Kiplings store kulturrundrejse i Nepal

Kultur rundrejse til Nepals største oplevelser - både de kendte såvel som ukendte seværdigheder. Med dansk rejseleder

 

Velkommen til en omfattende kultur rundrejse i Nepal. Vi skal opleve klassiske seværdigheder iblandet unikke seværdigheder og kulturvandringer i Kathmandudalen samt uden for Kathmandu. Oplev Kathmandu og Bandipur samt Pokhara - men også Tansen Palpa og Srijana, Buddhas fødeby, Lumbini og Chitwan nationalpark.

 

 

Tag med Kipling Travel ”bag facaden” af det, man normalt oplever i Nepal. Nepal er vores absolutte speciale og du vil komme godt ind i det spændende og komplekse land - fra højland til lavland.

En fantastisk kultur- og rundrejse! • Oplev Nepal fra lavland til højland med vores ekspertrejseleder
 • Nuwakot, den gamle kongeby med skolebesøg
 • Bandipur med udsigt til Manaslu, vi rejser til Bandipur på 10. år
 • Pokhara og Raniban over Fewa søen med udsigt til Annapurna
 • Mulighed for kortere gåture i verdens smukkeste natur og kultur
 • Chitwan nationalpark med elefantsafari på jagt efter næsehorn og tiger
 • Kiplings egen rute i Nepal, en af Nepals allerbedste kulturrejser!
1.

Fra København mod Kathmandu

Nepalrejse

Møde i Kastrup lufthavn for afrejse mod Kathmandu og Nepal.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

2.

Ankomst Nepal, Kathmandu

Swayambhunath-stupa

Ved ankomsten til Kathmandu er der en herlig modtagelse i lufthavnen og der køres til vores faste base midt i Thamel. Kathmandus absolutte centrum. 

Inden aftensmaden går vi en lille tur ned mod den gamle bydel og Kathesimbhu, der ligger midt mellem Thamel og Durbar Square. Kathesimbhu er en lille overset perle, men gennem alle årene et af vore mange små favoritsteder i byen. Selve stupaen er fra det 17. århundrede og en tro kopi af Swayambhunath (abetemplet). Rent faktisk betyder Kathesimbhu "Kathmandu Swayambhunath" og er oprindelig opført til alle dem, der ikke kunne gå den lange vej op til selve Swayambhunath.

Præcis som ved Swayambhunath er der i det nordøstlige hjørne, er to etagers hindu-tempel for Harati, gudinden for Skoldkopper.

Stupaen er fuldstændig omkranset af byen, dog med sit eget lille torv, hvor der er adskillige mandirs, en skole og det buddhistiske Drubgon Jangchup Choeling kloster, der tilsammen gør Kathesimbu til et helt klassisk og levende område, næsten som Kathmandu i gamle dage.

Vi går stille tilbage mod restauranten og senere tilbage til hotellet.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi eller tilsvarende

Frokost og aftensmad er inkluderet.

3.

Fascinerende Kathmandu - Pashupatinath, Bhoudanath og Durbar Square

Kathmandu byrundtur

Vi skal opleve Kiplings helt egen Kathmandu rundtur, hvor vi skal opleve hinduernes Pashupatinath og buddhisternes Bhoudanath – og sidst på dagen på et par timers byvandring i det helt gamle Kathmandu.

Efter morgenmaden køres til Pashupatihnath ved den lidt flade Bagmati-flods bred. I nepalesernes mytologi og religion er Pashupati (Shiva i form af beskytteren af kvæget) det vigtigste hindutempel og vi vil opleve utallige templer med smukke gyldne tage og hellige tiggermunke, sadhuer. Er der et sted i Nepal, vi kan få kulturchok, er det her.

Vi fortsætter til det store buddhistiske område ved Bhoudanath, er et af byens mest levende tibetanske områder - og endda uden trafik. Selve stupaen, der er Asiens største kom relativt godt igennem jordskælvet, men den øverste top er pillet af og genopføres på samme smukke vis. Hele området ved Bhoudanath er den tibetansk-buddhistiske kulturs arnested med dusinvis af klostre, munke og kunsthåndværkere.

Fra Bhoudanath køres til den gamle del af Kathmandu og Basantapur - eller bedre kendt som Durbar Square, der fremstår som et som et af de primære området for den fantastiske Newar-arkitektur. Selv efter jordskælvet, hvor Kasthamandap og de tre solitære og prominente templer på selve pladsen skal genopbygges, er der meget smukke og fine bygninger tilbage. Blandt andet Durbar Squares største hindutempel, Taleju samt ikke mindst Kumari, den levende gudindes hus. Vi kan være heldige at få et glimt af Kumarien inde fra gården i templet.

Vi skal på en vandretur på ca 1,5 km, som tager en times tid eller deromkring. Fra Durbar Square, går vi ned mod hedengangne Kasthamandap og Maru Devi og går mod Tachachal ad Kathmandus fineste gader, eller som det meste af byen var for blot en 15-20 år siden. Efter få hundrede meter kommer Bhimsen templet fra 1655 og vandkilderne, hvor vi dog fortsætter ad de hyggelige gader, der er mindre støvet, larmende og travle, end stort set resten af centralbyen. Vi går forbi et par gader, hvorpå vi drejer mid venstre og ankommer til Kwahiti, "Nedre vand Spout" som markederede den sydlige grænse for den indre by. Vi går til højre og kommer til den 600 år gamle Tukan Baha stupa, der ligner Swayambhunath i miniudgave. Vi fortsætter forbi Ramchanda og Narayantemplet og kommer til Teku næsten neden ved floden, inden vi returnerer samme vej et stykke nordpå men går direkte mod Chikan-Mugal og Atko Narayan, et af Kathmandus primære Vishnu templer, hvorpå vi er tilbage på Durbar Square efter en dejlig tur i tidsmaskinen og i det helt klassiske Kantipur (Kathmandu).

Overnatning på Marshyangdi

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

4.

Kathmandu-dalen med Swayambhunath og Bhaktapur

Swayambhunath, abetemplet

Vi fortsætter vores odysse i Kathmandu-dalen til Swayambunath stupaen, der er på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Stupaen Swayambhunath må nærmest betragtes som Nepals kendetegn med Buddhas altseende øjne. Swayambhunath ligger på en lille top et par kilometer uden for Kathmandus centrum. Swayambunath betyder: Stedet der opstod af sig selv! Det var her, visdommens Boddhisathva, Manjushri (buddhaen med sværdet) så urbuddhaen på Kathmandu-søen, manifesteret som en sagte blå flamme. Han kløvede bjergene ved Chobar, der nu kan ses som Chobar-slugten, hvorpå der dannede sig en høj. Swayambhunath var hermed opstået som Kathmandu-dalens første helligdom.

Efter Abetemplet - Swayambhunath, kører vi østover ud for selve Kathmandu til Bhaktapur. Selv efter jordskælvet, fremstår Bhaktapur som det fineste eksempel på newarernes smukke arkitektur og byliv - der sætter minder om det centrale Kathmandu, der for bare relativt få pr siden - kort sagt urimelig afslappende og originalt. Bhaktapur bør ondgå i en Nepalrejse, en Bhaktapur rejse.
Bhaktapur er den hinduistiske by af de 3 kongebyer og er en stor oplevelse. Den blev grundlagt i Malla-kongernes tid fra det 13.-18. århundrede. Byen kaldes også Bhadgaon og er som én stor landsby med 90.000 indbyggere. Den er nænsomt restaureret og fremtræder stadig som en middelalderby. Intrikat udskåret træværk, røde teglsten og rustbrunt tegltag, smalle gyder og små og store hindutempler på hvert gadehjørne. Her findes bl.a. det berømte palads med de 55 vinduer med noget af de fineste træskærerarbejde i dalen og dalens højeste og eneste 5-tagede pagode: Nyatapola på Taumadi Tole.

På Durbar Square ligger også en kopi af det helligste af Kathmandus templer, der har de berømte erotiske figurer. Teorierne om disse figurer er talrige: måske har en konge ønsket at tilskynde befolkningen til en større børneproduktion, andre siger, at "Lyn-gudinden" er en gammel snerpe, der holder sig væk ved synet af de saftige sager. Måske har hinduismen engang været mere frisindet end i dag. Nepals allerførste cityguide skrev engang "84 positions for the Gods and one for me!" Eller som Lonely Planet guidebøgerne skriver: "Some are real acrobatics and some are just good fun".

I høsttiden ser man bønderne komme hjem med risen på tunge åg. Newari-kvinderne bærer en særlig, sort sari med et skærf om livet og man kan stadig se en mor, der netop har født, sidde i solen og massere sin nyfødte i sennepsolie. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Overnatning i Kathmandu.

5.

Bandipur – en perle i Himalaya

Nepal visum, Nepalrejse

Fra Kathmandu kører vi vestover, omtrent 5-6 timer til Bandipur. Efter en flot køretur stopper vi ved den lille Newar bjerglandsby Bandipur, der ligger på en bakketop over Dumre i blot 1.000 meters højde.

For bare få år siden, var vi det eneste danske rejsebureau, der havde Bandipur på programmet. Siden har flere fået øjnene op for denne perle, og det er der en grund til for alene udsigterne til Manaslu og Annapurna er ufatteligt smukke. 

Bandipur var oprindeligt en lille bygd beboet af Magarfolket, men fik sine tilflyttere fra Bhaktapur og Kathmandu efter Prithvi Narayan Shah havde forenet hele Nepal, og havde sin absolutte storhedstid under Rana-styret fra 1846 til indtil den kinesiske besættelse af Tibet i 1951, hvor byen nød godt af at ligge højt og malariafrit på handelsruten mellem Tibet og Indien. Det var silke og ris fra Benares (Varanasi) samt salt, guld og uld fra Tibet, som var de primære handelsvarer.

Siden henfaldt Bandipur i noget nær totalt forfald, og de smukke bygninger henstod tomme og fraflyttet indtil år et skoleprojekt succesfuldt blev startet op. Og i 2003, hvor også Kipling Travel startede, blev den første asfaltvej bygget til den lille basarby og et økoturisme projekt blev søsat – og siden forfinet, så det i dag måske fremstår som Nepals smukkeste og bedst bevaret bjerglandsby – og så er den bilfri!.

Overnatning i Bandipur på Old Inn Bandipur eller tilsvarende

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Bandipur – vandretur eller fridag

Nepal rundrejse

Vi bliver en ekstra dag i denne vidunderlige bjergby Bandipur og kan vælge at holde fri, eller tage på en 4-6 timers vandretur til den lille landsby, Ramkot som primært er beboet af Magarfolket og samtidig, såfremt vejret er klart få glimtvise udsigter til både Manaslubjergene og Annapurnabjergene.

Overnatning i Bandipur på Old Inn Bandipur eller tilsvarende

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Pokhara ved Fewasøen og foden af Annapurna

Pokhara-FewaLake-med-udsigt-til-Himalaya

Fra Bandipur har vi en kortere køretur til foden af Annapurnabjergerne ved den navnkundige Fewa sø og Nepals tredjestørste by Pokhara, som har knap 300.000 indbyggere. For 100 år siden da den japanske, buddhistiske munk, Ekai Kawaguchi, på sin fire år lange opdagelsesrejse i Himalaya ankom til Pokhara, skrev han: ”af alle mine opdagelser i Himalaya har intet sceneri været så fortryllende som det, jeg mødte i Pokhara.” Jo, Pokhara ligger sælsomt ved den store, smukke sø – Pewa Tal i en grøn og frodig dal – bare 30 kilometer fra de store Himalayabjerge. Fra byens centrum og vores hotel er der udsigt til Annapurna-bjergene og ikke mindst, det hellige fiskehalebjerg – Macchapuchhare.

Modsat Kathmandu er Pokhara ikke en by med nævneværdige seværdigheder eller kulturliv. Man har eftermiddagen på egen hånd, og det kan anbefales at tage til vandfaldet ved Davis Falls og derfra besøge den tibetanske flygtningelandsby, Tashiling Tibetan Village, hvor der er en spændende tæppefabrik. Dagen kan også gå med at slappe af ved den hyggelige Lake Side, spise et godt stykke chokoladekage eller simpelthen bare dvæle ved den smukke sø og bjergene bag.

Overnatning i Pokhara på Lakeside Retreat.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Det ukendte Nepal - Tansen Palpa og Srijana

Tansen Palpa

Fra Pokhara og Annapurna bringer en køretur vestover os til den kun lidt besøgte, men flotte bjergby Tansen (Palpa) beliggende højt over Kali Gandakifloden. Tansen-Palpa er en mindre, men  interessant Newar-by, beliggende med god udsigt over Himalaya-bjergene.
Byen er bygget op ad bjergsiden og har smukke, brolagte gader og fine templer. Fra Srinagar Danda, bjergtoppen over byen, er der god udsigt mod de flotteste bjerge som Annapurna og Dhaulagiri. Det er en meget fin oplevelse langt fra normal turistalfarvej.

Efter at have set det primære i Tansen, fortsætter vi længere ud på landet, til den lille økologiske farm, Srijana, hvor vi skal bo de næste to nætter. Her kommer vi tæt på den utrolige natur, men oplever også et forbavsende moderne Nepal langt ude på landet. Srijana er omgivet af det smukkeste bakkeland og skove, agerland og selvfølgelig deres dyr og agerland.

Overnatning på den lokale Farm, Srijana - et Kipling eventyr

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

9.

Tansen og Srijana - Rani Mahal ved Kali Gandaki

Tansen Palpa Rani Mahal

Vi har en hel ekstra dag i Srijanas dejlige omgivelser. I løbet af formiddagen kører vi nordpå og ned mod den mægtige Kali Gandaki flod og en af nepals store, men glemte seværdigheder - Rani Mahal. Vi skal båd køre og gå (for dem som har lyst) hen til dette fine lille halvramponeret palads, opført af general Khadga Shumsher Jung Bahadur Rana i 1893 i klassisk nepalesisk ranastil. Rani Mahal (Ranighat Durbar) betyder Dronningens Palads og hentyder til hans hustru, Tej Kumari Devi. Khadga Rana forsøgte over et par gange at tage magten i Nepal og røg derfor i exil. Rani Mahal kaldes af nogle, nepals svar på Taj Mahal - men ak og ve, den sammenligning er nu ret urimelig. Rani Mahal er dog en fin udflugt til et meget mindre besøgt Nepal - og beliggenheden ved Kali Gandakifloden er mildt sagt fantastisk.

Eftermiddagen og aftenen tilbringes på Srijana Farm, hvor vi overnatter igen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Ud af bjergene til Lumbini, Buddhas fødested og Chitwan

Lumbini rejse

VI skal ud på en lang dag fra Tansen til Chitwan. Vi kører vi ud af bjergene, sydvestover til Lumbuni, Buddhas fødeby. Vi er nu ude af bjergene i Nepals Terai, det flade vidtstrakte lavland, som er en del af Indiens Gangesslette. Terai er agerland og byer, og størstedelen af Nepals befolkning bor i Terai.
Vi skal på en lille rundtur i Lumbini, hvor Buddha Sakyamuni blev født. Prins Siddharta Gautam (Buddha) levede her i perioden 563-483 f.Kr. Legenden fortæller, at Dronning Maya ville drage til sin fødeby for at føde sin søn, men måtte gøre holdt i Lumbini. Det var her, Siddhartha blev født. Før fødslen havde nogle lærde Brahminer spået, at Maya ville føde en søn, en søn der enten ville blive verdenshersker eller en “Buddha”, de holdt mest på Buddha-forudsigelsen. Kong Suddhodana blev bedrøvet, da han hørte, at hans søn ville blive en Buddha, som ville gå ud og forsage verden. Lumbini er i dag et UNESCO World Heritage Site.

Efter frokost kører vi til den berømte Chitwan National Park, der med sine 932 km2 ligger omkring Narayani-floden på grænsen til Indien. Parkens biotoper er afvekslende - højstammet, tør skov veksler med lavere, tættere skov, roligt flydende floder med sandbanker og vidstrakte græsstepper. Chitwan er den mest besøgte og velkendte af Nepals nationalparker- og med god grund.
Safari betyder "rejse" og forbindes normalt med rundrejser i de østafrikanske nationalparker, men hånden på hjertet - en jungletur i Nepal kan ingenlunde sammenlignes med safari i Afrika. På en Chitwan safari tilrettelægger man dagene efter dyrenes aktiviteter. Det vil sige: høj aktivitet morgen og aften, da det kan være varmt midt på dagen i Nepals lavland. Det er altså en tur for aktive, nysgerrige naturmennesker. Safari er en vidunderlig rejseform, hvor man virkelig får landet ”ind under neglene” og oplever såvel kultur og natur på den bedst tænkelige måde.

.......man står i jeepen og venter og venter - nærmest med alle sanser helt ude på tøjet. En hjort dukker måske op, en abe og selv en junglehøne der skraber lidt i jorden giver en øget puls. Men hvis man er så heldig at se det høje græs bevæge sig langsomt, de første striber dukke op for til sidst at se tigeren i fuld figur, giver næsten gåsehud – tigeren er alligevel i en klasse for sig! 
OK, tigeren er meget svær at se - men det sker faktisk i ny og næ.....

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Overnatning i Chitwan.

11.

Chitwan med nationalpark ture

Chitwan-rejse

Chitwan blev etableret i 1973. Parken er kendt for sin bestand på flere hundrede indiske næsehorn, der ofte søger ud mod floden for at bade, når dagen går på hæld. Næsehornet er en utrolig succeshistorie i Nepal, hvor der er styr på krybskytteriet, hvorfor næsehornet trives på bedste vis. Det er en betagende oplevelse i parkens ro at se sådan en kæmpe roligt tage sit aftenbad i solnedgangens skær, mens skyggerne bliver lange og farverne intensiveres efter en lang dag i skarpt sollys.

En Chitwan oplevelse er ikke som safari i Afrika, man skal på en lidt mere intens jagt på dyrene, det kan minde om en dansk skovoplevelse uden mængder af storvildt. Men giv det en chance, for der er vitterligt fine oplevelser at komme efter og på de daglige jungleture kan man se flere hjortearter, manguster, oddere, gavial krokodille og den mere frygtindgydende sumpkrokodille, Marshmugger.
Der er selvfølgelig også rovdyr i Chitwan, endda mange: Leopard, Leopardkat og Junglecat - og selvfølgelig tigeren, med det flotte navn Bengalsk Kongetiger.
Chitwan har en ganske fin bestand, endda en stigende tigerbestand og den ses dagligt et eller andet sted i parken. Men skoven er ret tæt, så tigeren kan være svær at få øje på. Læbebjørn og den smukke leopard er to andre rovdyr, man kan være heldige med at se.

Chitwan har mere end 450 fuglearter - det største antal, der er registreret et enkelt sted i Nepal. Allerede før solopgang galer den vilde morgenhane, påfuglene skriger og bulbulerne indleder deres sang. Senere flyver flokke af flere arter papegøjer ud, spætter trommer og rovfuglene liver så småt op. Farvestrålende isfugle og biædere af flere arter og størrelser tiltrækker sig opmærksomheden. Det er fascinerende at se, hvordan de mange fuglearter har delt områderne op mellem sig. I skoven giver lyden fra de mange fugle en lydkulisse, man kun finder i troperne.

De daglige aktiviteter er mange. Allerede før solopgang bliver vi vækket med early morning tea - et engelsk levn, der er perfekt som opstrammer før nogle timers tur ud i vildnisset. 

Og selvfølgelig går vi efter Nepals svar på Big Five, som i Chitwan er: Indisk Næsehorn, Asiatisk Elefant, Læbebjørn, Gharial Krokodille og den sjældne bengalske tiger.

Om eftermiddagen - i timerne før solnedgang - bliver vildtet aktivt igen og det er nu tid for yderligere ture.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Overnatning i Chitwan.

12.

Chitwan - over bjergene til Kathmandu

Naesehorn-i-Chitwan

Vi har endnu en tur i Chitwan, hvor vi forsøger at se flere dyr og arter, fra næsehornsfuglen over Sambarhjort til kattedyrene. Efter en sen morgenmad i Chitwan, kører vi op over bjergene og ankommer til Kathmandu sidst på dagen, hvor vi har eftermiddagen fri

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Overnatning i Kathmandu.

13.

Fridag i Kathmandu

Bhaktapur-rejse

Hele dagen fri i Kathmandu. Ingen tvivl om der er mange muligheder for ture og udflgter i dagens løb. Men der er lige så fin mulighed for at snuse rundt i de spændende gade omkring Thamel og ned mod den gamle bydel, for at se på alskens kunsthåndværk og andre spænde ting. 

Kathmandu med godt tid!

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

14.

Ankomst København

Kathmandu-flyrejse

I dag slutter en begivenhedsrig rejse - det er blevet tid til, at tage afsked med Kathmandu og vende næsen hjemad. Sidst på dagen kører vi i lufthavnen og påbegynder hjemrejsen.

Efter et stort kulturelt eventyr i Nepal, lander vi i løbet af dagen i København.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person
25. marts 2018
Ledig
20.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu retur med på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Dansk rejseleder
 • Lokal engelsktalende guide
 • Alle måltider (morgenmad, frokost og aftensmad) som beskrevet i programmet
 • Transfers og transport
 • Hotelovernatninger i dobbeltværelse på gode turistklassehoteller
 • Rundture og sightseeing
 • Entreer ved seværdigheder
 • Nationalpark ture i Chitwan 
 • Afgifter og tilladelser til Chitwan
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

 

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Flyafrejse fra ex. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Drikkepenge, beregn ca. 60 USD per person til hele rejsen
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Praktisk information

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Type: Kulturrejse i mindre gruppe med dansk ekspertrejseleder

Vejret: Kathmandu

Overnatning: Hoteller

 

Foredrag

Nepal

24. januar 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Nepal

7. marts 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Nepal

30. maj 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K