Rundt om det ukendte Nepal

Det unikke Nepal, klassiske seværdigheder kombineret med det ukendte Nepal.

 

Har du lyst til at opleve Nepals store seværdigheder, men også i hyggelige landsbyer og under gode forhold, er vores Rundt om det ukendte Nepal rejse en formidabel oplevelse.
Vi kombinerer den gamle handelskaravneby, Bandipur med bjergsøerne ved Begnas, Pokharas bjergudsigter og Chitwans næsehorn. Vi kommer gennem smukke skovområder og bjergdale med rismarker og småbygder og oplever Nepals fabelagtige kultur og natur på tætteste hold. 

 

Præmissen for at rejse i Nepal, har i sin grundform slet ikke ændret sig en tøddel efter jordskælvet i foråret 2015. Der skal selvfølgelig ikke herske tvivl om, at det bestemt var en national tragedie med tab af menneskeliv, kulturskatte og ufattelig mange hjem - men det er alt i alt bebrænsede skader, så derfor kan vi kun på det varmeste anbefale vores "Rundt om det ukendte Nepal" • Nepal langt fra alfarvej - en unik kulturrundrejse med Kipling Travel
 • Den gamle kongeby Nuwakot med den flotte Durbar, templer og skolebesøg
 • Samari Bhanjyang - på landet med mulighed for gåture og landsbybesøg
 • Kultur og kongebyer, Himalayudsigter, Fewasøen og Chitwans næsehorn
 • En stor og unik Nepalrejse med Nepaleksperterne Kipling Travel
 • Privat chauffør, daglig afrejse - en unik måde at opleve Nepal på
1.

København – Kathmandu

Dag 1

Fra København mod Kathmandu.

Mad i flyet er inkluderet.

2.

Ankomst til Kathmandu og Kathesimbhu

Dag 2

Ved ankomsten til Kathmandu er der en herlig modtagelse i lufthavnen og der køres til hotellet midt i Thamel. 

Efter hvile går vi en lille tur på 20 min. sammen med vores lokale guide ned til Kathesimbhu, der ligger midt mellem Thamel og Durbar Square og er et af vore mange små favoritsteder i byen. Selve stupaen er fra det 17. århundrede og en tro kopi af Swayambhunath (abetemplet). Rent faktisk betyder Kathesimbhu "Kathmandu Swayambhunath" og er oprindelig opført til alle dem, der ikke kunne gå den lange vej op til selve Swayambhunath.

Præcis som ved Swayambhunath er der i det nordøstlige hjørne, er to etagers hindu-tempel for Harati, gudinden for Skoldkopper.

Stupaen er fuldstændig omkranset af byen, dog med sit eget lille torv, hvor der er adskillige mandirs, en skole og det buddhistiske Drubgon Jangchup Choeling kloster, der tilsammen gør Kathesimbu til et helt klassisk og levende område, næsten som Kathmandu i gamle dage.

På denne rejse vil transporten foregå i privat bil med chauffør. Når vi kommer til Chitwan, vil der være andre rejsende med på game drives og udflugter.

Overnatning i Kathmandu

3.

Kathmandu rundtur - Pashupatinath, Bhoudanath og Durbar Square

Dag 3

Leder man efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu stadig komme ind på en klar førsteplads – byen er ganske simpelt et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarer, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by.

Efter morgenmaden køres til Nepals vigtigste hindutempel, Pashupatihnath. Hele området ligger ved Bagmati-flodens bred, som er hellig, da den løber ud i Indiens Ganges-flod. Det er her, hinduerne kremerer de døde, da deres synder vaskes væk i den hellige Bagmati-flod. Der er utallige templer med smukke gyldne tage, og området ånder en vis ro, hvis vi slipper for de mange souvenir-sælgere. Her er pilgrimme som sadhu’er, der er hellige tiggermunke, der færdes næsten nøgne med kroppen smurt i aske og det lange skæg og hår smurt i kogødning. Er der et sted i Nepal, vi kan få kulturchok, er det her. 

Vi fortsætter til det store buddhistiske område ved Bhoudanath, er et af byens mest levende tibetanske områder - og endda uden trafik. Selve stupaen, der er Asiens største kom relativt godt igennem jordskælvet, men den øverste top er pillet af og genopføres på samme smukke vis. Hele Bhoudanath emmer af den tibetansk-buddhistiske kultur, med klostre, munke og kunsthåndværkere i lange baner. 

Fra Bhoudanath køres til den gamle del af Kathmandu og Basantapur - eller bedre kendt som Durbar Square, der fremstår som et som et af de primære området for den fantastiske Newar-arkitektur. Selv efter jordskælvet, hvor Kasthamandap og de tre solitære og prominente templer på selve pladsen skal genopbygges, er der meget smukke og fine bygninger tilbage. Blandt andet Durbar Squares største hindutempel, Taleju samt ikke mindst Kumari, den levende gudindes hus. Vi kan være heldige at få et glimt af Kumarien inde fra gården i templet.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

4.

Patan og Kirtipur, de næseløses by

Dag 4

Patan er måske den smukkeste af de centrale byer i Kathmandu-dalen. Patan Durbar Square er også meget betydningsfuld, er ramt efter jordskælvet, men ikke i nær samme grad som ex Kathmandu Durbar Square. I det hele taget, er der en originalitet over Patan, som er slående. Vi skal se den meget smukke Durbar Square, men også gaderne bag, hvor kunsthåndværk lever i bedste velgående

Fra Patan køres der til Kirtipur, som har sit helt eget liv, højt hævet over Kathmandu-dalen og en af Kathmandu-dalens fineste eksempler på den storldne Newari-kultur. Historisk var Kirtipur den sidste af kongedømmerne i Kathmandudalen til at overgive sig til Prithvi Narayan Shah, der forende det vi i dag, kender som Nepal. Modstanden varede år og som hævn for den hårde modstand, lod han alle mændenes næser skære af, hvorfor den også kaldes "De næseløses by".

Vi skal se de små hyggelige og stille gader og selvfølgelig pladsen og det store Bagh Bhairab tempel, der er dedikeret Bhairab, den skrækkeligste og stærkeste udgave som ødelægger og beskyttet på en og samme tid. I Kirtipur er han i sin form af en tiger og som anses for at være Kirtipurs beskytter

Vi en tur i den centrale bydel og skal selvfølgelig også se Uma Maheshwar templet - og vender tilbage til vores hotel io Kathmandu midt på eftermiddagen

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

5.

Bhaktapur og Kathmandudalen

Bhaktapur

Selv efter jordskælvet, fremstår Bhaktapur som det fineste eksempel på newarernes smukke arkitektur og byliv - der sætter minder om det centrale Kathmandu, der for bare relativt få pr siden - kort sagt urimelig afslappende og originalt. Bhaktapur bør ondgå i en Nepalrejse, en Bhaktapur rejse :-). 

Bhaktapur er den hinduistiske by af de 3 kongebyer og er en stor oplevelse. Den blev grundlagt i Malla-kongernes tid fra det 13.-18. århundrede. Byen kaldes også Bhadgaon og er som én stor landsby med 90.000 indbyggere. Den er nænsomt restaureret og fremtræder stadig som en middelalderby. Intrikat udskåret træværk, røde teglsten og rustbrunt tegltag, smalle gyder og små og store hindutempler på hvert gadehjørne. Her findes bl.a. det berømte palads med de 55 vinduer med noget af de fineste træskærerarbejde i dalen og dalens højeste og eneste 5-tagede pagode: Nyatapola på Taumadi Tole.

På Durbar Square ligger også en kopi af det helligste af Kathmandus templer, der har de berømte erotiske figurer. Teorierne om disse figurer er talrige: måske har en konge ønsket at tilskynde befolkningen til en større børneproduktion, andre siger, at "Lyn-gudinden" er en gammel snerpe, der holder sig væk ved synet af de saftige sager. Måske har hinduismen engang været mere frisindet end i dag. Nepals allerførste cityguide skrev engang "84 positions for the Gods and one for me!" Eller som Lonely Planet guidebøgerne skriver: "Some are real acrobatics and some are just good fun".

I høsttiden ser man bønderne komme hjem med risen på tunge åg. Newari-kvinderne bærer en særlig, sort sari med et skærf om livet og man kan stadig se en mor, der netop har født, sidde i solen og massere sin nyfødte i sennepsolie.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet

6.

Bandipur, den gamle handelsby mellem Indien og Tibet

Bandipur, den gamle handelsby mellem Indien og Tibet

Fra Kathmandu kører vi vestover, omtrent 5-6 timer til Bandipur. Efter en flot køretur stopper vi ved den lille Newar bjerglandsby Bandipur, der ligger på en bakketop over Dumre i blot 1.000 meters højde.

For bare få år siden, var vi det eneste danske rejsebureau, der havde Bandipur på programmet. Siden har flere fået øjnene op for denne perle, og det er der en grund til for alene udsigterne til Manaslu og Annapurna er ufatteligt smukke. 

Bandipur var oprindeligt en lille bygd beboet af Magarfolket, men fik sine tilflyttere fra Bhaktapur og Kathmandu efter Prithvi Narayan Shah havde forenet hele Nepal, og havde sin absolutte storhedstid under Rana-styret fra 1846 til indtil den kinesiske besættelse af Tibet i 1951, hvor byen nød godt af at ligge højt og malariafrit på handelsruten mellem Tibet og Indien. Det var silke og ris fra Benares (Varanasi) samt salt, guld og uld fra Tibet, som var de primære handelsvarer.

Siden henfaldt Bandipur i noget nær totalt forfald, og de smukke bygninger henstod tomme og fraflyttet indtil år et skoleprojekt succesfuldt blev startet op. Og i 2003, hvor også Kipling Travel startede, blev den første asfaltvej bygget til den lille basarby og et økoturisme projekt blev søsat – og siden forfinet, så det i dag måske fremstår som Nepals smukkeste og bedst bevaret bjerglandsby – og så er den bilfri!.

Overnatning i Bandipur

Morgenmad er inkluderet.

7.

Bandipur - fridag eller Ramkot dagtur

dag 7

Vi har hele dagen i fantastiske Bandipur og kan vælge at holde fri, eller tage på en 4-6 timers vandretur til den lille landsby, Ramkot som primært er beboet af Magarfolket

Overnatning i Bandipur

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Begnas Tal - bjergsøer og Annapurna

Begnas Camp

Fra Bandipur, køres ned til Marshyangdi flodalen og godt et par timer til Begnas Tal. Området ved Begnas-søen er ganske fantastisk. Her ligger de to Rakas Tal og Begnas Tal søer. med Annapurna bjergene i baggrunden. Udsigterne er helt forrygende - og så i stille omgivelser uden mange turister.

Der er mulighed for at gå til landsbyer, til søen eller en nærliggende højderyg og få kultur og natur på tætteste hånd - elvfølgelig er der også mulighed for blot at nyde eftermiddagen ved Begnas Camp. Vi bor på unik vis i 34 m2. store "safaritelte" som en slags dobbeltværelser med bad og toilet, gode senge. Vores køkkenhold står for al made i campen.
Velkommen til det unikke Nepal.

Overnatninger ved Begnas Tal

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Pokhara ved Fewasøen og udsigt til Fiskehalebjerget

Dag 9

Fra Begnas Tal kører vi det lille stykke til Nepals tredjestørste by Pokhara, som har knap 300.000 indbyggere. For 100 år siden da den japanske, buddhistiske munk, Ekai Kawaguchi, på sin fire år lange opdagelsesrejse i Himalaya ankom til Pokhara, skrev han: ”af alle mine opdagelser i Himalaya har intet sceneri været så fortryllende som det, jeg mødte i Pokhara.” Jo, Pokhara ligger sælsomt ved den store, smukke sø – Pewa Tal i en grøn og frodig dal – bare 30 kilometer fra de store Himalayabjerge. Fra byens centrum og vores hotel er der udsigt til Annapurna-bjergene og ikke mindst, det hellige fiskehalebjerg – Macchapuchhare.

Modsat Kathmandu er Pokhara ikke en by med nævneværdige seværdigheder eller kulturliv. Man har eftermiddagen på egen hånd, og det kan anbefales at tage til vandfaldet ved Davis Falls og derfra besøge den tibetanske flygtningelandsby, Tashiling Tibetan Village, hvor der er en spændende tæppefabrik. Dagen kan også gå med at slappe af ved den hyggelige Lake Side, spise et godt stykke chokoladekage eller simpelthen bare dvæle ved den smukke sø og bjergene bag.

Overnatning i Pokhara

Morgenmad er inkluderet.

10.

Chitwan nationalpark - næsehorn og jungle

Næsehorn Chitwan

Fra Pokhara køres til Prithvi Highway og videre ud af bjergegnene til Nepals lavland, Terai og dens livlige småbyer og åben skov med vekslende udsyn. Midt på eftermiddagen nås den berømte Royal Chitwan Nationalpark, der med sine 932 km2 ligger omkring Narayani-floden. Parkens biotoper er afvekslende; højstammet, tør skov veksler med lavere, tættere skov, roligt flydende floder med sandbanker og vidstrakte græsstepper. Der er overnatning helt inde i Chitwan-parken, og vi vil fra den komfortable lodge foretage udflugter i kano, i jeep og til fods. Chitwan er den mest besøgte og velkendte af Nepals nationalparker, men alligevel har masseturismen endnu ikke helt fundet frem til parken.

Safari betyder "rejse" og forbindes normalt med rundrejser i de østafrikanske nationalparker. Med de stadigt større muligheder for store, sammensatte rejser, og den stærkt stigende interesse for rene naturrejser – ikke mindst forårsaget af de mnage naturprogrammer i tv – er behovet vokset stærkt for lignende rejser til andre verdensdele. Nepal byder på en unik mulighed for naturrejser i kombination med en forunderlig kulturoplevelse – det fås ganske simpelthen ikke bedre. På en safari tilrettelægger man dagene efter dyrenes aktiviteter. Det vil sige: høj aktivitet morgen og aften, da det kan være varmt midt på dagen i Nepals lavland.

Det er altså en tur for aktive, nysgerrige naturmennesker. Safari er en vidunderlig rejseform, hvor vi virkelig får landet ”ind under huden” og oplever såvel kultur som natur på den bedst tænkelige måde.

Overnatning i Chitwan

Morgen- frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Chitwan, i Terai - Nepals del af Gangessletten

Chitwan-safari

Chitwan blev etableret i 1973. Parken er kendt for sin bestand på flere hundrede indiske pansernæsehorn, der ofte søger ud mod floden for at bade, når dagen går på hæld. Det er en betagende oplevelse i parkens ro at se sådan en kæmpe roligt tage sit aftenbad i solnedgangens skær, mens skyggerne bliver lange, og farverne intensiveres efter en lang dag i skarpt sollys.

På de daglige jungleture kan man se flere hjortearter, manguster, oddere, gavial og den mere frygtindgydende sumpkrokodille. Her er også rovdyr, endda mange: tigeren, med det flotte royale navn "bengalsk kongetiger", har en ganske fin bestand og ses dagligt et eller andet sted. Men skoven er ret tæt, så tigeren kan være svær at få set. Læbebjørn og leopard er to andre rovdyr, man kan være heldige med at se.

Chitwan har mere end 450 fuglearter – det største antal, der er registreret et enkelt sted i Nepal. Allerede før solopgang galer den vilde morgenhane, påfuglene skriger, og bulbulerne indleder deres sang. Senere flyver flokke af flere arter papegøjer ud, spætter trommer, og rovfuglene liver så småt op. Farvestrålende isfugle og biædere af flere arter og størrelser tiltrækker sig opmærksomheden. Det er fascinerende at se, hvordan de mange fuglearter har delt områderne op imellem sig. I skoven giver lyden fra de mange fugle en lydkulisse, vi kun finder i troperne.

De daglige aktiviteter er mange. Allerede før solopgang er der vækning med early morning tea, et engelsk levn, der er perfekt som opstrammer før nogle timers tur ud i vildnisset på forskellig vis
Om eftermiddagen – i timerne før solnedgang – bliver vildtet aktivt igen, og det er nu tid for yderligere kanoture, jeepture og "Walking safari" i Chitwan.

Overnatning i Chitwan

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

12.

Fra lavlandet tilbage til Kathmandu

Chitwan elefant

Fra Chitwans varme lavland returneres til Kathmandu. Det er en smuk køretur på 6-8 timer gennem det bedste af Nepal.

Om eftermiddagen er der ankomst i Kathmandu og hotellet. Eftermiddagen fri.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

13.

Kathmandu og hjemrejse

Dag 13

I dag slutter en begivenhedsrig rejse, og det er blevet tid til at tage afsked med Nepal og vende næsen hjemad.

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

14.

Ankomst til København

Dag 14

Hjemkomst efter en stor Nepal kultur rundrejse. Velkommen hjem

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. maj - 31. maj 2019
18.498,-
17.998,-

1. september - 25. september 2019
18.498,-
17.998,-

26. september - 31. oktober 2019
19.798,-
18.998,-

1. november - 10. december 2019
18.498,-
17.998,-

11. december 2019 - 9. januar 2020
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 4. april 2020
18.498,-
17.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i privat bil med chauffør undtagen i Chitwan, hvor udflugterne er i selskab med andre rejsende
 • 5 nætter i Kathmandu på Hotel Marshyangdi 
 • 2 nætter i Bandipur på Old Inn Bandipur 
 • 1 nat i Begnas på Begnas Camp 
 • 1 nat i Pokhara på Lake Side Retreat 
 • 2 nætter i Chitwan på Machan Country Villa
 • Morgenmad i Kathmandu, Bandipur og Pokhara
 • Morgenmad, frokost og aftensmad samt te og kaffe i Begnas Camp
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Chitwan
 • Rundture og sightseeing inklusive entreer i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Nationalparkture i Chitwan (kano tur på Rapti, walking safari, jeepture med videre)
 • Alle tilladelser og nationalparkafgifter i Chitwan
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Mountain Flight - Mount Everest flyvning
Mountain Flight - Mount Everest flyvning
Pris fra 1.898 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Oktober til marts (september til maj)

Type: Individuel kultur- og naturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Kathmandu

Overnatning: Hoteller

 

Ekstra udflugtsmulighed

Mountain Flight - bjergflyvning med udsigt til Mt. Everest

Inkluderer: 
- Afhentning på hotel og transport til lufthavn
- Cirka 1 times Mountain Flight bjergflyvning med vinduessæde
- Afhentning i lufthavn og transport tilbage til hotellet

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.