Antal dage: 23
Priser fra: 25.998,-
Rejseform: Grupperejse
Næste rejse: 14/10/2020

Se priser & book

Makalu Base Camp trek

Til foden af verdens femtehøjeste bjerg - en af Nepals bedste gemte hemmeligheder!Fra København flyver vi mod Kathmandu.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Ved ankomsten får vi en herlig modtagelse, hvorefter vi kører gennem Kathmandus gader til Hotel Marshyangdi.

Vi har samarbejdet med Hotel Marshyangdi siden foråret 1991, bare et halvt år efter åbningen, og Marshyangdi er efterhånden en berømt "Old Runner" i Thamels Paknajol kvarter. Marshyangdi er et 3-stjernet hotel, som byder på det hele i god turistklasse - og atmosfæren er endnu bedre - og de kender os, for Marshyangdi er vores hjem i Kathmandu. Værelserne er pæne, der er en dejlig lille have, en restaurant, kaffeshop og bar samt en tagterrasse, hvorfra der er udsigt til Himalayas mægtige bjerge.

I Kathmandu er der tid til at købe ind, inden vi skal på sightseeing og videre ud i bjergene. Inden aftensmaden afholder vi et informationsmøde om turen.

Morgenmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
Makalubasecamp

Tidlig morgen kører vi til lufthavnen og tager et fly ca. 50 minutter østpå langs Himalaya, hvor vi i klart vejr har udsigt til Shisha Pangma, Cho Oyu, Lhotse, Everest og Makalu, for bare at nævne de kendte. Efter en smuk flyvetur lander vi i den brede dal, hvor Tumlingtar ligger smukt på en stor flad slette i sølle 470 meters højde.

Vi møder vores jeep og begynder køreturen på ca. 4 timer nordover med fine udsigter til Chamlang og Makalu. Ved ankomsten til Num står vores hold af Sherpa guider klar til at modtage os. Afhængig af ankomsttidspunktet besøger vi måske det lille ydmyg Hotel Arun og ejeren, Tileswor, som vi har besøgt jævnligt de seneste 14 år.

Morgenmad er inkluderet.

Lodge
Tehus
Fra Tumlingtar til Num

I dag begynder trekket, og vi starter ad en smal, stejl og glat sti, som zigzagger mellem terrassemarker, inden vi dykker ned i junglen, hvor stien ender ved Arun flodens brusende og voldsomme vande i kun 689 meters højde. Det er en heftig nedstigning til den mildt sagt brusende flot. 

Herfra går det opad hele vejen til Makalu base camp. Vi kommer op på en bedre, men ikke mindre stejl sti, der fører os til landsbyen Rumruma. Her flader stien ud, og vi går nu gennem terrassemarker med boghvede. Kort herefter ankommer vi til Sedua (Sepa) beliggende på Murmi Danda højderyggen i 1.510 meters højde.

Seduwa hedder Sepa på tibetansk, hvilket betyder ”rydning i skoven”. Landet Sepa, hedder det sig i mytologien, er ”et vidunderligt land, beboet af stærke bjergguder”. Sepa var traditionelt den største by i nærheden af Beyul Khembalung, den skjulte dal. Indbyggerne er blandet Rai og Sherpa.

Vi overnatter i tehuset i Seduwa.

Tid
5-6 timer
Op
810 m.
Ned
800 m.
Distance
8 km.
Lodge
Tehus
Sedua, Seduwa

I dag forlader vi Arun dalen og vandrer ind i Kasuwa dalen, hvor vi følger højderyggen mellem Iswa og Kasuwa floderne. Vi kommer langsomt op til det lille, stejle bjergpas, Chyaksi Danda, som topper i 1.959 meters højde, hvor der ligger en lille skole. Herefter fortsætter vi langs højderyggen gennem Gang og Hindrungma, og vi besøger et lille nybygget kloster ved Robesha. Herfra dominerer skoven landskabet, og alt er grønt og smukt.

Vi ankommer til Tashigaon i 2.100 meters højde, "Den lykkelige Landsby", hvor de fleste oprindelige huse er bygget af tømmer med bambustage. I dag er der dog lige så mange stenuhse i Tashigaon. Byen er primært beboet af Sherpaer og Bhotias (tibetanere). Området er fabelagtigt spændende set med historiske, religiøse og antropologiske øjne, og Hildegard Diemberger (datter af den verdensberømte bjergbestiger, Kurt Diemberger, der bl.a. har besteget Makalu) har lavet en spændende film om Tashigaon og et hav af artikler. Tashigaon er sidste landsby inden base camp.

Tid
5-6 timer
Op
700 m.
Ned
100 m.
Distance
8 km.
Lodge
Tehus
Tashigaon landsby i Nepal

I dag bliver blandt de hårdere dage på ruten med ca 1.500 meters stigning. Vi krydser nogle mindre elve og kommer ind i et tæt skovområde, hvor der vokser en gudsvelsignelse af orkideer og andre snyltere på træerne. Vandringen er stejl, og stien er set bedre. Vi kommer til en knold i ca. 3.100 meters højde, og landskabet åbner sig mere, inden vi går ind i selve nationalparken ved Unisha.

Trætte ankommer vi til toppen af Kongma Danda, hvor vi fortsætter ned til det lille tehus, beliggende i en lille saddel. Kongma er et råt sted; men mod vest ligger Iswa dalen med Chamlang og lidt over tehuset kan vi se den smukke Makalu, der rejser sig mod himlen. Men endnu bedre – mod øst ligger en lille grotte, og der er et fald på 1.000 meter til dalbunden. Lidt oppe ad bakkedraget kan man i horisonten se verdens tredjehøjeste bjerg, Kanchenjunga, hvis top tårner hele 8.598 meter.

Tid
6-8 timer
Op
1.380m.
Distance
7 km.
Lodge
Tehus
Kongma La til Dobate

Efter gårsdagens store 1.400 meter stigning tager vi en akklimatiseringsdag på højderyggen ved Kongma Danda. Vandring langs højderyggen giver god højdetilvænning og utrolige panoramaudsigter til omkringliggende kæmper, vi satser på at gå gennem minirhododendronerne til lige knap 3.900 meters højde og få et kig ned i Iswa-dalen (Isuwa), hvor Klavs Becker-Larsen opholdt sig på sin legendariske "Snemands-ekspedition" på udkig efter Yetien samt for at indsamle dyr til Zoologisk museum tilabge i 1959.

Overnatning på den lidt eksponerede højderyg med udsigt til Kanchenjunga og Sikkim i øst og de vilde Mahakalibjerge i vest.

Lodge
Tehus
Østnepalesere på Makalu trek

De sidste par dage har vi vandret gennem den tempererede zone (2.500 meter – 3.500 meter), hvor man kan være heldig at se ulve, Himalaya Thar, den lille smukke moskushjort, og den vævre røde panda. I dag bevæger vi os ind i den sub-alpine zone (3.500 meter – 4.000 meter), og vi bemærker, at landskabet langsomt ændrer sig, efterhånden som vi nu kommer ind i flyveegernet, væselet (brud) og murmeldyrets habitat. Der er dog ingen garanti om at møde de lyssky væsner, men vi holder et vågent øje, når vi bevæger os langs stierne gennem landskabet.

Vi skal over Shipton-bjergpasset i 4.229 meters højde, som faktisk består af to (tre) pas, Keke La 4.229 meter og Tutu La 4.183 meter. Overgangen er ofte den vanskeligste på hele Makalu-trekket og kan være drilsk i dårligt vejr og endda umulig, hvis der er meget sne. Desuden kræver det absolut stedkendte guider, da området er stort og vildt – og betagende smukt.

Fra tehuset går det hårdt op på første knold, hvorefter en af Himalayas smukkeste stier følges. Højt på bjergryggen følger vi stien, der zigzagger henover selve topgraten. Vi kommer hurtigt op i det lille pas, Gongru La, behængt med bedeflag, og her får vi herlige udsigter til Kanchenjunga, dets smukke nabo, Jannu, Chamlang, Peak 6 (Nephu) og selvfølgelig Makalu. I tilfælde af dårligt vejr bliver hele kammen ofte indhyllet i tæt tåge, der gør landskabet troldsk og næsten uhyggeligt.

Vi kommer til den første af højsøerne, Sanu Pokhari (Lille sø), som ligger i 3.383 meters højde. Derefter går det over det første af to pas - Tutu La, 4.429 meter. Godt 500 meter under passet kommer vi til Thulo Pokhari, 4.250 meter (store sø), der ligger smukt i det vilde landskab. Vi går langs den nærmest magiske sø og går kort, men stejlt, op til Keke La, 4.183 meter. Mod nord ligger bjergene i Tibet, og der er ikke mange km. til grænsen. Vi går stejlt nedad glatte stier i bjergfyr og lav rhododendronskov til lysningen Dovate, som ligger i 3.800 meters højde.

Tid
6-8 timer
Op
920 m.
Ned
600 m.
Distance
8 km
Lodge
Tehus
Flod ved Dovate BARUN DALEN

Dagens sti snor sig nedad gennem små canyons og tæt skov til Barun flodens smukke vande. Vi er endelig i Barun dalen, der ligger for afsondret til almindelig beboelse, men også for fjernt for de fleste jægere, hvorfor dyrelivet er rigt her. Hurtigt kommer vi til en lysning, der hedder Zanthe, hvorefter vi skal over et langt, forræderisk jordskred. Kort efter krydser vi den lille elv for at komme til Yang Lhe 3.595 meter, hvor der er en lille gompa, kloster.

Landskabet er dagen igennem blevet mere alpint, vegetationen er lavere, og på alle sider er vi omgivet af store bjerge. Vi fortsætter til næste sæterplads, Neh Kharka 3.700 meter, en god times gang fra Yang Lhe.

Den store klippe foran, Ama Puchung, ligner et ansigt fra den ene side og en gravid kvinde fra den anden. Højt over os ses to bjerghuler, som er en del af Khembalung-landet. Det siges at Guru Rinpoche (som førte buddhismen til Tibet) boede i hulen, og at han lavede den lille gang mellem de to grotter. For hinduerne er det ene øje, Shivas, det andet hans hustrus, Pavarti og imellem ses deres søn, Ganesh (man kan ane elefantsnablen mellem de to øjne). 

Tid
5-6 timer
Op
430 m.
Ned
530 m.
Distance
10 km.
Lodge
Tehus

Da vi efterhånden er kommet op, hvor den tynde luft virkelig kan mærkes, tager vi en akklimatiseringsdag ved Yangle Neh Kharka, så kroppen får en chance til at vænne sig til højderne, inden vi fortsætter. Vi akklimatiserer bedst ved let motion, så vi bruger noget af dagen på at prøve at finde en sti op til hulerne, så vi kan besøge den krystalhvide kvarts-grotte, der efter signende skulle ligge her.

Der er rig mulighed for at slappe af ved li den her smukke del af Barundalen og nyde de fabelagtige udsigter i løbet af dagen.

Lodge
Tehus

Efter morgenmaden krydser vi Barun floden og går jævnt opad gennem det sidste skovstykke, inden vi kommer ind i den ægte og ultra smukke høje Barun dal. Her løber vandfald ned ad de gigantiske klipper og småfugle synger i krattet. Himalaya bliver ikke bedre!

Vi går gennem Ripu Maidan i 3.975 meters højde og fortsætter til Tadosa (binde hest), hvor hinduguden Shiva bandt sin ganger. Langsomt kommer vi til Langmale (Mas Kharka), som ligger i 4.220 meters højde. Her ligger et lille kerosene-depot og et lille tehus.

Vi er midt i højbjergene i den smalle og meget stejle dal.

Dagen er en halv hviledag på grund af højdestigningen.

Tid
4-6 timer
Op
520 m.
Distance
11 km.
Lodge
Tehus
Barun dalen i Nepal

Dalen går fra en V-formet smeltevandsdal til en U-formet gletcherdal. Vi går over den lille ryg og kommer til Lower Barun glaciers endemoræne og fortsætter til Merak. Vi kommer langsomt ud på et stort bredt plateau, hvor Sherhson ligger i 4.710 meters højde. Efter et hvil går det nordpå opad græseng, hvor der ofte ses sangdrosler.

Efter en lille times tid går vi ned og krydser den lille elv for at komme over til Makalu Base Camp, 4.800 meter. Græsengen hedder lokalt Tengma og ligger nær en lille gletchersø og umiddelbart ud for Makalus 3.000 m. høje sydvæg!

Afhængig af højdepåvirkningen overnatter vi her eller i Shershon. Vi er ved turens landskabelige klimaks – og verdens femtehøjestebjerg overstråler det hele!

Vi overnatter formodentlig i Shershong ved den brede sletteagtige dal.

Tid
5-6 timer
Op
580 m.
Distance
9 km.
Lodge
Tehus
Makalu base camp

Tengma er udgangspunktet for ekspeditioner til Makalu og Baruntse og er original basislejr fra den franske Makalu ekspedition i 1955, hvor alle kom på toppen.

Det ville være synd ikke at planlægge en ekstra dag i disse omgivelser, så vi bliver selvfølgelig i Makalu Base Camp og tager nogle dagsture herfra. Turmulighederne er ret fantastiske, og skulle man vælge at slappe af ved foden af Makalu, bliver man nu heller ikke snydt!

En af de flotteste ture, fortsætter op mod Barun gletcheren, hvor vi følger moræneryggen forbi den smukke gletchersø og drejer ind i en bred, gold og åben dal. Her stråler Makalu med dens enorme sydvæg over vore hoveder, og for enden af dalen står ikke mindre end verdens højeste bjerg, Mt. Everest 8.848 meter samt verdens fjerdehøjeste bjerg, Lhotse 8.501 meter. Desuden kan vi længere oppe i dalen se Baruntse 7.129 meter og vejen ind over den svære ekspeditionsrute ad Sherpani Col og West Col. Everest ser ganske anderledes ud fra denne vinkel, da vi ser den store, sjældent besøgte og sværeste side, Kangshung Face. Vi kan tydeligt se Sydpasset og den faktiske rute ad den klassiske vej til toppen.

Er man til lidt hårdere vandring og er super akklimatiseret, har vi mulighed for at gå op på Makalus sydøst grat til knap 6.000 meter og få samme udsigter.

Lodge
Tehus
Makalu base camp

Vi går en lang, men let dag, fra base camp og de højalpine områder via Langmale. Vi vandrer langs Barun-dalens smukke bjergvægge til første tehus i Yang Lhe Kharka, som ligger i 3.595 meters højde. Det er et herligt overnatningssted med smukke udsigter, og har vi tid, besøger vi Yang Lhe karkhas lille kloster senere på dagen.

Vi er på vej tilbage gennem den utrolige Barun-dal efter nogle højalpine dage.

Tid
6-7 timer
Op
122 m.
Ned
1.214 m.
Distance
16 km.
Lodge
Tehus
Langmale

Vi fortsætter ud af Barun-dalen og overnatter ved tehuset nær lysningen i Dovate, som ligger i 3.500 meters højde nær Shipton bjergpassene.

Her har vi sidste nat i Barun-dalen.

Tid
6 timer
Op
640 m.
Ned
412 m.
Distance
9 km.
Lodge
Tehus
Makalu trek Nepal

I dag krydser vi Shipton-bjergpassene, hvor det kan være svært at kende landskaberne fra den anden vinkel. Det er stadig vandring i særklasse, og ingen vil blive skuffede. På den anden side af passene kommer vi igen til Khongma Danda igen.

Tid
6-7 timer
Op
600 m.
Ned
852 m.
Distance
8 km.
Lodge
Tehus
Shipton pass

Fra tehuset vandrer vi til toppen af Khongma Danda og ned gennem den smukke, åbne Unisha nationalpark. Vandringen bliver langsomt stejlere, og vores rute tager os igen ad tvivlsomme stier, der bærer tydeligt spor af, at området er tyndt betrådt. 

Herfra vandrer vi igen gennem tæt, frodigt skovområde, der er rigt på okideer. Vi krydser nogle små elve, inden det for anden gang er tid til at bo i den herlige landby Tashigeon. 

Tid
4-5 timer
Op
80 m.
Ned
1.450 m.
Distance
7 km.
Lodge
Tehus
Ud af højlandet og til Kathmandu

Vi forlader "Den lykkelige landsby" Tashigeon med de charmerende småp huse og farverige folk. Vi vandrer op gennem den frodige, grønne skov, inden vi rammer højderyggen af Chyaksi Danda bjergpasset, som vi følger mellem Hindrungma og Gang. Herfra går det skånsomt nedad mod Kasuwa dalen, hvor vi vandrer mellem Siwa og Kasuwa floderne, indtil vi igen har bevæget os en i den smukke Arun dal. Vi overnatter i Sedua på Murmi Danda højderyggen i 1.510 meters højde.

Tid
4-5 timer
Op
150 m.
Ned
700 m.
Distance
9 km.
Lodge
Tehus
Østnepalesisk familie

Trekket lakker mod enden, og i dag tager vi hul på den sidste dag i vandrestøvlerne. Vi vandrer fra Sedua tilbage mod Num ad flade stier gennem smukke terassemarker, indtil vi når landsbyen Rumruma. Herfra bliver stierne stejlere og ender ved Arun floden, hvor vi følger en anden sti gennem det dybe, grønne junglelandskab.

Efterhånden som junglen trækker sig tilbage, fortsætter vi ad stejle, små stier, der zigzagger mellem et åbent landskab af terassemarker. På en god dag er der udsigt til Makalu, Chamlang, Nephu og alle bjergene ind mod Khumbu. Stierne fører os tilbage til Num, hvor vores eventyr startede uger tidligere.

Ankomst Tumlingtars store flade slette og sidste nat i tehus.

Tid
5 timer
Op
800 m.
Ned
810 m.
Distance
8 km.
Lodge
Tehus
Arundalen

Efter et stort trek går det nu tilbage mod Kathmand. Vi skal tilbage med flyet mod Kathmandu, og turen går enten via Nepals næststørste by, Biratnagar, beliggende på grænsen til Indien, eller også direkte. Ved ankomsten tager vi tilbage til Hotel Marshyangdi.

Eftermiddagen fri i Kathmandu.

Morgenmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
Tunlingtar fly

Vi har et par dage i herlige Kathmandu i tilfælde af forsinkelser fra Makalu base camp trekket, og der er masser at at tage sig til i denne herlige by. Enten kan man tage ud og se nye steder som Bhaktapur, Bungamati, Thimi eller Nagarkot, eller bare slappe af i byen og købe de sidste ting man ikke nåede i starten inden trekket.

Skøn fridag i Nepals hovedstad.

Morgenmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
Pashupatinath i Kathmandu

Vi har hele dagen i Kathmandu til egne gøremål efter det store Makalutrek. 

Morgenmad er inkluderet.

Lodge
Hotel
Swayambunath i Kathmandu

Det er med vemod vi tager til lufthavnen for at sige farvel til Nepal.
Med fly fra Kathmandu til København med ankomst samme aften.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Makalutrek
Afrejse
Pris
 
14. okt. 2020
25.998,-


INKLUDERET

 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Kathmandu-Tumlingtar retur
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Transfer og transport
 • Lokale engelsktalende guider og staff
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse i Kathmandu
 • Morgenmad i Kathmandu
 • Rundtur i Kathmandus gamle bydel
 • Entreer ved seværdigheder
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Køkkenhjælp (vi har egen privat kokke-hjælper med på trekkingturen som hjælper tehusene med hygiejne og ikke mindst tilberedning af maden til gruppen)
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Overnatning i simple tehuse i enkle dobbeltværelser på trekkingturen (vi har telte med som back up)
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • Restricted Area Permit
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Vand på trekkingturen, 5 liter i døgnet (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Informationsmateriale om Nepal - praktiske oplysninger og pakkelister
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meters højde. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Mad udover det nævnte (beregn 200,- pr dag) og ersonlige udgifter
 • Drikkepenge (Beregn 110-120 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Gruppestørrelse: 9-14 deltagere

Sværhedsgrad: D god akklimatisering

Højde: 530 - 5.500 meter (højeste sovehøjde er 4.800 meter)

Type: Trekkingtur med overnatning i simple tehuse - med dansk rejseleder

Pakkeliste: Trekking 

Makalu trekking

Sværhedsgrad:

Sværhedsgraden på Makalubasecamp er godt og vel middelgrad, altså D, svarende til Everest Base Camp inkl Gokyo. Der vandres typisk 5-7 timer dagligt inklusive pauser. Stigningen til Khongma og ikke mindst overskridningen af Shipton passene og højdedagene ved Makalu base camp er anstrengende og tager formodentlig 9-10 timer.

Stierne er mestendels gode og stigningerne er til at overse. Du vil på Makalu få hele aspektet af Nepal med. Makalu base camp rummer det hele og kan bare ikke anbefales for meget - og så er der blot under 950 trekkere årligt (2019 tal).

Bærereog bagage

Du skal ikke bære bagagen selv. I Kathmandu udleverer vi en stor rejsetaske, som du kan pakke al dit tøj ned i. Denne bliver båret af bærere og/eller ladsdyr, hvorfor du selv kun bærer en dagtursrygsæk med typsk omkring 4-6 kg.

Tehusene på Makalu

Vi bor på de simple tehusene, som er enklere grundet den minimale turisme noget simplere, end på Everest og Annapurna - men det er også et unikt trek. Vi tager nogle "sikkerheds" telte med, hvis der er fyldt på tehusene. 

Dette program giver den bedst mulige indsigt i Makalu. Det skal bemærkes, at Makalu altide er et decideret Adventure-trek, hvorfor der formodentlig vil komme ændringer under rejsens forløb. Du er altid velkommen til at kontakte Kipling Travel for yderligere oplysninger. 

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen.

Makalu Barun National Park

Det store beskyttede område ”Makalu-Barun National Park and Conservation Area” er et af Nepals mest eventyrlige områder. Diversiteten er ganske simpelthen enorm. Kort fortalt lever her 60% af Nepals blomstrende planter (i alt 3.000 plantearter, heraf 25 forskellige rhododendronarter), 50% af Nepals 856 fuglearter, 45% af pattedyrelivet (i alt 88 arter), 43 af Nepals krybdyr (43 arter). Og over turens forløb, der i fugleflugtslinie ikke er mere end knap 50 km, rejser landskabet sig fra under 500 meter til ca. 8.500 meter – altså 8.000 meters stigning.

Dette, iblandet det lave besøgstal, gør Makalu trekket til en ganske speciel oplevelse. Vi har vandret i området jævnligt siden 1989 og kan ikke anbefale Makalu nok.

 

Makalu 8.463 meter

Navnet stammer fra Mahakala, der betyder ”Den Store Sorte” eller fra Mahalangur, der betyder ”De store abers bjerge”. Makalu har alle aspekter af triumf og tragedie over sig. Det var Franskmændenes bjerg, og i 1955 besteg stort set hele det franske hold Makalu, der stadig betegnes som en svær 8.000’er.

Af danske ekspeditioner, har Michael Strynø forsøgt sig i april 1997 og nåede 7.300 meter. Dansk Makalu Ekspedition forsøgte sig i efteråret 1997 og nåede 7.400 meter; på ekspeditionen omkom Per Lyhne. I maj 1999 besteg Michael Knakkergaard Jørgensen Makalu i flot stil, men han omkom på tragisk vis på nedvejen, da rebet knækkede. Makalu har haft den største told af menneskeliv af alle Himalaya-bjerge. Nær base camp sidder en smuk lille mindeplade, som vi selvfølgelig besøger.

 

Miljø, kultur og lokal indflydelse

De seriøse trekkingoperatører arbejder ud fra rimelige og gennemtænkte miljømæssige krav. Guider og hjælpere (sherpaer/portere) skal have ordentligt udstyr og forsikres forsvarligt. Det lyder jo alt sammen meget selvfølgeligt, men fakta er, at konkurrencen om at være billigst og gøre tingene så billigt som muligt, kan betyde, at bærere dør i snestorme, fordi de ikke har det nødvendige udstyr og de nødvendige forsyninger. Manglende overholdelse af de minimale miljøkrav kan tillige betyde, at den sparsomme beplantning bruges som brænde og udryddes (med erosionsproblemer til følge), og at folks affald flyder alle vegne. Alt dette er en gammel problemstilling, som mange ser som et billigt marketingtrick, men der kan i det små gøres en forskel. I Kipling Travel har vi over 30 års Himalaya-erfaring, og vi er aktive i og støtter kulturforeninger og en række lokale NGO-baserede foreninger som IPPG, KEEP. Derfor vil vi også gerne slå til lyd for gode råd til den rejsende. Derfor bør afsnittet i informationsmaterialet, der fremsendes ved rejsebestilling, læses med omhu.

Kipling Travel og Nepal
Danmarks største ekspertise på rejser til Nepal. Helt uden at ryste på hånden siger vi, at vi dels har Danmarks største udvalg i rejser og trekkingture i Nepal - og sågar hele Himalaya - men også den største ekspertise grundet vores utallige rejser i Nepal. 
Vi har selv rejst intensivt i Nepal siden 1987 og det er efterhånden blevet til utallige rejser i landet. Dels har vores rejseledere den største ekspertise, med samlet langt over 100 rejser og trekkingture i Nepal. Vores rejseledere tæller de største eksperter inden for Nepal. Kort sagt finder du hos os en unik ekspertise på Nepal, og det er grunden til at vi tør kalde os eksperter.

Forbehold og ændringer
Rejserne i dette Manaslu program, er en Adventure-rejse i yderste potens, hvorfor vi tager forbehold for ændringer - for de vil stort set altid komme. Kipling Travel og vore samarbejdspartnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Vi er naturligvis underlagt lokale forhold, herunder force majeure-situationer, politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre fuld gennemførelse af vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen, og programpunkter kan risikere at udgå. Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

 

Makalu er kort og godt et bjerg, der tiltrækker, blikket og grundet sine smukke lyserøde farve fanger interessen på næsten mystisk vis. For Makalu ligger godt isoleret, bag adskillige bjergpas, langt fra landsbyer og civilisation. Det er et storslået trek gennem den Arun og Barun til foden af Makalu, verdens femtehøjeste bjerg.

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Østergade 5, 8000 Aarhus
28. jan. 2020 kl. 18:15

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30

Dansk Himalaya historie
Restaurant MOMO Nepal, Sankt Jørgens Gade 116a, 5000 Odense
11. mar. 2020 kl. 19:00

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
14. mar. 2020 kl. 11:40

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
15. mar. 2020 kl. 11:40

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Axeltorv 5A, 4700 Næstved
17. mar. 2020 kl. 18:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik