Rundt om det ukendte Nepal

Det unikke Nepal, klassiske seværdigheder kombineret med det ukendte Nepal.Fra København mod Kathmandu.

Mad i flyet er inkluderet.

Dag 1

Ved ankomsten til Kathmandu er der en herlig modtagelse i lufthavnen og der køres til hotellet midt i Thamel. 

Efter hvile går vi en lille tur på 20 min. sammen med vores lokale guide ned til Kathesimbhu, der ligger midt mellem Thamel og Durbar Square og er et af vore mange små favoritsteder i byen. Selve stupaen er fra det 17. århundrede og en tro kopi af Swayambhunath (abetemplet). Rent faktisk betyder Kathesimbhu "Kathmandu Swayambhunath" og er oprindelig opført til alle dem, der ikke kunne gå den lange vej op til selve Swayambhunath.

Præcis som ved Swayambhunath er der i det nordøstlige hjørne, er to etagers hindu-tempel for Harati, gudinden for Skoldkopper.

Stupaen er fuldstændig omkranset af byen, dog med sit eget lille torv, hvor der er adskillige mandirs, en skole og det buddhistiske Drubgon Jangchup Choeling kloster, der tilsammen gør Kathesimbu til et helt klassisk og levende område, næsten som Kathmandu i gamle dage.

På denne rejse vil transporten foregå i privat bil med chauffør. Når vi kommer til Chitwan, vil der være andre rejsende med på game drives og udflugter.

Overnatning i Kathmandu

Dag 2

Leder man efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu stadig komme ind på en klar førsteplads – byen er ganske simpelt et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarer, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by.

Efter morgenmaden køres til Nepals vigtigste hindutempel, Pashupatihnath. Hele området ligger ved Bagmati-flodens bred, som er hellig, da den løber ud i Indiens Ganges-flod. Det er her, hinduerne kremerer de døde, da deres synder vaskes væk i den hellige Bagmati-flod. Der er utallige templer med smukke gyldne tage, og området ånder en vis ro, hvis vi slipper for de mange souvenir-sælgere. Her er pilgrimme som sadhu’er, der er hellige tiggermunke, der færdes næsten nøgne med kroppen smurt i aske og det lange skæg og hår smurt i kogødning. Er der et sted i Nepal, vi kan få kulturchok, er det her. 

Vi fortsætter til det store buddhistiske område ved Bhoudanath, er et af byens mest levende tibetanske områder - og endda uden trafik. Selve stupaen, der er Asiens største kom relativt godt igennem jordskælvet, men den øverste top er pillet af og genopføres på samme smukke vis. Hele Bhoudanath emmer af den tibetansk-buddhistiske kultur, med klostre, munke og kunsthåndværkere i lange baner. 

Fra Bhoudanath køres til den gamle del af Kathmandu og Basantapur - eller bedre kendt som Durbar Square, der fremstår som et som et af de primære området for den fantastiske Newar-arkitektur. Selv efter jordskælvet, hvor Kasthamandap og de tre solitære og prominente templer på selve pladsen skal genopbygges, er der meget smukke og fine bygninger tilbage. Blandt andet Durbar Squares største hindutempel, Taleju samt ikke mindst Kumari, den levende gudindes hus. Vi kan være heldige at få et glimt af Kumarien inde fra gården i templet.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Dag 3

Patan er måske den smukkeste af de centrale byer i Kathmandu-dalen. Patan Durbar Square er også ramt efter jordskælvet, men ikke i nær samme grad som eks. Kathmandu Durbar Square. I det hele taget er der en originalitet over Patan, som er slående. Vi skal se den meget smukke Durbar Square men også gaderne bag, hvor kunsthåndværk lever i bedste velgående.

Fra Patan køres der til Kirtipur, som har sit helt eget liv, højt hævet over Kathmandu-dalen og er en af Kathmandu-dalens fineste eksempler på den storldne Newari-kultur. Historisk var Kirtipur den sidste af kongedømmerne i Kathmandudalen til at overgive sig til Prithvi Narayan Shah, der forende det, vi i dag kender som Nepal. Modstanden varede flere år og som hævn for den hårde modstand, lod han alle mændenes næser skære af, hvorfor den også kaldes "De næseløses by".

Vi skal se de små hyggelige og stille gader og selvfølgelig pladsen og det store Bagh Bhairab tempel, der er dedikeret til Bhairab, den skrækkeligste og stærkeste, som ødelægger og beskyttet på en og samme tid. I Kirtipur er han i sin form af en tiger og anses for at være Kirtipurs beskytter

Vi en tur i den centrale bydel og skal selvfølgelig også se Uma Maheshwar templet - og vender tilbage til vores hotel io Kathmandu midt på eftermiddagen

Overnatning i Kathmandu.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 4

Selv efter jordskælvet fremstår Bhaktapur som det fineste eksempel på newarernes smukke arkitektur og byliv; kort sagt er Bhaktapur urimelig afslappende og original. Bhaktapur bør indgå i enhver Nepalrejse. 

Bhaktapur er den mest hinduistiske af de 3 kongebyer og er en stor oplevelse. Den blev grundlagt i Malla-kongernes tid fra det 13.-18. århundrede. Byen kaldes også Bhadgaon og er som én stor landsby med 90.000 indbyggere. Den er nænsomt restaureret og fremtræder stadig som en middelalderby. Intrikat udskåret træværk, røde teglsten og rustbrunt tegltag, smalle gyder og små og store hindutempler på hvert gadehjørne. Her findes bl.a. det berømte palads med de 55 vinduer med noget af de fineste træskærerarbejde i dalen samt dalens højeste og eneste 5-tagede pagode: Nyatapola på Taumadi Tole.

På Durbar Square ligger også en kopi af det helligste af Kathmandus templer, der har de berømte erotiske figurer. Teorierne om disse figurer er talrige: måske har en konge ønsket at tilskynde befolkningen til en større børneproduktion. Andre siger, at "Lyn-gudinden" er en gammel snerpe, der holder sig væk ved synet af de saftige sager - måske har hinduismen engang været mere frisindet end i dag. Nepals allerførste cityguide skrev engang "84 positions for the Gods and one for me!" Eller som Lonely Planet guidebøgerne skriver: "Some are real acrobatics and some are just good fun".

I høsttiden ser man bønderne komme hjem med risen på tunge åg. Newari-kvinderne bærer en særlig, sort sari med et skærf om livet, og man kan stadig se en mødre, der netop har født, sidde i solen og massere deres nyfødte i sennepsolie.

Overnatning i Kathmandu.

Morgenmad er inkluderet.

Bhaktapur

Fra Kathmandu kører vi vestover, omtrent 5-6 timer til Bandipur. Efter en flot køretur stopper vi ved den lille Newar bjerglandsby Bandipur, der ligger på en bakketop over Dumre i blot 1.000 meters højde.

For bare få år siden, var vi det eneste danske rejsebureau, der havde Bandipur på programmet. Siden har flere fået øjnene op for denne perle, og det er der en grund til for alene udsigterne til Manaslu og Annapurna er ufatteligt smukke. 

Bandipur var oprindeligt en lille bygd beboet af Magarfolket, men fik sine tilflyttere fra Bhaktapur og Kathmandu efter Prithvi Narayan Shah havde forenet hele Nepal, og havde sin absolutte storhedstid under Rana-styret fra 1846 til indtil den kinesiske besættelse af Tibet i 1951, hvor byen nød godt af at ligge højt og malariafrit på handelsruten mellem Tibet og Indien. Det var silke og ris fra Benares (Varanasi) samt salt, guld og uld fra Tibet, som var de primære handelsvarer.

Siden henfaldt Bandipur i noget nær totalt forfald, og de smukke bygninger henstod tomme og fraflyttet indtil år et skoleprojekt succesfuldt blev startet op. Og i 2003, hvor også Kipling Travel startede, blev den første asfaltvej bygget til den lille basarby og et økoturisme projekt blev søsat – og siden forfinet, så det i dag måske fremstår som Nepals smukkeste og bedst bevaret bjerglandsby – og så er den bilfri!.

Overnatning i Bandipur

Morgenmad er inkluderet.

Bandipur, den gamle handelsby mellem Indien og Tibet

Vi har hele dagen i fantastiske Bandipur og kan vælge at holde fri, eller tage på en 4-6 timers vandretur til den lille landsby, Ramkot som primært er beboet af Magarfolket

Overnatning i Bandipur

Morgenmad er inkluderet.

dag 7

Fra Bandipur køres ned til Marshyangdi flodalen og godt et par timer til Begnas Tal. Området ved Begnas-søen er ganske fantastisk. Her ligger de to Rakas Tal og Begnas Tal søer med Annapurna bjergene i baggrunden. Udsigterne er helt forrygende - og så i stille omgivelser uden mange turister.

Der er mulighed for at gå til landsbyer, til søen eller en nærliggende højderyg og få kultur og natur på tætteste hånd - selvfølgelig er der også mulighed for blot at nyde eftermiddagen ved Begnas Camp. Vi bor på unik vis i 34 m2. store "safaritelte", som er en slags dobbeltværelser med bad og toilet og gode senge. Vores køkkenhold står for al made i campen.
Velkommen til det unikke Nepal.

Overnatninger ved Begnas Tal.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Begnas Camp

Fra Begnas Tal kører vi det lille stykke til Nepals tredjestørste by Pokhara, som har knap 300.000 indbyggere. For 100 år siden da den japanske, buddhistiske munk, Ekai Kawaguchi, på sin fire år lange opdagelsesrejse i Himalaya ankom til Pokhara, skrev han: ”af alle mine opdagelser i Himalaya har intet sceneri været så fortryllende som det, jeg mødte i Pokhara.” Jo, Pokhara ligger sælsomt ved den store, smukke sø – Pewa Tal i en grøn og frodig dal – bare 30 kilometer fra de store Himalayabjerge. Fra byens centrum og vores hotel er der udsigt til Annapurna-bjergene og ikke mindst, det hellige fiskehalebjerg – Macchapuchhare.

Modsat Kathmandu er Pokhara ikke en by med nævneværdige seværdigheder eller kulturliv. Man har eftermiddagen på egen hånd, og det kan anbefales at tage til vandfaldet ved Davis Falls og derfra besøge den tibetanske flygtningelandsby, Tashiling Tibetan Village, hvor der er en spændende tæppefabrik. Dagen kan også gå med at slappe af ved den hyggelige Lake Side, spise et godt stykke chokoladekage eller simpelthen bare dvæle ved den smukke sø og bjergene bag.

Overnatning i Pokhara

Morgenmad er inkluderet.

Dag 9

Fra Pokhara køres til Prithvi Highway og videre ud af bjergegnene til Nepals lavland, Terai og dens livlige småbyer og åben skov med vekslende udsyn. Midt på eftermiddagen nås den berømte Royal Chitwan Nationalpark, der med sine 932 km2 ligger omkring Narayani-floden. Parkens biotoper er afvekslende; højstammet, tør skov veksler med lavere, tættere skov, roligt flydende floder med sandbanker og vidstrakte græsstepper. Der er overnatning helt inde i Chitwan-parken, og vi vil fra den komfortable lodge foretage udflugter i kano, i jeep og til fods. Chitwan er den mest besøgte og velkendte af Nepals nationalparker, men alligevel har masseturismen endnu ikke helt fundet frem til parken.

Safari stammer fra Swahili og betyder "rejse" og forbindes normalt med de afrikanske nationalparker, men her slutter sammenligningen også for Chitwan er ikke som safari i Afrika, man skal på en mere intens jagt på dyrene og have tålmodighed og det kan minde om en dansk skovoplevelse uden mængder af storvildt. Men giv det en chance, for der er et meget smukt område.

På en Chitwan safari tilrettelægger man dagene efter dyrenes aktiviteter. Det vil sige: høj aktivitet morgen og aften, da det kan være varmt midt på dagen i Nepals lavland. Det er altså en tur for aktive, nysgerrige naturmennesker. Safari er en vidunderlig rejseform, hvor vi virkelig får landet ind under huden og oplever såvel kultur og natur på den bedst tænkelige måde. 

Overnatning i Chitwan

Morgen- frokost og aftensmad er inkluderet.

Næsehorn Chitwan

Chitwan blev etableret i 1973. Parken er kendt for sin bestand på flere hundrede indiske pansernæsehorn, der ofte søger ud mod floden for at bade, når dagen går på hæld. Det er en betagende oplevelse i parkens ro at se sådan en kæmpe roligt tage sit aftenbad i solnedgangens skær, mens skyggerne bliver lange, og farverne intensiveres efter en lang dag i skarpt sollys.

På de daglige jungleture kan man se flere hjortearter, manguster, oddere, gavial og den mere frygtindgydende sumpkrokodille. Her er også rovdyr, endda mange: tigeren, med det flotte royale navn "bengalsk kongetiger", har en ganske fin bestand og ses dagligt et eller andet sted. Men skoven er ret tæt, så tigeren kan være svær at få set. Læbebjørn og leopard er to andre rovdyr, man kan være heldige med at se.

Chitwan har mere end 450 fuglearter – det største antal, der er registreret et enkelt sted i Nepal. Allerede før solopgang galer den vilde morgenhane, påfuglene skriger, og bulbulerne indleder deres sang. Senere flyver flokke af flere arter papegøjer ud, spætter trommer, og rovfuglene liver så småt op. Farvestrålende isfugle og biædere af flere arter og størrelser tiltrækker sig opmærksomheden. Det er fascinerende at se, hvordan de mange fuglearter har delt områderne op imellem sig. I skoven giver lyden fra de mange fugle en lydkulisse, vi kun finder i troperne.

De daglige aktiviteter er mange. Allerede før solopgang er der vækning med early morning tea, et engelsk levn, der er perfekt som opstrammer før nogle timers tur ud i vildnisset på forskellig vis
Om eftermiddagen – i timerne før solnedgang – bliver vildtet aktivt igen, og det er nu tid for yderligere kanoture, jeepture og "Walking safari" i Chitwan.

Overnatning i Chitwan

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Chitwan-safari

Fra Chitwans varme lavland returneres til Kathmandu. Det er en smuk køretur på 6-8 timer gennem det bedste af Nepal.

Om eftermiddagen er der ankomst i Kathmandu og hotellet. Eftermiddagen fri.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Chitwan elefant

I dag slutter en begivenhedsrig rejse, og det er blevet tid til at tage afsked med Nepal og vende næsen hjemad.

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

Dag 13

Hjemkomst efter en stor Nepal kultur rundrejse. Velkommen hjem

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Dag 14
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
17.598,-

1. apr. - 15. apr. 2020
20.598,-

16. apr. - 26. apr. 2020
19.598,-

27. apr. - 31. maj. 2020
17.598,-

1. sep. - 19. sep. 2020
17.598,-

20. sep. - 31. okt. 2020
19.498,-

1. nov. - 10. dec. 2020
18.598,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 25. mar. 2021
18.598,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i privat bil med chauffør undtagen i Chitwan, hvor udflugterne er i selskab med andre rejsende
 • Overnatning i delt dobbeltværelse/telt 
 •   5 nætter på Hotel Marshyangdi i Kathmandu 
 •   2 nætter på Old Inn Bandipur i Bandipur
 •   1 nat i Begnas Camp i Begnas  
 •   1 nat på Lake Side Retreat i Pokhara  
 •   2 nætter på Machan Country Villa i Chitwan
 • Morgenmad i Kathmandu, Bandipur og Pokhara
 • Morgenmad, frokost og aftensmad samt te og kaffe i Begnas Camp
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Chitwan
 • Rundture og sightseeing inklusive entreer i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Nationalparkture i Chitwan (kano tur, walking safari, 2 x jeepture)
 • Alle tilladelser og nationalparkafgifter i Chitwan
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Mountain Flight - Mount Everest flyvning
Mountain Flight - Mount Everest flyvning
Pris fra 1.998 kr./person
Madlavningskursus Kathmandu
Madlavningskursus i Kathmandu
Pris fra 400 kr./person
Ballonsafari over Pokhara
Ballonsafari over Pokhara
Pris fra 998 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Oktober til marts (september til maj)

Type: Individuel kultur- og naturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Kathmandu

Overnatning: Hoteller

 

Mountain Flight - bjergflyvning med udsigt til Mt. Everest

Inkluderer: 
- Afhentning på hotel og transport til lufthavn
- Cirka 1 times Mountain Flight bjergflyvning med vinduessæde
- Afhentning i lufthavn og transport tilbage til hotellet

Foredrag
Periode
Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik