaslu med Annapurna - men det er et fantastisk projekt, som ligner en klar nyklassiker allerede her fra start af.
Velkommen på Manaslu Rundt som tehus og lodge trek.

 

Gradering - se mere her

Graderingen er middel, altså C, svarende til Rundt om Annapurna og Everest Base Camp. Der vandres i knap tre uger 4-7 timer dagligt (Larkya La 9-12 timer). Stierne er mestendels gode og stigningerne er til at overse. Du vil på Manaslu få hele aspektet af Nepal med. Manaslu Rundt rummer det hele og kan bare ikke anbefales for meget.
Dette program giver den bedst mulige indsigt i Manaslu Rundt. Det skal bemærkes, at dette er en Adventure-rejse og pioner-rute, hvorfor der let kan komme ændringer under rejsens forløb. Du er altid velkommen til at kontakte Kipling Travel for yderligere oplysninger.

Miljø, kultur og lokal indflydelse

De seriøse trekkingoperatører arbejder ud fra rimelige og gennemtænkte miljømæssige krav. Guider og hjælpere (sherpaer/portere) skal have ordentligt udstyr og forsikres forsvarligt. Det lyder jo alt sammen meget selvfølgeligt, men fakta er, at konkurrencen om at være billigst og gøre tingene så billigt som muligt, kan betyde, at bærere dør i snestorme, fordi de ikke har det nødvendige udstyr og de nødvendige forsyninger. Manglende overholdelse af de minimale miljøkrav kan tillige betyde, at den sparsomme beplantning bruges som brænde og udryddes (med erosionsproblemer til følge), og at folks affald flyder alle vegne. Alt dette er en gammel problemstilling, som mange ser som et billigt marketingtrick, men der kan i det små gøres en forskel. I Kipling Travel har vi 22 års Himalaya-erfaring, og vi er aktive i og støtter kulturforeninger og en række lokale NGO-baserede foreninger som IPPG, KEEP. Derfor vil vi også gerne slå til lyd for gode råd til den rejsende. Derfor bør afsnittet i informationsmaterialet, der fremsendes ved rejsebestilling, læses med omhu.

 

Dansk Nepalesisk Selskab

Er en upolitisk og ikke-kommerciel kulturel forening, hvis formål er at fremme de kulturelle og turistmæssige forbindelser mellem Danmark og Nepal. Der er en række møder med gode foredrag i København og Århus. Desuden udgives medlemsbladet Nepal Vision to gange årligt med en stribe interessante artikler.
Medlemskab koster 150 kr. årligt. Få folderen på kontoret eller se www.nepal.dk.

 

KEEP (Kathmandu Environmental Education Project)

KEEP er en af de mest succesfulde miljøorganisationer i Nepal, når det drejer sig om resultater indenfor minimering af den negative indvirkning- og maksimering de positive og udviklende aspekter ved turismen i Nepal. Turismen er, som de fleste ved, yderst vigtig for Nepals økonomi.
KEEP er støttet af WWF - Verdensnaturfonden, BBC, National Geografic TV, Lonely Planet og diverse nepalesiske organisationer. Vil du høre mere om KEEP så kontakt Kipling Adventure, da vi er skandinavisk kontakt.

 

IPPG (International Porter Protection Group)

Kipling Travel er medlem af IPPG, som sørger for at bærernes forhold langsom forbedres og sørger for at beskytte dem mod de mest uprofessionelle trekkingagenter. Ligeledes foregår der et stort oplysningsarbejde med at udbrede viden om bærernes forhold, og få dem til at blive en mere integreret del af trekkinggrupperne. Kipling Travel forsikrer alle bærere på lige fod med resten af vores lokale staff.

 

CARE nedbryder fattigdom og skaber udvikling

CAREs projekter nedbryder den fattigdom, som præger hverdagen for millioner af mennesker i den tredje verden. Her bor langt de fleste mennesker på landet, og fattigdommen tvinger dem ofte til at overdyrke den jord, som de er så afhængige af. Resultatet er en udpint, gold jord og yderligere fattigdom.
CARE vender udviklingen og sikrer, at familierne opnår en mere sikker fødevaresituation.
Der indføres bedre afgrøder og dyrkningsmetoder, etableres køkkenhaver, genplantes skov, skabes alternative indkomstmuligheder og meget mere. Derudover er CARE med til at sikre lokalbefolkningerne indflydelse på, hvordan naturen og dens ressourcer skal forvaltes i deres områder. CARE opbygger partnerskaber med organisationer i u-landene, og sørger for at der skabes et bredt og effektivt samarbejde mellem lokalbefolkning, lokale organisationer og myndigheder om en god og fornuftig udnyttelse af naturens ressourcer.
Målet er skabe varige forbedringer for både menneske, miljø og natur, og at de gode resultater rækker langt ind i fremtiden og kommer befolkningernes børn og børnebørn til gode.
Gå til www.care.dk og støt de mange rigtige gode projekter – også i Nepal.

 

Kipling Travel - Nepal Tourist Board i Danmark

Danmarks største ekspertise og udvalg på Nepal og Nepal Tourist Board i Danmark. Helt uden at ryste på hånden siger vi, at vi dels har Danmarks største udvalg i rejser og trekkingture i Nepal - og sågar hele Himalaya - men også den største ekspertise grundet vores utallige rejser i Nepal.
Vi har selv rejst intensivt i Nepal siden 1987 og det er efterhånden blevet til utallige rejser i landet. Dels har vores rejseledere den største ekspertise, med samlet langt over 100 rejser og trekkingture i Nepal.

Vores rejseledere tæller de største eksperter inden for Nepal og tæller bl.a. ejer af Kipling Travel Lars Gundersen, Poul Bjerager med en alen lang rejseerfaring i Nepal, Claus Andreasen - den rejseleder der har haft flest Nepal trekkingture de seneste år, Knud West Hansen der har rejst utallige gange i Nepal siden 1981, Bo Belvedere Christensen og Søren Smidt begge blandt eliten inden for dansk Himalaya-klatring, Jens Christian Iversen, Annette Gallaus og Winnie Bøttern for at nævne nogle få. Desuden Nepals tidligere Generalkonsul, Kirsten Offersen har ledet studierejser i samarbejde med os og store dele af pressen.

Lars Gundersen fra Kipling Travel er Nepals Turistråd i Danmark, ”NTB's Honorary PRR in Denmark”. Med mere end 35 rejser i Nepal siden 1987 i stort set hele Nepal, har vi opbygget et fantastisk netværk og en unik viden om det lille land. Lars har desuden arbejdet på Nepals konsulat 1993-96 og er formand for Dansk-Nepalesisk Selskab.
Kort sagt finder du hos os en unik ekspertise på Nepal, og det er grunden til at vi tør kalde os eksperter.

Drikkevand - vi har filtreret drikkevand på trekkingturen

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen. 

Foredrag

Nepal

23. januar 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Kom og hør om Nepal i Eventyrsport

21. februar 2019 · Klokken 19:00

Eventyrsport, Aarhus C, Østergade 8, 8000 Aarhus C

Nepal

5. marts 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Nepal

15. maj 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.