Vejr og klima i Vietnam

Hvornår skal man rejse til Vietnam?

I Vietnam er der fire årstider, som kalendermæssigt følger de danske årstider. Dog er vinteren varmere og nedbøren mindre koncentreret. I Midten af Vietnam er der to årstider - en regnperiode og en tør periode. Rejser du derimod til Sydvietnam, kan du nyde godt af varmen året rundt. Du kan altså rejse til Vietnam året rundt. Vi giver dig herunder et overblik over klimaet i smukke Vietnam.

Generelt om klima og vejret i Vietnam

Nordvietnam kan være meget koldt men området er altid meget smukt

Nordvietnam

Nordvietnam er en kold rejse, hvis du tager hertil i perioden november-marts. Derimod er der skinnende sol og varme temperaturer fra april til oktober. Mellem maj og august er der ret varmt, og luftfugtigheden er høj.

Skal du trekke på din rejse til Nordvietnam, skal du særligt undgå december og januar. Her ligger der en tung tåge over området, som svækker udsynet til den smukke natur.

Det mest behagelige klima i Nordvietnam finder du i marts, april, september, oktober og november. Her er behageligt, små briser og ikke så forfærdelig meget regn i området.

Det centrale vietnam er i højsæson fra februar til juli

Central Vietnam

Det centrale Vietnam bør udforskes i den første halvdel af året fra februar til august. I juli og august bør høje temperaturer på omkring 30 grader forventes. Hvor der i resten af landet er monsunregn fra april til september, er Central Vietnam afskærmet af bjergkæden Truong Son.

Denne del af landet påvirkes af tyfon-sæsonen, som kan bringe orkaner med sig fra september til november. Længere mod sydkysten er du ikke lige så udsat for regn og vil opleve en længere tør og solrig sæson.

Det sydlige Vietnam er ofte regnfuldt, varmt og fugtigt

Sydvietnam

Uden beskyttelse af bjergkæden i det sydlige Vietnam - især Mekong deltaet - oplever man meget regn, varmt og fugtigt vejr under den sydvestvendte monsun fra juni til slut oktober, hvor juni og juli er de værste måneder at rejse i.

På dette tidspunkt af året vil du med stor sandsynlighed også se oversvømmelser i Ho Chi Minh. Sydvietnam er derfor bedst at rejse til i den tørre sæson fra november til maj.

Du kan rejse til Vietnam hele året rundt, men marts til april er det absolut bedste tidspunkt at rejse på

Højsæson i Vietnam

Du kan rejse til Vietnam hele året rundt, for her er ingen højsæson. Det bedste rejsetidspunkt er dog marts og april, hvor temperaturene er nogenlunde ens i alle dele af landet. Du skal altid tage forbehold for regn, når du pakker kufferten og rejser til Vietnam.

Foretrækker du køligt rejsevejr, er januar og februar det bedste tidspunkt du kan rejse til landet. Vær dog opmærksom på at temperaturen kan falde drastisk - helt ned til 12 grader i det nordlige Vietnam.

Monsun i Vietnam

Mange forbinder ofte en monsun med regn, men det er kun delvist tilfældet når du rejser til Vietnam. Det er værd at huske at den sydvestlige monsun i Vietnam er varm og våd, og nordøst monsunen er kold og mindre fugtig.