Før afrejse til Kenya

Hos Kipling Travel har vi rejst i landet i mange år, og har derfor en stor erfaring med at skræddersy og sammensætte din rejse til Kenya, så det bliver din absolutte drømmerejse. Vores rejser til Kenya spænder bredt, med forskellig safarirejser i diverse nationalparker, der hver har sit unikke at byde på. På din rejse til Kenya, kan det varmt anbefales at kombinere din safari med en badeferie på vestkysten. På den måde er du sikker på at få den komplette rejseoplevelse. 

Pas & Visum til Kenya

Zebraer i Kenya
Mennesker bader i pool i Kenya
Elefanter går i flok

Danske statsborgere skal have et visum til Kenya, hvilket ikke er inkluderet i rejsens pris. Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedatoen. Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den kenyanske ambassade for at få oplyst de gældende regler for deres rejse. Du kan også kontakte den danske eller kenyanske ambassade for at få mere at vide.

Du kan søge visum på følgende hjemmeside: ecitizen.go.ke. Her koster det ca. 330. kr. pr. dansk statsborger. Selve visumet gælder op til 3 måneder når du får det udstedt. Man kan dog godt søge om længere tilladelse, hvis man er blevet helt bidt af den kenyanske safari.

Vaccinationer ved rejse til Kenya

Kenya overdådige natur er et perfekt miks af tropisk regnskovsområder, champagnefarvede savanner og sletter samt betagende kyst og bjergområder. I sådan et væld af naturskønne perler gemmer der sig også en helt anden sammensætning af dyrevildt og fauna, end hvad vi kender til i Danmark. I samhørighed med ringere hygiejneforhold og anderledes drikkevand, er risikoen for at støde på fremmede bakterier temmelig stor i Kenya.

Derfor er det vigtigt, at du inden afrejse til dette paradis, sørger for at undersøge, hvilke vacciner du skal have. Det gør du ved enten at kontakte egen læge eller en selvstændig vaccinationsklinik. Du kan finde ud af hvor i landet de ligger gennem Danske Lægers Vaccinations Service. Du kan ligeledes læse mere om, hvilke vaccinations-typer du skal have, afhængigt af hvor længe du opholder dig i Kenya.

Læs mere om, hvilke vaccinationer du skal have, når du rejser til:

Mennesker sidder i skygge

Valuta i Kenya

Kenyas valuta hedder kenyansk shilling (KSH). Du kan se valutakursen i forhold til den danske krone her. Du har mulighed for at veksle fra dollar til KSH. Sørg for at have mindre beløb på dig (1 – 5 dollar sedler) da dette er mest gangbart på markeder, betaling af drikkepenge og lignende.

Du kan også hæve penge på Visa og Master Card i minibankerne, samt betale med kortene nogle steder i Kenya. Der er også mulighed for at betale med USD, Euro samt Engelske Pund i Kenya.

Det er altid en god idé at gemme kvitteringen, når du har vekslet til keyiansk shilling, da det gør det nemmere at veksle tilbage igen til DKK med den orginale kvittering. Du kan få 50-, 100-, 500- og 1000-shillingsedler, så hvis du bliver tilbudt en seddel højere end dette, skal du takke pænt nej tak.

Sprog i Kenya

Der bliver talt med 68 forskellige sprog i Kenya. Kenyas forskellige etniske grupper taler typisk deres modersmål inden for deres eget samfund. Du skal ikke være nervøs og tro at de ikke kan snakke engelsk i Kenya.

I 1963 var landet en del af Britisk Østafrika, men blev herefter selvstændigt. De kan derfor nemt snakke engelsk. Engelsk er endda én af de to officelle sprog i Kenya. Det andet sprog er swahili.

Trekking ved Mount Kenya