Everest komfort trek

Mt. Everest luksus trekking - Oplev Everest Summit Lodge, Himalaya komfort trekking og Khumbu dalenFra København mod Nepal.

Everest komfort trek højdekurver

Ved ankomsten til Kathmandu er der en herlig modtagelse i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til Hotel Malla, Thamels absolut bedste hotel beliggende nær shopping og alle restauranterne i det centrale Kathmandu. Der er en stor skøn have, swimmingpool og et godt sted at bo. Alternativt kan man opgradere til Dwarikas hotel, nok Kathmandus flotteste og bedste hotel. En drøm af et hotel!

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Dag 2

En mættet dag med alle Kathmandus højdepunkter. Vi skal se og opleve hindutemplet Pashupatinath, samt den store buddhistiske stupa og det tibetanske område ved Bhoudanath. Desuden tager vi sydover og oplever det klassiske gamle Kathmandu ved Durbar Square og Kumaris hus. Gennem gader, gårde og gyder kommer vi langsomt tilbage til hotellet efter en stor rundtur i Nepals levende hovedstad – men helt uden at have set for mange templer eller brugt dagen i bus. 

I løbet af dagen kører vi 4-5 timer udover kanten af Kathmandu-dalen til Sun Kosi floden i Ramechhap og byen Mulkot, hvor vi overnatter på hotel inden afgang til Lukla. Flyvningern til Lukla blev i april 2019 flyttet fra Kathmandu lufthavn til Ramechhap lufthavn grundet trafikpres i Kathmandu. Ulempen er køreturen, fordelen er at man ikke skal vente 3-4-5 timer i Kathmandu lufthavn mere.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 3

tidligt om morgenen kører vi det sidste stykke til langs floden til Manthali Airstrip i Ramechhap. Herfra flyver vi cirka 20 minutter langs Himalaya-bjergene til lufthavnslandsbyen Lukla, som ligger i 2.850 meters højde. Her møder vi vores sherpaguider og bærere, der skal føres os gennem bjergene de næste mange dage. Vi går gennem Lukla til Chaunri Kharka, hvorfra vi får smukt udsyn til bjerget Kunsum Kangguru.

Videre til Ghat (bro) inden vi kommer ned til mælkefloden, Dudh Kosi. Vandringen er skøn, det går svagt nedad. Vi kommer gennem marker, skov, buddhistiske manisten og spredte bjergudsigter. Efter et par timer når vi bygden Phakding 2.640 meter. Vi er i Dudh Kosi-dalen, og stien snor sig ud og ind gennem skiftevis fyrreskov og åbent landskab og småbyer til Benkar, hvor en kæmpeblok er fyldt med buddhistiske inskriptioner (manisten). Mod nordøst tårner Thamserku sig mod himlen, og efter et par timers gang kommer vi til Monjo, der er en lille hyggelig landsby med omkring 25 huse, beliggende i en smal dal ved foden af Thamserku 6.608 meter. Her bor vi flot og lækkert efter 3-5 timers vandring inklusive pauser.

Overnatning i Monjo på Everest Summit Lodge.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 4

Vi skal ind i selve Everest nationalpark området - Sagarmatha Nationalpark. Kort efter mødes Imja Khola og Bhote Kosi, hvor vi skal over turens flotteste hængebro. Og så kommer den berømte stigning til Namche på 2½ time. Et godt stykke oppe belønnes vi, i godt vejr, med første udsigt til Everests store og mørke tinde. Vi kommer godt trætte til Namche Bazar, Nepals mest berømte bjergby. Den ligger som en drøm i et amfiteater med udsigt til Kongde Ri bjerget mod syd. Husene er smukke, traditionelle stenhuse med små herlige gader og gyder. Der er efterhånden et væld af forretninger, cafeer og sågar bank, posthus og internet cafeer. Men stemningen er forblevet sjældent god. Alle steder hilses man med det traditionelle ”Namaste” – jeg hilser det guddommelige i dig. Vi er fremme i fantastiske Namche Bazaar efter 4-5 timers vandring inklusive pauser.

Overnatning i Namche på Yeti Mountain Lodge.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 5

Solvarmen er vidunderlig, da byen vender mod syd. Og alligevel kan man godt mærke de 3.400 meters højde; Luften kan være rå. Vi går en tur i byens gader og skal selvfølgelig en tur op i den 300 år gamle okkerrøde, smukke gompa, klosteret. Det er her, den årlige Dumji-festival udspilles i juni/juli. Resten af året møder man munke og lamaer, og til tider er der diverse små festivaler. De friske kan gå langs højderyggen til Choi Gang, Namches øverste del. Her ligger Sargamatha nationalparkens hovedkvarter, og man kan besøge det lille fine museum – og samtidig blive belønnet med alle tiders udsigt til Ama Dablam og Mt. Everest. Så vidt muligt forsøger vi at komme på besøg hos vore venner og få smørte eller et glas chang, den lokale herlige ris- og hirseøl.

Overnatning i Namche på Yeti Mountain Lodge.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 6

Vi vandrer ad den gamle handelskaravanevej til Tibet i den smukke Nangpo-dal. Først gennem skov til Phurte. Højt over ses Laudo Gompa, der hører under Kopan-klosteret i Kathmandu. Siden kommer vi til Thamo, og vi skal krydse den lille biflod. Højt over broen ses to store klipper med buddhistiske bemalinger, bl.a. Tara (Grønne Tara) og Padma Sambhava, der førte buddhismen til Tibet. Siden kommer vi gennem Samde inden ankomsten til de sandede kartoffelmarker og Thames smukke stenhuse beliggende i 3.800 meters højde. Klosteret der ligger som klinet ind i bjergsiden omkring 200 meter over byen. Thame Gompa er et af Khumbus vigtigste, og der fejres flere store festivaler årligt, bl.a. den store Mani Rimdu fest. Vi oplever et af de mest interessante klostre på turen og går langsomt tilbage til byen under os. Sidst på dagen ankommer vi til Mende Lodge, fantastisk beliggende i 3.700 meters højde efter 5-7 timers vandring inklusive pauser.

Overnatning i Mende på Everest Summit Lodge.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 7

Vi vandrer ud ad Nangpo-dalen via Phurte, til vi kommer til Namches øverste del. Her drejer vi nordover og går op over den lille aistrip Shyangboche, hvor vi igen bliver belønnet med udsigter til Ama Dablam og Everest. Her ser man ofte Nepals nationalfugl, Danhpe, blodfasanen. Vi går forbi et lille landbrugsprojekt over et undseeligt pas med chortner og manisten i det herligste landskab, indtil stien dykker ned til landsbyen Kunde 3.840 meter, beliggende øverst i dalen. I Kunde besøger vi Hillary-hospitalet fra 1966.

Fra Kunde går det gennem utallige stengærder, lange, til Khumbus største by, Kumjung. Modsat Namche bazar er Kumjung traditionel og ikke særlig turistet, og påvirkningerne udefra er til at overse. Her er få butikker, og antallet af trekkere er begrænset. Vi besøger det smukke kloster beliggende i en lund af smukke gamle fyrretræer, hvor man opbevarer en hånd og skalp fra Yetien, den afskyelige snemand.

Overnatning i Tashinga på Everest Summit Lodge med forrygende udsigt til Ama Dablam efter 6-8 timers vandring inklusive pauser.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 8

Fra Tashinga går ned til Phunki Tenga og krydser Imja Khola på en flot hængebro. På den anden side af broen kommer vi hurtigt ind i Khumbus største grønne område, og vi vandrer ad gode, dog lidt stejle stier i skov med fyr, birk med rødlig bark, enebær og rhododendron med skæglav. I skoven er der god mulighed for at se moskushjort og danphe. Vi fortsætter, og de sidste meter inden Tengpoche går det stejlt op ad glat og leret sti, indtil vi når klostergrunden, på hvad mange har kaldet "verdens smukkeste udsigt".

Tengpoche Gompa er uden tvivl Sherpa-folkets vigtigste kloster. Og det er et kulturelt såvel som religiøst kraftcenter for hele Solu Khumbu. I 1916 blev Lama Gulu påbudt af Rongbuk klosterets Rinpoche (øverste Lama) at bygge et hovedsæde i Khumbu, og virkningen var enorm. Hurtigt blev Tengpoche hovedcenteret for buddhismen i området. I 1934 blev Tengpoche jævnet med jorden i et katastrofalt jordskælv, og i 1989 brændte det genopførte kloster ned til grunden. Men i dag står Tengpoche igen stort og stolt som kronen på Sherpa-folkets kultur. Vi besøger klosteret og håber at kunne overvære en ceremoni eller måske endda komme i audiens. Om aftenen vil vi høre cymbler og trompeter som munke og lamaerne bruger til deres puja (religiøse ceremonier). Fra Tengpoche går vi tilbage til lodgen i Tashinga og overnatter efter 7-8 timers vandring.

Overnatning i Tashinga på Everest Summit Lodge med forrygende udsigt til Ama Dablam efter 6-8 timers vandring inklusive pauser.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 9

Vandringen fra Tashinga er smuk og herlig, og der er masser af småboder og muligheder for at raste hele vejen til Sanasa. Vi fortsætter rundt om bjerget til Namche og skal nedad til Monjo og overnatte efter 5-7 timers vandring.

Overnatning i Monjo på Everest Summit Lodge.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 10

Vi går langs Dudh Kosi Phakding og kommer let til Ghat og Choplung, inden den lange lidt vedvarende stigning til Lukla begynder. Midt på dagen ankommer vi til turens sidste overnatning i Lukla efter 4-5 timers vandring.

Overnatning i Lukla på Everest Summit Lodge.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 11

Tidlig morgen tager vi over i Luklas lille lufthavnsterminal og checker ind - og venter til flyet ankommer, så vi på behørig vis kan komme tilbage til Ramechhap og køre retur til Kathmandu og få et varmt bad på hotellet.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Dag 12

Dagen er til egne eventyr i Kathmandu, eller man kan tage på en tur til Nagarkot eller Bhaktapur.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Dag 13

I dag slutter en begivenhedsrig rejse, det er blevet tid til at tage afsked med Nepal og vende næsen hjemad.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 14
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
6. jan. - 31. mar. 2020
25.998,-

1. apr. - 15. apr. 2020
28.998,-

16. apr. - 26. apr. 2020
27.998,-

27. apr. - 31. maj. 2020
25.998,-

1. sep. - 19. sep. 2020
25.998,-

20. sep. - 31. okt. 2020
27.998,-

1. nov. - 10. dec. 2020
26.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Kathmandu-Lukla t/r på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Overnatning i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 •   3 nætter på Hotel Annapurna i Kathmandu 
 •   1 nat på Taj Roverside Resort i Mulkot
 •   2 nætter på Everest Summit Lodge i Monjo
 •   2 nætter på Yeti Mountain Lodge i Namche 
 •   1 nat på Everest Summit Lodge i Mende 
 •   2 nætter på Everest Summit Lodge i Tashinga 
 •   1 nat på Everest Summit Lodge i Lukla
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Drikkevand på vandreturene
 • Informationsmateriale om Nepal - lille Nepal wiki med pakkelister etc.
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser i alle højder. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Mad på trekket, beregn 180-350,- pr. dag (alle tre måltider)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Forlængelse til Chitwan National Park
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Classic
Pris fra 3.498 kr./person
Forlængelse til Chitwan National Park
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Deluxe
Pris fra 5.498 kr./person
Opgradering til Dwarikas Hotel - Heritage værelse - 4 nætter
Pris fra 3.798 kr./person
Opgradering til Dwarikas Hotel - Junior Suite - 4 nætter
Pris fra 5.798 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: September til ultimo maj

Sværhedsgrad: Middel, C

Højde: Op til 3.900 meter

Type: Individuel trekkingtur med privat sherpaguide og bærere - komfort og luksus Everest trek

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Info om årstiderne: Læs mere om årstiderne i Nepal her

Overnatning: Tehus (lodges)

Overnatning: Hoteller

Pakkeliste: Trekking

 

Everest-Comfort-Trek

Everest comfort lodges - information

Denne rejse er baseret på Everest Summit Lodges og Yeti's Mountain Home i Khumbu-dalen ved Mt. Everest. Ved at benytte en kombination af lodge-kæderne, opnår vi det bedste af to verdener og har derved en bedre højdetilvænning, end ved alene at bruge Summit Lodges, hvor Namche ikke opleves eller ved Yeti Mountain HOme, hvor andre bydger ikke opleves.

Everest Summit Lodges og Yeti Mountain Home er alle meget pæne og flotte med gode faciliteter undervejs.
Der er privat bad og toilet (vesstligt) på alle lodges på trekkingturen, og den overordnede hygiejne er den bedst mulige.
Du har ikke brug for sovepose på Everest comfort trek

Det er en trekkingtur, der skal vandres 6-8 timer dagligt, men forholdene er Nepals klart bedste, de er på alle måder Everest lodges, når de er allerbedst!

 

En dag på Komfort Lodge Everest:

07:00 – vi bliver vækket på lodgen.
Herefter pakker vi sammen og gør os klar. Paksækken, du har fået udleveret i Kathmandu, gives til bærere og lastdyr.

08:00 – vi spiser morgenmad

08:30 – 08:45 – dagens vandring starter
Formiddagsvandringen byder på flere muligheder for stop i tehuse osv. Vi vandrer til frokosttid mellem 11:30 og 12:30.

11:30 og ca. 1½-2 timer frem: Frokost og hvil i landsbyen og på det lokale tehus

13:00-13:30: Eftermiddagsvandringen starter. Vi går gennem de skønne landskaber og igen har vi mulighed for flere stop i landsbyer, på tehuse osv. Vi er typisk fremme mellem kl. 15:00 og kl. 16:00.

15:00-16:00: Ankomst til vores lodge, hvor vi får vores værelser. Lidt hygge med eftermiddagste eller lignende. Vi har tid i landsbyen eller til at nyde udsigterne.

18:00-19:00: Aftensmad og aftenhygge. Vi bliver på lodgen og sætter sagens oplevelser i relief og får samtidig briefing om morgendagens udfoldelser.

Everest komfort trek højdekurver

Everest komfort trek kort

Hotel Dwarikas

Hotel Dwarikas er nok Nepals mest unikke hotel

 Kathmandu er uden tvivl et inferno af larm, mennesker, lyde, lugte, forurening og store oplevelser. Og her kan Nepals unikke hotel Dwarikas tilføre ro og dejlige omgivelser midt i det oplevelsesrige inferno.

Dwarikas Hotel ligger på Battisputali, ikke langt fra Pashupatinath tempelområdet. Det er ikke et klassisk luksushotel alá Mariott, men nærmere et atmosfærefyldt hotel i kategorien Small Luxury Hotels med sine bare 87 værelser.

Dwarikas Hotel startede med en indsamling af Nepals fine træskæerier, som i stor stil blev kasseret under urbaniseringen i 1960’erne og 70’erne, hvilket den nepalesiske ingeniør Dwarika Das Shrestha slet ikke kunne have, hvorpå han startede en indsamling af de århundrede gamle træskærearbejder.

Det førte i 1977 til Dwarikas (Kathmandu Village Hotel), der er bygget i klassisk Newaristil med Kathmandu-dalens klassiske røde mursten og så de utrolige træskæerier. Der bygges stadig på Hotel Dwarika og konstruktionen har dermed taget omtrent 40 år. Der er smukke vinduer og søjler, utrolig grønt med træer, blomster og på mange måder er det et lille paradis i Kathmandu. Værelserne er rigtig gode, med de ting som et godt hotel skal have. En klar klassiker som vi kun kan anbefale. 

Dwarikas er unikt!

Alle nepalesiske luftfartsselskaber er netop kommet på Europa-Kommissionens liste af flyselskaber, der for tiden ikke må flyve til/fra EU. På rejser med indenrigsfly i Nepal, kan det derfor ikke undgås, at der er flyvninger på selskaber, som for indeværende ikke må flyve til Europa.

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen. 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Østergade 5, 8000 Aarhus
28. jan. 2020 kl. 18:15

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30

Dansk Himalaya historie
Restaurant MOMO Nepal, Sankt Jørgens Gade 116a, 5000 Odense
11. mar. 2020 kl. 19:00

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
14. mar. 2020 kl. 11:40

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
15. mar. 2020 kl. 11:40

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Axeltorv 5A, 4700 Næstved
17. mar. 2020 kl. 18:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik