Før afrejse til Vietnam

Vietnam er godt på vej ud af krigens mørke fortid og har åbnet sine grænser, så det i dag er muligt at opleve landets fascinerende natur og befolkningens venlighed og gæstfrihed. På denne side får du praktiske informationer om pas og visum, vaccinationer, valuta og det vietnamesiske sprog, der skal ruste dig, sålede du er klar til afrejse med utallige oplevelser i vente. Rejser til Vietnam med Kipling Travel, vil tage dig fra nord til syd og du får en oplevelsesrig tur med underskøn natur, fænomenal kultur og usøgt mad.

Pas & Visum

fisker i Vietnam
udsigt over rismarker i Vietnam

Ophold under 15 dage

Med dansk statsborgerskab er du fritaget for at søge visum til Vietnam, hvis du opholder dig mindre end 15 dage i landet og de tre følgende betingelser overholdes:

  1. Dit pas skal være gyldigt minimum seks måneder fra den dag du rejser ind landet.
  2. Gyldig returbillet/dokumentation for udrejse af landet, inden for de 15 dage af indrejsedatoen.
  3. Der skal være gået minimum 30 dage siden udrejse fra et eventuelt tidligere visumfrit ophold.

Ophold over 15 dage

Når du er dansk statsborger, der opholder sig over 15 dage i Vietnam, skal du søge om visum. Visum søges ved den vietnamesiske ambassade og kun i enestående tilfælde kan du søge visum ved ankomst - dette anbefales dog ikke.

Dit pas skal være gyldigt minimum 90 dage fra indrejse i landet. Danske pas, som er blevet forlænget anerkendes også ved indrejse til Vietnam. Danske provisoriske pas samt EU-nødpas anerkendes som hjemrejsedokument til Danmark.

Mister du dit pas i Vietnam og skal have udstedt et provisorisk pas, kræver det, at du får et udrejsestempel af de vietnamesiske myndigheder. Vær opmærksom på at dette kan tage op til tre hverdage. Har du ved indrejse i Vietnam et provisorisk pas eller EU-nødpas, kræver det at der søges om visum forinden.

Vaccinationer inden afrejse til Vietnam

Mellem Cambodja, Laos og Kina ligger grønne og frodige Vietnam. Landet har en 3.500 km. lang kystlinje lige ud til det Sydkinesiske hav, hvilket bestemt også påvirker Vietnams tropiske monsumklima. Det store prægtige land strækker sig så langt, at når det i løbet af året er dårligt vejr et sted, så vil solen skinne et andet. Derfor er Vietnam altid et besøg værd. Vaccinationer inden afrejse er nødvendigt i forbindelse med et besøg i Vietnam. Her er flora og faunaen nemlig langt fra, hvad vi kender hjemmefra.

Desuden vil der være en helt anden sammensætning af bakterier - heriblandt nogle bakterier, som vi fra Norden ikke er vant til. Det er altid en god idé at kontakte egen læge, inden du drager på eventyr i den store vide verden. De ved nemlig bedst hvilke vaccinationer, du må have brug for. Du kan også selv søge informationer på Danske Lægers Vaccinations Service. Her kan du se hvilke vaccinationer der anbefales, afhængigt af hvor længe du opholder dig i Vietnam.

 

Læs mere om hvilke typer af vaccinationer du bør få, inden du rejser til Vietnam.

Handel med valuta på Mekongfloden

Valuta i Vietnam

Den vietnamesiske valuta er dong (VND) og findes både i sedler på 200 til 500.000 og i mønter fra 200 til 5.000 - 1 krone svarer til cirka 3.278 dong. I de fleste tilfælde kan det bedst betale sig med dong, men suppler med amerikanske dollars i store sedler, da det giver en favorabel vekselkurs. MasterCard, Visa, Diners og American Express kan bruge som betalingsmiddel på de fleste store hoteller og i nogle butikker.

Du kan veksle valuta i lufthavnen, banker, vekselkontorer og større hoteller. Hæv eller veksl ikke for mange valuta, da du i mange tilfælde ikke kan veksle tilbage til amerikanske dollars.

Sprog i Vietnam

Det officielle sprog i Vietnam er vietnamesisk, som tales af omkring 85% af befolkningen, der er dog tydelig forskel på dialekterne fra det nordlige til sydlige Vietnam. I større byer tales der rimelig engelsk og en mindre andel behersker fransk eller kinesisk.

Der tales mange minoritetssprog tilhørende forskellige sprogfamilier - mange af de etniske grupper i bjergområderne har eget sprog som modersmål og taler kun vietnamesisk som andetsprog. Det er anbefalelsesværdigt at have et basalt kendskab til det vietnamesiske sprog før afrejse, så du bedre kan gebærde dig i landet.

Vietnam kvinde taler ikke sprog med nogen