Antal dage: 14
Priser fra: 20.598,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Den store kulturrundrejse i Nepal

Kathmandu, Bandipur, Pokhara, Tansen, Lumbini og Bardia NationalparkFra København mod Kathmandu.

Kathmandu fly

Ved ankomsten til Kathmandu er der modtagelse af Kipling Teamet i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel. Eftermiddagen er på egen hånd i Thamel, Kathmandus hyggelige område med butikker, cafeer og restauranter.

Velkommen til Nepal

Overnatning i Kathmandu

Velkommen til Nepal

Et par af dagens højdepunkter:

 • Nepals vigtigste hindutempel Pashupatihnath
 • Bhoudanath, kathmandus tibetanske område
 • Det gamle Kathmandu med templer og handlsgader

Leder vi efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en klar førsteplads – byen er ganske simpelt et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarerne, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by.

Vi kunne snildt sammensætte en rejse til Kathmandu-dalen alene, men har her sammensat en smuk buket af unikke seværdigheder, der gør Kathmandu til den specielle oplevelse, byen vitterligt er. For at få det bedste indtryk af Nepals særegne hovedstad har vi sammensat et program, hvor du skiftevis kører og går. Derved kommer du tættere på kulturen end på normale sightseeingture. 

Efter morgenmaden køres til Nepals vigtigste hindutempel Pashupatihnath. Hele området ligger ved Bagmati-flodens bred. Floden er hellig, da den løber ud i Indiens Ganges-flod. Det er her, hinduerne kremerer de døde, da deres synder derved vaskes væk i den hellige Bagmati-flod. Der er utallige templer med smukke gyldne tage, og området ånder en vis ro, hvis du slipper for de mange souvenir-sælgere. Her er pilgrimme som sadhu’er, der er hellige tiggermunke, der færdes næsten nøgne med kroppen smurt i aske og det lange skæg og hår smurt i kogødning. Er der et sted i Nepal, du kan få kulturchok, er det her. 

Vi kører videre til Bhoudanath stupaen. Den ualmindeligt smukke stupa ligger bag en hel bydel. Bhoudanath er Nepals største (35 meter høj) og vigtigste buddhistiske stupa og et stort område med masser af klostre og templer. Det er det mest tibetanske område i Kathmandu. Selve området ved stupaen er en herlig cirkel med masser af små butikker og herlige cafeer.

Bhoudanath-stupaen er bygget op som en mandala, der er et religiøst billede på verden og hjælpemiddel ved meditation. Basen er tre trappetrin omgivet af en mur. Hele vejen rundt i muren er der 1.476 nicher, hvor der i hver er indsat fire-fem bedemøller. Man ser konstant pilgrimme gå og mumle det tibetanske mantra ”Om Mani Padme Hum”, mens de drejer bedemøllerne. Øverst på stupaen ses Buddhas øjne malet på alle fire verdenshjørner. De symboliserer, at Buddha holder øje med Kathmandu. Næsen ligner nærmest et spørgsmålstegn, hvilket symboliserer det nepalesiske tal et, som står for enhed. Mellem øjnene ses det tredje øje, der har evnen til at se ud over, men også ind i, sig selv. Over øjnene er de hellige 13 videnstrin, der fører til Nirvana, frelse eller oplysthed. Øverst ses paraplyen, der står for renhed.

Fra Bhoudanath køres til den gamle del af Kathmandu og Basantapur - eller bedre kendt som Durbar Square, der fremstår som et som et af de primære området for den fantastiske Newar-arkitektur. Selv efter jordskælvet, hvor Kasthamandap og de tre solitære og prominente templer på selve pladsen skal genopbygges, er der meget smukke og fine bygninger tilbage. Blandt andet Durbar Squares største hindutempel, Taleju samt ikke mindst Kumari, den levende gudindes hus. Vi kan være heldige at få et glimt af Kumarien inde fra gården i templet.

Gennem gader, gårde og gyder vandres langsomt tilbage til hotellet efter en stor rundtur i Nepals levende hovedstad. Eftermiddagen er fri til afslapning og egne oplevelser i byen.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Nepal-Store-Rundrejse

Et par af dagens store oplevelser:

 • Swayambhunath stupaen, i folkemunde kaldet for "Abetemplet"
 • Patan - Kathmandudalens gamle kongeby, også kendt som Lalitpur

Vi fortsætter vores odysse i Kathmandu-dalen til Swayambunath stupaen, der er på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Stupaen Swayambhunath må nærmest betragtes som Nepals kendetegn med Buddhas altseende øjne. Swayambhunath ligger på en lille top et par kilometer uden for Kathmandus centrum. Swayambunath betyder: Stedet der opstod af sig selv! Det var her, visdommens Boddhisathva, Manjushri (buddhaen med sværdet) så urbuddhaen på Kathmandu-søen, manifesteret som en sagte blå flamme. Han kløvede bjergene ved Chobar, der nu kan ses som Chobar-slugten, hvorpå der dannede sig en høj. Swayambhunath var hermed opstået som Kathmandu-dalens første helligdom.

Turen fortsætter i bus til Patan, en af Kathmandu-dalens gamle kongedømmer syd for Kathmandu på den anden side af Bagmati-floden. Den er buddhistisk-præget og især kendt for sit fine kunsthåndværk og dygtige håndværkere. Navnet City of Fine Arts har virkelig noget på sig. Men også navnet De Gyldne Tages By giver mening, da der ikke er færre end 200 små templer og klostre i Patan, og selve kongepladsen Durbar Square er et af Nepals fineste eksempler på tempel- og newararkitektur. Her er et overvældende stort antal af de klassiske og eksotiske pagodetage, træudskårne vinduer – og gadesælgere, plattenslagere og godtfolk. Patans gamle handelsgader er et meget stemningsfyldt sted, som absolut skal opleves.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Abetemplet Nepal, Patan

Dagens store oplevelse:

 • Kongebyen Bhaktapur

Bhaktapur er den hinduistiske by af de 3 kongebyer og er en stor og spændende oplevelse. Bhaktapur blev grundlagt i Malla-kongernes tid fra det 13.-18. århundrede og kaldes også Bhadgaon. Den er nænsomt restaureret og fremtræder stadig 90 % som en middelalderby. Intrikat udskåret træværk, røde teglsten og rustbrunt tegltag, smalle gyder og små og store hindutempler på hvert gadehjørne. Her findes bl.a. det berømte palads med de 55 vinduer med noget af de fineste træskærerarbejde i dalen og dalens højeste og eneste 5-tagede pagode: Nyatapola. På Durbar Square ligger også en kopi af det helligste af Kathmandus templer (ved Pashupatinath, hvor ikke-hinduer er forment adgang), der har de berømte erotiske figurer. Teorierne om disse figurer er talrige; måske har en konge ønsket at tilskynde befolkningen til en større børneproduktion, andre siger, at "Lyn-gudinden" er en gammel snerpe, der holder sig væk ved synet af de saftige sager. I høsttiden ser vi bønderne komme hjem med risen på tunge åg. Newari-kvinderne bærer en særlig, sort sari med et skærf om livet, og vi kan stadig se en mor, der netop har født, sidde i solen og massere sin nyfødte i sennepsolie. Vi besøger desuden den klassiske pottemagerby Thimi. Her er der forskellige danske undervisnings- og udviklingsprojekter, og byen er en ganske original Newari-oplevelse. Vi oplever pottemagerne og ser den lille fine by. Efterfølgende tager vi tilbage til Kathmandu.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad er inkluderet.

Bhaktapur Nepal

Et par af dagens oplevelser:

 • Køretur over Thankotpasset til Trisulidalen
 • Den gamle karavaneby, Bandipur - måske nepals smukkeste handelsby

Fra Kathmandu kører vi vestover, omtrent 5-6 timer til Bandipur. Efter en flot køretur stopper vi ved den lille Newar bjerglandsby Bandipur, der ligger på en bakketop over Dumre i blot 1.000 meters højde. For bare få år siden, var vi  i Kipling det eneste danske rejsebureau, der havde Bandipur på programmet. Siden har flere fået øjnene op for denne perle, og det er der en grund til for alene udsigterne til Manaslu og Annapurna er ufatteligt smukke. 

Bandipur var oprindeligt en lille bygd beboet af Magarfolket, men fik sine tilflyttere fra Bhaktapur og Kathmandu efter Prithvi Narayan Shah havde forenet hele Nepal, og havde sin absolutte storhedstid under Rana-styret fra 1846 til indtil den kinesiske besættelse af Tibet i 1951, hvor byen nød godt af at ligge højt og malariafrit på handelsruten mellem Tibet og Indien. Det var silke og ris fra Benares (Varanasi) samt salt, guld og uld fra Tibet, som var de primære handelsvarer.

Siden henfaldt Bandipur i noget nær totalt forfald, og de smukke bygninger henstod tomme og fraflyttet indtil år et skoleprojekt succesfuldt blev startet op. Og i 2003, hvor også Kipling Travel startede, blev den første asfaltvej bygget til den lille basarby og et økoturisme projekt blev søsat – og siden forfinet, så det i dag måske fremstår som Nepals smukkeste og bedst bevaret bjerglandsby – og så er den bilfri!.

Overnatning i Bandipur

Morgenmad er inkluderet.

Bandipur Nepal

Et par af dagens oplevelser:

 • Bandipur og i godt vejr forrygende udsigter til Himalaya
 • Kørt køretur til Pokhara
 • Fewasøen, Lake Side og Annapurna

Efter morgenmaden køres videre fra Bandipur, og køreturen ender i Nepals tredjestørste by, Pokhara, som har knap 300.000 indbyggere. For 100 år siden da den japanske buddhistiske munk, Ekai Kawaguchi, på sin fire år lange opdagelsesrejse i Himalaya ankom til Pokhara, skrev han: ”Af alle mine opdagelser i Himalaya har intet sceneri været så fortryllende som det, jeg mødte i Pokhara.” Jo, Pokhara ligger sælsomt ved den store, smukke sø Pewa Tal i en grøn og frodig dal – bare 30 kilometer fra de store Himalayabjerge. Fra byens centrum og vores hotel er der udsigt til Annapurna-bjergene og ikke mindst, det hellige fiskehalebjerg, Macchapuchhare.

Overnatning i Pokhara

Morgenmad er inkluderet.

Pokhara Nepal ANnapurna

Et par af dagens oplevelser:

 • Pokharas beliggenhed melle Fewasøen og Himalayabjergene
 • Fishtail og Annapurna
 • Fredsstupaen Peace Pagoda

Pokhara er omviget af de smukkeste landskaber og fra morgenstunden, går det til Suntala Danda, højderyggen syd for Pokhara og den flotte fredsstupa, Peace Stupa. Her får vi i klart vejr den mest utrolige udsigt til hele Annapurna-kæden, Dhaulagiri, Macchapuchare og Lamjung bjergene. Fra Peace Stupa tager vi på sejltur på Fewa Lake og ser byen og bjergene fra vandsiden.

Vi har eftermiddagen på egen hånd, og det kan anbefales at tage til vandfaldet ved Davis Falls og derfra besøge den tibetanske flygtningelandsby Tashiling Tibetan Village, hvor der er en spændende tæppefabrik. Dagen kan også gå med at slappe af ved den hyggelige Lake Side, spise et godt stykke chokoladekage eller simpelthen bare dvæle ved den smukke sø og bjergene bag.

Overnatning i Pokhara

Morgenmad er inkluderet.

Pokhara rundtur

Et par af dagens oplevelser:

 • Mod ukendte Tansen beliggende i Palpa distriktet
 • Newar kultur samt en moderne handelsby
 • Langt fra turismens alfarvej

Fra Pokhara og Annapurna bringer en køretur vestover os til den kun lidt besøgte, men flotte bjergby Tansen (Palpa) beliggende højt over Kali Gandakifloden. Tansen-Palpa er en mindre, men  interessant Newar-by, beliggende med god udsigt over Himalaya-bjergene.
Byen er bygget op ad bjergsiden og har smukke, brolagte gader og fine templer. Fra Srinagar Danda, bjergtoppen over byen, er der god udsigt mod de flotteste bjerge som Annapurna og Dhaulagiri. Det er en meget fin oplevelse langt fra normal turistalfarvej.
Eventuelt kan der indlægges en ekstra dag til at besøge Rani Mahal, det lille forladte "palads", der ligger ved Kali flodens bred.

Overnatning i Tansen

Morgenmad er inkluderet.

Tansen Palpa Ranimahal

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra bjergene til Terai, Nepals lavland
 • Lumbini, Buddhas fødeby

Fra Tansen kører vi sydvestover til Lumbuni, Buddhas fødeby. Vi er i Nepals Terai, det flade vidtstrakte lavland, som er en del af Indiens Gangesslette. Her er agerland og byer, og størstedelen af Nepals befolkning bor i Terai. Buddha Sakyamuni (Siddharta Gautam) blev født i Lumbini og levede her i perioden 563-483 f.Kr. Legenden fortæller, at Dronning Maya ville drage til sin fødeby for at føde sin søn, men måtte gøre holdt i Lumbini. Det var her, Siddhartha blev født. Før fødslen havde nogle lærde Brahminer spået, at Maya ville føde en søn, en søn der enten ville blive verdenshersker eller en “Buddha”, de holdt mest på Buddha-forudsigelsen. Kong Suddhodana blev bedrøvet, da han hørte, at hans søn ville blive en Buddha, som ville gå ud og forsage verden. Lumbini er i dag et UNESCO World Heritage Site. En rundtur vil føre os forbi flere interessante monumenter i Lumbini.

Overnatning i Lumbini

Morgenmad er inkluderet.

Lumbini rejse

Et par af dagens oplevelser:

 • Lumbini og på tværs af Nepals Terai distrikt
 • Bardia, måske Nepals fineste nationalpark med meget få turister
 • Game drive i nationalparken - på "jagt" efter næsehorn og tigre

Fra Lumbini kører vi mod Nepalganj, hvorfra der er omtrent to timers kørsel gennem Terai, Nepals del af Gangessletten, hvor der er fladt som i Danmark, med mindre handelsbyer og frodige skovområder. Vi ankommer til Bardia Nationalpark og vores lille, hyggelige junglelodge nær Gaten og Bethane Thakurwarda, hvorfra vi har alle vore ture ind i Bardia Nationalpark. Efter ankomst og briefing er der den første tur i Bardia - i programmet er alt fra landsbybesøg til gharial krokodillefarmen til phanta (Nepals svar på savannen) og den tættere jungle. Vi har gåture, køreture, flodsejlads i Bardias vildnis, hvilket som oftest giver den bedste mulighed for at se det sjældne pansernæsehorn.

Bardia Nationalpark regnes nu om dage for Nepals bedste sted at tage på tigersafari. Den bengalske kongetiger har haft en meget flot fremgang i Bardia de seneste seks år, og bestanden er faktisk fordoblet i forhold til den seneste optælling. Desuden har Bardia en fin bestand af vilde elefanter, næsehorn, leopard, hjorte, nilgai-antilope, sjakaler, pansernæsehorn og vildsvin. Som overalt i Asien er fuglelivet rigt og dominerende og fantastisk - i Bardia er man langt fra alfarvej!

Dagene i Bardia skifter fra ophold tli ophold, men alle kommer hele programmet igennem. Første dag besøges besøges typisk en Tharu landsby og lokale basarområde.

Overnatning i Bardia

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Bardia Nationalpark

Et par af dagens oplevelser:

 • Nationalpark ture i Bardia morgen og aften
 • Kultur og natur
 • Det ukendte Nepal - Bardia

Vi skal på udkig efter pansernæsehorn, elefanter og selvfølgelig tigeren, en af Bardia Nationalparkens stoltheder. Bardia ligger vest for Pokhara i lavlandet ved foden af Churia-bjergene. Dette enestående område ligger ret langt vestpå i Nepal og besøges derfor kun af relativt få turister, og det er synd. Sammen med Nepals 10. og nyeste nationalpark Banke Nationalpark på 505 km2 og bufferzonen på 344 km2, udgør det samlede Bardia beskyttede område efterhånden hele 2.231 km2. Og der er yderligere planer om at etablere en elefant- og tigerkorridor ned til Dudwa Nationalpark i Indiens Gangesslette. Udover de store primater og pattedyr er der selvfølgelig det utrolige fugleliv. Og hver af de mange biotoper har sine attraktioner: vandfugle langs floderne, rovfugle i luftrummet, et mylder af papegøjer, spætter, isfugle og larmdrosler i skovene.

Jungleture i Sydasien, Nepal, Indien og Sri Lanka, må aldrig sammenlignes med en safari i Afrika, hvor der typisk er en meget høj dyreintensitet. I Nepal er det mere ala en "jagt" på de sjældne arter som pansernæsehorn, træleopard og selvfølgelig den bengalske kongetige - og så er Bardia Nepals bedste sted at se den eftertragtet tiger, da biotoperne er forrygende i forhold til tigeren. Og lad det være sagt med det samme, de er svære at se og kræver tålmodighed sammen med lidt held.
Der vandresafari i Bardia, hvilket er en meget spændende og anderledes naturoplevelse, og er man den mindste smule natur- eller dyreinteresseret, kan det på det varmeste anbefales. Det er en fuld dag i parken, hvor der er en del afslappende ventetid ved udvalgte steder, hvor erfaringen siger at der er størst mulighed fo at se tiger. Alt i alt en forrygende dag i en af Nepals smukke nationalparker.

Overnatning i Bardia

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Bardia-Banke-Tiger-Nepal

Vi har de sidste aktiviteter i Bardia med en typisk tidlig jeep-safari for at se en del af det fantastiske fugleliv med næsehornsfugle og måske den sjældne florikan samt selvfølgelig isfugle, rovfugle og andet godt. Som altid tager det tid at observere dyrelivet, og vi har efter dagene i Nepals smukkeste nationalpark Bardia forhåbentlig oplevet og set en hel del af det meget fine dyreliv.

Vi returnerer til lodgen og kører til lufthavnen i Nepalganj, hvorfra der flyves retur til Kathmandu.

Overnatning i Kathmandu

Morgenmad og frokost er inkluderet (frokost afhængig af afrejsetidspunkt).

Bardia - Nepalganj

I dag slutter en begivenhedsrig rejse, det er blevet tid til at tage afsked med Nepal og vende næsen hjemad.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Dag 14
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
21.498,-

1. apr. - 15. apr. 2020
24.498,-

16. apr. - 26. apr. 2020
23.498,-

27. apr. - 31. maj. 2020
21.498,-

1. sep. - 19. sep. 2020
21.498,-

20. sep. - 31. okt. 2020
23.498,-

1. nov. - 10. dec. 2020
22.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 25. mar. 2021
22.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Nepalgunj til Kathmandu enkelt
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Al indenrigstransport til alle strækninger i bil med chauffør, i Bardia er der andre rejsende med på udflugterne
 • Overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad
 •   5 nætter på Hotel Marshyangdi i Kathmandu
 •   1 nat på Bandipur Mountain Resort i Bandipur
 •   2 nætter på Lake Side Retreat i Pokhara
 •   1 nat på Hotel Srinagar, i Tansen
 •   1 nat på Buddha Maya Garden i Lumbini
 •   2 nætter på Racy Shade Resort i Bardia,  inkl. morgenmad, frokost og aftensmad
 • Rundture og sightseeing inklusive entreer i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Nationalparkture i Bardia (Karnali Nationalpark)
 • Alle tilladelser og nationalparkafgifter i Bardia
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Madlavningskursus Kathmandu
Madlavningskursus i Kathmandu
Pris fra 400 kr./person
Ballonsafari over Pokhara
Ballonsafari over Pokhara
Pris fra 998 kr./person
Opgradering af alle hoteller på rejsen
Pris fra 7.198 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Oktober til marts (September til maj)

Type: Individuel kultur- og naturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Overnatning: Hoteller

 

Foredrag
Periode
Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik