Fakta om Sri Lanka

Sri Lanka er en forholdsvis lille ø, beliggende i Det Indiske Ocean sydøst fra Indien. Landet er meget unikt og byder på på chokerende kulturoplevelser og storslået natur. Er du interesseret i dyreliv, så er en rejse til Sri Lanka det rene paradis for dig. Både på jorden, til luft og til vands vil dyreriget betage dig.

Din rejse til Sri Lanka kan sjældent blive for lang, for du får brug for al den tid, du kan tillade dig. Sri Lanka er blandt surfere kendt som øen, hvorved vinden er konsistent. Blandt dykkere refereres der til Sri lanka som Det Indiske Oceans Perle. Kort sagt - Sri Lanka er fantastisk for alle.

Væsentligste fakta om Sri Lanka

Hovedstad: Colombo
Areal: 65.610 km2
Befolkningstal: 21,44 mio. (2017)
Sprog: Singalesisk, tamilsk og engelsk
Religion: Buddhisme (73 %), hinduisme (14%), islam (8%) kristendom (5%)
Valuta: Srilankanske Rupee (LKR) 1 DKK = 26,39 LKR

Flag

Sri Lankas flag blev hejst for første gang i 1948, men først i 1978 var flaget officielt. Flagets udseende er hentet fra Sri Lankas århundredgamle løveflag, som tidligere tilhørte den singalesiske konge af Kandy.

Sværdet symboliserer myndigheder, mens den grønne og orange stribe symboliserer øens minoriteter - herunder hinduer og muslimer. Bladene henviser til buddhismen - Sri Lankas primære religion.

Geografi

Hovedstad: Colombo
Areal: 65.610 km2
Kontinent: Asien
Tidszone: Indisk normaltid GMT+5.30
Grænser mod: Sri Lanka er en ø syd for Indien
Største byer: Colombo, Dehiwala-Mount Lavinia, Moratuwa, Negombo, Sri Jayawardenapura Kotte

Demografi

Befolkningstal: 21,44 mio. (2017)
Befolkningstæthed: 333 mennesker / km2 (2017)
Vækst i befolkning: 1,1 % / år
Sprog: Singalesisk, tamilsk og engelsk
Religion: Buddhisme (73 %), hinduisme (14%), islam (8%) kristendom (5%)

Indrejse

Valuta: Srilankanske Rupee (LKR) 1 DKK = 26,39 LKR
Vaccinationer:  Difteri og Stivkrampe, Hepatitis A, eventuelt Tyfus
Pas & visum: Du har visumpligt, når du rejser i Sri Lanka. Turistvisum på op til 30 dage kan udstedes ved indrejse med kræver forudgående ETA-registrering. Pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter dato for hjemkomst.
Forsikring: Husk rejseforsikring. Hverken gul eller blot sundhedskort kan bruges på Sri Lanka
Rejsetidspunkt: November til april er højsæson, men du kan finde godt vejr på Sri Lanka hele året. Det afhænger blot af, hvilken del af øen du besøger.

Mini-parlør

Hej Halō
Farvel Kuṭpai
Ja Ām
Nej Enta
Tak Naṉṟi
Velbekommen Cāppāṭṭil makiḻuṅkaḷ
Taler du Engelsk? JNīṅkaḷ āṅkilam pēcukiṟīrkaḷā?
Undskyld mig Maṉṉikkavum

Forbehold for fejl

Vi forsøger konstant at holde vores fakta om Sri Lanka opdateret, men vi tager forbehold for, at der kan være fejlmargener, fejlindtastninger eller at dataen kan have ændret sig. Er dataen vigtig for din/jeres rejse til Sri Lanka eller for en opgave/rapport (du udarbejder), så anbefaler vi, at du dobbelttjekker informationen.

Har du spottet en fejl i vores fakta om Sri Lanka, så må du meget gerne oplyse os om det på info@kiplingtravel.dk, så vi kan rette det hurtigst muligt.