Makalu Base Camp trek

Til foden af verdens femtehøjeste bjerg - en af Nepals bedste gemte hemmeligheder!


Hvor mange skal i rejse
Rejseperiode
Afrejsedato
Pris fra
pr. person
 
1. maj. -
31. maj. 2024
24.998,-

18. sep. -
6. okt. 2024
27.798,-

7. okt. -
29. okt. 2024
29.398,-

30. okt. -
10. dec. 2024
27.998,-

16. mar. -
30. apr. 2025
23.898,-

1. maj. -
31. maj. 2025
22.998,-


Inkluderet

Fly og transport

 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Kathmandu-Tumlingtar retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og –afgifter på indenrigsflyene
 • Alle transfers og transporter i Nepal til programmet

Overnatninger

Overnatninger i delt dobbeltværelse

 • 4 nætter på hotel Marshyangdi i Kathmandu
 • 17 nætter i simple tehuse i enkle dobbeltværelser på trekkingturen

Mad

 • Morgenmad i Kathmandu, jf. program
 • Vand på trekkingturen, 5 liter i døgnet (vi har vandrensningsfiltre med)

Oplevelser

 • Lokale staff og sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer

Praktisk

 • Makalu-Barun National Park tilladelse
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu Informationsmateriale om Nepal - praktiske oplysninger og pakkelister
 • 10% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken og Danske lægers Vaccinationscenter
 • 10% rabat på kort og rejsebøger i Nordisk Korthandel
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

Ikke inkluderet

 • Enkeltrejseforsikring/Årsrejseforsikring hvor afbestillingsforsikring op til 30.000 kan tilkøbes. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afbestillingsforsikring 
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Mad udover det nævnte (beregn 150-250,- pr dag) 
 • Drikkepenge (Beregn ca. 120 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Tilkøb

Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Dunjakke i Nepal til trekkingturen
Pris fra 650 kr.
pr. person
Dunsovepose til trekkingturen
Pris fra 398 kr.
pr. person
Praktisk information

Sæson for rejser til Nepal

Jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Vejret i Nepal

Type: Individuel

Dette er en individuelt, skræddersyet rejse med daglig afrejse. I Kipling Travel arbejder vi med personlig rådgivning og service ud fra vores ønske om at skabe så komplette og gode rejser, som overhovedet muligt. Det handler om forventningsafstemning og tryghed på rejsen.

Ring på 47 16 12 20 for at høre mere.

Profil for Makalu Base Camp trek

Makalu er verdens femte højeste bjerg og ligger i den østligste del af Nepal. Makalu ligger isoleret i en egn, der kun ser ca. 900 trekkere om året.

5.500

meter

530

start højde

4.800

højeste sovehøjde

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad

 • Fysik, kondition og højder:

  D (Middel+)

Fysik, kondition og højder: D
Kræver god fysisk form

Yderligere information om Makalu Base Camp


Porter i Nepal

Trekking- og vandreturene i Nepal er helt vidunderlige og en stor og fantastisk oplevelse, men de kan også være anstrengende, afhængig af ruten. Var det ikke for de dygtige sherpa-guider og bærerne samt på teltturene også køkkenholdet, ville det være nær umuligt at gennemføre for de fleste af os. Derfor er det vigtigt at skabe gode og rimelige rammer for bl.a. bærernes forhold. Bærervelfærd er vigtigt for os, da vi gennem mere end 30 år i bjergene har set adskillige eksempler på for dårlige kår for bærere/portere rundt om i verdens bjergegne.

 

Der findes gudskelov efterhånden en håndfuld organisationer, der sikrer bedre forhold for højde-arbejderne rundt om i verden. Det gælder bl.a. ”International Porter Protection Group” (IPPG), som vi har støttet i Kipling Travel, og KEEP der bl.a. har arbejdet for bærernes vilkår i Nepal.

Hverken arbejdsforhold eller løn i Nepal er eller bliver (i alle fald ikke foreløbigt) som her i Danmark. Det betyder dog ikke, at vi skal stoppe med at presse på for at sikre de bedst mulige forhold og hele tiden være med til at rykke grænserne en smule samt udfordre vores samarbejdspartnere rundt om på kloden. Det gør vi gennem vores CSR-arbejde og omfattende Code of Conduct, som skal underskrives af alle, som vi arbejder med.

 

Nogle af indsatserne i Nepal er:

 

 • Vi leverer nødvendigt trekkingudstyr som støvler, jakker, fleecehætter, sokker og briller på vandreture i store højder.
 • Løn ift. TAAN (Trekking association of Nepal), så ingen skal leve af drikkepenge alene
 • Bærere skal være myndige, dvs. over 18 år, så der ikke kan være tale om børnearbejde
 • Mad og overnatningsbudget udover løn
 • Ekstra madbudget på de helt høje ture og toppe
 • Bærerne er forsikret på en bulk- dvs. fællesforsikring. Vi dækker også deres læge- og transportudgifter etc., hvis de får en skade eller bliver syge undervejs
 • Vi har et lille førstehjælpssæt med til staff
 • Nødvendige briefinger samt kurser om hygiejne og bæredygtighed. Typisk en gang årligt
 • Vi forsøger at lade dem arbejde sig op til at blive assisterende guider og ultimativt sherpa-guider, såfremt de har evne og lyst. Her sponsorerer vi alle nødvendige kurser (samt evt. briller), inklusive guide-licensen.

 

Du kan læse mere om Kipling Travels tanker om bæredygtighed her

Makalu trekking

Sværhedsgrad:

Sværhedsgraden på Makalubasecamp er godt og vel middelgrad, altså D, svarende til Everest Base Camp inkl Gokyo. Der vandres typisk 5-7 timer dagligt inklusive pauser. Stigningen til Khongma og ikke mindst overskridningen af Shipton passene og højdedagene ved Makalu base camp er anstrengende og tager formodentlig 9-10 timer.

Stierne er mestendels gode og stigningerne er til at overse. Du vil på Makalu få hele aspektet af Nepal med. Makalu base camp rummer det hele og kan bare ikke anbefales for meget - og så er der blot under 950 trekkere årligt (2019 tal).

Bærereog bagage

Du skal ikke bære bagagen selv. I Kathmandu udleverer vi en stor rejsetaske, som du kan pakke al dit tøj ned i. Denne bliver båret af bærere og/eller ladsdyr, hvorfor du selv kun bærer en dagtursrygsæk med typsk omkring 4-6 kg.

Tehusene på Makalu

Vi bor på de simple tehusene, som er enklere grundet den minimale turisme noget simplere, end på Everest og Annapurna - men det er også et unikt trek. Vi tager nogle "sikkerheds" telte med, hvis der er fyldt på tehusene. 

Dette program giver den bedst mulige indsigt i Makalu. Det skal bemærkes, at Makalu altide er et decideret Adventure-trek, hvorfor der formodentlig vil komme ændringer under rejsens forløb. Du er altid velkommen til at kontakte Kipling Travel for yderligere oplysninger. 

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen.

Makalu Barun National Park

Det store beskyttede område ”Makalu-Barun National Park and Conservation Area” er et af Nepals mest eventyrlige områder. Diversiteten er ganske simpelthen enorm. Kort fortalt lever her 60% af Nepals blomstrende planter (i alt 3.000 plantearter, heraf 25 forskellige rhododendronarter), 50% af Nepals 856 fuglearter, 45% af pattedyrelivet (i alt 88 arter), 43 af Nepals krybdyr (43 arter). Og over turens forløb, der i fugleflugtslinie ikke er mere end knap 50 km, rejser landskabet sig fra under 500 meter til ca. 8.500 meter – altså 8.000 meters stigning.

Dette, iblandet det lave besøgstal, gør Makalu trekket til en ganske speciel oplevelse. Vi har vandret i området jævnligt siden 1989 og kan ikke anbefale Makalu nok.

 

Makalu 8.463 meter

Navnet stammer fra Mahakala, der betyder ”Den Store Sorte” eller fra Mahalangur, der betyder ”De store abers bjerge”. Makalu har alle aspekter af triumf og tragedie over sig. Det var Franskmændenes bjerg, og i 1955 besteg stort set hele det franske hold Makalu, der stadig betegnes som en svær 8.000’er.

Af danske ekspeditioner, har Michael Strynø forsøgt sig i april 1997 og nåede 7.300 meter. Dansk Makalu Ekspedition forsøgte sig i efteråret 1997 og nåede 7.400 meter; på ekspeditionen omkom Per Lyhne. I maj 1999 besteg Michael Knakkergaard Jørgensen Makalu i flot stil, men han omkom på tragisk vis på nedvejen, da rebet knækkede. Makalu har haft den største told af menneskeliv af alle Himalaya-bjerge. Nær base camp sidder en smuk lille mindeplade, som vi selvfølgelig besøger.

 

Miljø, kultur og lokal indflydelse

De seriøse trekkingoperatører arbejder ud fra rimelige og gennemtænkte miljømæssige krav. Guider og hjælpere (sherpaer/portere) skal have ordentligt udstyr og forsikres forsvarligt. Det lyder jo alt sammen meget selvfølgeligt, men fakta er, at konkurrencen om at være billigst og gøre tingene så billigt som muligt, kan betyde, at bærere dør i snestorme, fordi de ikke har det nødvendige udstyr og de nødvendige forsyninger. Manglende overholdelse af de minimale miljøkrav kan tillige betyde, at den sparsomme beplantning bruges som brænde og udryddes (med erosionsproblemer til følge), og at folks affald flyder alle vegne. Alt dette er en gammel problemstilling, som mange ser som et billigt marketingtrick, men der kan i det små gøres en forskel. I Kipling Travel har vi over 30 års Himalaya-erfaring, og vi er aktive i og støtter kulturforeninger og en række lokale NGO-baserede foreninger som IPPG, KEEP. Derfor vil vi også gerne slå til lyd for gode råd til den rejsende. Derfor bør afsnittet i informationsmaterialet, der fremsendes ved rejsebestilling, læses med omhu.

Kipling Travel og Nepal
Danmarks største ekspertise på rejser til Nepal. Helt uden at ryste på hånden siger vi, at vi dels har Danmarks største udvalg i rejser og trekkingture i Nepal - og sågar hele Himalaya - men også den største ekspertise grundet vores utallige rejser i Nepal. 
Vi har selv rejst intensivt i Nepal siden 1987 og det er efterhånden blevet til utallige rejser i landet. Dels har vores rejseledere den største ekspertise, med samlet langt over 100 rejser og trekkingture i Nepal. Vores rejseledere tæller de største eksperter inden for Nepal. Kort sagt finder du hos os en unik ekspertise på Nepal, og det er grunden til at vi tør kalde os eksperter.

Forbehold og ændringer
Rejserne i dette Manaslu program, er en Adventure-rejse i yderste potens, hvorfor vi tager forbehold for ændringer - for de vil stort set altid komme. Kipling Travel og vore samarbejdspartnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Vi er naturligvis underlagt lokale forhold, herunder force majeure-situationer, politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre fuld gennemførelse af vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen, og programpunkter kan risikere at udgå. Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

 

Makalu er kort og godt et bjerg, der tiltrækker, blikket og grundet sine smukke lyserøde farve fanger interessen på næsten mystisk vis. For Makalu ligger godt isoleret, bag adskillige bjergpas, langt fra landsbyer og civilisation. Det er et storslået trek gennem den Arun og Barun til foden af Makalu, verdens femtehøjeste bjerg.

Forsikring og Nepal

Hvis du bliver alvorligt syg eller kommer til skade, kan man blive evakueret af en helikopter med forsikringens og lægelig godkendelse.

Men ved helt almindelig og lettere udmattelse, lettere højdeproblemer, kulde, træthed osv., er man ikke syg. Og så skal du selvfølgelig have resten af oplevelserne med, nemlig ved at ved at gå ned med fuld hjælp fra os. Med andre ord er helikoptere kun til absolut nød og efter lægelig godkendelse.

 

Og så en lille bøn og ord til overvejelse

Det er desværre blevet halvnormalt at hyre en helikopter ned til eks. Lukla eller Kathmandu. Enten fordi det er koldt, man er småtræt eller tror, trekkingturen er “færdig”, blot fordi grænsen er nået. Men for det første mister lokale arbejde, miljøet presses til det yderste. For det andet er trekket slet ikke overstået. Hele vejen ned ad den anden rute, hvor det bliver varmere fra dag til dag, er både spændende og enormt smukt. Det hører helt klart med til den samlede oplevelse.

Der skal siges, at der kun er meget få Kipling-deltagere, der flyver ned, men desværre er det samlet set blevet en relativ "ny normal" - og det skal ændres.

Hvis du vælger at forlade trekkingturen før tid, er overnatninger, transport og forplejning naturligt for egen regning. Og husk, at vejen er målet. Nogle glemmer det undervejs, og det er synd, for der ligger store oplevelser og venter hele vejen ned igen.

Vil du høre mere om rejsen?