Den store kulturrundrejse i Nepal

Kathmandu, Bandipur, Pokhara, Tansen, Lumbini og Bardia Nationalpark - more for less!

Vil du opleve det Nepal, som er ganske få forundt, skal du tage vores storeskræddersyede Nepalrundrejse, hvor vi også besøger de store seværdigheder i Kathmandu og Kathmandudalen. Fra Nepals hovedstad drager vi videre vestpå til foden af Annapurna bjergene og Pokhara med den smukke Fewasø.

 

Herfra rejser vi videre sydover til Lumbini, Buddhas fødested og Bardia samt Banke Nationalpark - en af Himalayas bedste parker for næsehorn og tiger. Det er en stor privat rundrejse med daglig afrejse fra september til maj.  • Nepal med privatchauffør, optimal måde at opleve Nepal på
 • Det klassiske Nepal med Kathmandu, Bandipur og Pokhara
 • Tansens gamle newar kvarter og udsigt til Dhaulagiri 
 • Lumbini, Buddhas fødeby
 • Bardia National Park, nok Nepals smukkeste nationalpark 
1.

København – Kathmandu

Dag 1

Fra København mod Kathmandu.

2.

Ankomst til Kathmandu

Dag 2

Ved ankomsten til Kathmandu er der modtagelse i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel. Rejsens transporter vil foregå i privat bil med chauffør. I Bardia vil vi dog have selskab af andre rejsende på game drives og lignende udflugter.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

3.

Kathmandus fascinerende oplevelser

Nepal-Store-Rundrejse

Leder man efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en klar førsteplads – byen er ganske simpelt et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarer, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by. Efter morgenmaden køres til Nepals vigtigste hindutempel, Pashupatihnath. Hele området ligger ved Bagmati-flodens bred, som er hellig, da den løber ud i Indiens Ganges-flod. Det er her, hinduerne kremerer de døde, da deres synder vaskes væk i den hellige Bagmati-flod. Der er utallige templer med smukke gyldne tage, og området ånder en vis ro, hvis vi slipper for de mange souvenir-sælgere. Her er pilgrimme som sadhu’er, der er hellige tiggermunke, der færdes næsten nøgne med kroppen smurt i aske og det lange skæg og hår smurt i kogødning. Er der et sted i Nepal, vi kan få kulturchok, er det her.

Vi fortsætter til Bhoudanath, den store smukke tibetanske stupa og et forrygende område – og godt sted at købe tibetanske souvenirs – og andre sjove ting. Oprindeligt var stupaen og området bygget til de handelskaravaner, som kom ind fra Tibet. Derefter går turen gennem byen til det centrale Kathmandu bag Durbar Square. Her er fascinerende, herligt, venligt, men også fattigt. En langsom gåtur gennem gaderne fører forbi det gamle badeanlæg til slagter og fiskegaden, hvor kød og fisk ligger til ære for kunder – og fluer. Turen går videre op til Jhochen Tole, bedre kendt som Freak Street.

Gåturen bringer os videre til Basantapur-pladsen. Foran er Nepals gamle kongepalads og med ét, til venstre, åbner det smukkeste af Kathmandu sig op, nemlig Durbar Square. Denne pragtfulde plads har utallige smukke templer. Det var i århundreder Nepals kraftcenter og har den dag i dag en særlig atmosfære. Forrest ses Vishunu-templet, Traylokhya Mohan, fra 1625. Derefter det smukkeste tempel på pladsen, Maju Devi. Her er også den levende gudinde Kumaris hus og det store Kasthamandap-hus bygget af ét træ, og Hanuman Dhoka, som er det gamle kongepalads samt Nepals største hindu-tempel Taleju. Langsomt er vi ude af tempelområdet og går mod krydset, Indra Chowk og Akhas Bairab templet. Først tages et smut ind i det lille sjove perlemarked, inden der fortsættes ad den smalle basargade til Asan Tole.

Gennem gader, gårde og gyder vandres langsomt tilbage til hotellet efter en stor rundtur i Nepals levende hovedstad. Eftermiddagen er fri til afslapning og egne oplevelser i byen.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Kathmandu med Swayambhunath og Patan

Nepal-rundt-om-det-ukendte

Vi fortsætter vores odysse i Kathmandu-dalen til Swayambunath stupaen, der er på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Stupaen Swayambhunath må nærmest betragtes som Nepals kendetegn med Buddhas altseende øjne. Swayambhunath ligger på en lille top et par kilometer uden for Kathmandus centrum. Swayambunath betyder: Stedet der opstod af sig selv! Det var her, visdommens Boddhisathva, Manjushri (buddhaen med sværdet) så urbuddhaen på Kathmandu-søen, manifesteret som en sagte blå flamme. Han kløvede bjergene ved Chobar, der nu kan ses som Chobar-slugten, hvorpå der dannede sig en høj. Swayambhunath var hermed opstået som Kathmandu-dalens første helligdom.

Turen fortsætter i bus til Patan, en af Kathmandu-dalens gamle kongedømmer syd for Kathmandu på den anden side af Bagmati-floden. Den er buddhistisk-præget og især kendt for sit fine kunsthåndværk og dygtige håndværkere. Navnet City of Fine Arts har virkelig noget på sig. Men også navnet De Gyldne Tages By giver mening, da der ikke er færre end 200 små templer og klostre i Patan, og selve kongepladsen Durbar Square er et af Nepals fineste eksempler på tempel- og newararkitektur. Her er et overvældende stort antal af de klassiske og eksotiske pagodetage, træudskårne vinduer – og gadesælgere, plattenslagere og godtfolk. Det er et meget stemningsfyldt sted, som absolut skal opleves.

Længere sydpå i Patan ligger Jawalakhel med det tibetanske flygtningecenter. Her kan vi se tæppevæverierne og thangka-malerne, som produceres af tibetanerne. Ved aftenstid nyder vi en dejlig middag på "Thamel House".

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

Morgenmad er inkluderet.

5.

Kathmandu, tur til Bhaktapur

Dag 5

Bhaktapur er den hinduistiske by af de 3 kongebyer og er en stor oplevelse. Den blev grundlagt i Malla-kongernes tid fra det 13.-18. århundrede. Byen kaldes også Bhadgaon og er som én stor landsby med 90.000 indbyggere. Den er nænsomt restaureret og fremtræder stadig 90 % som en middelalderby. Intrikat udskåret træværk, røde teglsten og rustbrunt tegltag, smalle gyder og små og store hindutempler på hvert gadehjørne. Her findes bl.a. det berømte palads med de 55 vinduer med noget af de fineste træskærerarbejde i dalen og dalens højeste og eneste 5-tagede pagode: Nyatapola. På Durbar Square ligger også en kopi af det helligste af Kathmandus templer (ved Pashupatinath, hvor ikke-hinduer er forment adgang), der har de berømte erotiske figurer. Teorierne om disse figurer er talrige; måske har en konge ønsket at tilskynde befolkningen til en større børneproduktion, andre siger, at "Lyn-gudinden" er en gammel snerpe, der holder sig væk ved synet af de saftige sager. I høsttiden ser vi bønderne komme hjem med risen på tunge åg. Newari-kvinderne bærer en særlig, sort sari med et skærf om livet, og vi kan stadig se en mor, der netop har født, sidde i solen og massere sin nyfødte i sennepsolie. Vi besøger desuden den klassiske pottemagerby Thimi. Her er der forskellige danske undervisnings- og udviklingsprojekter, og byen er en ganske original Newari-oplevelse. Vi oplever pottemagerne og ser den lille fine by. Efterfølgende tager vi tilbage til Kathmandu.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

Morgenmad er inkluderet.

6.

Bandipurs Himalayaudsigter

Dag 6

I dag tager vi afsked med Kathmandu. Efter en flot køretur stopper vi ved den lille Newar-bjerglandsby Bandipur, der ligger på en bakketop over Dumre. For bare få år siden var vi eneste danske rejsebureau, der havde Bandipur på programmet. Siden har flere fået øjnene op for denne perle. Og det er der en grund til. Vi går rundt i den fine bjerglandsby og overnatter på kanten af byen på et klassisk bjerghotel. I klart vejr er der den mest fortryllende udsigt til Himalaya-bjergene med Annapurna og Manaslu som de primære toppe.

Overnatning i Bandipur på Bandipur Mountain Resort.

Morgenmad er inkluderet.

7.

Pokhara ved Annapurna

Nepal-rundt-om-det-ukendte

Efter morgenmaden køres videre fra Bandipur, og køreturen ender i Nepals tredjestørste by, Pokhara, som har knap 300.000 indbyggere. For 100 år siden da den japanske buddhistiske munk, Ekai Kawaguchi, på sin fire år lange opdagelsesrejse i Himalaya ankom til Pokhara, skrev han: ”Af alle mine opdagelser i Himalaya har intet sceneri været så fortryllende som det, jeg mødte i Pokhara.” Jo, Pokhara ligger sælsomt ved den store, smukke sø Pewa Tal i en grøn og frodig dal – bare 30 kilometer fra de store Himalayabjerge. Fra byens centrum og vores hotel er der udsigt til Annapurna-bjergene og ikke mindst, det hellige fiskehalebjerg, Macchapuchhare.

Overnatning i Pokhara på Lake Side Retreat.

Morgenmad er inkluderet.

8.

Pokhara rundtur

Pokhara rundtur

Pokhara er omviget af de smukkeste landskaber og fra morgenstunden, går det til Suntala Danda, højderyggen syd for Pokhara og den flotte fredsstupa, Peace Stupa. Her får vi i klart vejr den mest utrolige udsigt til hele Annapurna-kæden, Dhaulagiri, Macchapuchare og Lamjung bjergene. Fra Peace Stupa tager vi på sejltur på Fewa Lake og ser byen og bjergene fra vandsiden.

Vi har eftermiddagen på egen hånd, og det kan anbefales at tage til vandfaldet ved Davis Falls og derfra besøge den tibetanske flygtningelandsby Tashiling Tibetan Village, hvor der er en spændende tæppefabrik. Dagen kan også gå med at slappe af ved den hyggelige Lake Side, spise et godt stykke chokoladekage eller simpelthen bare dvæle ved den smukke sø og bjergene bag.

Overnatning i Pokhara på Lake Side Retreat.

Morgenmad er inkluderet.

9.

Tansen

Tansen Palpa

Fra Pokhara og Annapurna bringer en køretur vestover os til den kun lidt besøgte, men flotte bjergby Tansen (Palpa) beliggende højt over Kali Gandakifloden. Tansen-Palpa er en mindre, men  interessant Newar-by, beliggende med god udsigt over Himalaya-bjergene.
Byen er bygget op ad bjergsiden og har smukke, brolagte gader og fine templer. Fra Srinagar Danda, bjergtoppen over byen, er der god udsigt mod de flotteste bjerge som Annapurna og Dhaulagiri. Det er en meget fin oplevelse langt fra normal turistalfarvej.
Eventuelt kan der indlægges en ekstra dag til at besøge Rani Mahal, det lille forladte "palads", der ligger ved Kali flodens bred.

Overnatning i Tansen på Hotel Srinagar.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Ud af bjergene til Lumbini, Buddhas fødested

Lumbini rejse

Fra Tansen kører vi sydvestover til Lumbuni, Buddhas fødeby. Vi er i Nepals Terai, det flade vidtstrakte lavland, som er en del af Indiens Gangesslette. Her er agerland og byer, og størstedelen af Nepals befolkning bor i Terai. Buddha Sakyamuni (Siddharta Gautam) blev født i Lumbini og levede her i perioden 563-483 f.Kr. Legenden fortæller, at Dronning Maya ville drage til sin fødeby for at føde sin søn, men måtte gøre holdt i Lumbini. Det var her, Siddhartha blev født. Før fødslen havde nogle lærde Brahminer spået, at Maya ville føde en søn, en søn der enten ville blive verdenshersker eller en “Buddha”, de holdt mest på Buddha-forudsigelsen. Kong Suddhodana blev bedrøvet, da han hørte, at hans søn ville blive en Buddha, som ville gå ud og forsage verden. Lumbini er i dag et UNESCO World Heritage Site. En rundtur vil føre os forbi flere interessante monumenter i Lumbini.

Overnatning i Lumbini på Buddha Maya Garden.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Gennem Terai til Bardia Nationalpark

Bardia Nationalpark

Fra Lumbini kører vi mod Nepalganj, hvorfra der er omtrent to timers kørsel gennem Terai, Nepals del af Gangessletten, hvor der er fladt som i Danmark, med mindre handelsbyer og frodige skovområder. Vi ankommer til Bardia Nationalpark og vores lille, hyggelige junglelodge nær Gaten og Bethane Thakurwarda, hvorfra vi har alle vore ture ind i Bardia Nationalpark. Efter ankomst og briefing er der den første tur i Bardia - i programmet er alt fra landsbybesøg til gharial krokodillefarmen til phanta (Nepals svar på savannen) og den tættere jungle. Vi har gåture, køreture, flodsejlads i Bardias vildnis, hvilket som oftest giver den bedste mulighed for at se det sjældne pansernæsehorn.

Bardia Nationalpark regnes nu om dage for Nepals bedste sted at tage på tigersafari. Den bengalske kongetiger har haft en meget flot fremgang i Bardia de seneste seks år, og bestanden er faktisk fordoblet i forhold til den seneste optælling i 2015.
Desuden har Bardia en fin bestand af vilde elefanter, næsehorn, leopard, hjorte, nilgai-antilope, sjakaler, pansernæsehorn og vildsvin. Som overalt i Asien er fuglelivet rigt og dominerende og fantastisk - i Bardia er man langt fra alfarvej!

Overnatning i Bardia på Racy Shade Resort.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

12.

Bardia National Park med jungleture

Bardia-Banke

Vi skal på udkig efter pansernæsehorn, elefanter og selvfølgelig tigeren, en af Bardia Nationalparkens stoltheder. Bardia ligger vest for Pokhara i lavlandet ved foden af Churia-bjergene. Dette enestående område ligger ret langt vestpå i Nepal og besøges derfor kun af relativt få turister, og det er synd. Sammen med Nepals 10. og nyeste nationalpark Banke Nationalpark på 505 km2 og bufferzonen på 344 km2, udgør det samlede Bardia beskyttede område efterhånden hele 2.231 km2. Og der er yderligere planer om at etablere en elefant- og tigerkorridor ned til Dudwa Nationalpark i Indiens Gangesslette. Udover de store primater og pattedyr er der selvfølgelig det utrolige fugleliv. Og hver af de mange biotoper har sine attraktioner: vandfugle langs floderne, rovfugle i luftrummet, et mylder af papegøjer, spætter, isfugle og larmdrosler i skovene.

Jungleture i Sydasien, Nepal, Indien og Sri Lanka, må aldrig sammenlignes med en safari i Afrika, hvor der typisk er en meget høj dyreintensitet. I Nepal er det mere ala en "jagt" på de sjældne arter som pansernæsehorn, træleopard og selvfølgelig den bengalske kongetiger. Og lad det være sagt med det samme, de er svære at se og kræver tålmodighed sammen med lidt held.
Men det er en meget spændende og anderledes naturoplevelse at være i en af Nepals smukke nationalparker, og er man den mindste smule natur- eller dyreinteresseret, kan det på det varmeste anbefales.

Overnatning i Bardia på Racy Shade Resort.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

13.

Bardia, Nepalganj og fly til Kathmandu

Bardia - Nepalganj

Vi har de sidste aktiviteter i Bardia med en typisk tidlig morgengåtur for at se en del af det fantastiske fugleliv med næsehornsfugle og måske den sjældne florikan samt selvfølgelig isfugle, rovfugle og andet godt. Som altid tager det tid at observere dyrelivet, og vi har efter dagene i Nepals smukkeste nationalpark Bardia forhåbentlig oplevet og set en hel del af det meget fine dyreliv. Vi returnerer til lodgen og kører til lufthavnen i Nepalganj, hvorfra der flyves retur til Kathmandu.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

Morgenmad og frokost er inkluderet (frokost afhængig af afrejsetidspunkt).

14.

Kathmandu hjemrejse samt ankomst til København

Dag 14

I dag slutter en begivenhedsrig rejse, det er blevet tid til at tage afsked med Nepal og vende næsen hjemad.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
20. september - 30. oktober 2017
22.798,-
21.998,-

31. oktober - 10. december 2017
20.698,-
19.498,-

11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 14. marts 2018
20.998,-
19.998,-

15. marts - 11. april 2018
22.598,-
21.498,-

12. april - 31. maj 2018
20.998,-
19.998,-

1. september - 10. december 2018
20.998,-
19.998,-


INKLUDERET

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser. 

Praktisk information

Bedste rejsetid: Oktober til marts (September til maj)

Type: Individuel kultur- og naturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Overnatning: Hoteller

 

Foredrag

Nepal

24. januar 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Nepal

7. marts 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Nepal

30. maj 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg