Før afrejse til Kenya

Læs om pas, visum, vaccinationer og de praktiske forhold

Hos Kipling Travel har vi rejst i landet i mange år, og har derfor en stor erfaring med at skræddersy og sammensætte din rejse til Kenya, så det bliver din absolutte drømmerejse. Vores rejser til Kenya spænder bredt, med forskellig safarirejser i diverse nationalparker, der hver har sit unikke at byde på. På din rejse til Kenya, kan det varmt anbefales at kombinere din safari med en badeferie på vestkysten. På den måde er du sikker på at få den komplette rejseoplevelse.

Pas & Visum til Kenya

Husk vaccination når du rejser til Kenya for safari

Danske statsborgere skal have et visum til Kenya, hvilket ikke er inkluderet i rejsens pris. Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedatoen. Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den kenyanske ambassade for at få oplyst de gældende regler for deres rejse. Du kan også kontakte den danske eller kenyanske ambassade for at få mere at vide.

Du kan søge visum på følgende hjemmeside: ecitizen.go.ke. Her koster det ca. 330. kr. pr. dansk statsborger. Selve visumet gælder op til 3 måneder når du får det udstedt. Man kan dog godt søge om længere tilladelse, hvis man er blevet helt bidt af den kenyanske safari.

Husk at få vaccinationer inden du rejser til Kenya

Vaccinationer ved rejse til Kenya

Kenyas overdådige natur er et perfekt miks af tropisk regnskovsområder, champagnefarvede savanner, samt betagende kyst- og bjergområder. I sådan et væld af naturskønne scenarier gemmer der sig også en helt anden sammensætning af dyrevildt og fauna, end hvad vi kender til i Danmark.

I samhørighed med ringere hygiejneforhold er risikoen for at støde på fremmede bakterier temmelig stor i Kenya. Derfor er det vigtigt, at du inden din rejse til Kenya undersøger hvilke vacciner du skal have. Kontakt enten egen læge eller en selvstændig vaccinationsklinik gennem Danske Lægers Vaccinations Service

Læs mere om, hvilke vaccinationer du skal have, når du rejser til:

I Kenya bruges kenyansk shilling som valuta

Valuta i Kenya

Valutaen i Kenya hedder Kenyansk Shilling (KSH). 100 KSH svarer ca. til 6 kr. Ønsker du at veksle penge i landet, skal du have dollars med. Nogle steder kan du ligeledes betale med dollars, men sørg for at have mindre sedler med.

Har du Euro eller Engelske Pund liggende, så kan du også medbringe disse, da de er en betalingsmulighed i Kenya. Det er muligt at hæve penge i landet samt at betale med Visa og Mastercard nogle steder i Kenya.

Når du veksler til KSH, så husk at gemme kvitteringen for dette. Med den vil det være lettere for dig at veksle tilbage, når du kommer hjem til Danmark.

I Kenya tales over 68 forskellige sprog

Sprog i Kenya

Der bliver talt med 68 forskellige sprog i Kenya. Kenyas forskellige etniske grupper taler typisk deres modersmål inden for deres eget samfund. Du skal ikke være nervøs og tro at de ikke kan snakke engelsk i Kenya.

I 1963 var landet en del af Britisk Østafrika, men blev herefter selvstændigt. De kan derfor nemt snakke engelsk. Engelsk er endda én af de to officelle sprog i Kenya. Det andet sprog er swahili.

Tidsforskel mellem Kenya og Danmark

Tidsforskel mellem Kenya og Danmark

Når du rejser fra Danmark til Kenya, skal du stille uret 2 timer frem. Lige som mange andre afrikanske lande, benytter Kenya ikke sommertid, men derimod Eastern Afrika Time (EAT) hele året, hvilket har været tilfældet i hele landets historie. Du skal derfor være opmærksom på, at dit ur kun skal stilles en enkelt time frem, hvis du rejser under dansk sommertid.

Med mindre du er meget påvirket af jetlag, behøver du altså ikke at tilpasse dit indre ur, når du rejser til Kenya.

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.