Fakta om Kenya

Kenya er et helt vidunderligt land, der i dag er en republik i Østafrika. Før Kenya blev selvstændig i 1963, var landet nemlig en del af Britisk Østafrika. Kenya er præget af varierede landskaber og et rigt dyreliv, som blandt andet befinder sig i lettilgængelige naturparker. Netop derfor er Kenya i dag blevet et af Afrikas førende turistlande.

Landet strækker sig over et areal på 582.600 km2 og har ca. 34.700.000 indbyggere. Kenya er i dag fortsat et typisk uland, som er præget af befolkningstilvækst og fattigdom, og er derfor økonomisk afhængig af ulandsbistand.

På en tur til Kenya kan du både opleve den pulserende hovedstad Nairobi og trekking i det fascinerende Mount Kenya. Du kan også tage på en adrenalin-pumpende safaritur og opleve det vilde dyreliv helt tæt på. Nedenfor kan du læse om en masse geografiske, spændende og sjove fakta om landet.

Væsentligste fakta om Kenya

Hovedstad: Nairobi
Areal: 580.367 km2
Befolkningstal: 49,7 millioner (2017)
Sprog: Engelsk og Swahili
Religion: Protestanter (47,7%), katolikker (23,5), øvrige kristne (11,2%), indenlandske religioner (1,7%) hinduer (0,1 %), anti-religiøse (2,4%), øvrige eller ukendte religioner (1,7%)
Valuta: Kenyansk shilling (KES) 1 DKK = 15,53 KES

Flag

Første gang, Kenyas flag blev hejst, var i 1963, efter at Kenya var blevet selvstændig. Flaget er baseret på Kenya African National Union, som var dem der styrede Kenya de første 40 år, efter Kenya var blevet selvstændig.

Farverne i flaget er sort, rød og grøn. Sort symboliserer flertal, rød står for spildt blod under kampene for frihed. Grøn symboliserer naturlig velstand. De hvide skillelinjer betyder fred. Skjoldet på flaget symboliserer forsvaret mod alle de ovenfor nævnte ting.

Kenyas flag

Geografi

Hovedstad: Nairobi
Areal: 580.367 km2
Kontinent: Afrika
Tidszone: Østafrikansk tid GMT+3
Grænser mod: Tanzania. Uganda, Sydsudan, Etopien, Somalia
Største byer: Nairobi, Mombasa, Nakuru, Kisumu, Eldoret

Demografi

Befolkningstal: 49,7 millioner (2017)
Befolkningstæthed: 87 mennesker / km2
Vækst i befolkning: 2,5% / år
Sprog: Engelsk og Swahili
Religion: Protestanter (47,7%), katolikker (23,5), øvrige kristne (11,2%), indenlandske religioner (1,7%) hinduer (0,1 %), anti-religiøse (2,4%), øvrige eller ukendte religioner (1,7%)

Indrejse

Valuta: Kenyansk shilling (KES) 1 DKK = 15,53 KES
Vaccinationer: Difteri og Stivkrampe, Hepatitis A, Malaria-piller (eventuelt Gul Feber)
Pas & visum: Pas skal være gyldigt 6 måneder inden. Visum søges online inden afrejse
Forsikring: Husk rejseforsikring. Hverken gul eller blåt sundhedskort kan bruges i Kenya
Rejsetidspunkt: Juni - oktober er tørtid i Kenya

Mini-parlør

Hej Habari
Farvel Kwaheri
Ja Ndiyo
Nej Hakuna
Tak Shukrani
Velbekommen Kufurahia Vinywaji
Taler du Engelsk? Ja, unasema Kiingereza?
Undskyld mig Nisamehe

Befolkning

Kenya er generelt et ret tætbefolket land, hvis man ser på gennemsnittet, men det varierer dog fra de forskellige regioner. Den nordlige del af Kenya er hovedsageligt dækket af natur og ørken, hvor der af gode grunde ikke er den store befolkning. Der hvor befolkningen overvejende befinder sig er i de højtliggende områder i det centrale og vestlige Kenya. Heraf udgør størstedelen af befolkningen sorte afrikanere, som fordeler sig på en lang række forskellige etniske grupper, som hver især har deres eget sprog. Her er de største stammer Kikuyu (21%), Luhya (14%), Luo (13%), Kamba (11%) og Kalenjin (10%). Asiatere, europæere og arabere udgør blot under 2%. Skal man i dialog med en Kenyaner er det dog ikke det store problem, da det oficielle sprog i Kenya er engelsk sammen med swahili. Derudover findes der dog 60-70 andre sprog, som tilhører de mange etniske stammer.

Erhverv

Kenyas primære indtægtskilde er baseret på landbrug, som ligeledes udgør landets primære beskæftigelse blandt befolkningen. Her er de vigtigste afgrøder i lavlandet bl.a. majs, sukkerrør, sisal, ananas, bomuld og cashewnødder, samt i højlandet kaffe, te, kartofler og bønner. Derudover så udgør turismen også en vigtig indtægtskilde, som supplering til landbruget. Turismen i Kenya er vurderet til at udgøre ca. 10% af landets samlede BNP.

Klima

Kenyas klima er meget varierende lige fra tropiske temperaturer langs kysten til mere tempererede temperaturer inde midt i landet og tørke i den nordlige og nordøstlige del af landet. Temperaturerne svinger kun en smule i løbet af året, og der er derfor både varme og sol hele året rundt. Det er kun lige om natten og tidligt om morgenen, at det kan føles en smule køligt. Der falder mest regn i bjergområderne (over 1500 mm), mens landets nordlige del for under 250 mm. Her falder regnen overvejende i to perioder, fra marts-april til maj-juni og fra september-oktober til november-december.

Forbehold for fejl

Vi forsøger konstant at holde vores fakta om Kenya opdateret, men vi tager forbehold for, at der kan være fejlmargener, fejlindtastninger eller at dataen kan have ændret sig. Er dataen vigtig for din/jeres rejse til Kenya eller for en opgave/rapport (du udarbejder), så anbefaler vi, at du dobbelttjekker informationen.

Har du spottet en fejl i vores fakta om Kenya, så må du meget gerne oplyse os om det på info@kiplingtravel.dk, så vi kan rette det hurtigst muligt.