Everest Panorama trek
Antal dage: 15
Priser fra: 16.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Everest Panorama trek

Til foden af verdens højeste bjerg, Mount Everest og Sherpalandets højlandskultur

 

De lavere egne af Khumbu, området for foden af Mount Everest har unikke udsigter og store kulturelle oplevelser. Her besøges utallige handelsbyer og klostersamfund, alt sammen krydret med udsigter til verdens allerhøjeste bjerge, såsom Everest, Ama Dablam, Lhotse, Kangtega osv.

 

Stierne er gode og turen er ikke nær så anstrengende som den tilsvarende, der går helt til Base Camp, hvorfor det er en perfekt måde at opleve landet ved foden af verdens højeste bjerg på. Tag med på en fantastisk oplevelse i Nepal.


1.

København – Kathmandu

Everest panorama trek højdekurver

Fra København mod Nepal.

2.

Ankomst til Kathmandu

Dag 2

Ved ankomsten til Kathmandu er der en herlig modtagelse i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel. Leder du efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en af de første pladser – den er ganske simpelthen et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarer, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by. Og jo, der er forurenet, støvet, alt for megen trafik, og den er tæt – men tager du baggader og gyder, får du øjnene op for en forunderlig by.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi

3.

Bjergfly fra Kathmandu til Lukla, Monjo 2.815 meter

Dag 3

Tidligt om morgenen køres til den lille indenrigslufthavn for med Twin Otter at flyve 40 minutter langs Himalaya-bjergene til lufthavnslandsbyen Lukla, som ligger i 2.850 meters højde. De seneste år har Lukla gennemgået en gigantisk forandring, og vi må efterhånden betegne Lukla (Stedet med mange får og geder) som en by. Her vandres videre ud af byen og ned til Chaunri Kharka, hvorfra der er et smukt udsyn til Kunsum Kangguru og kort derefter Ghat (bro) inden mælke-floden, Dudh Kosi. Vandringen er let og herlig.

Der er blandet mark, skov, buddhistiske mani-sten og spredte udsigter til bjergene. Efter et par timer nås første større bygd, Phakding i 2.640 meters højde, som er første overnatningssted for stort set alle turister. Dette er Dudh Kosi-dalen, hvor stien snor sig ud og ind gennem skiftevis fyrreskov og åbent landskab. Vandringen går videre, hurtigt gennem Zamphute og Toktok til Benkar, hvor en kæmpeblok er fyldt med buddhistiske inskriptioner (manisten). Mod nordøst tårner Thamserku sig mod himlen, og efter et par timers gang nås Monjo, der er en lille hyggelig landsby med omkring 25 huse, som ligger i en smal dal ved foden af Thamserku på 6.608 meter. Her løber Kyashar Drangka ned i Dudh Kosi.

Overnatning i Monjo i tehus

Morgenmad er inkluderet.

4.

Namche Bazar 3.400 meter – Sherpaernes hovedstad

Dag 4

Monjo ligger umiddelbart inden Jorsale og indgangen til Sagarmatha Nationalpark. Der er indskrivning i bøgerne, hvorefter trekket fortsætter ved at krydse Dudh Kosi endnu engang ad en smuk, høj hængebro. Kort efter mødes Imja Khola og Bhote Kosi og løber sammen i Dudh Kosi. Her er turens flotteste bro, som fører til den berømte Namche-stigning. Efter en kort pause stiger ruten de næste 1½-2 timer op ad en god zigzag-sti. 2/3 oppe vil der i godt vejr være en belønning i form af en første udsigt til Everests store og mørke tinde, der stikker op bag den gigantiske Nuptse-Lhotse-væg. Herfra flader terrænet ud, og de første huse kommer langsomt til syne. Namche Bazar er ikke uden grund Nepals måske mest berømte bjergby, som et Himalayas Chamonix. Den ligger som en drøm i et amfiteater med udsigt til Kongde Ri bjerget mod syd. Husene er smukke, traditionelle stenhuse med små herlige gader og gyder. Der er efterhånden et væld af forretninger, cafeer og sågar bank, posthus og internet cafeer. Men stemningen er forblevet sjældent god. Alle steder hilses vi med det traditionelle ”Namaste” – ”Jeg hilser det guddommelige i dig”.

Overnatning i Namche Bazar i tehus

5.

Hviledag i Namche

Dag 5

Solvarmen er vidunderlig, da byen vender mod syd. Alligevel kan vi godt mærke de 3.400 meters højde. Luften kan være rå. En gåtur i byens gader leder op til den 300 år gamle okkerrøde, smukke gompa – klosteret. Det er her, den årlige Dumji-festival udspilles om sommeren. Resten af året møder vi munke og lamaer, og til tider er der små festivaler. De friske kan gå langs højderyggen til Choi Gang, Namches øverste del. Her ligger Sargamatha Nationalparks hovedkvarter, og vi kan besøge det lille fine museum – og samtidig blive belønnet med alle tiders udsigt til Ama Dablam og Mount Everest. Så vidt muligt forsøger vi at arrangere et besøg hos vore venner for at få smørte eller et glas chang, den lokale herlige ris- og hirseøl.

Overnatning i Namche Bazar i tehus

6.

Klosterlandsbyen Thame 3.800 meter

Dag 6

Vandringen fortsætter mod nordvest og kommer ud i den smukke Nangpo-dal. Først gennem skov til Phurte. Højt over ses Laudo Gompa, der hører under Kopan-klosteret i Kathmandu. Siden nås Thamo, hvor den lille biflod skal krydses. Højt over broen ses to store klipper med buddhistiske bemalinger, bl.a. Tara (Grønne Tara) og Padma Sambhava, der førte buddhismen til Tibet. Sidenhen vandres gennem Samde og derefter til de sandede kartoffelmarker for at ende i Thame med de smukke stenhuse. Undervejs er der udsigt til det umådeligt smukke Teng Kangpoche, og måske passeres en del tibetanske handelskaravaner, der igen er begyndt at krydse det 5.700 meter høje Nangpa La.

Om eftermiddagen er der tur op til gompaen – klosteret – der ligger som klinet ind i bjergsiden omkring 200 meter over byen. Vejen til klosteret går gennem en Kani, en indgangsportal med smukke freskoer. Thame Gompa er et af Khumbus vigtigste, og der fejres flere store festivaler årligt, bl.a. den store Mani Rimdu fest. Efter et af de mest interessante klostre på turen returneres til byen.

Overnatning i Thame i tehus

7.

Via Hillary hospitalet i Kunde til Kumjung 3.791 meter

Dag 7

Turen går ud ad Nangpo-dalen via Phurte for at komme til Namches øverste del. Her drejer ruten nordover og går op over den lille aistrip Shyangboche, hvor der igen er udsigter til Ama Dablam og Everest. Her ser vi ofte Nepals nationalfugl, Danhpe, blodfasanen. På vejen passeres et lille landbrugsprojekt over et undseeligt pas med chortner og manisten i det herligste landskab, indtil stien dykker ned til landsbyen Kunde, som ligger i 3.840 meters højde, øverst i dalen.

I Kunde er der besøg til Hillary-hospitalet fra 1966. Kundes beboere hører under Pangboche-klosteret, hvorimod beboerne i tvillingebyen Kumjung, hører til Thame-klosteret. Fra Kunde går det gennem utallige, lange stengærder til Khumbus største by, Kumjung. Modsat Namche Bazar er Kumjung traditionel og ikke særlig turistet, hvor påvirkningerne udefra er til at overse. Her er få butikker, og antallet af trekkere er begrænset. Der er besøge i det smukke kloster beliggende i en lund af smukke, gamle fyrretræer, hvor vi opbevarer en hånd og skalp fra Yetien, den afskyelige snemand. Det er muligt at se begge, men de er desværre blevet låst inde, og det er ikke altid tilladt at tage billeder.

Overnatning i Kumjung i tehus

8.

Tengpoche klosteret 3.867 meter

Dag 8

Fra Kumjung går det svagt ned og ind i selve den store flotte Khumbu-dal. Der er smuk og let vandring med et stort fugleliv, bl.a. er der mulighed for at spotte nationalfuglen blodfasanen. Undervejs er der udsigter i verdensklasse til Ama Dablam, Lhotsevæggen og Everest, men ikke mindst til Khumbu Yhu Lha, som er Sherpaernes hellige bjerg. Herfra går det ganske hurtigt til Sanasa, der er et godt sted at dvæle, med udsigt til verdens højeste bjerg, inden det går videre mod Phunki Tenga og over Imja Khola via en flot hængebro. På den anden side af broen leder ruten hurtigt ind i Khumbus største grønne område, og vandringen går ad gode, dog lidt stejle, stier i skov med fyr, birk med rødlig bark, enebær og rododendron med skæglav. I skoven er der god mulighed for at se moskushjort og blodfasan. De sidste meter inden Tengpoche går stejlt op ad glat og leret sti for at ende ved klostergrunden, som mange har døbt Verdens Smukkeste Lejrplads.

Overnatning i Tengpoche i tehus

9.

Tengpoche og Sanasa

Dag 9

Tengpoche Gompa er uden tvivl Sherpa-folkets vigtigste kloster. Det er et kulturelt såvel som religiøst kraftcenter for hele Solu Khumbu. I 1916 blev Lama Gulu påbudt af Rongbuk-klosterets Rinpoche (øverste Lama) at bygge et hovedsæde i Khumbu, og virkningen var enorm. Hurtigt blev Tengpoche hovedcenteret for buddhismen i området. I 1934 blev Tengpoche jævnet med jorden i et katastrofalt jordskælv, og i 1989 brændte det genopførte kloster ned til grunden. I dag står Tengpoche igen stort og stolt som kronen på Sherpa-folkets kultur. Der er besøg i klosteret og håb om at kunne overvære en ceremoni eller måske endda komme i audiens. Om aftenen kan man høre cymbler og trompeter, som munkene og lamaerne bruger til deres religiøse ceremonier.

Fra Tengpoche går det 600 meter stejlt nedad gennem skoven til Phunki Tenga, som ligger i 3.250 meters højde. Her er nogle vandtrukne bedemøller og et simpelt tehus. Efter at have passeret broen over Imja Khola kommer turen til et område, hvor man kan se turismens store indflydelse. Der bliver bygget et enormt antal tehuse og lodges i god kvalitet. Efter at have oplevet vores lidt specielle rute er dette en helt anden verden. Vandringen er smuk og herlig, og der er masser af småboder og muligheder for at raste. Videre vandring til Sanasa.

Overnatning i Sanasa i tehus

10.

Phakding 2.640 meter

Dag 10

Turen går tilbage til Namche, hvor der er frokost. Efter frokost fortsættes ned til den flotte bro for derefter at checke ud af Sagarmatha Nationalpark ved Jorsale. Herefter videre til Monjo, over Dudh Kosi et par gange for til sidst at ankomme til den langstrakte lodge-by, Phakding.

Overnatning i Phakding i tehus

11.

Lukla 2.835 meter

Dag 11

Dagen til Lukla er ikke lang, når der startes ud fra Phakding. Det går nemt til Ghat og Choplung, inden den lange, lidt vedvarende stigning til Lukla begynder. Midt på dagen er der ankomst i Lukla.

Overnatning i Lukla i tehus

12.

Bjergfly, Lukla – Kathmandu

Dag 12

Det er en tidlig morgen for at tage over i Luklas nye og yderst imponerende lufthavnsterminal. Her er der check-in for derefter at vente på flyets ankomst, så det kan bringe alle til slutdestinationen Kathmandu.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

13.

Kathmandu, byrundtur

Dag 13

Vi skal opleve hinduernes Pashupatinath tempel og buddhisternes store stupa ved Bhoudanath og selvfølgelig fantastiske Durbar Square, det gamle kongelige område i Kathmandus gamle bydel, hvorfra vi går tilbage til hotellet.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

Morgenmad er inkluderet.

14.

Kathmandu

Dag 14

Dagen er til egne eventyr i Kathmandu, og vi kan anbefale en tur til Nagarkot eller Bhaktapur.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

Morgenmad er inkluderet.

15.

Kathmandu hjemrejse samt ankomst til København

Dag 15

I dag slutter en begivenhedsrig rejse, det er blevet tid til at tage afsked med Nepal og vende næsen hjemad.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. maj - 31. maj 2019
17.598,-
16.998,-

1. september - 25. september 2019
17.798,-
17.298,-

26. september - 31. oktober 2019
18.998,-
18.498,-

1. november - 10. december 2019
17.798,-
17.298,-

11. december 2019 - 5. januar 2020
Kontakt os
Kontakt os

6. januar - 31. maj 2020
17.798,-
17.298,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Kathmandu-Lukla t/r på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • 4 nætter på Hotel Marshyangdi i Kathmandu inkl. morgenmad   
 • 9 dage i tehuse på trekkingarrangementet
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide) 
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Drikkevand på trekkingturen, 5 liter i døgnet pr person (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Informationsmateriale om Nepal - lille Nepal wiki med pakkelister etc.
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser i alle højder. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Mad på trekket, beregn 130-200,- pr. dag
 • Forplejning udover den nævnte og drikkepenge (beregn ca. 50-60 USD pr person)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser. 

Praktisk information

Bedste rejsetid: September til juli

Gradering: C-

Højde: 2.835 - 4.183 meter

Type: Individuel trekkingtur med privat sherpaguide og bærere

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Info om årstiderne: Læs mere om årstiderne i Nepal her

Overnatning: Tehus (lodges)

Overnatning: Hoteller

Pakkeliste: Trekking

 

Everest panorama trek højdekurver

Everest panorama trek højdekurver

Everest panorama trek - se kort over Kiplings rute

Everest panorama trek kort

Sherpalandet og verdens højeste bjerg

Det er ikke uden grund, at Khumbu må betegnes som Himalayas mest berømte dal. Her lever det berømte Sherpa-folk i deres herlige landsbyer med udsigter til verdens smukkeste og højeste bjerge.

Hele området over Jorsale hører under Sagarmatha Nationalpark og har mange fine eksempler på sjælden højalpin flora og fauna. Her ses den blodrøde rododendron, kugleprimula, iris og gentian. Af dyr kan nævnes den gigantiske lammegrib, Nepals nationalfugl danphe (blodfasan), smukke brahminænder, snehøns og ikke mindst de store pattedyr som Himalaya-thar, den smukke moskushjort, den røde panda og måske endda sort Himalaya-bjørn og sneleopard. Jo Khumbu byder på vandring i absolut verdensklasse.

Sherpaerne indvandrede til Nepal fra det østlige Tibet for ca. 400 år siden. De slog sig bl.a. ned i Khumbu-dalen blandt yakokser og verdens højeste bjerge og bor den dag i dag i små landsbyer i op til 4.300 meters højde. Sherpaerne er alle Nyingmapa-buddhister, og deres tro er dybt forankret i de smukke landskaber. Alle steder i Solu og Khumbu ses smukke mani-vægge, bedeflag og det store antal smukke klostre og klosterlandsbyer giver området en helt speciel atmosfære.

Kipling Travel har personlige venskaber og forbindelser i Sherpa-landet, hvilket giver endnu en facet til denne trekkingtur i verdensklasse. Vi forsøger altid at arrangere et privat besøg til en kop smørte eller den lokale risøl – chang – eller overvære ceremonier og buddhistiske pujaer, hvor det er muligt. Under alle omstændigheder kan du godt forvente at få en helt speciel oplevelse på en af verdens bedste trekkingture.

Tehus trek (lodge trek)

Tehusene eller rettere lodgene er Nepals klassiske overnatningssteder - en slags simple bjerghoteller. Man bor i enkle værelser og spiser sammen med andre trekkere og møder andre mennesker under hyggelige former. I Kipling Travel benytter vi udelukkende de allerbedste tehuse for derigennem at kunne opgradere hygiejne og service.
De lodges, vi benytter, er hyggelige, og vi har arbejdet sammen med dem i årevis. Det betyder også lokalbesøg og en ekstra kolorit til en i forvejen fantastisk rejse.

07:00 – vi bliver vækket på lodgen.
Herefter pakker vi sammen og gør os klar. Paksækken, du har fået udleveret i Kathmandu, gives til bærere og lastdyr.

08:00 – vi spiser morgenmad

08:30 – 08:45 – dagens vandring starter
Formiddagsvandringen byder på flere muligheder for stop i tehuse osv. Vi vandrer til frokosttid mellem 11:30 og 12:30.

11:30 og ca. 1½-2 timer frem: Frokost og hvil i landsbyen og på det lokale tehus

13:00-13:30: Eftermiddagsvandringen starter. Vi går gennem de skønne landskaber, og igen har vi mulighed for flere stop i landsbyer, på tehuse osv. Vi er typisk fremme mellem kl. 15:00 og kl. 16:00.

15:00-16:00: Ankomst til vores lodge, hvor vi får vores værelser. Lidt hygge med eftermiddagste eller lignende. Vi har tid i landsbyen eller til at nyde udsigterne.

18:00-19:00: Aftensmad og aftenhygge. Vi bliver på lodgen og sætter sagens oplevelser i relief og får samtidig briefing om morgendagens udfoldelser.

Nepals indenrigsflyvninger

Alle nepalesiske luftfartsselskaber er netop kommet på Europa-Kommissionens liste af flyselskaber, der for tiden ikke må flyve til/fra EU. På rejser med indenrigsfly i Nepal, kan det derfor ikke undgås, at der er flyvninger på selskaber, som for indeværende ikke må flyve til Europa.

Drikkevand - vi har filtreret drikkevand på trekkingturen

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen. 

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.