Før afrejse til Vietnam

Læs om pas, visum, vaccinationer og de praktiske forhold

Vietnam er godt på vej ud af krigens mørke fortid og har åbnet sine grænser, så det i dag er muligt at opleve landets fascinerende natur og befolkningens venlighed og gæstfrihed. På denne side får du praktiske informationer om pas og visum. vaccinationer, valuta og det vietnamesiske sprog.

Hos Kipling Travel ønsker vi at ruste dig til dit livs eventyr, således du er klar til afrejse med utallige oplevelser i vente. Rejser til Vietnam med Kipling Travel, vil tage dig fra nord til syd og du får en oplevelsesrig tur med underskøn natur, fænomenal kultur og udsøgt mad.

Pas & Visum

Der er mange fiskere i Vietnam

Ophold under 45 dage

Med dansk statsborgerskab er du fritaget for at søge visum til Vietnam, hvis du opholder dig mindre end 45 dage i landet og de tre følgende betingelser overholdes:

  1. Dit pas skal være gyldigt minimum seks måneder fra den dag du rejser ind landet.
  2. Gyldig returbillet/dokumentation for udrejse af landet, inden for de 45 dage af indrejsedatoen.
  3. Der skal være gået minimum 30 dage siden udrejse fra et eventuelt tidligere visumfrit ophold.

Ophold over 45 dage

Når du er dansk statsborger, der opholder sig over 45 dage i Vietnam, skal du søge om visum. Visum søges ved den vietnamesiske ambassade og kun i enestående tilfælde kan du søge visum ved ankomst - dette anbefales dog ikke.

Dit pas skal være gyldigt minimum 90 dage fra indrejse i landet. Danske pas, som er blevet forlænget anerkendes også ved indrejse til Vietnam. Danske provisoriske pas samt EU-nødpas anerkendes som hjemrejsedokument til Danmark.

Mister du dit pas i Vietnam og skal have udstedt et provisorisk pas, kræver det, at du får et udrejsestempel af de vietnamesiske myndigheder. Vær opmærksom på at dette kan tage op til tre hverdage. Har du ved indrejse i Vietnam et provisorisk pas eller EU-nødpas, kræver det at der søges om visum forinden.

Det er vigtigt at du får alle de fornødne vaccinationer, inden du rejser til Vietnam

Vaccinationer inden afrejse til Vietnam

Vietnam er et stort og prægtigt land, som strækker sig så langt, at når det er dårligt vejr ét sted i landet, så skinner solen et andet sted. Du kan derfor rejse til Vietnam hele året rundt. Dog skal du altid runde din læge inden, da flora og fauna er noget helt andet her, end hvad vi kender til i Danmark.

Når dyreliv og natur er så anderledes fra vores sædvanlige omgivelser, vil bakteriesammensætningen være ligeledes. Derfor skal vi vaccineres hjemmefra, inden vi begiver os ud i det vietnamesiske landskab.

Din læge kan altid hjælpe dig med, hvilke vaccinationer, du skal have. Du kan selv søge informationer om vaccination på Danske Lægers Vaccinations Service. Her kan du se hvilke vaccinationer der anbefale ved ophold i Vietnam.

Læs mere om hvilke typer af vaccinationer du bør få, inden du rejser til Vietnam.

Den vietnamesiske valuta kaldes for dong

Valuta i Vietnam

Den vietnamesiske valuta kaldes dong (VND). En DKK svarer cirka til 3.578 VND. I langt de fleste tilfælde kan det bedst betale sig at betale med dong, men medbring gerne med amerikanske dollars. Du kan benytte hævekort på hoteller og større butikker.

Du kan veksle valuta i lufthavnen, banker, vekselkontorer og større hoteller. Hæv eller veksel ikke for mange valuta, da du i mange tilfælde ikke kan veksle tilbage til amerikanske dollars.

Sprog i Vietnam

Det officielle sprog i Vietnam er vietnamesisk, som 85 % af befolkningen taler. Der er dog tydelig forskel på dialekterne i Nord- og Sydvietnam. I de større byer taler de fleste engelsk og nogle mestrer også fransk eller kinesisk.

Der tales mange minoritetssprog, og mange af de etniske grupper i bjergområderne har deres eget sprog som modersmål og taler kun vietnamesisk som andetsprog.

Den officielle sprog i Vietnam er vietnamesisk
Tidsforskellen mellem Vietnam og Danmark

Tidsforskellen mellem Vietnam og Danmark

Vietnam er seks timer foran Danmark, i tilfælde af at vi har vintertid i Danmark. Vietnam benytter nemlig ikke sommertid, som vi gør i Danmark. Rejser du under dansk sommertid, skal du derfor trække en time fra tidsforskellen.

Med en tidsforskel på fem til seks timer, kan det godt anbefales at forberede dit indre ur på rejsen til Vietnam. Som udgangspunkt tilpasser din krop sig automatisk med ca. én time i døgnet, men du kan speede denne process op, ved at stå tidligt op, den dag du rejser til Vietnam.