Over alle bjerge til Lhasa

Kultureventyr tværs gennem Himalaya fra Lhasa til Kathmandu


Fra København mod Kathmandu. 

Dag 1

Ved ankomsten til Kathmandu er der en herlig modtagelse i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel. 

Dag 2

Et par af dagens højdepunkter:

 • Nepals vigtigste hindutempel Pashupatihnath
 • Bhoudanath, kathmandus tibetanske område
 • Det gamle Kathmandu med templer og handlsgader

 Leder vi efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en klar førsteplads – byen er ganske simpelt et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarerne, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by.


Vi kunne snildt sammensætte en rejse til Kathmandu-dalen alene, men har her sammensat en smuk buket af unikke seværdigheder, der gør Kathmandu til den specielle oplevelse, byen vitterligt er. For at få det bedste indtryk af Nepals særegne hovedstad har vi sammensat et program, hvor du skiftevis kører og går. Derved kommer du tættere på kulturen end på normale sightseeingture. 

Efter morgenmaden køres til Nepals vigtigste hindutempel Pashupatihnath. Hele området ligger ved Bagmati-flodens bred. Floden er hellig, da den løber ud i Indiens Ganges-flod. Det er her, hinduerne kremerer de døde, da deres synder derved vaskes væk i den hellige Bagmati-flod. Der er utallige templer med smukke gyldne tage, og området ånder en vis ro, hvis du slipper for de mange souvenir-sælgere. Her er pilgrimme som sadhu’er, der er hellige tiggermunke, der færdes næsten nøgne med kroppen smurt i aske og det lange skæg og hår smurt i kogødning. Er der et sted i Nepal, du kan få kulturchok, er det her. 

Vi kører videre til Bhoudanath stupaen. Den ualmindeligt smukke stupa ligger bag en hel bydel. Bhoudanath er Nepals største (35 meter høj) og vigtigste buddhistiske stupa og et stort område med masser af klostre og templer. Det er det mest tibetanske område i Kathmandu. Selve området ved stupaen er en herlig cirkel med masser af små butikker og herlige cafeer.

Bhoudanath-stupaen er bygget op som en mandala, der er et religiøst billede på verden og hjælpemiddel ved meditation. Basen er tre trappetrin omgivet af en mur. Hele vejen rundt i muren er der 1.476 nicher, hvor der i hver er indsat fire-fem bedemøller. Man ser konstant pilgrimme gå og mumle det tibetanske mantra ”Om Mani Padme Hum”, mens de drejer bedemøllerne. Øverst på stupaen ses Buddhas øjne malet på alle fire verdenshjørner. De symboliserer, at Buddha holder øje med Kathmandu. Næsen ligner nærmest et spørgsmålstegn, hvilket symboliserer det nepalesiske tal et, som står for enhed. Mellem øjnene ses det tredje øje, der har evnen til at se ud over, men også ind i, sig selv. Over øjnene er de hellige 13 videnstrin, der fører til Nirvana, frelse eller oplysthed. Øverst ses paraplyen, der står for renhed.

Fra Bhoudanath køres til den gamle del af Kathmandu og Basantapur - eller bedre kendt som Durbar Square, der fremstår som et som et af de primære området for den fantastiske Newar-arkitektur. Selv efter jordskælvet, hvor Kasthamandap og de tre solitære og prominente templer på selve pladsen skal genopbygges, er der meget smukke og fine bygninger tilbage. Blandt andet Durbar Squares største hindutempel, Taleju samt ikke mindst Kumari, den levende gudindes hus. Vi kan være heldige at få et glimt af Kumarien inde fra gården i templet.

Gennem gader, gårde og gyder vandres langsomt tilbage til hotellet efter en stor rundtur i Nepals levende hovedstad. Eftermiddagen er fri til afslapning og egne oplevelser i byen.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Dag 3

Et par af dagens højdepunkter:

 • Patan Durbar Square og en af dalens smukkeste byer
 • Kirtipur med udsigt over Kathmandudalen og en af de mindst besøgte kongebyer

 Patan er måske den smukkeste af de centrale byer i Kathmandu-dalen. Patan Durbar Square er også meget betydningsfuld, er ramt efter jordskælvet, men ikke i nær samme grad som ex Kathmandu Durbar Square. I det hele taget, er der en originalitet over Patan, som er slående. Vi skal se den meget smukke Durbar Square, men også gaderne bag, hvor kunsthåndværk lever i bedste velgående

Fra Patan køres der til Kirtipur, som har sit helt eget liv, højt hævet over Kathmandu-dalen og en af Kathmandu-dalens fineste eksempler på den storldne Newari-kultur. Historisk var Kirtipur den sidste af kongedømmerne i Kathmandudalen til at overgive sig til Prithvi Narayan Shah, der forende det vi i dag, kender som Nepal. Modstanden varede år og som hævn for den hårde modstand, lod han alle mændenes næser skære af, hvorfor den også kaldes "De næseløses by".

Vi skal se de små hyggelige og stille gader og selvfølgelig pladsen og det store Bagh Bhairab tempel, der er dedikeret Bhairab, den skrækkeligste og stærkeste udgave som ødelægger og beskyttet på en og samme tid. I Kirtipur er han i sin form af en tiger og som anses for at være Kirtipurs beskytter

Vi en tur i den centrale bydel og skal selvfølgelig også se Uma Maheshwar templet - og vender tilbage til vores hotel io Kathmandu midt på eftermiddagen

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

dag 4

Leder man efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en klar førsteplads – byen er ganske simpelthen et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarerne, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by. Vi kunne snildt sammensætte en rejse til Kathmandu-dalen alene, men har her sammensat en smuk buket af unikke seværdigheder, der gør Kathmandu til den specielle oplevelse, det vitterligt er. Af seværdigheder kan vi i flæng nævne Patan, Swayambhunath og Bhaktapur - eller alle handelsgaderne i selve Kathmandu. Der skal arrangeres tilladelser til Tibet i disse to dage i Kathmandu.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 5

Fra Kathmandu lufthavn tager vi med bjergfly over Østhimalaya og Tibets forunderlige golde og forrevne bjerglandskaber. Det er en pragtfuld tur forbi Mount Everest og ind over Himalayas evige sne. En god times verdensklasse flyvetur ender i Gonggar lufthavn, der ligger ca. 90 km. fra Lhasa. Efter formaliteterne i lufthavnen køres langs floden Yarlung Tsangpo (Brahmaputra floden) mod Lhasa. På vejen til den "lukkede" by ser vi flere kloster-ruiner og kæmpe-Buddhaen udhugget i klipperne. Og på vej ind i byen , uden for Lhasa centrum kan man for første gang skue Dalai Lamas mægtige Potala palads. Dette gigantiske palads tager pusten fra enhver, når det toner frem på sin klippetop over Lhasa by og dalens pile- og poppeltræer.
Langsomt går det til hotellet, og resten af dagen går med akklimatisering og en stille gåtur.

Velkommen til Tibet.

Morgenmad er inkluderet.

Lhasa Tibet

Tibets sagnomspundne hovedstad Lhasa var engang landets religiøse og verdslige hovedsæde, indtil kineserne besatte landet i 1951.

Denne dag går turen først til Sera klostret. Sera var en af Statens 3 Støtter, et højtudviklet klostersamfund og universitet. Sera ligger ved foden af højderyggen Phurba Chok Ri, på Tatipu-bjergkæden, som er vandskellet mellem Kyu Chu og Penpo floderne, og som danner Lhasas nordlige grænse. Sera blev opført omkring 1419 af Sakya Yeshe, en discipel af Tsong Khapa. I storhedstiden boede der ca. 5.000 munke.
Derefter fortsætter vi til Dalai Lamas tidligere sommerresidens Norbulingkha, der ligger lidt uden for det gamle Lhasa i en herlig lund.

Til sidst runder vi dagen af med en af de stærkeste oplevelser i Tibet – Jokhang-templet, der er hele Tibets religiøse centrum. Jokhang er en stærk og voldsom oplevelse. Foran templet ses hundreder af pilgrimme, der utrætteligt kaster sig i glidefald til jorden. Indenfor er der lange mørke gange med små bedemøller og haller og bederum.

Udenfor ligger den store Bharkor-plads med markeder og lir. Egentlig er gaderne rundt om Jokhang alt sammen betegnet som Bharkor. Turen rundt er en kendt korlam eller pilgrimsrute, som benyttes af tusinder af pilgrimme hver dag. Pilgrimme og handlende fra de fjerneste afkroge af Tibet mødes for at bede og meditere. Der er små, søde gamle koner med ansigter så rynkede som en presset citron og friske unge piger fra de store vidder med blussende, rødmossede kinder og 108 lange fletninger. Der er store stærke Khampaer med et listigt glimt i øjnene, rødt bånd i det sammenflettede hår og en kæmpe sølvbeslået dolk spændt om den løsthængende chuba – den traditionelle tibetanske kappe. Jo, Bharkor-området er og bliver Tibets mest intense sted overhovedet.

Morgenmad er inkluderet.

Tibets hovedstad, Lhasa

Efter morgenmaden skal vi besøge indbegrebet af Tibet; Dalai Lamas tidligere vinterresidens, Potala paladset, der med sine 1.000 værelser var et af verdens største bygningsværker. Her ses bl.a. Dalai Lamas private bolig og arbejdsværelser. Potala blev opført på ordre af den 5. Dalai Lama og ligger på det 130 meter høje bjerg, Marpo Ri (Røde bjerg). Først begyndte opførelsen af Potrang Karpo (hvide palads) i 1645. Det var færdigt i 1649. Potrang Marpi (Røde palads) var færdigt i 1694. I 1649 da den hvide del af Potala blev færdigt, flyttede den 5. Dalai Lama sit hovedsæde fra Drepung til Potala. Besøgspresset på Potala er efterhånden så enormt, at myndighederne i højsæsonen kun lukker et bestemt antal besøgende ind – og så kun for en times varighed.

Vi fortsætter til Drepung-klostret beliggende uden for Lhasa. Drepung, der blev grundlagt i 1416, var engang verdens største klostersamfund med over 10.000 munke og, ligesom Sera klosteret og Ganden, en af Statens 3 Støtter. Det blev opført i 1416 af Jamyang Chöje, som var en discipel af Tsong Khapa. Drepung blev slemt beskadiget under kulturrevolutionen. I dag sker der en vis genopbygning, og der er omtrent 500 munke i klosteret.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 8

Hele dagen på egen hånd i fantastiske Lhasa. Dagen byder på utallige muligheder som at snuse rundt ved Bharkor, tage til Potala eller et af de andre klostre endnu engang – eller måske tage på udflugt til Tsurphu-klosteret eller Ganden. Selve Lhasa har dog rigeligt at byde på, såsom Ramoche klosteret og hele den dejlige gågade ved klosteret, Chagpo Ri (Jernbjerget for udsigt til Potala), så langt som man nu kan komme op ad det. Spørg evt. Kipling Travel om, hvilke muligheder der er.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 9

Godt akklimatiseret og efter at have nydt dagene i Den Forbudte By begynder vi køreturen tværs over Himalaya på den berømte Friendship Highway. Turen går mod sydvest og krydser det 4.794 meter høje Khamba La, som er vores endelige farvel til Lhasa. Fra søen er der storslået udsigt udover den turkise, skorpion-formede sø, Yamdrok Tso. Yamdrok Tso er traditionelt en af Tibets fire hellige søer (sammen med Nam Tso, Lhamo Lhatso og Manasarovar), og her kører vi langs søen de næste timer. Den hellige sø har ingen naturlige vandkilder, og det kinesiske vandkraftprojekt fra slutningen af 90’erne kan vise sig at få katastrofale følger for økobalancen i området.

Man kan være heldig at se flokke af yakokser på vejen op til Karo La-passet 5.010 meter, som kommer tæt ind under de imponerende tinder Ralung, 6.236 meter, og Nozin Khangsa, 7.223 meter, der efterhånden er et populært bjerg for bjergbestigere. Derefter dykkes ned fra højbjergene og inden ankomst til Tibets fjerdestørste by Gyantse i 3.950 meters højde.

Gyantse har rundt regnet 10.000 indbyggere og er en herlig traditionel, tibetansk by beliggende nord for Nang Chu-floden. Her holdes i større grad på traditionerne end i Lhasa. Det er klart et af turens kulturelle højdepunkter, og byen var i det 15. århundrede hovedstad i et semiselvstændigt kongerige. Og den relativt tætte beliggenhed på Sikkim og Bhutan (via Chumbi-dalen) har gjort byen rig. I Gyantse er der bl.a. det flotte fort Gyantse Dzong, som blev skudt i sænk af briterne under ledelse af Francis Younghusbands ekspedition til Lhasa i 1904. Og der er ikke mindst det underfulde og flotte Palkor Chöde-kloster samt den berømte Kumbum-stupa fra 1440, der er en af de største arkitektoniske seværdigheder i Tibet.

Morgenmad er inkluderet.

Gyantse Tibet

Køreturen fra Gyantse til Tibets næststørste by Shigatse er på bare et par timer. Shigatses store klosterkompleks Tashilünpo fra 1447 var hovedsæde for Tibets næsthøjeste inkarnation, Panchen Lama (Tashi Lama). Tashilünpo er i dag et af Tibets mest aktive klostre og tilhører Gelugpa-grenen af den tibetanske buddhisme, som så mange andre klostre i det sydlige Tibet. Hovedtemplets gård er rammet ind med gallerier i tre etager, og det var her den store svenske opdagelsesrejsende Sven Hedin lod sig underholde sammen med Panchen Lama i 1906. Tashi Lünpo blev bygget i 1477 og havde op mod 4.000 munke og lamaer i sin storhedstid inden den kinesiske besættelse. Turen går bl.a. til Panchen Lamas palads, Kelsang-templet og Maitreya-templet (den fremtidige Buddha).

Rundt om klosteret går den fine korlam eller pilgrimsrute, som giver en udmærket lille aftentur med smuk udsigt til fortet Shigatse Dzong og byen. Fortsæt evt. til markedet ved foden af fortet, og forsøg dig med en handel om turkiser, sølv - eller hvad med en gammel menneskelårknogle, beslået med sølv og brugt af en munk som blæseinstrument ved højtidelige lejligheder

Morgenmad er inkluderet.

Dag 11

Vi fortsætter videre ad Friendship Highway. Her kommer man nu ud på de rigtig store sletter, og begrebet ”verdens tag” begynder at give mening. Køreturen går over det 5.220 meter høje Lhakpa La (Gyatso La) pas og fortsætter ned mod ”cowboy-byen” Lhatse. Nede i Tsangpo/Bhramaputra-dalen passerer vi klostre og nomadiske folk, der græsser deres yakflokke i området. Derefter fortsættes mod de store bjerge, dog med stop i Shegar (New Tingri). Med lidt held kan der være mulighed for at besøge selve Shegar, der er en herlig lille landsby, men det kræver sit held og kan bestemt ikke garanteres.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 12

Kort efter Shegar drejer vi fra Friendship Highway og kører sydover, højt op over passet Pang La i 5.150 meters højde, som ligger i en afstand af bare 30 km fra Chomolongma – Mount Everest. Fra passet er der i klart vejr det bedst tænkelige vue over hele det centrale Himalaya. Her kan man se Makalu, Chomo Lonzo, Lhotse med Mount Everest, som storesøsteren tronende over alle de andre, og ude til højre (vest) er der Gyachung Kang og Cho Oyu. Vejen fører ned gennem en malerisk dal på vej til den mest imponerende del af verdens højeste bjerg. Højt over ses Gyelung Dezeng Chhöling, nogle små klosterruiner, der var meditationssted for de øverste lamaer i Rongbuk. Det blev endnu et af Kinas altødelæggende kulturrevolutions ofre.
Turen går langsomt ind til Rongbuk-klosteret og foran tårner verdens højeste bjerg sig op mod himlen. Udsigten slår stort set alle andre bjergudsigter, da Everest er dalens eneste bjerg. Rongbuk-klosteret er ca. 250 år gammelt og beliggenheden over 5.000 meters højde gør det til verdens måske højest beliggende kloster. Selve klosteret er kun 100 år gammelt, men er meget vigtigt for hele Tsang-provinsen. Der var op til 600 munke og lamaer boende på sin storhedstid. Der er en del genopbygning i gang, men om det er for turismens skyld er svært at sige. I alle fald er der ikke meget mere end 20 munke omkring i området.

Everest Base Camp – det er her ekspeditionerne starter deres farefulde færd mod toppen af verdens højeste bjerg. Der er adskillige danskere, der har forsøgt sig denne vej startende med Klavs Becker-Larsen i 1951. I 1995 kom Michael Knakkergaard Jørgensen som første dansker på toppen af Everest. Han besteg bjerget i flot stil fra den klassiske rute i Tibet. Siden har tre andre danskere formået at komme på toppen fra denne rute, deriblandt vores guider Mogens Jensen, Søren Smidt og Asmus Nørreslet. Det er farefuldt og har krævet mange dødsofre.

Et af de store navne, når man taler Everest, er George Mallory, der udtalte de berømte ord ”Because it is there”, da han blev spurgt, hvorfor han ville bestige Everest. Mallory var på tre Everest-ekspeditioner fra Tibet. I 1922 og igen i 1922 og 1924. Mallory og hans makker Irvine blev sidst set omtrent i 8.600 meter om morgenen d. 8. juni 1924 “going strong for the top”, som det hed sig. Senere på dagen forsvandt de i en monsunsky. Deres skæbne er en af Himalaya-bjergbestigningens mysterier. Mange tror stadig, at Irvine og Mallory besteg Everest i 1924. Se evt. Ghosts of Everest eller den danske oversættelse af Lost on Everest; Forsvundne på Everest.

Aftenlyset og de sidste solstråler på Everest er næsten overnaturlige – stedet er så goldt, råt, sælsomt og smukt, at det gipper i de fleste. Der er overnatning i simpelt gæstehus.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 13

Kort efter morgenmaden tager vi mod Everest Base Camp-området. Det er her ekspeditionerne starter deres farefulde færd mod toppen af verdens højeste bjerg. Der er adskillige danskere, der har forsøgt sig denne vej startende med Klavs Becker-Larsen i 1951. I 1995 kom Michael Knakkergaard Jørgensen som første dansker på toppen af Everest. Siden har en del andre danskere formået at komme på toppen fra Tibet, deriblandt Kipling Travels guider Mogens Jensen, Søren Smidt og Asmus Nørreslet.

Et af de store navne, når man taler Everest, er George Mallory, der udtalte de berømte ord ”Because it is there”, da han blev spurgt, hvorfor han ville bestige Everest. Mallory var på tre Everest-ekspeditioner fra Tibet, den første i 1921 så i 1922 og igen i 1924. Mallory og hans makker Irvine blev sidst set omtrent i 8.600 meter om morgenen d. 8. juni 1924 “going strong for the top”, som det hed sig. Senere på dagen forsvandt de i en monsunsky. Deres skæbne er en af Himalaya-bjergbestigningens mysterier. 
Men vi skal understrege at en base camp ikke er en specifik seværdighed men blot et givent sted, hvor bjergbestigerne på et tidspunkt har valgt at opsætte sidste lejr inden fremrykningen mod selve bjerget. På nordsiden af Everest er der to bygninger og en gigantisk ødemark, og det er sådan set hvad der er (men det er den klassiske base camp). Bjergbestigerne er i base camp i april og maj, mens den er tom resten af året. Udsigten til Everests tinde står stik syd for os på flotteste vis.

Siden kører vi ud af dalen og igen over Pang La eller Lamna La afhængig af forholdene - begge byder på et sublimt landskab med fire af verdens seks højeste bjerge. Men det er et koldt og sejt liv heroppe over de 5.000 meter, så turen går ned i mildere lag. Vi kører over de store sletter ved den gamle handelsby Tingri i 4.390 meters højde, hvorfra der er flot udsigt til Cho Oyu, 8.201 meter, samt et kig til Everest.
I Tingri bor vi på den store tibetanske højslette og har eftermiddagen fri.

Morgenmad er inkluderet.

Everest Base Camp Nord. Lamna passet til Tingri

Den nye grænseovergang til Nepal er netop åbnet i september 2017, og vi er selvfølgelig endnu engang blandt de allerførste til at opleve tibetanske nyheder. Vi fortsætter videre ad Friendship Highway og har en stor køredag foran os. Vi kommer nu ud på de rigtig store sletter og begrebet ”verdens tag” begynder at få mening. Efter Betse og Lama Rinpung kommer vi nærmere Pelku søens smukke vande. Undervejs er der åndeløs udsigt til de hvide tinder, som forekommer overraskende nær. Ikke mindst 8.000-meteren Shisha Pangma, som vi nu ser fra den modsatte side. 

Shisha Pangma er tibetansk for “sæterens store top” og ligger i det centrale Himalaya, i den sydlige del af Tibet og er det højeste bjerg i Pelku Kangri bjergkæden. Shisha Pangma hedder Gosainthan på nepalesisk, hvilket betyder “gudernes bolig” og siges at være et af hinduguden Shivas tilholdssteder.

Vejen fortsætter til Dzongka og herfra dykker vejen ned mod grænselandet i selve Kyirong-dalen, af tibetanerne kaldet ”Valley of Happiness”. Vi kører direkte sydover til Kyirong by (Kerung) og falder næsten 3.000 højdemeter til Nepals grænseland, hvor vi skal overnatte i den sidste grænseby. Det er første gang siden Beijing at vi igen er i frodigere egne på en stor dag med store landskablige forandringer.

Dette er en køredag udove det sædvanlige med den smukke bjergsø, høje pas, store sletter og Tibet når det er finest.

Morgenmad er inkluderet.

Vest Tibet. Nepal-Tibet grænse

Fra Kyirong krydser vi grænsen og kører de godt 60 km til den sidste bid ingenmandsland til Nepal. Det er bedstemt en lang og lidt anstrengende dag fra Tibet til Kathmandu i Nepal - men en sand del af et stort eventyr.

På Nepalsiden ligger grænsekontrollen ved Ghatte Khola nær Timure. Her klares de sidste formaliteter, som kan tage lidt tid og vi er dermed i Nepal med alt den hvirvar af kaotisk trafik som landet også byder på. Det er en lang og nok rejsens "hårdeste" køredag, hvor vi kører hele dagen fra Tibets sydligste bjerge ad grusveje mod Syabrubensi og derfra videre ad elendige veje ud af Rasuwa-området og siden selve landevejen til hovedbyen Trisuli og den mindre g meget hyggelige Nuwakot, hvor vi overnatter ganske unikt i et lille Homestay i den gamle kongeby

Morgenmad er inkluderet.

Kyirong - over grænsen til Nepal og Nuwakot

Vi kører 4-5 timer ad landevejen til Kathmandu, hvor vi efter en tur gennem Kathmandus gader når frem til vores centralt beliggende hotel. Leder man efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en af de første pladser. Den er ganske simpelthen et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarerne, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by. Og jo, der er forurenet, støvet og al for megen trafik - men tager man baggader og gyder får man øjnene op for en forunderlig by.

Indkvartering på vores hotel i Kathmandu.

Morgenmad er inkluderet.

Tibet-Kathmandu

Tidlig morgen transfer til lufthavnen hvor vi begynder hjemrejse mod København, hvor vi  ankommer i løbet af dagen.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Velkommen hjem!

Dag 16
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
1. apr. - 22. apr. 2020
33.498,-

23. apr. - 20. jun. 2020
32.498,-

21. jun. - 31. okt. 2020
32.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Kathmandu-Lhasa på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse
 • 5 nætter på Hotel Marshyangdi i Kathmandu
 • 4 nætter på Dhodgu Hotel i Lhasa
 • 1 nat i Gyantse
 • 1 nat i Shigatse
 • 1 nat i Shegar
 • 1 nat i Rongbuk
 • 1 nat i Tingri
 • 1 nat i Kerung
 • 1 nat på Famous Farm ved Nuwakot 
 • Morgenmad som beskrevet i programmet
 • Tibetrejse i Minivan
 • Lokal engelsktalende guider som beskrevet i programmet
 • Tibet tilladelser og Travel Permits
 • Transfers og udflugter i Nepal og Kathmandu som beskrevet i programmet
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto, koster ca. 25 USD)
 • Visum til Kina (Tibet) - skal klares i Kathmandu på denne rejse, koster ca. 114 USD
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse - alle nætter
 
Praktisk information

Bedste rejsetid: Medio april til medio oktober

Type: Individuel kulturrejse og rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Tibet - et rejseland?

Engang var Tibet alle eventyreres drømmemål – og er det vel stadig på sine egne præmisser. Dagene med et feudalt præstestyre er ovre, men slemt er blevet mange gange værre siden da. Tibetanerne lever i et besat land. Og desværre, fordi det ser ikke ud til at ændre sig for et af verdens mest forunderlige kulturfolk. Det er paradoksalt og sørgeligt, at Tibet nu er regeret af et folk, der under påskud af en befrielse, ikke har den ringeste interesse i landets rige kulturarv, religion og sprog. Regimet er hårdt og ubarmhjertigt – i Tibet lever apartheid i bedste velgående. At tibetanerne alligevel har bevaret både sprog, religion og kulturel identitet er et mirakel – og tager man ud på landet, vil man opleve det selv – endda på allernærmeste hold.

Tibet er et ”hårdt” og meget besværligt rejseland – eller rettere de store oplevelsers rejseland, men uden den store service og opbakning man kender fra andre lande. I Tibet kommer der ændringer undervejs – stol trygt på det!. Derfor bedes du læse følgende igennem.

 

Service, ikke et kendt begreb i Tibet

Når man rejser i Sydasien og Sydøstasien, er man vant til smil og en enorm hjælpsomhed. Men dette gælder ikke den kinesiske del af Tibet. Her hersker omstændighederne og modviljen ganske ofte. Tibet er ikke et normalt turistland – eller i alle fald ikke i gængs forstand. Vi har på vore ganske mange rejser i Tibet siden starten af 90’erne oplevet så mange småproblemer og modvilje, at man bør vide det hjemmefra. Guiderne kan virke lidt maskinagtige og er ikke altid specielt interesseret i os rejsende – ikke på samme måde som man ser det i Nepal, Indien osv. Men når det er sagt, så er vores tibetanske partnere utrolig dygtige, meget professionelle og skønt serviceminded. Men tag den med ro, kineserne kan ødelægge en del for de rejsende – nyd herlighederne – men væbn dig med tålmodighed; det kan være en prøvelse. Tibet er et unikt rejseland med oplevelser i helt usædvanlige omgivelser – stort og smukt.

 

Overnatninger i Tibet

Hotellerne i Kina er gode og gedigne turistklasse hoteller, og i byerne i Tibet som Lhasa, Gyantse og Shigatse bor vi på hyggelige små hoteller med en skøn stemning. De er bestemt ikke luksus og vand og strøm kan svigte.
Længere ude på landet i Shegar, Rongbuk, Tingri og Zhangmu er det simple hoteller blandt stedernes bedste, hvad der ikke siger for meget. I Rongbuk (og nogle gange i Tingri) er det små sovesale (4-6 sengsværelser). Vi er midt på det tibetanske højplateau og ved Rongbuk i ca. 5.000 meters højde – altså så absolut på verdens tags tag. Derfor er der ikke nødvendigvis rent, ej heller varme. Omvendt er det på landet i Tibet, at Tibet opleves på den mest ægte måde – og det er meget spændende. Tag derfor en lagenpose med og nyd Tibets bedste egn – selvom det kan være decideret skident med dårlige toiletforhold og koldt.

 

Friendship Highway

En Highway skaber som oftest associationer til en stor flot hovedvej – men i Tibet er den en helt anden sag. Friendship Highway er efterhånden komplet og flot indtil Tingri. Men grundet Himalayas barske natur kan der være en del vejarbejde og periodisk er det blot en bumpet grusvej. En del dage har lange køreture og de kan være hårde, nogle vil sige en prøvelse – men nyd udsigterne; måske er det verdens flotteste køretur. Og hele rejsen værd.

 

Højder

Himalaya begynder først for alvor, hvor Alperne holder op, og de fleste rejser i Nepal involverer nødvendigvis ophold i store højder. Dette kan bevirke en risiko for højdesyge, kaldet AMS (Acute Mountain Sickness). Der forskes livligt i problematikken omkring menneskers tilvænning til højden, men man kender endnu ikke nøjagtigt til mekanismerne omkring bjergsygen. Man ved, at det ikke direkte har noget med kondition eller alder at gøre, og at det kan ramme selv den mest veltrænede. Og det gør det i særdeleshed, hvis man overbelaster sig selv i stor højde. Du kommer meget hurtigt over 3.000 meter, faktisk allerede på flyet fra Kathmandu til Lhasa. Eller på toget fra Beijing. Tag det roligt de første dage og drik rigeligt.
Men der er altid et par stykker, der føler de lette symptomer som hovedpine, appetitmangel og søvnløshed, men det går ofte meget hurtigt over. Sørg dog altid at tale med guiden/turlederen inden der bliver alvorligt. Vær ærlig og rolig, hovedpine er almindeligt. De sværere symptomer inkluderer træthed, svær hovedpine, svimmelhed, opkastning. Årsagen til disse symptomer er bl.a. ødemdannelser (vandansamling i kroppen; specielt lungerne og hjernen).
Du bør altid medbringe Diamox (se medicinlisten), der til en vis grad kan forebygge og afhjælpe milde højdeproblemer.

Vi har knap 30 års erfaring med rejser i Tibet. Ovenstående skal ikke ses som afskrækkende, vi vil blot gerne informere om de reelle forhold ved at rejse i Tibet. Men uanset hvad man bliver udsat for i Tibet, vil det altid stå som en helt unik oplevelse - selv med de problemer, man kommer til at opleve undervejs. Tibet er kort sagt fantastisk - velkommen til en stor signaturrejse som vi har haft på programmet siden 2003.

Foredrag
Periode
Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik