Før afrejse til Kenya

The circle of life spiller sig ud på de store åbne sletter i Kenya, hvor du finder elefanter, zebraer og løver i harmoni med naturen. Kipling Travel arrangerer drømmerejser til Kenya, som både byder på vilde safariture og afslapning ved kridhvide sandstrande. Vi har samlet alt, du skal vide inden din rejse til Kenya.

Spring direkte til;

Rejs sikkert i Kenya

Kenya er langt fra den danske grænse, så både kultur og klima er stærkt afvigende fra det, vi kender til herhjemme. Før du rejser, er det en god idé, at du tilmelder dig Udenrigsministeriets Danskerliste, så du let får information fra myndighederne i tilfælde af alvorlige kriser i Kenya. Skulle der opstå situationer med naturkatastrofer, lokale uroligheder, terrorangreb eller lignende, er danskerlisten din sikkerhedslinje til det danske Udenrigsministerium, der herigennem kan kontakte og vejlede dig i situationen.

Find pas- og visumregler, når du rejser til Mount Kenya

Pas og visum

Som dansk statsborger skal du bruge et turistvisum for at opholde dig i Kenya. Du kan få dit visum i lufthavnen, men det anbefales, at du gør det online på evia.go.ke før afrejse. Husk at medbringe et print af bekræftelsen. Visummet gælder for 30 dage. Drages du af den kenyanske safari, kan dit visum forlænges til 90 dage hos immigrationsmyndighederne i Kenya.

Ved indrejse til Kenya skal dit pas være gyldigt i 6 måneder udover dit ophold. Der kan forekomme nye ændringer til pas og visumregler. Derfor henviser vi altid til Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor du løbende kan holde dig opdateret.


Giraf i Kenya

Vaccinationer

Kenyas overdådige natur er et perfekt miks af tropiske regnskove, champagnefarvede savanner, og bjergtagende kyst- og bjergområder. Grundet et varmere klima og hygiejneforhold, der afviger fra de danske, vil du støde på bakterier, som din krop ikke kender. Derudover er der malariamyg de fleste steder i Kenya.

Det er derfor en god idé at tjekke, hvilke vacciner der anbefales, før rejsen går til Kenya. Din egen læge eller et vaccine-center kan vejlede dig i, hvilke vacciner du anbefales før afrejse. Du kan selv undersøge mere om vaccine-anbefalinger for Kenya her.


Lokale guider i Kenya

Særlige regler i Kenya

Udenrigsministeriets hjemmeside har du mulighed for at holde dig opdateret på lokale regler og anden vigtig information før din rejse til Kenya.

Rygning

I Kenya er det kun tilladt at ryge ved særligt afmærkede områder. Alle andre steder i det offentlige rum er det forbudt at ryge, hvilket straffes med bøder og fængsel.

Fotografering i offentlige rum

Det er ikke tilladt at fotografere eller filme offentlige bygninger, ambassader og lufthavne i Kenya. Ligeledes kræver det tilladelse af anvende droner i hele landet.

Plastikposer

Du kan ikke medbringe nogle former for plastikposer til Kenya. Det gælder også plastikposerne du får i lufthavnen til toldfri varer samt de små gennemsigtige poser til væsker og creme. Plastik-forbuddet er indført for at værne om Kenyas smukke natur, straffen for at indføre plastik er op til fire års fængsel.

Vær ekstra opmærksom

I hovedstaden, Nairobi, skal du være opmærksom på falske politibetjente og gadebørn. Ved kysten og Mombasa skal du være opmærksom på beach boys. Som turist er du mål for lommetyve og andre kriminelle. For at sikre dig bedst muligt bør du ikke bære værdigenstande som dyre smykker, ure og mange kontanter. Det anbefales, at du opbevarer værdigenstande i en sikkerhedsboks på hotellet.

5 løvepoter

Vi lavede nogle ønsker på kalender og alle datoerne blev opfyldt af Kipling (Mette Nielsen) Vi havde en fantastisl ferie i Kenya, Tanzania (kilimanjoro) og Zanzibar!! Fremover vil vi fortsætte med at rejse med Kipling Travel og vil anbefale til andre, især hvis man har tænkt sig at bestige Mount kilimanjoro!!!

- Mads Nørløv, TrustPilot

Kenya infrastruktur

Elektriciteten i Kenya er god på hotellerne

Elektricitet og strømstrik

Der er samme spænding på 230 volt/ 50 hertz i Kenya, som vi bruger i Danmark. Stikkontakterne er dog med tre flade ben, derfor skal du bruge en DK til UK-adapter, før du kan oplade dit elektroniske udstyr.


Internet og telefoni er stabil på hotellerne

Internet og telefoni

Hvis du skal ringe eller sende en sms hjem til Danmark under din rejse, skal du huske at trykke +45 foran det danske nummer. Har du nogle numre, du ofte er i kontakt med, kan du gemme kontakterne med +45, så du ikke skal skrive det hver gang. Skal du i kontakt med et lokalt nummer i Kenya er landekoden +254.

Har du brug for at være online under dit ophold i Kenya, er det en god idé at tjekke om der er data i udlandet inkluderet i dit mobilabonnement. Det anbefales, at du bruger dit mobilnetværk, da åbne netværk i blandt andet lufthavne, på caféer og på hoteller, er en let vej for hackere til at få adgang til dine enheder.


Lokalt fly i Kenya

Transport

Kipling Travel står for al din transport under dit ophold i Kenya. Du skal derfor ikke tænke på, hvordan du kommer til og fra lufthavnen eller rundt til de planlagte udflugter. Vi bruger lokale chauffører, som kender landets veje.

Trafikken er mere kaotisk, end hvad vi er vant til i Danmark. Det frarådes derfor at køre på egen hånd, ligesom det ikke anbefales at udforske Kenya uden en lokalkendt guide. Får du brug for en taxa, bør du altid benytte autoriserede taxaselskaber.

Kom tættere på befolkningen

Sprog

Kenya har flere forskellige stammer, som hver har deres eget sprog. Alle lærer dog engelsk fra første klasse, så du kan let kommunikere med de lokale. Både engelsk og swahili anses som officielle sprog.

For at vise høflighed for det land du besøger, kan du øve dig på nogle enkelte gloser på swahili:

Godmorgen Habari za asubuhi
Tak for mad Asante kwa chakula
Hav en god dag Kuwa na siku njema

En kulmination af flere sprog

Sproget opstod i sammenstødet af afrikanske kystfolk og handelsfolk fra Arabien, Indien og Persien. Swahili tales ikke kun i Kenya, men også i det meste af Østafrika og dele af Centralafrika. Bliver du bidt af den afrikanske østkyst, er gloserne derfor også brugbare på dine oplevelser i Tanzania, Uganda og Rwanda.

Udsigt til Mount Kenya

God skik i landet

Hensynsfuld opførsel

I områder udenfor de gængse turistområder bør du være mere bevidst om din påklædning og adfærd. Særligt ved Kenyas kystområder er befolkningen overvejende muslimer. Vis derfor hensyn med din påklædning ved religiøse helligdomme.

Respekt for dyr

Du vil opleve nogle af verdens mest forunderlige dyr på din rejse til Kenya. Mange turister tager netop til landet for at komme helt tæt på disse majestætiske dyr. På safariture i Kenya observerer du dyrerne i deres naturlige habitat. For både din og dyrenes sikkerhed skal du derfor altid følge guidens anvisninger.

Drikkepenge

Det er forventeligt at give drikkepenge til personale, guides og tjenere. På restauranter er det almindeligt at give 10-15%. På caféer og barer rundes regningen op. Lokale guides gives som regel et samlet beløb på 10 USD per dag i drikkepenge.

Derudover gives chauffører, bagageportører og rengøringspersonale også en mindre skilling. Din rejseleder er altid klar til at vejlede dig i, hvornår og hvor mange drikkepenge, du bør give.

Øvrig praktisk information

Luftbillede af hotel i Kenya

Valuta

I Kenya bruger de Kenyanske Shilling (KES). Du kan bestille valuta gennem din bank eller et vekselbureau inden afrejse. Det er ligeledes muligt at bruge amerikanske dollars (USD), euro (EUR) og britiske pund (GBP). Det anbefales dog at du bruger USD eller KES, da de er mest udbredte.

Det anbefales at du har flere små sedler af 1-5 USD med dig, da de er mest gangbare på markeder og som drikkepenge. Vær ligeledes opmærksom på at dine USD risikerer at blive afvist, hvis de er fra før 2009 eller er for krøllede.

Du har også mulighed for at anvende dine kreditkort, Visa og MasterCard i de større byer og i hæveautomater rundt om i landet.


Udsigt over naturlandskab i Kenya

Tidsforskel

Som i mange andre østafrikanske lande benytter Kenya Eastern African Time (EAT) hele året. Tidsforskellen fra Danmark afhænger derfor af, hvornår på året du rejser. Når vi har sommertid i Danmark, skal du stille uret en time frem, mens du ved vintertid skal stille uret to timer frem.

Vigtige punkter på pakkelisten

 • Lyst og let tøj

  Særligt hvis du skal på safari, er det en god idé at iklæde sig lyst tøj. Farverigt tøj tiltrækker tsetsefluer og kan skræmme dyrene væk. For at beskytte dig mod de stærke uv-stråler er let dækkende tøj også vigtigt.

 • Kikkert

  Med en kikkert har du mulighed for at se selv de dyr, som har det med at gemme sig, eller som står langt ude på de store åbne sletter.

 • Beskyttelse mod solen

  Det er ikke let at finde skygge i Kenya, hvor solen og uv-indekset er højt. For at beskytte dig mod varmen er det en god idé at pakke en solhat og solcreme.

 • Dækkende tøj

  Lad dig ikke snyde af det varme klima og stærke solstråler, for om aftenen og om natten falder temperaturerne drastisk. I flere områder af Kenya er befolkningen religiøse, så for at vise respekt for kulturen er mere dækkende tøj nødvendigt.

 • Myggespray

  Med mørkets frembrud kommer myggene. En myggespray og noget kløestillende er derfor uundværligt.

 • Bæltetaske

  Den bedste måde at holde styr på de vigtigste værdigenstande som du har brug for i løbet af dagen, er ved at have dem i en bæltetaske. Der er de let tilgængelige for dig, men mulige at holde væk fra lange fingre.

 • DK til UK-adapter

  For at kunne oplade dine enheder i Kenya har du brug for en DK til UK- adapter, som du med fordel kan købe inden du tager afsted eller i lufthavnen. Rejser du ofte kan det godt betale sig at købe en universel adapter til hele verden.

Tre uundgåelige oplevelser i Kenya

Karen Blixen Camp i Kenya

I Karen Blixens fodspor

Det er svært ikke at drømme om gyldne savanner og den brændende sol efter at have læst om Karen Blixens oplevelser på Den Afrikanske Farm.

Vi har sammensat en rejse, hvor du kommer lidt tættere på fortællingens fortryllende områder. Karen Blixen Camp er et strejf af luksus midt i Kenyas smukke natur.

Kvinde i jeep på safari i Kenya

Safari

Løvens majestætiske brøl får hårene i nakken til at rejse sig, mens synet af de store elefanter i flok er svært at glemme igen.

Safari i Kenya er overvældende. At opleve den livlige savanne fra den åbne jeep er en vild oplevelse. Tilmed har den øget interesse for safari reddet flere truede dyrearter.

Udsigt til Mount Kenya

Mount Kenya

Mount Kenya er Kilimanjaros mindre kendte lillesøster, men det kenyanske bjerg fortjener ikke at forsvinde i skyggen af Tanzanias mastodont.

Med sine 5.200 meter er Mount Kenya det næsthøjeste bjerg i Afrika. Her er rig mulighed for trekking i variende landskab. Omkring bjerget lever Kenyas dyreliv i bedste velgående.