Kanchenjunga Base Camp

Kanchenjunga trek til nord- og syd basecamp på grænsen til Sikkim og TibetFra København går det til Kathmandu.

Mad i flyet er inkluderet

 

Kanchenjunga base camp højdekurver

Ved ankomsten får vi en herlig modtagelse, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel.

Vi går en lille tur i den gamle bydel gennem gader og gyder, markeder og tempelområder og får de første oplevelser af Nepals vibrerende hovedstad. Som oftest besøger vi gaderne omkring Akesh Bhairab, Asan Tole og Kathesimbhu stupaen.

Kathmandu tur

Vi skal ud på en længere dagsrejse og flyver fra Kathmandu til Nepals tredjestørste by, Biratnagar. Her mødes vi med vores Sherpahold og stiger ombord i vores gamle skramlebus, der kører nordover fra Nepals flade Teraislette til bjerglandet og Phidim ad den - lidt flot kaldet - Mechi Highway. Det er en lang dagsrejse ad små veje.

I løbet af den tidlige aften ankommer vi til Phidims smukke landskaber, 1.264 meter, hvor vi overnatter. Det skal siges at de første dage kan variere lidt afhængig af vores flyvning i starten, derfor er programmet tentativt de første 2-3 dage såvel som de sidste 2-3 dage.

Morgenmad er inkluderet. 

Sukhetar-Taplejung-Phidim

Fra Phidim fortsætter køreturen mod Taplejung, hvorfra trekkingturen starter. Vi har omtrent 4 timers vandring foran os. Vi starter gennem blandet skov mod Tamur-dalen og den lille, smukke højkasteby Mitlung, i 800 meters højde, hvor flertallet af beboerne tilhører Chhetri-kasten. Herefter går det gennem appelsin- og bananlunde samt adskillige beboelser, som Siwa, Tawa og Porke, hvor husene er lavet af bambus. Vi krydser Sisne Khola, "Brændenælde Elven". Efter Sinwa kommer vi til nogle store overhængende klipper, hvor flere bisværme ses. Det er blandt andet her, Nepals berømte Honey Hunters kommer fra. Det kan anbefales at se Eric Vallis bog og film af samme navn.

Det er ikke mere end godt 25 år siden, at området blev åbnet for trekking, og blot et par år siden, at det blev muligt at gennemføre turen med overnatning på de lokale tehuse. At blive indkvarteret lokalt giver en fantastisk mulighed for at opleve kulturen, og det betyder samtidigt, at Kanchenjunga trekket kan gennemføres til en rimeligere pris, end dengang det var nødvendig med ekspeditionsstil for bevæge sig i området.

Dalen snævrer sig ind, og stien bliver markant smallere, indtil vi ankommer til den herlige by, Chiruwa i 1.280 meters højde.

Chiruwa Taplejung

Vi følger floden og kommer ind i herlig skyggefuld skov, hvor der er en del vild kardemomme, kaldet elaichi. Planten har stor handelsværdi, idet den i tørret tilstand eksporteres til Indien og benyttes til madlavning og blandes i den typiske indiske krydderte.

Dalen bliver smallere, vi går gennem flere bebyggelser. Efter Helok krydser vi Simbuwa Khola og kort efter selve Ghunsa Khola, der har sit udspring for foden af Kanchenjunga. Floden er efterhånden mælkehvid og stærkt strømmende. Et lille stykke over floden i 1.640 meters højde ligger Bhotia-byen, Sekathum, hvor vi overnatter. Her bærer kvinderne den typiske tibetanske chuba, og vi er desuden kommet ind i området, hvor mange landsbyfolk brygger "tongba", en hirseøl, der serveres varmt med sugerør. Den bløde, herlige drik kan smage lækkert, men alkoholstyrken gør, at man skal være en anelse påpasselig…! Hvis det er muligt, prøver vi at finde en god og mavesikker tongba.

Dag 5

Vi er nu på den helt rigtige kurs; vi er i alt fald nået frem til den dal, der skal føre os hele vejen op til Kanchenjunga. Der er stadig et dejligt stykke vej til det rigtige højland, men denne dag tager os endnu et godt stykke ind mod det høje Himalya.

For første gang på denne tur oplever vi en rigtig snæver dal med høje stejle vægge, hvilket næsten altid betyder, at man skal rigtig meget op - og desværre også ned. Dagens mål er at nå til Amjilassa. Vi starter lige på og hårdt. Det går opad, vi passerer vandfald og små bække og kommer igennem landsbyer bestående af bare to-tre huse. Vegetationen bliver alpin og udsigterne bliver mere og mere storslåede. Stien zig-zagger opad bjergsiden, og vi kommer igennem Ghaiya Bari, der ligger i 2.310 meters højde.

Vi forsætter på stejle stier, lidt op og så lidt ned, inden det går op til Amjilassa i 2.510 meter, hvor vi overnatter efter en forrygende smuk vandredag.

Dag 6

Vandreturen til Gyapla er noget blødere end gårsdagens stabadser og uden samme type stejle passager. Det går gennem herlig skov af eg, birk, lærk og bambus, og der er en del bække at passere. Vi kommer forbi det ene vilde og smukke vandfald efter det næste. Gyapla (Kyapra) ligger i 2.730 meter, hvor vi overnatter.

Fra Gyapla starter den stærke buddhistiske indflydelse, og befolkningen er nu primært af tibetansk afstamning.

Dag 7

Vi er nu langsomt på vej ind i det højere Himalaya og går gennem Phere, hvor der er en fin buddhistisk gompa. Vi kommer ind i den øvre Tamurdal, her kaldet Ghunsa Khola, og når Ghunsa, hovedlandsbyen i området.

Ghunsa består af traditionelle tibetanske bhotia-huse, men i forhold til bebyggelser nord for Himalaya er der to forskelle: Dels har husene i Ghunsa skrå taghældninger, der fortæller, at der er mere nedbør her end i Tibet, hvor tagene er flade, og dels er husene her primært bygget af træ. Byen er omgivet af fine kartoffelmarker og herlig skov. Ghunsa er en vinterlandsby, og udover dyrkning af kartofler og hirse m.m., ernærer befolkningen sig ved yakoksehold. Okserne græsser på sommersætere højt over byen og hele vejen op til Kanchenjunga. I alt er der omtrent 80 huse udsmykket med buddhistiske bedeflag, et lille fint kloster samt nogle få tehuse.

Vi overnatter i byen, der ligger i 3.475 meter. Højden betyder, at vi nu skal være fuldt opmærksomme på vores stigningshastighed og akklimatisering. Derfor tilbringer vi to nætter i Ghunsa, og da det er en herlig by, er det slet ikke så dumt!

Dag 8

Hos Kipling Travel lægges der stor vægt på en fornuftig akklimatiseringsplan. Det er særlig vigtigt på trekket til Kanchenjunga, hvor vi senere skal overnatte i over 5.000 meters højde. Ghunsa er derfor det helt rigtige sted at holde "hviledag"; vi vænner os til højden og får samtidig spændende indtryk af den tibetanske kultur i Nepals nordøstligste hjørne.

Vi har hele dagen fri og kan nyde byen og de smukke landskaber. Og måske smage lidt mere tongba...?

Dag 9

Turen fortsætter jævnt opad i herlig vandring på sydsiden af Ghunsa Khola. Skoven er blandet birk, rhododendron og silkefyr. Der er udsigt til Kabur, og turen skal over et par elve, ad en tibetansk bro samt en hængebro, inden vi kommer gennem Lakep i 4.099 meters højde. Her er der et hvil for at beundre bjerget Jannu (også kendt under navnet Khumbukarna), samt Khumbukarna-gletsjeren. Herfra og opefter skal vi holde øje med blåfår, den sjældne bjergged, der er sneleopardens fortrukne byttedyr. Kort efter nås dagens mål, Khambachen i 4.040 meters højde, beliggende i en smeltevandsdal for enden af Nupchu Khola.

Kambachen har en fantastisk beliggenhed i ægte Himalaya-landskaber. Toppen på den anden side af dalen er Kanchenjungas vestligste udløber, Kambachen 7.903 meter. Tehusene bliver for alvor simple de næste dage, men det er originalt og landskaberne er i den grad i verdensklasse - nogle af Himalayas vildeste og flotteste. For enden af dalen ligger de smukke Sharphu-bjerge.

Kambachen

Vi er nu over 4.000 meter, og der er derfor indlagt endnu en akklimatiseringsdag. Det er bedst ikke at slappe helt af, men derimod holde sig aktiv og gerne i løbet af dagen nå op i større højde, end man sover i.

Der er flere muligheder for aktiviteter: Dels kan vi gå op på toppen bag Kambachensæteren på ca. 4.800 meter, hvorfra der er en vidunderlig udsigt til hele dalen. Alle som er friske får dog muligheden for at gå med ind mod Jannu Base Camp, der ligger under den enorme og ganske berygtede nordvæg. Her vil vi krydse Ghunsa Khola og gå op langs Khumbukarna-gletsjeren, indtil vi står i bjerggudens tronsal. Her er der udsigt til bjerget Kambachen, 7.903 meter højt, Mera, 6.344 meter højt, Sobhitongie, 6.689 meter højt, og til Kanchenjungas næsthøjeste top, Yalung Kang, som er 8.505 meter højt. Det prægtigste bjerg er dog uden tvivl Jannu, der herfra ved overstråler de fleste Himalaya-toppe.

Jannu og Kambachen

Turen fortsætter over bakken bag Kambachen og derefter nordøst over. Bjerglandskaberne er overvældende med Himalayatoppe på alle sider. Ruten går gennem Lungba Chemu-sæteren med nogle små kartoffelmarker og kommer til et par flotte vandfald. Efter sæteren Ramdhang Kharka kan vi se en enlig stensøjle på den modsatte side af dalen ved bjerget Chang Himal (6.812 meter). Over for den ligger højsæteren Lhonak, vores mål for dagen. Vi har dog stadig et par anstrengende timer langs Kanchenjunga Gletjerens endemoræne med talrige "ups and downs" og rundt om de store klippeblokke, som gletsjeren har smidt af sig.

Lonak ligger i 4.790 meters højde på en smuk, grøn slette. Her lever en del statsløse, tibetanske flygtninge og lokale yak-hyrder med deres smukke og stovte yakokser. Lhonak ligger hvor tre højdale mødes, og der kan være både koldt og blæsende. Men vi er jo også nået op i knapt 5.000 meters højde.

Dag 12

Kanchenjunga er stadig skjult for os; forunderligt nok, når man tager bjergets omfang i betragtning. Fra Lhonaks flade slette går det op på en skrænt, inden vi følger gletsjeren til en flad græseng, med en enorm klippeblok (kaldet Jorju), i 5.020 meters højde.

Vi passerer et par stenskredsområder, hvor vi går varsomt men også hurtigt. Vores højre side er hele tiden domineret af den imponerende nordvæg på Chang Peak (6.750 meter). Langsomt kommer Kanchenjungas mægtige nordside til syne, og den øverst højsæter Pang Pema og 5.150 meter nås.

Pang Pema ligger rimelig beskyttet for de hårde vinde og vi overnatter ved stenhytten.

Kanchenjunga er Himalayas østligste 8.000’er, beliggende på grænsen til Sikkim og Tibet. Navnet er tibetansk og betyder ”De fem klenodiers snebolig”. Kanchenjunga er et helligt bjerg for de omkringboende tibetanere. Bjergbestigere afholder sig derfor fra at bestige de sidste meter mod toppen, som derfor stadig er ubetrådt.

Pang Pema, Kanchenjunga Base Camp

Vi bliver en hel dag ved Kanchenjunga Base Camp og Pang Pema, hvor Kanchenjungas storslåede sider rejser sig mod himlen.

Vi ligger lige for foden af verdens tredjehøjeste bjerg og måske verdens største bjerg, omfanget taget i betragtning. Kanchenjunga er både den sydligste og østligste af de 14 forjættede 8.000’ere – men Kanchenjunga er ikke bare én 8.000’er, for der er intet mindre end fire toppe over 8.000 meter. Første bestigning fandt sted i 1955, hvor George Band og Joe Brown kom på toppen.

Der er flere muligheder for dagsture, men den flotteste er nok en bestigning af vandretoppen, Dromo Outlier 5.998 meter. Derved kommer man lige ved og næsten på den magiske 6.000 meter-grænse. Det er også skønt at dvæle ved de ufattelige udsigter, som ikke fås bedre. Det skal understreges, at Dhromo er en meget hård og ganske lang dagtur - men flot.

Overnatning i Pang Pema under simple forhold, alternativt tilbage i Lhonak.

Dromo Outlier ved Kanchenjunga base camp

Efter nogle forrygende og godt kolde dage i det absolutte højland ved Kanchenjunga North base camp , stikker vi langsomt ud af dalen igen. Vi skal tilbage langst Ghunsa Khola og kommer i højgrad til at nyde udsigterne mod vest til Sharpu-kæden og landet mod Makalu, inden inden vi igen kommer frem til Kambachen, hvor vi overnatter i de simple hytter.

Overnatnuing i hytte.

Kanchenjunga-trek

Det er et par lange, men relativt lette dage da vi er fantastisk godt akklimatiseret. Bjergudsigterne svigter aldrig ved Kanchenjungas nordside, så det er nær flydende vandring ned fra basecamp til Kambachen og i dag videre ned gennem de små sætre Lakep og Rampuk Kharka langs Ghunsa Khola floden til selve Ghunsa.

Ankomst Ghunsa hvor vi overnatter igen, et herligt gensyn med de fine træ- og stenhuse.

Overnatning i tehus.

Ghunsa-Kanchenjunga

Fra Kanchenjungas afsidesliggende nordlige højland skal vi krydse en række bjergpas mellem 3.900 og 4.700 meters højde for at komme til sydsiden af massivet. Vi går relativt stejlt op fra Ghunsa til Yamtari elven og drejer sydover til de ubeboede højsætere i Tangbjarma Danda småsætre og Chandri Kharka i 4.090 meter og bor under de mest primitive forhold man kan forestille sig - formodentlig enklere, end selv i Pang Pema. Men sikke en fantastisk natur!

Sele La, Mirgin La

Denne dag er uforglemmelig smuk: Vi krydser passene Tamo La 3.940 meter, Sele La, 4.290 meter, Sinion La 4.440 meter, Mirgin La 4.480 meter og Sinelapche La 4.640 meter. Vi er i alpint højland og har flot udsigt til Jannus sydside og mod vest til verdens 5. højeste bjerg, Makalu, med sine 8.475 meter samt Chamlang og helt ude i horisonten endda Mount Everest, 8.848 meter på en heldig dag. Igen og igen får vi lyst til at sige, absolut en af Kanchenjunga trekkets flotteste dage.

Fra pashøjderne går det 1.000 stejle meter ned til Simbua Khola og Tseram i 3.870 meter, hvor vi gør holdt for natten.

Kanchenjunga-basecamp-trek

Det fantastiske ved Kiplings Kanchenjunga Trek er, at vi oplever det kæmpemæssige massiv fra både nord og syd, og vi fornemmer, hvor kompliceret en opgave bjergbestigerne har for at nå Kanchenjungas top.

I dag skal vi besøge bjergets sydside. Fra Tseram går vi op langs Yalunggletsjerens vestside mod Ramche. På vejen krydser vi nogle små sidedale og går forbi to yak-hyrdehytter. Langs grænsen til Sikkim tårner bjergene Rathong, Kabru og Koktang sig mod himlen - det er vanvittig flot. 

Ramche ligger på en stor flad græsslette ved siden af den knagende Yarlunggletsjer i 4.580 meter. Hvis man er heldig, kan man se "bharal" (blåfår) ved Ramche. Vi overnatter i Ramche, men har tid nok til en udflugt videre op langs gletsjeren til et udsigtpunkt, hvor hele Kanchenjungas sydvæg - og de utallige omkransende bjerge - kan beundres.

Kanchenjunga-South-basecamp

Fra de højalpine landskaber ved Ramche skal vi tilbage mod lavlandet. Og det bliver en lang dag, når vi skal fra 4.500 meter forbi Tseram til sæterlandsbyen Thorongdin, der ligger i c. 3.000 meters højde ved floden Simbuwa Khola! Vi er efterhånden kommet i god form, men det gælder alligevel om at finde den let "rullende" vandrestil, så man skåner sin knæ på den lange nedstigning.

Vi kommer ned gennem tætte ubeboede skovområder og forbi små sæterhytter langs den frådende Simbuwa Khola.

Dag 20

Det er igen blevet varmt, landskabet har ændret sig, og efter passet Lasiya Bhanjyang i 3300 meter kommer vi gennem noget af Nepals frodigeste skov og agerland. Her i Østnepal er vi tættere på Den Bengalske Bugt og sommerens monsun giver området mere regn, end der falder i andre dele af Nepal.

I Yamphudin kan vi på byens tehus nyde en kop klassisk krydret mælkete ("dudh chia"). Her bor mange forskellige folkeslag, blandt andet bjergfolkene sherpa, gurung, limbu og rai og lavlandsfolket brahmin. Vi overnatter i Yamphudin, som også kaldes for Sherpagaon (= "Sherpalandsby"), i 2.080 meter. 

Dag 21

Vi fortsætter vores vandring gennem agerlandet fra den ene lille landsby til den næste. Vi følger en sti langs Kabeli Khola, og må ind og ud af alle små sidedale, inden vi er fremme i landsbyen Phumphe.

Dag 22

De sidste dage byder på afvekslende vandring nedad (og lidt op) gennem terassemarker og landsbyer med eksotiske navne som Khesewa, Simbhua og Tembewa. Vi finder igen et af de fine små tehuse, hvor vi overnatter.

Dag 23

Vi kommer op i passet Deorali Bhanjang og går langs ryggen Surke Danda, inden vi er fremme i Taplejungs lufthavnsområde, Suketar, hvor vi overnatter. Hvordan de næste par dage udspiller sig er lidt afhængig af vejrlig og flyvningerne på Kanchenjunga-Sukhetar Airstrip, men selve Kanchenjunga base camp trekket er slut - og med manér.

Sukhetar

I dag er der en lang køretur gennem det smukkeste af Østnepal. Vejen er ikke for god og ind i mellem kan køreturen være noget af en prøvelse. Om eftermiddagen ankommer vi til Ilam, som ligger i 1.200 meters højde. Ilam er en herlig by og Nepals te-hovedstad. Beboerne er primært rai, newar og indiske købmænd, marwaris.

Vi fortsætter gennem midtlandet til lavlandet efter en lang og lidt hård køredag. 

Ilam Nepals te-distrikt

Vi kører til lufthavnen og flyver tilbage til Kathmandu. Ved ankomsten er der transfer til hotellet.

Vi har et par dage i Kathmandu inden hjemrejsen.

Morgenmad er inkluderet.

Overnatning i Kathmandu.

Taplejung-Kathmandu

Der er afsat en bufferdag i Kathmandu i tilfælde af forsinkelser. Det giver mulighed for på egen hånd at tage ud og se nye steder. AFrejse tidlig aften

Morgenmad er inkluderet.

Overnatning i Kathmandu.

Dag 27

ANkomst Danmark efter en stor flot Nepal trekkingtur

Morgenmad er inkluderet og mad i flyet på hjemrejsen.

Nepal trek

Vi har ingen planlagte afgange på nuværende tidspunkt.

Du er velkommen til at kontakte os for specifikke ønsker.


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Kathmandu-Sukhetar/Badrapur retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Transfer og transport
 • Danske og lokale rejseledere
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse i Kathmandu og Biratnagar
 • Morgenmad i Kathmandu og Biratnagar
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Hjælpeguider
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Overnatninger i helt lokale tehuse der er simplere end ved Annapurna og Everest grundet det meget lave antal besøgende
 • Hjælpe-kok med på Kanchenjunga trekkingturen. Dels for at støtte og uddanne lokalbefolkningen i madlavning, simpel hygiejne og service - men selvfølgelig også for at forsøge at opnå så højt niveau på vores egen gruppe som muligt
 • Vand på trekkingturen, 5 liter i døgnet (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Informationsmateriale om Nepal - praktiske oplysninger og pakkelister
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales).
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meters højde. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning på trekkingturene (mad købes efter simpelt menukort, beregn 150-195 kr. dagligt) 
 • Frokost og aftensmad i Kathmandu og Biratnagar
 • Drikkepenge (beregn ca. 90-120 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Forlængelse til Chitwan National Park
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Classic
Pris fra 3.498 kr./person
Forlængelse til Chitwan National Park
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Deluxe
Pris fra 5.498 kr./person
Praktisk information

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Sværhedsgrad: C+/D

Højde: 1.200 - 5.996 meter (højeste sovehøjde er 5.150 meter)

Type: Trekkingtur med overnatninger i simple tehuse med dansk rejseleder

Pakkeliste: Trekking

Vejret: Kathmandu

Info om årstiderne: Nepal

Overnatning: Tehus (lodges)

Overnatning: Hoteller

 

Østnepals befolkning

Områdets isolerede beliggenhed giver en enestående mulighed for at opleve det ægte Nepal – der er en oprindelighed over deres levevis, og det kommer vi tæt på. Dermed har vi også et ansvar for ikke at spolere det. Det vil sige, at vi ikke giver kuglepenne og gaver ud, medmindre det er til skolen.
Kanchenjunga er langt fra alfarvej og turismen er stadig minimal, hvorfor vi nok kommer til at opleve en del ændringer i forhold til det skrevne program.

Kultur og religion

Østnepal er kendetegnet ved en højere levestandard end Vestnepal, da der er frodigere end andre steder i landet. Agerlandet dyrkes intensivt og terrassemarker ses overalt. Vi kommer gennem risterrasser, hirse- og kornmarker, gennem bananlunde og gennem dybe og frodige dale med brusende elve. Alt gror i Østnepal - specielt den store produktion af kardemomme, kendt som "Nepals guld". I den sydlige del af rejseområdet dyrkes der te. Salget af nepalesisk te lider under konkurrencen med den berømte Darjeelingte på den anden side af grænsen. Men Ilamte i Nepal er af fantastisk høj kvalitet, og vi håber at se de smukke teplantager på tilbageturen.

Vi kommer til store, rige basar-byer, til små bygder og sæterbebyggelser og fattige og afsondrede tibetanske småsamfund højt oppe i bjergene. Vi møder folk som Limbu og Rai, Newar, Sherpaer og Bhotias (tibetanske folk) samt indiske kastefolk. Så både kulturelt og landskabeligt byder Kanchenjunga-trekket på oplevelser i en helt speciel og god sammensætning.

Kanchenjunga lodge trek

Du skal være klar på et eventyr!

Kanchenjunga er "langt hjemmefra" og du skal derfor være klar på et eventyr, "hvor bademåtten ikke nødvendigvis ligger helt lige". Som noget helt nyt er der nu endelig simple tehuse på Kanchenjunga, således at vi kan overnatte under ganske lokale forhold.

I Kipling Travel støtter vi selvfølgelig de lokale folk, der har åbnet deres "bhattis" - simple overnatningssteder. Tehusene på Kanchenjunga trekket er små og i allerførste fasee, men ordentlige nok og de kan minde dem, man så på for eksempel Annapurnatrekket for 30-40 år siden.
Man skal således ikke sammenligne tehusene på Kanchenjunga med dem, man finder ved Annapurna eller Everest, der mere har karakter af små hoteller. Men det er en god udvikling, som gør, at Kanchenjunga allerede i dag er en nyklassiker blandt Nepals allerstørste trekkingruter. Opstår der flaskehalse og sengemangel undervejs, har vi et par ekstra telte med, således at alle er sikret en ordentlig nat på trekkingturen.

Vi har egen hjælpe-kok med på Kanchenjunga trekkingturen. Dels for at støtte og uddanne lokalbefolkningen i madlavning, simpel hygiejne og service - men selvfølgelig også for at forsøge at opnå så højt niveau på vores egen gruppe som muligt.
Men du skal beregne at det stort set alene er muligt at spise nepals nationalret, dvs. alene lokal mad som Dal bhat på tehusene. Det er fantastisk nærende og klart det bedste at gå på. Men nogle finder det ensidigt og lige simpelt nok. Sådan er det, når man vil væk fra turistruterne.

Her kan du læse mere om Kanchenjunga lodges og Kanchenjunga tehuse

Sneleopard-program ved Kanchenjunga

WWF støtter Sneleopard-projektet ved Kanchenjunga, hvor man ved hjælp af GPS forsøger at finde ud af mere om sneleopardernes levevis. Kanchenjunga er et godt habitat for sneleoparder i Nepal grundet de høje og fjerntliggende bjerge og masser af fødedyr, som bharal, Blåfåret.

 

Kanchenjunga base camp højdekurver

Kanchenjunga blev først åbnet for turisme i 1988 og har siden udviklet sig til et populært trek for dem, som vil se noget specielt. Det er stadig langt fra alfarvej og er absolut ikke et turist-trek, hvilket antallet af vandrere også beviser.

Trekket går gennem rhododendronskov og op i den tidligere lukkede del af Tamur-dalen ind i de dybeste dale i Nepal og over 5.000 meters højde ved foden af Kanchenjungas mægtige nordside. Herfra over tre bjergpas til Kanchenjungas sydlige basislejr, hvor klima og naturen er væsentlig anderledes end ved den nordlige basislejr. Det er utroligt at se de forskellige landskaber på Nepals måske mest varierede trek.

Turen er lang med mange stigninger og en noget hårdere end flertallet af vandreture i Nepal. Vi passerer enkelte skredområder, der kræver godt fordfæste, og dagene er en halv til en hel time længere end f.eks. på Manaslu og Everest trekkene. Men generelt er stierne gode, og trekket er ikke hårdere, end at det kan gennemføres af alle med lidt udholdenhed og eventyrlyst.

Samlet set er dette en af Nepals største trekkingture.

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen. 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Østergade 5, 8000 Aarhus
28. jan. 2020 kl. 18:15

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30

Dansk Himalaya historie
Restaurant MOMO Nepal, Sankt Jørgens Gade 116a, 5000 Odense
11. mar. 2020 kl. 19:00

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
14. mar. 2020 kl. 11:40

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
15. mar. 2020 kl. 11:40

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Axeltorv 5A, 4700 Næstved
17. mar. 2020 kl. 18:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik