Hvornår skal man rejse til Sri Lanka?

På Sri Lanka vil du opleve, som i mange af de andre asiatiske lande, en variation i vejret. Hvornår du skal rejse til Sri Lanka, afhænger derfor i stor grad om hvad du gerne vil opleve og hvilke destinationer du ønsker at besøge. Vejret vil aldrig skuffe, 20 - 30 grader hele døgnet, hele året rundt. I højlandet kan temperaturen dog nå ned på blot 10 graders varme. En varm trøje til de kølig aftentimer, kan derfor være bekvemt når du rejser til Sri Lanka

Generelt om klima og vejret på Sri Lanka

Nordøst Sri Lanka

Hvor monsunsæsonen i den sydvestlige del hedder Yala monsunen, hedder den i den nordlige og østlige del af Sri Lanka, Maha monsunen.

Maha monsunen er i denne del af Sri Lanka fra oktober til januar, hvorimod den tørre sæson og perioden med det bedste klima er i månederne fra marts til september. I den nordøstlige del af Sri Lanka finder du blandt andet strandbyen Trincomalee.

Kvinder i højsæson på Sri Lanka

Højsæson på Sri Lanka

Landet er særlig special da der ikke er en højsæson på Sri Lanka, og derved heller ikke en lavsæson. Klimaet betyder at der altid er rig mulighed for at opleve det perfekte strandvejr, enten nord, syd, øst eller vest på øen.

Generelt er vejret på Sri Lanka varmt og man vil hele året rundt opleve temperaturer omkring 30 grader. Rejser du til bjergene i det centrale højland, kan du dog opleve et koldere klima og en smule ustadigt vejr.

Som det er tilfældet i de øvrige asiatiske lande, så kan der også forekomme regn året rundt på Sri lanka, men da vejret altid er varmt opleves regnbygerne som en forfriskende brise ind over landet.

Monsun på Sri Lanka

I forhold til andre asiatiske lande er årstiderne mere komplicerede end som så. Sri Lanka har nemlig to monsunsæsoner, som rammer hver sin del af øen. Fordelen ved dette er, at det altid er godt vejr et sted på øen. Muligheden for at opleve den smukke ø, er derfor også mulig hele året rundt, hvilket er ret unikt!