Før afrejse til Sri Lanka

Læs om pas, visum, vaccinationer og de praktiske forhold

På Sri Lanka venter en imponerende rejse, hvor du kan kombinere badeferie med enestående kultur, og hvor du samtidig kan opleve den frodige natur, som Sri Lanka gemmer på. På denne side får du praktiske informationer om pas & visum, vaccinationer, valuta og sproget, der skal ruste dig, sålede du er klar til at rejse til Sri Lanka med Kipling Travel.

Pas & Visum til Sri Lanka

Husk at have styr på pas og visum inden du rejser til Sri Lanka

Sri Lankas myndigheder har oplyst følgende pas- og visumregler, som er gældende for danske statsborgere når de rejser til Sri Lanka. Hvis du er i tvivl om pas- og visumregler, kan du kontakte Sri Lankas ambassade for at få bekræftet nedenstående eller få mere information på undenrigsministeriet

Er der visumpligt ved rejser til Sri Lanka? - Ja det er der. Det er vigtigt at tjekke reglerne for visum og pas ved en rejse til Sri Lanka. Hvis din rejse til Sri Lanka eksempelvis er på under 30 dage, er det muligt at få et turistvisum, som man kan få udstedt ved indrejse i landet. Dog kræver dette, at man registrerer sig i ETA. De følgende punkter, skal du være opmærksom på inden din rejse til Sri Lanka.

Pas til Sri Lanka

  • Dit pas skal være gyldigt i seks måneder efter rejsens afslutning.
  • Danske forlængede pas anerkendes.
  • Danske provisoriske pas anerkendes ved ind- og udrejse. Der kræves stempel fra immigrationsmyndighederne ved udrejse.
  • EU-nødpas anerkendes ved både ind- og udrejse til Sri Lanka.

Visum til Sri Lanka

  • Der er visumpligt når du rejser til landet.
  • Turistvisum op til 30 dage kan udstedes ved indrejse, men kræver forudgående ETA-registrering.
Husk vaccine inden du rejser til Sri Lanka

Vaccinationer ved rejse til Sri Lanka

Sri Lanka er vidunderligt. Landet har så mange forunderlige flækker, hvilket UNESCO har anerkendt intet mindre en otte gange. På verdensarvslisten findes både løveklippen Sigiriya, det gyldne tempel Dambulla og en række strålende byer.

Sri Lanka er langt og derfor er det forventeligt at klima og bakterier er fremmed for os. Derfor skal du altid forhøre dig med egen læge, inden du rejser til Sri Lanka. Her kan du blive oplyst om, hvilke vaccinationer, du skal modtage.

Du kan også benytte dig af Danske Lægers Vaccinations Service, hvorigennem du kan bestille tid til vaccination hos en privat klinik tæt på dig. Her kan du også finde priser.

Se mere om hvilke typer af vaccinationer du behøver inden du rejser til Sri Lanka.

På rejser til Sri Lanka skal du bruge Rupees

Valuta på Sri Lanka

Valutaen på Sri Lanka kaldes Srilankanske Rupees (LKR). Vekselkursen er omskiftelig men 1 LKR svarer cirka til 0,4 DKK. På Sri Lanka kan du også benytte amerikanske dollars (USD).

Det kan bedst betale sig at veksle til den lokale valuta, hvilket der er mulighed for ved ankomst i lufthavnen eller ved hotellet. Medbring USD eller EUR, for at få en favorabel valutakurs. Du kan desuden benytte alle gængse kreditkort på Sri Lanka.

Du kan sagtens benytte engelsk på rejser til Sri Lanka

Sprog på Sri Lanka

På din rejse til Sri Lanka kan du opleve hele syv sprog talt mellem lokale. Det officielle sprog er indoariske sprog singalesisk, som tales af omkring ¾ af befolkningen. Tamil tales af cirka en fjerdedel, mens mindre grupper taler vedda og malajisk.

Da landet tidligere var en Engelsk koloni, er det engelske sprog anerkendt og tales i vid udstrækning i Sri Lanka. Ved massemedier, administration og handel anvendes der også engelsk. I religiøse sammenhæng benyttes stadig pali og sanskrit.

Tidsforskel mellem Sri Lanka og Danmark

Tidsforskel mellem Sri Lanka og Danmark

Tidsforskellen mellem Sri Lanka og Danmark er 4½ time, forudsat at vi har vintertid i Danmark. Sri Lanka benytter nemlig kun vintertid, og under dansk sommertid, vil tidsforskellen derfor være 3½ time.

Når du rejser til østen, hvilket er tilfældet når du rejser mod Sri Lanka, skal du stille uret frem. Da tidsforskellen er betydelig, kan du med fordel tilpasse dit indre ur på forhånd ved at stå tidligt op på afrejsedagen.