Kanchenjunga Base Camp

Kanchenjunga trek til nord- og syd basecamp på grænsen til Sikkim og TibetDagsprogram

Vi har ingen planlagte afgange på nuværende tidspunkt.

Du er velkommen til at kontakte os for specifikke ønsker.


Inkluderet

 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Kathmandu-Sukhetar/Badrapur retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Transfer og transport
 • Danske og lokale rejseledere
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse i Kathmandu og Biratnagar
 • Morgenmad i Kathmandu og Biratnagar
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Hjælpeguider
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Overnatninger i helt lokale tehuse der er simplere end ved Annapurna og Everest grundet det meget lave antal besøgende
 • Hjælpe-kok med på Kanchenjunga trekkingturen. Dels for at støtte og uddanne lokalbefolkningen i madlavning, simpel hygiejne og service - men selvfølgelig også for at forsøge at opnå så højt niveau på vores egen gruppe som muligt
 • Vand på trekkingturen, 5 liter i døgnet (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Informationsmateriale om Nepal - praktiske oplysninger og pakkelister
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

Ikke inkluderet

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales).
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meters højde. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning på trekkingturene (mad købes efter simpelt menukort, beregn 150-195 kr. dagligt) 
 • Frokost og aftensmad i Kathmandu og Biratnagar
 • Drikkepenge (beregn ca. 90-120 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Tilkøb

Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Classic
Pris fra 3.598 kr./person
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Deluxe
Pris fra 5.598 kr./person
Praktisk information

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Sværhedsgrad: C+/D

Højde: 1.200 - 5.996 meter (højeste sovehøjde er 5.150 meter)

Type: Trekkingtur med overnatninger i simple tehuse med dansk rejseleder

Pakkeliste: Trekking

Vejret: Kathmandu

Info om årstiderne: Nepal

Overnatning: Tehus (lodges)

Overnatning: Hoteller

 

Østnepals befolkning

Områdets isolerede beliggenhed giver en enestående mulighed for at opleve det ægte Nepal – der er en oprindelighed over deres levevis, og det kommer vi tæt på. Dermed har vi også et ansvar for ikke at spolere det. Det vil sige, at vi ikke giver kuglepenne og gaver ud, medmindre det er til skolen.
Kanchenjunga er langt fra alfarvej og turismen er stadig minimal, hvorfor vi nok kommer til at opleve en del ændringer i forhold til det skrevne program.

Kultur og religion

Østnepal er kendetegnet ved en højere levestandard end Vestnepal, da der er frodigere end andre steder i landet. Agerlandet dyrkes intensivt og terrassemarker ses overalt. Vi kommer gennem risterrasser, hirse- og kornmarker, gennem bananlunde og gennem dybe og frodige dale med brusende elve. Alt gror i Østnepal - specielt den store produktion af kardemomme, kendt som "Nepals guld". I den sydlige del af rejseområdet dyrkes der te. Salget af nepalesisk te lider under konkurrencen med den berømte Darjeelingte på den anden side af grænsen. Men Ilamte i Nepal er af fantastisk høj kvalitet, og vi håber at se de smukke teplantager på tilbageturen.

Vi kommer til store, rige basar-byer, til små bygder og sæterbebyggelser og fattige og afsondrede tibetanske småsamfund højt oppe i bjergene. Vi møder folk som Limbu og Rai, Newar, Sherpaer og Bhotias (tibetanske folk) samt indiske kastefolk. Så både kulturelt og landskabeligt byder Kanchenjunga-trekket på oplevelser i en helt speciel og god sammensætning.

Kanchenjunga lodge trek

Du skal være klar på et eventyr!

Kanchenjunga er "langt hjemmefra" og du skal derfor være klar på et eventyr, "hvor bademåtten ikke nødvendigvis ligger helt lige". Som noget helt nyt er der nu endelig simple tehuse på Kanchenjunga, således at vi kan overnatte under ganske lokale forhold.

I Kipling Travel støtter vi selvfølgelig de lokale folk, der har åbnet deres "bhattis" - simple overnatningssteder. Tehusene på Kanchenjunga trekket er små og i allerførste fasee, men ordentlige nok og de kan minde dem, man så på for eksempel Annapurnatrekket for 30-40 år siden.
Man skal således ikke sammenligne tehusene på Kanchenjunga med dem, man finder ved Annapurna eller Everest, der mere har karakter af små hoteller. Men det er en god udvikling, som gør, at Kanchenjunga allerede i dag er en nyklassiker blandt Nepals allerstørste trekkingruter. Opstår der flaskehalse og sengemangel undervejs, har vi et par ekstra telte med, således at alle er sikret en ordentlig nat på trekkingturen.

Vi har egen hjælpe-kok med på Kanchenjunga trekkingturen. Dels for at støtte og uddanne lokalbefolkningen i madlavning, simpel hygiejne og service - men selvfølgelig også for at forsøge at opnå så højt niveau på vores egen gruppe som muligt.
Men du skal beregne at det stort set alene er muligt at spise nepals nationalret, dvs. alene lokal mad som Dal bhat på tehusene. Det er fantastisk nærende og klart det bedste at gå på. Men nogle finder det ensidigt og lige simpelt nok. Sådan er det, når man vil væk fra turistruterne.

Her kan du læse mere om Kanchenjunga lodges og Kanchenjunga tehuse

Sneleopard-program ved Kanchenjunga

WWF støtter Sneleopard-projektet ved Kanchenjunga, hvor man ved hjælp af GPS forsøger at finde ud af mere om sneleopardernes levevis. Kanchenjunga er et godt habitat for sneleoparder i Nepal grundet de høje og fjerntliggende bjerge og masser af fødedyr, som bharal, Blåfåret.

 

Kanchenjunga base camp højdekurver

Kanchenjunga blev først åbnet for turisme i 1988 og har siden udviklet sig til et populært trek for dem, som vil se noget specielt. Det er stadig langt fra alfarvej og er absolut ikke et turist-trek, hvilket antallet af vandrere også beviser.

Trekket går gennem rhododendronskov og op i den tidligere lukkede del af Tamur-dalen ind i de dybeste dale i Nepal og over 5.000 meters højde ved foden af Kanchenjungas mægtige nordside. Herfra over tre bjergpas til Kanchenjungas sydlige basislejr, hvor klima og naturen er væsentlig anderledes end ved den nordlige basislejr. Det er utroligt at se de forskellige landskaber på Nepals måske mest varierede trek.

Turen er lang med mange stigninger og en noget hårdere end flertallet af vandreture i Nepal. Vi passerer enkelte skredområder, der kræver godt fordfæste, og dagene er en halv til en hel time længere end f.eks. på Manaslu og Everest trekkene. Men generelt er stierne gode, og trekket er ikke hårdere, end at det kan gennemføres af alle med lidt udholdenhed og eventyrlyst.

Samlet set er dette en af Nepals største trekkingture.

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen. 

Foredrag
Periode
Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
8. okt. 2020 kl. 19:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik