Everest Panorama trek

Til foden af verdens højeste bjerg, Mount Everest og Sherpalandets højlandskultur


Fra København mod Nepal.

Everest panorama trek højdekurver

Ved ankomsten får vi en herlig modtagelse, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel. I Kathmandu er Østens klassiske mystik absolut stadig hverdag.

I løbet af dagen kører vi 4-5 timer udover kanten af Kathmandu-dalen til Sun Kosi floden i Ramechhap og byen Mulkot, hvor vi overnatter på hotel inden afgang til Lukla. Flyvningern til Lukla blev i april 2019 flyttet fra Kathmandu lufthavn til Ramechhap lufthavn grundet trafikpres i Kathmandu. Ulempen er køreturen, fordelen er at man ikke skal vente 3-4-5 timer i Kathmandu lufthavn mere.

Velkommen på landet i Nepal

Dag 2

Tidligt om morgenen kører vi det sidste stykke til langs floden til Manthali Airstrip i Ramechhap. Herfra flyver vi cirka 20 minutter langs Himalaya-bjergene til lufthavnslandsbyen Lukla, som ligger i 2.850 meters højde.

Lukla har gennemgået en sand revolution over årene og har en hyggelig lang hovedgade med butikker, lodges og spisesteder.
Efter møde med det nepalesiske hold, vandres gennem Lukla og ned til Chaunri Kharka, hvorfra der er et smukt udsyn til Kunsum Kangguru og kort derefter Ghat (bro) inden mælke-floden, Dudh Kosi. Vandringen er let og herlig.

Der er blandet mark, skov, buddhistiske mani-sten og spredte udsigter til bjergene. Efter et par timer nås første større bygd, Phakding i 2.640 meters højde, som er første overnatningssted for stort set alle turister. Dette er Dudh Kosi-dalen, hvor stien snor sig ud og ind gennem skiftevis fyrreskov og åbent landskab. Vandringen går videre, hurtigt gennem Zamphute og Toktok til Benkar, hvor en kæmpeblok er fyldt med buddhistiske inskriptioner (manisten). Mod nordøst tårner Thamserku sig mod himlen, og efter et par timers gang nås Monjo, der er en lille hyggelig landsby med omkring 25 huse, som ligger i en smal dal ved foden af Thamserku på 6.608 meter. Her løber Kyashar Drangka ned i Dudh Kosi.

Overnatning i Monjo i tehus

Morgenmad er inkluderet.

Dag 3

Monjo ligger umiddelbart inden Jorsale og indgangen til Sagarmatha Nationalpark. Der er indskrivning i bøgerne, hvorefter trekket fortsætter ved at krydse Dudh Kosi endnu engang ad en smuk, høj hængebro. Kort efter mødes Imja Khola og Bhote Kosi og løber sammen i Dudh Kosi. Her er turens flotteste bro, som fører til den berømte Namche-stigning. Efter en kort pause stiger ruten de næste 1½-2 timer op ad en god zigzag-sti. 2/3 oppe vil der i godt vejr være en belønning i form af en første udsigt til Everests store og mørke tinde, der stikker op bag den gigantiske Nuptse-Lhotse-væg. Herfra flader terrænet ud, og de første huse kommer langsomt til syne. Namche Bazar er ikke uden grund Nepals måske mest berømte bjergby, som et Himalayas Chamonix. Den ligger som en drøm i et amfiteater med udsigt til Kongde Ri bjerget mod syd. Husene er smukke, traditionelle stenhuse med små herlige gader og gyder. Der er efterhånden et væld af forretninger, cafeer og sågar bank, posthus og internet cafeer. Men stemningen er forblevet sjældent god. Alle steder hilses vi med det traditionelle ”Namaste” – ”Jeg hilser det guddommelige i dig”.

Overnatning i Namche Bazar i tehus

Dag 4

Solvarmen er vidunderlig, da byen vender mod syd. Alligevel kan vi godt mærke de 3.400 meters højde. Luften kan være rå. En gåtur i byens gader leder op til den 300 år gamle okkerrøde, smukke gompa – klosteret. Det er her, den årlige Dumji-festival udspilles om sommeren. Resten af året møder vi munke og lamaer, og til tider er der små festivaler. De friske kan gå langs højderyggen til Choi Gang, Namches øverste del. Her ligger Sargamatha Nationalparks hovedkvarter, og vi kan besøge det lille fine museum – og samtidig blive belønnet med alle tiders udsigt til Ama Dablam og Mount Everest. Så vidt muligt forsøger vi at arrangere et besøg hos vore venner for at få smørte eller et glas chang, den lokale herlige ris- og hirseøl.

Overnatning i Namche Bazar i tehus

Dag 5

Vandringen fortsætter mod nordvest og kommer ud i den smukke Nangpo-dal. Først gennem skov til Phurte. Højt over ses Laudo Gompa, der hører under Kopan-klosteret i Kathmandu. Siden nås Thamo, hvor den lille biflod skal krydses. Højt over broen ses to store klipper med buddhistiske bemalinger, bl.a. Tara (Grønne Tara) og Padma Sambhava, der førte buddhismen til Tibet. Sidenhen vandres gennem Samde og derefter til de sandede kartoffelmarker for at ende i Thame med de smukke stenhuse. Undervejs er der udsigt til det umådeligt smukke Teng Kangpoche, og måske passeres en del tibetanske handelskaravaner, der igen er begyndt at krydse det 5.700 meter høje Nangpa La.

Om eftermiddagen er der tur op til gompaen – klosteret – der ligger som klinet ind i bjergsiden omkring 200 meter over byen. Vejen til klosteret går gennem en Kani, en indgangsportal med smukke freskoer. Thame Gompa er et af Khumbus vigtigste, og der fejres flere store festivaler årligt, bl.a. den store Mani Rimdu fest. Efter et af de mest interessante klostre på turen returneres til byen.

Overnatning i Thame i tehus

Dag 6

Turen går ud ad Nangpo-dalen via Phurte for at komme til Namches øverste del. Her drejer ruten nordover og går op over den lille aistrip Shyangboche, hvor der igen er udsigter til Ama Dablam og Everest. Her ser vi ofte Nepals nationalfugl, Danhpe, blodfasanen. På vejen passeres et lille landbrugsprojekt over et undseeligt pas med chortner og manisten i det herligste landskab, indtil stien dykker ned til landsbyen Kunde, som ligger i 3.840 meters højde, øverst i dalen.

I Kunde er der besøg til Hillary-hospitalet fra 1966. Kundes beboere hører under Pangboche-klosteret, hvorimod beboerne i tvillingebyen Kumjung, hører til Thame-klosteret. Fra Kunde går det gennem utallige, lange stengærder til Khumbus største by, Kumjung. Modsat Namche Bazar er Kumjung traditionel og ikke særlig turistet, hvor påvirkningerne udefra er til at overse. Her er få butikker, og antallet af trekkere er begrænset. Der er besøge i det smukke kloster beliggende i en lund af smukke, gamle fyrretræer, hvor vi opbevarer en hånd og skalp fra Yetien, den afskyelige snemand. Det er muligt at se begge, men de er desværre blevet låst inde, og det er ikke altid tilladt at tage billeder.

Overnatning i Kumjung i tehus

Dag 7

Fra Kumjung går det svagt ned og ind i selve den store flotte Khumbu-dal. Der er smuk og let vandring med et stort fugleliv, bl.a. er der mulighed for at spotte nationalfuglen blodfasanen. Undervejs er der udsigter i verdensklasse til Ama Dablam, Lhotsevæggen og Everest, men ikke mindst til Khumbu Yhu Lha, som er Sherpaernes hellige bjerg. Herfra går det ganske hurtigt til Sanasa, der er et godt sted at dvæle, med udsigt til verdens højeste bjerg, inden det går videre mod Phunki Tenga og over Imja Khola via en flot hængebro. På den anden side af broen leder ruten hurtigt ind i Khumbus største grønne område, og vandringen går ad gode, dog lidt stejle, stier i skov med fyr, birk med rødlig bark, enebær og rododendron med skæglav. I skoven er der god mulighed for at se moskushjort og blodfasan. De sidste meter inden Tengpoche går stejlt op ad glat og leret sti for at ende ved klostergrunden, som mange har døbt Verdens Smukkeste Lejrplads.

Overnatning i Tengpoche i tehus

Dag 8

Tengpoche Gompa er uden tvivl Sherpa-folkets vigtigste kloster. Det er et kulturelt såvel som religiøst kraftcenter for hele Solu Khumbu. I 1916 blev Lama Gulu påbudt af Rongbuk-klosterets Rinpoche (øverste Lama) at bygge et hovedsæde i Khumbu, og virkningen var enorm. Hurtigt blev Tengpoche hovedcenteret for buddhismen i området. I 1934 blev Tengpoche jævnet med jorden i et katastrofalt jordskælv, og i 1989 brændte det genopførte kloster ned til grunden. I dag står Tengpoche igen stort og stolt som kronen på Sherpa-folkets kultur. Der er besøg i klosteret og håb om at kunne overvære en ceremoni eller måske endda komme i audiens. Om aftenen kan man høre cymbler og trompeter, som munkene og lamaerne bruger til deres religiøse ceremonier.

Fra Tengpoche går det 600 meter stejlt nedad gennem skoven til Phunki Tenga, som ligger i 3.250 meters højde. Her er nogle vandtrukne bedemøller og et simpelt tehus. Efter at have passeret broen over Imja Khola kommer turen til et område, hvor man kan se turismens store indflydelse. Der bliver bygget et enormt antal tehuse og lodges i god kvalitet. Efter at have oplevet vores lidt specielle rute er dette en helt anden verden. Vandringen er smuk og herlig, og der er masser af småboder og muligheder for at raste. Videre vandring til Sanasa.

Overnatning i Sanasa i tehus

Dag 9

Turen går tilbage til Namche, hvor der er frokost. Efter frokost fortsættes ned til den flotte bro for derefter at checke ud af Sagarmatha Nationalpark ved Jorsale. Herefter videre til Monjo, over Dudh Kosi et par gange for til sidst at ankomme til den langstrakte lodge-by, Phakding.

Overnatning i Phakding i tehus

Dag 10

Dagen til Lukla er ikke lang, når der startes ud fra Phakding. Det går nemt til Ghat og Choplung, inden den lange, lidt vedvarende stigning til Lukla begynder. Midt på dagen er der ankomst i Lukla.

Overnatning i Lukla i tehus

Dag 11

Tidlig morgen tager vi over i Luklas lille lufthavnsterminal og checker ind - og venter til flyet ankommer, så vi på behørig vis kan komme tilbage til Ramechhap og køre retur til Kathmandu og få et varmt bad på hotellet.

Overnatning på Hotel Marshyangdi.

Dag 12

Vi skal opleve hinduernes Pashupatinath tempel og buddhisternes store stupa ved Bhoudanath og selvfølgelig fantastiske Durbar Square, det gamle kongelige område i Kathmandus gamle bydel, hvorfra vi går tilbage til hotellet.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 13

Dagen er til egne eventyr i Kathmandu, og vi kan anbefale en tur til Nagarkot eller Bhaktapur.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 14

I dag slutter en begivenhedsrig rejse, det er blevet tid til at tage afsked med Nepal og vende næsen hjemad.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 15
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
6. jan. - 31. mar. 2020
16.998,-

1. apr. - 15. apr. 2020
19.998,-

16. apr. - 26. apr. 2020
18.998,-

27. apr. - 31. maj. 2020
16.998,-

1. sep. - 19. sep. 2020
16.998,-

20. sep. - 31. okt. 2020
18.798,-

1. nov. - 10. dec. 2020
17.998,-

11. dec. 2020 - 5. jan. 2021
Kontakt os

6. jan. - 25. mar. 2021
17.598,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Kathmandu-Lukla t/r på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 •   4 nætter på Hotel Marshyangdi i Kathmandu inkl. morgenmad   
 •   1 nat på Taj Riverside Resort i Mulkot inkl. morgenmad
 •   9 dage i tehuse på trekkingarrangementet
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Drikkevand på trekkingturen, 5 liter i døgnet pr person (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Informationsmateriale om Nepal - lille Nepal wiki med pakkelister etc.
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser i alle højder. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (vi anbefaler at søge hjemmefra)
 • Mad på trekket, beregn 130-200,- pr. dag
 • Forplejning udover den nævnte og drikkepenge (beregn ca. 50-60 USD pr person)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Opgradering: privat bad og toilet på trek
Pris fra 820 kr./person
Forlængelse til Chitwan National Park
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Classic
Pris fra 3.498 kr./person
Forlængelse til Chitwan National Park
Forlængelse til Chitwan Nationalpark - Deluxe
Pris fra 5.498 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: September til juli

Gradering: C-

Højde: 2.835 - 4.183 meter

Type: Individuel trekkingtur med privat sherpaguide og bærere

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Info om årstiderne: Læs mere om årstiderne i Nepal her

Overnatning: Tehus (lodges)

Overnatning: Hoteller

Pakkeliste: Trekking

 

Everest panorama trek højdekurver

Everest panorama trek kort

Det er ikke uden grund, at Khumbu må betegnes som Himalayas mest berømte dal. Her lever det berømte Sherpa-folk i deres herlige landsbyer med udsigter til verdens smukkeste og højeste bjerge.

Hele området over Jorsale hører under Sagarmatha Nationalpark og har mange fine eksempler på sjælden højalpin flora og fauna. Her ses den blodrøde rododendron, kugleprimula, iris og gentian. Af dyr kan nævnes den gigantiske lammegrib, Nepals nationalfugl danphe (blodfasan), smukke brahminænder, snehøns og ikke mindst de store pattedyr som Himalaya-thar, den smukke moskushjort, den røde panda og måske endda sort Himalaya-bjørn og sneleopard. Jo Khumbu byder på vandring i absolut verdensklasse.

Sherpaerne indvandrede til Nepal fra det østlige Tibet for ca. 400 år siden. De slog sig bl.a. ned i Khumbu-dalen blandt yakokser og verdens højeste bjerge og bor den dag i dag i små landsbyer i op til 4.300 meters højde. Sherpaerne er alle Nyingmapa-buddhister, og deres tro er dybt forankret i de smukke landskaber. Alle steder i Solu og Khumbu ses smukke mani-vægge, bedeflag og det store antal smukke klostre og klosterlandsbyer giver området en helt speciel atmosfære.

Kipling Travel har personlige venskaber og forbindelser i Sherpa-landet, hvilket giver endnu en facet til denne trekkingtur i verdensklasse. Vi forsøger altid at arrangere et privat besøg til en kop smørte eller den lokale risøl – chang – eller overvære ceremonier og buddhistiske pujaer, hvor det er muligt. Under alle omstændigheder kan du godt forvente at få en helt speciel oplevelse på en af verdens bedste trekkingture.

Tehusene eller rettere lodgene er Nepals klassiske overnatningssteder - en slags simple bjerghoteller. Man bor i enkle værelser og spiser sammen med andre trekkere og møder andre mennesker under hyggelige former. I Kipling Travel benytter vi udelukkende de allerbedste tehuse for derigennem at kunne opgradere hygiejne og service.
De lodges, vi benytter, er hyggelige, og vi har arbejdet sammen med dem i årevis. Det betyder også lokalbesøg og en ekstra kolorit til en i forvejen fantastisk rejse.

07:00 – vi bliver vækket på lodgen.
Herefter pakker vi sammen og gør os klar. Paksækken, du har fået udleveret i Kathmandu, gives til bærere og lastdyr.

08:00 – vi spiser morgenmad

08:30 – 08:45 – dagens vandring starter
Formiddagsvandringen byder på flere muligheder for stop i tehuse osv. Vi vandrer til frokosttid mellem 11:30 og 12:30.

11:30 og ca. 1½-2 timer frem: Frokost og hvil i landsbyen og på det lokale tehus

13:00-13:30: Eftermiddagsvandringen starter. Vi går gennem de skønne landskaber, og igen har vi mulighed for flere stop i landsbyer, på tehuse osv. Vi er typisk fremme mellem kl. 15:00 og kl. 16:00.

15:00-16:00: Ankomst til vores lodge, hvor vi får vores værelser. Lidt hygge med eftermiddagste eller lignende. Vi har tid i landsbyen eller til at nyde udsigterne.

18:00-19:00: Aftensmad og aftenhygge. Vi bliver på lodgen og sætter sagens oplevelser i relief og får samtidig briefing om morgendagens udfoldelser.

Alle nepalesiske luftfartsselskaber er netop kommet på Europa-Kommissionens liste af flyselskaber, der for tiden ikke må flyve til/fra EU. På rejser med indenrigsfly i Nepal, kan det derfor ikke undgås, at der er flyvninger på selskaber, som for indeværende ikke må flyve til Europa.

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen. 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Østergade 5, 8000 Aarhus
28. jan. 2020 kl. 18:15

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30

Dansk Himalaya historie
Restaurant MOMO Nepal, Sankt Jørgens Gade 116a, 5000 Odense
11. mar. 2020 kl. 19:00

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
14. mar. 2020 kl. 11:40

MESSE - AKTIV FERIE - Nepal og trekking i Himalaya
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
15. mar. 2020 kl. 11:40

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Axeltorv 5A, 4700 Næstved
17. mar. 2020 kl. 18:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik